💠 دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ زَیِّنِّى فِیهِ بِالسِّتْرِ وَ الْعَفَافِ وَ اسْتُرْنِى فِیهِ بِلِبَاسِ الْقُنُوعِ وَ الْکَفَافِ وَ احْمِلْنِى فِیهِ عَلَى الْعَدْلِ وَ الْإِنْصَافِ وَ آمِنِّى فِیهِ مِنْ کُلِّ مَا أَخَافُ بِعِصْمَتِکَ یَا عِصْمَهَ الْخَائِفِینَ.
خدایا مرا در این روز به پوشش و عفت نفس زینت ده و به لباس قناعت و کفاف بپوشان و حامل عدل و انصاف بدار و از هر چه ترسانم،مرا ایمن ساز به نگهبانی خود ای نگهدار و عصمت بخش خدا ترسان.
☑️ شرح کوتاه دعا
🔷پوشش قناعت و بى نيازى
وَ اسْتُرْنِى فِیهِ بِلِبَاسِ الْقُنُوعِ وَ الْکَفَافِ
و به لباس قناعت و کفاف بپوشان
🔸آنچه شيران را كند روبَه مزاج
احتياج است، احتياج است، احتياج.
🔸و بى نياز، كسى است كه قانع باشد. امام علی علیه السلام می فرمایند: قناعت، سرمايه اى بى پايان است. (القَناعَةُ مالٌ لاتَنْفَدُ).
🔸نخواستن، كم خواستن، به داشته، راضى بودن، دندان طمع را كندن، به خواهشهاى دل، جوابِ «نه» گفتن... اين ها، «قنوع» و «كفاف» است.
🔸اگر اسير دل شويم، بنده ديگرانيم. چرا كه خواسته هاى دل بى پايان است و حرص، گنداب و باتلاقى است كه هرچه بيشتر انسان در آن پيش رود، گرفتارتر مى شود.
🔸درد بزرگ انسان و دام خطرناك شيطان، «تكاثر» و «افزون طلبى» است، امّا درمان اين درد هم، «قناعت» است.
🔸آنكه «ندارد»، يا «نمى خواهد»، نه با «تهديد» مى توان رامش كرد، و نه با «تطميع» مى توان خريدش!
🔸پس، لباس قناعت، لباس آزادگى و جامه حريّت و عزّت است. راستى كه طمع و تكاثر و افزون طلبى، بردگى و اسارت دائمى به همراه دارد. به فرموده مولا على عليه السلام:
🔸«الطَّمَعُ رِقٌّ مُؤَبَّد؛ طمع باعث بندگى هميشگى است». (نهج البلاغه، حكمت 171)
🔷عدل و انصاف
وَ احْمِلْنِى فِیهِ عَلَى الْعَدْلِ وَ الْإِنْصَافِ
و حامل عدل و انصاف بدار
🔸«عدالت»، كلمه زيبا و شيرينى است، امّا در مقام عمل، تلخ و ناگوار و تحمّل آن دشوار است.
🔸«انصاف»، واژه زيبا و جذّابى است، ليكن عمل به انصاف، بسى دشوار است.
🔸انصاف يعنى آنچه براى خود مى خواهيم، براى ديگران هم بخواهيم. آنچه برخود نمى پسنديم، براى ديگران هم نپسنديم.
🔸حق را ميان خود و ديگران، «نصف» كنيم، «انصاف» داشته باشيم.
🔸به فرموده پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله:
«... عادل ترين مردم، كسى است كه آنچه برخود نمى پسندد بر ديگران هم نپسندد» (ميزان الحكمه، ج 6، ح 12013)
@haramzeinabie_ir
حرم حضرت زینب خواهر امام رضا (ع) ــ اصفهان
⭕️ #اعلام_مراسم 🌸 ویژه برنامه های حرم مطهر در ماه مبارک رمضان 🔷تفسیر موضوعی قرآن کریم - ساعت 2 ظهر
⭕️ #اعلام_مراسم
🔺 همراه با قرائت #دعای_ابوحمزه_ثمالی
💠 به کلام : حجت الاسلام مرتضوی
🎤 به نفس : #کربلایی_سیدسعید_نریمانی
📅 سه شنبه ۸ خردادماه - ساعت ۲۲
حرم مطهر حضرت زینب - اصفهان
🆔 @haramzeinabie_ir
💫خدای متعال وعده کرده است که دعا را مستجاب خواهد کرد
🔻رهبرانقلاب: خدای متعال در چند آیه از آیات قرآن وعده کرده است که #دعا را مستجاب خواهد کرد.
