دعای رزق و روزی
مداومت بر اين ذكر جهت اداي دين بسيار موثر است . چنانچه اميرالمومنين علي عليه السلام خدمت رسول اعظم صلي الله عليه و آله و سلم رسي كردند. حضرت فرمودند اين دعا را بخوان اگر قرض تو به اندازه كوه صبير (يكي از بلندترين كوهها) باشد دينت ادا مي شود . انشاء الله
اللهم اَغْنِني بِحلالك عن حَرامِكَ و بِفَضْلِكَ عمَّن سواك
👈 روزی ۱۱۰ مرتبه ظاهرا
🔵 مستحبات افطار
◀️ هنگام افطار و لحظه باز کردن روزه، آن هم روزه ای که به امر پروردگار گرفته بودیم، یکی از قشنگترین لحظات محسوب می شود، و آداب فراوانی برای افطار آورده شده، که در اینجا به برخی از آنها اشاره می گردد:
◀️1- مقدّم داشتن نماز مغرب بر افطار.
🔹امام صادق (علیه السّلام) می فرمایند:
مستحب است، روزه دار اگر توانایی دارد، ابتداء قبل از افطار نمازش را بخواند. (وسائل الشّیعة: 10/150).
🔹امام باقر (علیه السّلام) فرمودند:
اگر میل تو به افطار و غذا خوردن، تو را از نماز باز می دارد، ابتدا افطار کن، تا دور شود از تو وسوسه های نفس ملامت گر. (و هنگام نماز با فراغ بال و آرامش نماز بخوانی).
🔹امام باقر (علیه السّلام) فرمودند:
در ماه رمضان، ابتدا نماز بخوان، سپس افطار کن، مگر با گروهی باشی، که آنها منتظر افطارند. ( یعنی: اگر آنها ابتدا افطار می کنند، تو با آنها مخالفت نکن و آنها را منتظر نگاه ندار).
👌بر این اساس، استحباب خواندن نماز قبل از افطار، دو مورد استثنا دارد، طاقت و صبر نداشتن روزه دار، و وقتی گروهی منتظر ما باشند.
🔼 هر مؤمنی برادر مؤمن خود را شبی از ماه رمضان افطاری دهد، خداوند برای او پاداش آزاد کردن سی بنده مؤمن در راه خدا را، می نویسد و در برابر هر کدام، (مهمانان افطاری) دعایی مستجاب را نیز دارد.
◀️2- دعای هنگام افطار
🔹امام رضا (علیه السّلام) می فرمایند:
هر کس هنگام افطارش، بگوید: اللهم لک صمنا بتوفیقک و علی رزقک افطرنا بأمرک فتقبله منا و اغفر لنا انک انت الغفور الرحیم.
خداوند، آنچه را از نقص و زیان، بر روزه اش وارد ساخته، می بخشاید. (بحار الأنوار: 93/312).
👈 دعاهای دیگری در این باب، در مفاتیح آمده است.
◀️3- گفتن ذکر لا اله الا الله
🔹امام صادق (علیه السّلام) فرمودند:
هر کس روزه خود را با کلام صالح و عمل صالح به پایان رساند، خداوند، روزه او را قبول می فرماید.
گفته شد: ای پسر رسول خدا، کلام صالح چیست؟ فرمود: شهادت به کلمه لا اله الا الله و عمل صالح خارج کردن فطریه از مال خویش است.
(امالی صدوق قدّس سرّه: 34)
◀️4- افطار کردن با:
الف- خرما:
🔹پیامبر اکرم (صلّى الله علیه و اله) فرمودند:
کسی که با خرمای حلال افطار کند، ثواب نماز وی، چهار صد برابر خواهد شد.
🔹امام صادق (علیه السّلام) فرمودند:
پیامبر اکرم (صلّى الله علیه وآله) با اولین چیزی که افطار می فرمود، در زمانی که رطب یافت می شد، با رطب و در زمانی که خرما بود، با خرما.
