امام باقرالعلوم صلوات الله علیه فرمودند:
مَنْ لَمْ يَعْرِفْ سُوءَ مَا أُوتِيَ إِلَيْنَا مِنْ ظُلْمِنَا وَ ذَهَابِ حَقِّنَا وَ مَا نُكِبْنَا بِهِ فَهُوَ شَرِيكُ مَنْ أَبَى إِلَيْنَا فِيمَا وَلَّيْنَاهُ.
‼️ هر کسی که نداند بر ما اهل بیت چه گذشته است و نسبت به ظلمها و ستمهایی که بر ما خاندان روا داشته شده، جاهل باشد شریک ظلم ظالمین و شریک جرم ستمگران بر ما خواهد بود.😲😳
👆شما را به خدا
بیایید به جای هر چیز دیگری
روایت بخوانیم
و با کلام أهل البيت عليهم صلوات الله علیهم انس بگیریم
❗️چرا آبی اندک و آلوده به ویروس خطرناک خطرپذیری را جایگزین دریای بیکران و گوارای کلام أهل البيت صلوات الله علیهم کردهایم..!؟
❗️واقعا چگونه از غرق شدن در اقیانوس شبهات و تاریکی انحرافات اعتقادی و عملی هراس داشتیم
ولی در عین حال توانستیم خیییلی راحت کشتی نجات و مصباح هدایت را بدهیم و به تکههای پراکنده برگ و چوب و به سوسوی یک شمع و کبریت اکتفا کنیم....!؟
❗️بهراستی هیپنوتیزم شدهايم یا خودمان را به خواب زدهایم 😵💫😇😑
❗️فرصتی نیست که "الفرصة تمرّ مرّ السحاب"
❗️نکند
" ... یُسار بهم و هم نیام" باشیم....!🥱😴
❗️نکند غافل باشیم و حجت خدا بر ما تمام باشد...
❗️نکند با اصرار بر داشتههای کم ارزش در مقابل حجتهای بالغه خداوند، از زیانکاران باشیم...! و مصداق آیه شریفه:
"الَّذِينَ ضَلَّ سَعْيُهُمْ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَهُمْ يَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ يُحْسِنُونَ صُنْعًا"
❗️لااقل کمی در حدیث متواتر و مستفیض و مظلوم " ثقلین" و تفکیکناپذیری دو ثقلش تأمل کنیم...!
😔🤔
يَمُصُّونَ اَلثِّمَادَ وَ يَدَعُونَ اَلنَّهَرَ اَلْعَظِيمَ قِيلَ لَهُ وَ مَا اَلنَّهَرُ اَلْعَظِيمُ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ وَ اَلْعِلْمُ اَلَّذِي أَعْطَاهُ اَللَّهُ إِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ جَمَعَ لِمُحَمَّدٍ سُنَنَ اَلنَّبِيِّينَ مِنْ آدَمَ وَ هَلُمَّ جَرّاً إِلَى مُحَمَّدٍ قِيلَ لَهُ وَ مَا تِلْكَ اَلسُّنَنُ قَالَ عِلْمُ اَلنَّبِيِّينَ بِأَسْرِهِ وَ إِنَّ رَسُولَ اَللَّهِ صَيَّرَ ذَلِكَ كُلَّهُ عِنْدَ أَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ فَقَالَ لَهُ رَجُلٌ يَا اِبْنَ رَسُولِ اَللَّهِ فَأَمِيرُ اَلْمُؤْمِنِينَ أَعْلَمُ أَمْ بَعْضُ اَلنَّبِيِّينَ؟ فَقَالَ أَبُو جَعْفَرٍ اِسْمَعُوا مَا يَقُولُ إِنَّ اَللَّهَ يَفْتَحُ مَسَامِعَ مَنْ يَشَاءُ إِنِّي حَدَّثْتُهُ أَنَّ اَللَّهَ جَمَعَ لِمُحَمَّدٍ عِلْمَ اَلنَّبِيِّينَ وَ أَنَّهُ جَمَعَ ذَلِكَ كُلَّهُ عِنْدَ أَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ وَ هُوَ يَسْأَلُنِي أَ هُوَ أَعْلَمُ أَمْ بَعْضُ اَلنَّبِيِّينَ!
