ترکیه برای اقتصاد ایران ؛ مظهر کارهایی است که نباید کرد
✍️محمد حسین ادیب
پلان یک
در دوره ای ترکیه به عنوان الگو برای مهار تورم در ایران معرفی می شد ، در سال ١٩٩١ پنجاه بانک ترکیه به میزان ۶٠ میلیارد دلار ورشکست شدند که معادل پنجاه درصد تولید ناخالص ملی ترکیه در آن تاریخ بود وقتی پنجاه بانک ترکیه ورشکست شوند و پول مردم هیچ شود معلوم است که تورم مهار میشود ، در حوزه بانکداری ترکیه برای ایران مظهر همه کارهایی است که نباید کرد
پلان دو
وقتی اردوغان قدرت را در ترکیه بدست گرفت ترکیه ٣٠ میلیارد دلار بدهی خارجی داشت و اکنون ۴۵٠ میلیارد دلار ، ترکیه تا ٢٠ سال دیگر باید کار کند و نزول ۴۵٠ میلیارد دلار بدهی خارجی رابدهد، اردوغان ترکیه را برای ٢٠ سال گیر نزول خور انداخت ، بدهی خارجی ایران ٢ میلیارد دلار است فرق ایران و ترکیه در یک چیز است آنها باید تا ٢٠ سال آینده برای نزول خوار کار کنند ما برای خودمان ، اردوغان تامین مالی نمی داند
پلان سه
آمریکایی ها به قدری در تحریم ترکیه عجله دارند که آن را در بودجه آوردند، اتحادیه اروپا نیز در تحریم ترکیه با آمریکا درگیر یک مسابقه شده است ، در دولت بایدن تحریم ترکیه تشدید میشود
سیاست بر بازدارندگی استوار است و بازدارندگی بر موازنه تهدید ، فضای مجازی ایران درکی اینگونه از سیاست ندارد لذا قادر به درک تغییر در موازنه تهدید در سطح منطقه نیست
آمریکا در حال خروج نهایی از خاورمیانه است و باید به خاورمیانه بدون آمریکا اندیشید
با خروج آمریکا از خاورمیانه در این منطقه خلأ قدرت ایجاد میشود
ساختار قدرت در خاورمیانه بر یک اصل نانوشته استوار است یا یک نوع توافق خاموش در خاورمیانه وجود دارد؛ در کشور های عربی قدرت باید در اختیار کشور های غیر عرب باشد لذا اعراب در ساختار قدرت منطقه با خروج آمریکا چرخ پنجم اند یعنی به هیچ کار نمی آیند
بر بنیاد توافق خاموش بین غربی ها در خصوص چرخ پنجم بودن اعراب ، رقابت با خروج آمریکا از خاورمیانه بین قدرت های غیر عرب منطقه خواهد بود
سه گانه ای در خاورمیانه دارد شکل می گیرد از یک سو با خروج آمریکا در منطقه خلأ قدرت ایجاد میشود ؛ از سوی دیگر اعراب در این خلأ قدرت چرخ پنجم اند ، از سوی دیگر اردوگاه غرب در حال فاصله گرفتن از ترکیه است؛ سه گانه فوق یک برنده دارد و آن ایران است
سه گانه فوق اهمیت استراتژیک ایران را به شدت بالا برده است
دارایی استراتژیک ایران باید مجددا قیمت گذاری شود
فضای مجازی ایران دچار گونه ای نابینایی استراتژیک است و در تحلیل، قادر به درک سه گانه فوق نیست
قیمت دلار ، مسکن و سهام بر بنیاد موازنه جدید تهدید در منطقه باید مورد ارزیابی مجدد قرار گیرد
@adibmh
حریر جذبه ی چشمان او اهورایی ست
طلوع خنده ی زینب عجب تماشایی ست
بساط فخر فروشی ز آسمان بر چین
بیا زمین به تماشای دخترک بنشین
بیا ببین که ندیدی کسی به این پاکی
شدند خادمه اش, حوریان افلاکی
نگاه حیرت خورشید تا بر او افتاد
اسیر بند جنون گشت و نعره ها سر داد
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
ادارات رو تو کرونا خالی می کنن اتفاق خاصی هم نمیفته.
موسسه ما که ۳ تا اتاق داره، همین الان ۱۲ پژوهشگر و استاد دانشگاه دارن توش درس آنلاین و آفلاین میدن و پژوهش می کنن. یکی از دوستان هم درسش رو منتقل کرده تو راه پله که مزاحم دیگران نباشه!
بعضی از موسسات و سازمانها، پولشون و جاشون بیشتر از عقل و نظریه و نیروشونه! بعضی هم برعکس...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
✳️تحلیل دکتر درخشان از خطای مشترک دولت سازندگی و دولت تدبیر و امیدع
◀️خطای راهبردی دولت سازندگی این بود که از روحیۀ انقلابی، تفکر انقلابی، عملکرد جهادی و سبک زندگی تودههای مردم که در خلال هشت سال دفاع مقدس به زیباترین صورت شکل گرفته بود نتوانست و یا نخواست در فرآیند سازندگی کشور استفاده کند. به یاد داریم که نخستین اقدام دولت سازندگی بعد از جنگ تحمیلی این بود که نمایشگاه گل و گیاه برپا کرد، بدین بهانه که مردم از هشت سال جنگ تحمیلی خسته شدهاند و اکنون نیاز به تنفس دارند.
✳️شهرداریها به زیبا سازی شهرها پرداختند، مراکز خرید بزرگ و مجلل به سبک اروپایی و آمریکایی برای ترویج مصرف زدگی ساخته شد، استقراض خارجی با ظاهری موجه آغاز شد و حتی رئیس دولت سازندگی تجملگرایی را خلاف شئونات اسلامی ندانست. بدین ترتیب، سیل واردات کالاهای مصرفی تحت شعار رفاه اقتصادی آغاز شد.
◀️متأسفانه دولت سازندگی آن فرصت طلایی را از دست داد و نه تنها قناعت و ساده زیستی مردم را که از برکات جنگ تحمیلی بود، مبنای الگوی پیشرفت اقتصادی قرار نداد، بلکه با اشتیاق و دلباختگی کامل به توصیۀ اقتصاددانان صندوق بینالملل پول و اقتصاددانان غرب زدۀ داخلی گوش فرا داد.
✳️بدین ترتیب، مصرف زدگی و سبک زندگی اشرافی که دولت سازندگی حامی آن بود و صدا و سیما و رسانهها ترویج دهندۀ آن بودند رونق گرفت و در دولتهای بعدی استمرار یافت تا کار به جایی رسید که اکنون در دولت تدبیر و امید برخی مدیران ارشد یا فرزندان ژنی آنان به کاخ نشینی و پورشه سواری افتخار میکنند.
✳️خطای راهبردی دولت سازندگی در غافل شدن از ظرفیتها و نیروهای انقلابی داخلی ازیکسو و دلباختهشدن به الگوهای اقتصادی غرب سلطهگر و کوشش برای تعاملِ به اصطلاح سازنده با دشمنان قسمخوردۀ انقلاب اسلامی از سوی دیگر متأسفانه در ابعادی بهمراتب گستردهتر و عمیقتر در دولت فعلی روی داده است که خطر وقوع مرحلۀ نهایی و خطرناک این راهبرد را هماکنون شاهد هستیم.
◀️ آخرین فرصت تکرار ناپذیر برای دولت تدبیر و امید این است که از ادامۀ سریال برجام دست بردارد و کلید حل مشکلات اقتصادی را در تعامل سازنده با جنایتکاران غربی نداند و به جای آن از ظرفیت بسیار بالای مقاومت که تودههای مردم در مقابل فشار حداکثری آمریکا به دست آوردهاند به نحو صحیح بهرهبرداری کند. در غیر این صورت، تاریخ اقتصاد سیاسی کشور هیچگاه چنین فرصتسوزی را فراموش نخواهد کرد.
http://fna.ir/f1dgty
دکتر حمیدرضا مقصودی
✳️تحلیل دکتر درخشان از خطای مشترک دولت سازندگی و دولت تدبیر و امیدع ◀️خطای راهبردی دولت سازندگی این
حتما متن کامل نوشتار دکتر درخشان را از لینکی که در پست بالا قرار داده شده است بخوانید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️طنز تلخ اقتصاد ایران
🔸طی سالهای گذشته #لیبرال_های_داخلی با استفاده از حربههای مختلف #عملیات_روانی و #رسانهای نظام اقتصادی کشور را فلج کردند.
