🗓نیمه شعبان، بازخوانی مهمترین خبر در تاریخ بشر
📚روایت کتاب «مهدی(عج) ده انقلاب در یک انقلاب» از یک جهانیشدن متفاوت
#معرفی_کتاب
#امام_زمان_علیه_السلام
@hamkhaniketab
14.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هجدهم اسفند سالروز درگذشت مرحومه #سیمین_دانشور
در این کلیپ با بخشی از زندگی این نویسنده کشورمان آشنا میشوید.
#معرفی_نویسنده
کانال همخوانی کتاب
هجدهم اسفند سالروز درگذشت مرحومه #سیمین_دانشور در این کلیپ با بخشی از زندگی این نویسنده کشورمان آشن
خاطره ای جالب از حضرت آقا درباره نیمه تمام ماندن سووشون و ادامه مطالعه پس از اتمام دوران مبارزه
(خاطره در جلسهای با بچههای نمایش رادیو در سال ٧١ بیان شده)
اگر زیر پنجرهی اتاقی که شما در آن استراحت میکنید، دو نفر با همدیگر دعوا کنند، به هم فحش بدهند، بدگویی کنند، این بگوید «تو دروغ میگویی»، آن بگوید «نخیر، تو خلاف میگویی»، شما خوشتان میآید!؟ ظاهراً به شما هم ربطی پیدا نمیکند. نه توی خانه شماست، نه برادر شماست و نه دوست شماست. دو رهگذرند. اما دعوا، ذهن انسان را آشفته میکند. صدای گریه، اعصاب انسان را خراب میکند. چه داعی است که این قدر در این نمایشنامهها، بیجهت و بدون اینکه هیچ موجبی وجود داشته باشد، اینطور چیزها پخش شود!؟
من کتاب «سووشون» را شاید در سالهای اول دههی پنجاه، یا آخر دههی چهل خریدم و شروع کردم خواندن. دیدم داستان، داستانی است که آمیخته با ناکامی است. یعنی انگلیسیها آمدند شیراز، پدر همه را درآوردند و همه کار کردند و بالاخره هم قهرمان داستان را کشتند و مردهاش را دادند دست زن و بچهاش که ببرند دفن کنند.
من، هر کتابی را که میخوانم، پشتش دو، سه جمله مینویسم. الان اگر آن کتاب را بیاورند، خواهید دید این جمله پشت آن نوشته شده که: «این کتاب را طاقت نیاوردم بخوانم.» یعنی دیدم خواندنش، با این زندگی پر از غصه و دائم در حال مبارزه، جور در نمیآید. زندگی ما اینطور بود.
در آن پانزده سال مبارزه، شبی را نخوابیدم که بدانم صبح از خانهام بیرون میروم و اصلاً بیدار میشوم یانه؟ احتمال بود که هرآن ما را ببرند. هیچ روزی هم بیرون نیامدم که بدانم شب به خانه برمیگردم یا نه؟ با آن وضع و آن مشکلات، حالا سووشون را هم بخوانم که چه!؟ رمان دیگری میخوانم که این مشکل را نداشته باشد. این بود که بعد از انقلاب، سووشون را خواندم.
سلام و عرض ادب؛
این عکس معروف رو خیلیهاتون دیدید. میدونید این رزمندهای که با بادگیر آبی توی خاکریز شلمچه آسمونی شده کیه؟ شهید علی شاهآبادی.
از قافله جا نمونید که شنبه ۲۰ اسفند ساعت ۵ عصر مادرش میاد شلمچه تا هم خاطرات این شهید رو برامون بگه هم از کتابش رونمایی کنن؛ یه کتاب خوندنی که اگر دست بگیرید تا تموم نشه زمین نمیذارید.
همه میان؛ حاج حسین یکتا، حاج محمد احمدیان، حاج حسین کاجی و.... تا همراه مادر شهید براتون روایتگری کنند.
چه جلسهای بشه عصر روز شنبه! اون هم توی شلمچه.
مادر شهید همهتون رو دعوت کرده.
هرجا هستید شنبه خودتون رو برسونید شلمچه و این مراسم باشکوه و استثنایی رو از دست ندید.
یا حق.
