سایت ورزش۳ مهمترین وبسایت اخبار ورزشی در ایران، خبر شکایت فدراسیون فوتبال از حسن عباسی را کار کرده است.
اینها بخشی از کامنتهای مردم ذیل این خبر است. بخش بزرگی از جامعه اصلاً اسم حسن عباسی را هم نشنیده و نمیداند او چه گفته است اما موضعگیری فوتبالیستها در اغتشاشات اخیر را کامل شنیده، رصد کرده و از آن سمت و سو گرفته است.
کف جامعه متفاوت از ما فضا را میفهمد و این اهمیت مخاطبشناسی و موضعگیری را بسیار بیشتر میکند ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
جمهوری اسلامی چقدر باید خرج میکرد تا به مردم بفهماند برخی از این خارجنشینان ضد دین و ضد اسلام هستند؟! اینها با مسلمات دینی و اهل بیت مشکل دارند؟! اینها بعضاً دغدغهمند ایران هم نیستند ... از بغض اسلام و پرچم لا اله الا الله است که کار میکنند.
در عین حال که آسیب دیدیم، این #برکات را هم ببینیم
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
یه زمانی اگه کسی روی گوشیش ویپیاِن داشت، بدترین کارِ ممکنه بود. ده جا مخفی میکرد که حتی رفیقش هم نبینه که بخواد توضیح بده!
الآن مامانبزرگها و بچههای ۱۰، ۱۱ ساله هم دنبال فیلترشکن میگردن 😏🙄
(جای تأمل هست!)
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
بوش وقتی میخواست به عراق حمله کند، ادعا کرد آنجا تسلیحاتی است که برای دنیا خطرناک است. بعدها حتی یک تصویر ساده از آن تسلیحات نشان داده نشد و مشخص بود آن دروغها صرفاً برای پذیرش حمله بوده است ...
قریب به دو دهه گذشت که ترامپ رئیسجمهور شد، بسیاری از متفکران از جمله هنری ژیرو معتقد بودند دروغهای بیانتها در ساختار اجتماعی - سیاسی آمریکا که تبدیل به نوعی تربیت انسانِ آمریکایی شده بود، باعث شد مردم از بوش سوال نکنند چرا آن دروغها را گفتی و آن تسلیحات کجا بود؟!
ترامپ نیز در بازه پایانی انتخابات طی ۱۴ روز، ۹۴ دروغ گفت. بدون اینکه کسی بعداً از او بپرسد این دروغها چه بود که گفتی؟! امروز هم کسی نپرسیده!
طیِ یک هفته گذشته ما با حداقل ۷، ۸ دروغِ خیلی بزرگ در ایران روبرو بودهایم و بد ماجرا اینجاست که جامعهی ما بعد از قطعی شدن برخی موارد و ایجاد تشکیک در باقی آنها، نیامده از رسانهها و سلبریتیها سوال کند که این دروغها را برای چه ساختید و برای چه منتشر کردید؟!
اینکه حاکمیت در این باره وظایفی دارد یک سوی ماجراست اما سویِ شاید بدتر ماجرا این است که وقتی دروغ برای ما محرز میشود چرا نمیرویم از آن فلان سلبریتی که این حرفها را منتشر کرده بپرسیم، اینها را از کجا آوردی؟! چرا عذرخواهی نمیکنی؟! چرا خطایت را جبران نمیکنی و ...
شاید سلبریتیها برای ما بزرگتر از دروغهایشان هستند، شاید ...
#اوین
#اسرا_پناهی
#نیکا_شاکرمی
#حدیث_نجفی
#سارینا_اسماعیلزاده
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
امروز دوستی میگفت:
«چند روز قبل سر کلاس کارشناسی ارشد روانشناسی، استاد پرسید آخرین کتابی که خواندهاید چه بوده؟!
بیشتر افراد حاضر در کلاس ساکت بودند. چند نفری گفتند همان کتابهایی که برای کنکور حدود شش ماه قبل خواندیم! یک نفر هم گفت کتاب پائولو کوئلیو را اوایل تابستان خوانده و تنها رفیق ما بود که دو روز قبل از کلاس یک کتاب خوانده بود!»
وقتی دانشجوی ارشد علوم انسانی کتاب نمیخواند، چه توقعی از باقی افراد جامعه داریم؟! همین دانشجو پسفردا حداقل از دو چیز شاکی است؛
یکی از اینکه در دانشگاه چیزی یاد نگرفته! و دیگری اینکه چرا مجبور است برای امتحان ۶۰، ۷۰ صفحه جزوه مطالعه کند!!
کتاب بخوانیم. باور کنیم راه دوری نمیرود ☺️✋
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
در جنگ فیزیکی وقتی یک نفر از ما تیر میخورد، یعنی یک نفر کم میشویم اما در #جنگ_شناختی وقتی یک نفر از ما تیر میخورد فقط یک نفر از ما کم نمیشود، بلکه آن یک نفر به دشمن اضافه میشود.