🔺گاهی ممکن است قوانین خلقت، اقتضای این را نکند که خدا آن حاجت را حتماً برآورده کند. در مواردی آن خواسته برآورده شدنی نیست، یا بهزودی برآورده شدنی نیست. در غیر این موارد، قاعدتاً خدای متعال پاسخش این است که خواسته شما را برآورده میکند.۱۳۷۷/۱۰/۰۴
@haramzeinabie_ir
💠 دعای روز سیزدهم ماه مبارک رمضان
أَللّهُمَّ طَهِّرْنِى فیهِ مِنَ الدَّنَسِ وَالاَْقْذارِ،وَصَبِّرْنى فیهِ عَلى کائناتِ الاْقْدارِ، وَوَفِّقْنى فیهِ لِلتُّقى وَ صُحْبَهِ الاَْبْرارِ،بِعَوْنِکَ یا قُرَّهَ عَیْنِ الْمَساکین.
خدایا در این روز مرا از پلیدی ها و کثافات (هوای نفس و گناهان) پاک ساز و بر حوادث خیر و شر صبر و تحمل عطا فرما و بر تقوا و پرهیزکاری و مصاحبت نیکوکاران عالم موفق بدار به یاری خود ای مایه شادی و اطمینان خاطر مسکینان.
☑️شرح کوتاه دعا
🔷اللهم طهرنی فیه من الدنس و الاقذار
خدایا مرا در این روز از پلیدی ها و کثافات هوای نفس و گناهان پاک ساز
🔸اثر گناه بر قلب انسان
هنگامی که انسان گناه و معصیت پروردگار خویش را انجام می دهد آن گناه و معصیت اثر سویی بر ظاهر و باطن آن انسان می گذارد،
🔸به طوری که در روایات است که با انجام هر گناهی لکه سیاهی بر قلب انسان می نشیند که آن لکه سیاه با مرور زمان و انجام گناهان بیشتر، افزوده می شودو باعث سیاه شدن دل انسان می گردد به طوری که دیگر حقایق الهی را نمی تواند بشنود و به مخالفت با آنان می پردازد.
🔸چنانچه امیرمومنان حضرت علی علیه السلام فرمودند : « فالْقُلُوبُ قاسیهٌ عنْ حظّها، لاهیهٌ عنْ رُشْدها، سالکهٌ فی غیْر مضْمارها! کأنّ الْمعْنیّسواها، وکأنّ الرُّشْد فی إحْراز دُنْیاها.واعْلمُوا أنّ مجازکُمْ على الصّراط ومزالق دحْضه وأهاویل زلله، وتاراتف أهْواله
ترجمه: اما افسوس که دل ها سخت شده ،پند نمی پذیرند و از رشد و کنترل بازمانده و راهی که نباید برود،می رود ،گویا آنها هدف پندها و اندرزها نیستند و نجات و رستگاری را در به دست آوردن دنیا می دانند ،بدانید که باید از صراط عبور کنید ،گذرگاهی که عبور کردن از آن خطرناک است ،با لغزش های پرت کننده، و پرتگاه های وحشت زا و ترسهای پیاپی!
🔸مراد از عبارت «الدَّنَسِ وَالْأَقْذَارِ» ، «کثافات و پلیدی گناه» است، گناه، آدمی را کثیف میکند و دل را زنگار میگیرد. در روایات برای اینکه زنگار قلب را از بین ببریم.
🔸در روایت آمده است که قلب انسان زنگ میزند، همانطوری که آهن زنگ میزند، پس قلبتان را با استغفار و قرائت قرآن جلا بدهید. همچنین کمک کردن و دستگیری از یتیمان هم زنگار دل را از بین میبرد.