#اطلاع_رسانی
@hamkhaniketab
«معرفی کتاب»
نام اثر: #یک_عاشقانۀ_آرام
نویسنده: #نادر_ابراهیمی
-نوع اثر: رمانِ عاشقانه-اجتماعی
-زمان و مکان اثر: سالهای قبل از انقلاب ۵۷ در تهران
-شخصیتهای اصلی: گیلهمرد، عسل
-خلاصۀ داستان: یک عاشقانۀ آرام روایتی از زندگی گیلهمرد است که در یکی از سفرهایش با دختر زیبایی به نام عسل آشنا میشود و این شروع یک عاشقانۀ آرام است؛ اما فعالیتهای سیاسی گیلهمرد آرامش این عاشقانه را تاحدودی به خطر میاندازد و....
یک عاشقانۀ آرام روایت شاعرانۀ نادر ابراهیمی است از یک زندگی ساده و معمولی، بدون اتفاقات خارقالعاده و عجیب. او در این کتاب در پی تفسیر عاشقانهای از واقعیت زندگی زناشویی است و لحظهلحظۀ داستان را با جملات عاشقانه و فلسفی شیرین میکند.
برشی از کتاب:
مگذار که عشق به عادت دوست داشتن تبدیل شود! مگذار حتی آب دادن به گلهای باغچه، به عادتِ آب دادن به گلهای باغچه تبدیل شود! عشق، عادت به دوست داشتن و سخت دوست داشتن دیگری نیست. پیوسته نو کردن خواستنیای است که خود، پیوسته خواهان نو شدن است و دیگرگون شدن. تازگی، ذات عشق است و طراوت، بافت عشق. چگونه میشود تازگی و طراوت را از عشق گرفت و عشق همچنان «عشق» بماند؟
آشنا شو و بخوان🌻
#معرفی_کتاب
14.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📢 رهبر انقلاب در پیامی خطاب به ملتهای اسپانیولیزبان: چه نیکوست که ما ملتهای عدالتخواه با یکدیگر بیشتر آشنا شویم و همافزائی کنیم
🔻 همزمان با رونمایی از نسخه اسپانیولی کتاب خاطرات دوران مبارزات رهبر انقلاب اسلامی در کاراکاس، پیام حضرت آیتالله خامنهای به ملتهای اسپانیولی زبان منتشر شد.
📝 متن پیام رهبر انقلاب اسلامی که در این مراسم منتشر شد، به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
اگر توانسته باشم به وسیلهی این کتاب با شما اسپانیولی زبانان ارتباط بگیرم، بسیار خرسند خواهم بود. این بخش کوتاهی از سرگذشت من است. چه نیکو است که ما و شما و همهی ملتهای عدالتخواه با یکدیگر بیشتر آشنا شویم و بیشتر همافزائی کنیم. نیکروزی شما را از خدا میخواهم.
سیّدعلی خامنهای
🔺️ رونمایی از نسخه اسپانیولی کتاب خاطرات دوران مبارزات رهبر انقلاب اسلامی با عنوان «سلول شماره ۱۴» طی مراسمی در شهر کاراکاس پایتخت کشور ونزوئلا و درکنار نمایشگاه فرهنگ دوستی ایران و ونزوئلا، به همت فعالان فرهنگی ونزوئلا و اسپانیولیزبانان باحضور شخصیتهای فرهنگی ایران و ونزوئلا انجام شد.
این کتاب، ترجمه کتاب خون دلی که لعل شد به زبان اسپانیولی است که تحت عنوان سلول شماره ۱۴ منتشر شده است.
#رونمایی
#اطلاع_رسانی
@hamkhaniketab
1_1282428481.mp3
3.07M
🎧 بدترین تنبلی⛔️
رهبر معظم انقلاب:
«بـه گـمان مـن یکـی از بـدتریــن و پرخسارت ترین تنبلی ها، تنبلی در خـواندن #کتاب است. هرچـه هــم انسـان به این تنـبلـی میـدان بدهـد، بیشتر می شود.» ۱۳۹۰/۴/۲۹
🌀 بیاییـد تنبلـی را کنار بگذاریـم و از مطالعه حداقل روزی ۳۰ دقیقه شروع کنیم❗️
⬅️ بخصــوص جـوانـان که قـدرت یادگیــری و فرصـت بیشـتـری بـرای مطالعـه دارنـد.
#فرهنگ_کتابخوانی
#مقام_معظم_رهبری
@hamkhaniketab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صحبتهای وزیر فرهنگ ونزوئلا پیرامون کتاب سلول ١۴ که چند روز پیش در کاراکاس رونمایی شد...
بمب هستهای فرهنگی ایران در آمریکای جنوبی!!!
