ما به پشتوانه کار کارشناسی و مشورت با اقتصاددانان این سیاست را اعمال کردیم.
#⃣کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از بیداری ملت
حذف کارت سوخت چه بلایی سر مصرف بنزین آورد؟
📈آمارها نشان میدهد روند منطقی مصرف بنزین بعد از اجرای طرح سهمیه بندی با حذف کارت سوخت و نوسان ارز سیر صعودی و خسارت باری به خود گرفت که اکنون برای جبران آن قیمت این فرآورده نفتی سه برابر شده است.
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
◀️این استدلال را شنیده ام پس غلط است!
#⃣در مکانیسم اقناع، یکی از سناریوهایی که اقناع کنندگان همواره به دنبال آن هستند این است که استدلال جدید و خیرهکنندهای را رو کنند. طرف مقابل نیز همواره به دنبال شنیده ایدههای جدید یا دلایل جدید است. همین لوپ را که ادامه دهی، پس از شنیدن ایده جدید نیز هم اقناع کننده و هم اقناع شونده (یا نشونده) به دنبال آن هستند که ایده یا استدلال جدیدتری را بگویند و بشنوند. و این فرایند ادامه دارد.
#⃣حال آنکه اصل بحران، در نبود ایده و استدلال جدید نیست. بلکه در میل طرفین به تداوم جدال است. حتی نمیتوان نشان داد که استدلالها و ایدههای جدیدتر، لزوما نسبت به ایدههای قبل، برتری معرفتشناختی دارند.
#⃣این مسئله در بررسی رویدادهای اقتصادی و سیاسی در اطراف ما نیز مرتبا در حال رخ دادن است. به عنوان مثال در همین آشوبهای اخیر، دیده میشود که برخی به دنبال ارائه دیدگاههای شاذ آرسن لوپنی هستند یا با بهکارگیری حس ششم هرکول پوارویی خود به دنبال آن هستند که زوایای ناپیدایی از موقعیت را تبیین کنند. در طرف مقابل و در میان مردمی که گرفتار این وضعیت شده اند نیز استدلالهای قبلی دیگر کهنه و غیرثابل تحمل شدهاند. این فرایند با کلیشهسازی استدلالها توسط رسانههای محافظهکار، تشدید نیز شده است.
#⃣به هر حال، به نظر من، همین استدلالهای تکراری کلیشه شده در تحلیل این پدیده کفایت میکند و اگر این استدلال ها پذیرفته نمیشود، علت را باید در روانشناسی اقناع و پذیرش دنبال کرد نه در واقعیت رخداد.
#⃣ پس به نظر من:
۱- دولت سیاست هدفمندی را علیرغم مطالعات و تجربه سابق به بدترین شکل اجرا کرد. زمان اجرا نیز حکایت از عدم اشراف بر سیاستگذاری اقتصادی دارد و احتمال نفوذ در نظام تصمیم دولت نیز به وضوح دیده میشود.
۲- دولت به تنهایی قدرت اعمال این سیاست را نداشت و شورای عالی اقتصادی سران قوا را وارد بازی خود کرد تا با تبانی با آنها قدرت اجرا داشته باشد. عدم مشورت کافی قوای مقننه و قضائیه با کارشناسان خبره و عدم توازن قدرت قوا در این مجموعه موجب تصویب شد.
۳- رهبری هم مطابق معمول، به منظور حفظ ساختار تصمیم و جلوگیری از تصمیمات مشوش و ممانعت از تکرار تصمیمسازی از مجرای رویههای غیرساختاری از این تصمیم حمایت کردند.
۴- عده ای از مردم از مجموعه سه اتفاق فوق ناراضی بودند.
۵- دشمن از این نارضایتی سوء استفاده کرد و دعوا را به خیابان کشید. عدهای از مردم را نیز که ناراضی بودند با خود همراه کرد. مردمی که قصد اعتراض داشتند اما قصد اغتشاش نه.
۶- از جانب نیروهای امنیتی با معترضان برخورد شد و البته ممکن است در این میان تر و خشک باشند.
۷- مرحله بعد، جدا کردن تر و خشک و اعمال اشد مجازات بر آشوبگران و دلجویی از بازیخوردگان یا معترضان مردمی اصیل است.
والسلام.
#⃣کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
🔹از استادکار تا فوق لیسانس...
🔺قدیمالایام در اروپا-همچون همه جای عالم- اصناف شاگردپروری میکردند. از آهنگر تا بافنده اجازه داشتند چند شاگرد به صورت محدود داشته باشند. این شاگردها معمولا ۷ سال زیر نظر استاد فنآموزی کرده و به مقام استادکاری میرسیدند.
🔺کم کم اصناف متشکل شدند و شاگردپروری هم نظم و نسق یافت. صنایع که متشکل شدند، اصول و قواعد شاگردپروری هم مدون شد و بازه زمانی ۷ ساله برای استادکار شدن شاگردان حالت رسمیتری یافت. برای این نظام آموزشی نام University انتخاب شد و درجه Master of Arts یا همان استادکار به کسی داده شد که زیر نظر یک استاد واجد شرایط، هفت سال کار میکرد.
