🔴روایت تعظیم و جشن در نهم ربیع ساختگی است!
🔻آیت الله یوسفی غروی:
در جلد 31 و 95 بحارالانوار به نشر دار الإحیاء التراث العربی، در کتاب های «فتن و محن» و «اعمال ایام و ماه ها» روایتی مبنی بر عید بودن نهم ربیع الاول به سبب هلاکت عمر بن خطاب آمده است که به دلایل فراوانی، این روایت ساختگی است.
🔻علامه مجلسی(ره) این روایت را از کتاب زوائد الفوائد نقل می کند که نویسنده این کتاب علی بن علی بن طاووس «پسر ابن طاووس» بوده و جز نامی از این کتاب و روایت فوق که مستند به این کتاب است، روایت دیگری از آن باقی نمانده و همین امر دلیل بر ضعف و ساختگی بودن این روایت است.
🔻همچنین وجود الفاظی عامیانه همچون الفاظ «یَرْتاس»، «رؤیا» و «جنیت» به جای «یَتَرَأصُ»، «ریاء» و «جنٌبت» و وجود عباراتی همچون اسفل الفیلوق، یوم الهدی، یوم انکسار شیعه، یوم التصفیح، یوم ظفرت به بنو إِسرائیل در روایت فوق، دلیل بر ضعف و ساختگی بودن این روایت است.
🔻علاوه بر این، ثابت نبودن افعال ماضی و مضارع در روایت و نیز عدم ثبات منقول عنه میان پیامبر اکرم(ص) و امیر مؤمنان علی(ع) دلیل بر اضطراب گوینده چنین روایتی می کند و این اضطراب از شأن امام هادی(ع) به دور است.
🔻 احدی از مورخان مخالفت نکرده اند که عمر بن خطاب در روز 26 ذی الحجه ضربه و 28 این ماه از دنیا رفت، بنابراین شهرت قتل عمر در روز نهم ربیع الاول به علت تبلیغات کاذب پادشاهان صفویه برای تحریک احساسات مردم به جنگ با اهل سنت با کارهایی همچون جشن گرفتن در ایام قتل عمر بن خطاب است. صفویان نمی توانستند جشن قتل عمر بن خطاب را در ایام 26 ذی الحجه به بعد بگیرند چرا که جشن آنان با محرم الحرام و ایام شهادت حضرت سیدالشهدا(ع) تداخل پیدا می کرد و مساجد سیاه پوش عزا می شد. همچنین گرفتن جشن قتل عمر بن خطاب در ایام کشته شدن عمر بن سعد می توانست صفویان را از خطرات احتمالی فرقه مقابل درامان دارد چرا که می توانستند با رعایت تقیه، جشن خود را به عنوان جشن قتل عمر بن سعد تلقی کنند.
🔻روایت فوق تنها از پسر ابن طاووس نقل شده و حتی شخص ابن طاووس هم که فردی متسامح است، این روایت را در کتب خود نیاورده و این امر هم دلیلی دیگر بر جعلی و ساختگی بودن چنین روایتی است.
🔻 فضائل فراوانی که در این روایت برای جشن گیرنده روز نهم ربیع الاول آمده، توهم عظیم بودن این روز را می آورد در صورتی که هیچ گونه روایت دیگری از هیچ یک از علما و اهل بیت(ع) درباره فضائل این روز وارد نشده است، بنابراین اگر این روایت صحیح باشد، می توان گفت که ائمه اطهار(ع) هم تا زمان امام هادی(ع) از فضایل این روز نا آگاه بودند.
@Yusufi_Gharawi
✅ چند حکم در مورد #رقص_زن_و_مرد از مقام معظم #رهبری
✳️ سوال : آیا رقص محلی در #عروسی ها جایز است؟ شرکت در این مجالس چه حکمی دارد؟
✳️ پاسخ : رقص مرد بنا بر احتیاط واجب حرام است و رقص زن برای زنان اگر عنوان لهو بر آن صدق کند مثل این که جلسه زنانه تبدیل به مجلس رقص شود، محل اشکال است و احتیاط واجب در ترک آن است؛ در غیر این صورت هم اگر به گونه ای باشد که باعث تحریک شهوت شده و یا مفسده ای بر آن مترتب شود و یا همراه با فعل حرام (مانند موسیقی و آواز حرام) باشد یا مرد نامحرمی حضور داشته باشد، حرام است؛ و در حکم فوق تفاوتی بین مجلس عروسی و غیر آن نیست و شرکت در مجالس رقص هم اگر به عنوان تأیید کار حرام دیگران محسوب شود و یا مستلزم کار حرامی باشد جایز نیست و در غیر این صورت اشکال ندارد.
✳️ آیا رقص در #مجالس_زنانه بدون آهنگ #موسیقی_حرام است یا حلال؟ و در صورتی که حرام باشد، آیا ترک مجلس بر شرکت کنندگان واجب است؟
✳️ پاسخ : رقص زن برای زنان اگر عنوان لهو بر آن صدق کند مثل این که #جلسه_زنانه تبدیل به مجلس رقص شود، محل اشکال است و احتیاط واجب در ترک آن است؛ در غیر این صورت هم اگر به گونه ای باشد که شهوت را تحریک کند و یا مستلزم کار حرام و یا ترتّب مفسده ای باشد، حرام است و تَرک آن مجلس به عنوان اعتراض بر کار حرام، چنانچه مصداق نهی از منکر محسوب شود، واجب است.
✳️ سوال : #رقص_محلی_مرد برای مرد و زن برای زن و یا مرد در بین زنان و زن در بین مردان، چه حکمی دارد؟
✳️ پاسخ : رقص مرد بنا بر احتیاط واجب حرام است و رقص زن برای زنان اگر عنوان لهو بر آن صدق کند مثل این که جلسه زنانه تبدیل به مجلس رقص شود، محل اشکال است و احتیاط واجب در ترک آن است؛ در غیر این صورت هم اگر به گونه ای باشد که باعث تحریک شهوت شده و یا مفسده ای بر آن مترتب شود و یا همراه با فعل حرام (مانند موسیقی و آواز حرام) باشد یا مرد نامحرمی حضور داشته باشد، حرام است.
✳️ سوال: مشاهده #رقص_دختران خردسال از #تلویزیون و غیر آن چه حکمی دارد؟
✳️ پاسخ : نگاه کردن به آن اگر موجب تحریک شهوت شود و یا باعث تأییدِ فرد گناه کار و تجرّی او و یا ترتّب فساد گردد، جایز نیست.
🔹منبع : https://b2n.ir/886933
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ چند سالی است سنت حسنهای توسط حجتالإسلام و المسلمین حسینیقمی آغاز شده است که شایسته است مورد توجه همه مؤمنين قرار گیرد.
ایشان امسال هم مانند سال گذشته از همه مراجع مشهور اجازه گرفتند که مردم بتوانند فقط در ماه ربیعالأول، صدقه به فقرا را به جای ردّ مظالم پرداخت کنند. یعنی هریک از شما بزرگواران، میتوانید پولی را که به عنوان ردّ مظالم آماده کرده بودید، بدون مراجعه به دفاتر مراجع و اخذ اجازه، خودتان به عنوان صدقه به فقیر بدهید. البته این اجازه فقط تا سقف ۵۰۰ هزار تومان است و بیشتر از آن را نمیتوانید با نیت ردّ مظالم، به فقیر صدقه دهید.
✅ مراجعی که از آنها اجازه گرفته شده:
رهبر انقلاب آیتالله العظمی خامنهای
آیتالله العظمی سیستانی
آیتالله العظمی شبیری
آیتالله العظمی صافی
آیتالله العظمی وحید
آیتالله العظمی مکارم
🔰 کانال حسین جلالی در ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/3376414733Cd4a3b5953e
بسم الله الرحمن الرحیم
🔵سؤال1: شخصی به شخص دیگری هدیه ای داده و قصد جدی نیز داشته و به قصد فرار از خمس نیست، بعد از سال خمسی از هبه خود رجوع می کند و آن را پس می گیرد، آیا باید خمس آن را بدهد؟
🔴جواب: به مجرد رجوع از هبه باید خمس آن را بدهد.
🔵سوال2: شخص معتکفی بر اثر جهل به مسأله و با داشتن روزه قضا، نیت روزه مستحبی کرده است، آیا با قطع نیت روزه مستحبی و نیت روزه قضا قبل از ظهر، اعتکاف او صحیح است؟
🔴جواب: اعتکاف او صحیح است.
🔵سؤال3: اگرشخصی خود را عادل نداند ولیکن بعضی افراد که وکالت در طلاق دارند او را عادل بدانند آیا این شخص می تواند خود را شاهد طلاق قرار بدهد و یا این که واجب است مجلس را ترک کند؟
🔴جواب: وجوب ترک مجلس معلوم نیست، ولی نمی تواند آثار طلاق صحیح را بر آن مترتب کند.
🔵سؤال4: آیا نماز خواندن با لباسهایی که روی آن عکس انسان و یا حیوان منقوش است ولی در زیر لباسی دیگر پوشیده شده است، کراهت دارد؟
🔴جواب: بله کراهت دارد.
🔵سؤال5:اگر مکان متحرکی را به عنوان مسجد وقف کنند، در دو صورت زیر حکم آن چیست؟
الف) مکانی مانند اتاقک های متحرک (کانکس)یا سوله را که هر چند ماه یک بار جا بجا می کنند، وقف کنند.
ب) مکانی که غالباً در حرکت است، مانند کوپه ای در واگن قطار یا اتاقکی درهواپیما را وقف کنند.
🔴جواب: در هر دو صورت، بنا بر احتیاط واجب وقف ثابت است.
🔵سوال6: الف) آیا به دلیل تقیه، افطار روزه، طبق نظر اهل سنت در مغرب جایز است؟ ب) در فرض جواز، آیا روزه صحیح است یا قضای آن واجب است؟ ج) آیا تقیه مداراتی را نیز، شامل است؟
🔴جواب: الف) افطار جایز است، جواب ب) قضای آن را باید بگیرد، جواب ج) اگر مدارا به خاطر پرهیز از وقوع در فتنه های ناشی از عدم مدارا باشد، الحاق آن به تقیه خوفی و اضطراری بعید نیست.
🔵سؤال7: آیا تغییر جنسیت، صرف نظر از احکام ثانوی مثل لمس و نگاه به عورت نامحرم، فی نفسه جایز است؟
🔴جواب: در صورتی که از راه های علمی و عرفی اطمینان آور، ثابت شود که شخص متقاضی تبدیل جنسیت، متعلق به جنس مخالف است، عمل تبدیل جنسیت او جایز است، همچنین در صورتی که تعلق او به جنس مخالف ثابت نشود ولی خلاف آن هم ثابت نشود و این شخص در وضیعت اضطرار شدید روحی قرار داشته باشد، جواز عمل مزبور بعید نیست، در غیر دو صورت یاد شده، عمل مزبور جایز نیست.
🔵سؤال8: اگر مال مخمس یا در حکم مخمس را درما یحتاج زندگی یا موونه کسب مصرف کند ، آیا می تواند از درآمد سال به همان مقدار کسر نموده و خمس بقیه درآمد را بپردازد؟
🔴جواب: در صورتی که صرف در مؤونه بعد از حصول ربح باشد، می تواند.
🔵سؤال9: آیا پرداخت خمس با چند روز تاخیر از سر سال خمسی جایز است؟
🔴جواب: سال خمسی مبنی بر تدقیق نیست و تاخیر به مقداری که عرفاً صرف مال در آن صرف در سال خمسی محسوب می شود، اشکال ندارد.
هدایت شده از علم_عقل_عمل
🎆 📗 احکام قرائت (۴۹) 📗 استفتائات امام خامنه ای (۳) 📗
📗 س 460: مىدانيم كه يك ركعت از نماز متشكل از نيت، تكبيرة الاحرام، حمد، سوره، ركوع و سجده است، و از طرف ديگر در نماز ظهر و عصر و ركعت سوم نماز مغرب و ركعت سوم و چهارم نماز عشاء آهسته خواندن واجب است. ولى در نماز جماعتى كه از راديو و تلويزيون مستقيماً پخش مىكنند، مشاهده مىشود كه امام جماعت ذكر ركوع و سجدۀ ركعت سوم را بلند مىخواند، با توجه به اين كه آن ركوع و سجده دو جزء ركعتى هستند كه آهسته خواندن در آن واجب است. اين مسأله چه حكمى دارد؟
📗 ج: وجوبِ بلند خواندن در نمازهاى مغرب و عشاء و صبح و وجوبِ آهسته خواندن در نماز ظهر و عصر، مختص به قرائت حمد و سوره است. همان گونه كه وجوب آهسته خواندن در غير از دو ركعت اول نماز مغرب و عشا، فقط مخصوص قرائت حمد يا تسبيحات در ركعت سوم و چهارم است.
ولى در ذكر ركوع و سجده و تشهد و سلام و ديگر ذكرهاى واجب در نمازهاى پنجگانه، مكلّف بين آهسته يا بلند خواندن مخيّر است.
📗(توضيح المسائل (محشى - امام خمينى)، ج1، ص:608)
🔴 #احکام
🃏🎴🀄️#پاسور بازی
💢آیا پاسور بازی حرام است ؟
✍🏻مقام معظم رهبری:بازی با پاسور مطلقا و حتی بدون شرط بندی حرام است
✍🏻آیت الله سیستانی :اگر بازی با آن بدون برد و باخت مالی باشد اشکالی ندارد
✍🏻آیت الله مکارم :چنانچه در عرف از حالت قمار خارج شده باشد اشکالی ندارد
🌷نکاتِ آسمانی🌷
http://eitaa.com/joinchat/3724017688C54054d5fa7
💎 طلای قرضی
💠 سؤال: چند سکه سال قبل #قرض کردم, که قیمت آن فرضاً یک ميلیون و دویست هزار بود با این حساب که سکه هر سال حدود دویست هزار افزایش داشت. امروز #سکه حدود سه ملیون و هشتصد هزار است؛ آیا باید سکه را به #قيمت_روز بپردازم يا قيمتي که قرض کردم؟
☑️ جواب: اگر سکه را قرض کرده باشید، بايد مثل سکه ـ نه قیمت آن ـ را برگردانيد، هر چند قیمت آن تغییر کرده باشد؛ اما اگر طلا را فروخته و پول آن را به شما قرض داده است، نمىتواند شرط كند معادل قیمت سکه را در روز پرداخت به او برگردانید، البته اگر شرط کند که کاهش #ارزش_پول (تورم) را جبران کنید، اشکال ندارد.
