امام خمینی رهبر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در پاسخ استعلام در مورد تعرض عده ای از افراد ناآگاه و احیاناً ضد انقلاب، به بانوان بی حجاب دستوری به این شرح صادر فرمودند:
. ممکن است تعرض به زنها در خیابان و کوچه و بازار، از ناحیه منحرفین و مخالفین انقلاب باشد. از این جهت، کسی حق تعرض ندارد و این گونه دخالتها برای مسلمانها حرام است، و باید پلیس و کمیته ها از این گونه جریانات جلوگیری کنند.
روح الله الموسوی الخمینی
(صحیفه امام؛ ج ۱۲، ص ۵۰۲)
.
گاه نوشت حمید یزدانیان
@hamid_yazdanian
‼️ مشکل در عدم درک صحیح مسئولان از شرایط جامعه است.
شامگاه سوم مهرماه در گروه « ایتایی» متشکل از وابستگان و نزدیکان به حاکمیت صحبت از اتمام اعتراض ها بعد از راهپیمایی مردمی ۲۸ صفر (سوم مهر) بود که خدمت شان عرض کردم تصورشان غلط است و این بار بر خلاف ۹ دی با این تجمع مردمی ، اعتراض ها خاتمه نخواهد یافت.
مورد انتقاد عزیزان مسئول گروه قرار گرفتم و ناچار شدم آن گروه را ترک کنم.
امروز سه هفته از آن تاریخ گذشته ، نه تنها اعتراض ها پایان نیافته، کاهش هم پیدا نکرده ، بلکه بر شدت و دامنه آن افزوده شده است.
اشکال کار کجاست؟
چرا نوع نگاه مسئولان با زاویه دید من و شما متفاوت است؟
چرا آنها تصور می کنند این اعتراضات خفیف و ناچیز است ولی ما عمق و گستره آن را بیشتر می بینیم؟
شاید یکی از دلایل عمده آن، فاصله ای است که بین تصمیم سازان، تصمیم گیران و قاطبه مردم افتاده و این شکاف، باعث عدم درک و تحلیل صحیح آنان شده است.
دل خوش کرده اند به اجتماعات چند ده هزار نفری علیه معترضین واغتشاش گران بعد از نمازهای جمعه، در مناسبت هایی چون ۲۸ صفر ، ۱۷ ربیع و ...، اما غافل اند از بازدیدها و لایک های چند صدهزار نفری و میلیونی پست های معترضین و مخالفین که لحظه به لحظه در فضای مجازی منتشر و مورد استقبال میلیونی قرار می گیرد.
حق هم دارند.
اهل اینستاگرام و فیسبوک و فضای مجازی نیستند.
نه تنها نیستند بلکه استفاده از آن را هم مجاز نمی دانند.
مسئول عزیز!
اگر قرار است فرزندت را درک کنی؟
اگر می خواهی برای او تصمیم بگیری؟
اگر می خواهی شکاف خود و نسل بعدت را کم کنی؟
تو هم باید قدم به قدم در این فضا با او همراه شوی، تا سطح درک و تحلیل تان به هم نزدیک شود.
اگر توی مسئول قرار است اقشار مختلف جامعه را درک کنی؟
سطح حقوق و رفاه تو هم باید به اندازه آنان باشد.
یادم نمی رود و دوستانم هم گاهی اوقات یادآوری می کنند
حدود سی سال قبل که وارد سیستم دولتی شدم با بررسی تفاوت حقوقی و دریافتی برخی دستگاه های وابسته تر به حاکمیت با کارکنان سایر دستگاه ها، عرض کردم همین تفاوت سطح زندگی وابستگان به حاکمیت با توده ها، پاشنه آشیل حکومت خواهد شد و الان نیز بعد از گذشت سه دهه با اطمینان بیشتری می گویم که اگر مدیران و منسوبین نظام هم سطح مردم زندگی می کردند این مشکلات بروز نمی کرد.
باید اشتباهات را پذیرفت.
باید کم کاری ها و ندانم کاری ها را قبول کرد و قول جبران و ترمیم داد.
نباید نگران عقب نشینی و ترس از تخریب دومینو وار داشت .
مردم فهیم و خوبی داریم.
