🔴*پایان آتشبس با واشنگتن؛ مقاومت عراق، وارد «جنگ مستقیم» با آمریکا میشود*
🔹عضو دفتر سیاسی جنبش «عصائب اهل الحق» گفت که گروههای مقاومت ضمن اعلام پایان آتشبس با آمریکا، تأکید کردند که عملیات خود را علیه منافع این کشور در عراق آغاز کردند.
🔴*جانباختن ۵۴ نفر در آتشسوزی در بیمارستان کروناییها در عراق*
🔹رسانههای عراقی گزارش دادهاند بر اثر آتشسوزی در یکی از بیمارستانهای مربوط به بیماران مبتلا به کرونا در استان ذیقار عراق تاکنون ۵۴ نفر جانشان را از دست داده اند
🔹به دنبال وقوع این رخداد تلخ رئیس اداره بهداشت استان از مقام خود استعفاء داد.
🔴*غالب شدن سویه دلتا به زودی در سراسر جهان*
🔹*مدیرکل سازمان جهانی بهداشت:* سویه دلتا کرونا اکنون به ۱۰۴ کشور راه یافته و به زودی تبدیل به سویه غالب در سراسر جهان خواهد شد.
🔴در پی آتشسوزی مشکوک در بیمارستانی در استان ذیقار در جنوب عراق دهها نفر کشته و زخمی شدند. به گزارش منابع خبری محلی، این آتشسوزی در بیمارستان «امام حسین(ع)»، مرکز ویژه بیماران مبتلا به کرونا رخ داده است.
🔴ند پرايس سخنگوى وزارت امور خارجه آمریکا:
در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره مذاکرات وین و گزارش برجامی محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران:
به محض تعیین تاریخ برای ادامه مذاکرات، راب مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و تیم او آماده بازگشت به وین برای هفتمین دور مذاکرات هستند.
آمادگی داریم بدون محدودیت زمانی به دور هفتم مذاکرات غیرمستقیم با ایران برگردیم. این ایران است که برای دور هفتم مذاکرات باید تصمیم بگیرد.
آمریکا ضرب الاجلی تعیین نکرده اما آنتونی بلینکن وزیر خارجه گفته است که تأخیر افتادن در ادامه مذاکرات و پیشرفت ایران در فعالیتهای هسته ای می تواند بر تصمیم آمریکا بر بازگشت به توافق هسته ای (برجام) سال ۲۰۱۵ تأثیرگذار باشد.
همچنان معتقدیم دیپلماسی مؤثرترین روش برای رسیدن به آنچه پیگیری میکنیم، است.
آنچه آمریکا پیگیری می کند، راستی آزمایی ایران است که هیچگاه به سلاح هسته ای دست نیابد.
🔴*سفارت ایران در بروکسل اظهارات ضد ایرانی دبیر کل ناتو در دیدار با وزیر امور خارجه و نخستوزیر گردشی کابینه اسرائيل را محکوم کرد*
▫️بیانیه سفارت ايران در بلژيك
🔻جدا از وقاحت بیان چنین مطالبی، نفس ایستادن در کنار نماینده رژیمی که عضو پیمان عدم گسترش سلاح اتمی و هیچ توافق بین المللی خلع سلاح نیست به (افزایش) اعتبار ادعایی دبیرکل ناتو کمکی نمیکند.
▫️اظهارات دبیرکل ناتو، «فارغ از اینکه غیر مرتبط است، گمراه کننده و انحراف غیر مسئولانه واقعیتها است. واقعیت این است که ایران عضو متعهد پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی و کنوانسیون سلاحهای بیلوژیکی است و به طور کامل آنها را اجرا میکند.
*ملاحظه:* ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو دیروز در دیدار با یائیر لاپید نفر دوم کابینه جدید رژیم اسرائيل که به بروکسل رفته است درخواست این سازمان از ایران را برای انجام تعهداتش در چارچوب پیمان عدم اشاعه تسلیحات اتمی و توافقنامههای پادمانی تکرار کرد.
🔴*ژنرال صهیونیست: قدرت نظامی حزب الله بیش از ۱۰ برابر حماس است*
*الی زمیر، معاون سابق ستاد ارتش رژیم صهیونیستی:*
🔹ارتش اسرائیل در وضعیتی است که کمترین آمادگی و حداقل توانایی را دارد. به همین دلیل به پشتیبانی کمی و کیفی نیاز دارد تا بتواند تهدیدهای مختلف را خنثی کند.
🔹تجاوز اخیر به غزه در حالی صورت گرفت که جبهه حزب الله ساکت بود و دخالتی نداشت. ما میدانیم که قدرت نظامی حزب الله بیش از ده برابر حماس است.