🔺امروز در جامعه ما University دانشگاه است و درجه MA همان فوق لیسانس. اسامی همان است اما آن رابطه استاد-شاگردی و نظام آموزشی به کل دگرگون شده است. اساسا دانشجو هیچ نسبتی با کار ندارد که استادکار شود. طنز تلخی است که دانشگاهی که اصناف و صنایع بنا کرده بودند تا حرفه خود را به کارآموزان منتقل کنند، امروز بزرگترین مسئلهاش عدم ارتباط با صنعت است!
🔺اغلب کسانی که مدرک فوق لیسانس میگیرند، نه تنها استادکار نیستند، بلکه اگر وارد حرفهای شوند، باید نزد استاد واقعی مدتی کارآموزی کنند تا بتوانند کاری انجام دهند. یعنی پس از اخذ مدرک از دانشگاه، باید تازه وارد همان یونیورسیتی واقعی شوند که قدیم وجود داشت، وگرنه کاری از عهدهشان برنمیآید.
🔺هیچ اشکالی ندارد که ما از این وابستگی به مسیر رها شویم، تعلق به نظامات کمخاصیت آموزشی کنونی را بشکنیم و طرحی نو دراندازیم تا یک رابطه استاد-شاگردی واقعی در صنایع شکل بگیرد و "فوق لیسانسی"ی که تحویل جامعه میدهیم واقعا "استادکار" باشد.
@syjebraily
📝بیانه #آخوند_خراسانی در حمایت از #کالاهای_ایرانی:
📔آخوند خراسانی در سال ۱۳۱۵ ق به دعوت تنی چند از علمای ایران، همراه گروهی دیگر از #مراجع_تقلید فتواهایی در #تحریم_کالاهای_خارجی و حمایت از کالاهای داخلی و به منظور رفع نیاز کشور به بیگانگان صادر کرد.
📔وی در حمایت از منسوجات داخلی نوشت: «بر مسلمان لازم است که لباس ذلت [تولید خارج] را از تن بیرون کنند و لباس عزّت [ساخت داخل] را بپوشند».
📔ایشان در نامهای به مظفرالدین شاه نیز اورا به حمایت از شرکت اسلامیه تشویق کرد.
✍️محمدجواد توکلی، نشریه فرهنگ پویا، موسسه امام،شماره_39
#اقتصاد #حمایت_از_کالای_ایرانی #تولید_داخلی #سیره_علما
🆔 @farhang_puya
🔵 @schoolofeconomics
🇮🇷 معرفی موتور جستجوی علم نت
✅ #علم_نت یک جویشگر علمی فارسی است که با رویکردی شبیه به گوگل اسکالر و با تمرکز بر اسناد علمی فارسی طراحی شده است. این جویشگر سایت های نمایه کننده اسناد علمی مانند مگیران، نورمگز، انسانی، سیویلیکا، ایرانداک و همچنین سایت های اصلی نشریات علمی پژوهشی را ایندکس کرده و در قالب یک جویشگر تخصصی و یکپارچه در اختیار پژوهشگران قرار می دهد.
✅ در حال حاضر از طریق علم نت امکان جستجو در اطلاعات بیش از 4.5 میلیون سند علمی شامل #کتاب، #مقاله و #پایان_نامه فراهم شده است.
🌐🇮🇷 https://elmnet.ir
🆘 @Roshangari_ir
بر خلاف موتورهای پارسیجو و یوز، این موتور از سرعت بسیار زیادی برخوردار است. البته طبیعتا حوزه محدودتری را جستجو میکند. یعنی متون علمی فارسی.
هدایت شده از ایران سیاست
📝 یادداشت یک دانشجوی ایرانی در #فرانسه
🔻همین چند روز پیش بود، یک ساعت زمان گذاشتم نظر دوست فرانسوی ام را درباره #ایران 🇮🇷 بر اساس آنچه #رسانه ها ساخته بودند تغییر دهم.
گفت: واقعا #سفر به ایران #خطرناک نیست؟
گفتم: اصلا و ابدا؛ یکی از امن ترین مناطق جهان محسوب می شود و ...
عکس های ایران را نشانش می دادم و از مکان های دیدنی اش تعریف می کردم.
هر چند عکس که می دید می پرسید خودت این ها را گرفتی ؟ و من تایید و تاکید که معلومه! پس کی گرفته!😌
فکر کنم فکر می کرد مثلا از اینترنت دانلود کردم.
بعد از دیدن عکس ها گفت دیگه واجب شد که به ایران سفر کنم و من گل از گلم شکفت و گفتم حتما اصلا هماهنگ کنیم با هم برویم...
دو روز هم نگذشته بود که اخبار ایران مرا در شوک فرو برد...
امروز که می خواستم دانشگاه بروم؛ با خودم مرور می کردم که چه خواهند پرسید احتمالا و من چه باید بگویم؟
جملات را به فرانسوی تمرین می کردم:
بنزین در کشورم گران شد؛ مثل فرانسه...