اگر احساس کنند که قصد اصلاح و جبران مافات داریم ، صف خود را از اغتشاشگر ، بیگانه ، معاند ، کومله، منافق و تجزیه طلب قطعا جدا می کنند.
باید بدانیم که مردم فرق عملیات روانی و صداقت را به خوبی فهم، درک و حس می کنند.
تلاش نکنیم با تبلیغات و پروپاگاندا شرایط را حفظ کنیم.
نجات در صداقت و یکرنگی با مردم و اثبات خالصانه و بدون ریای تلاش حاکمیت برای بهبود اوضاع و تغییر شرایط به نفع توده هاست .
امید آنکه این فرصت ها از بین نرود...
گاه نوشت حمید یزدانیان
@hamid_yazdanian
🔰 *فراسوی مهاجرت*
❇️ *پنجمین جلسه از نشست "ویژه برنامه بازاندیشی مهاجرت" در جدیدترین برنامهی خود، سراغ موضوع مهاجرت نخبگان حوزه فناوری اطلاعات رفته است.
🔰به گزارش خبرگزاری تسنیم، سلسله جلسات بازاندیشی مهاجرت با هدف شناسایی دلایل مهاجرت نخبگان، زمینهها و بسترها و راهکارهای مواجهه و مقابله با این موضوع به همت فرهنگسرای اندیشه برگزار میشود.
https://tn.ai/2788860
✅️در این جلسات، نخبگان، اساتید دانشگاه چهرههای علمی و کسانی که در خارج از ایران تحصیل و زندگی کردهاند در قالب میزگرد گفتوگو محور به سوالات و شبهات این پدیده پاسخ میدهند.
👤 دکتر رضا زنگنه مطلق/مدیر توسعه تجاری شرکت توران ارتباطات نوین
👤 دکتر جواد وحیدی/ عضو هیات علمی گروه علوم کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت ایران
👤 دکتر حمید یزدانیان/کارشناس مجری( کارشناس امنیت ملی)
📆 زمان: سه شنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۱
⏰ ساعت: ۱۴
🏛 مکان: فرهنگسرای اندیشه
گاه نوشت حمید یزدانیان
@hamid_yazdanian
✳ *بررسی دلایل مهاجرت نخبگان حوزه فناوری اطلاعات در فرهنگسرای اندیشه*
✅ *ویژه برنامه بازاندیشی مهاجرت در جدیدترین جلسه خود سراغ موضوع مهاجرت نخبگان حوزه فناوری اطلاعات رفته است*
❇ *به گزارش خبرگزاری تسنیم، سلسله جلسات بازاندیشی مهاجرت با هدف شناسایی دلایل مهاجرت نخبگان، زمینهها و بسترها و راهکارهای مقابله با این موضوع به همت فرهنگسرای اندیشه برگزار میشود. *
♦ *خبرگزاری تسنیم*
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1401/07/24/2788860/%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%AF%D9%84%D8%A7%DB%8C%D9%84-%D9%85%D9%87%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%AA-%D9%86%D8%AE%D8%A8%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AD%D9%88%D8%B2%D9%87-%D9%81%D9%86%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%D8%B3%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D8%AF%DB%8C%D8%B4%D9%87
♦ * خبرگزاری شبستان*
http://www.shabestan.ir/detail/News/1223929
♦ *شهر خبر*
https://www.shahrekhabar.com/news/166591008096615
♦️ *جمله*
http://www.newswire.ir/II9O00RI
گاه نوشت حمید یزدانیان
@hamid_yazdanian
به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای اندیشه، جدیدترین جلسه بازاندیشی مهاجرت با موضوع «مهاجرت نخبگان حوزه فناوری اطلاعات» در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد و دو چهره سرشناس این عرصه به بررسی زمینهها و دلایل این موضوع پرداختند.
رضا زنگنه مطلق دکتری مهندسی برق الکترونیک، مدیر توسعه تجاری و عضو هیئت علمی دانشگاه و جواد وحیدی عضو هیات علمی گروه علوم کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت مهمان این قسمت از برنامه بودند. حمید یزدانیان نیز اجرای این جلسه را برعهده داشت.
