🔰 مافیای آب؛ پشت پرده خشکسالیهای اخیر خوزستان / بستن سد کرخه اشتباه بود!
🔹 24 تیرماه بود که تجمعات مردمی در اعتراض به قطعی آب و عدم دسترسی شهروندان و کشاورزان به آب و انتقال بی رویه آب کارون در استان خوزستان برگزار شد و حالا 10 روز است که این اعتراضات در بسیاری از شهرهای این استان در حال برگزاری هستند.
🔹 طبق گفتههای منابع محلی، مشکلات بی آبی استان خوزستان که منجر به خشک شدن تالاب هورالعظیم و از بین رفع دامها و بایر شدن زمینهای کشاورزی شده، بیش از همه ناشی از عدم مدیریت در منابع مالی، سدسازیهای بی مورد و انتقال بی رویه آب کارون به سایر شهرهای کشور است.
🔹 در جریان برگزاری این اعتراضات که به گفته مردم استان به صورت مسالمت آمیز و با هدف رفع مشکلات آبی خوزستان شکل گرفته، تنش هايى به وجود آمد و افرادى با سودجويى قصد داشتند اين اعتراضات را از مسير اصلى خود كه مطالبات مردمى براى رفع مشكلات آبى است، دور كنند.
مشروح گزارش:
http://snn.ir/003zRF
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔰 تهران؛ دومین استان فقیر از نظر منابع آبی
🔹 استان تهران بعد از سیستان و بلوچستان دومین استان فقیر از نظر منابع آبی شناخته شده است.
🔹 سرانه آب هر تهرانی در حالی حدود 350 متر مکعب بوده که این رقم در کل کشور 1600 متر مکعب است.
🔹 علت این مساله نیز پایین بودن سطح بارش ها نیست. متوسط بارندگی در تهران حدود 270 تا 280 میلیمتر بوده که از متوسط 250 میلیمتری کشور هم بالاتر است و مساله اصلی به جمعیت بالای این شهر مربوط میشود.
🔹 در تهران حدود 15 میلیون نفر ساکن هستند. به عبارتی در یک درصد مساحت کشور، حدود 20 درصد جمعیت کل کشور قرار دارد و همین مساله موجب شده که سرانه آب در تهران حدود یک پنجم متوسط کشور باشد.
🔹 حجم بالای مصرف آب در فقر آبی تهران هم بیاثر نبوده است. بر اساس آمار موجود، هر تهرانی به طور متوسط 240 لیتر در شبانه روز آب مصرف میکند؛ در حالیکه متوسط کشوری این عدد تنها 200 لیتر است.
🔹 بختیاری، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در خصوص وضعیت منابع آبی استان تهران میگوید: بیلان منفی آبی تهران سالانه 150 میلیون متر مکعب است و هر سال 150 میلیون مترمکعب بیشتر از ورودی ذخایر زمینی، آب برداشت میکنیم. وضعیت ذخایر سدهای پنجگانه تهران سال گذشته بیش از یک میلیارد و 140 متر مکعب بوده که امسال به حدود 790 میلیون مترمکعب کاهش یافته است.
@mashreghnews_channel
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔰 سقوط صادرات نفتی در سال گذشته/ ارزش صادرات نفتی به کمترین میزان دو دهه گذشته رسید
🔹 بر اساس اعلام بانک مرکزی، ارزش صادرات نفتی کشور در سال گذشته برابر با 21 میلیارد و 43 میلیون دلار بود که نسبت به سال 1398 کاهش 27.5 درصدی را نشان میدهد.
🔹 از سال 1397 با خروج آمریکا از برجام و همچنین شیوع کرونا، صادرات نفتی ایران به شدت کاهش پیدا کردهاست.
🔹 میزان صادرات نفت ایران در سال 1399 نسبت به سال 1397 کاهش 66.47 درصدی را تجربه کردهاست.
🔹 ارزش صادرات نفتی سال گذشته نسبت به اوج فروش نفتی در سال 1390 نیز کاهش بیش از 82 درصدی را نشان میدهد.
🔹 ارزش دلاری صادرات نفتی سال گذشته، کمترین میزان از سال 1380 به حساب میآید.