بعد گروهی از مردم به نشانه اعتراض به خیابان آمدند. مثل فرانسه...
بعد یک دفعه گروهی شدند مسلح و شروع کردند به کشتن و تخریب و سوزاندن مساجد، کتابخانه ها، مدارس دینی، بانک ها، مراکز درمانی، فروشگاه ها و حتی ماشین آمبولانس و آتش نشانی... و در این مورد نه مثل فرانسه...
🔻عجیب نیست؟ می شود مردم یک کشور خودشان کشور خودشان را بسوزانند؟ نه مثلا سطل زباله آتش بزنندها! نه! آمبولانس آتش بزنند که مریض به بیمارستان نرسد... درمانگاه آتش بزنند که بیماران از دست بروند... کتابخانه ها را آتش بزنند، داشته های فرهنگی شان را! مراکز دینی و کتب مقدس کشورشان را آتش بزنند و...
( بعد با خودم می گویم: حتما در شوک فرو می روند و می گویند بله طبیعی نیست!)
بعد من توضیح می دهم که:
ما اصلا نمی توانیم در کشورمان #اعتراض کنیم،
یک اعتراض ساده داخلی!
می دانید چرا؟👇
🔻چون تنها فرصتی که برخی که کینه از ایران و پیشرفتش دارند فرصت پیدا می کنند که پر حرص آتش بزنند، فقط و فقط این زمان است.
کافی است کمی خیابان شلوغ شود و تمام...
🔺مثل فرانسه نیست که الان یکسال شد که هر هفته بخشی از مردم شما به نشانه اعتراض به گرانی به خیابان ها می ریزند... و همین. کسی از #خارج از فرانسه شما را دعوت به #تخریب می کند؟ به شما اسلحه می رساند که هم وطن های خودتان را بکشید؟😶 به شما خط می دهد که چگونه مراکز درمانی و کتابخانه ها را آتش بزنید؟ این جرم نیست؟
اگر هم باشند چنین کسانی! شما از چنین کسانی حرف شنوی خواهید داشت؟ شما حاضرید داشته های شهر خودتان را نابود کنید؟
🔻در کشور من نمی توانم بشمرم چند رسانه خارج از کشور، مردم را تشویق می کنند به اعتراض و درگیری. 😦
در واقع مردم که برایشان مهم نیستند، مردم جاده صاف کن رسیدن آن ها به اهدافشان که نابودی ایران است هستند. شاید باورتان نشود اما آن ها اغلب ایرانی هستند!
باور می کنید تشویق کنند مردم کشورشان را به نابود کردن کشورشان و داشته هایشان؟! چون من دیدم بعد از آن تخریب های بزرگ و وحشتناک همچنان دعوت به ادامه حضور در خیابان را دارند...
🔻خلاصه کشور ما سرزمین عجایب است؛
هیچ کشوری انقدر اذیت و آزار ندیده
هیچ کشوری انقدر دشمن به جرم #استقلال نداشته
و هیچ کشوری انقدر تحت فشار #تحریم ها نبوده
و هیچ کشوری در بازه محدود چهل ساله انقدر پیشرفت نداشته!
البته:
یک مقدار بیشتر نمانده،
تا تمام شدن فشارها.
چون یک مقدار بیشتر نمانده،
تا ابرقدرت شدن ایران...
به کلاس که رسیدم، استاد اعلام کرد که پانزده روز دیگر یک اعتصاب و اعتراض فراگیر در فرانسه است که #دانشگاه هم تعطیل می شود؛ در جریان باشید. خیلی عادی و معمولی.
گفتم چرا: گفتند: دولت حقوق بازنشستگی را کم کرده!
✅ @iransiasat_ir 👈
متشکرم از آقای #مجید_مجیدی که در این وانفسای زمانه، زمینهای را برای عشقبازی با رسول دلها (ص) فراهم کرد. امروزمان به برکت بود. الحمدلله.
فیلم سینمایی #محمد (ص)
#⃣کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
◀️معرفی یک پایان نامه
عنوان: بررسی چگونگی ورور صنایع سنگین به ایران در دوره پهلوی(57-1304)
این پایان نامه به همت آقای محسن ملکی در دوره کارشناسی ارشد در دانشگاه اصفهان نگاشته شده است.
