🗣💎🌑 عزیزان و سروران گرامی!
اهل عراق از قدیم الایّام رسم داشته و دارند که در ایّام شهادت رسول خدا صلّی الله علیه و آله، برای عرض تسلیت، به زیارت امیرالمؤمنین علیه السلام مشرّف می شوند. از این رو، سایت الکفیل، برای زیارت رسول خدا صلّی الله علیه و آله و زیارت امیرالمؤمنین علیه السلام در این روز در آدرس زیر ثبت نام می کند:
https://alkafeel.net/zyara/
توجّه: یک نفر به نیابت از ثبت نام شدگان، آن حضرات را زیارت می کند، نماز زیارت می خواند و سپس اتمام زیارات به ثبت نام کنندگان اعلام می شود.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
4_5783165668698359546.MP3
2.92M
🌑 شهادت یا رحلت رسول خدا صلّی الله علیه و آله- مرحوم حجةالاسلام شیخ محمود فاضل کاشانی
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
❓🔍🗝 رحلت یا شهادت پیامبر صلّی الله علیه و آله
(1) دو روايت در كتاب شریف بصائر الدرجات است كه حاکی از آن است که رسول خدا صلّی الله علیه و آله به خاطر گوشت مسمومی که در خیبر خوردند، مسموم شدند. آن دو روایت عبارتند از:
عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: سُمَّ رَسُولُ اللَّهِ يَوْمَ خَيْبَرَ فَتَكَلَّمَ اللَّحْمُ فَقَالَ: يَا رَسُولَ اللَّهِ! إِنِّي مَسْمُومٌ. قَالَ: فَقَالَ النَّبِيُّ عِنْدَ مَوْتِهِ: الْيَوْمَ قَطَعَتْ مَطَايَايَ الْأَكْلَةُ الَّتِي أَكَلْتُ بِخَيْبَرَ، وَ مَا مِنْ نَبِيٍّ وَ لَا وَصِيٍّ إِلَّا شهيداً. (بحار الأنوار، ج22، ص516 به نقل از بصائرالدّرجات)
حضرت صادق علیه السلام فرمود: روز جنگ خیبر به رسول خدا صلّی الله علیه و آله، سم داده شد. آن گوشت سمّی با آن حضرت چنین سخن گفت: ای رسول خدا! به من سم زده شده است. پس رسول خدا صلّی الله علیه و آله هنگام از دنیا رفتن فرمود: امروز آن تکه گوشت چهارپایی که در خیبر خوردم، رگ حیاتم را قطع می کند، و هیچ پیامبر یا وصیّ نیست مگر آن که شهید است.
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: سَمَّتِ الْيَهُودِيَّةُ النَّبِيَّ فِي ذِرَاعٍ. قَالَ: وَ كَانَ رَسُولُ اللَّهِ صلّی الله علیه و آله يُحِبُّ الذِّرَاعَ وَ الْكَتِفَ وَ يَكْرَهُ الْوَرِكَ لِقُرْبِهَا مِنَ الْمَبَالِ. قَالَ: لَمَّا أُتِيَ بِالشِّوَاءِ أَكَلَ مِنَ الذِّرَاعِ وَ كَانَ يُحِبُّهَا فَأَكَلَ مَا شَاءَ اللَّهُ. ثُمَّ قَالَ الذِّرَاعُ: يَا رَسُولَ اللَّهِ! إِنِّي مَسْمُومٌ فَتَرَكَهُ وَ مَا زَالَ يَنْتَقِضُ بِهِ سَمُّهُ حَتَّى مَاتَ. (بحار الأنوار، ج22، ص516 به نقل از بصائرالدّرجات)
حضرت صادق علیه السلام فرمود: آن زن یهودی به وسیله دست (گوسفند)، رسول خدا صلّی الله علیه و آله را مسموم کرد. رسول خدا صلّی الله علیه و آله، دست و کتف را دوست داشت، و از خوردن ران کراهت داشت، زیرا گوشت ران به محل بول حیوان نزدیک است. وقتی آن گوسفند بریان را آوردند، حضرت از دست آن برداشت و خورد. پس آن دست، به صدا در آمد و گفت: ای رسول خدا! من مسموم بودم. پس حضرت دیگر نخورد و پیوسته آن سم حال حضرت را بد می کرد تا آن که از دنیا رفت.