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 محمد حسینی، مشاور رئیس دیوان محاسبات در گفتگو با «نود اقتصادی»: روحانی بودجه کشور را 3/5 برابر بزرگتر کرد و تحویل رئیسی میدهد، این در حالیست که در دولتهای هشت ساله قبلی این افزایش کمتر از 1.5 برابر بود
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔰 حجتالاسلام رئیسی: دولت سیزدهم برای حل مشکلات اراده جدی دارد
💬 رئیس جمهور منتخب:
🔹 برای درمان اقتصاد بیمار کشور اراده جدی داریم و در این مسیر نه براساس سلیقه بلکه براساس راهکارهای علمی و کارشناسی اقدام خواهیم کرد.
🔹 از همه ظرفیت کارشناسی نیروی کارآمد کشور کمک میگیریم.
🔹 اجرای عدالت و مقابله جدی با فساد خواسته مردم از ماست و دولت اجرای خواست مردم را با جدیت دنبال خواهد کرد.
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔰 جناب #حسن_روحانی درحالی قانون #مجلس در آذر 99 را علت عدم موفقیت در مذاکرات هستهای دانسته که در ابتدای #دولت و با وعدهی 100روزه، 8سال همه ظرفیتهای کشور را معطل #مذاکره با طرفهای غربی کرده است؛ و اکنون با فرافکنی از واقعیات دیپلماسی به دنبال مقصری جز خطای راهبردی خود میگردد.
🔹 جناب روحانی بیش از همه واقف است که اصل نیاز به مذاکره و رسیدن به توافق با #ایران جهت اجرای متقابل تعهدات #برجام در تروئیکای اروپایی و آمریکا، به واسطهی تصویب #قانون_راهبردی_لغو_تحریمها حاصل شد؛ و اصالتا طرف غربی پیش از تصویب این قانون، نیازی به مذاکره حول تعهدات گذشته نداشت.
🔹 قانون مجلس پس از ترور شهید #محسن_فخری_زاده ضمن نمایش قدرت بازدارندگی ایران، دست برتر دیپلماتهای ایرانی در مذاکرات #وین را نیز فراهم کرد که متاسفانه به دلیل تعجیل دولت روحانی در بهرهبرداری انتخاباتی و ترجیح انتفاع سیاسی بر منافع ملی، نتوانست از این فرصت تاریخی نتیجه مطلوب بگیرد.
✍ علی خضریان
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔰 مراسم تنفیذ سیزدهمین دوره ریاستجمهوری اسلامی 12 مرداد برگزار میشود
🔹 مراسم تنفیذ سیزدهمین دورهی ریاست جمهوری اسلامی ایران سهشنبه 12 مرداد 1400 با حضور رهبر انقلاب اسلامی و جمعی از مسئولان و کارگزاران نظام در حسینیهی امام خمینی (ره) برگزار و منتخب ملت ایران توسط ولی فقیه به سِمت «ریاست جمهوری» منصوب میشود.
🔹 این مراسم با رعایت دستورالعملها و شیوهنامههای بهداشتی برگزار و از ساعت 10:30 صبح به صورت زنده و مستقیم از شبکههای صدا و سیما، سایت و صفحات KHAMENEI.IR در شبکههای اجتماعی بصورت زنده پخش میشود.
🔹 در این برنامه وزیر کشور گزارشی از روند برگزاری انتخابات 1400 ارائه میکند و پس از قرائت متن حکم تنفیذ رئیس جمهور منتخب و ایراد سخن توسط حجتالاسلام والمسلمین رئیسی، رهبر انقلاب سخنرانی خواهند کرد.
🏷 #تنفیذ_سیزدهم
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 ولایتی: آمریکایی ها می خواهند هر آنچه از افغانستان مانده را تخریب کنند
💬 دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی:
🔹 علت کمک جمهوری اسلامی ایران به افغانستان تقویت اخوت میان آحاد مردم این کشور است
🔹 مردم افغانستان قدرت ایجاد نقش در احیای تمدن نوین اسلامی را دارند
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔰 از روزی که بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی در مجلس مطرح شد بخشی از مردم و نخبگان به خاطر نتایج حاصل از بی کفایتی دولت روحانی که منجر به بروز بحران های این روزهای کشور شده است،دچار نگرانی و نوعی باورپذیری در اظهار نظرهای مخالفان و شانتاژهای رسانه ای شده اند.