⏪چکیده:
آشنایی ایرانیان با اروپا و صنایع جدید اروپایی سبب شد که آنان اقدام به تاسیس کارخانجات صنعتی نوین نمایند. به این ترتیب اولین دوره نوسازی صنعتی ایران در دوره قاجار آغاز شد.با روی کار آمدن رضاشاه ظرف مدت نزدیک به چهارده سال چندین کارخانه ،مربوط به صنایع مصرفی در ایران بوجود آمد ،این روند با و قفه هایی در دوران پس از جنگ جهانی نیز تا دهه چهل ادامه یافت .صنایعی که در این فاصله در ایران ایجاد می شدند، اغلب از همان دست صنایعی بودند که در دوره قاجار غالبا با ورشکستگی مواجه شده بودند .این صنایع از لحاظ ماشین آلات ،نیروهای متخصص و نیز مواد پایه به خارج وابسته بودند. به همین خاطر دارای انعطاف پذیری و توان رقابت با کارخانه های مشابه خارجی نبودند،یعنی در حقیقت هر گونه ابداع و نوآوری که در صنایع اروپا صورت می گرفت تا زمان انتقال به ایران کهنه شده بود. چنین شرایطی باعث شد که مسئولان وقت به فکر ایجاد صنایع سنگین بیافتند، تا با استفاده از آنها در صنایع کشور تحولی ایجاد نمایند. ایجاد صنایع سنگین در ایران چندان با استراتژی غرب همسو نبود ،به همین خاطر و نیز تعلل مسئولان وقت مملکتی ایجاد این صنایع در کشور تا اوایل دهه پنجاه به تعویق افتاد. نهایتا دو کارخانه ماشین سازی،یک واحد ذوب آهن،یک کارخانه آلومینیوم و چند واحد پتروشیمی در کشور احداث شد.
مطالعه این پایان نامه میتواند علت ناقص الخلقه بودن تولد صنعت در ایران را تا حدی روشن کند. صنعتی که همچنان نتوانسته خود را درمان کند و از شر بیماری مادرزاد خود یعنی وابستگی شدید به خارج برهاند.
این بیماری موجب شده است که در هر زمانی که صاحبان صنعت خارجی اراده کنند، صنایع ما را با تعطیلی مواجه کنند. به عبارت دیگر، صنعت کشور ما که ۳۳ درصد از GDP ایران را به خود اختصاص داده است، عروسک خیمهشببازی کشورهای خارجی است.
#⃣کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
◀️ قرارداد ۱۹۱۹ و دیکتاتوری رضاخانی
قرارداد ۱۹۱۹، در واقع قرارداد تحت الحمایگی ایران برای انگلستان بود. مبتنی بر این قرارداد بنا بود ایران همانند هندوستان از شبه مستعمرات انگلستان شود. این قرارداد به نتیجه نرسید. اما استراتژی دوم انگلستان، ایجاد دیکتاتوری در ایران بود که به دست رضاخان عملی شد.
دکتر حسین مکی در مصاحبه خود، این دو سیاست را با یکدیگر مقایسه میکنند. متن بالا از این مصاحبه جدا شده است.
#⃣کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
◀️اینترنت وصل شد
و برخی از ما همین امروز #ایتا را از گوشیهایمان حذف میکنیم. ایتا فقط برای روزهایی خوب است که هیچ شبکه خارجی در دسترس نیست. با دیگر کالاهای ایرانی هم همینگونه برخورد میکنیم. تا مجبور نشوبم نمیخریم. اگر کیفیت آن بالاتر از خارجیها باشد و قیمت آن کمتر، البته شاید منت بر سر کالای ایرانی بگذاریم و آن را خریداری کنیم. که در این صورت، البته هنری نیست خریدن کالای ایرانی. خوب بی زحمت نخر...
و نتیجه این تصمیم همین است که هرچند وقت یک بار به ناچار دچار همین بلا میشویم. حال آنکه این بازی زمانی متوقف میشود که متعصبانه کالای ایرانی را رها نکنیم و به آن فرصت دهیم خود را با ما سازگار کند...
لطفا در پاسخ به این تحلیل، از خودروسازی مثال نزنید که قیاسی مع الفارق است با تفصیلات فراوان...
#⃣کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
تقریبا دو سال است که تلگرام را ترک کرده ام. طبعا این هفته را خماری نکشیدم. اما چشمان خمار فراوانی را دیدم در این چند روزه.
بد دردی است اعتیاد.
البته شاید من هم مبتلا به نوع داخلی آن باشم. کیفیت پایین تر، اما در دسترس است و ساقی آن بچه های خودمان هستند. همین کنار دانشگاه قم. در دسترس بودن فاکتور مهمی است در انتخاب.
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
چه کنیم تولید افزایش یابد ؟.mp3
735.2K
🔸افزایش تولید
#کلام #استاد_علی_صفایی_حائری
🌿 @einsad
◀️#سوال
بحث را شروع می کنم.
ـاستاد سوال دارم
-استاد میشه یه سوال بپرسم؟
بحث را ادامه می دهم و تلاش میکنم زنجیره استدلالم گسسته نشود. چون رشته افکارم هم به هم میریزد و طرح فکری ام کامل تبیین نمیشود و ابهامات را بیشتر از این که هست میکند. پس اجازه میخواهم که کمی صبر کنند تا بحث تمام شود.
- استاد شما اجازه نمیدید سوال بپرسیم
- استاد نمیشه که
- استاد سوال ما خیلی مهمه
- استاد
...
کمی به انتهای کلاس مانده است. تلاش کرده ام بحث را به یک نقطه مطمئن برسانم.برای این که مزاحم سایرین نشوم، حضور و غیاب میکنم و میگویم اگر کسی سوال دارد در خدمتم.
آنهایی که سوال دارند، زودتر از آنهایی که سوال ندارند از کلاس خارج میشوند!...