(محاسن: 531)
🔹نقل شده پیامبر (صلّى الله علیه و آله) با خرما افطار می نمود و هرگاه شکر نیز می یافت، با آن افطار میکردند و نقل شده پیامبر (صلّى الله علیه وآله) با شیرینی افطار می کرد و اگر چیز شیرینی نمی یافت، با آب گرم افطار می کردند.
ب- آب:
🔹امام صادق (علیه السّلام) فرمود:
افطار کردن با آب، گناه قلب را می شوید.
🔹جابر بن عبدالله گوید: شنیدم امام باقر (علیه السّلام) می فرمود:
رسول خدا (صلّى الله علیه وآله) با دو سیاهی افطار می کرد، گفتم: رحمت خدا بر شما باد، آن دو چه بودند؟ فرمود: خرما و آب، کشمش (سیاه) و آب، و با همین دو چیز نیز سحری می خوردند.
(وسائل الشّیعة: 10 / 145)
به همین جهت آب گرم با شکر یا نبات، توصیه می شود.
🔹پیامبر اکرم (صلّى الله علیه و آله) فرمود:
آب گرم کبد و معده انسان را پاک، و دهان را خوشبو می کند، دندانها و حدقه چشم را قوت می بخشد، دید چشم را زیاد و گناهان را می شوید، رگهای هیجان آور را تسکین می بخشد، و درد سر را از بین می برد.
(مکارم الاخلاق: 27).
ج- شیر:
🔹انس بن مالک گوید: رسول خدا (صلّى الله علیه و آله) نوشیدنی داشت که با آن افطار می کرد و نوشیدنیی نیز برای سحر داشت و چه بسا این دو یکی بود، شیر و یا نان یماث (حل شده).
(مکارم الاخلاق: 33)
◀️5- خواندن سوره قدر هنگام افطار
🔹امام زین العابدین (علیه السّلام) فرمود:
هر کس سوره قدر را هنگام افطار و سحرش (قبل از افطار و قبل از خوردن سحری) بخواند، بین سحر و افطار (هنگام روز) ثواب کسی را دارد که، در راه خدا، در خون خود غوطه ور باشد.
(وسائل الشّیعة 10 / 149)
◀️6- گفتن بسم الله و دعا کردن
🔹امام موسی بن جعفر (علیه السّلام) از پدران بزرگوارش (علیهم السّلام) نقل فرمود:
برای روزه دار، هنگام افطارش، یک دعای مستجاب است. پس وقتی اولین لقمه را برداشتی، بگو: بسم الله یا واسع المغفره إغفر لی.
🔹در جای دیگر می فرماید:
هر کس موقع افطار کردن، بگوید: بسم الله الرحمن الرحیم، خداوند گناهان او را می آمرزد.
🍃 اللهـمّ عجّـل لولیّـك الفـرج
@haram110
✅ طلا برای زنان در حکم دارو است.
👈 آنها را گرم کرده و آرام بخش و داروی اعصاب است.
❗️چنانچه زنی خیلی گیر بدهد و اذیت کند طلا بپوشد که مغز سرد و تر او گرم شده و حساسیت کم شود.
✨طلا محبت می آورد.
👈 به شخص ترسیده طلا بدهید گرمایش بالا میرود.
🌟 تمرکزحواس و قدرت تصمیم گیری را در انسان سریع می گرداند.
آقایون بخونند😊
✨🌟✨🌟✨🌟✨🌟
💎پاداش مردن از ظهر پنج شنبه تا پایان روز جمعه(1)
@haram110
(1) شب جمعه
1. عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: مَنْ مَاتَ لَيْلَةَ الْجُمُعَةِ عَارِفاً بِحَقِّنَا عَتَقَ مِنَ النَّارِ، وَ كُتِبَ لَهُ بَرَاءَةٌ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ. (الإختصاص،ص130)
🌹 حضرت صادق علیه السلام فرمود:
هرکس شب جمعه از دنیا برود درحالی که به حقّ ما آگاه است، از آتش، رها می شود و دوری از عذاب قبر برای او نوشته می شود.
