11.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺من آدمی نیستم که با لالایی دشمن خوابم ببره..
حتما ببینید!
#رهبر_حکیم
⛱با حقیق همراه باشید
🔻 @haqiq_center
🔺مخالفان سوریه و پوشش اخوانی!
از دیگر شگفتیهای سوریه، متفاوت ظاهر شدن مخالفان پس از سرنگونی رژیم بشار اسد بر خلاف تصویر و برساختی بود که نه تنها در ایران بلکه بعضا در غرب هم وجود داشت.
با سقوط حکومت اسد بیشتر ناطران پیشبینی میکردند که سریعا انشقاقات و درگیریهای داخلی میان گروههای مسلح رخ میدهد و ضمن تحمیل «احکام اجتماعی» اسلامی، بگیر و ببند و انتقامگیری از اقلیتهای مذهبی شروع میشود و نظر به حضور تحریرالشام در لیست سیاه آمریکا و غرب، نگاه تند بینالمللی علیه آنها شکل میگیرد و ناامنی و بیثباتی از آنجا به همسایگانش سرایت میکند، اما آنچه از لحظاتی قبل از سقوط دمشق تا به امروز روی داده است، بر خلاف این انتظارات و پیشبینیها بوده است و رهبری مخالفان به شکل غیر منتظرهای عملگرا با پیوستهای سیاسی و رسانهای آماده ظاهر شده است.
با حفظ دولت اسد و انتقال سلس قدرت، سریعا رهبری جدید آن پیام اطمینانبخشی به داخل سوریه و خارج آن فرستاد و تلاش کرد که از نگرانیهای داخلی به ویژه اقلیتهای دینی و نژادی بکاهد و با نشست با سفرای خارجی مقیم دمشق و ارسال پیام به غرب و شرق نیز درصدد جلب اعتماد و کسب مشروعیت منطقهای و بینالمللی برآمد. بیتفاوتی در قبال حملات اسرائیل نیز به نوعی با این انگیزه در ارتباط است.
اکنون پرسش این است که علت تفاوت فاحش دو تصویر چیست؟
واقعیت این است که از زمان شروع بحران و ورود ایران به آن در حمایت از یک طرف ماجرا، روایت رسمی و رسانهای تهران تا قبل از سقوط اسد تفکیک خاصی میان گروههای گوناگون مخالف نمیکرد و از همه آنها در قالب «تروریستی، تکفیری و داعشی» یاد میشد که تا حدود زیادی کارکردی تبلیغاتی در سایه جنگ مستمر میان دو طرف داشت.
همچنین قرار گرفتن تحریرالشام در لیست سیاه سازمان ملل و غرب و برآمدنش از دل القاعده در تصویرسازی قبلی از آن در جهان موثر بود.
اما غرب و منطقه بر خلاف ایران قائل به دستهبندی میان مخالفان اسد بودند که از طیفهای متنوعی تشکیل میشوند.
تحریر الشام به عنوان عمدهترین گروه معارض در طول ۱۰ سال گذشته مستمرا در حال پوستاندازی بوده است که میتوان دو مرحله را برای آن تعریف کرد: مرحله نخست با جدا شدن از القاعده، تغییر نام از جبهه النصره و اقدام به جنگ با داعش در سوریه همراه بود. در این مرحله به تدریج در حال گذار از مفهوم امتگرایی به سمت سوریگرایی بود.
مرحله دوم با حکمرانی در ادلب از 2017
و الزامات آن، نزدیک شدن به ترکیه و تعمیق بازنگری فکری شروع شد.
البته «پوستاندازی مستمر» این گروه را میتوان محصول تحول تدریجی در اندیشه رهبری آن به ویژه احمد الشرع (جولانی) به عنوان فرمانده کل آن پنداشت؛ به نحوی که گروه از سلفیت جهادی با معنای مرسوم آن رفته رفته فاصله گرفته و به خاستگاه اخوانی اسلامگرایی معاصر در سوریه در معنای کلی آن نه تشکیلاتی بازگشت که با سقوط نظام این شیفت نمایانتر شد.
این تحول را میتوان به نوعی خلع لباس سلفیت جهادی بنیادگرا و پوشیدن عبای تفکر اخوانی (با شمول دو گرایش سلفی و اصلاحی) در چارچوب جغرافیای فرهنگی سوریه نامید.
اما به نظر میرسد که جدا از نقش ترکیه و غلبه تدریجی تفکر اخوانی (البته منظور انضمام تشکیلاتی نیست)، خود الشرع در چند سال اخیر مدلها و تجربههای موفق و شکست خورده اسلام سیاسی از مشرق و مغرب عربی از حماس در غزه، اخوان مصر و تونس تا افغانستان، ایران وترکیه را مورد مطالعه قرار داده است.