امروز با جنگ شناختی روبرو هستیم. امروز مشکل #روایت داریم. امروز مشکل #تبیین داریم ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
حیطهی #فرمانروایی، هر مکانی میتواند باشد. مانند؛
یک مطب،
میز و تلفن یک کارمند
اتاقک تاکسی برای راننده
کلاس درس برای معلم
و
محیط خانه برای یک پدر و مادر
بسیاری از ما فرصت فرمانروایی نیافتهایم و فکر میکنیم خیلی صلحطلب هستیم اما کافی است ما را مسئول یک «در» کنند!
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
✅ دیگران را راحت دفع نکنیم!
آیتالله بهجت (ره) خطاب به امام جمعه شهر #نیـوجـرسی (New Jersey) فـرمـوده بـودنـد:
《آقـا ببیـن! اگر در قیـامت به بنده اذن شفاعت بدهند قول میدهم شما را به یک شرط شفاعت کنم؛ #یک_نفر را آنجا مسلمان کن!》
▪️ هیچ فکر کردهایم مسـلـمـان شدن، شیـعـه شدن و انقلابی شدنِ یک فرد تا چه حد سخـت و زمانبر است؟
✳️ پس چگونه میشود که برخی از ما به سادگی با جملهای کوتاه، زمینهی خروج یک فرد از این مسیر را فراهم میکنیم؟
به این موضوع فکر کنیم ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
#شماره_صفر!
«قبیلههای اخلاقی» اثر جاشوا گرین را همان اوایل که چاپ شد، خریدم. ذکر خیرش را چند جا خوانده بودم 😁 و از قضا پادکستش را هم شنیده بودم. خود جاشوا گرین هم که محقق علوم اعصاب بود و خب این بیشتر ترغیبم میکرد ببینم او درباره اخلاق و نزاعهای اخلاقی چه گفته است.
او مغز اخلاقی انسان را به یک دوربین دوگانه تشبیه میکرد که هم دستورالعملی برای تنظیمات خودکار دارد و هم دستورالعملی برای تنظیمات دستی و بعد توضیح میدهد ما در چه موقعیتهایی باید از تنظیمات دستی استفاده کنیم و کجا از تنظیمات اتوماتیک.
البته گرین اخلاق را بر پایه منفعت میبیند و شاید بر همین مبنا مطالعه کتاب مناسب همه نباشد اما ۸ صفحه ابتدایی در مقدمه کتاب به نظرم بینظیر است.
جایی که او یک جنگل را ترسیم میکند که در شمال و جنوب و شرق و غرب آن قبایلی زندگی میکنند. هر قبیله نظام خاصی در حکمرانی، توزیع منابع، فهم از عدالت و مدیریت تنازعات دارد و بعد از این منظر وارد بحث اخلاق میشود ...
راستش این چند صفحه مرا به فکر فرو برد که کاش با #نوجوان از این منظر درباره بسیاری از مسائل سیاسی صحبت کنیم ... شبهای بعد در موردش بیشتر خواهم نوشت.
مخاطب این حرفها میتوانند این گروهها باشند:
#والدین، #مربیان و هر #دغدغهمندی که درباره این روزها میخواهد با بچهها گفتگو کند اما نمیداند از کجا شروع کند. امیدوارم نتیجه مفید باشد 🤲🤲
#تربیت_سیاسی
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
🔴 هزینه این حرفها از جیب چه کسی پرداخت میشود؟!
دیروز معاون وزیر ارتباطات و مدیر عامل شرکت ملی پست در اظهار نظری گفته:
«... الان نوک تیز پیکان انتقادات به سمت مسئولان است، اما دلیل آن بیتوجهی کسبوکارها به صحبتهای مسئولان در خصوص استفاده از پلتفرمهای داخلی است ... کسبوکارها نباید روی چیزی که ثبات ندارد سرمایهگذاری کنند، چه اینستا باشد چه پلتفرمهای دیگر حتی داخلی ...»
اما بعد؛
👈 چرا وقتی میخواهیم تصمیمی بگیریم هزینهی این تصمیم را میخواهیم از روی حاکمیت برداریم و از جیب #مردم پرداخت کنیم؟!
آقای رئیسی در فیلم انتخاباتی ریاست جمهوریشان در پاسخ به بسته شدن اینستاگرام، صراحتاً گفتند این کار را نخواهند کرد چون فضای کسبوکار مردم است و بعد آن جمله معروفِ من خودم دو میلیون فالوور دارم را گفتند و ...