#معرفی_کتاب
#بازتاب_بین_المللی
@hamkhaniketab
✳️ ایران پیشرو در شاخصهای کمی کتاب و کتابخوانی
✍️ شاهد عینی
🔷 دبیر نهاد کتابخانههای عمومی کشور در ایام دهه فجر آخرین وضع کتاب و کتابخانههای کشور را اعلام کرد. آمارهای مهدی رمضای از این قرار بود:
1️⃣ تعداد کتابخانههای عمومی کشور با رشد ۸۹۷ درصدی، از ۳۷۳ باب در سال ۱۳۵۷ به ۳۷۲۱ باب در سال ۱۴۰۱ رسیده است. هم اکنون ترکیه دارای ۱۲۱۲ باب، مالزی دارای ۱۴۳۹ باب و کشور مصر دارای ۸۲۴ کتابخانه عمومی است.
2️⃣ در حوزه شاخص توسعه فضای کتابخانههای عمومی زیربنای کتابخانههای عمومی کشور با ۴۹۰ درصد پیشرفت از ۲۳۸ هزار و ۸۱ مترمربع در سال ۱۳۵۷ به یک میلیون و ۴۰۵ هزار و ۶۳۳ مترمربع در سال ۱۴۰۱ رسیده است.
3️⃣ کتابهای موجود در کتابخانههای عمومی کشور با رشد ۱۸۵۰ درصدی از ۲ میلیون و ۴۲۴ هزار و ۵۰۰ نسخه در سال ۱۳۵۷ به ۴۸ میلیون و ۶ هزار و ۶۲ نسخه رسیده است. این در حالی است که هم اکنون منابع موجود در کتابخانههای عمومی کشورهای ترکیه، مالزی و مصر به ترتیب ۲۱ میلیون، ۱۶ میلیون و ۳ میلیون نسخه است.
4️⃣ تعداد عضویت ثبت نام شده در کتابخانههای عمومی کشور با رشد ۱۶۸۸ درصدی از ۱۲۳ هزار و ۲۷۰ نفر در سال ۱۳۵۷ به ۲ میلیون و ۲۰۳ هزار و ۵۱۲ نفر رسیده است. بیش از ۶۰ درصد این اعضا، کودکان و نوجوانان هستند. این درحالی است که هم اکنون میزان اعضای کتابخانههای عمومی کشور ترکیه ۴.۴ میلیون نفر است.
5️⃣ شاخص امانت کتاب نیز تعداد کتابهای امانت داده شده توسط کتابخانههای عمومی کشور با رشد ۷۱۶ درصدی، از ۲ میلیون و ۹۱۳ هزار و ۹۰۸ نسخه در سال ۱۳۵۷ به ۲۳ میلیون و ۷۸۴ هزار و ۲۳۶ نسخه در سال ۱۴۰۱ رسیده است.
🔶 نکته: بر اساس این شاخصها که دبیر نهاد کتابخانهها اعلام کرده ایران در همه شاخصهای کمی جلوتر از کشورهای منطقه است. اما نکته جالب و گویا در بند چهار است؛ ترکیه در شاخصهای کمی عقبتر از ایران است، اما تعداد اعضای کتابخانهها در این کشور دو برابر ایران است.
🔷 تعداد اعضای کتابخانههای ما ۲ میلیون و ۲۰۳ هزار و ۵۱۲ نفر است که بیش از ۶۰ درصد این اعضا، کودکان و نوجوانان هستند. همچنین تعداد قابل توجهی از این ها دانش آموزان کنکوری هستند که برای مطالعه کتاب های کمک آموزشی به کتابخانه می روند. اما میزان اعضای کتابخانههای عمومی ترکیه ۴.۴ میلیون نفر است. اگر همین آمارها را ملاک قرار دهیم، این بدان معناست که مردم ترکیه کتابخوانتر از ما هستند هر چند که تعداد کتابخانههای شان کمتر از ما باشد. فتامل...
علی نورآبادی
#یادداشت
#وضعیت_شناسی
@hamkhaniketab
💢برای «که» بنویسیم؟
نوشتن، «ارتباط کتبی» با خوانندۀ اثر است و کلام تو، وسیلۀ ارتباط.
اگر مقصودت به خواننده منتقل نشود، چه فایده؟ اگر با مخاطب، نتوانی رابطه برقرار کنی، از نوشتن چه سود؟
پس، شناخت مخاطب ضروری است. اینکه بدانی با چه کس رویارویی،
خوانندگان سخن و شعر و مقاله و داستانت چه کسانیاند؟
بُرد و تأثیر نوشتهات تا چه حد است؟ اصلاً میخوانند یا فقط تو مینویسی؟ میخرند، یا فقط تو چاپ میکنی؟ میفهمند، یا تو فقط صفحه پر میکنی؟
ادبیات کودکان هم از همین مقوله است.
