✅👌✅ بزرگداشت شب نیمه شعبان به مناسبت شب میلاد حضرت ولیّ عصر علیه السلام
مرحوم سید بن طاووس در اقبال الاعمال در جهت بزرگداشت شب نیمه شعبان که میلاد حضرت مهدی علیه السلام در سحر این شب به وقوع پیوسته است، متذکّر مواردی می شود که چکیده آن چنین است:
همه راست گویانی که سخن آنها مورد اعتماد است، اتفاق نظر دارند که رسول خدا صلّی الله علیه وآله ولادت حضرت مهدی علیه السلام و ظهور دولت حقّه ایشان را به امّت اسلام بشارت داده است، و فرموده است که حضرت مهدی علیه السلام فرمانروایی خویش را به نقطه ای از کمال و جلال می رساند که هیچ یک از پیامبران گذشته و جانشینان آنها به آن مرتبه نرسیده اند. لذا در شب میلاد آن حضرت، اشاره به چند تذکّر اساسی، لازم است:
1. شایسته است که عموم مسلمانان، به ویژه کسانی که به امامت حضرت مهدی علیه السلام قائلند، شب نیمه شعبان را به خاطر ولادت حضرتش، به میزانی که جدّ بزرگوارش رسول خدا صلّی الله علیه وآله به آن پرداخته و به امّت بشارت داده است، بزرگ شمارند. زیرا خداوند در این شب، شخصی را به دنیا آورده است که بشریّت را از بردگی آزاد می نماید، حقوق هرکسی را مراعات می کند، همه مردمان شرق و غرب عالم مشمول الطاف فراگیر وی خواهند شد، و حضرتش همچون پدری مهربان یا پادشاهی که به زیر دستانش مهربان و بخشنده است، با همگان رفتار می نماید، و آن چنان شادمانی و بخشش از وجود مقدّسش سریان یابد که همگان سر تسلیم فرود آورند.
2. شایسته است که هرکس در این شب برخیزد، و به آن مقدار که خداوند متعال به واسطه این سلطان بزرگ بر این فرد لطف نموده است، و وی را از پیروان و یاران آن بزرگ در جهت گسترش اسلام و ریشه کن ساختن طغیان و کفر قرار داده است، به عبادت و سپاسگزاری سپری نماید.
3. شایسته است که هرکس بخشی از عبادات الهی خویش را برای جدّ آن بزرگوار، رسول خدا صلّی الله علیه وآله، و پدران پاکش علیهم السلام که ریشه ولادت آن حضرت بوده اند، قرار دهد.
4. شایسته است که هرکس بخشی از عبادات الهی خویش را برای آن بزرگوار قرار دهد، زیرا بر رعیّت و زیردستان، واجب است برای آن کس که زمام اختیار ایشان به دست اوست و سرپرست ایشان در دستیابی به سعادت و نیکبختی می باشد، چنین رفتار نمایند.
به نظر من، بشر، جز به مدد الهی، آن اندازه قدرت ندارد که بتواند این حقوق بزرگ و پسندیده را ادا نماید.
(اقبال الاعمال، ص218-219)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
خوشا به حال کسانی که در شب نیمه شعبان به دنیا می آیند
نُقِلَ مِنْ خَطِّ الشَّهِيدِ عَنِ الصَّادِقِ عَلَیهِ السَّلامُ قَالَ: إِنَّ اللَّيْلَةَ الَّتِي يُولَدُ فِيهَا الْقَائِمُ عَلَیهِ السَّلامُ لَا يُولَدُ فِيهَا مَوْلُودٌ إِلَّا كَانَ مُؤْمِناً، وَ إِنْ وُلِدَ فِي أَرْضِ الشِّرْكِ نَقَلَهُ اللَّهُ إِلَى الْإِيمَانِ بِبَرَكَةِ الْإِمَامِ عَلَیهِ السَّلامُ. (بحارالأنوار ،ج 51 ،ص 28)
در دست خط مرحوم شهید اوّل روایتی از حضرت صادق علیه السلام نقل شده است که فرمود: هرکس در شبی که حضرت قائم علیه السلام به دنیا می آید، متولّد شود، مؤمن خواهد بود؛ و اگر در سرزمین شرک به دنیا آید، خداوند به برکت حضرت مهدی علیه السلام وی را به سوی ایمان خواهد آورد.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🌺☀️🌺 عزیزان و سروران گرامی!
