⚜بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
🕋 اللَّهُ يَسْتَهْزِئُ بِهِمْ وَيَمُدُّهُمْ فِي طُغْيَانِهِمْ يَعْمَهُونَ
🕊 خدا به ایشان استهزا کند و در سرکشی مهلتشان دهد که حیران بمانند.(بقره/۱۵)
💠 كلمه «يَعمهون» از «عَمَه» مثل «عَمى» مىباشد، لكن «عمى» كورى ظاهرى را گويند و «عمه» كورى باطنى است.
💠 امام رضا عليه السلام در تفسير اين آيه مىفرمايد: خداوند، اهل مكر و خدعه و استهزا نيست، لكن جزاى مكر و استهزاى آنان را مىدهد. همچنان كه آنان را در طغيان و سركشى خودشان، رها مىكند تا سر درگم و غرق شوند. و چه سزايى سختتر از قساوت قلب و تسلّط شيطان و وسوسههاى او، ميل به گناه و بىرغبتى به عبادت، همراهى و همكارى با افراد نا اهل و سرگرمى به دنيا و غفلت از حقّ كه منافقان بدان گرفتار مىآيند.
💠منافقان، دوگانه رفتار مىكنند و لذا با آنها نيز دو گونه برخورد مىشود؛ در دنيا احكام مسلمانان را دارند و در آخرت كيفر كفّار را مىبينند.
📚تفسیر نور
👈لطفا با ارسال مطالب ؛در نشر آموزه های دینی ما را یاری کنید.🌺
#تفسیر
#عکس_نوشته_تولیدی
🌐 https://eitaa.com/harimehayat
⚜بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
🕋 أُولَٰئِكَ الَّذِينَ اشْتَرَوُا الضَّلَالَةَ بِالْهُدَىٰ فَمَا رَبِحَتْ تِجَارَتُهُمْ وَمَا كَانُوا مُهْتَدِينَ
🕊 آنانند که گمراهی را به راه راست خریدند، پس تجارت ایشان سود نکرد و راه هدایت نیافتند. (بقره/۱۶)
💠منافق، سود و زيان خود را نمىشناسد ولذا هدايت را با ضلالت معامله مىكند. «اشْتَرَوُا الضَّلالَةَ بِالْهُدى»
💠انسان، آزاد و انتخابگر است. چون داد و ستد، نياز به اراده وتصميم دارد.
«اشْتَرَوُا الضَّلالَةَ ...»
💠 دنيا همچون بازار است و مردمان، معاملهگر و مورد معامله، اعمال و انتخابهاى ماست. «اشْتَرَوُا ... فَما رَبِحَتْ تِجارَتُهُمْ»
💠عاقبتِ مؤمن، هدايت؛ «عَلى هُدىً مِنْ رَبِّهِمْ» و سرانجام منافق، انحراف است.
«ما كانُوا مُهْتَدِينَ»
💠منافقان به اهداف خود راهى نمىيابند. «ما كانُوا مُهْتَدِينَ» وبا توجّه به آيات بعد.
📚تفسیر نور
👈لطفا با ارسال مطالب ؛در نشر آموزه های دینی ما را یاری کنید.🌺
#تفسیر
#عکس_نوشته_تولیدی
🌐 https://eitaa.com/harimehayat
♥️🍃
#امام_مهدی(ع) :
ما از همه خبرهاى شما آگاهيم و چيزى از خبرهاى شما از ما پنهان نيست
📚بحار الأنوار
👈لطفا با ارسال مطالب ؛در نشر آموزه های دینی ما را یاری کنید.🌺
#امام_زمان
#مهدویت
🌐 https://eitaa.com/harimehayat
⚜بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
🕋 مَثَلُهُمْ كَمَثَلِ الَّذِي اسْتَوْقَدَ ناراً فَلَمَّا أَضاءَتْ ما حَوْلَهُ ذَهَبَ اللَّهُ بِنُورِهِمْ وَ تَرَكَهُمْ فِي ظُلُماتٍ لا يُبْصِرُونَ
🕊 مَثل آنان (منافقان)، مَثل آن كسى است كه آتشى افروخته، پس چون آتش اطراف خود را روشن ساخت، خداوند روشنايى و نورشان را ببرد و آنان را در تاريكىهايى كه (هيچ) نمىبينند، رهايشان كند.(بقره/۱۷)
💠مثال، براى تفهيم مطلب به مردم، نقش مؤثّرى دارد. مسائل معقول را محسوس و بدينوسيله راه را نزديك وعمومى مىكند، درجه اطمينان را بالا مىبرد ولجوجان را خاموش مىسازد. در قرآن مثالهاى فراوانى آمده است از جمله:
💠مثال حقّ، به آب و باطل به كفِ روى آب. مثال حقّ به شجرهى طيّبه و باطل به شجرهى خبيثه. تشبيه اعمال كفّار به خاكسترى در برابر تندباد. و يا تشبيه كارهاى آنان، به سراب. «4» تشبيه بتها و طاغوتها به خانه عنكبوت. تمثيل دانشمند بىعمل به الاغى كه كتاب حمل مىكند. وتمثيل غيبت، به خوردن گوشت برادرى كه مرده است.