امام باقرالعلوم صلوات الله علیه فرمودند:
مردم رطوبت را میمکند و نهر بزرگ را رها میکنند.
عرض شد: نهر بزرگ چيست؟
فرمودند: رسول خداست و علمي كه خدا باو عطا فرموده است. همانا خداى عز و جل سنتهای تمام پيغمبران را از آدم تا برسد بهخود محمد صلی الله عليه و آله براى او گرد آورد.
عرض شد آن سنتها چه بود؟
فرمودند: همه علم پيغمبران، و رسول خدا صلّى الله عليه و آله تمام آن را به أميرالمؤمنين عليه السلام تحويل داد.
مردى عرض كرد:
اى پسر پيغمبر،
أميرالمؤمنين أعلم است يا بعضى از پيغمبران؟!
امام باقر (به اطرافيان توجه كردند و) فرمودند:
گوش دهيد اين مرد چه میگويد؟ "همانا خدا گوشهای هر كه را خواهد باز میکند" من به او میگويم:
خدا علم تمام پيغمبران را براى محمد صلى الله عليه و آله جمع كرد و آن حضرت همه را به أميرالمؤمنين تحويل دادند،
باز او از من میپرسد كه على أعلم است يا بعضى از پيغمبران...!؟
(و نمیفهمد كه معنى سخن من اينست كه آنچه همه پيغمبران میدانستند على بتنهایی میدانست).
📖 الکافی ج۱ ص۲۲۲
⏱ نماز اوّل وقت (3)
1) عَنْ سَعْدِ بْنِ أَبِي خَلَفٍ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ مُوسَى علیه السلام قَالَ: الصَّلَوَاتُ الْمَفْرُوضَاتُ فِي أَوَّلِ وَقْتِهَا إِذَا أُقِيمَ حُدُودُهَا أَطْيَبُ رِيحاً مِنْ قَضِيبِ الْآسِ حِينَ يُؤْخَذُ مِنْ شَجَرِهِ فِي طِيبِهِ وَ رِيحِهِ وَ طَرَاوَتِهِ، فَعَلَيْكُمْ بِالْوَقْتِ الْأَوَّلِ. (تهذيب الأحكام، ج2، ص40/ ثواب الاعمال، ص36)
حضرت موسى بن جعفر عليه السّلام فرمود: نمازهاى واجبی كه در اوّل وقت خود و با آداب و حدودش خوانده می شوند، خوشبوتر و با طراوت تر از شاخه (و برگ) درخت آس می باشند، آن هنگام که از درخت جدا می شود. پس بر شماست که نماز (واجب) خود را در اوّل وقت به جا آورید.
درخت آس، درختی است بلندتر از درخت انار که دارای گل و برگی معطّر است.
2) عَنْ حَمَّادٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ الصَّادِقِ علیه السلام فِي إِخْبَارِهِ عَنْ لُقْمَانَ علیه السلام: إِذَا جَاءَ وَقْتُ صَلَاةٍ فَلَا تُؤَخِّرْهَا بِشَيْءٍ، صَلِّهَا وَ اسْتَرِحْ مِنْهَا، فَإِنَّهَا دَيْنٌ.( قبس من غياث سلطان الورى، ص10)
حضرت صادق علیه السلام نقل فرمود که جناب لقمان در نصایحش چنین می گفت: هنگامی که وقت نماز فرا رسید، آن را به خاطر چیزی به تأخیر نینداز. نماز را بخوان و راحت شو، زیرا نماز، دَینی (بر گردن تو) است.
3) عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ علیه السلام قَالَ: أَيُّمَا مُؤْمِنٍ حَافَظَ عَلَى الصَّلَوَاتِ الْمَفْرُوضَةِ فَصَلَّاهَا لِوَقْتِهَا فَلَيْسَ هَذَا مِنَ الْغَافِلِينَ. (كافي، ج3، ص270)
حضرت باقر علیه السلام فرمود: هر مؤمنی که بر نمازهای واجب خود محافظت نماید، و آن نمازها را در وقتشان بخواند، از غافلین محسوب نمی شود.