2. عَنِ النَّبِيِّ صلّی الله علیه و آله قالَ: مَا مِنْ مُسْلِمٍ يَمُوتُ لَيْلَةَ الْجُمُعَةِ إِلَّا وَقَاهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِتْنَةَ الْقَبْرِ وَ فِي خَبَرٍ آخَرَ إِلَّا وُقِيَ الْفَتَّانَ. (بحار الأنوار، ج89، ص276-277)
🌹 رسول خدا صلّی الله علیه و اله فرمود:
مسلمانی در شب جمعه از دنیا نمی رود، مگر آن که خداوند او را از آزمایش قبر (سؤال نکیر و منکر) حفظ می کند، و در خبر دیگری آمده است: مگر آن که آن فرد، از فرشته فتّان (آزمایش گر) حفظ می شود.
☘🌹 شب و روز جمعه 🌹☘
1. قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلّی الله علیه و آله: مَنْ مَاتَ يَوْمَ الْجُمُعَةِ أَوْ لَيْلَةَ الْجُمُعَةِ، رَفَعَ اللَّهُ عَنْهُ عَذَابَ الْقَبْرِ. (من لا يحضره الفقيه، ج1، ص138)
🌹 رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله فرمود:
هر كس در روز جمعه يا شب جمعه از دنيا برود، خداوند عذاب قبر را از او برمي دارد.
2. قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ علیه السلام: مَا مِنْ مُؤْمِنٍ وَ لَا مُؤْمِنَةٍ مَاتَ لَيْلَةَ الْجُمُعَةِ إِلَّا كُتِبَ لَهُ بَرَاءَةٌ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ، وَ مَنْ مَاتَ يَوْمَ الْجُمُعَةِ عَتَقَ مِنَ النَّارِ. (دعائم الإسلام، ج1، ص180)
🌹 حضرت باقر علیه السلام فرمود:
مرد و زن مؤمنی نیست که شب جمعه از دنیا برود، مگر آن که دوری از عذاب قبر برای او نوشته می شود و هرکس روز جمعه از دنیا برود، از آتش رهایی می یابد.
3. عَنْ جَابِرٍ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ علیه السلام قَالَ: مَنْ مَاتَ يَوْمَ الْجُمُعَةِ عَارِفاً بِحَقِّ أَهْلِ هَذَا الْبَيْتِ، كَتَبَ اللَّهُ لَهُ بَرَاءَةً مِنَ النَّارِ وَ بَرَاءَةً مِنَ الْعَذَابِ، وَ مَنْ مَاتَ لَيْلَةَ الْجُمُعَةِ أُعْتِقَ مِنَ النَّارِ. (الكافي، ج3، ص415)
🌹 حضرت باقر علیه السلام فرمود:
هرکس در روز جمعه در حالی از دنیا برود که به حقّ اهل این بیت (یعنی اهل البیت علیهم السلام) آگاه باشد، خداوند دوری از آتش و دوری از عذاب را برای او می نویسد، و هر کس شب جمعه از دنیا برود، از آتش (جهنّم) رهایی می یابد.
4. فِي حَدِيثٍ: مَا مِنْ مُسْلِمٍ وَ مُسْلِمَةٍ يَمُوتُ لَيْلَةَ الْجُمُعَةِ أَوْ يَوْمَ الْجُمُعَةِ إِلَّا وُقِيَ عَذَابَ الْقَبْرِ وَ فِتْنَتَهُ وَ بَقِيَ لَا حِسَابَ عَلَيْهِ. (بحار الأنوار، ج89، ص277)
🌹 در حدیث است که :
مرد و زن مسلمانی نیست که شب یا روز جمعه از دنیا برود، جز آن که از عذاب قبر و آزمایش آن (یعنی سؤال نکیر و منکر) حفظ می شود و بدون آن که به حساب او رسیدگی شود، باقی می ماند.