🔴*چین خواستار لغو تحریمهای کوبا شد*
🔻وزارت خارجه چین امروز سه شنبه با انتشار بیانیه ای از آمریکا خواست تا تحریم اقتصادی علیه کوبا را لغو کند.
🔻این وزارت خانه همچنین با صدور بیانیهای از تلاشهای کوبا در مبارزه با کووید-۱۹ و حفظ ثبات اجتماعی حمایت کرد.
🔴*اتحادیه اروپا استراتژی سرمایهگذاری جهانی را برای مقابله با نفوذ پکن کلید میزند*
🔻 وزرای خارجه اتحادیه اروپا برای مقابله با نفوذ فزاینده پکن در کشورهای جهان، برنامههای توسعه استراتژی سرمایهگذاری را در مقابل برنامه «ابتکار کمربند و جاده» چین تصویب کردند.
♦️ منطقه در یک نگاه
1️⃣ در پی وقوع آتشسوزی در بخش قرنطینه بیماران کرونایی یک بیمارستان، در شهر الناصریه در استان ذیقار عراق، بیش از 90 تن جان باختند.
2️⃣ رسانههای رژیم صهیونیستی از انفجار در پالایشگاه «اشدود» خبر دادند.
3️⃣ ارتش یمن از عملیات موفق خود علیه عناصر تروریستی مورد حمایت ائتلاف سعودی در استان البیضاء و آزادسازی مناطق گستردهای در این استان خبر داد.
4️⃣ آویو کوخاوی، رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی طی اقدامی بیسابقه ۱۸ تن از فرماندهان ارتش این رژیم را تغییر داد.
5️⃣ عربستان و قطر چهارمین نشست خود درباره توافق آشتی را در دوحه برگزار کردند.
6️⃣ وزیر خارجه فرانسه اعلام کرد اتحادیه اروپا بر سر تدوین ساز و کاری جهت اعمال تحریمهایی علیه مقامهای کشور لبنان به توافق رسیده است.
7️⃣ به گزارش خبرگزاریهای سوریه پایگاه نظامیان آمریکایی، در میدان نفتی العمر سوریه، بار دیگر امروز، هدف حمله قرار گرفت.
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@khaAbar_amariyon
📍*نظریه: هیزمکشی رسانههای غربی برای شعلهور ماندن بحران افغانستان*
🔹نشست دو روزه تهران با حضور طرفهای افغانستانی در حالی برگزار شد که رسانههای نظام سلطه تمام ظرفیت خود را علیه این نشست و کنشگری ایران بکار گرفتند.
🔻اهداف این جنگ رسانهای عبارتند از:
🔸ناکامسازی دیپلماسی فعال ایران در حل بحران افغانستان
🔸مایوس کردن ملت، دولت و گروههای افغانستان از وساطت ایران
🔸حفظ تنش در افغانستان برای بازگشت آمریکا
🔸دلسردسازی ایرانیان از جایگاه منطقهای کشور با القاء حمایت از طالبان
🔸فرصتسوزی از کشورهای منطقه برای حصول امنیت دستهجمعی
🔸تقلیل نقش سازنده ایران در امنیت منطقه
🔸دادن آدرس غلط درباره عوامل امنیت و ناامنی منطقه با جوسازی علیه ایران
🔸انحراف افکار عمومی جهان از پاسخگو کردن اشغالگران افغانستان پس از 20 سال
🔹در واقع؛ جوسازی رسانهای علیه نشست تهران و نقش ایران در حل بحران افغانستان در چارچوب توجیه ابعاد جدید اشغال افغانستان در قالب اطلاعاتی و امنیتی صورت میگیرد تا منطقه به این باور برسد که حضور آمریکا ضروری است.
📍*نظریه: موفقیت در واکسیناسیون مستلزم مصونسازی روانی جامعه*
🔹شرایط کشور از حیث درگیری با همهگیری کرونا و به ویژه موضوع واکسیناسیون و حواشی آن نیازمند بازبینی اقدامات و اظهاراتی است که وضعیت ناخوشایند فعلی را پدید آورده است.
🔹از ابتدای شروع پاندمی کووید ۱۹ تاکنون، مسئولین کشور مانند دیگر کشورها تمام تلاش خود را به کار بستند تا کمترین میزان آسیب از این ناحیه متوجه مردم و وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور شود.
🔹طی این فرآیند در ایران بهدلایلی از جمله تحریمهای ظالمانه و عملیات روانی سنگین رسانههای معاند، شرایطی خاص و تقریبا منحصر به فردی را تجربه کرد.
🔻در مورد طی این مسیر لازم است افکار عمومی بیشتر در مورد آنچه بر کشور گذشت بدانند:
🔸اول؛ شبکههای معاند اینگونه روایت میکنند که ایران ارادهای برای واردات واکسن خارجی نداشته، اما حقیقت این است که ایران همه تلاش خود را برای واردات واکسن خارجی بهکار بست اما مدعیان حقوق بشر نگذاشتند! یعنی دروغ گفتند که غذا و دارو تحریم نیست.