مرحوم سیّد علیخان مدنی در ذیل این حدیث می نویسد:
«ظاهر حدیث، در مراعات و مواظبت از وقت نماز، مراعات بر نماز اوّل وقت است.» (رياض السالكين في شرح صحيفة سيد الساجدين، ج6، ص 50)
4) قَالَ الصَّادِقُ علیه السلام فِي رَجُلٍ يُؤَخِّرُ الصَّلَاةَ مُتَعَمِّداً قَالَ: يَأْتِي هَذَا يَوْمَ الْقِيَامَةِ مَوْتُوراً أَهْلُهُ وَ مَالُهُ الْمَوْتُورُ، هُوَ مَنْ لَا أَهْلَ لَهُ وَ لَا مَالَ لَهُ فِي الْجَنَّة. (روضة الواعظين، ج2، ص 319)
حضرت صادق علیه السلام در باره کسی كه عمداً نماز خود را به تأخير می اندازد، فرمود: اين شخص روز قيامت در حالى می آید كه هيچ اهلی و هيچ مالى همراه ندارد، و در بهشت نیز براى او، اهل و مالی نيست.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🙏🏼 نماز شب بیست و نهم ماه شعبان
عَنِ النَّبِيِّ صلّی الله علیه وآله قَالَ: مَنْ صَلَّى فِي اللَّيْلَةِ التَّاسِعَةِ وَ الْعِشْرِينَ عَشْراً، بِالْحَمْدِ مَرَّةً وَ التَّكَاثُرِ وَ التَّوْحِيدِ وَ الْمُعَوِّذَتَيْنِ عَشْراً عَشْراً، أُعْطِيَ ثَوَابَ الْمُجَاهِدِينَ، و ثَقُلَ مِيزانُهُ، وَ خُفِّفُ حِسابُهُ، وَ يَمُرُّ عَلَى الصِّراطِ كَالبَرْقِ الْخَاطِفِ. (البلدالأمين، ص173)
رسول خدا صلّی الله علیه وآله فرمود: هرکس در شب بیست و نهم ماه شعبان 10 رکعت نماز، و در هر رکعت یک بار سوره حمد، و ده بار سوره های تکاثر، توحید، فلق و ناس را بخواند؛ پاداش مجاهدین به وی داده می شود، و کفه ترازوی اعمالش سنگین می شود، و در حساب او تخفیف داده می شود، و مانند برق جهنده از پل صراط عبور خواهد کرد.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
🔥🔥🔥عقاب روزه خواری و عصیان در ماه رمضان در روز قیامت
حضرت عسکری علیه السلام از رسول خدا صلّی الله علیه وآله نقل می کند که فرمود:
(در روز قیامت) ماه رمضان در بهترین چهره محشور می شود، و آن را بر زمین بلندی می برند که مخفی نماند و همه، او را ببینند. پس خداوند امر می کند و بر وی از پوشش و خلعت ها و انواع دیباها و لباس های بهشتی می پوشانند به گونه ای که در بزرگی آنگونه می شود که چشمی ندیده و گوشی نشنیده و قلبی کنه آن را درک نکرده است. در این هنگام از میانه عرش به منادی گفته می شود: ندا کن، پس ندا می کند: ای گروه خلائق! آیا او را می شناسید؟
خلائق می گویند: ای دعوت کننده پروردگار ما! ما او را نمی شناسیم.