#⃣کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
اعتراض ۵.۴ میلیون خانوار به دریافت نکردن یارانه بنزین
سخنگوی ستاد شناسایی طرح حمایت معیشتی:
«🔹در این طرح افرادی با مشاغل خاص همچون پزشکان، اعضای هیات علمی، قضات و وکلا و کارمندان و مدیران ارشد دولتی حذف شدند.
🔹نداشتن املاک از شروط دریافت طرح معیشتی نمی شود؛ گاهی برخی از مستاجران با اجاره بهای ۴۰ میلیونی مبادرت به اجاره منزل در مناطق شمالی شهر میکنند.
🔹تاکنون ۵.۴ میلیون سرپرست خانوار به دریافت نکردن یارانه بنزین اعتراض کرده اند».
تحلیل:
⏪به ۶۰ میلیون نفر حمایت تعلق گرفته. یعنی ۲۱ میلیون نفر حمایت نگرفته اند. بعد خانوار در ایران ۳.۵ میلیون نفر است. یعنی ۶ میلیون خانوار حمایت را دریافت نکرده اند. از این ۶ میلیون نفر، ۵.۴ میلیون خانوار اعتراض کرده اند. یعنی تنها ۶۰۰ هزار خانوار اعتراض نکرده اند. با فرض این که علت عدم اعتراض این ۶ میلیون خانوار، مشکل سیستمی، عدم دسترسی به اینترنت علی الخصوص در مناطق محروم، خارج بودن از کشور (زیارت، سیاحت؛ تحصیل و ...) نبوده باشد، فقط ۶۰۰ هزار خانوار خود را نیازمند یارانه نمیدانند.
⏪بنابراین با اجرای این سیاست، بیش از ۲۰ میلیون خانوار قطعا ناراضی هستند معلوم نیست مابقی خانوارهایی که یارانه را دریافت میکنند نیز از این سیاست راضی باشند.
⏪این تحلیل یک تحلیل جامعه شناختی است. لذا به دنبال آن نیستیم که صحیح یا غلط بودن این سیاست را از منظر صرفا اقتصادی تبیین کنیم. هرچند در این زمینه نیز سخن بسیار است.
#⃣کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از علی محمدی
reza, [۰۶.۰۹.۱۹ ۲۲:۲۷]
📌نقد ریشه ای نظریات بنیادی توسعه ای «غرب استعماری»
✍️مرتضی فرهادی★
🔺نظام سلطه بسیار دوست دارد که در مورد مسایل اساسی فرهنگی کشورهای توسعه نیافته، کوری و کری کُنشی ایجاد کند. از آنجا که نظام استعماری می داندد
توسعه برخی و عدم توسعه برخی دیگر، دو رویه از واقعیتی یگانه هستند، بنابراین پس از جنگ های جهانی و با بالا رفتن آگاهی و توقعات ملتهای مستعمرهٔ درگیر با جنگ کوشیده است، بیش از پیش، "روبر" (۱)و "واگیره "، (۴) (الگو)ی پیشرفت تخیلی و شده غرب را به مثابه تنها راه پیشرفت کشورهای توسعه نیافته قلمداد کند، و با ابزارها و شیوه های گوناگون، برنامه مورد نظر خود را بر حکومتهای غالبا دست نشانده و تحصیل کردگان دست آموز خود و به ندرت یاغی؛ تحمیل نماید. دلیل این مسئله آن است که نظام استعماری نوین به خوبی می داند، که این راه، هم افسونگر و ظاهراً بدیهی و بی نیاز از استدلال و هم به هزارویک دلیل غیرقابل پیاده شدن در کشورهای توسعه نیافته است. آنها می دانند که کشورهای توسعه نیافته نمی توانند، شرایط پیشین غرب را برای توسعه خویش فراهم سازند(۳). برای مثال آنها نمی توانند حتی برای یک روز هم که شده کشورهای غربی را مستعمره خود سازند، در حالی که غرب توانسته است، در طی بیش از چهارصد سال از نیروی کار جاری میلیونها برده "ابزار زنده ! و ذخایر و ثروت های مادی میلیونها مرده آنان (کار متجسد و متبلور و پس انداز شده نیاکان کشورهای استعمار زده) و همچنین تجربه انباشته شده چند هزار ساله ("پتانسیل فرهنگی) (۴) فشرده و متکاثف آسیا و آفریقا و آمریکای پیش از کلمب سودجویی کند. آنها در طی این مدت، نه تنها شیر مردمان این قاره را، (۵) که خون آنان را کنه آسا و زالوصفتانه (۶) و شیره جان آنان را "مردازما "(۷) وارانه مکیده اند و "دوالپا-(۸) گونه بر آنان سوار و چیره شده اند.