بسیارند کسانی که برای «کودک» مطلب مینویسند، اما دنیای کودک را نشناختهاند.
و بسیارند کسانی که شاعر شعر کودکانند، اما فضای کودکانه در شعرشان نیست، هر چند الفاظ بچگانه به کار برند.
یعنی: مهم، شناخت حوزه واژههای کودکانه و دنیای خاص کودکان است و به زبان آنان و متناسب با فهم و درک و زمینۀ آنان سخن گفتن.
کتابی هم که برای کودکان نوشته میشود، کافی نیست که فقط نامش کودکانه باشد یا تصاویر رنگیاش برای این قشر و «گروه سنی» گیرا و جاذب باشد. مفاهیم و محتوا را هم باید لحاظ کرد.
باری... وقتی مینویسید، تصور کنید خوانندگان خویش را (از قشرها و گروههای مختلف) که روبروی شما نشستهاند و با آنان حرف میزنی.
«ارتباط مستقیم»!...
مردم، امروز به چه چیزهایی نیاز دارند؟
خواستار چه مطالبی هستند؟
کدام مطالب و پیامها و نوشتهها و تحقیقها، برای امروز زندگیشان و زندگی امروزشان، کارساز و راهگشا و مفید است و از خواندن، بهره میبرند؟...
به راستی اگر این جهات در نظر نباشد، در «خلأ» نوشتن، و برای تودههای انبوهی از «خوانندگان نامشخص» و نمیدانم در کجا و در چه سن و با چه شرایط نوشتن، چه دردی را دوا میکند؟
ناگفته نماند که: کار ادبی و هنری و شعر، قدری باید ایهامها و ابهامها و رمز و راز و کنایه و تشبیه و توصیف و استعاره و زبان چند بعدی و قالب فوق عادی و سطح فوق معمولی و... داشته باشد. ولی تا چه حد؟...
آیا حتی به قیمت تبدیل ادب و شعر و هنر، به ابزاری بیاستفاده برای مردم؟ و به بهای بیمشتری و بیمستمع ماندن دستاوردهای ادبی و شعری؟
اگر بنا باشد «ادبیات» به صحنۀ زندگی هم بیاید و در متن حیات مردم جاری و ساری باشد، به معنای از دست دادن وجهه و صبغۀ ظریف و جالب و جاذب «صناعات» لفظی و معنوی نیست.
اما... نباید فراموش کرد که کار قلمی، برای مردم و در خدمت حق و در ارتباط با خلق است. فاصلهها را باید پر کرد، تا «ارتباط متقابل» میسور گردد.
🔹 استادجواد محدثی، کتاب «با اهل قلم»
#آموزش_نویسندگی
#آموزشی
#اهل_قلم
@hamkhaniketab
✳️اگر میخواهید یک بار برای همیشه، تمامی اتفاقات، افراد، رویدادها و شبهات انقلاب اسلامی را با سند و مدرک معتبر بدانید و بشناسید، این سه کتاب را بخوانید:
1⃣کتاب بازگشت از نیمه راه، شخصیت شناسی ۳۲ نفر از افرادی است که دورانی با انقلاب بودند و بعد پشیمان شدند. به عبارتی ریزشهای انقلاب!
⛔️اگر میخواهید از صفر تا صد با برخی شخصیتها مثل سیدمحمدکاظم شریعتمداری، حسن لاهوتی، صادق قطب زاده، علی تهرانی، سیدحسین خمینی، هادی غفاری، حجاریان،آذری قمی، طبرزدی و😱...آشنا شوید مطالعه این کتاب را از دست ندهید!
2⃣موضوع کتاب چهل تدبیر، بحرانهای رخ داده در جمهوری اسلامی است.
⛔️بحرانهایی مثل دولت موقت و بازرگان، اولین رئیسجمهور، جداییطلبها، انجمن حجتیه، کودتای نوژه، تسخیر لانهٔ جاسوسی، کودتای حزب توده، کشتار حجاج در سال ۱۳۶۶، هشت سال جنگ و قطعنامه ۵۹۸، توطئهٔ آیات شیطانی، روزنامههای زنجیرهای، قتلهای زنجیرهای، کوی دانشگاه، کنفرانس برلین، بحران هستهای و... .
3⃣کتاب آوردگاه نیز بر اساس ۲۵۰۰ سند کمتر دیده شده، به شبهات و چالشهای انقلاب اسلامی پاسخ میدهد:
🔸اختلافات میان آیت الله خامنه ای و میرحسین در دوران نخست وزیری!
🔹اشتباهات جنگ هشت ساله!
🔸آثار و تبعات انقلاب فرهنگی!
🔹صیغه و اعدام در دهه ۶۰!
🔸پرونده قتلهای زنجیره ای!
🔹۷مذاکره پنهان با آمریکا!
🔸آیا کشور را سپاه اداره میکند؟
🔹و....
#بسته_کتاب
#تاریخ_معاصر
@hamkhaniketab
«معرفی کتاب»
نام اثر: #قلب_سگی
نویسنده: #میخائیل_بولگاکف
نوع اثر: رمان اجتماعی_سیاسی
زمان و مکان اثر: نگارش در سال 1325 و بایکوت شدن تا سال 1987 که مجدد اجازه انتشار پیدا کرد_ #روسیه
شخصیت اصلی: پروفسور پری آبراژینسکی، سگ معروف.
خلاصه داستان: رمان قلب سگی یک رمان سیاسی است که چند ماه پس از مرگ لنین نوشته شده و فضای کمونیستی حاکم شوروی را با زبان طنز تلخ ترسیم میکند. این رمان از زبان یک سگ بازگو شده و این سگ به دست پرو فسور تحت یک عمل جراحی قرار میگیرد. سگ در این داستان، نماد مردم روسیه است که قرن ها تحت ستم و خشونت بوده و با او همچون حیوانات رفتار کردهاند.جناب جراح و عمل جراحی تغییر سگ به انسان نقطه جذب این داستان بشمار می رود....
برشی از داستان: انسانی که بدون پیشزمینه و آمادگی اخلاقی و فرهنگی و روانی کافی، هدف چنین شستوشوی مغزی و بمباران عقیدتی قرار گیرد، بدون هیچ ایمان و تعهد قلبی این عقاید را فقط به منظور رسیدن به اهداف جاهطلبانه و منافع شخصی خود به کار میگیرد.
آشنا شو و بخوان🌻
#معرفی_کتاب
#ادبیات_جهان
کانال همخوانی کتاب
«معرفی کتاب»
نام اثر: #مرشد_و_مارگریتا
نویسنده: #میخائیل_بولگاکف
نوع اثر: رمان فلسفی_سیاسی (این رمان در سبک رئالیسم جادویی نوشته شده است. در این سبک ادبی با این که از عناصر تخیلی و غیرطبیعی استفاده شده اما تمامی رویدادها باورپذیر و واقعی به نظر میرسند.)
زمان و مکان اثر: از سال 1928 تا سال 1940_ روسیه
خلاصه داستان: رمان مرشد و مارگریتا از مهم ترین آثار ادبی روسیه بشمار می رود و به دلیل وجود مفاهیم عمیق فلسفی و پیوند آنها با سیاست و جامعه نظر بسیاری از منتقدان را به خود جلب کرده است. تصویر سازی ماهرانه نویسنده یکی از دلایل ترغیب شدن به خوندن ادامه داستانه... تقابل خیر و شر ، عدالت و بی عدالتی، دروغ و راستی، از مفاهیم مطرح شده داستان هستند.این رمان از سه داستان موازی تشکیل شده است؛ «سفر شیطان به مسکو»، «داستان پونتیوس پلاطس و به صلیب کشیده شدن مسیح» و «عشق مرشد و مارگریتا.» در ابتدا ممکن است ارتباط این سه داستان برای خوانندگان روشن نباشد، اما هر چه به پایان کتاب نزدیک شویم متوجه خواهیم شد نویسنده میان داستانها بهطرزی هنرمندانه ارتباط برقرار کرده است.
ترجمه عباس میلانی و حمید رضا اتش برآب نسبت به سایر مترجم ها بهتر و روانتر هستند
برشی از کتاب: ایوان وضعیت را ارزیابی کرد. سه راه در مقابلش بود. راه اول جدا وسوسهانگیز بود: به عنوان اعتراض به بازداشت بیدلیلش، میتوانست به جان چراغها و ابزارهای عجیب و غریب بیفتد و خرد و خاکشیرشان کند. اما ایوان امروز با ایوان دیروز کلی فرق داشت و این راه را مشکوک تشخیص داد، چون آنها را بیشتر متقاعد میکرد که دیوانهی خطرناکی است. پس از خیر این راه گذشت. راه دومی هم وجود داشت: میتوانست داستان پونتیوس پیلاطس به روایت پروفسور را برای آنها تعریف کند. اما تجربهی دیروز متقاعدش کرد که مردم یا این داستان را باور نمیکنند و یا به کلی آن را اشتباه میفهمند. به ناچار از خیر این راه هم گذشت و راه سوم را انتخاب کرد: به سکوتی تحقیرکننده پناه برد…
آشنا شو و بخوان🌻
#معرفی_کتاب
#ادبیات_جهان
@hamkhaniketab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا نویسندگی استعداد درونی است یا قابل کسب کردن است؟
سیدنی لومت فیلمنامه نویس مشهور میگوید:
۱۸ سال با این دروغ که نوشتن یک استعداد ذاتی است مرا عقب انداختند پس از ۱۸ سال فهمیدم که نوشتن کاملا اکتسابی است.
#آموزش_نویسندگی
@hamkhaniketab
*استفادهی حداکثری*
من در دوران جوانی زیاد مطالعه میکردم. غیر از کتابهای درسی خودمان کتاب تاریخ، ادبیات، شعر، قصه و رمان هم میخواندم. به کتاب قصّه خیلی علاقه داشتم و خیلی از رمانهای معروف را در دورهی نوجوانی خواندم. شعر هم میخواندم. من با بسیاری از دیوانهای شعر در دورهی نوجوانی و جوانی آشنا شدم.
۱۳۷۶/۱۱/۱۴ رهبر انقلاب
#فرهنگ_کتابخوانی
#مقام_معظم_رهبری
هنر همین است که در سخت ترین شرایط هم کتاب بخوانیم وگرنه همه ما که در حالت معمولی خیلی راحت کتاب میخوانیم.
پ. ن: عکسی از مرحوم پروفسور حسابی در آخرین لحظات زندگی...
شب جمعه است، شادی روحش صلوات.
راستی کتاب استاد عشق رو خوندید؟؟!
کتابی بسیار فوق العاده و جذاب از زندگی این بزرگمرد.
#کتابخوانی_در_شرایط_سخت
#کتابخوانی_تا_لحظه_مرگ
چاپی یا الکترونیک؛ مسئله این است
(بخش اول)
#چاپی_یا_الکترونیک
مقدمه:
▫️شاید بتوان ادعا کرد همانطوری که «همیشه پای یک زن در میان است»؛ همیشه پای اختلاف پدر و فرزندی هم در تمام اتفاقات تاریخی در میان است. اصلا به نظرم پدر و فرزند با هم اختلاف نداشته باشند یک جای کار می لنگد! حتی بهترین پدر و فرزندهای دنیا هم بر سر روشن یا خاموش کردن کولر قطعا با هم دچار اختلاف نظر می شوند!!!
▫️ماجرای هشتگ #خرید_کتاب در ابرگروه همخوانی کتاب نیز از همین جا شروع شد: اختلاف پدر و فرزندی پیرامون راه اندازی یک کتابفروشی!
پدر معتقد است که دیگه کسی کتاب نمی خره بچه جون! بی خود سرمایه رو بند یه مشت کاغذ نکن! به جاش روی دلار سرمایه گذاری کن یا برو سراغ قرعه کشی خودرو!
اما اعتقاد فرزند چیز دیگری است؛ برای همین سراغ رفقای کتابخرش!!! آمد و پرسید:
سلام، دوستان شما کتاب می خرید یا همش امانت میگیرید؟ حضوری کتاب تهیه می کنید یا اینترنتی؟
▫️کتابخرهای! محترم نیز به دعوت دکتر فریدونی، مدیر کل امور کتابخران و حومه!!! پیرامون این سوالات نظراتشان را با هشتگ #خرید_کتاب ابراز کردند.
▫️البته بحث از تهیه کتاب به صورت حضوری یا اینترنتی بود اما در یک اتفاق عجیب! بحث مزایا و معایب نسخه چاپی و نسخه الکترونیک به میان آمد و بحث منحرف شد.
در هر صورت از قدیم گفتهاند: الخیر فی ما وقع.
▫️آنچه در ادامه می آید، چکیده نظرات دوستان کتابخر است با اندکی سس اضافه از طرف اینجانب. امیدوارم دوستان گرامی از شوخی های بنده ناراحت نشوند و به بزرگواری خود ببخشند.
❗️به نظرم این نظرات، قطعا برای تمام ناشران و کتابفروش های محترم قابل استفاده است.
▫️امید است که این متن کمکی باشد برای توسعه فرهنگ کتابخوانی و برداشتن باری از دوش ولی که به از کتاب نخواندن ما کلا ایران، قلبش به درد میآید.