🔹 که متاسفانه وجود چنین فضایی، ناشی از عدم اقناعسازی مردم و گفتگوی صریح و مستقیم نمایندگان مجلس قبل از رونمایی از چنین طرحی می باشد.
🔻 اما آنچه از طرح صیانت باید بدانیم:
1️⃣ طرح صیانت از فضای مجازی به دنبال رفع تبعیض بین پلتفرمهای داخلی و خارجی است.
تا امروز برای پهنای باند به طرف خارجی پول پرداخت میکردیم اما طبق این طرح، به تولیدکننده محتوای داخلی حقالسهم خواهیم داد و اعتبار این کار از محل صندوق تأمین میشود.
2️⃣ طبق این طرح تا زمانی که نرمافزارها و پلتفرمهای داخلی رشد نکرده و نتوانند تمام سرویسهای مورد نظر را ارائه دهند، هیچکدام از پلتفرمهای خارجی، فیلتر و یا متوقف نمیشوند.
3️⃣ این طرح دست مسوولان را باز میکند تا با پلتفرمهای خارجی رایزنی کنند که در چارچوب قوانین و مقررات جمهوری اسلامی فعالیت کنند.
4️⃣ طرح صیانت از فضای مجازی درواقع آغاز قانونمند شدن فضای مجازی برای حمایت از کاربران است.
صاحبان پلتفرمها و اپراتورها و کسانی که دوست ندارند فضای مجازی قانونمند باشد، با این طرح مخالف هستند.
پلتفرمهای خارجی درآمد بالایی از کشور ما دارند و هیچ مالیاتی پرداخت نمیکنند.
5️⃣ در صورت تصویب نهایی این طرح، اختصاص امکانات خدمات پرداخت الکترونیک، حقالسهم پهنای باند برای تولیدکنندگان محتوای داخلی و معافیتهای مالیاتی از ابزارهای حمایتی ما برای پلتفرمهای داخلی است.
6️⃣ در این طرح حق مالکیت معنوی افراد کاملاً مورد توجه قرار گرفته، و به هیچوجه قرار نیست هیچ شبکهای در فضای مجازی مسدود شود.تا زمانی که پلتفرمهای داخلی ما نتوانند با نمونه خارجی رقابت کنند، پلتفرمهای خارجی به کار خود ادامه خواهند داد و مسدودسازی نیست.
در پایان با وجود همه نگرانی ها این طرح در مرحله بررسی است و در فاز اجرایی قرار نگرفته است اما فضای مجازی کشور نیاز به ساماندهی دارد تا نااهلان دیگر نتوانند ملت را فریب دهند و معیشت و فرهنگ و هویت مردم را تباه کنند و مملکت را به آشوب بکشانند.
#طرح_صیانت
✍ آزیتا همتیان
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔹 میری آمار کرونا رو از سایت جهانی چک کنی؛با آگهی استخدام کارمند اطلاعاتی از طرف اسرائیل مواجه میشی!حالا #طرح_صیانت رو کاری ندارم اما در این بازی کثیف نابرابر که علیه ایران عزیز ما راه انداختن با این ولنگاری قابل جمع نیست
ای تاریخ؛نفرین به تو که اگر نگی ما اینروزا یک به صد جنگیدیم
✍ پوریا فاضل
- - - - -
🔹 با توجه به پیگیری های انجام شده در مورد طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضایمجازی» احتمال زیاد این طرح در دستور کار مجلس قرار نخواهد گرفت و در دولت جدید هم قطعا این طرح رأی نخواهد آورد.
✍ سيد علي موسوي
- - - - -
🔹 اگر جبهه انقلاب برای هر طرح و برنامه مشغول چنین فرسایشی بشه؛ قطعا باید منتظر دودستگیهای عجیب؛ شکافهای اجتماعی عمیق و همچنین از بین رفتن نگاه تحولگرایانه به مسائل باشیم
این #طرح_صیانت زنگ هشداری بود برای مدیران میانی که بدونن چقدر با "اقناع عمومی" فاصله دارن
✍ پوریا فاضل
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔰 چند نکته درباره طرح مشهور به صیانت
✍ سیدنظام الدین موسوی - نماینده مجلس شورای اسلامی
🔹 برخلاف آنچه در برخی رسانه ها و شبکه های اجتماعی عنوان شده، طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی(مشهور به #طرح_صیانت) در مجلس تصویب نشده است و تا قبل از تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان، قانون نیست و اجرا نمیشود.