البته نمیتوان اسلامگرایان حاکم بر سوریه جدید را «طالبان دوم» نامید. هر چند از تجربه آن به ویژه در ارتباط با ناکامی طالبان در کسب مشروعیت منطقهای و بینالمللی استفاده میکنند و کسب چنین مشروعیتی را در صدر اهتمامات خود قرار دادهاند، اما اساسا جغرافیای فرهنگی و اجتماعی سوریه و افغانستان قابل مقایسه نیست.
میتوان گفت که امروز حاکمان اسلامگرای سوریه در سیاست خارجی الگوی عدالت و توسعه ترکیه در اوایل حکمرانی آن را در قالبی سوری در پیش گرفتهاند. اما در سیاست داخلی با وجود ظهور نشانههایی از تسامح و رواداری چون خودداری از اجباری کردن حکومتی حجاب، هنوز روشن نیست که این رویکرد تاکتیکی برای عبور از بحران و رسیدن به «تمکین» (تثبیت قدرت) است یا رویکری بنیادین و مداوم خواهد بود.
به احتمال زیاد در آینده در صورت عبور موفق از دوره انتقالی کنونی و برقراری امنیت کامل، همان مدل سیاست باز در سیاست خارجی ترکیه و عربستان را ادامه دهند، اما بعید نیست در سیاست داخلی مانند حکمرانی سعودی قبل از بن سلمان برخی محدودیتها را اعمال کنند.
در کل فحوای قانون اساسی جدید، سطح شفافیت و سلامت انتخابات، ماهیت دولت (برآمده از جامعه موزاییکی سوریه باشد یا نه) سنجه بهتری برای داوری خواهد بود.
#صابر_گل_عنبری
⛱با حقیق همراه باشید
🔻 @haqiq_center
🔰دمای خانه و محل کار خود را حداقل دو درجه کمتر کنیم
🔹برای جلوگیری از افت فشار گاز
🔹برای جلوگیری از قطع برق
🔹برای کاهش آلودگی هوا
⛱با حقیق همراه باشید
🔻 @haqiq_center
«ام البنین » یعنی «عباس» داشته باشی و بگویی از «حسین» چه خبر!
وفات مادر وفا و ادب،
مظهر شجاعت و ایثار،
حضرت ام البنین (سلام الله علیها)
تسلیت باد.
⛱با حقیق همراه باشید
🔻 @haqiq_center
هدایت شده از حقیق
🌱.اندکی درنگ
🔹آیت الله فاطـمی نـــیا:
حـديث داريـم ڪه اگر ڪسی
پشـــتســر بــرادرِ مــؤمــنش
جمله ای بگويد ڪه احــترام او
پايين بيايد از ولايـت اللّه خارج
مـــیشود.
خـارج شــدن از ولايـت خــدا
شـوخی نيـست!!
#درنگ
⛱با حقیق همراه باشید
@haqiq_center
هدایت شده از حقیق
🌁 #عکس_نوشت
💎 مقام معظم رهبری: من مادران شهدایی را زیارت کردم که به جد و با صدق واقعی میگفتند اگر ما ده تا فرزند هم داشتیم، حاضر بودیم در راه خدا بدهیم.
#زندگی_به_سبک_شهدا
#مادران_شهدا
⛱با حقیق همراه باشید
🔻 @haqiq_center
هدایت شده از حقیق
▪️حضرت ام البنین سلاماللهعلیها
بابالحوائجند !
▪️با شاهکلیدی که ایشان را
به این مقام رساند همه میتوانند
به آنچه میخواهند برسند!
💢 سالروز وفات حضرت امالبنین(س) و تکریم مادران و همسران شهدا
⛱با حقیق همراه باشید
@haqiq_center
هدایت شده از حقیق
💠 #یادداشت_سیاسی
📌 جایگاه پژوهش مسأله محور در رشد و توسعه پایدار
✍️ #محمدصادق_خرسند
📚امروز روز ملی پژوهش است. پژوهش رکن اصلی و اساسی توسعه است. اهمیت پژوهش و تحقیق به حدی است که در دین سلام نیز، یک ساعت تفکر برابر با هفتاد سال عبادت عنوان گردیده است. در قرآن مجید نیز بخش زیادی از آیات، مربوط به تفکر و تعقل درباره آفرینش، نشانه های خداوند در آسمان ها و زمین و موارد دیگر می باشد.
📎بررسی سرانه پژوهش کشورهای پیشرو در حوزه های مختلف علمی، نشان می دهد بخش ثابتی از درآمد سرانه ملی آن ها به تحقیق و پژوهش اختصاص دارد. تخصیص مبالغ نجومی به مراکز پژوهشی، استفاده از آخرین دستاوردهای معماری و مهندسی و همچنین جلوه های هنری برای ایجاد جذابیت در ساختمان های مربوط به این مراکز، شناسایی و جذب نخبگان علمی از سراسر دنیا با وعده های جذاب برای رونق بخشیدن به حوزه تحقیق و پژوهش از سیاست های دائمی کشورهای مذکور برای دستیابی به توسعه پایدار بوده است.
💢بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، شعار تحقیق و توسعه یکی از اصول اساسی و مهم نظام جمهوری اسلامی عنوان گردید و از قانون اساسی به عنوان عالی ترین قانون بالادستی گرفته تا قوانینی نظیر برنامه های توسعه، همواره توجه به ویژه ای به این امر مهم شده است. االبته نباید فراموش کرد، به رغم وجود قانون، جهت گیری دولت های مختلف با گفتمان های متنوع، به مسأله پژوهش متفاوت بوده است. جایگاه پژوهش بعد از انقلاب، جایگاه رفیعی بوده و دستاوردهای شگفت انگیز جمهوری اسلامی در همه زمینه ها به ویژه در حوزه های هسته ای، دفاعی و پزشکی این امر را ثابت می نماید. بی شک، بدون اهمیت دادن به تحقیق و پژوهش و سرمایه گذاری های سنگین در این بخش ها، ایستادن بر لبه فناورهای روز دنیا در بسیاری از حوزه ها امکان پذیر نبود.
🔆در بررسی مسائل مربوط به حوزه پژوهش، یکی از مهمترین مسائلی که باید مورد توجه متولیان این حوزه قرار گیرد، توجه به اولویت های پژوهش، به ویژه پژوهش مسأله محوراست. سالانه 417 هزار مقاله علمی، پژوهشی در دانشگاه های دولتی تولید می شود و در كنار آن 100 هزار پایان نامه كارشناسی ارشد و 5000 رساله دكتری دفاع می شود، اما سوال این است كه چه تعداد از این ها كاربردی و رفع كننده نیازهای جامعه هستند؟ به عبارت دیگر چند درصد از این پژوهش ها، کاربردی و براساس مسأله جامعه صورت گرفته است؟ به طور قطع، هدف اصلی انجام پژوهش تولید علم و ارائه راهكار اجرایی برای حل مسائل نهادها و دستگاه های مختلف دولتی و خصوصی است؛ بنابراین ضروری است دولت به عنوان متولی اصلی حوزه پژوهش، زیرساخت های آن را به طور دقیق طراحی، مدیریت و ارزیابی نماید.
✅در مجموع، باید گفت پژوهش در تمامی ابعاد آن، چه موضوع محور و چه مسأله محور نقش مهمی در نیل به توسعه پایدار ایفا می نماید. اما برای دستیابی به این مهم، باید ضمن بررسی دقیق چالش های حوزه پژوهش و ترسیم یک نقشه راه جامع، به نیازسنجی و احصای مسائل و مشکلات جامعه پرداخته و برای برون رفت از این مسائل، تدبیر علمی اندیشیده شود. بدون تردید، مسیر توسعه و رفاه، از تحقیق و پژوهش می گذرد و هیچ کشوری بدون چشم انداز علمی به پدیده ها و مسائل روز جامعه روی پیشرفت و آبادانی را نخواهد دید.
#هفته_پژوهش
#پژوهش_مسالهمحور
⛱با حقیق همراه باشید
@haqiq_center
هدایت شده از حقیق
📚 هفته پژوهش و فناوری گرامی باد.
🔘 اینجانب همواره به دانشگاهها و دانشگاهیان و مراکز پژوهش و پژوهندگان، گرم و قاطع و جدّی دراینباره تذکّر و هشدار و فراخوان دادهام، ولی اینک مطالبهی عمومی من از شما جوانان آن است که این راه را با احساس مسئولیّت بیشتر و همچون یک جهاد در پیش گیرید.
#عکس_نوشت
#هفته_پژوهش
⛱با حقیق همراه باشید
@haqiq_center
📌محصول مشترک
🔳 نباید تردید کرد که آنچه در سوریه اتفاق افتاده، محصول یک نقشه مشترک آمریکایی و صهیونیستی است.
🔘 رهبر معظم انقلاب
⛱با حقیق همراه باشید
🔻 @haqiq_center