و اما نظرات دوستان محترم:
• برای خانم های خانه دار کتاب فروشی اینترنتی بهتر جواب می دهد.
• نصف نصف! یعنی نیمی از کتاب های امسال گذشته که در آستانه پارسال شدن هست، اینترنتی سفارش دادهاند و نیمی دیگر را هم حضوری خریدهاند.
• گرم گرفتن با مشتری خیلی مهم تر از تخفیف دادن است.
• برای دوره های کتابخوانی، حضوری تهیه میکنم تا زودتر به کتاب دسترسی داشته باشم در غیر این صورت اکثرا اینترنتی تهیه می کنم.
• چون کتاب فروشی نزدیک محل زندگی نیست، بیشتر اینترنتی خرید می کنم. ولی قدم و ورق زدن در کتابفروشی را دوست دارم.
• بسته به رفت و آمد فرشتگان رزق و روزی در جیب مبارک، خرید می کنم. و البته بسته به اینکه کتاب را می خواهم خط خطی کنم و چندبار بخوانم یا امانت بدهم.
• چون دوست دارم مجموعه داشته باشم، خرید می کنم هرچند شرایط مالی و اقتصادی دشوار باشد.
• برای هدیه دادن کتاب به دوستان ساکن سایر شهرها، اینترنتی خرید می کنم اما برای خودم خیر! تا می توانم امانت می گیرم یا نسخه الکترونیکی تهیه می کنم.
• باز هم صحبت از شرایط اقتصادی و در دسترس نبودن کتابفروشی و همچنین هزینه و فایده کتابی که یک بار خوانده می شود مطرح شد و در نتیجه خرید نسخه الکترونیکی
• به لطف طاقچه بی نهایت مدت هاست که کلا خرید نمی کنند بلکه اشتراک می زنند بر بدن و کلا اشتها نسبت به کتابخوری را از دست داده اند. در حدی که حتی در کتابفروشی اول سری به طاقچه بی نهایت می زنند، اگر نبود می خرند.
• کتاب های مورد نیاز تأمل بیشتر را به صورت نسخه چاپی می خرند. و البته کتاب هایی که تخفیف قابل توجه دارند اما به صورت سفارش اینترنتی
• باز هم سخن از کمبود کتابفروشی در شهر و البته نبود کتاب های مدنظر در همان کتاب فروشی های شهر. در نتیجه کتاب را به صورت اینترنتی سفارش می دهند.
• فقط اگر تخفیف خاص و سنگین گیر بیاید، خرید اینترنتی انجام می دهند. البته در کل برای تورق سراغ کتابفروشی می روند.
• در کل کتاب می خرند با سه هدف: خط خطی، امانت دادن در راه خدا و البته میراث برای آیندگان و جهیزه دختر و زیر لفظی عروس و از این جور کاربردها!!!
چاپی یا الکترونیک؛ مسئله این است
(بخش دوم)
#چاپی_یا_الکترونیک
• از عوامل خرید اینترنتی کتاب: ذوق در باز کردن بسته پستی!!! یعنی چی میتونه باشه توش؟؟؟!!!
• اگر کتابی که بخواهم رجوع زیادی بهش داشته باشند را به صورت چاپی تهیه می کنند و همچنین اگر نسخه الکترونیک اش موجود نباشد.
• مواردی هم هستند که فقط می خرند: سنتی و صنعتی! یعنی فقط می خرند!!!
• اصلا با کتاب الکترونیکی و صوتی ارتباط برقرار نمی کنند و باید حتما نسخه چاپی بخرند.
• به علت اعتیاد به حاشیه نویسی فقط کتاب چاپی می خرند هرچند که مثل من!!! گوشی سرشار از نسخه الکترونیک دارند!!!
• به جای اینکه دلار و جواهر بخرند و در بالش انبار کنند! با پول های قلک فقط کتاب می خرند چون کتاب مثل جواهر ارزشمند است.
• کمبود جا، غرهای مادر عزیزتر از جان که این همه کتاب خریدی که چی بشه؟؟! و از همه مهم تر کمبود جا در قوطی کبریتی به اسم خانه! و شرایط اقتصادی باعث ترک اعتیاد به کتاب خریدن شده است. و در نهایت مشکل با یک تبلت و ورود به دنیای الکترونیک تمام مشکلات حل شد!
• هیچی جای بوی کاغذ رو نمیگیره و ورق زدن حال خاصی داره! دیگه قدیمی شده و توجیح خوبی برای خرید کتاب چاپی نیست.
• فرهنگ کتاب خوانی الکترونیکی را باید جا انداخت. اصلا دلیلی ندارد که کتابی که نهایتا دو بار در عمر قرار است بخوانیم را بخریم.
چاپی یا الکترونیک؛ مسئله این است
(بخش سوم)
#چاپی_یا_الکترونیک
• طبق برخی از اخبار، در کشور فرانسه با ۶۷ میلیون نفر جمعیت، در سال گذشته میلادی، حدود ۳۶۰ میلیون جلد کتاب خریداری شده است! ما نباید کشور داغ تر از غرب شویم! در غرب هنوز کتاب و مجلات با تیراژ بالا چاپ می شوند و فروش می روند.
• کتاب الکترونیک علاوه بر مشکلاتی چون سندرم های مختلف چشم و گوش و حلق و بینی!!! و البته دست و همچنین تنبلی چشم و گوش و سایر نقاط بدن! موجب اعتیاد کودکان و فرزندان مان به فضای مجازی ولنگار می شود. ترس از این هست که روزی برسد که دیگر بچه ها ندانند اصلا کتاب یعنی چی؟!
• سعی می کنند آثار مشهور جهان با بهترین ترجمه و بهترین آثار دفاع مقدس و دیوان اشعار را به صورت چاپی تهیه کنند تا هم خود استفاده کنند و هم میراثی باشد برای نسل آینده.
• کتاب چاپی موجب نجات جان انسان ها شده است؛ باور نمیکنید؟!!! خاطره حامد عسکری درباره کتاب خال سیاه عربی رو بخونید.
• ثابت کردن به فرزندان محترم که با گوشی در حال کتاب خواندن هستم یا مشغول مدیریت گروه کتابخوانی یا بازی Clash بسیار سخت است نتیجه می گیریم که کتاب الکترونیک نخوانیم!
• از انگیزه های اصلی کتابخری، سرمایه برای فرزندان است. آخرش میگن مرحوم نکرد یه متر زمین بخره به جای این همه کتاب!!!
• چون چراغ مطالعه ندارم از کتاب الکترونیک استفاده می کنم!!! و البته دسترسی آسان و راحت به چندین کتاب برای مطالعه در هر زمان و در هر مکان.
• مورد داشتیم با کتاب الکترونیک هم به راه راست هدایت شدند.
• می توان وسایل کتاب خوان الکترونیک را مدیریت کرد با عدم نصب شبکه های مجازی یعنی داشتن یک تبلت ویژه کتابخوانی. فرزندان هم می توانند از این مسئله الگو بگیرند.
• بعضا خرید کتاب چاپی ناشی از تعصب است و برخی اوقات هم ریشه در پز و کلاس که ماشاالله چقدر کتاب میخونه!!!
• کتاب الکترونیک را نباید تبدیل به یک عادت دائمی کرد. ضمنا به جای خراب کردن چشم ها با نور تبلت برید چراغ مطالعه بخرید و کتاب چاپی بخرید تا کور نشدید!!!
• و دوباره تاکید بر مسئله کمبود جا در قوطی کبریتی به نام خانه
• کتاب الکترونیکی می خرم چراکه حملش آسان است و ارزان تر است و در هر زمان و مکان می توان استفاده کنم حالا اینکه دارم کور میشم اصلا مهم نیست!!!
ما زمان زیادی را از دست می دهیم.
زمانی که در ماشین به سمت مقصد می رویم، زمانی که در خانه پای تلوزیون می نشینیم یا در فضای مجازی پرسه می زنیم،
اگر در روز فقط ۲۰ دقیقه از این زمان را صرف گوش دادن به کتاب های صوتی کنیم، در سال ۱۲۲ ساعت کتاب خوانده ایم؛ یعنی حدود هفت هزار صفحه کتاب! این یعنی اگر هر کتاب به طور متوسط ۱۵۰ صفحه باشد در طول سال حدوداً پنجاه جلد کتاب خوانده ایم؛ این یعنی بالا رفتن سرانه مطالعه کشور که باعث بالا رفتن سطح فکر و فرهنگ جامعه خواهد شد.
#فرهنگ_کتابخوانی
@hamkhaniketab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امیدوارم سال جدید اینجوری کتاب بخونید تا هیچ وقت مطالب از ذهنتون پاک نشه...
😂😂😂
لبتون خندون، سال نوتون جدید...
#سبک_کتابخوانی
#طنز
@hamkhaniketab
May 11