#احکام_قرض #شرط_جبران_تورم
🆔 @leader_ahkam
✅ پایگاه اخبار و اطلاعات حقوقی #رسانه_حقوق
@law_press
🔚
بسم الله الرحمن الرحیم
🔵سؤال1: شخصی به شخص دیگری هدیه ای داده و قصد جدی نیز داشته و به قصد فرار از خمس نیست، بعد از سال خمسی از هبه خود رجوع می کند و آن را پس می گیرد، آیا باید خمس آن را بدهد؟
🔴جواب: به مجرد رجوع از هبه باید خمس آن را بدهد.
🔵سوال2: شخص معتکفی بر اثر جهل به مسأله و با داشتن روزه قضا، نیت روزه مستحبی کرده است، آیا با قطع نیت روزه مستحبی و نیت روزه قضا قبل از ظهر، اعتکاف او صحیح است؟
🔴جواب: اعتکاف او صحیح است.
🔵سؤال3: اگرشخصی خود را عادل نداند ولیکن بعضی افراد که وکالت در طلاق دارند او را عادل بدانند آیا این شخص می تواند خود را شاهد طلاق قرار بدهد و یا این که واجب است مجلس را ترک کند؟
🔴جواب: وجوب ترک مجلس معلوم نیست، ولی نمی تواند آثار طلاق صحیح را بر آن مترتب کند.
🔵سؤال4: آیا نماز خواندن با لباسهایی که روی آن عکس انسان و یا حیوان منقوش است ولی در زیر لباسی دیگر پوشیده شده است، کراهت دارد؟
🔴جواب: بله کراهت دارد.
🔵سؤال5:اگر مکان متحرکی را به عنوان مسجد وقف کنند، در دو صورت زیر حکم آن چیست؟
الف) مکانی مانند اتاقک های متحرک (کانکس)یا سوله را که هر چند ماه یک بار جا بجا می کنند، وقف کنند.
ب) مکانی که غالباً در حرکت است، مانند کوپه ای در واگن قطار یا اتاقکی درهواپیما را وقف کنند.
🔴جواب: در هر دو صورت، بنا بر احتیاط واجب وقف ثابت است.
🔵سوال6: الف) آیا به دلیل تقیه، افطار روزه، طبق نظر اهل سنت در مغرب جایز است؟ ب) در فرض جواز، آیا روزه صحیح است یا قضای آن واجب است؟ ج) آیا تقیه مداراتی را نیز، شامل است؟
🔴جواب: الف) افطار جایز است، جواب ب) قضای آن را باید بگیرد، جواب ج) اگر مدارا به خاطر پرهیز از وقوع در فتنه های ناشی از عدم مدارا باشد، الحاق آن به تقیه خوفی و اضطراری بعید نیست.
🔵سؤال7: آیا تغییر جنسیت، صرف نظر از احکام ثانوی مثل لمس و نگاه به عورت نامحرم، فی نفسه جایز است؟
🔴جواب: در صورتی که از راه های علمی و عرفی اطمینان آور، ثابت شود که شخص متقاضی تبدیل جنسیت، متعلق به جنس مخالف است، عمل تبدیل جنسیت او جایز است، همچنین در صورتی که تعلق او به جنس مخالف ثابت نشود ولی خلاف آن هم ثابت نشود و این شخص در وضیعت اضطرار شدید روحی قرار داشته باشد، جواز عمل مزبور بعید نیست، در غیر دو صورت یاد شده، عمل مزبور جایز نیست.
🔵سؤال8: اگر مال مخمس یا در حکم مخمس را درما یحتاج زندگی یا موونه کسب مصرف کند ، آیا می تواند از درآمد سال به همان مقدار کسر نموده و خمس بقیه درآمد را بپردازد؟
🔴جواب: در صورتی که صرف در مؤونه بعد از حصول ربح باشد، می تواند.
🔵سؤال9: آیا پرداخت خمس با چند روز تاخیر از سر سال خمسی جایز است؟
🔴جواب: سال خمسی مبنی بر تدقیق نیست و تاخیر به مقداری که عرفاً صرف مال در آن صرف در سال خمسی محسوب می شود، اشکال ندارد.