🔸دوم؛ پنج کشور دیگری که به جز ایران به فناوری تولید واکسن دست پیدا کردند، طبعا اولویت مصرف را به شهروندان خود اختصاص میدهند، لذا حتی با اینکه قراردادهای خرید منعقد و پیشپرداختها واریز شد، در مقاطعی به دلیل اوجگیری ویروس در این کشورها، مطابق قرار به تعهد خود عمل نکردند.
🔸سوم؛ اساسا موضوع واکسن در دنیا سیاسی شده و به همین دلیل هم کشورها و شرکتهای سازنده، فرمول ساخت را در اختیار دیگران قرار نمیدهند تا علاوه بر انتفاع مالی، ابزاری برای فشارهای سیاسی بر دیگران در اختیار داشته باشند.
🔸چهارم؛ فرآیند صفر تا صد تولید و تست واکسن داخلی با وجود تنگناهای موجود با سرعت بالایی انجام شد و طبیعی است که حتی برای گرفتن تاییدیههای اضطراری و مجوزهای لازم، گریزی از صرف زمان حداقلی نبود. ابتلائات و تلفات جدید در کشورهای مصرف کننده واکسنهای فایزر و مدرنا نشان میدهد که آنها گرچه مدعی اتمام کار شدند اما الزاما مسیر درست را در ساخت واکسن طی نکردند.
🔸پنجم؛ با وجود همه این شرایط جبری اما؛ شیوه مدیریت اجرایی به ویژه در امر اطلاعرسانی و مدیریت افکار عمومی در داخل کشور دچار نقایص زیادی بوده که اولا فضا را برای اثرگذاری روایتهای تحریف شده فراهم کرده و هم بعضا با اعصاب و روان مردم بازی کرده است. از جمله این موارد میتوان به «اظهارنظرهای نمایشی» و غیر مبتنی بر واقعیتهای موجود اشاره کرد.
🔹افکار عمومی انتظار دارد که دولت سیزدهم با رویکردی منطقی و صادقانه به این حوزه به عنوان یکی از اولویتهای مردم در ماههای آینده ورود کرده و انشاءالله با برنامهای دقیق و همهجانبه ضمن ایجاد آرامش روانی در جامعه، روند مصونسازی مردم نسبت به این بیماری و ایجاد شرایط عادی در کشور را شتاب بخشد.
🔴*شمار قربانیان بیمارستان امام حسین(ع) ناصریه به ۸۵ نفر رسید*
🔹اداره بهداشت ذی قار اعلام کرد شمار قربانیان حادثه آتش سوزی بیمارستان الحسین در ناصریه به ۸۵ نفر رسید.
🔹مدیر دفاع مدنی ذی قار هم اعلام کرد که آتش سوزی در پی انفجار سیستم گاز مرکز قرنطینه بیمارستان بوده است.
🔹مراسم تشییع جان باختگان امروز در ناصریه برگزار شد.
📍*ولادمیر ژیرنوسکی تحلیلگر برجسته سیاسی یهودی تبار و رهبر حزب لیبرال دموکرات روسیه: روسیه از ۳ جبهه محاصره شده است*
ژیرنوسکی هفته اخیر طی یک مناظره تلویزیونی به چالشهای پیش روی روسیه در دهههای آینده پرداخت.
وی که دانش آموخته دکترای سیاسی با تخصص ترک شناسی از دانشگاه مسکو می باشد در اظهارات خود به موارد مهمی اشاره کرده است که خواندن آن به لحاظ مطالعات منطقهای خالی از لطف نیست. از دیدگاه وی روسیه از ۳ جبهه محاصره شده است:
*الف: غرب*
اولین جبهه از دیدگاه وی غرب می باشد و ناتو و مجموعه غرب با فشار بر منافع روسیه در در شرق اروپا و کشورهایی مانند اوکراین، بلاروس و حوزه بالتیک سعی در محدود کردن حوزه نفوذ و منافع روسیه دارند.
*ب: جنوب*
دومین جبهه علیه منافع روسیه در دهه های آینده در مناطق جنوبی این کشور میباشد. به گفته وی ترکیه پس از تحولات قفقاز به جدیت پروژه توران بزرگ را دنبال می کند و نفوذ معنوی ترکیه در آسیای مرکزی در حال رسیدن به سطح حداکثری در منطقه می باشد. همچنین وی اظهار داشت که علاوه بر قفقاز و کشورهای آسیای مرکزی، جمهوری های ترک نشین روسیه مانند آلتای، تووا، یاکوتستان و... و همچنین ترکستان شرقی چین (اویغورها) نیز بی صبرانه منتظر اتحاد با ترکیه هستند.