🔹 آنچه روز 6مرداد با رای 121نماینده مجلس تصویب شد، سپردن این طرح به یک کمیسیون مشترک(طبق اصل 85قانون اساسی) جهت بررسی دقیق، جامع، با حوصله و تخصصی طرح است. در کمیسیون مشترک، هم از نظرات و پیشنهادات کارشناسان استفاده خواهد شد و هم حذف و اصلاحات متعددی در طرح فعلی صورت میگیرد.
🔹 کمیسیون مشترک شامل نمایندگانی از کمیسیونهای تخصصی مرتبط با موضوع مجلس( نظیر کمیسیونهای فرهنگی، حقوقی و قضایی، صنایع، اقتصاد و...) است که هم کلیت طرح و هم اجزای آن را با دقت مورد بررسی قرار داده و نهایتاً تصویب هر جزئی از طرح، نیازمند رای دو سوم اعضای کمیسیون است.
🔹 پس از بررسی دقیق و کارشناسی طرح و حذف و اضافات احتمالی در آن، در صورتی که دو سوم اعضای کمیسیون مصوب کنند، طرح به صحن مجلس می آید. مصوبات مشمول اصل 85 نیاز به تعیین دوره آزمایشی برای اجرا دارد. پس از مشخص شدن این مدت توسط مجلس، طرح برای تایید به شورای نگهبان ارسال میشود.
🔹 مطابق آنچه بیان شد، فعلاً طرح حمایت از حقوق کاربران در مجلس تصویب نشده و برای تصویب راهی طولانی در پیش دارد و احتمالاً طی بررسی در کمیسیون مشترک دستخوش تغییر و تحولات قابل توجهی بشود.
فلذا برخی تحلیلها در این باره با عنوان "مصوبه مجلس درباره اینترنت و فضای مجازی" نادرست است.
🔹 مثل هر طرح پیشنهادی دیگر، طرح حمایت از حقوق کاربران هم دارای نقاط قوت و ضعفی است.
بخش عمده طرح مربوط به ساماندهی مدیریت کلان و تنظیم گری فضای مجازی است و ورود چندانی به جزئیات نشده است.
🔹 "قطع کردن اینترنت" بر اساس این طرح،بزرگترین دروغی است که این روزها به خورد خلق الله میدهند.
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 اینترنت ماهوارهای مدتی است که به تهران رسیده است
🔹 روایت رئیس مرکز ملی فضای مجازی از قیمت و مشخصات تجهیزات جدید دسترسی به اینترنت
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 عبرت آیندگان
🔹 مروری بر تجربه اعتماد به غرب، همراه با گفتگوی #منتشرنشده رهبر انقلاب با هاشمی رفسنجانی درباره بینتیجه بودن مذاکره با آمریکا
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 ماجرای شنیده نشده تذکر رهبرانقلاب به هاشمی رفسنجانی درباره مذاکره با آمریکا از زبان صفارهرندی
💬 عضو مجمع تشخیص مصلحت:
🔹 در یک جلسه دیدار اعضای مجمع با رهبرانقلاب، ایشان فیلمبردارها را از جلسه بیرون کردند و به آقای هاشمی گفتند این چه حرفهایی بود که شما درباره مذاکره با آمریکا زدید؟!
🔹 آقای هاشمی گفتند من زمان امام هم حرفهایی که مصلحت میدانستم را میزدم! رهبرانقلاب فرمودند: اما مذاکره با آمریکا را که امام نپذیرفتند. و آقای هاشمی پاسخی درباره استدلالهای رهبری نداشتند.
🔹 آقای هاشمی انتظار اینکه رهبرانقلاب این موضوع را علنی کند را نداشت چون مشخص بود ایشان میخواستند جمعی شاهد این تذکر باشند.