منادی می گوید: او ماه رمضان است. چه بسیار که به واسطه او خوشبخت شدند، و چه بسیار که به واسطه او بدبخت شدند. آگاه باشید، هر مؤمنی که بندگی خدا را در ماه رمضان بزرگ داشته است، نزد ماه رمضان بیاید و بهره اش را از این خلعت های بهشتی بردارد، و مطابق با میزان بندگی و تلاش خود در ماه رمضان این خلعت ها را قسمت کنید. پس مؤمنینی که مطیع اوامر الهی بوده اند به نزد وی آمده و به مقدار طاعتشان در دنیا از آن خلعت ها بر می دارند. یک عدّه، ده هزار تا، یک عدّه، بیشتر و یک عدّه، کمتر برداشته و خداوند به بخشندگی و کرامتش ایشان را بزرگ می دارد. بدانید عدّه ای نیز می باشند که به دنبال برداشتن آن خلعت ها می روند و اینگونه می پندارند که ما نیز به خدا ایمان داشته و موحّد می باشیم و به برتری این ماه اعتراف داریم. پس از آن خلعت ها برداشته و می پوشند. امّا ناگهان آن خلعت ها در تن آنها به آتش و مس گداخته تبدیل می شود و از این پوشش ها، به تعداد تمام نخ های آنها، مار و عقرب بیرون می آید. تعداد لباس های این افراد نیز به مقدار جرم ایشان می باشد و لذا هرکس جرمش بیشتر، لباس هایش بیشتر. بعضی هزار لباس، بعضی ده هزار لباس و بعضی بیشتر و یا کمتر نصیبشان می شود. این لباس ها بر بدن های ایشان سنگینی می کند و سنگینی آن به میزان سنگینی کوه های استوار بر ضعیف ترینِ از مردان خواهد بود. اگر خداوند حکم نکرده بود که اینها نمیرند، هرآینه از کمترین مقدار این سنگینی و عذاب می مردند. سپس به تعداد تارهای این لباس هایی که از مس گداخته و پاره های آتش می باشند، درندگان جهنّمی نظیر افعی، عقرب، شیر، پلنگ و گرگ خارج می شود. یک حیوان او را نیش می زند، یکی می درد، یکی پاره پاره می کند، و یکی له می کند. پس می گویند: ای ولیّ ما! چه شد که این لباس ها برای ما تغییر یافت، درحالیکه برای آنها به بهترین لباس های بهشتی مبدّل گردید؟ برای ما به پاره های آتش و مس گداخته تبدیل شد، درحالیکه برای آنان به لباس فاخر و خوشایند مبدّل گردید؟
پس به ایشان اینچنین پاسخ داده می شود: ایشان در ماه رمضان اطاعت خدا می کردند، و شما معصیت او می کردید. آنها عفّت داشتند، و شما زنا می کردید. آنها از خداوند پروا داشتند، و شما نسبت به خداوند جری بودید. آنها از دزدی پرهیز می کردند، و شما دزدی می کردید. آنها به بندگان خدا ظلم نمی کردند، و شما ظلم می کردید. بدیهی است که آن لباس ها نتیجه افعال نیک ایشان، و این عذاب ها نتیجه افعال قبیح شما می باشد. لذا ایشان دائماً در بهشت بوده، پیر نمی شوند و چیزی برای آنها تغییر نیافته و از بهشت خارج نمی شوند و بدون اضطراب و غم در آنجا خواهند بود، و در بهشت به واسطه خوفی که (در دنیا) داشتند، گردش می کنند، درحالیکه شاد و ایمن و مطمئن می باشند، و نه خوفی و نه حزنی خواهند داشت. امّا شما دائماً در آتش جهنّم بوده، عذاب شده، خوار گردیده، از آتش جهنم به بخش بسیار سرد جهنم منتقل شده، با آب جوش خود را شستشو داده، از میوه تلخ و بدطعمِ جهنّم خورده، و پتک های جهنّمی بر سرتان خورده، به انواع عذاب معاقَب می شوید. در جهنّم زنده هستید درحالیکه تا ابد نخواهید مرد، مگرآن کس از شما که شامل رحمت پروردگار جهانیان شود، و به واسطه شفاعت محمّد صلّی الله علیه و آله، برترین انبیا، بعد از عذاب دردناک و عقوبت شدید از جهنم خارج شود.
(بحارالأنوار، ج96، ص373-375 به نقل از تفسیر الامام العسکری علیه السلام)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
😷💎 پاداش روزه سه روز آخر ماه شعبان
حضرت صادق علیه السلام فرمود: هرکس سه روز آخر ماه شعبان را روزه گرفته و آن را به ماه رمضان متصل نماید، خداوند روزه دو ماه پشت سر هم را برای آن فرد می نویسد. (بحارالأنوار، ج 97، ص72 به نقل از امالی صدوق)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
4_5821400665863230049.mp3
3.06M
ای جوان! اگر از رحمت خدا بدانی، هیچ جای دیگری نمی روی- حجةالاسلام دارستانی
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
4_5922547059784684292.mp3
2.92M
آمادگی برای ماه مبارک رمضان- حجةالاسلام بندانی نیشابوری
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
4_5922547059784684293.mp3
2.4M
آمادگی برای ورود به ماه مبارک رمضان- مرحوم حجةالاسلام شیخ محمدباقر علم الهدی
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»