حمید یزدانیان مجری کارشناس این برنامه در ابتدا گفت: آمار میل به مهاجرت نگرانکننده است. اینکه چه قدر از این میل تحقق پیدا میکند و عملی میشود یک بحث است، اما باید بپذیریم که نظرسنجیهای رسمی نشان میدهد که در محیطهای دانشگاهی، در جامعه پزشکی، نخبگانی، جامعه IT و ... میل زیادی به مهاجرت وجود دارد. زمانی بود که قشر سرمایهدار، نخبه و متخصص مهاجرت میکرد اما اکنون میل به مهاجرت به طبقه متوسط رسیده و طبقه متوسط و پایینتر از آن نیز قصد مهاجرت دارند، با این که شاید نتواند به آن برسد.
وی اضافه کرد: در دورههایی شاهد افزایش موج مهاجرت به خارج از کشور بودیم و در دورههایی تلاش شد تا نخبگان مهاجر دوباره به کشور برگردند و در این زمینه اقدامات خوبی انجام شد. برای مثال در دولت سیزدهم شاهد تشکیل شورای ایرانیان خارج از کشور بودیم و به سمت خوبی حرکت میکردیم، اما به نظرم وقوع بحران اخیر میتواند اختلالی در جذب ایرانیان مهاجر ایجاد کند.
یزدانیان با اشاره به سابقه برگزاری سلسله نشستهای فراسوی مهاجرت در فرهنگسرای اندیشه گفت: تاکنون 4 قسمت از این برنامه در فرهنگسرای اندیشه برگزار شده است و طی این برنامه سعی کردیم از چهرههای برجسته این حوزه میزبانی کنیم. از جمله این چهرهها میتوان به دکتر سلاجقه راد اشاره کرد که سالها در خارج از ایران زندگی و تحصیل کرده است. در این برنامه نظرات اساتید را بازتاب دادیم و امیدواریم که مسئولین امر به این سخنان توجه داشته باشند....
ادامه در لینک زیر
http://www.shabestan.ir/detail/News/1224911
گاه نوشت حمید یزدانیان
@hamid_yazdanian
سلام و عرض ادب
آیا می دانستید که 5% جمعیت کشور در سال ۱۳۵۵ سالمند بوده اند و این رقم در سال ۱۳۹۸ به 10% رسیده و بعد از ۲۳ سال در سال ۱۴۲۱ دو برابر شده و به 20% خواهد رسید. این در حالی است که در کشورهای توسعه یافته هر ۸۰ سال جمعیت سالمند دو برابر می شود.
گفتگوی ما با متخصصان این حوزه نکات مهم و جالبی داره که می توانید در لینک زیر بشنوید.
http://player.iranseda.ir/epg-player/?e=150883257
گاه نوشت حمید یزدانیان
@hamid_yazdanian
صرفا پس از ۴۵ روز از آغاز به کار، جهارمین نخست وزیر انگلیس در شش سال اخیر استعفا داد تا با تشکیل دولت جدید، بحران انگلستان فروکش و بریتانیا نفسی تازه کند.
این اتفاقی است که باید در جمهوری اسلامی ایران نیز بیافتد
ما نیز باید با تغییر نظام نیمه ریاستی، نیمه پارلمانی فعلی به نظام پارلمانی کامل و حذف پست ریاست جمهوری (یا ایجاد صرفا پست تشریفاتی ریاست جمهوری مانند سال های قبل از ۱۳۶۸) ساختار داخلی را برای عبور از بحران ها ، کارآمد نماییم.
تصمیم خبرگان قانون اساسی در سال پایانی حیات حضرت امام ره که به درخواست مرحوم هاشمی گرفته شد و پست نخست وزیری حذف و اختیارات در رئیس جمهور تمرکز یافت، منشاء بحران های بسیاری در سال های گذشته بوده و ضرورت دارد هر چه سریعتر اصلاح شود.
در نظام پارلمانی ، وقتی دولتی در حوزه اقتصاد، فرهنگ ، سیاست داخلی و خارجی و ... ضعیف ظاهر شد، مجلس از اختیارات خود استفاده کرده و با تغییر نخست وزیر ولو ۴۵ روز از آغاز کار نخست وزیر گذشته باشد ، آب سردی بر بحران کشور می پاشد و با شروع به کار دولت جدید، بذر امید و نشاط در دل مردم رویانده می شود.