- وی که مطالعات دامنه داری درباره ترک گرایی و ارتش ترکیه طی دهه های اخیر و قبل از فروپاشی شوروی انجام داده است، معتقد است که پیوندهای سیاسی موجود در مناطق جنوب روسیه به سمت ترک گرایی گرایش پیدا کرده و در دهه های آینده چالش اصلی روسیه خواهد بود.
*جبهه شرق:*
ژیرنوسکی بر این باور است که علی رغم تداوم ثبات نسبی در مرزهای شرقی روسیه، اختلافات ارضی و دینامیزم توازن قدرت در این مناطق ادامه داشته و کشورهای مهم منطقه مانند ژاپن، چین و حتی کره جنوبی تهدیدی علیه منافع روسیه در شرق این کشور به شمار میآیند.
🔴*پس از حملات راکتی و پهپادی؛ آمریکا در شرق سوریه پدافند هوایی مستقر کرد*
- رسانههای محلی میگویند پس حملات راکتی و پهپادی به پایگاههای آمریکا در شرق سوریه، آمریکا مواضع خود را استان دیرالزور تقویت کرده است.
🔹خبرنگار«المیادین» نیز نوشته آمریکا در میدان گازی «کونیکو» در شرق دیرالزور چند سامانه پدافند هوایی مستقر کرده است.
🔴*دومین حمله راکتی طی ۲۴ ساعت گذشته به نیروهای آمریکایی در دیرالزور سوریه*
🔹پایگاه نیروهای آمریکایی در دیر الزور سوریه مجدداً هدف حمله راکتی قرار گرفت.
🔴*انتخاب اعضای کابینه دولت سیزدهم به مرحله ارزیابی های تخصصی رسید*
▫️روابط عمومى دفتر رييس جمهور منتخب:
🔻انتخاب اعضای کابینه دولت سیزدهم توسط رییس جمهور منتخب وارد مرحله ارزیابی شایستگی توسط کارگروه های تخصصی شده است.
🔻 در این مرحله افراد معرفی شده، که چندبرابر ظرفیت مسئولیت های مورد نیاز در کابینه هستند، توسط کارگروههای تخصصی متناسب با «ماموریتهای هر وزارت خانه» و »رویکردهای کلان دولت جدید» در هر حوزه، ارزیابی تخصصی می شوند.
🔻نتایج این ارزیابی ها جهت طی مراحل بعدی در اختیار رئیس جمهور منتخب قرار خواهد گرفت.
📍*اهمیت کنترل مرزها در استراتژی نطامی طالبان* *سرمقاله الوقت* - تحولات افغانستان در ماههای اخیر به سرعت در حال دگرگون شدن است به صورتی که به فاصله اندکی از اعلام شروع روند خروج نیروهای نظامی خارجی در این کشور، شبه نظامیان طالبان به سرعت در حال پیشروی نظامی و به دست گرفتن کنترل مناطق مختلف افغانستان هستند به صورتی که به ادعای مقامات این گروه بیش از 250 وسوالی از 398 وسوالی شامل 85 درصد از خاک کشور را در اختیار گرفتهاند. در یک کنفرانس مطبوعاتی در مسکو، شهاب الدین دلاور مذاکره کننده طالبان گفت که "85 درصد از خاک افغانستان" ، شامل 250 وسوالی از 398 وسوالی کشور تحت کنترل این گروه است.
- اکنون در خلأ حضور نیروهای خارجی، عدم ثمربخشی مذاکرات صلح و نبود افقی روشن از جدیت طرفین برای حل اختلافات بر پای میز مذاکره و همچنین ضعف نیروهای نظامی دولت افغانستان برای ایستادگی در برابر طالبان، وضعیت صلح و ثبات در این کشور به سمت تکرار اتفاقات سالهای دهه 90 میلادی و بروز جنگ داخلی پیش میرود تا همچنان مردم افغانستان صلح را رویایی دست نیافتنی در آیندهای نامعلوم تلقی کنند.
*سرانجام مهلک ارتش در افغانستان*
این روزها انتشار تصاویر تسلیم شدن سربازان و پرسنل ارتش افغانستان به نیروهای طالبان و یا فرار نیروهای مرزبانی ارتش به آن سوی مرزها از بیم حملات طالبان در رسانه ها شوک بزرگی به جامعه افغانستان وارد کرده است. بدون تردید اینکه چگونه طالبان توانسته است در مدت کوتاهی طی چند ماه بیشتر خاک افغانستان را از دست نیروهای دولتی خارج کند امر حیرت آوری است که جای پرسش دارد. بسیاری این ناکارآمدی نیروهای ارتش افغانستان را به شکست پروژه های نظامی ناتو و آمریکا در افغاستان برای سازماندهی، تعلیم و تجهیز یک ارتش قوی نسبت میدهند که اکنون نیز که به کمک نیاز دارد به حال خود رها شده است. تجربه مشابه این وضعیت در عراق نیز روی داد. درست در زمانی که در ساب 2014 تروریست های داعشی با تعدادی بسیار کمتر از پرسنل ارتش عراق توانستند در مقابل چشمان نظاره گر غربی ها بخش زیادی از مناطق عراق تا بغداد را به کنترل خود درآوردند و درخواست های دولت عراق برای کسب حمایت از سوی غربیها بی پاسخ ماند.