💠 اين آيه نيز در مقام تشبيهِ مجموعهاى از روحيّات و حالاتِ منافقان است. آنان، آتش مىافروزند، ولى خداوند نورش را مىبرد و دود و خاكستر و تاريكى براى آنان باقى مىگذارد.
امام رضا عليه السلام فرمودند: معناى آيه «تَرَكَهُمْ فِي ظُلُماتٍ ...» آن است كه خداوند آنان را به حال خود رها مىكند.
📚تفسیر نور
🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸
❄️ همسرانه
💫 اثری زیبا به دنبال ازدواج
🍃نکتۀ دیگر این که انسان با #ازدواج، به #تقوای الهی دست مییابد. و رعایت تقوا و داشتن #رأفت و #مهربانی با مومنان، میتواند به #انسان یاری رساند که به محضر امام #زمانش شرف یاب شود.🍃
💖✨💖✨💖✨💖✨💖
📚 همسران ثقلینی، ص۶۳.
👈لطفا با ارسال(فوروارد) مطالب؛ در نشر آموزه های دینی ما را یاری کنید.🌺
#محبّت_ازدواج
#همسرانه
#زوجین
🌐https://eitaa.com/harimehayat
⚜بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
🕋 صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لَا يَرْجِعُونَ
🕊 آنها کر و گنگ و کورند و (از ضلالت خود) بر نمیگردند.(بقره/۱۸)
💠قرآن در ستايش برخى پيامبران مىفرمايد: آنان دست وچشم دارند، «وَ اذْكُرْ عِبادَنا إِبْراهِيمَ وَ إِسْحاقَ وَ يَعْقُوبَ أُولِي الْأَيْدِي وَ الْأَبْصارِ» شايد مقصود آن است كه كسى كه دست بتشكنى دارد دست دارد، كسى كه چشم خدابين دارد چشم دارد، پس منافقان كه چنين دست وچشمى ندارند، در واقع همچون ناقصالخلقههايى هستند كه خود مقدّمات نقص را فراهم كرده و وسائل شناخت را از دست دادهاند. لذا در اين سوره دربارهى منافقان تعابيرى همچون «لايشعرون، ما يشعرون، لايعلمون، لايبصرون، يعمهون، صمّ، بكم، عمى، لا يرجعون» بكار رفته است.
💠نظر غیر از بصیرت است.
💠عدم بهرهگيرى صحيح از امكانات و وسائل شناخت، مساوى با سقوط و از دست دادن انسانيّت است. در سوره اعراف آيهى 179 مىخوانيم: «لَهُمْ قُلُوبٌ لا يَفْقَهُونَ بِها وَ لَهُمْ أَعْيُنٌ لا يُبْصِرُونَ بِها وَ لَهُمْ آذانٌ لا يَسْمَعُونَ بِها أُولئِكَ كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولئِكَ هُمُ الْغافِلُونَ» آنان دل دارند، ولى نمىفهمند، چشم دارند ولى نمىبينند، گوش دارند ولى حقّ را نمىشنوند، اين گروه همچون چهارپايان بلكه از آنها پستتر و گمراهترند، ايشان غافل هستند.
جزاى كسى كه در دنيا خود را به كورى و كرى و لالى مىزند، كورى و كرى و لالى آخرت است. «وَ نَحْشُرُهُمْ يَوْمَ الْقِيامَةِ عَلى وُجُوهِهِمْ عُمْياً وَ بُكْماً وَ صُمًّا»
📚تفسیر نور
💠 نماز
یکی از شیوههایی که زمینهساز رغبت فرزندان ما به نماز است؛ دوری از اهل فساد میباشد.
بدون شک در دوستی و معاشرتها، انسان خواه ناخواه تاثیر میپذیرد و بخش مهمی از افکار و صفات اخلاقی خود را از طریق معاشرت میگیرد و این حقیقتی است که هم از نظر علمی و هم از جنبه تجربی به اثبات رسیده است.
باید از رفت و آمد با اهل فساد و افراد بیقید اجتناب کرده و برای فرزندانتان دوستانی مقید به قیود الهی انتخاب کنید؛ زیرا تاثیر پذیری نوجوانان و جوانان از یکدیگر بیشتر است.
علاوه براین یکی از وظایف مهم والدین نظارت بر دوستان و فرزندان بوده و مهمتر اینکه خودشان با افرادی که اهل دین و قیودات دینی نیستند و در تمیز و تشخیص حلال و حرام دقت نمیکنند، اجتناب نمایند.
قرآن خطاب به رسولالله صلی الله علیه و آله میفرمایند: وَأْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلَاةِ وَاصْطَبِرْ عَلَيْهَا؛ و تو اهلت را به برپایی نماز فرمان ده و در این امر پایداری و صبوری پیشه کن.
📚خدایا چگونه شاد باشم؟ ص ۱۳۳_۱۳۴
👈لطفا با ارسال مطالب ؛در نشر آموزه های دینی ما را یاری کنید.🌺
🌐 https://eitaa.com/harimehayat