این یعنی تأیید یک مقام مسئول بلکه بالاترینِ آنها برای حضور مردم در این فضا. شماتتِ کسبوکارها در این شرایط چه معنی میدهد؟! آیا نتیجه این حرفها جز این است که لجاجت مردم را برانگیزیم؟!
(مثل اینکه رئیسجمهور قبل مردم را به سرمایهگذاری در #بورس ترغیب کرد و بعد زیر بار تلف شدن سرمایه مردم نرفت!)
👈 دقت کنیم موضوع بسته شدن یا باز بودن اینستاگرام در این شرایط نیست. بلکه بحث بر سر این است که وقتی خودِ ما این فضا را تأیید کردهایم، چرا باید امروز نوک پیکان را به سمت مردم بگیریم و بگوییم کسبوکارِ تو اگر ضرر کرده به خودت مربوط است؟!
❗آیا برای بار چندم نباید پرسید هزینه این حرفها از جیب چه کسی پرداخت میشود؟!
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
👈 انباشت مسئلههای حل نشده، خودش مسئلهای جدید و بزرگتر است. مسائل را باید حل کنیم. هر کس به سهم خودش ...
مخاطب اول این حرف خودم هستم.
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
کانال حمید کثیری
#شماره_صفر! «قبیلههای اخلاقی» اثر جاشوا گرین را همان اوایل که چاپ شد، خریدم. ذکر خیرش را چند جا خو
#شماره_یک
🔴 در باب ضرورت تربیت سیاسی
تربیت مفهومی تقسیمبردار نیست و نمیشود آن را شَقّه شَقّه کرد! اما برای فهم بهتر برخی ساحات تربیتی ناچاریم که اسم روی آن بگذاریم و با یک چیز صدایش کنیم. الان هم که در مورد سیاست و امر سیاسی صحبت میکنیم، اسمش را گذاشتهایم #تربیت_سیاسی
ما عادت داریم بعد از اینکه به مشکل برمیخوریم سراغ یادگیری میرویم، اینجا هم قاعده همان است! مثلاً ما ابتدا باید ماشینمان خراب بشود، به مشکل جدی بخورد تا برویم و در مورد آداب سالم نگه داشتن ماشین قدری بخوانیم و بپرسیم یا مثلاً بعد از اینکه فرزند ما دو، سه ساله شده و با پرخاشها و نافرمانیهایش روبرو میشویم، تازه احساس میکنیم باید چیزهایی در مورد بچهها وجود داشته باشد که ما نمیدانیم! و بعد سراغ پاسخ به سوالاتمان میرویم یا وقتی در این سالها دیدیم بسیاری از بچههای ما بعد از گذراندن مدرسه و دانشگاه نمیتوانند جایگاه اقتصادی خوبی در جامعه داشته باشند، به این جمعبندی رسیدیم که تربیت اقتصادی، کارآفرینی و ... مفاهیم مهمی هستند، لذا برایشان باید برنامهریزی کرد و ...
دقت کنیم اینها همه برای ما بالضروره ایجاد شدند!
در مورد تربیت سیاسی کودک و نوجوان نیز شاید تا یکی، دو ماه قبل احساس ضرورتی - به میزان امروز - توسط والدین و متولیان تربیت وجود نداشت، اما پس از اتفاقات اخیر #برخی متوجه شدیم که سیاست و فهم معادلات سیاسی - اجتماعی، مسئلهای بسیار مهم در زندگی فرد و جامعه است و اگر ما برنامهای برای آن نداشته باشیم، دیگرانی حتماً هستند که برای آن برنامهریزی میکنند! و نسلی را بدون اینکه خودش بداند، پیادهنظام خودشان میکنند. پس موضوع حتماً باید برای خانواده نیز مهم باشد ...
در همین اغتشاشات اخیر بودند افرادی که خانواده کاملاً مذهبی و انقلابی اما بچههایشان استاد ساخت کوکتل مولوتوف شده بودند! و این یعنی احتمالاً بخشی از راه را درست طی نکردهایم.
فکر میکنم امروز این یک #شوخی_تلخ با خودمان باشد که بگوییم ما سیاسی نیستیم! حداقل این یک ماه به همهمان ثابت کرد که اساساً این موضوع نه شدنی است و نه درست است!
در این مسیر باید تلاش ما این باشد که #بدون_سیاستزدگی، فهم درستی از مسئله سیاست و مناسبات سیاسی داشته باشیم و جای آن را برای ساماندهی به زندگی روزمره و جهتدهی باقی عمرمان پیدا کنیم.
چیپترین فهم از سیاست هم این است که بخواهیم آن را به دعواهای حزبی و جناحی و شخصی تقلیل بدهیم و آن را وارد زندگی بچهها کنیم. طبیعتاً این موضوع در مراحل پایانی کار و در سنین بالاتر قرار دارد.
پس از کجا باید شروع کرد؟! بحث را دنبال کنید.
ادامه دارد ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4