به اطلاع می رساند که سایت حرم حضرت اباالفضل علیه السلام (سایت الکفیل) برای زیارت حضرت سیدالشهدا علیه السلام در نیمه شعبان، ثبت نام می کند.
از طرف سایت، یک نفر در کنار قبر مطهّر آن حضرت، زیارت می کند و نماز می خواند و سپس برای کسانی که ثبت نام کرده اند، اتمام زیارت اعلام می شود.
توصیه می شود به نیابت از مولایمان حضرت صاحب الزّمان علیه السلام، حضرت سیدالشهدا علیه السلام را زیارت کنیم:
http://alkafeel.net/zyara/
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
👁👥 ای مردم! امام زمان علیه السلام به شما شیعیان، لطف و نظر دارد
مرحوم آیت الله تولاّیی خراسانی در سخنرانی خود در مسجد سیّد اصفهان در ماه رمضان 1392 هجری می فرمود:
ای پير و جوان! اجمالاً به شماها عرض ميكنم: شما صاحب داريد! امام دارید! امامتان روی همین زمین است! امامتان به شما توجّه دارد. بيخود نمي گويم! اگر خلاف اين بود، روز قيامت در محضر پیغمبر صلّی الله علیه و آله گریبان مرا بگیرید و بگویید: چرا بي خود گفتي؟ من كه نيامدهام شما را اغوا كنم. من نيامدهام شما را گمراه كنم. گمراه شدن شما و يك ناحقّي را گفتن، چه نتیجه دنیوی برای من دارد؟ به من پول مي دهد؟ به من آقايي مي دهد؟ به من نان مي دهد؟ پس بدانید كه این سوزهای من، اين حرف هايي كه ميزنم، یک پایه و مايه و اساس دیگری دارد. روز قيامت در مقابل پیغمبر صلّی الله علیه و آله گریبان مرا بگیرید؛ اگر اين حرف هايي كه مي گويم، خلاف واقع بود، آن جا بگویید: شيخ! چرا تو ما را گمراه كردي؟
شما امام دارید! امام شما اگر نسبت به شما مهربان تر از امیرالمؤمنین علیه السلام نسبت به شیعیان زمانش نباشد، مهربانی اش کمتر نیست. امام شما، اگر نظر لطفش به شیعیان و رعیّتش، بیشتر از آن یازده امام علیهم السلام دیگر نباشد، قطعاً کمتر نیست. و من یقین دارم که امام زمان علیه السلام به شما شیعه ها نظر دارد؛ همين هايي كه هستيد! مگر شیعیان بقیه ائمه علیهم السلام، همه سلمان بودند؟ مگر همه شيعيان، معصوم بودند؟ مگر همه آنها عادل بودند؟ آن ها هم مثل شما بودند! البته هم عادل و هم فاسق بین آن ها بوده است. هم تالی تلو عصمت داشتند، و هم بين آن ها كساني بوده اند كه فضولي هايي ميكردند.
من نمی خواهم روایات آن را ذکر کنم، چون گفتنش خطرناک است و الاّ براي شما مي گفتم! بروید حالات شیعیان عصر ائمه علیهم السلام را نگاه كنيد. آن ها مثل شما بودند و شما هم مثل آن ها هستید؛ بلکه به حکم روایات از یک جهت، شما بر آن ها ترجیح دارید. زیرا آن ها در زمان حضور ائمه علیهم السلام بودند و گاهی با نگاهی به صورت آن ها دلشاد می شدند. امّا شما در زمان غیبت امامتان هستید. شما بچّه هایی هستید که پدرتان از جلوي چشمتان، مسافرت كرده است و او را نمي بينيد. امّا آن ها پدرشان، بالاي سرشان بود؛ از این جهت شما را بر آن ها مقدّم داشته اند.
(سخنرانی مسجد سیّد اصفهان، 1392 قمری، شب 28 ماه رمضان)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🙏💎🙏 دعای شب نیمه شعبان ما بین نماز مغرب و عشاء
مرحوم ملا محمد باقر فشارکی (متوفّی1314 ه ق ) در عنوان الکلام نقل می کند:
هر كس در شب نيمهي شعبان مابين نماز مغرب و عشاء، قبل از آنكه سخني بگويد، اين دعا را 21 مرتبه بخواند، تا شب نيمهي شعبان سال بعد به فرمان خدا، هيچ مكروهي به وی نمی رسد و اگر عمر او تمام شده باشد، خداوند عمر دوباره به او كرامت می کند:
«بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ، اللَّهُمَّ اِنَّكَ عَليمٌ حَليمٌ ذُو اَناةٍ، وَ لا طاقَةَ لَنَا بِحُكْمِكَ، يَا اللهُ يَا اللهُ يَا اللهُ! الأمَانَ الأمَانَ الأمَانَ مِنَ الطَّاعُونِ وَ الْوَبَاءِ وَ مَوْتِ الفَجْأَةِ وَ سُوءِ القَضَاءِ وَ شَمَاتَةِ الأعْدَاءِ، رَبَّنَا اكْشِفْ عَنَّا الْعَذَابَ] إنَّا مُؤْمِنُونَ[ إنَّا مُوقِنُونَ، بِرَحْمَتِكَ يَا أرْحَمَ الرَّاحِمِينَ!» (عنوان الكلام، ص 210)
مرحوم آیۀالله میرزا محمد باقر فقیه ایمانی(متوفّی 1370 ه ق) در کتاب فوز اکبر، این دعای شریف را از کتاب «اربعۀ ایّام» مرحوم میرداماد نقل کرده و می نویسد:
جمعی از علمای اعلام نقل فرموده اند که میان نماز مغرب و عشاء شب نیمه شعبان، 21 مرتبه این دعا خوانده شود که موجب طول عمر و صحّت و عافیت از قضایا و بلایای سخت تا سال دیگر می شود. (فوز اکبر، ص201-202)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🙏👌 توصیه حضرت رضا علیه السلام به خواندن نماز جعفر طیّار در شب نیمه شعبان
عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحَسَنِ بْنِ فَضَّالٍ عَنْ أَبِيهِ قَالَ: سَأَلْتُ الرِّضَا علیه السلام عَنْ لَيْلَةِ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ وَ قُلْتُ: فَهَلْ فِيهَا صَلَاةٌ زِيَادَةً عَلَى سَائِرِ اللَّيَالِي؟ فَقَالَ: لَيْسَ فِيهَا شَيْءٌ مُوَظَّفٌ، وَ لَكِنْ إِنْ أَحْبَبْتَ أَنْ تَتَطَوَّعَ فِيهَا بِشَيْءٍ فَعَلَيْكَ بِصَلَاةِ جَعْفَرِ بْنِ أَبِي طَالِبٍ علیه السلام.( بحارالأنوار، ج97، ص84-85 به نقل از امالی صدوق)
حسن بن فضّال گفت: از حضرت رضا علیه السلام درباره شب نیمه شعبان پرسیدم و عرض کردم: آیا برای این شب ، نمازی به غیر از نمازِ دیگر شب ها وجود دارد؟ حضرت فرمود: نماز واجبی برای این شب نیست، اما اگر دوست داری که در این شب عمل مستحبّی انجام دهی ، تو را به نماز جناب جعفر بن ابی طالب علیه السلام توصیه می کنم.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🙏🏼👌 شب نیمه شعبان، شب استجابت دعا
عَنْ أَبِي يَحْيَى عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ عَلَیهِ السَّلامُ قَالَ: سُئِلَ الْبَاقِرُ عَلَیهِ السَّلامُ عَنْ فَضْلِ لَيْلَةِ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ ، فَقَالَ: إِنَّهَا لَيْلَةٌ آلَى اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ عَلَى نَفْسِهِ أَنْ لَا يَرُدَّ فِيهَا سَائِلًا مَا لَمْ يَسْأَلِ اللَّهُ مَعْصِيَةً. (بحارالأنوار، ج98، ص409 به نقل از اقبال الاعمال)
حضرت صادق علیه السلام فرمود: از حضرت باقر علیه السلام در مورد فضیلت شب نیمه شعبان سؤال شد. آن حضرت فرمود: خداوند به ذات مقدّسش قسم خورده است كه هيچ سائلي را در شب نیمه شعبان از درگاه خود دست خالي برنگرداند مادامي كه خواستهي او معصيت نباشد.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🌺🌷🌺 شب نیمه شعبان، شب گشودن درهای بهشت
عَنِ الصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَلَیهِ السَّلامُ أنَّهُ قَالَ: إذَا كانَ لَيْلَةَ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ ، فَتَحَ (اللهُ) فِيهَا أبْوابَ الْجِنَانِ. (مسارّالشيعة، ص63)
حضرت صادق علیه السلام فرمود: هنگامی که شب نیمه شعبان می شود ، خداوند درهای بهشت را می گشاید.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
👌💎 شب نیمه شعبان، شبی که خداوند به اهل البیت علیهم السلام اختصاص داده است
عَنْ أَبِي يَحْيَى عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ عَلَیهِ السَّلامُ قَالَ: سُئِلَ الْبَاقِرُ عَلَیهِ السَّلامُ عَنْ فَضْلِ لَيْلَةِ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ، فَقَالَ: إِنَّهَا اللَّيْلَةُ الَّتِي جَعَلَهَا اللَّهُ لَنَا أَهْلَ الْبَيْتِ بِإِزاءِ مَا جَعَلَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ لِنَبِيِّنَا صلّی الله علیه وآله. (بحارالأنوار، ج98، ص409 به نقل از اقبال الاعمال)
حضرت صادق علیه السلام فرمود: از حضرت باقر علیه السلام در مورد فضیلت شب نیمه شعبان سؤال شد. آن حضرت فرمود: خداوند به ازای شب قدر که برای پیامبر ما صلّی الله علیه وآله قرار داده، شب نیمه شعبان را به ما اهل البیت اختصاص داده است.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
💎👌 شب نیمه شعبان ، برترین شب بعد از شب های قدر
عَنْ أَبِي يَحْيَى عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ عَلَیهِ السَّلامُ قَالَ: سُئِلَ الْبَاقِرُ عَلَیهِ السَّلامُ عَنْ فَضْلِ لَيْلَةِ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ ، فَقَالَ: هِيَ أَفْضَلُ لَيْلَةٍ بَعْدَ لَيْلَةِ الْقَدْرِ. (بحارالأنوار، ج98، ص409 به نقل از اقبال الاعمال)
حضرت صادق علیه السلام فرمود: از حضرت باقر علیه السلام در مورد فضیلت شب نیمه شعبان سؤال شد. آن حضرت فرمود: شب نيمه شعبان بعد از شب قدر، برترين شب هاست.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🗣☀️ متن صلوات بر محمّد و آل محمّد (صلّی الله علیه و آله)، در شب نیمه شعبان