(2) روایتی دیگر، عامل شهادت رسول خدا صلّی الله علیه و آله را سمّی می داند که به آن حضرت قبل از شهادتشان خورانیده شد:
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: تَدْرُونَ مَاتَ النَّبِيُّ أَوْ قُتِلَ؟ إِنَّ اللَّهَ يَقُولُ: «أَ فَإِنْ ماتَ أَوْ قُتِلَ انْقَلَبْتُمْ عَلى أَعْقابِكُمْ؟» فَسُمَّ قَبْلَ الْمَوْتِ. إِنَّهُمَا سَقَتَاهُ فَقُلْنَا: إِنَّهُمَا وَ أَبُوهُمَا شَرُّ مَنْ خَلَقَ اللَّهُ. (بحار الأنوار، ج22، ص516 به نقل از تفسیر عیاشی)
حضرت صادق علیه السلام فرمود: آیا می دانید که رسول خدا صلّی الله علیه و آله به مرگ طبیعی از دنیا رفت یا کشته شد؟ خداوند نیز می فرماید: «آيا اگر او بميرد يا كشته شود، از عقيده خود بر می گرديد؟ آن حضرت قبل از این که از دنیا بروند، مسموم شدند. آن دو بانو (یعنی عایشه و حفصه، دو همسر رسول خدا)، سم را به آن حضرت نوشانیدند لذا ما می گوییم: آن دو بانو و پدرانشان، بدترین کسانی هستند که خداوند خلق فرموده است.⬅️⬅️
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
⬅️ مرحوم علامه مجلسی در جمع بین سه روایت فوق می نویسد:
يَحْتَمِلُ أنْ يَكُونَ كِلَا السَّمَّيْنِ دَخيلَيْنِ فِي شَهادَتِهِ صلّی الله علیه و آله. (بحار الأنوار، ج22، ص516)
احتمال دارد که هر دو سم، در شهادت رسول خدا صلّی الله علیه و آله مؤثر بوده است.
ممکن است کسی به روایت زیر استشهاد نماید و بگوید که سمّ زن یهودیه، بر حضرت اثر نکرده است:
حضرت عسکری علیه السلام می فرمایند: وقتی رسول خدا صلّی الله علیه و آله از خیبر به مدینه بازگشتند، یک زن یهودی که ایمان آورده بود، نزد رسول خدا صلّی الله علیه و آله آمد و یک دست گوسفند بریان شده که مسموم شده بود، به همراه داشت. آن را نزد آن حضرت نهاد و گفت: رفتن شما به خیبر مرا نگران کرد، پس نذر کردم که اگر خداوند شما را سالم برگرداند، برای شما یک دست بریان بیاورم و امروز به نذر خود وفا کرده ام. هنگامی که رسول خدا صلّی الله علیه و آله لقمه ای برداشتند که بخورند، آن گوشت به صدا در آمد که مرا نخور، زیرا مسموم شده ام. حضرت آن زن یهودیه را خواستند و از او سؤال کردند: چرا این کار را کردی؟ پاسخ داد: پدر، عمو، برادر، همسر و پسرم را کشته ای. با خود گفتم: اگر او پادشاهی است که بر سر کار آمده، از او انتقام می گیرم، اما اگر او همان پیامبری است که مکّه را فتح می کند، خداوند ممانعت می فرماید و او را حفظ می کند و به او ضرر نمی رسد. رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمودند: ای زن! درست گفته ای. پس بهترین اصحاب خود را خبر کردند و بر آن گوشت، دمیدند و دعایی خواندند و امر کردند که بخورند و همه خوردند تا سیر شدند. روز دوم آن زن یهودی نزد رسول خدا صلّی الله علیه و آله آمد و عرضه داشت: هم اکنون یقین کردم که تو رسول خدا هستی و شهادتین بر زبان جاری کرد. (تفسیر الامام العسکری علیه السلام، ص177-179)
در این صورت:
الف- یا دو روایت اوّل، به صورت تقیه ای و مطابق با نظر اهل سنّت صادر شده است.