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔰 «تدوین مرامنامه حافظ منافع عامه» و «تعیین شاخصهای سنجشپذیر متناظر با هر یک از مدیران ارشد مرتبط با رئیس جمهور»
🔹 «ایتان، پژوهشکده سیاستگذاری شریف، اندیشکده اقتصاد مقاومتی پژوهشکده آیندگان، پژوهشکده چشمانداز و آیندهپژوهشی، بنیاد توسعه فردا، اندیشکده معنا، مؤسسه فتوح» در نامهای به سید ابراهیم رئیسی آمادگی خود را برای «تدوین مرامنامه حافظ منافع عامه» و «تعیین شاخصهای سنجشپذیر متناظر با هر یک از مدیران ارشد مرتبط با رئیس جمهور» اعلام کردند.
✍ متن این نامه به شرح زیر است:
باسمه تعالی
جناب حجتالاسلام و المسلمین دکتر رئیسی زید عزه الشریف
رئیس جمهور منتخب و محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام و احترام و آرزوی توفقیات الهی برای حضرتعالی؛ مستحضرید که رأی مردم به جنابعالی بیانگر اعتماد ایشان به شما برای «سکانداری پیشرفت کشور» است. پیشرفت کشور از یک سو در گرو عزم و اراده مدیران ارشد و از سوی دیگر منوط به اتخاذ تصمیمات اثربخش توسط ایشان است. تجربه اندیشکدهها در بررسی مسائل اساسی کشور طی سالهای اخیر نشان میدهد که نظام تصمیمگیری کشور را دو عامل مهم با اختلال جدی مواجه ساخته است:
1. عامل نخست «تعارض منافع» مدیران ارشد است؛ تعارض بین «منافع فردی / گروهی / صنفی» با «منافع عامه» عامل قدرتمندی است که به صورت خودآگاه یا ناخودآگاه مسیر اتخاذ و اعمال تصمیمات صحیح را مسدود میکند.
حکایت پُر کردن چاه آب منزل عالم جلیل القدر علامه حلّی برای صدور فتوا درباره نجاست یا طهارت آب چاهی که در آن حیوانی مرده است، مثال بارزی از اثر ناخودآگاه تعارض منافع بر تصمیمگیری است. از جمله مصادیق بارز تعارض منافع میتوان به «عضویت مدیران در هیئت مدیره شرکتهای خصوصی مرتبط پیش از تصدی مسئولیت دولتی»، «اشتغال همزمان یک مدیر در نهادهای متعدد عمومی به ویژه در فعالیتهای نیازمند کار تمام وقت»، و «تابعیت مضاعف مدیران یا بستگان درجۀ یک ایشان» اشاره کرد.
2. عامل دوم نیز «فقدان نظام مؤثر پایش و ارزیابی عملکرد مدیران ارشد» است. در نبود ساختار معتبر ارزیابی عملکرد، اگرچه گزارش عملکردهای متعدد و متنوع تولید میشوند؛ اما در واقع هیچکس در قبال مسائل کشور پاسخگو نیست؛ از این رو مسائل اساس به صورت حقیقی مرتفع نمیشوند.
مبتنی بر مسئلهشناسی فوق، به منظور تقویت و تسریع حرکت کشور در مدار پیشرفت و با توجه به اراده و انگیزه جنابعالی برای تحقق این مهم، پیشنهاد میشود:
- اولاً «فقدان تعارض منافع» به عنوان شرط لازم در معرفی مدیران ارشد دولت به مجلس شورای اسلامی و یا انتصاب ایشان مدنظر قرار گیرد و تمامی ایشان نیز ملزم به امضا و انتشار عمومی «مرامنامه حافظ منافع عامه» باشند.
هر مدیری در این مرامنامه باید عدم تعارض منافع خود را حین و پس از اتمام مسئولیت تأیید نموده و در صورت اثبات خلاف واقع بودن اظهارات، مجازاتهای مشخصی را بپذیرد.
- ثانیاً پیش از معرفی مدیران ارشد دولت به مجلس شورای اسلامی و یا انتصاب ایشان، انتظارات شما از ایشان تصریح شده، به صورت تعداد محدودی «شاخص سنجشپذیر» با ایشان توافق و به صورت عمومی منتشر گردد.
🔹 بدین ترتیب اهمّ وظایف هر مدیر مشخص میشود و در نتیجه به طور واقعی در برابر آنها پاسخگو خواهد بود. بدیهی است همه گزارشهای عملکرد دستگاهها نیز باید بر اعلام وضعیت این شاخصها متمرکز شود.