-----------------------------------------------
🔻پی نوشت:
.. روبر (Rubor) اصطلاح کرمانی برای سرمشق، گرته، "واگیره و طرح و نقشه است. ۲. "واگیره" : در گویش استان مرکزی به طرح از پیش آماده و به ویژه نقشه قالی گویند. . ۳. نک: تفاوت های فرایند توسعه در غرب و کشورهای توسعه نیافته در فصل اول همین کتاب. ۴. درباره پتانسیل فرهنگی و ارتباط آن با سرمایه اجتماعی و باریگری نک: مقدمه انسان شناسی یاریگری، تهران، ۱۳۸۸، نشر ثالث. ۵.ما در هنگام آخرین ویراستاری مؤلف از کتاب "ترامپ" در چند نوبت در دوشیدن شیر کشورهای جنوب خلیج فارس و به ویژه عربستان سعودی آشکارا و خارج از عرف سیاست سخن گفت. ادبیاتی که مؤلف را به یاد ابیاتی از مولوی می انداخت:
گاو اگر واقف ز قصابان بدی/ کی پی ایشان بدان دکان شدی/ کی بخوردی از کف ایشان سبوس / کی بدادی شیر شان از چاپلوس/ .۶.گفتنی است که خونخواری به اشکال گوناگون، از خون خواری واقعی زالو و پشه مالاریا و کنه وار و کنایه ای و نانرئی و نمادین است.
(برای فهم معانی اصطلاحات رجوع شود به پانوشت صفحهٔ ۱۲).
📚صنعت بر فراز سنت یا در برابر آن، مرتضی فرهادی، انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی، چاپ اول۱۳۹۷، ص۱۰-۱۳
@BarayeAzadi
◀️#ونزوئلا_یونان
⏪استراتژی جدید نئولیبرال های بر مسند قدرت نشسته این است که ضمن امنیتی کردن کشور، این تصور را القاء کنند که با سرعت در حال حرکت به سمت ونزوئلا شدن هستیم. اگر این باور را در افکار عمومی ایجاد کنند، در مرحله بعد خواهند گفت: راه دوم، راه یونان است. یعنی پذیرش سیاست های تعدیل ساختاری به منظور دریافت مواهبی چون وام های صندوق بین المللی پول. کشور باید ریاضت هایی را تحمل کند تا بتواند کاهش درآمدهای خود را جبران کند. طبعا ریاضتهای سیاسی، امنیتی، نظامی و منطقهای نیز به این ریاضتها الصاق میشوند.
⏪سکوت تعجبآور نئولیبرال ها در روزهای اخیر و پس از اتفاق مهمی چون گران کردن بنزین، حکایت از انتظار آنها برای امنیتی شدن شدید کشور دارد. پروپاگاندای نادرست صدا و سیما و قوه قضائیه و نیروی انتظامی در مورد بازداشت آشوبگران نیز خود به این افکارسازی کمک می کند. همچنین افزایش شدید اطلاعرسانی در موضوع فسادهای اقتصادی علیالخصوص در مواردی که ارزش اطلاعرسانی چندانی ندارند. عاملی که موجب میشود این تفکر القاء شود که ایران دارای رانتخواری گسترده است. در اطلاعرسانی در مورد حجم مفاسد بایستی موارد متعددی را بررسی کرد. این که در کشورهای اروپایی و آمریکا علیرغم فساد شدید مالی و مافیای گسترده مالی و پولشویی گسترده، اطلاعرسانی به صورت قطره چکانی صورت میگیرد خود نشان میدهد که افکار عمومی چقدر اهمیت دارد.
⏪در مقابله با این دوگانه سازی نادرست ابتدا باید تصور باطل امنیتی شدن کشور را از بین برد. ثانیا باید تلاش کرد سیاست های حمایتی را از منابع وافر کشور تداوم بخشید (که دولت البته میلی به این سو ندارد). صدا و سیما را باید وادار کرد که این توطئه را بر ملا کند. تجربه های موفق مبارزه با این تلقی بن بست به باور مردم کمک زیادی می کند. باید این تجارب را معرفی کرد.
⏪یادمان باشد، هیچ کشوری با تعدیل ساختاری پیشرفت نکرده است.
⏪بدون شک، بهترین راهکار، اجرای اقتصاد مقاومتی است. حمایت از تولید در مقیاس های مختلف. حمایتهایی که قوه قضائیه در ماههای گذشته از تولید کرد، درآورترین اتفاق برای نئولبیرالهای ایرانی بود. باید قوه قهریه نظام را در حمایت بهکارگرفت نه در تنبیه. این سیاست طبعا سرمایه اجتماعی کشور را افزایش میدهد و برای مدیران ناکارآمد ناراحت کننده است. استقاده از قوه قهریه در حمایت، یعنی قرار گرفتن پشت سر مردم و تقویت بازوی اقتصادی آنها. این کار همزمان بایستی توسط نیروی انتظامی و قوه قضائیه صورت گیرد.
⏪در شرایطی که دولت، استراتژی اقتصاد مقاومتی را نمیپذیرد و بر خلاف آن عمل میکند، نهادهایی چون سپاه پاسداران مثل همیشه باید فقدان ها را جبران کنند. این بار اما دوباره باید در مقیاس پالایشگاه خلیج فارس عمل کنند و تصور کمبود را از بین ببرند و جلو سیاستهایی چون افزایش قیمت بنزین برا بگیرند تا ناامنیها تداوم نیابد. شاید بازار ارز، هدف بعدی این ناامنی باشد. یا صنایع بزرگی چون ایران خودرو و سایپا. لذا لازم است نهادهای حاکمیتی که دارای قدرت اقتصادی هستند، تلاش خود را معطوف به امن سازی بازار ارز و صنایع سنگین کنند.