- این موارد مشابه نشانگر آن است که آمریکا و ناتو اولاً از بی ثبات شدن افغانستان و پیشروی های طالبان کاملاً سود برده و این تحولات در راستای منافع و برنامههای سیاسی غربی ها برای منطقه است چنان که به گفته شهاب الدین دلاور «هیچ توافقی با ایالات متحده برای عدم حمله طالبان به مراکز اداری باقی مانده در کنترل کابل وجود ندارد». ثانیاً حضور نظامی ناتو و غرب به بهانههای مختلف تأمین امنیت و ایجاد ارتش و دولتسازی تنها ظواهری برای تداوم حضور نظامی در این مناطق بوده است و اقدامات واقعی در راستای این اهداف صورت نگرفته و یا ناقص و عقیم بوده است.
*استراتژی نظامی طالبان*
اما در این میان یک مسئله مهم در جریان پیشروی های طالبان توجه این گروه به کنترل مرزهای افغانستان باز میگردد به صورتی که اکنون بخش زیادی از مرزهای افغانستان با کشورهای همسایه به دست نیروهای طالب افتاده است.
این گروه روز پنجشنبه گذشته کنترل گذرگاه مرزی "اسلام قلعه" بین ایران و افغانستان را به دست گرفت. این مرز بسیار مهم از مرز ایران تا مرز با چین را شامل میشود. این در حالی است که در حملات تابستانی استان شمال شرقی بدخشان را نیز به کنترل خود درآوردند و به مرز کوهستانی با منطقه سین کیانگ چین رسیدند. با توجه به ارتباطات تاریخی طالبان با گروه های شبه نظامی اویغوری سین کیانگ وابسته به القاعده، این پیشرفت در گذشته موجب نگرانی پکن شده بود.
همچنین روز جمعه خبرگزرای اینترفکس به نقل از وزارت خارجه روسیه گزارش داد که گروه طالبان دو سوم مرزهای افغانستان و تاجیکستان را به تصرف خود درآورده اند.
- بدون تردید توجه طالبان به کنترل مرزها امری اتفاقی نیست و بسیار هدفمند دنبال میشود. اولاً نیروهای مرزی به دلیل اینکه از عقبه حمایت نظامی برخودار نبوده و دور از دسترس نیروهای دولت مرکزی هستند بسیار آسیب پذیرتر می باشند. ثانیاً از دست دادن مرزها برای دولت مرکزی از حیث تبعات سیاسی و بعد روانی بسیار سنگین تمام شده و از دست دادن مرزها تداعی کننده شکست دولت مرکزی است. در این زمینه طالبان به خوبی آگاه است که تصرف پایتخت هم به دلیل تمرکز نیروها بسیار سخت است و هم می تواند حساسیت خارجی را در پی داشته باشد. ثالثاً با کنترل مرزها قدرت دولت مرکزی برای کسب کمک های نظامی و لجستیکی و همچنین منابع درآمدی و واردات کالا کاهش مییابد و این به مرور موجب ناتوانی دولت مرکزی برای انجام کارکردهای ضروری مورد نیاز جامعه میشود.