🔹 برای تحقق این مهم، اندیشکدههای امضاکننده این نامه آمادگی خود را برای «تدوین مرامنامه حافظ منافع عامه» و «تعیین شاخصهای سنجشپذیر متناظر با هر یک از مدیران ارشد مرتبط با رئیس جمهور» اعلام میدارد.
🔹 امید است دولت با اتخاذ نگرشهای نو و با ارادهای راسخ در جهت اصلاح ساختارهای معیوب حکمرانی، بتواند زمینه ساز حرکتی بیسابقه در تعالی کشور باشد.
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 بازگشت جواد فروغی با لباس پرستاری پس از کسب مدال طلای المپیک 2020 به کشور
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔰 نگاهی به کتاب صاعقهی گناه
🔻 صاعقههایی که اعمال را خاکستر میکنند جدیدترین کتاب انتشارات انقلاب اسلامی
🔹 رهبر انقلاب موفقیت و پیروزی را از آثار ترک گناه برمیشمارند و تقوا را فقط مخصوص دین نمیدانند، بلکه دربارهی آن میفرمایند: «تقوا عبارت است از اجتناب و پرهیز از خطا و گناه و اشتباه و آلودگی و ناپاکی و انحراف از راه و پیروی از هوسها و دل سپردن به خط مستقیم تکلیف و وظیفه در میدانهای مختلف؛ همه باید با تقوا باشند تا موفق بشوند. تقوا شرط توفیق در هر راهی است؛ مخصوص دین هم نیست؛ منتها تقوای دینی، روشن و واضح و شیرین و خوش عاقبت است.»
🔹 گمان بعضیهایمان این است همین که نمازی بخوانیم و آن را به تسبیحات حضرت زهرا سلاماللهعلیها ختم کنیم و واجباتمان را از روی عادت انجام دهیم، در اعلیعلیّین همنشین پیامبران، شهدا و صالحین خواهیم بود و با هر سبحانالله یا الحمدللهمان نیز بیتوجه به تراکم در شهرداری بهشت، طبقهای بر روی خانهی سهطبقهمان در جنتالاعلی ساخته و طلح منضودی در حیاط خانهی تککلیدمان غرس خواهد شد؛ امّا در این میان، از صاعقههایی که بر زندگیمان اثرگذارند غفلت میکنیم.
از صاعقههایی که گاهوبیگاه و خواستهوناخواسته هرچه بافتهایم را به چشمبرهمزدنی به خاکستر تبدیل میکند.
🔹 «صاعقه گناه» همان صاعقهای هست که اگر مراقب نباشیم و غفلتورزیم، دانهبهدانه باغهایمان که «تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَار» نیز هست را نابود میکند و آبادیها را به تلی از خاک بدل میکند تا آنجا که چیزی باقی نمیماند و آنگاه به طمع «اسفلالسافلین» و انکار آیات الهی پیدرپی به ما حمله خواهد کرد.
📕 کتاب «صاعقه گناه» مجموعهای از سخنرانیهای رهبر انقلاب دربارهی گناه است و دیدگاه ایشان را در اینباره بیان میکند. کتاب با تعریف معنای «گناه» آغاز میشود و در چند فصل به «تبیین ابعاد گناه»، «انواع گناه»، «عوامل گناه»، «عواقب گناه»، «آثار ترک گناه»، «موانع ارتکاب گناه» و «راههای علاج گناه» میپردازد.
📖 رهبر انقلاب در هر فصل از کتاب از شواهد قرآنی و احادیث معصومین علیهمالسلام برای فهم و درک بهتر عنوان فصل و زیر عنوانهای آن استفاده میکنند. در واقع کتاب مجموعهی کاملی از دیدگاه رهبر انقلاب دربارهی «گناه» است که با شیرینی مثالها و نقل احادیث از زندگی ائمهی اطهار به تبیین «گناه» و ابعاد مربوط به آن میپردازد.
🔹 در نگاه رهبر انقلاب «موانع راه کمالِ انسان» گناه شمرده میشود. ایشان از سه منظرِ «گناه از نظر نتیجه»، «گناه بهلحاظ گناهکار» و «گناه بهلحاظ کیفیت» به بررسی انواع گناه میپردازند و میان گناه سیاسیون و افراد عادی تفاوت قائل میشوند و اثرات تصمیمات و گناه مسئولان را بهصورت مستقیم و غیرمستقیم بر زندگی مردم بیان میکنند.