🔸بزرگترین مشکل سر راه #اقتصاد_مقاومتی، و همچنین #دیپلماسی_مقاومتی، سلطه ذهنیت لیبرال و غیرمقاومتی بر دیدگاه بسیاری از مسئولان مملکتی است.
🔸این حجم از #خون_کثیف جریان یافته در رگهای اقتصادی کشور ریشه در زمزمههای مشاوران اقتصادی رئیس مجلس در حوالی سال #سال_1367 میباشد.
🔸مشاوران اقتصادی در گوش رئیس مجلس وقت ادبیات اقتصادی-سیاسی جدید را زمزمه میکردند: #توسعه، #جهانیسازی، اقتصاد آزاد، دست نامرئی ادام اسمیت، عرضه و تقاضا، #اصلاح_ساختاری، تعدیل اقتصادی و...
🔸به واقع #نوربخش، #عادلی، #مسعود_نیلی، #محمد_طبیبیان و دیگر همفکران آنها در دولت هاشمی، تنها ناقلان و مبلغان اندیشههای نظریهپردازان توسعه لیبرالیِ عمدتاً آمریکایی بودند.
🔸این طیف بهترین روش برای هدایت اقتصادی را برقراری #مکانیسم_بازار میداند. نتیجه تصمیمات این گروه را میتوان در #شکاف_طبقاتی و تورم افسار گسیخته زمان #هاشمی_رفسنجانی دید.
🔸حال بد اقتصاد ایران نتیجه بیش از 30 سال مدیریت و وزارت #وزیران_40_سالهی این تفکر اقتصادی است.
🔸این مافیای وابسته هیچگاه نخواستند اقتصاد ایران طعم #اقتصاد_مقاومتی را بچشد و در حال حاضر نیز مشغول #تهی_سازی، #عادی_سازی و بازی با مفهوم #مقاومت هستند.
#موسی_غنینژاد
#سعید_لیلاز
#حسین_راغفر
#اقتصاد_رانتی
#بیژن_نامدار_زنگنه
#فرشاد_مومنی
#عباس_آخوندی
#اقتصاد_لیبرالی
📌در انتشار مطالب و معرفی کانال ما را یاری نمایید
🆔eitaa.com/economy_and_media
⭕️چین و ترکیه ایران را دور زدند؟
مسیر راه آهن چین به ترکیه با دور زدن ایران روز گذشته افتتاح شد.
اولین محموله باری قطار ترکیه به چین، بدون گذشتن از ایران به شهر شیآن چین رسید.
قبلا قرار بود مسیر خط آهن از چین تا آسیای میانه، ایران، آذربایجان، گرجستان و از آنجا به سمت روسیه یا ترکیه و در نهایت اروپا باشد.
همه این مسیرها به غیر از ایران تکمیل شد و روز شنبه اولین قطار باری ترکیه بدون گذشتن از ایران، با عبور از گرجستان، آذربایجان، دریای خزر (با کشتی)، قزاقستان به شهر شیآن چین رسید.
محموله یاد شده طی ۱۲ روز مسیری ۸ هزار و ۶۹۶ کیلومتری را گذشت و از استانبول به شهر شیآن رسید و اگر به جای خط آهن از مسیر دریایی راهی چین میشد، یک ماه طول میکشید که به مقصد برسد.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
HEMELMAN.pdf
1.91M
🔻به مناسبت فرارِ نماینده سازمان جهانی بهداشت، #کریستف_هملمن از ایران :
✅ پیشنهاد دانلود | متنِ #رایگانِ کتابچه، با موضوعِ
" اسنادِ اجرای یواشکی سند ٢٠٣٠ در وزارت بهداشت به واسطه ی نفوذِ هملمن نماینده سازمان جهانی بهداشت در وزارت بهداشت "
💠 نشر نسخه الکترونیکی کتابچه با هر نام و نشانی، با هدف روشنگری مردم مؤمن، جایزست...
مطالبه ی ما:اخراج سازمان جهانی بهداشت از ایران و نپذیرفتن نماینده ی جدید
#نشرحداکثری
#WHO