📍*افغانستان؛ امارت اسلامی آمریکا* *سعدا... زارعی کارشناس منطقه* *در حال حاضر سؤال اساسی این است که درگیریهای قومی که امروز در نتیجه مذاکرات دوحه بر افغانستان سایه افکنده است، چه لایههای پنهانی دارد؟ آیا آمریکا نمیدانست که طالب نمیتواند به تنهایی بر افغانستان مسلط شود؟* - سقوط تعداد قابل توجهی از شهرهای افغانستان به دست «طالبان» مباحث زیادی را در سطح منطقهای و بینالمللی و از جمله در ایران پدید آورده است. سؤال اصلی این است که با این تحولات که عمدتاً صبغه نظامی- امنیتی دارد، سرنوشت افغانستان چه میشود؟و آیا در پس این روند، شکلگیری یک «حکومت مقتدر مذهبی» است یا آغاز جدیدی بر آنارشی امنیتی و از هم گسیختن هرچه بیشتر پایههای نظام اجتماعی افغانستان؟برای پاسخ به این سؤال توجه به مطالب زیر اهمیت دارد:
۱- کشور «جمهوری اسلامی افغانستان» ۶۵۲۸۴۰ کیلومترمربع مساحت و حدود ۴۰ میلیون نفر جمعیت دارد. ۷۷ درصد از مردم این کشور به زبان فارسی و بقیه به دو زبان پشتو و ازبکی تکلم مینمایند. ۹۹ درصد مردم آن مسلمانند و در بیش از ده گروه قومی شامل پشتونها، تاجیکها، هزارهها، ازبکها، ایماقها، ترکمنها، بلوچها، پشهایها و سادات قرار دارند. در این بین پشتونها با حدود ۱۶ میلیون نفر، ۳۹/۵ درصد، بزرگترین گروه قومی افغانستان به حساب میآیند که از پیروان دو مذهب اهل سنت (اکثریت) و تشیع (اقلیت) شکل گرفته است. گروه دوم تاجیکها هستند که ۳۲/۵ درصد یعنی حدود ۱۳ میلیون نفر جمعیت دارند و عمدتاً سنی مذهب میباشند و بیشتر در شهرهای هرات، مزارشریف، کابل و غزنی زندگی مینماید. گروه قومی سوم، هزارهها هستند که ۲۰ درصد یعنی حدود ۸ میلیون نفر جمعیت دارند که در ولایات مختلف افغانستان توزیع شدهاند. گروه قومی چهارم، ترکتبارها- ازبکها- هستند که ۱۰ درصد یعنی جمعیت آنان حدود ۴ میلیون نفر میباشد.
- جمعیت شیعه که حدود ۷ میلیون نفر میباشد، در میان تاجیکها، پشتونها، قزلباشها، سادات، هزارهها و بقیه توزیع شده است. شیعیان عمدتاً در ولایات بامیان، مالستان، بلخاب، سرپل، ناوور، کابل، مزار شریف، هرات، دایکندی، غزنی، شیخ علی، لعل، سرجنگل و جاغوری زندگی میکنند و شهر محوری و تاریخی آنان بامیان به حساب میآید.
- بنابراین کاملاً واضح است که هیچ قومی در افغانستان وجود ندارد که بتواند ادعا کند اکثریت مطلق جمعیت را داشته و در نتیجه حق دارد حکومت و کشور و سازمانهای آن را در قبضه خود قرار دهد.
- البته از نظر مذهبی، با توجه به اینکه بین ۷۵ تا ۸۰ درصد مردم، تابع مذهب حنفی هستند، طبعاً حکومت از نظر قوانین و حقوق اساسی، از اصول این مذهب پیروی میکند. کما اینکه الان هم این گونه است. اما در عین حال این نکته را باید در نظر داشت که تقسیمبندیهای داخلی افغانستان مانند عراق، لبنان و... نه بر مبنای مذهب بلکه بر مبنای قومیت قرار دارد و از این منطق تبعیت مینماید.
۲- گروه طالبان که از حدود ۱۳۷۰ و در جریان جنگهای داخلی افغانستان سربرآورده و در فاصله سالهای ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۰ حکومت را در این کشور به دست گرفته است و گفته میشود مثلث آمریکا، پاکستان و سعودی در شکلگیری اولیه و رشد آن نقش اساسی داشتهاند، حداکثر ۳۰ درصد جامعه متنوع افغانستان را نمایندگی میکند. چه اینکه طالبان با توجه به صبغه مذهبی و دستور کاری که- تحت عنوان امارت اسلامی- برای خود تعریف نموده است، نمیتواند اقوام غیرپشتون را مخاطب خود داشته باشد. در میان پشتونها هم سه جریان وجود دارد؛ یک جریان مذهبی سنی که از نظر تعلیمی از مدارس حقانی و... پاکستان تغذیه میشود، یک جریان مذهبی شیعه پشتون و یک جریان غیرمذهبی سنی پشتون که از ایدههای غیرمذهبی جانبداری مینماید. جریان مذهبی اول یعنی طالبان اگر سه چهارم کل پشتونها را هم جذب نماید، ۳۰ درصد یعنی حدود ۱۲ میلیون نفر از مردم افغانستان را نمایندگی مینماید.
- آنچه اکنون از سوی گروه طالبان دنبال میشود سیطره مطلق بر افغانستان و کنار زدن عملی سهم و حق بقیه اقوام و طوایف است و این یعنی سیطره یک اقلیت ۳۰ درصدی بر کل افغانستان. این در حالی است که تاجیکها با داشتن حدود ۱۳ میلیون نفر جمعیت، اقلیتی بزرگتر را شکل میدهند. در اینجا دو نکته وجود دارد یک نکته این است که میان بیان و قول طالبان، از یک سو باسابقه و از سوی دیگر با عمل فاصله اساسی وجود دارد.
- «طالبان امروز» اصرار دارد ما قبول کنیم با طالبان گذشته و حکومت مطلوب فعلی آنان با حکومت امارات گذشته، تفاوت بنیادی دارد. ولی روشی که طالبان برای سیط
ره بر افغانستان در پیش گرفته است، وادارکردن بقیه طوایف و مذاهب به تمکین در برابر سیطره مطلق خود است و این در واقع نوعی جدید از «تمامیتخواهی» این گروه میباشد که اگر بر افغانستان مسلط گردد، قطعاً برای ساکت کردن دیگران دست به سلاح میبرد و به قول و قرارهای فعلی خود پشت میکند.
- طالبان در حال حاضر بر شکلگیری امارت اسلامی تأکید دارد و از آن کوتاه نمیآید و حال آنکه حدود ۷۰ درصد از مردم و اکثریت قاطع اقوام، مخالف این ایده هستند. طالبان «قانون اساسی» که به تصویب اکثریت مردم رسیده را رد کرده و حتی به اصلاح آن بسنده نمیکند. طالبان دقیقاً به دلیل اینکه نمیتواند بیش از ۳۰ درصد مردم را نمایندگی کند، با برگزاری انتخابات پارلمانی یا ریاستجمهوری موافق نیست و به یک «لویه جرگه» میاندیشد که اعضای آن بر مبنای اکثریت پشتون و اقلیت دیگران منصوب شده باشند و این به معنای آن است که تا سالهای بعد هم مردم حق و سهم واقعی در تشکیلات دولتی نخواهند داشت.
- طالبان با حمله به مناطق شمالی در حال جنگ با اقوام تاجیک، هزاره، ازبک و... میباشد و هر روز تعدادی از طرفین در این جنگ کشته میشوند و این به معنای وقوع دوباره یک جنگ قومی در افغانستان است. طالبان، اصرار دارد بگوید ما با مسالمت شهرهای شمالی را تسخیر کرده و بنای جنگ نداریم، ولی این واقعیت ندارد و صدها کشته و هزاران آواره مناطق شمالی، بطلان این ادعا را آشکار میکند. طالبان اصرار دارد بگوید ما با شیعیان کار نداریم و مرزهای جمهوری اسلامی ایران را هم محترم میشماریم ولی روش طالبان که توسل به زور برای سیطره بر افغانستان است، آینده شیعیان و مرزهای کشور ما را با ابهام مواجه کرده است. البته شیعیان قادر به دفاع جدی از خود هستند و جمهوری اسلامی ایران اجازه کمترین تعرض به مرزهای خود را نمیدهد، اما سخن بر سر این است که این همه با هزینههایی از سوی شیعیان و جمهوری اسلامی مواجه خواهد بود و نمیتواند نگرانکننده نباشد.
۳- نکته دیگر این است که به دلیل آنچه در بخش قبلی گفته شد، استقرار حکومت مطلقه طالب به این سادگی هم که آنان و آمریکا تصور کردهاند، میسر نیست. ما شاهد بودهایم که طالبان در فاصله سالهای ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۰ نتوانست سیطره مطلق پیدا کند و لذا در طول این دوره، جنگ در مناطق شمالی این کشور استمرار پیدا کرد. الان هم طالبان نمیتواند ۱۰۰ درصد خاک را به تصرف درآورده و امارات خود را بدون توافق با دیگران و بدون ارائه یک چشمانداز روشن از حکومتی فراگیر، مردمی و دربردارنده حقوق همه اقوام مستقر نماید. همین الان که رسانههای طالبان تصویر پیروزی مطلق این گروهها را به نمایش گذاشتهاند، بیش از ۵۰ درصد یعنی ۱۸۳ شهرستان از ۳۶۹ شهرستان افغانستان را در سیطره خود ندارد و جنگ و درگیری سخت در ۱۳۶ شهرستان ادامه دارد و این در حالی است که طالب مدعی است بر حدود ۹۰ درصد افغانستان سیطره یافته است. حکومت مورد نظر طالب یک حکومت نیست، صحنهای از آشوب دائمی میان اقوام است و این چیزی نیست که با تغییر ادبیات طالبان- در حالی که بر اصلیترین عناصر فکری سابق خود تأکید میکند- دگرگون گردد.
۴- در این میان سهم آمریکا خیلی مهم است. آمریکا براساس وظیفه خود باید در طول ۲۰ سال گذشته که در دو بخش سیاسی و امنیتی- نظامی این کشور تسلط داشته است، ارتش افغانستان را برای به دست گرفتن مسئولیتهای نظامی- امنیتی آموزش میداد و تجهیز میکرد. نه اینکه ۲۰ سال پس از آنکه با ادعای مقابله با طالبان این کشور را اشغال کرده،- به دلیل ناتوان شدن- طرحی که مشخصات کامل یک توطئه دارد را به اجرا بگذارد که نتیجه آن درگیری نظامی در بیش از ۱۳۶ شهرستان- ۳۷ درصد خاک این کشور- باشد.
- اکنون سؤال اساسی این است که درگیریهای قومی که امروز در نتیجه مذاکرات دوحه بر افغانستان سایه افکنده است، چه لایههای پنهانی دارد؟ آیا آمریکا نمیدانست که طالب نمیتواند به تنهایی بر افغانستان مسلط شود؟ پس چرا برای ایجاد موازنه قدرت بین طالبان و دولت پشتون اشرف غنی کاری نکرده و با عدم تجهیز ارتش و جلوگیری از تجهیز آن توسط دیگران، عملاً افغانستان را به صحنه درگیری تبدیل کرده است؟ آیا از این پس طالبان در نقش گروه نیابتی آمریکا برای مهار مخالفان آمریکا در افغانستان و منطقه عمل خواهد کرد؟
هدایت شده از مغز خاکستری
🔘مقام دولت اوباما خواستار تغییر حکومت ایران از درون شد
▪️یک مقام پنتاگون در دوران ریاستجمهوری «باراک اوباما»، رئیسجمهور اسبق آمریکا خواستار در دستور کار قرار دادن «تغییر حکومت از درون» برای ایران شده است.
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@khakestary_amar
هدایت شده از مغز خاکستری
⭕️ورزشکاران زن روسیه، قبل از عزیمت به المپیک توکیو، به کلیسا رفتند و دعا کردند.
🔻روزی بود که جهان داشت به سوی بیدینی حرکت میکرد و دین مساوی با تحجر و عقب ماندگی معرفی میشد
🔺ولی امروز شاهد بازگشت بشریت به سوی حقیقت هستیم و به عینه شاهدیم که نور خدا خاموش شدنی نیست
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@khakestary_amar
♦️ ادعای سنتکام مبنی بر پاسخ به تهدیدات ایران
🔹 پنتاگون تأیید کرد که نیروهای آمریکایی برای انجام مأموریتهای خاص در عراق و سوریه باقی خواهند ماند که این ممکن است شامل پاسخ نظامی به ایران باشد.
🔹 سرهنگ راب لودویگ سخنگوی سنتکام گفت كه وزارت دفاع آمریكا به دعوت دولت عراق و نیروهای متحد محلی در سوریه در این کشورها حضور دارد. هدف از این حضور نیز هماهنگی برای انجام مأموریتهای خاص در آنجاست. لودویگ در پاسخ به سوال اسکای نیوز عربی مبنی بر اینکه تهدیدهای ایران برای تشدید حملات علیه نیروهای آمریکایی وجود دارد، توضیح داد: «اگر به ما حمله شود، ما با نیروی نظامی پاسخ خواهیم داد».
🔹 وی تأکید کرد که واحدهای نظامی آمریكا همیشه حق انجام اقدامات دفاعی و تهاجمی را در صورت مواجهه با تهدید ایرانی یا غیرایرانی در هر جایی برای خود محفوظ میدانند. سخنگوی سنتکام در پایان اظهار داشت که حمایت پنتاگون از پرسنل خود در عراق و سوریه یک استراتژی ثابت است و هیچ مسامحهای در کار نیست.
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@khaAbar_amariyon
هدایت شده از مغز خاکستری
هادی طحان نظیف سخنگوی جدید شورای نگهبان شد
آیتالله جنتی و دکتر ره پیک نیز به عنوان دبیر و قائم مقام دبیر شورای نگهبان ابقا شدند.
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@khakestary_amar
هدایت شده از مغز خاکستری
وزارت دادگستری آمریکا ادعا کرده تلاش دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی ایران برای ربودن #مصی_علینژاد با اقدام نهادهای امنیتی #آمریکا خنثی شده است.
مصی علینژاد در گفتوگو با والاستریتژورنال گفت که افبیآی به او اطلاع داده، توطئه اخیر دستگاه اطلاعاتی ایران برای ربودنش، اولین توطئه جمهوری اسلامی برای آدمربایی از داخل خاک آمریکا بوده که شناسایی و خنثی شده است.
دادگستری آمریکا: علیرضا فراهانی، محمود خاضعین، کیا صادقی و امید نوری به توطئه برای آدمربایی متهم هستند و در کنار نیلوفر بهادریفر، به توطئه برای نقض تحریمها، تخلف بانکی و پولشویی نیز متهم شدهاند. بهادریفر 10 تیر در کالیفرنیا دستگیر شد اما چهار نفر دیگر در ایران بوده و آزادند
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@khakestary_amar