⏪ در بازار سرمایه اما بعید است بحران جدی پدید آید، چرا که همه اطراف نظام قدرت در ایران در این بازار سرمایهگذاری کردهاند و حتی نئولیبرالهای وطنی نیز بخش عمده ای از منافع خود را از این بازار کسب میکنند. مگر آنکه دشمن خارجی ضمن جبران خسارت این جریان، آنها را مجاب کند از منافع خود بگذرند. یا استراتژی عبور از آنها را پیشه کند که بعید است!
#⃣کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
◀️آیا با سهمیه بندی بنزین موافق هستید:
⏪پاسخ من: بله
◀️چرا؟
⏪ کنترل مصرف از اصول دانش اقتصاد است. در شرایطی که متوسط مصرف کشور، از میانگین جهانی فاصله میگیرد، یا مردم بیش از حد مصرف میکنند(که به نظر من اینگونه نیست) یا اقتصاد دارای درزها و شکافهایی از جنس فقدان تکنولوژی(مثل حجم مصرف سوخت در خودروهای داخلی)، فساد و قاچاق است. در چنین شرایطی باید از ابزارهای کنترل مصرف استفاده کرد. نئولیبرالها تنها ابزار کنترلی را قیمت میدانند. اما ابزار قیمت، ناکارامدیهای فراوانی را بر اقتصاد بار میکند. تعدیل متغیرها و اصلاح فضای کسب و کار در نتیجه تعدیل قیمتها نیز افسانه ای بیش نیست. لذا میتوان از ابزارهای جایگزین استفاده کرد. سهمیهبندی (rationing) از جمله این ابزارهاست. در فرصت مقتضی نشان خواهم داد زیان رفاهی ناشی از این سیاست، قطعا بیش از زیان رفاهی آزاد کردن قیمتها نیست و این که آزادی بازار زیان رفاهی ندارد، مغالطه ای بیش نیست.
◀️آیا با گران کردن بنزین موافق هستید:
⏪پاسخ من: خیر
◀️چرا؟
⏪گران کردن بنزین در ایران، اخذ هزینه فرصت نفروختن بنزین است. هزینه فرصتی که هیچ گاه نقد نشده است و دولت نیز تصوری نسبت به نقد کردن آن ندارد. دولت میتواند هزینه تولید بنزین را از مردم بگیرد نه هزینه فرصت نفروختن آن را. دولت بنگاهدار نیست بلکه حافظ منافع ملی است و در سطح ملی، تصمیمهای قیمتی دولت تابع بازار نیست. اگر چنین کند، آیا رواست که مردم و کارمندان نیز قدرت خرید بازاری را از دولت طلب کنند؟ یعنی مابهازاء فعالیت اقتصادی خود در کشور را بر اساس فوب خلیج یا بازار اروپا یا نیروی کار آمریکا از دولت بخواهند؟ «من له الغنم فعلیه الغرم». دولت با افزایش قیمت بنزین به مثابه بنگاهداری عمل میکند که سود را طلب میکند، اما حاضر نیست هزینه آن را بدهد. که البته منطق بنگاهداری در مقیاس دولت، پذیرقتنی نیست.
#⃣کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از سطلیات
من اعتراض دارم...امضا:مردم
🔹
بخشهایی از سرمقاله دکتر مصباحالهدی باقری پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع) در روزنامه #فرهیختگان:
🔻
هفته گذشته، قصه عجیبی درمورد بنزین در کشور ما اتفاق افتاد. در حالی که سالها به دلایل سیاسی و انتخاباتی، قیمت بنزین تغییر نکرده بود و در اقدامی غریب کارت سوخت که می توانست به نوعی نشانگر و در مقاطع بحرانی کنترل کننده (در وهله اول) و جهت دهنده (در وهله دوم) به رفتار مصرفی باشد، از چرخه عرضه بنزین حذف شده بود، به ناگاه قیمت بنزین تا سه برابر افزایش یافت و همزمان سهمیه بندی هم انجام شد.
🔻
هر فرد نسبتا عاقلی اگر این تصمیم را با اوضاع کنونی معیشت مردم و فضای کلی اقتصاد تحریم و همچنین وضعیت منطقه جمع نماید، می داند عاقبت این تصمیم چیست و تلاش می کند تا با ابزارهای مختلف، اثرات اعتراضی و (احتمالا خشونتی) تصمیم را به حداقل ممکن برساند.
🔻
اما درست عکس همه فرمولهای مذاکره، گفت وگو، اقناع و همراهی صورت گرفت و مردم در #اعتراض به این تصمیم بیرون ریختند. خیلی زود موج سواران حاضر به یراق (که هر بار موج سواری شان بر مطالبات مردمی همه را غافلگیر می کند مثل قصه غافلگیری همیشگی شهرداری مقابل برف و باران) خود را روی #خواست_به_حق_مردم (=اعتراض به دیده و شنیده نشدن) سوار کردند و شد آنچه نباید می شد.