5. عَنِ الرِّضَا علیه السلام أَنَّهُ قَالَ: إِنَّ مَنْ مَاتَ يَوْمَ الْجُمُعَةِ وَ لَيْلَتَهُ، مَاتَ شَهِيداً وَ بُعِثَ آمِناً. (بحار الأنوار، ج89، ص272)
🌹 حضرت رضا علیه السلام فرمود:
هرکس روز و شب جمعه از دنیا برود، شهید مرده است و (روز قیامت، ایمن مبعوث می گردد.
6. عَنِ ابْنِ أَبِي نَصْرٍ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ الرِّضَا علیه السلام قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلّی الله علیه و آله: إِنَّ يَوْمَ الْجُمُعَةِ سَيِّدُ الْأَيَّامِ ... مَا دَعَا بِهِ أَحَدٌ مِنَ النَّاسِ وَ قَدْ عَرَفَ حَقَّهُ وَ حُرْمَتَهُ إِلَّا كَانَ حَقّاً عَلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَنْ يَجْعَلَهُ مِنْ عُتَقَائِهِ وَ طُلَقَائِهِ مِنَ النَّارِ، فَإِنْ مَاتَ فِي يَوْمِهِ وَ لَيْلَتِهِ مَاتَ شَهِيداً وَ بُعِثَ آمِناً. (الكافي، ج3، ص414)
🌹 حضرت رضا علیه السلام از رسول خدا صلّی الله علیه و آله نقل می کند که فرمود:
همانا روز جمعه، سرور ایّام است ... کسی که حقّ این روز و حرمتش را بشناسد، در این روز خدا را نمی خواند، مگر آن که بر خداوند عزّوجلّ است که وی را از آزاد شدگان از آتش قرار دهد، پس اگر در روز یا شب جمعه بمیرد، شهید از دنیا رفته و (در قیامت) ایمن مبعوث می گردد.
@haram110
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
🌴🌹 فوق العاده مجرب 🌹🌴
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
🍃 #نـمـــاز_روز_جــمـعه
🌸✨شيخ طوسى
در كتاب «مصباح المتهجد» فرموده است:
🌀از امامان عليهم السّلام روايت شده:
هر كه در روز جمعه پس از نماز ظهر دو ركعت نماز به جاى آورد، و در هر ركعت بعد از سوره «حمد» هفت بار «قل هو اللّه احد» بخواند و پس از نماز بگويد:
✨《اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي مِنْ أَهْلِ الْجَنَّةِ الَّتِي حَشْوُهَا الْبَرَكَةُ وَ عُمَّارُهَا الْمَلائِكَةُ✨
🌸خدايا! مرا از اهل بهشت قرار ده، آن بهشتى كه انباشته از بركت و نعمت است و آبادكنندگانش فرشتگان هستند،
✨مَعَ نَبِيِّنَا مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ أَبِينَا إِبْرَاهِيمَ عَلَيْهِ السَّلامُ.✨
☘در كنار پيامبر، محمّد (درود خدا بر او و خاندانش باد) و پدرمان ابراهيم بر او درود و سلام باد.》
✅تا جمعه ديگر دچار فتنه اى نشود، و حق تعالى او را در كنار و به همراه محمّد صلى اللّه عليه و آله و اهل بيتش و ابراهيم عليه السّلام بگذارد.
✨علاّمه مجلسى رحمة اللّه فرموده: اگر اين دعا را فردى كه سيّد نيست بخواند به جاى «وَ اَبِينَا» بگويد «وَ اَبِيهِ
📚مفاتیح الجنان
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
@haram110
💠چرا حضرت یعقوب فرمود: بعداً برای شما طلب مغفرت میكنم!
@haram110
هنگامی كه فرزندان یعقوب از مصر مراجعت كردند و آن معجزه را از پیراهن یوسف دیدند - وقتی پیراهن یوسف روی صورت یعقوب انداخته شد - یعقوب از حالت نابینائی به حالت بینائی برگشت و برادران به گناه و خطای خویشتن اعتراف كردند و گفتند:
ای پدرِ مهربان چون دعای تو مستجاب میشود لذا ما از تو تقاضا داریم از خدا برای ما طلب آمرزش نمائی، چرا كه ما افرادی خطاكار میباشیم.[1] .
@haram110
آری اعتراف به گناه، خود یك نوع صفت نیك و موجب تخفیف در كیفر آن میباشد، حضرت یعقوب دریافت كه فرزندانش واقعاً از خطائی كه در حقّ یوسف كردند پشیمان شدهاند خواهش آنان را پذیرفت و فرمود: بعداً از پروردگار خود برای شما طلب مغفرت میكنم، زیرا پروردگار من فوق العاده آمرزیده و مهربان است. مفسرین راجع به اینكه چرا حضرت یعقوب در پاسخ فرزندانش فرمود: بعداً برای شما طلب آمرزش میكنم، اقوالی دارند.
@haram110
از جمله اینكه:
1- خدا اجازه شفاعت و استغفار برای آنان حاصل كند.
2- اینكه در انتظار فرا رسیدن شب جمعه بود زیرا دعا در این شب زودتر مستجاب میشود آن شب جمعه كه یعقوب برای فرزندانش استغفار نمود با شب عاشورا مصادف شده بود.
3- از جمله اینكه: پیامبر اكرم (ص) میفرماید:
بهترین وقت برای دعا كردن هنگام سحر است. بعداً آن بزرگوار آیه مورد بحث را تلاوت كردند و فرمودند:
یعقوب (ع) آن استغفار را برای وقت سحر به تأخیر انداخت كه آیه 17 سوره آل عمران و آیه 18 سوره ذاریات هم این قول را تأیید میكند «وَ الْمُسْتَغْفِرِینَ بِالْأَسْحارِ» و «وَ بِالْأَسْحارِ هُمْ یَسْتَغْفِرُونَ».
______________
📚[1] - سوره یوسف: آیه 97.
#حکایت_اخلاقی
@haram110
🌹🌹 پیشگویی امام صادق(ع) از چت تصویری موبایل 🌹🌹
🌴 شاید اگر برخی از ما در قرن های پیش زندگی می کردیم و جای آن ها، راوی اخبار و روایات معصومان(ع) بودیم و این حدیث را شیخ و استادی مورد وثوق و اعتماد برای ما روایت می کرد، باز آن را در کتاب حدیثی خود به هیچ وجه ثبت و ضبط نمی کردیم و با خود می اندیشیدیم، چه طور از نظر عقلی چنین سخنی امکان پذیر است که...
🌿 روایتی کمیاب و کم پرداخته شده از امام جعفر صادق(ع) ـ شهید در سال 148 قمری مطابق با 765 میلادی(سیزده قرن پیش) ـ در منابع حدیثی شیعه وجود دارد که ظاهرا پیشگویی آن امام راستین در مورد «چَت تصویری با موبایل» است.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
ایشان در این زمینه فرموده اند: «إِنَّ الْمُؤْمِنَ فِي زَمَانِ الْقَائِمِ وَ هُوَ بِالْمَشْرِقِ لَيَرَى أَخَاهُ الَّذِي فِي الْمَغْرِبِ وَ كَذَا الَّذِي فِي الْمَغْرِبِ يَرَى أَخَاهُ الَّذِي فِي الْمَشْرِقِ.»[1]
(در زمان حضرت قائم(عج) اگر مومنی در مشرق باشد، برادر خود را در مغرب مشاهده خواهد نمود و همچنین اگر در مغرب باشد، برادر خود را در مشرق خواهد دید.)
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
🌹 بحث و بررسی
1ـ مقصود از زمان قائم(عج)، زمان حکومت و فرمانروایی عدالت گستر ایشان بر سر تاسر جهان است، نه صرفا بخشی از دوران امامت آن حضرت که در غیبت و پنهان زیستی هستند.
2 ـ از ظاهر حدیث دیدن معنوی یا مادی به طور مجزا استفاده نمی شود، ولی در صدد آنیم در این فرصت با نگاه مادی در همین ایام غیبت و پنهان زیستی حضرت مهدی(عج) به فهم حدیث برسیم.
با این حساب تصور کنید چند سال پیش به این حدیث مراجعه کرده اید؛ آن وقت با خود می گفتید به احتمال زیاد مقصود از این کلام امام صادق(ع)، وب کم(Webcam) است که با مدد اینترنت و دوربین های نصب شده روی کامپیوترهای شخصی یا لپ تاپ ها،می توانیم با دوستان و اقوام خود، ارتباط تصویری در شرق و غرب عالم برقرار کنیم.
اما سرعت تکنولوژی سرسام آور است و امروزه با پیشرفت چشمگیر دانش و فناوری، می توان این کلام را با گوشی های هوشمند موبایل تطبیق داد که می شود از هر جایی که اینترنت باشد با شرق و غرب عالم به راحتی «چت تصویری» (Video chat) و ارتباط دیداری برقرار کرد.
چه بسا در صورت تداوم دوران غیبت امام زمان(عج) و از طرفی پیشرفت فناوری، اختراعات و ابزارهای کامل تری در همین راستا در اختیار بشر قرار گیرد که الان برای ما قابل تصور نباشند.

3 ـ اصراری نداریم که تأکید کنیم الزاما امام صادق(ع) در این حدیث از «چت تصویری با موبایل» پیشگویی کرده اند اما این نتیجه منطقی است که اختراعاتی مثل موبایل های هوشمند و قابلیت ارتباط تصویری آنها، ما را به کلام معجز آسای امام صادق(ع) در سیزده قرن پیش، نزدیک تر ساخته و آن کلام عجیب را برای ما باور پذیرتر نموده است. اما با تلقی و برداشت مطلقِ چت تصویری یا فناوری پیشرفته تر از آن از حدیث مزبور، احتمال نزدیک بودن زمان ما به زمان ظهور امام عصر(عج) نیز استفاده و برداشت شود.
4 ـ نکته مهم دیگر درباره این حدیثِ شگفت انگیز، تلاش و اعتقاد راسخ و ستودنی راویان اخبار و ناقلان احادیث اهل بیت پیامبر(ص) است که اگر برای آن ها روایتی با عقل ظاهری نیز موافق نبوده، آن را از منابع و آثار حدیثی خود حذف نمی کردند به جهت اعتمادی که به اساتید و مشایخ خود در نقل حدیث داشته اند.
شاید اگر برخی از ما در قرن های پیش زندگی می کردیم و جای آن ها، راوی اخبار و روایات معصومان(ع) بودیم و این حدیث را شیخ و استادی مورد وثوق و اعتماد برای ما روایت می کرد، باز آن را در کتاب حدیثی خود به هیچ وجه ثبت و ضبط نمی کردیم و با خود می اندیشیدیم، چه طور از نظر عقلی چنین سخنی امکان پذیر است که شخصی برادر ایمانی خود را در شرق و غرب عالم به چشم ببیند زیرا چشم ما چنین قابلیتی را ندارد و ما حتی از احوال ساکنان و افراد اتاق مجاور در خانه خویش نیز بی خبریم، چه برسد به این که شخصی در شرق عالم بخواهد با چشم، شخص دیگری را در غرب عالم یا به طور برعکس شخصی در غرب عالم بخواهد برادر ایمانی خود را در شرق عالم ببیند!
@haram110