ب- یا احتمال دارد که ماجرای تناول گوشت مسموم در خیبر، دو بار اتفاق افتاده است، یعنی دو زن یهودی، به چنین کاری دست زده اند.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
👌👏 رسول خدا صلّی الله علیه و آله سه مورد را در مورد مردم مراعات می فرمود
عن أمیرالمؤمنین علیه السلام: تَرَكَ رسولُ الله صلّی الله علیه و آله النَّاسَ مِنْ ثَلَاثٍ: كَانَ لَا يَذُمُّ أَحَداً وَ لَا يُعَيِّرُهُ، وَ لَا يَطْلُبُ عَثَرَاتِهِ وَ لَا عَوْرَتَهُ، وَ لَا يَتَكَلَّمُ إِلَّا فِيمَا رَجَا ثَوَابَه. (عيون اخبار الرضا، ج1 ، ص319)
رسول خدا صلّی الله علیه و آله سه كار را در مورد مردم انجام نمى داد: كسى را مذمّت و تقبيح نمی كرد، لغزش ها و مسائل پنهانى افراد را دنبال نمى كرد و در موردى سخن نمی فرمود كه اميد ثوابی در آن نبود.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🗣💎 ذکر درخواست پاداش برای رسول خدا صلّی الله علیه و آله
روایت است که هرکس هر روز چنین بگوید:
«جَزَى اللهُ مُحَمَّداً صَلّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ عَنَّا مَا هُوَ أَهْلُهُ»
خداوند هفتاد کاتب را میگمارد تا برای او تا روز قیامت حسنات بنویسند. (بحار الأنوار، ج87، ص7به نقل از مصباح کفعمی)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🗣👌 صلواتی ویژه بر پیامبر صلّی الله علیه و آله و خاندان گرامیش علیهم السلام جهت آمرزش همه گناهان
حضرت صادق علیه السلام فرمود: کسی که با این صلوات بر پیامبر صلّی الله علیه و آله و خاندانش درود فرستد، به خدا قسم مانند روزی که مادرش وی را به دنیا آورد، از گناهان خارج می شود:
«صَلَوَاتُ اللَّهِ وَ صَلَوَاتُ مَلَائِكَتِهِ وَ أَنْبِيَائِهِ وَ رُسُلِهِ وَ جَمِيعِ خَلْقِهِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ السَّلَامُ عَلَيْهِ وَ عَلَيْهِمْ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ»
(معاني الأخبار، ص368)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🗣💎🌑 صلوات بر رسول خدا صلّی الله علیه وآله به نقل از حضرت عسکری علیه السلام
این صلوات را به نیابت از مولایمان، حضرت صاحب الزّمان علیه السلام به روح رسول خدا صلّی الله علیه و آله تقدیم نماییم:
«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ كَمَا حَمَلَ وَحْيَكَ وَ بَلَّغَ رِسَالَاتِكَ، وَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ كَمَا أَحَلَّ حَلَالَكَ وَ حَرَّمَ حَرَامَكَ وَ عَلَّمَ كِتَابَكَ، وَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ كَمَا أَقَامَ الصَّلَاةَ وَ أَدَّى الزَّكَاةَ وَ دَعَا إِلَى دِينِكَ، وَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ كَمَا صَدَقَ بِوَعْدِكَ وَ أَشْفَقَ مِنْ وَعِيدِكَ، وَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ كَمَا غَفَرْتَ بِهِ الذُّنُوبَ، وَ سَتَرْتَ بِهِ الْعُيُوبَ، وَ فَرَّجْتَ بِهِ الْكُرُوبَ، وَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ كَمَا دَفَعْتَ بِهِ الشَّقَاءَ، وَ كَشَفْتَ بِهِ الْعَمَاءَ، وَ أَجَبْتَ بِهِ الدُّعَاءَ، وَ نَجَّيْتَ بِهِ مِنَ الْبَلَاءِ، وَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ كَمَا رَحِمْتَ بِهِ الْعِبَادَ، وَ أَحْيَيْتَ بِهِ الْبِلَادَ، وَ قَصَمْتَ بِهِ الجَبَابِرَةَ، وَ أَهْلَكْتَ بِهِ الْفَرَاعِنَةَ، وَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ كَمَا أَضْعَفْتَ بِهِ الْأَمْوَالَ، وَ حَذَّرْتَ بِهِ مِنَ الْأَهْوَالِ، وَ كَسَّرْتَ بِهِ الْأَصْنَامَ، وَ رَحِمْتَ بِهِ الْأَنَامَ، وَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ كَمَا بَعَثْتَهُ بِخَيْرِ الْأَدْيَانِ، وَ أَعْزَزْتَ بِهِ الْإِيمَانَ، وَ تَبَّرْتَ بِهِ الْأَوْثَانَ، وَ عَصَمْتَ بِهِ الْبَيْتَ الْحَرَامَ، وَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ أَهْلِ بَيْتِهِ الطَّاهِرِينَ الْأَخْيَارِ، وَ سَلَّمَ تَسْلِيماً.» (بحارالأنوار، ج94، ص73-74 به نقل از جمال الاسبوع)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🗣🌑🗣 سلام و صلوات بر رسول خدا صلّی الله علیه و آله، منقول از حضرت رضا علیه السلام
«السَّلَامُ عَلَى رَسُولِ اللهِ، السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا حَبِيبَ اللهِ، السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا صَفْوَةَ اللهِ، السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا أَمِينَ اللهِ، أَشْهَدُ أَنَّكَ قَدْ نَصَحْتَ لِأُمَّتِكَ وَ جَاهَدْتَ فِي سَبِيلِ اللهِ وَ عَبَدْتَهُ مُخْلِصاً حَتَّى أَتَاكَ الْيَقِينُ، فَجَزَاكَ اللهُ أَفْضَلَ مَا جَزَى نَبِيّاً عَنْ أُمَّتِهِ.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى إِبْرَاهِيمَ وَ آلِ إِبْرَاهِيمَ إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيد». (کامل الزّیارات، ص18)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🙏🌑 دو رکعت «نماز هدیّه» به رسول خدا صلّی الله علیه و آله به نیابت از مولایمان، حضرت صاحب الزّمان علیه السلام
مرحوم سیّد بن طاووس در کتاب جمال الاسبوع، از یکی از معصومین علیهم السلام روایت می کند که فرمود:
کسی که ثواب نماز خود را برای رسول خدا صلّی الله علیه و آله، و امیرالمؤمنین علیه السلام و اوصیاء بعد از او علیهم السلام قرار دهد، خداوند ثواب نماز او را بسیار بسیار می گرداند تا نفسش قطع شود. در آن حال(یعنی قبل از جان دادن) به او می گویند: ای فلانی، الطاف تو و هدیه تو به ما، هم اکنون برای تو مفید خواهد بود. امروز، روز جبران کردن و پاداش دادن به توست. دلت خوش و چشمت روشن باد برای آنچه خداوند برای تو آماده نموده است، و گوارایت باد آنچه به آن رسیدی.
راوی سؤال می کند: انسان چگونه می تواند، نمازش را هدیه نماید؟ حضرت می فرمایند: نیّت کند که ثواب نمازش را برای رسول خدا صلّی الله علیه و آله قرار دهد، و اگر امکان داشت علاوه بر 50 رکعت نماز(یعنی نمازهای واجب و نافله آنها)، حتی اگر یک نماز دو رکعتی هم باشد، بخواند و هر روز به یکی از این بزرگواران هدیه نماید.
طریقه خواندن این نماز 2 رکعتی بدین گونه است:
هر دو رکعت این نماز را با یک یا سه یا هفت تکبیر شروع کن.
در همه رکوع ها و سجده ها، بعد از ذکر تسبیح، سه بار بگو: «صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ»
و بعد از سلام نماز چنین بگو:
«اللَّهُمَّ أَنْتَ السَّلَامُ وَ مِنْكَ السَّلَامُ، يَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِكْرَامِ، صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ الْأَخْيَارِ، وَ أَبْلِغْهُمْ مِنِّي أَفْضَلَ التَّحِيَّةِ وَ السَّلَامِ. اللَّهُمَّ إِنَّ هَذِهِ الرَّكَعَاتِ هَدِيَّةٌ مِنِّي إِلَى عَبْدِكَ وَ نَبِيِّكَ وَ رَسُولِكَ مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ خَاتَمِ النَّبِيِّينَ وَ سَيِّدِ الْمُرْسَلِينَ، اللَّهُمَّ فَتَقَبَّلْهَا مِنِّي وَ أَبْلِغْهُ إِيَّاهَا عَنِّي، وَ أَثِبْنِي عَلَيْهَا أَفْضَلَ أَمَلِي وَ رَجَائِي فِيكَ وَ فِي نَبِيِّكَ عَلَيْهِ السَّلَامُ وَ وَصِيِّ نَبِيِّكَ وَ فَاطِمَةَ الزَّهْرَاءِ ابْنَةِ نَبِيِّكَ، وَ الْحَسَنِ وَ الْحُسَيْنِ سِبْطَيْ نَبِيِّكَ، وَ أَوْلِيَائِكَ مِنْ وُلْدِ الْحُسَيْنِ علیهمُ السّلام، يَا وَلِيَّ الْمُؤْمِنِينَ، يَا وَلِيَّ الْمُؤْمِنِينَ، يَا وَلِيَّ الْمُؤْمِنِين!» (جمال الأسبوع، ص16-17)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🙏💎🙏 چرا بزرگان روزهای دوشنبه و پنج شنبه، امام زمان علیه السلام را زیارت می کردند و برای آن بزرگوار زیاد دعا می کردند؟
مرحوم آیت الله تولایی خراسانی در سخنرانی خود در مسجد جامع زاهدان، در ماه رمضان سال 1390 قمری می فرمود:
قطع نظر از این که امام زمان علیه السلام امام است و به تمام ممکنات به إذن الله محیط است، عصر هر روز دوشنبه و پنج شنبه، اعمال ما را خدمت امام زمان علیه السلام می برند و به آنحضرت گزارش می دهند. گزارش رسمی اداری می دهند. لذا زیارت آل یس را که از ناحیه خود حضرت صادر شده است و زیارت عجیبی است و معارف زیادی در آن گنجانده شده است، بخوانید. این زیارت را بزرگان در روزهای دوشنبه و روزهای پنج شنبه می خوانده اند، چرا که روزهای دوشنبه و پنجشنبه روز عرض اعمال است و اعمال را رسماً نزد وجود مسعود امام عصر ارواحنافداه برده و عرضه می دارند. به همین جهت، بزرگان در روزهای دوشنبه و پنج شنبه زیاد دعا می خواندند و دعا می کردند.
(سخنرانی های مسجد جامع زاهدان، روزهای آخر ماه رمضان 1390قمری)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
⚠️👌💎نام و یاد امام زمان علیه السلام لحظه ای از فکر و ذکر شما دور نشود
مرحوم آیت الله تولایی خراسانی در سخنرانی خود در مسجد گلشن رشت، در ماه رمضان سال 1386 قمری می فرمود:
یکی از کارهایی که شما باید انجام دهید، آن است که غالباً باید به فکر امام زمان علیه السلام باشید، به ذکر آن حضرت باشید. باید غالبا در اندیشه آن حضرت باشید. به یاد آن بزرگوار باشید. دعا برای آن بزرگوار بکنید. اصلا باید یاد امام زمان علیه السلام از فکر و ذکر شما دور نشود، زبان شما از ذکر او ساکت نباشد. باید دائماً ورد زبانتان باشد. از زمین می خواهی حرکت کنی بگو: یا صاحب الزمان! می خواهی جایی بروی بگو: یا صاحب الزمان! تا سرانجام نام و یاد او در شما مرتکز شود، در فکرتان رسوخ کند، صورت ملکوتی این بزرگوار در فکرتان و در مقام ملکوتتان حضور یابد. مجلسی نباشد که تو در آن مجلس اسمی از امام زمان نبری و امام عصر را به گوش مردم نرسانی و تجلیل و تعظیمی از آن بزرگوار نکنی. اصلا اهتمام کنید، همت کنید هر جا می نشنید، اسم امام زمان را ببرید، آن بزرگوار را تعظیم کنید، از آن بزرگوار تجلیل کنید. والله این کارها آثار دارد. ده روز منبر می خواهد که آثار آن را بگویم. مجلسی بر شما نگذرد که یک تعظیمی از امام زمانتان نکرده باشید. بر شما نگذرد ساعتی که در آن ساعت، یک تشکری از حضرت صاحب الزمان علیه السلام نکرده باشید.
(سخنرانی مسجد گلشن رشت، 24 ماه رمضان 1386 قمری، 16دی ماه 1345 شمسی)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»