@haramzeinabie_ir
حرم حضرت زینب خواهر امام رضا (ع) ــ اصفهان
⭕️ #اعلام_مراسم 🌸 ویژه برنامه های حرم مطهر در ماه مبارک رمضان 🔷تفسیر موضوعی قرآن کریم - ساعت 2 ظهر
⭕️ #اعلام_مراسم
▫همزمان با شب میلاد امام حسن مجتبی (علیه السلام)
🔺 همراه با قرائت #دعای_ابوحمزه_ثمالی
💠 به کلام : حجت الاسلام حقیقت نژاد
🎤 به نفس : #حاج_مجید_صابری
📅 چهارشنبه ۹ خردادماه - ساعت ۲۲
حرم مطهر حضرت زینب - اصفهان
🆔 @haramzeinabie_ir
💫روزه برای تقواست
🔻رهبرانقلاب: در ماه رمضان در حد توان خودمان باید مراقبت کنیم، رفتار خودمان را تصحیح کنیم؛ فکرمان را، قولمان را، عملمان را تصحیح کنیم؛ بگردیم اشکالاتش را پیدا کنیم، آن اشکالات را برطرف کنیم. این تصحیح در جهت تقوا باشد. در آیهی شریفهی روزه میفرماید: روزه برای تقواست. ۱۳۸۹/۰۵/۲۷
@haramzeinabie_ir
💠 دعای روز چهاردهم ماه مبارک رمضان
اللهمّ لا تؤاخِذْنی فیهِ بالعَثراتِ و اقِلْنی فیهِ من الخَطایا و الهَفَواتِ و لا تَجْعَلْنی فیه غَرَضاً للبلایا و الآفاتِ بِعِزّتِکَ یا عزّ المسْلمین
خدایا مؤاخذه نکن مرا دراین روز به لغزش ها و درگذر از من در آن از خطاها و بیهودگی ها و قرار مده مرا در آن نشانه تیر بلاها و آفات ای عزت دهنده مسلمانان.
☑️ شرح کوتاه دعا
🔷اللهمّ لا تؤاخِذْنی فیهِ بالعَثراتِ
خدایا مؤاخذه نکن مرا در این روز به لغزشها
🔸در بسیاری از اوقات گرایش افراد به گناه نشأت گرفته از بی توجهی آنان به آیه های عذاب و هشدار دارد، این عدم توجه به آیه های تهدید و مجازات باعث گستاخی و جرأت افراد بر گناه شده است.
🔸دانشمندان علم اخلاق مى گویند: بیم و امید از خداوند، دو بال تكامل مؤمن هستند. همان گونه كه پرنده با دو بال پرواز مى كند؛ در صورتى كه تعادل بال ها محفوظ باشند مؤمن نیز با بال هاى ترس و امید به لقاء الهى مى رسد.
🔷و لا تَجْعَلْنی فیه غَرَضاً للبلایا و الآفاتِ
خدیا من را از آماج بلای خودت قرار نده
🔸انسان موجود ضعیفی است که در برابر کوچک ترین سختی و بلایا ابراز بی تابی می نماید،
🔸سختی و بلا به خودی خود برای بنده شوم و نا میمون نیست؛
🔸چرا که در مواقعی این سختی ها و بلاها موجب تأدیب و بازگشت بنده به سوی باری تعالی و ارتقای رتبه ی او نزد خدای منان می باشد،
🔸ولی با این حال در پاره ای از ادعیه و مناجات ها نیز شاهد هستیم اولیای الهی از بلایا هرچند اثر تربیتی داشته باشد به خدای متعال پناه برده اند. کما اینکه در دعای ابو حمزه ثمالی می خوانیم:
«إِلَهِي لا تُؤَدِّبْنِي بِعُقُوبَتِكَ وَ لا تَمْكُرْ بِي فِي حِيلَتِكَ مِنْ أَيْنَ لِيَ الْخَيْرُ يَا رَبِّ وَ لا يُوجَدُ إِلّا مِنْ عِنْدِكَ وَ مِنْ أَيْنَ لِيَ النَّجَاةُ وَ لا تُسْتَطَاعُ إِلّا بِكَ لا الَّذِي أَحْسَنَ اسْتَغْنَى عَنْ عَوْنِكَ وَ رَحْمَتِكَ وَ لا الَّذِي أَسَاءَ وَ اجْتَرَأَ عَلَيْكَ وَ لَمْ يُرْضِكَ خَرَجَ عَنْ قُدْرَتِكَ يَا رَبِّ يَا رَبِّ يَا رَبِّ؛
خدايا مرا به كيفرت ادب منما، و با نقشه ات با من نيرنگ مكن، پروردگارا از كجا برايم خيرى هست، درحالی كه جز نزد تو يافت نمى شود، و از كجا برايم نجاتى است، درحالیكه جز به تو فراهم نمی گردد، نه آن کسی كه نيكى كرد از كمك و رحمتت بی نياز شد، و نه آن كه بدى كرد و بر تو گستاخى روا داشت، و تو را خشنود نساخت از عرصه قدرتت بيرون رفت. پروردگارا، پروردگارا، پروردگارا».