شرایط و بحران فعلی کشور را می توانستیم با تغییر نخست وزیر و کابینه مدیریت نماییم ولی با ساختار ریاستی با اختیارات متمرکز و خاص، امکان مدیریت چنین بحران هابی را نداریم
امیدواریم مجلس یازدهم در سال پایانی خود به این مهم توجه نماید و با تغییر ساختار از بحران های بزرگتر و پیچیده تر پیشگیری نماید.
گاه نوشت حمید یزدانیان
@hamid_yazdanian
✳ * در جلسه بازاندیشی مهاجرت مطرح شد؛*
❇ *زنگنه مطلق: مهاجرت از دانشجویان به صنعتگران رسیده است*
✅ *به گزارش خبرگزاری مهر، جدیدترین جلسه بازاندیشی مهاجرت با موضوع «مهاجرت نخبگان حوزه فناوری اطلاعات» در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد و دو چهره سرشناس این عرصه به بررسی زمینهها و دلایل این موضوع پرداختند..*
👇
♦ *خبرگزاری مهر*
https://www.mehrnews.com/news/5612705/زنگنه-مطلق-مهاجرت-از-دانشجویان-به-صنعتگران-رسیده-است
♦ *خبرگزاری شبستان*
http://www.shabestan.ir/detail/News/1224911
♦ *آنیا نیوز*
https://www.anianews.com/فرهنگی/166624668253/زنگنه-مطلق-مهاجرت-از-دانشجویان-به-صنعتگران-رسیده-است
♦ *اسنا نیوز*
https://asnanews.ir/?p=416026
♦ *خبرگزاری اقتصادی ایران*
https://econews.ir/fa/content/3366223
♦ *پایگاه خبری ذاکر*
http://www.zakernews.ir/post/%D8%B2%D9%86%DA%AF%D9%86%D9%87-%D9%85%D8%B7%D9%84%D9%82:-%D9%85%D9%87%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%AA-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%D8%AC%D9%88%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%B3%DB%8C%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-36
♦ *خبر ثریا*
https://soraya.news/fa/news-details/127613/
گاه نوشت حمید یزدانیان
@hamid_yazdanian
طبق آمارها حدود ۱۴۰۰۰ کودک کار خیابانی در کشور داریم که ۸۵% آنان اتباع خارجی فاقد مدارک هستند.
کارشناسان بهزیستی معتقدند هر گونه کمک مردم به این کودکان، فربه کردن باندهای استثمار این کودکان کار است و سبب گسترش این آسیب اجتماعی می گردد.
گفتگوی ما با متخصصان این حوزه را در لینک زیر بشنوید.
http://player.iranseda.ir/epg-player/?e=150897326
گاه نوشت حمید یزدانیان
@hamid_yazdanian
سلام و عرض ادب
رهبر معظم انقلاب به درستی در انتخابات ۱۴۰۰ سعی بر تایید صلاحیت افرادی چون دکتر لاریجانی داشتند تا با افزایش مشارکت مردم فارغ از نتیجه ای که حاصل می شد ، شور و نشاطی بر کشور حاکم و پاره ای از مشکلات را با این افزایش مشارکت حل و فصل نمایند.
متاسفانه باند مخوف امنیتی به لطایف الحیل اجازه این بسط سیاسی انتخاباتی را نداد و به نظر می رسد مصائب یکساله اخیر نتیجه همان تصمیم امنیتی در کاهش مشارکت و اخذ نتیجه دلخواه انتخاباتی و کسب حداکثری کرسی های قدرت است.
در شرایط فعلی نیز ، خروج از بن بست و بحران با تدبیر مشارکت حداکثری مردم در تصمیمات امکان پذیر است.
کاش نظام سیاسی مان پارلمانی بود و می شد مثل برخی کشورها نظیر انگلیس با هر بحران غیرقابل مهار، نخست وزیر و کابینه را کنار گذاشت و با تشکیل دولت جدید، استرس و اضطراب جامعه را کاهش داد...
گاه نوشت حمید یزدانیان
@hamid_yazdanian