عباس بن مجاهد نقل می کند: حضرت علیّ بن الحسین علیه السلام، هنگام ظهر در تمام روزهای ماه شعبان، و نیز شب نیمه شعبان دعا می کرد و بر رسول خدا صلّی الله علیه وآله اینچنین صلوات می فرستاد:
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، شَجَرَةِ النُّبُوَّةِ، وَ مَوْضِعِ الرِّسَالَةِ، وَ مُخْتَلَفِ الْمَلائِكَةِ، وَ مَعْدِنِ الْعِلْمِ، وَ أَهْلِ بَيْتِ الْوَحْيِ،
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، الْفُلْكِ الْجَارِيَةِ فِي اللُّجَجِ الْغَامِرَةِ، يَأْمَنُ مَنْ رَكِبَهَا، وَ يَغْرَقُ مَنْ تَرَكَهَا، الْمُتَقَدِّمُ لَهُمْ مَارِقٌ، وَ الْمُتَأَخِّرُ عَنْهُمْ زَاهِقٌ، وَ اللازِمُ لَهُمْ لاحِقٌ،
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، الْكَهْفِ الْحَصِينِ، وَ غِيَاثِ الْمُضْطَرِّ الْمُسْتَكِينِ، وَ مَلْجَأِ الْهَارِبِينَ، وَ عِصْمَةِ الْمُعْتَصِمِينَ،
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، صَلاةً كَثِيرَةً تَكُونُ لَهُمْ رِضًى، وَ لِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ أَدَاءً وَ قَضَاءً، بِحَوْلٍ مِنْكَ وَ قُوَّةٍ، يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ،
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ الطَّيِّبِينَ الْأَبْرَارِ الْأَخْيَارِ، الَّذِينَ أَوْجَبْتَ حُقُوقَهُمْ، وَ فَرَضْتَ طَاعَتَهُمْ وَ وِلايَتَهُمْ،
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ اعْمُرْ قَلْبِي بِطَاعَتِكَ، وَ لا تُخْزِنِي بِمَعْصِيَتِكَ، وَ ارْزُقْنِي مُوَاسَاةَ مَنْ قَتَّرْتَ عَلَيْهِ مِنْ رِزْقِكَ، بِمَا وَسَّعْتَ عَلَيَّ مِنْ فَضْلِكَ، وَ نَشَرْتَ عَلَيَّ مِنْ عَدْلِكَ، وَ أَحْيَيْتَنِي تَحْتَ ظِلِّكَ، وَ هَذَا شَهْرُ نَبِيِّكَ، سَيِّدِ رُسُلِكَ، شَعْبَانُ الَّذِي حَفَفْتَهُ مِنْكَ بِالرَّحْمَةِ وَ الرِّضْوَانِ، الَّذِي كَانَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ يَدْأَبُ فِي صِيَامِهِ وَ قِيَامِهِ فِي لَيَالِيهِ وَ أَيَّامِهِ، بُخُوعا لَكَ فِي إِكْرَامِهِ وَ إِعْظَامِهِ، إِلَى مَحَلِّ حِمَامِهِ،
اللَّهُمَّ فَأَعِنَّا عَلَى الاسْتِنَانِ بِسُنَّتِهِ فِيهِ، وَ نَيْلِ الشَّفَاعَةِ لَدَيْهِ،
اللَّهُمَّ وَ اجْعَلْهُ لِي شَفِيعا مُشَفَّعا، وَ طَرِيقا إِلَيْكَ مَهْيَعا، وَ اجْعَلْنِي لَهُ مُتَّبِعا، حَتَّى أَلْقَاكَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ عَنِّي رَاضِيا، وَ عَنْ ذُنُوبِي غَاضِيا، قَدْ أَوْجَبْتَ لِي مِنْكَ الرَّحْمَةَ وَ الرِّضْوَانَ، وَ أَنْزَلْتَنِي دَارَ الْقَرَارِ وَ مَحَلَّ الْأَخْيَارِ.
(إقبال الأعمال، ص200/البلدالامین، ص186-187/مصباح المتهجد، ص828-829)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»