@haramzeinabie_ir
حرم حضرت زینب خواهر امام رضا (ع) ــ اصفهان
⭕️ #اعلام_مراسم 🌸 ویژه برنامه های حرم مطهر در ماه مبارک رمضان 🔷تفسیر موضوعی قرآن کریم - ساعت 2 ظهر
⭕️ #اعلام_مراسم
▫همزمان با شام میلاد امام حسن مجتبی (علیه السلام)
🔺 همراه با قرائت #دعای_ابوحمزه_ثمالی
💠 به کلام : حجت الاسلام جابرانصاری
🎤 به نفس : #حاج_نعمت_الله_بهمنی
📅 پنج شنبه ۱۰ خردادماه - ساعت ۲۲
حرم مطهر حضرت زینب - اصفهان
🆔 @haramzeinabie_ir
💫اگر دیده شد یک دعا چند بار تکرار گردید و مستجاب نشد، نباید مأیوس شد
🔻رهبرانقلاب: وقتی که دعا استمرار پیدا کند، حتماً اقبال استجابت در این دعا بیشتر است. اگر دیده شد یک دعا چند بار تکرار گردید و مستجاب نشد، نباید مأیوس شد؛ بخصوص در مسائل بزرگ و مسائل مربوط به سرنوشت انسان و سرنوشت کشور و ملتها؛ چون گاهی طبیعت کارهای بزرگ چنین است که تحقّقش زمان میطلبد.
۱۳۷۷/۱۰/۰۴
@haramzeinabie_ir
💠 دعای روز پانزدهم ماه مبارک رمضان
أَللّهُمَّ ارْزُقْنى فيهِ طاعَةَ الْخاشِعينَ وَ اشْرَحْ فيهِ صَدْرى بِاِنابَةِ الْمُخْبِتينَ بِأَمانِكَ يا أَمانَ الْخآئِفينَ .
«خدايا... امروز طاعت بندگان خاشع را نصيبم كن، و سينه ام را به توبه فروتنان، فراخ ساز، به حق امان بخشى خود، اى ايمنىِ دلهاى ترسان».
☑️شرح کوتاه دعا
🔷خشوع
أَللّهُمَّ ارْزُقْنى فيهِ طاعَةَ الْخاشِعينَ
خدايا امروز طاعت بندگان خاشع را نصيبم كن
🔸«خشوع»، حالتى است مركّب از دو احساس: 1- احساس و شناخت عظمت خدا، 2- احساس كوچكى و ضعف خود.
🔸خداوند نمازگزارانى را اهل «فلاح» و رستگارى مى داند كه در نمازشان «خاشع» باشند. قَد أفلَحَ المُؤمِنُونَ، الّذينَ هُم فى صَلاتِهِم خاشِعُونَ. (مؤمنون، آيه 1 و2)
🔸وقتى در برابر پروردگار متعال، احساس بندگى و كوچكى و عبوديّت كنيم، در محضرش، مؤدّب، باوقار، خائف، خاشع و مطيع خواهيم بود و نمازمان روح خواهد داشت و عبادتمان، داراى حضور قلب خواهد بود. طاعتى اين چنين، شايسته درگاه كبريايى است.
🔸خشوع، «حالت»ى است در دل، كه «خضوع» در اندام و برون را به همراه دارد. پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله روزى مشاهده كرد كسى در حال نماز، با ريش خود بازى مى كرد، فرمود: «اگر قلب او «خاشع» بود، اعضاى او هم «خاشع» مى شد (احياءالعلوم ج 1 ص 151)
🔸پس خشوع در عبادت، موهبتى است بزرگ كه بايد از خداوند خواست تا عنايت كند.
🔷شرح صدر
وَ اشْرَحْ فيهِ صَدْرى بِاِنابَةِ الْمُخْبِتينَ
و سينه ام را به توبه فروتنان، فراخ ساز،
🔸از خداوند، «شرح صدر» خواسته ايم. يعنى گشادگى سينه و فراخى قلب.
🔸اين هم يك «احساس» و «حالت» است كه از ايمان ناب، توكّل مطلق، استغناء از مردم، تحمل فراوان، اراده اى استوار و اميدى عظيم، سرچشمه مى گيرد.
🔸آنكه «شرح صدر» دارد، هراس ندارد، مأيوس نيست، در چنگ مشكلات، خورد نمى شود، در كام موج حادثه ها غرق نمى گردد، غم به دلش چنگ نمى اندازد، ناملايمات و كارشكنيها، سستش نمى كند، از شكست ها، افسرده نمى شود، از كمى ياران، دلتنگ نمى گردد، از انبوه دشمن، نمى ترسد، اين «شرح صدر» است.
منبع : (سيناي نياز؛ جواد محدثي)
@haramzeinabie_ir