🔻
هم تلفات جانی و هم خسارات مالی فراوان حاصل این نوع جدید تصمیم گیری در یک دولت به ظاهر مدرن (و مدعی تخصص گفتگودرمانی و سابقه داری و دنیادیدگی) به بار آمد و هم صدای مردم زیر گرد و خاک آشوبگری و تجاوز فرصت طلبان، آنچنان که باید، دیده نشد و همچون عقده ای در گلوهایشان ماند و مانده.
🔻
درواقع، گفت وگو شکل نگرفت و 《باید بشود》تحمیل شد. از آن طرف مسیر شنیدن و شنیده شدن هم تعطیل بود. در آخر هم صدای اعتراض در هوای مه آلود آشوبگری، گم شد.
http://farhikhtegandaily.com/newspaper/2922/1/&page=167275
@satliyat
سازمان WTO، معاهده ای بین المللی است و پیوستن به آن به عنوان یک عضو رسمی نیازمند طی مراحل قانونگذاری در مراجع قانونگذار کشور است. دستور رئیس جمهور در پیوستن به این معاهده، غیرقانونی است و ضمانت اجرایی ندارد.
#⃣کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
◀️احیای گنجینهها
⏪کتب متعددی در موضوعات مختلف در دهههای مختلف نگاشته شده است. اما منهای کتبی که در دهه نود منتشر شده و میتوان آنها را خریداری کرد، عموم این کتابها، بازنشر نشده اند و نسخههای دیجیتالی نیز ندارند. نهایتا ممکن است در برخی از کتابخانهها بتوان این کتابها را یافت. این کتب، میراث گرانقدری از گنجینه علمی کشور هستند و پژوهشگران نیز حاضرند برای دسترسی به آنها مبالغی را پرداخت کنند.
⏪گویا نهادهای ذی ربط مثل نهاد کتابخانهها، وزارت ارشاد و حتی ناشران نیز دغدغهای برای بازیایی این کتابها ندارند.
⏪تحت این شرایط، یکی از کسب و کارهای مفید و در عین حال سودآور، تبدیل این گنجینه به نسخههای دیجیتالی و فروش آنها از طریق وب است. کسب و کاری تفریبا بی هزینه.
⏪با داشتن یک اسکنر و مراجعه به کتابخانهها و هماهنگی با آنها و با داشتن مجوز از وزارت ارشاد میتوان این کتب را بازیابی کرد و در اختیار پژوهشگران قرار داد. شاید گفته شود این ایده نو نیست و فلان مجموعه این کار را استارت زده است، اما تا همین امروز نمیتوان نمونه ای موفق از این کار را سراغ گرفت. تنها نمونه نسبتا موفق، بازار کتاب قائمیه است که البته موضوعات محدودی را پوشش میدهد.
⏪کافی است بررسی شود که ناشر کتاب میلی به بازنشر دارد یا نه. اگر خیر یا اگر نشر تعطیل شده باشد، می توان این کار را شروع کرد. تصور من این است که با رساندن عناوین کتاب به ۱۰۰۰ عدد، بازدهی مثبت آغاز می شود. به شرط آنکه معرفی مناسبی از این کسب و کار انجام شده باشد.
⏪شکلهای پیچیدهتری از این بازار نیز میتواند شکل بگیرد که در این مجال فرصت توضیح این پیچیدگیها نیست.
⏪این کسب و کار مفید را به دانشجویانم در دانشگاه قم پیشنهاد میکنم. چرا که قم دارای کتابخانههایی بسیار غنی و در دسترس است.
#⃣کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ماجرای نابودی درختان گردو و پسته ایران توسط انگلیس در زمان رضاشاه
@Farsna
💢نائومی کلاین در کتاب "No Logo":
«ترجیح کالا یا خدمات یک برند یا یک
کشور(فارغ از نوع کالا) به موارد مشابه نتیجه ثانویه پذیرش برتری فرهنگی، فنی، اقتصادی و ایدئولوژیک کشورِ سازنده توسط جامعه مخاطب است.»
مسئله برند، فرهنگی تر از آن است که بتوانیم آن را اقتصادی(قیمت) یا فنی(کیفیت) بدانیم.
آن چه دست ما را به سوی انتخاب برند خارجی هدایت میکند، نه قیمت است و نه کیفیت. بلکه حقارت فرهنگی است. اگر چه منکر آن نیستم که برخی برندهای خارجی، قیمت پایین تر یا کیفیت بالاتر دارند. اما نکته اینجاست که این دو، عامل اصلی و تعیین کننده نیستند. اما عامل توجیه کننده هستند و کسی که برند خارجی میخرد، همواره خود را بر بال کمیت و کیفیت برتر می داند. ذر حالی که بر بال حقارت نشسته است!
#برند_ملی
🇮🇷 کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi