🔵 توقعات از قوه قضائیه انقلابی
✍️ دکتر محمود رضا امینی
🔸در یک ارزیابی منصفانه، قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران هم، مثل بسیاری از ارکان دیگر گرفتار آسیب ها و نقایص فراوانی شده است از همین رو برای اولین بار رئیس قوه قضائیه با یک برنامه جامع و مانع و تایید شده از سوی مقام معظم رهبری منصوب می شود.
وظایف و اختیارات متعددی که رییس قوه قضاییه و یا محاکم و دادگستری ها دارند فاصله بسیار زیادی با عدالت درجامعه اسلامی دارد واین واقعیتی انکار ناپذیر است باید دید سرچشمه فسادها کجاست.
بسیار ی از تصمیم گیری ها درنظام سیاسی، فرهنگی اجتماعی و اقتصادی می تواند جرم خیز باشد بسیاری از رفتار ها و کردارها و گفتارهای مسئولین میتواند جرم خیز باشد
🔸چه کس یا کسانی درخصوص ارز کشور تصمیم گیرنده است و ارز را توزیع و قیمت ارز را یک قیمت متفاوت و این قیمت متفاوت را تاجر تحویل و تبدیل میکند و دراین میان هیچ روش کنترلی و نظارتی هم دیده نمی شود.
ریشه این اتفاقات کجاست ؟سود بانکی 12 یا 14درصد عملا به 30 درصد میرسد با کدام پشتوانه قانونی اینگونه میشود؟
یک مصوبه در روند فرهنگی کشور اتفاق می افتد یا یک آسیبی در مسائل فرهنگی و صداو سیما، مگر در صدا و سیما ناظر قوه قضاییه نیست؟خود اقای رئیسی درمقطعی رییس شورای نظارت بودند و میتوان آنجا اعمال نظارت کرد، قوه قضاییه باید ظرفیتهای پیشگیری از وقوع جرم را فعال کند گرچه پیشگیری از جرم یک ظرفیت عمومی است و باید همه را بکار گرفت ولی اینجاست که باید قوه قضاییه دنبال کند، در خرید وفروش های دولتی باید کنترل کندکه چه اتفاقی روی می دهد.
برخی معتقدند فسادها سازمان یافته است و اگر این را هم رد نکنیم ولی آنجایی که قدرت و ثروت بیشتر است دولت و مراکز حاکمیتی است در این مراکز، فساد بیشتر میشود، سیاستهای کلی نظام توسط مقام معظم رهبری ابلاغ میشود ولی اجرا نمیشود واقعا اگر برجام برای ما خسارتش از ترکمنچای هم بدتر باشدچه کسی باید آن را دنبال کندو با مسببین برخورد نماید؟ از این نمونه ها بسیارند.
🔸شاید لازم باشد یک ساختار دیگری ذر قوه قضاییه شکل بگیرد بامدیرانی توانمندتر و با صعه صدر بیشتر و تدبیر و تامل بیشتر، مدیرانی که قضایی هستن اما با کیاستر و با سیاست تر هستند و از مسائل خوب اطلاع دارند در این مسیر اگر قوه قضاییه حرکت کند احساس میشود انقلابی در قوه قضاییه شکل گرفته است.
اقای رئیسی آمده اند تا انقلاب در قوه قضائیه شکل بدهند، انقلاب در قوه قضائیه برخورد با چهارتا متهم خرد نیست، برخورد با چهارتا بخش خصوصی نیست ، اگر میخواهیم مثلا فساد اقتصادی را برخورد بکنیم باید ببینیم هشتاد و چند درصد اقتصاد کشور دست کیست؟
صریح باید گفت قوه قضاییه با نیرو هایی که در درون این قوه رشد کرده اندو شکل گیری بطریقی است که در همان مسیرطی شده بوده است، رشد انقلابی و تحول نگر نکرده اند اگر چه نیروهای خوبی بوده و هستند، خوب بودن دلیل بر تحول گرا بودن و انقلابی بودن نیست و از طرفی از نظر علمی هم باید بتواند نیروهای عالم هم استفاده کند از جمله مجتهدین انقلابی، طلاب بسیار بزرگواری در حوزه های علمیه که به درجه اجتهاد رسیده اند و جوانند و انقلابی.
👌 به هر حال کار انقلابی، مردان انقلابی میخواهد، فرمانده انقلابی است، اقای رییسی فردی است مخلص، دراین هیچ شبهه ای نیست و من شخصا از ایشون شناخت خوبی دارم اما نیازمند یک تیم قوی و یکسری همکار قوی است برای انقلاب درقوه قضاییه که این انقلاب ضامن سلامت قضات، ضامن به ثمر نشوندن عدالت قضایی و حقوقی و اجتماعی و به ثمر نشاندن مواردی که درقانون عمل نشده، جلوگیری از فساد و استیفای حق حاکمیت وحق رهبری معظم انقلاب.
*متن کامل در خبرگزاری موج*
@khaAbar_amariyon
♦️ منطقه در یک نگاه
1️⃣ رئیس تیم ناظران سازمان ملل بر اجرای توافق آتشبس «الحدیده»، از برخی حملات در این منطقه در غرب یمن ابراز نگرانی کرد.
2️⃣ «آرمن سرکیسیان» رئیسجمهور ارمنستان در دیدار با جامعه ارمنیهای مهاجر در مسکو، خواستار استعفای کابینه ارمنستان، برگزاری انتخابات و همهپرسی برای تغییر قانون اساسی شد.
3️⃣ نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی تصریح کرد که پس از ترور دانشمند ایران، چشمانداز مذاکره میان ایران و آمریکا غیرقابل پیشبینی شده است.
4️⃣ «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان امروز با «عبدالفتاح السیسی» رئیسجمهور مصر در قاهره دیدار کرد.
5️⃣ سفارت جمهوری اسلامی ایران در قطر امروز در صفحه توئیتر خود از حضور هیئتی از دفتر سیاسی طالبان در محل این سفارتخانه در پی شهادت دانشمند برجسته ایران خبر داد.
6️⃣ هیئت معارضان، دولت و جامعه مدنی سوریه دور چهارم گفتوگوهای تدوین قانون اساسی این کشور را در ژنو سوئیس آغاز کردند.
7️⃣ رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش دادند که نخستوزیر این رژیم به زودی برای دیدار با رئیسجمهور مصر به قاهره سفر میکند.
🔵 رایزنی صنعا- عدن در زمینه پولی- بانکی؟
📝تحلیل
🔹گفته میشود مقامات صنعا و عدن در حال رایزنی و تدارک نشستی تخصصی در عمان با هدف دستیابی به هماهنگی در راستای مدیریت یکپارچه پولی- بانکی، جداسازی موضوع اقتصادی و معیشت عمومی از مسائل سیاسی و پیگیری و پرداخت حقوق کارکنان هستند.
🔸انتقال بانک مرکزی از صنعا به عدن در سال 2016 که با اصرار دولت مستعفی، کنشگری ریاض- ابوظبی و تصمیم شورای امنیت سازمان ملل محقق شد، اکنون پیامد منفی خود را بر معیشت ساکنان مناطق جنوبی، ارزش ریال یمن، حقوق کارمندان، قیمت کالاها و خدمات عمومی آشکار کرده و صدای نارضایتی مردم، فعالان اجتماعی و رسانهای را بلند کرده است.
🔸اسناد زیادی از سوی فعالان اجتماعی و رسانهای و برخی مقامات بانک مرکزی یمن در حال انتشار است که نشان از دستدرازی سران احزاب سیاسی جنوبی به داراییهای بانک مرکزی، منحرف کردن آن از کارویژه تخصصی خود و تبدیل آن به مرکزی برای پولشویی و فساد مالی دارد و طرفهای داخلی و خارجی از بانک مرکزی برای نابودی اقتصاد، پول ملی و گروگان گرفتن معیشت مردم یمن سوء استفاده کردهاند.
🔸در حالی مناطق جنوبی یمن شاهد چنین مصایب مالی است که به اذعان همگان، دولت صنعا مدیریت پولی و بانکی موفق و باثباتی را در مناطق تحت کنترل خود رقم زده و ارزش ریال یمن در برابر ارزهای خارجی را به خوبی حفظ کرده است. فعالان اجتماعی و رسانهای جنوب یمن معتقدند که تن دادن سران سیاسی دولت مستعفی و شورای انتقالی برای نشست مشترک مالی- بانکی با دولت صنعا نه از باب اعتقاد و تدبیر، که صرفا در راستای مهار و فرار از فشارهای عمومی و رسانهای روزهای اخیر صورت میگیرد.
🔸در همین راستا محمد علی الحوثی با متهم کردن ائتلاف متجاوز و شورای امنیت، آنها را عامل وخامت اوضاع معیشتی و پولی کنونی در یمن میداند. چرا که سران ریاض و ابوظبی تعهدات خود در زمان موافقت شورای امنیت با انتقال بانک مرکزی را نادیده گرفته و شورای امنیت نیز با عدم مطالبهگری و جدیت در اجرای تعهدات، متهم اصلی در وخامت هرچه بیشتر اوضاع معیشتی، پولی- بانکی و حقوق کارکنان محسوب میشود.
@khaAbar_amariyon
🔵 مجله نیچر:
باید با #تحریم و #اغتشاش جلوی #رشد_علمی ایران گرفته شود.
✍️ سعید مستغاثی
💢 مجله نِیچِر (nature)، معروفترین و معتبرترین مرجع علمی جهان است.
در سال ۲۰۰۵ یکی از سردبیران این مجله پس از سفر به ایران، مقاله ای عجیب با عنوان «رژه بزرگ ایرانیان» منتشر کرد.
🔰 این سردبیر در نوشته خود با اشاره به پیشرفتهای ایران مینویسد:
📚 «تعالی علمی در ایران درحال بازسازی دوباره است مگر اینکه با #اغتشاشات (ترور) یا #تحریمهای بیشتر جلوی آن گرفته شود... و ایرانیان میدانند چه کسانی هستند و از سابقه تمدن و علمیشان بهخوبی آگاه هستند. در چند سال گذشته، این کشور پول بیشتری را در علم سرمایهگذاری کرده است حتی آیتالله علی خامنهای، که بهطور موثر مسئولیت این کشور را برعهده دارد، برای علم صحبت کرده و از کشور خود خواسته است تا «اعتمادبهنفس در تمامی زمینههای علمی» را توسعه دهند. این فراخوانی درون یک جامعه دانشگاهی کوچک است که بهشدت از میراث غنی و باستانی پیشرفت علمی ایران آگاه است.»
❌ #نیچر ادامه میدهد:
💠 «در این سال حقوق و دستمزد دانشگاهیها شدیدا افزایش یافت؛ درنتیجه، بسیاری از آنها قادر خواهند بود بدون کار دوم، برای اولین بار از زمان #انقلاب_اسلامی در سال 1979، به اهداف علمی خود بپردازند....»
🔺پ ن ۱:
چند سال پس از انتشار این مقاله ، ج.ا.ایران به سریعترین نرخ رشد علم در جهان دست یافت
newscientist.com/article/dn20291
و پس از آن #تحریم و #ترور دانشمندان ایرانی وارد مراحل شدیدتری شد.
🔺پ ن۲:
خشم یک نشریه علمی! از پیشرفت علمی ایران ، بسیار عبرت آموز است.
@khaAbar_amariyon
🔵 درباره قانون اقدام راهبردی درحوزه هسته ای
1- قانون ‘اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران’ که در دستور کار مجلس قرار گرفت، یکی از دوران سازترین قوانین کشور است که مجلس با افتخار، بیش از 4 ماه برای تدوین و به سرانجام رساندن آن تلاش و رایزنی کرده است.
2- مجلس در چارچوب یک نگاه راهبردی دو مسیر سلبی و ایجابی برای کاستن از فشارهای داخلی و خارجی بر مردم را با هم پیموده است. با وجود همه مانع تراشی های دولت، در مسیر ایجابی طرح بسته معیشتی تصویب شد و در مسیر سلبی، طرح ‘اقدام راهبردی’ تلاش موثر برای لغو تحریم ها را هدف گرفته است.
3- پیش فرض بنیادین این طرح این است که تنها راه موثر برای کاستن از فشار تحریم و تهدید دشمن، هزینه مند کردن اقدامات آن در حوزه هایی است که دشمن از آن نگرانی جدی دارد. درصد و ظرفیت غنی سازی، راکتور اراک، تولید اورانیوم فلزی و لغو پروتکل، دقیقا ناظر به نقاط محاسبه نشده توسط دشمن است.
4- تجربه تاریخی ما می گوید دشمن هرگز به اختیار خود تحریم ها را تعدیل نکرده و از فشارهای تروریستی نمی کاهد. تنها عامل موثر که در گذشته بارها تجربه شده، هزینه مند کردن رفتار دشمن و منتفی کردن همان نتیجه ای است که دشمن در پی آن است یعنی نشاندن ایران پای میز مذاکره از موضع ضعف. این رویا تعبیر نخواهد شد.
5- شهادت شهید فخری زاده زمان بندی این طرح را جلو انداخت. البته این طرح فقط یک گوشه ای بسته جامعی است که برای پاسخ به روند فشارهای غرب در دو سال گذشته تهیه شده و بقیه اجزاء این بسته نیز منطق و زمان بندی خاص خود را دارد.
6- این طرح، هیچ محاسبه ای روی بر سرکار آمدن دولت بایدن نکرده است. اساسا روزی که این طرح نوشته می شد هیچ کس نمی دانست چه کسی در انتخابات امریکا برنده می شود. طرح اقدام راهبردی از قضا این موضوع را پیش فرض گرفته که فشار تحریم و تهدید در دوره بایدن افزون تر خواهد شد و باید در مقابل آن بازدارندگی ایجاد کرد.
7- هدف از زمان بندی های موجود در این طرح نیز این است که برای اخرین بار، مردمی که زیر بمباران عملیات شرطی سازی غربگرایان هستند، ببینند که دشمن تا وضع فعلی ادامه دارد، هیچ اقدامی برای کاهش واقعی تحریم ها نخواهد کرد و این بایدن و ترامپ هم ندارد. غنی سازی 20 درصد و نصب ماشین های پیشرفته البته فورا آغاز خواهد شد.
8- این طرح دوران جدیدی را آغاز خواهد کرد و به همین دلیل از همبن حالا فشارهای بسیار شدید از همه سو برای متوقف یا بی اثر کردن آن آغاز شده است. طرح اقدام راهبردی نمادی از اجماع ملی و نقطه ای درخشان در کارنامه مجلسی خواهد بود که بسیاری تصور می کردند هرگز امکان ورود به این حوزه های کلیدی را پیدا نخواهد کرد.
✍مهدی محمدی
@khaAbar_amariyon
🔵 مراحل تصویب و لازم الاجرا بودن قوانین مجلس شورای اسلامی
در اصطلاح حقوقي متن پيشنهادي نمايندگان طرح ناميده ميشود. اصل 74 قانون اساسي ميگويد: "طرحهاي قانوني به پيشنهاد حداقل پانزده نفر از نمايندگان، در مجلس شوراي اسلامي قابل طرح است".
بايد توجه داشت كه به موجب اصل 94 قانون اساسي، كليه مصوبات مجلس بايد به شوراي نگهبان فرستاده شود، تا از لحاظ انطباق با موازين اسلامي و قانون اساسي مورد بررسي قرار گيرد و تا زماني كه شوراي نگهبان مصوبه مجلس را تاييد نكند آن مصوبه جنبه قانوني پيدا نميكند.
در جمهوري اسلامي ايران، تصويب قانون به معناي خاص فقط در صلاحيت مجلس شوراي اسلامي است. اصل پنجاه و هشتم قانون اساسي در اين زمينه اشاره دارد: اعمال قوه مقننه از طريق مجلس شوراي اسلامي است كه از نمايندگان منتخب مردم تشكيل ميشود.
👌تصويب قانون سه مرحله دارد كه پس از طي این مراحل به صورت قاعده حقوقي در ميآيد و *احترام و رعايت آن براي همه #الزامي_ميشود.* اين مراحل عبارتند از تصويب قانون، امضاي قانون و انتشار قانون است.
@khaAbar_amariyon
🔵 دستورالعمل مذاکرات با ایران به روایت مشاور ارشد جو بایدن
🔹 روز گذشته توماس فریدمن ستوننویس روزنامه نیویورکتایمز در یادداشتی به جو بایدن توصیه کرده بود آمریکا به جای بازگشت به برجام، باید ابتدا به سایر موضوعات مورد مناقشه از جمله در حوزههای منطقهای و موشکی بپردازد. ایلان گلدنبرگ از مشاوران نزدیک جو بایدن در پاسخ به فریدمن، ضرورت بازگشت آمریکا به برجام برای پیگیری سایر مسائل را مطرح کرده است. گلدنبرگ نوشته است:
🔹 «برای مذاکره، شما علاوه بر اهرم فشار به شریکی برای مذاکره نیاز دارید. اینکه گفته شده است ما اهرم جدید داریم بسیار خوب است اما در عمل، شما نمیتوانید از آن استفاده کنید چراکه ایرانیها به شما اعتماد ندارند و شما چهار سال دیگر خواهید داشت که تحریم اعمال میکنید بدون اینکه نتایجی به دست آید.
🔹 بازگشت متقابل به برجام (یا اگر میسر نبود توافق مقدماتی) بهترین راه برای آغاز مجدد فرایندی است که اعتماد، بازسازی شده و شما بتوانید مذاکرات بیشتر بر سر سایر مسائل را آغاز کنید.»
🔹 گلدنبرگ در ادامه نوشته است: «بله، موشکها ممکن است برای اسرائیل و عربستان مهم باشد. اما به عنوان یک قدرت جهانی، برای آمریکا، مسئله هستهای و رژیم جهانی عدم اشاعه در اولویت است.
🔹 ثالثاً مسئله موشکی یک مسئله منطقهای است در حالی که مذاکرات هستهای تنها شامل ایران و قدرتهای جهانی میشود. بنابراین دوستان ما خواهان این نیستند که مذاکرات در حوزه موشکها در چارچوب 1+5 صورت گیرد. نیاز است که این دو از هم جدا باشند.
🔹 رابعاً موشکها شاید سختترین مسئله در کل مذاکرات باشد. فریدمن میگوید: بیایید با سختترین مسئله شروع کنید اگر نتوانستیم در این مسئله پیشرفت کنیم هیچ کار دیگری نمیتوانیم انجام دهیم. این همان حرکت رو عقبی است که شما نباید در مورد چیز دیگری مذاکره کنید.
🔹 در نهایت این سوال مطرح است که آیا آمریکا با بازگشت به توافق، اهرم خود را از دست میدهد؟ در واقعیت، آمریکا اهرمهای بسیار دیگری در حوزه تحریمهای غیر برجامی دارد. اگر اوضاع خوب پیش نرود، ثابت شده است که این ظرفیت وجود دارد که اگر لازم شد بار دیگر تحریمها اعمال شود.»
@khaAbar_amariyon
🔵 منطقه در یک نگاه
1️⃣ نماینده دولت سعودی در سازمان ملل ضمن بیان اینکه ریاض سیاست ترور را تأیید نمیکند، گفت که ایران نباید احساسی با ترور دانشمند هستهای خود برخورد کند.
2️⃣ یک سازمان فعال حقوق بشری در پایتخت یمن، در گزارش سالیانه خود، جدیدترین آمار از جنایات ائتلاف سعودی طی شش سال تجاوز به یمن را ارائه کرد که بر اساس آن نزدیک به 17 هزار غیر نظامی کشته و بیش از 26 هزار نفر زخمی شدهاند.
3️⃣ وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد آنکارا و مسکو درباره ایجاد یک مرکز مشترک برای نظارت بر آتشبس در منطقه قرهباغ کوهستانی به توافق رسیدند.
4️⃣ نخستوزیر رژیم صهیونیستی از رئیس حزب «آبیوسفید» در توافق ائتلافی کابینه خواست که با رأی ندادن به انحلال کنست، از برگزاری انتخابات سراسری زودهنگام اجتناب کند.
5️⃣ فرماندهی عملیات مشترک عراق اعلام کرد که عناصر «یگانهای مقاومت سنجار» در حال خروج از این منطقه هستند و توافق ماه اکتبر وارد فاز اجرایی شده است.
6️⃣ رسانههای صهیونیستی گزارش دادند که دولت «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه تماسهای محرمانهای با رژیم صهیونیستی برای بهبود روابط دوجانبه برقرار کرده است.
7️⃣ وزارت خارجه عراق اعلام کرد که بغداد با ارسال نامهای از سازمان ملل برای ارائه حمایت و اعزام ناظران این سازمان جهت نظارت بر انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق درخواست کرده است.
@khaAbar_amariyon
🔵 دشواری توافق جامع با ایران از نگاه شورای آتلانتیک
🔹گزارش کوتاه
🔷 اندیشکده شورای آتلانتیک در راستای تلاش اندیشکدههای غربی به ترغیب به انجام مذاکرات میان ایران و آمریکا در حوزههای منطقهای و موشکی، در مقالهای به ارزیابی امکان یک توافق جامع در همه حوزههای اختلافی پرداخته است. در این مقاله تأکید شده که راهبرد بایدن در قبال ایران، بازگشت به برجام به عنوان مقدمهای بر مذاکرات منطقهای و موشکی و حتی مسائل حقوقبشری است.
🔷 نویسنده معتقد است محدود شدن برجام به پرونده هستهای، نقص بزرگی بود که به تدوام تنشهای منطقهای میان ایران و آمریکا و متحدان منطقهایاش در عراق و سوریه انجامید و نهایتاً به خروج دولت ترامپ از توافق هستهای منجر شد. این امر نیز خود به تشدید تنشهای منطقهای مانند اسقاط پهپاد آمریکایی، حمله به آرامکو، انفجار نفتکشها در خلیج فارس و نهایتاً ترور سردار سلیمانی منجر شد.
🔷 طبق این مقاله، سیاستهای منطقهای ایران ماهیتی ایدئولوژیک ندارد بلکه از واقعبینی ایران در تلاش برای ایجاد توازن با رقبای منطقهایاش برمیخیزد که پیشینه آن حتی به پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بازمیگردد. به همین دلیل شاید بتوان با تحریم یا مذاکره این فعالیتها را مهار کرد ولی نمیتوان متوقف نمود زیرا به امنیت ملی و بقای ایران ارتباط دارد.
🔷 در ادامه این مقاله آمده است ایران به دلیل تشدید حملات رژیم صهیونیستی به سوریه؛ رویکرد الکاظمی در عراق؛ فقدان سردار سلیمانی و نهایتاً افزایش حضور ترکیه در منطقه، با چالشهایی روبروست، ولی تدوین یک برجام منطقهای نیز با دشواریهایی مواجه است. اولاً بازدارندگی جبهه مقاومت در برابر اسرائیل برای ایران اهمیت حیاتی دارد، ثانیاً امکان نظارت دقیق و فنی بر پایبندی ایران به محدودیت فعالیتهای منطقهای وجود ندارد و ثالثاً ممکن است ایران در برابر این فشارها، از برجام نیز خارج شود.
🔶 برخلاف تصور تصمیمسازان آمریکایی، دست ایران برای حفظ ستونهای امنیت ملیاش در حوزههای منطقهای و موشکی، چندان بسته نیست و به صرف ترغیب دولتهای غربی به رفع تحریمها از این مؤلفهها دست نخواهد کشید. این آمریکا و متحدان منطقهایاش هستند که باید حوزههای نفوذ ایران در غرب آسیا را به رسمیت بشناسند. همچنین، القای بدیهی بودن شکلگیری برجام منطقهای از سوی اندیشکدههای آمریکایی نگرانکننده به نظر میرسد.
@khaAbar_amariyon
🔵 ارسال بمبافکنهای B-52 آمریکا به غرب آسیا
🔹تحلیل
🔷 هفته گذشته آمریکا اعلام کرد به زودی دو بمبافکن B-52 به غرب آسیا ارسال خواهد کرد. پیش از این نیز در اردیبهشت 1398 با نقشآفرینی جانبولتون، مشاور امنیت ملی سابق دولت ترامپ، دو بمبافکن B-52 به پایگاه هوایی آمریکا در قطر فرستاده شده بود تا در برابر ایران بازدارندگی ایجاد کند. اهداف ارسال بمبافکنهای جدید را میتوان موارد زیر دانست:
1️⃣ به دنبال تصمیم دولت ترامپ مبنی بر کاهش نیروهای نظامی آمریکا در هر یک از دو کشور افغانستان و عراق به 2500 نفر، به نظر میرسد آمریکا قصد دارد کاهش نیروهای انسانی را با تجهیزات سنگین جایگزین نماید تا هژمونی نظامی آمریکا در منطقه کمتر آسیب ببیند و ضربه حیثیتی ناشی از توافق با طالبان و خروج از عراق، تا حدی ترمیم یابد.
2️⃣ با توجه به نیازمندیهای امنیتی متحدان منطقهای آمریکا بهویژه رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، ارسال این بمبافکنها نوعی اقدام اعتمادساز برای حفظ اتحاد راهبردی آمریکا و این متحدان است.
3️⃣ هدف دیگر، میتواند رعبافکنی علیه ایران و بهویژه انجام عملیات روانی علیه افکار عمومی داخلی کشور است. در شرایطی که سیاست «فشار حداکثری» ناکام مانده، ارسال این تجهیزات سنگین میتواند مقدمه یک عملیات رسانهای جدید باشد.
🔶 تجربه تاریخی نشان داده این نوع بمبافکنها صرفاً در نبردهای گسترده شامل نبرد ویتنام، جنگ آزادسازی کویت و اشغال افغانستان به کار گرفته شدهاند. بنابراین در شرایطی که فضای عمومی داخل آمریکا برای آغاز یک نبرد گسترده دیگر، آماده نیست و نخبگان سیاسی هر دو حزب این کشور نیز خواستار «پایان جنگهای بیپایان» هستند، نباید فریب این اقدامهای نمایشی را خورد.
@khaAbar_amariyon
🔵 منطقه در یک نگاه
1️⃣ نمایندگان هیئت مذاکرهکننده دولت افغانستان و طالبان اعلام کردند که درباره نحوه مذاکرات و نهاییشدن آن به توافق رسیدهاند.
2️⃣ منابع یمنی گزارش دادند که ائتلاف سعودی برای بار دوم در هفته جاری فرودگاه صنعاء را هدف حمله هوایی قرار داده است.
3️⃣ هیئت بحرینی که به فلسطین اشغالی سفر کرده است با مقامات رژیم صهیونیستی دیدار و سه یادداشت تفاهم همکاری امضا کرد.
4️⃣ وزیر خارجه عربستان سعودی ادعا کرد که این کشور همیشه حامی مسئله فلسطین و حقوق ملت این کشور بوده است.
5️⃣ منابع صهیونیستی از تلاشهای رئیسجمهور مصر برای برگزاری نشست سازش با حضور رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و نخستوزیر رژیم صهیونیستی خبر دادند.
6️⃣ وزارت خارجه عربستان سعودی و بحرین در بیانیههایی از اقدام دو کشور اروپایی اسلوونی و لتونی در تروریستی خواندن جنبش حزبالله لبنان استقبال کردند.
7️⃣ دفتر ریاستجمهوری عراق با انتشار بیانیهای ترور شهید محسن فخریزاده دانشمند هستهای ایران را محکوم و بر لزوم جلوگیری از تنش، حمایت از امنیت و صلح منطقهای تأکید کرد.
@khaAbar_amariyon
🍃 شهدا الگوی جاودانگی 🍃
🌹دست نوشته دخترشهید مدافع حرم منصور عباسی هفشجانی معروف به منصورفری
🌹برای شهید مدافع حرم شهید مجید قربانخانی معروف به مجیدبربری
🍂وقتی قصه مجید بربری رو سه سال پیش میخوندم، خب اون موقع پدر من شهید نشده بود، یاد منصور فِری خودمون میافتادم. جوانی که مثل داش مجید اصلا حال و هوای مذهبی نداشت اما لوتی بود و غیرتی ...
پدر من به خاطر داشتن موهای فر معروف بود به منصور فِری...
منصور فری در جوانی دائم به کویت و بندر عباس میرفت و خوراک و پوشاک و سیگار برای فروش می آورد تا اینکه برادرش آیت الله در آزاد سازی خرمشهر شهید شد و منصور فری متحول
شد...طبق وصیت برادر شهیدش وارد جبهه ها و سپس ملحق به سپاه پاسداران می شود.
منصور فری بعد از بازنشستگی مدتی سوپر مارکت و سالها بنگاه املاک داشت.
مجید بربری ما از قهوه خانه
و منصور فری از بنگاه املاک راهی سوریه شدن...
شاید خیلیا دید خوبی نسبت به مشاورین املاک نداشته باشن، شغلیست بسیار خطرناک که ممکن است با کمترین بی توجهی دچار خسران در دنیا و آخرت شوی، حجم پولی که در این شغل جابجا میشه بسیار زیاد هست، کلاه برداری، کلک، قسم دروغ و ... سخت میشه از این شغل پاک و سالم بیرون اومد.
هنر این هست که در بستر گناه باشی و آلود نشی...
شهید منصور عباسی معروف به منصور فری در بنگاه املاک فقط با مردم معامله نمی کرد با خدا معامله میکرد، فقط در حال خرید و فروش خانه در دنیا نبود، به دنبال خرید سکنی در بهشت بود... اگر کسی به خاطر قرض و بدهی قصد فروش خانه رو داشت تمام تلاشش رو میکرد تا کمک کند بدهی پرداخت بشود و خانه به دوش نشود، اگر کسی خونه میخرید از طرفین معامله کمیسیون رو طبق قانون دریافت نمیکرد طبق رضایت طرفین دریافت میکرد، امین اموال مردم بود.
فقط بنگاه املاک نبود، به گفته مردم بنگاه خیریه بود. جهزیه عروس آماده میکرد، گرفتاری های خانوادگی رو حل و فصل میکرد، قرض مردم رو ادا میکرد، بعد از شهادت، خیلی ها آمدند و گفتند آقای عباسی تا دو سال، سه سال ... کرایه ی منزل ما را پرداخت می کرد یا به تعبیر آقا مقام معظم رهبری شهید عباسی حقیقتا معامله گر خوبی بوده...
وقتی سوریه بود، خیلی از مقدس نماها باور نمیکردند عباسی به سوریه رفته باشد و گفته بودند عباسی دائم به دنبال دنیا و کسب درامد است، سوریه نمی رود...بعد از بار اول که بابا از سوریه مجروح برگشت به او گفته بودند مگه درامد سوریه بیشتر از املاک بود که به سوریه می روی...
وقتی مجید بربری هم به سوریه رفته بود خیلی ها باور نمیکردند، تا اینکه خبر شهادت منصور فری و مجید بربری، در همه جای شهر پیچید...
او شد حبیب بن مظاهر شهدای مدافع حرم و آن شد حر شهیدان مدافع حرم
🌹نثار شهدا صلوات 🌹
@khaAbar_amariyon
♦️ واکنش کارشناس FDD به طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها»
🔹 ریچارد گلدبرگ کارشناس بنیاد ضدایرانی دفاع از دموکراسیها و عضو سابق شورای امنیت ملی کاخ سفید در توئیتی به طرح هستهای مجلس که روز گذشته به تصویب شورای نگهبان رسید واکنش نشان داد. وی نوشته است: «ایران میگوید که اورانیوم را تا 20 درصد غنیسازی خواهد کرد تا به بایدن برای تقدیم میلیاردها دلار پول در خدمت تروریسم سپاه فشار بیاورد.
پاسخ اشتباه: من خیلی ترسیدم، به شما میلیاردها دلار پول میدهم تا این روند را متوقف کنید.
پاسخ صحیح: من برای اخاذی مبتنی بر ترور شما چیزی پرداخت نخواهم کرد.»
🔹 گفتنی است بنیاد دفاع از دموکراسیها پس از آنکه سالها به عنوان یک اتاق فکر فعالیت میکرد، سال گذشته مجوز رسمی لابیگری در نهادهای سیاسی واشنگتن را دریافت کرد.
@khaAbar_amariyon
🔵 توصیههای پایانی FDD برای تحریم ایران
🔹 بنیاد ضد ایرانی دفاع از دموکراسیها که در سالهای گذشته توصیههای بسیاری برای تحریم ایران به دولت آمریکا ارائه کرده است در یادداشتی آخرین توصیههای خود در این زمینه را منتشر کرده است. این بنیاد اهداف زیر را برای تحریم پیشنهاد داده است:
🔸 بخش اقتصادی آستان قدس رضوی
🔸 شرکتهای خودروسازی سایپا و ایرانخودرو
🔸 بازار بورس تهران و سازمان بورس و اوراق بهادار
🔸 افزایش تحریمها بر صنعت پتروشیمی ایران
🔹 بنیاد دفاع از دموکراسیها از نفوذ بالایی در دولت ترامپ برخودار بوده و بسیاری از تحریمها علیه ایران با توصیه این بنیاد صورت گرفته است.
@khaAbar_amariyon
🔵 پیامدهای ترور دکتر فخریزاده از نگاه اندیشکده شورای روابط خارجی
🔹گزارش
🔷 اندیشکده «شورای روابط خارجی» در یادداشتی به قلم ریتکیه کارشناس آمریکایی به ارزیابی تبعات شهادت دکتر فخریزاده پرداخته و آن را در چهار محور مورد بررسی قرار داده است:
1️⃣ برنامه هستهای
تکیه مدعی است دکتر فخریزاده نقش مهمی در غنیسازی 20 درصدی اورانیوم با ایزوتوپ 235 داشته که بالاتر از سطح مورد نیاز برای مصارف علمی و صنعتی است. با این حال فقدان او خللی در رشد برنامههای هستهای و موشکی ایران ایجاد نمیکند. تأثیر دیگر این ترور آن بوده که مسئولان ایران را به آسیبشناسی خلأهای اطلاعاتی و امنیتی واداشته است.
2️⃣ تنشهای منطقهای
به نوشته تکیه، گرچه رهبران ایران، اسراییل را مسئول این ترور قلمداد کردهاند ولی بعید است که بهزودی پاسخی دهند که مذاکرات احتمالی با دولت بایدن را از بین ببرد. همچنان که ایران در برابر حملات رژیم صهیونیستی به نیروهای ایران در سوریه، سرقت اسناد از تهران و خرابکاری در نطنز خویشتنداری نشان داده است.
3️⃣ مذاکرات برجامی
تکیه معتقد است تأثیر این ترور بر مذاکرات، بستگی به غلبه یکی از دو تفسیر از نقش آمریکا دارد. به نوشته وی، برخی مقامهای ایران معتقدند این ترور با هماهنگی دولت آمریکا صورت گرفته و حضور پمپئو در منطقه پیش از عملیات را نشانی بر آن میدانند، ولی تفسیری دیگر، آن را اقدامی خودسرانه از سوی اسرائیل میداند که درصدد اخلال در مذاکرات دولت آمریکا با ایران در رابطه با برجام است.
4️⃣ رقابتهای داخلی
تکیه نوشته است موازنه نیروها میان دو گرایش مخالف و موافق مذاکره با آمریکا در ایران پس از این ترور تا حدی پیچیده شده است. نگرش مخالف معتقد است این ترور و موارد مشابه قبلی نشانی از ناکارآمدی برجام در جلوگیری از اقدامهای ضدامنیتی علیه ایران است و موافقان بیان میکنند به دلیل اینکه برجام به نفع ایران است رژیم صهیونیستی به هر اقدامی برای نابودی آن دست میزند.
🔶 به نظر میرسد اندیشکدهها و مراکز مشورتی متمایل به دولت بایدن، اطمینان بالایی نسبت به عدم واکنش جدی ایران به ترور اخیر دارند و این میتواند منطق محاسباتی هیئت حاکمه آمریکا در کارآیی رویکرد فشار بر ایران را تقویت کند. به همین دلیل افزایش بازدارندگی از طریق پاسخ همسطح به این جنایت و همچنین توسعه برنامه هستهای، ضرورتی انکارناپذیر است.
@khaAbar_amariyon
🔵.بازی خطرناک با امنیت ملی؛
روحانی کدام پالس را به تیم B داد؟
♦️آقای روحانی و اطرافیانش، ظرف یک هفته اخیر، دو پیام غلط به آمریکا و رژیم صهیونیستی دادند. آنها با تاکید بر این که اسرائیل، بانی ترور شهید فخری زاده است، ادعا کردند این ترور برای بر هم زدن مذاکرات محتمل با دولت بعدی آمریکا بوده و ما با گرفتن انتقام، در تله اسرائیل و ترامپ نمی افتیم(!)
🔹پیغام خطرناکی که به جنایتکاران صهیونیست داده شد، این بود که جنایت شان بی هزینه خواهد ماند و مجازات نخواهند شد! بدتر از این نمی شد رژیم تروریست اسرائیل را تشویق، و به جنایت جدید تحریک کرد.
♦️یک هفته از ترور"پدر برنامه هسته ای" و مدیر برجسته دفاعی ایران می گذرد و در این مدت، بایدن و تیمش کمترین اعتراضی نکرده اند. و حال آن که اگر گزاره تیم روحانی درباره اشتیاق دموکرات ها به مذاکره با ایران درست بود، آنها باید اقدام صهیونیست ها (یا دست کم، خود جنایت) را محکوم می کردند.
🔹واقعیت این است که بایدن، عجله ای برای بازگشت به برجام ندارد؛ چه این که روحانی را فاقد کمترین خط قرمز می بیند و کسی که این چنین فاقد پرستیژ باشد، هر زمان و هر جا که لازم باشد، می شود پای مذاکره آورد و خواسته خود را دیکته کرد.
♦️قطعا مذاکره مجدد، به خاطر لگدمال شدن برجام و ترور شهیدان سلیمانی و فخری زاده متنفی است. اما اگر بر فرض محال، نظام بنای بر مذاکره دوباره را هم داشت، ارسال کنندگان روزانه پالس "مذاکره به هر قیمت"، در واقع مذاکره را تهی از معنا و محتوا کرده، و دریچه تهدید را به روی کشور گشوده اند.
🔹تعمد به جدا کردن حساب دموکرات ها از ترامپ و اسرائیل در ماجرای اخیر، در حالی است که ترور چهار دانشمند و فعال هسته ای کشورمان (شهیدان علی محمدی، شهریاری، احمدی روشن و رضایی نژاد) در دولت دموکرات ها انجام شد و بایدن، معاون اوباما بود.
♦️بایدن به تصریح خودش، به شدت صهیونیست است، چنان که گفته؛ اگر اسرائیل نبود، باید هزینه می پرداختیم و آن را تاسیس می کردیم. بایدن و بنامین نتانیاهو، همان تیم "B" هستند که ظریف ادعایش را داشت. بایدن با نتانیاهو هماهنگ می کند، نه با روحانی . در مذاکرات برجام، دموکرات ها قبل و بعد از هر مذاکره با تل آویو هماهنگ می کردند.
🔹اتفاق مشکوک دیگر، اصرار روحانی و ظریف و آشنا بر جناحی کردنِ موضوع مرتبط با امنیت ملی است. آنها در حالی که توپ در زمین دشمن است، مطالبه "مجازات تروریست ها" یا "توازن در اجرای برجام" را به رقابت های سیاسی و انتخابات نسبت می دهند. بنابراین غرب را از موضع اتهام، به موضع طلبکاری می کشانند!
♦️همه اینها، سر جای خود محفوظ. اما دشمن، باهوش تر از آن است که تصور کند نظام هم به اندازه برخی افراد سیاست زده، منفعل است. متهمان جنایت، یقین دارند به واسطه دستان قدرتمند نظام در منطقه، مجازات پشیمان کننده ای خواهند دید.
#محمد_ایمانی
@khaAbar_amariyon
🔵 ایلان گلدنبرگ: آمریکا پس از بازگشت به برجام اهرمهای زیادی در اختیار خواهد داشت
🔹 ایلان گلدنبرگ از مشاوران نزدیک جو بایدن معتقد است آمریکا در حال حاضر نمیتواند از اهرم فشار خود در مذاکرات با ایران استفاده کند. او نوشته است: «اگر اعتماد از بین برود و دستیابی به یک توافق را ناممکن کند، اهرمی که در مذاکره به دست آمده است دستاوردی برای شما ندارد.»
🔹 گلدنبرگ در ادامه آورده است: «اگر شما بخواهید خانه خود را بفروشید. سپس خریدار در لحظه آخر منصرف شود و دو ماه به خانه شما سنگ پرتاب کند و موجب خسارت شود و بعد از آن برگردد و درخواست خرید با تخفیف 50 درصد کند، آیا شما مایل به توافق هستید؟
آمریکا اگر به برجام بازگردد اهرمهای زیادی در اختیار دارد. آمریکا همچنان قانون تحریمهای CISADA تبادلات قابل بازگشت و تحریمهای اولیه را در اختیار دارد. میتوان اگر اوضاع خوب پیش نرفت تحریمهای دیگری را به طور یکجانبه اعمال کرد.
@khaAbar_amariyon
🔵بیانیه دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی پیرامون حاشیهسازیهای اخیر در مورد تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها
🔹 دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی با انتشار بیانیهای، توضیحاتی را پیرامون حاشیهسازیهایی که طی روزهای اخیر پیرامون تصویب قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از حقوق مردم» ایجاد شده است ارائه کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است:
🔹 حدود دو ماه قبل کلیات طرح مجلس که مراحلی از آن طی شده بود توسط ریاست محترم مجلس به شورای عالی امنیت ملی ارائه و شورا نیزضمن استقبال از اصل موضوع،ملاحظاتی را نسبت به جوانبی ازآن ارائه و جمع بندی کرد
🔹 جمع بندی شورای عالی در مورد این طرح مورد تصویب قرار گرفت و پس از طی مراحل به عنوان مصوبه شورا ابلاغ گردید.
در مصوبه شورا از مجلس خواسته شده بود در بررسی و تدوین نهایی طرح با دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و وزارت امور خارجه نیز تعامل و همفکری شود.
🔹 در چارچوب اجرای مصوبه شورای عالی، نمایندگان ریاست محترم مجلس و کمیسیون امنیت ملی نهاد قانونگذاری کشور در چند مرحله رایزنیها و ارجاعاتی به دبیرخانه داشتند که ملاحظات دبیرخانه را دریافت و در اغلب موارد، مورد توجه قرار دادند.
🔹 برخی نگرانیهای طبیعی و متعارف در مورد این طرح برای دبیرخانه مطرح بود که با پیگیری از مراجع ذیربط مرتفع گردید.
🔹 کلیه مراحل مختلف تدوین طرح تا تصویب نهایی آن بر اساس روال و مقررات متعارف و قانونی مجلس انجام شده و دبیرخانه دخالتی در آن نداشته است.
🔹 مجلس محترم الزامی برای اخذ موافقت دبیرخانه و دستگاههای دیگر نداشته مگر آنچه در چارچوب قانون اساسی و شرع مقدس، رعایت آن توصیه گردیده و توسط شورای محترم نگهبان مورد نظارت قرار میگیرد.
🔹 نظر کارشناسی دبیرخانه در خصوص مراحل شکلگیری، تکمیل و تصویب قانون «اقدام راهبردی برای رفع تحریمها و صیانت از حقوق مردم» این است که قانون فوق مسئله خاصی به زیان مصالح ملی ایجاد نمیکند و بر عکس، آنچه بر خلاف مصالح ملی بوده و مورد نگرانی میباشد، همین جنجالهایی است که شأن و جایگاه نهادهای قانونی کشور را مورد خدشه قرار داده و به وحدت و انسجام ملی خسارت وارد میکند.
🔹 اظهارنظرها و رفتارهایی که طی روزهای اخیر شاهد آن بودیم، مصالح و منافع ملی را قربانی اغراض و منافع گروهی و جناحی نموده و ضمن آن که هیچگونه نفعی برای کشور ندارد، پیام و آدرس غلط به دشمنان منتقل میکند.
🔹 توسل ابزاری به ارزشهای عالی نظام و انقلاب به ویژه موضوع شهادت دانشمند خدوم و انقلابی شهید «محسن فخریزاده» و دستمایه قرار دادن آن در مجادلات سیاسی و جناحی به ویژه از سوی آنهایی که انتظار است در موقعیت کنونی تمام اهتمام خود را صرف تحکیم وحدت و انسجام ملی و ساماندهی اوضاع کشور نمایند و در تدارک پاسخ کوبنده به دشمن غدار باشند، سوالات بزرگی را ایجاد نموده و به هیچ وجه قابل توجیه نمیباشد.
🔹 دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی با آگاهی نسبت به رویکرد برخی طرفهایی که به دنبال گسترش و تداوم هیاهو و ایجاد خدشه در نقش، جایگاه و عملکرد دبیرخانه هستند، قصد پاسخگویی به آنان را ندارد لیکن ضمن اعتقاد راسخ و توصیه اکید به همه طرفها در خصوص ضرورت پایان دادن به مجادلات بیحاصل، هشدار میدهیم که اجازه نخواهیم داد منافع و مصالح کشور دستمایه سیاستبازان قرار بگیرد.
@khaAbar_amariyon
🔵 گزارش المانیتور از تلاش صدریها برای کسب اکثریت پارلمانی در انتخابات آینده عراق
🔹گزارش
🔸 پایگاه خبری-تحلیلی المانیتور در یادداشتی به بررسی تلاش جریان صدر به رهبری «مقتدی صدر» برای کسب اکثریت پارلمانی در انتخابات زودهنگام آینده و تصاحب کرسی نخستوزیری در عراق پرداخته است.
🔹 مقتدی اگرچه پیش از این اعلام کرده بود که مشارکتی در انتخابات پارلمانی نخواهد داشت، اما اخیراً گفته نهتنها در انتخابات مشارکت میکند، بلکه به دنبال کسب اکثریت پارلمانی برای انتخاب نخستوزیر آینده عراق است. با این حال، آنچه از سوی حامیان مقتدی مطرح میشود این است که وی به دنبال حضور در قدرت نیست، بلکه میخواهد هر جریانی که به عراق آسیب وارد میکند را کنار بزند.
🔹 از دیدگاه المانیتور، قانون جدید انتخابات که اخیراً در پارلمان عراق تصویب شد و این کشور را به حوزههای انتخاباتی کوچک تقسیم کرد، برگ برندهای برای جریان صدر است. به همین دلیل نمایندگان حامی مقتدی در پارلمان از طریق حضور پررنگ در رسانهها، از تظاهرکنندگان میخواهند مطالبات خود را از مسیر انتخابات دنبال کنند.
🔹 در گزارش المانیتور آمده است که به دلیل توزیع کرسیهای پارلمانی در مناطق مختلف عراق، صدریها معتقدند میتوانند حامیان خود را برای رأی دادن به یک نامزد خاص در هر منطقه ترغیب کنند تا از این طریق، کرسیهای پارلمانی بیشتری به دست آورند.
🔹 در مجموع، در سه انتخابات پارلمانی عراق که بین سالهای 2005 تا 2014 برگزار شد، صدریها حدود 11 درصد از کرسیها را به دست آوردند. با این حال در انتخابات سال 2018، حدود 15.8 درصد از کرسیهای پارلمان به جریان صدر رسید و آنها با 52 نماینده، بزرگترین بلوک پارلمان را به خود اختصاص دادند.
@khaAbar_amariyon
🔵 منطقه در یک نگاه
1️⃣ وزیر خارجه عمان گفته معاون وزیر امور خارجه آمریکا در سفر خود به مسقط پیشنهاد قرار دادن انصارالله یمن در فهرست «تروریستی» کشورش را مطرح کرده است.
2️⃣ وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به سیاستهای اشغالگری رژیم صهیونیستی در خاک فلسطینیان، خواستار توقف اقدامات یکجانبه این رژیم در کرانه باختری شد.
3️⃣ ارتش سودان که اتیوپی را به اشغال بخشهایی از مناطق مرزی خود متهم میکرد، پس از گذشت 25 سال، موفق شد بخش وسیعی از منطقه کشاورزی مورد منازعه مرزی با اتیوپی را زیر کنترل درآورد.
4️⃣ یک نماینده فراکسیون حزبالله در پارلمان لبنان گفت، از کسانی که این جنبش را به دست داشتن در انفجار بندر بیروت متهم کردند، شکایت شده است.
5️⃣ وزیر امور خارجه عربستان سعودی در ارتباط با حل بحران با قطر گفت که ریاض در مسیر حل این بحران پیش میرود و امیدوار است که بحران بهزودی حل و فصل شود.
6️⃣ سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با اشاره به اینکه بازگشت به مذاکرات سازش با رژیم صهیونیستی به منزله شکست طرح ملی است، بر ضرورت تحقق وحدت ملی تأکید کرد.
7️⃣ سخنگوی دولت منطقه کردستان عراق با رد ادعاهای یک مقام صهیونیست، گفت که تلآویو هیچ منافع و اتباعی در کردستان عراق ندارد.
@khaAbar_amariyon
♦️ تحلیلگر گروه اوراسیا: ایران تنها نظارهگر سیاست بایدن نیست
🔹 هنری روم تحلیلگر ارشد گروه اوراسیا معتقد است هدف طرح هستهای مجلس شورای اسلامی ارائه این پیام است که ایران نمیخواهد تنها نظارهگر سیاست بایدن در قبال خود باشد. روم در مصاحبه با نیویورکتایمز گفته است: «من فکر میکنم این قانون، پیام روشنی است مبنی بر اینکه تهران در قبال سیاست بایدن تنها منتظر و نظارهگر نیست. تهران میخواهد در صدر دستور کار دولت جدید (آمریکا) باشد و تشدید برنامه هستهای یک مسیر مطمئن در این زمینه است.»
@khaAbar_amariyon
🌹16آذر(روز دانشجو) از نگاه امام خمینی(قدس سره)
♦️پس از کودتاى 28 مرداد، نیکسون معاون رئیس جمهورى آمریکا براى ارزیابى نتایج کودتا به ایران آمد. روز 16 آذر 1332 دانشجویان در اعتراض به این سفر در دانشگاه تهران تظاهرات کردند و مزدوران رژیم به سرکوب آنها پرداخته و با رگبار گلوله سه دانشجو را در سر کلاس به شهادت رساندند. این حادثه به عنوان یک روز مقاومت تاریخى ، پس از پیروزى انقلاب به عنوان و روز دانشجو نامگذارى شد
🔴امام خمینی (ره):
♦️ دانشجویان انقلابى موظفند با هوشیارى بدون غفلت از این مساءله هم به دانشگاهها و مدارس و آنان که هنوز خواب رژیم سابق را مى بینند و رویه هاى فرهنگ شرق و غرب را در سر مى پرورانند، اجازه ندهند که خارج از دروس موظف خود به صحبت هاى انحرافى بپردازند و باید بدانند با مسامحه در این امر به تدریج در دانشگاهها و دبیرستانها خط انحرافى نفوذ خواهد کرد و در پیشگاه خداوند متعال مسؤ ول هستند.
📚صحیفه نور جلد 19،ص 80
سعى کنید در دانشگاه پرچم اسلام را بالا ببرید، تبلیغات مذهبى بکنید. مسجد بسازید، اجتماعا نماز بخوانید، تظاهر به نماز خواندن بکنید، وحدت مذهبى لازم است ، وحدت مذهبى است که این اجتماع عظیم و فشرده را ایجاد مى کند، اگر علاقه به استقلال ایران دارید، وحدت مذهبى داشته باشید.
📚صحیفه نور جلد 1،ص 64
♦️ شما دانشجویان عزیز خودتان در صدد این باشید که از غربزدگى بیرون بیایید. این گمشده خودتان را پیدا کنید، آنها درصددند که با هر ترتیبى شده است خودشان رابه ما تحمیل کنند و شما باید مقاومت کنید.
📚صحیفه نور جلد 11، ص 185
♦️جوانان عزیز دانشگاهى هر چه بیشتر در کسب علوم و فنون در اعتلاى کشور معظم خود کوشش نمایند و از نفوذ عناصر منحرف و وابسته به چپ و راست قاطعانه جلوگیرى کنند و نگذارند محیط مقدس دانشگاه آلوده به اغراض منحرفان و وابستگان به اجانب گردد.
📚صحیفه نور جلد 18، ص 86
@khaAbar_amariyon
🔵 علی مطهری و سیدحسن خمینی از #زینب_سلیمانی یاد بگیرند
🔹قانونی با عنوان «قانون حمایت از مؤلفان، مصنفان و هنرمندان» در سال 1348 در مجلس ملی وقت تصویب شده است که بر مبنای ماده 12 آن، مدیریت و مدت استفاده از حقوق مادی آثار مکتوب و سمعی و بصری شخصیت های بزرگ و مؤلف بعد از فوت آنها، به مدت 30 سال، برعهده وراث یا کسی که خود مرحوم وصیت کرده، خواهد بود و بعد از آن برعهده وزارت فرهنگ و هنر است. مؤسسات حفظ آثار شخصیت ها به منظور حفظ آثار و ترویج و نشر آثار و ترویج افکار و آرای شخصیت ها باید از این قانون پیروی کنند.
🔸علی مطهری فرزند شهید مرتضی مطهری سال 89 (31 سال بعد از شهادت شهید مطهری)، برای اینکه مدت استفاده وی از حقوق مادی شهید تمام شده بود بدنبال تمدید این مدت برآمد و سعی کرد اول با تصویب ماده واحدهای در مجلس شورای اسلامی، آثار شهید مطهری را از این قانون مستثنی کند! نمایندگان کمیسیون فرهنگی، مدت زمان را برای همه شخصیت ها و مؤلفان از 30 سال به 50 سال افزایش داد. سپس در صحن علنی مجلس، حضرات نماینده مدت زمان را مادام العمر کردند که شورای نگهبان نپذیرفت. مجدد در رفت و برگشت، مدت زمان برای همه شخصیت ها 50 سال شد!
🔹جدا از این قانون، اساسنامه تشکیل بنیاد علمی فرهنگی برای برخی شخصیت ها در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است(همچون بنیاد شهید مطهری مصوب 23/08/1385) با هدف نشر فرهنگ و راه و روش هر شخصیت!
🔸تشکیل بنیاد #حاج_قاسم_سلیمانی با مسئولیت فرزندشان، خانم زینب سلیمانی (ظاهراً با نظر رهبر انقلاب) نیز با این هدف بوده. یعنی ترویج و نشر آثار و فرهنگ آن شهید محبوب.
🔹تخصیص بودجه برای مؤسسات حفظ و نشر آثار و بنیادهای شخصیت های انقلاب، با هدف حفظ، نشر و ترویج افکار و آرای آن شخصیت هاست؛ اما در دهه های اخیر آن چیزی که از سوی برخی مؤسسات نظیر مؤسسه حفظ و نشر آثار امام خمینی(ره) با ریاست سیدحسن خمینی و سایرین "دیده نشده"، نشر و ترویج افکار و عقاید و فرهنگ حضرت امام(ره) بوده است! سیدحسن حتی نسبت به اهانتهای مکرر برخی افراد و جریانات سیاسی همچون #عیسی_کلانتری از خودش واکنشی نشان نداد!
🔸مؤسسه حفظ و نشر آثار امام(ره) علی رغم دریافت بودجه های کلان، طی دو سه دهه اخیر، هیچ برنامه مدون و منسجم و مؤثری برای نشر و ترویج افکار امام نداشته؛ نه در کشور و خارج از کشور! نه فیلم سینمایی مؤثری، نه سریال به درد بخوری، نه انیمیشن و ...! سیدحسن خمینی، مؤسسه را به پاتوق حزبی یک جریان سیاسی خاص تبدیل کرده و اگر سایت جماران را مشاهده کنید متوجه خواهید شد که انگار این مؤسسه هیچ مسئولیتی در قبال نشر و ترویج افکار حضرت امام ندارد!
🔹تخصیص بودجه برای مؤسسات و بنیادها، کاری معقول و منطقی و قانونی است اما به شرطی که محلی برای درآمدهای شخصی فرزندان و وارثین نشود؛ به شرطی که حقیقتاً مرکز نشر و اشاعه افکار آن شخصیت باشد؛ به شرطی که سالانه تولید محتوای به روز، مؤثر و کارآمد داشته باشد. اما اگر بناست کاری نکند، فقط همان کتاب های 30 سال پیش را مجدد هی چاپ بزند، در برابر تحریف و تقطیع شخصیت سکوت کند، بهتر است تعطیل شود و بودجه آن به جایی که مورد نیاز است تخصیص یابد.
🔸اقدام خانم سلیمانی در بیانیه اخیر که از دولت خواسته شده بودجه 8.5 میلیارد تومانی مربوط به بنیاد شهید حاج قاسم را به حل مشکلات مردم تخصیص دهد، شاید بی ربط به پروپاگاندای رسانه ای روزهای گذشته نباشد که در فضای مجازی سر این بودجه چه سروصدایی کرده اند! همانهایی که کوچکترین اعتراض به بودجههای نجومی موسسات سیدحسن و علی مطهری نمیکنند. اما باید بدانیم نشر آثار و افکار حاج قاسم به وسیله کتاب، فیلم، انیمیشن، مستند و سایر تولیدات مهم در سطح کشور و در بین ملت های مختلف با زبان های مختلف نیازمند به هزینه است و این کار بسیار ضروری است. چگونه کشورهای مختلف برای شخصیت های افسانه ای خود میلیاردها دلار هزینه می کنند ولی ما برای معرفی قهرمان های واقعی خود از تولید کوچک ترین محصولات هم ناتوان هستیم؟
🔹چنانچه بنیاد حاج قاسم برای سال آتی برنامه ای نداشته باشد و خانم سلیمانی ترجیح داده این بودجه برای حل سایر مشکلات مردم هزینه شود می تواند الگوی خوبی برای مؤسسات حفظ و نشر آثار حضرت امام و شهید مطهری و سایر شخصیت ها باشد که بدون هیچ خروجی مؤثر و مفیدی، سالانه بودجه های کلانی را به هدر می دهند.
@khaAbar_amariyon
🔵 توصیه بلومبرگ به بایدن جهت برداشتن حداقلی تحریمهای ایران
🔹گزارش
🔷 تارنمای بلومبرگ در یادداشتی به جو بایدن توصیه کرده مشوقهای اقتصادی به ایران برای ترغیب این کشور به مذاکره اعطا کند ولی تحریمهای اصلی را برای جلوگیری از تقویت سیاستهای منطقهای ایران نگاه دارد. این مقاله با اشاره به ترور دکتر فخریزاده مدعی است ایران به دلیل جلوگیری از تشدید تنش در مذاکرات احتمالی، فعلاً پاسخی به این جنایت نمیدهد.
🔷 به زعم نویسنده اقتصاد ایران تحت فشار تحریمها و کرونا به شدت آسیب دیده و مسئولان ایران به بازگشت آمریکا به توافق برجام و کاهش این فشارها امید دارند. با این حال بایدن، هم به دلیل مخالفتهای داخلی از سوی جمهوریخواهان و هم مخالفتهای منطقهای از سوی اسرائیل و عربستان، توان چندانی برای رفع تحریمهای ایران ندارد.
🔷 نویسنده به دولت بایدن توصیه میکند که مسیر اعطای وام 5 میلیارد دلاری صندوق بینالمللی پول به ایران را بگشاید ولی محدودیتها و شرایطی وضع شود که این مبلغ صرفاً در راستای «بودجه بهداشت عمومی و احیای مشاغل كوچك و متوسط» هزینه گردد و از دسترسی سپاه پاسداران به این بودجه ممانعت به عمل بیاید.
🔷 در پایان آمده است که آمریکا و متحدانش مراقب هر گونه نشانه افزایش هزینه توسط حزبالله لبنان یا گروههای نزدیک به ایران در عراق باشد و این وام صرفاً برای اثرگذاری بر فضای سیاسی، جهت ترغیب ایران به آغاز مذاکره، اعطا شود ولی تحریمهای اِعمالشده را به عنوان اهرم فشاری علیه ایران استفاده خواهد کرد.
🔶 به نظر میرسد نکته اصلی این گزارش تأکید بر اعطای وام به جای رفع تحریمهاست که نشان میدهد احتمالاً اراده جدی در دولت بایدن برای عمل به تعهدات آمریکا در برجام وجود ندارد و برخی تحریمها، صرفاً به صورت حداقلی و هدفمند تعلیق خواهند شد تا ضمن جلوگیری از بهبود جدی اقتصاد کشور، منطق محاسباتی افکار عمومی و نخبگان ایران در این چارچوب هدایت شود که رفع تحریمها تنها به تداوم مذاکرات متکی خواهد بود.
@khaAbar_amariyon
🔵♦️ منطقه در یک نگاه
1️⃣ «حسین المالکی» نماینده ائتلاف دولت قانون در پارلمان عراق، گفت که کمیته هفتگانه گروههای شیعی تاکنون ۱۰ نشست هفتگی برگزار کرده و مهمترین مسئله مطرح شده، امکان احیای ائتلاف «التحالف الوطنی» است.
2️⃣ «احمد الحسن الأمیر» استاندار شبوه درباره توطئه انتقال مقرهای نیروهای وابسته به ائتلاف متجاوز سعودی از شهر مأرب به استان شبوه هشدار داد.
3️⃣ روزنامه کویتی «الرأی» به نقل از یک منبع آگاه دیپلماتیک نوشت که اجلاس آتی شورای همکاری خلیجفارس، اجلاس آشتی بین اعضای این شورا خواهد بود.
4️⃣ وزیر خارجه عربستان سعودی مدعی شد، ریاض با بازگشت آمریکا به برجام مشکلی ندارد اما باید عوامل نگرانی در این خصوص برطرف شود که در مقدمه آن ضرورت ممنوعیت دائمی غنیسازی اورانیوم توسط ایران است.
5️⃣ با اعلام نتایج نهایی انتخابات پارلمانی در کویت، دولت این کشور نامه استعفای خود را به امیر کویت تقدیم کرد.
6️⃣ رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی را شرعا حرام خواند و از ملتها خواست در برابر آن بایستند.
7️⃣ وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در نشست «گفتوگوهای منامه» مدعی شد که توافق سازش با امارات و بحرین، پایان راه نیست و مسیر دیگر کشورهای عربی نیز برای پیوستن به این توافق باز است.
@khaAbar_amariyon