🔹 ایشان همچنین اشارهای به «گناه عرفی و قانونیشده» در جوامع غربی میپردازند و آن را «انحرافی بینظیر» مینامند.
🔹 رهبر انقلاب عوامل گناه را به دو دستهی عوامل درونی و عوامل بیرونی تقسیمبندی میکنند و ذیل آنها عواملی همچون عدم مراقبت و غفلت، کبر و نشاطبخشیهای غلط را برمیشمارند. در نگاه ایشان گناه هم عواقب فردی دارد و هم عواقب اجتماعی؛ عواقب اجتماعی گناه، دامن جامعه را خواهد گرفت و یکی از آثار آن «ناکامی معنوی و عدم موفقیت در میدانهای تحرک» است. مانند آنچه در جنگ احد اتفاق افتاد و کوتاهی و تقصیر جمعی از مسلمین باعث شد پیروزی اوّلیه به شکست منجر شود.
🔹 دو فصل پایانی کتاب نیز به «موانع ارتکاب گناه» و «راههای علاج گناه» میپردازند. در اینجا رهبر انقلاب تفاوت تقوای در حرکت و تقوای در سکون را مطرح میکنند و به تعبیری میتوان گفت گوشهنشینی و عزلت را نقد میکنند. ایشان در اینباره میفرمایند:«تقوای در حرکت معنایش این است که شما یک اقدام مثبتی بکنید و در این اقدام مثبت خویشتندار باشید و خود را از خطا نگه دارید، این تقوای در حرکت است؛ امّا تقوای در سکون این است که شما کاری نکنید. معروف است میگویند: کسی که کاری نمیکند هیچ اشتباهی هم نمیکند.»
🔹 در بخش پایانی کتاب رهبر انقلاب تصور مجازاتنشدن بهخاطر شیعهبودن را مدنظر قرار میدهند و روایتی از پیغمبر اکرم نقل میکنند. در روایتی پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم به فاطمه زهرا سلاماللهعلیها با این مقام میفرمایند: «پیش خدا، نسبت با من و ارتباط با من به درد تو نمیخورد.» در این بخش نیز ایشان راهکارهای مؤثری را برای مقابله و دفع گناه ارائه میدهند و مخاطب را برای مقابله با گناه آماده میکنند.
🔹 این کتاب در 113 صفحه توسط انتشارات انقلاب اسلامی گردآوری و به چاپ رسیده است که شامل 7 فصل است و هر فصلی تکمیلکنندهی فصل قبلی خود است.
https://farsi.khamenei.ir/book-content?id=48274
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔰 السَّلامُ عَلَيْكَ يا أَمِينَ اللّٰهِ وَابْنَ أَمِينِهِ...♥
#يا_باب_الحوائج
💬 امام موسی کاظم «ع» فرمودند:
🔹 مَا مِن شَیءٍ تَراهُ عَینَاک إلّا وَ فِیه مَوعِظَه.
چیزی نیست که چشمانت آن را بنگرد، مگر آن که در آن پند و اندرزی است . . .
🔹 در نهان از خدا شرم كنيد همچنان كه در آشكار از مردم شرم مى كنيد .
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔹 رهبر انقلاب: زن مجاهد مسلمان ایرانی، معلّم ثانی برای زنان جهان خواهد بود؛ پس از معلم اول که زنان مجاهد صدر اسلام بودند.
#الگوی_سوم_زن
#نهشرقی_نهغربی
✍ ریحانه
- - - - -
🔹 اوایل دهه هشتاد مقام معظم رهبری گوشزد کردن همین مسئله تفکر کودکان را، اساتید معظم دانشگاههای دولتی تشریف بردن کشورهای اروپایی و آمریکایی فلسفه برای کودکان را با محتوا و روش مختص غرب وارد کردن.هنوز دارن آموزش میدن و کارگاه برگزار میکنن درحالی که کلا در تضادبا فرهنگ و دین ماست.
✍ یادداشتهای مادرانه
- - - - -
🔹 چنانچه یک یا چند کودک بسیار پرتحرک زیر هفت سال دارید، اقوام و آشنایان مدام به نکوهش وسرزنش پرداختند با آرامش این حدیث امام عزیزمان را برایشان قرائت کنین!
💬 امام کاظم علیهالسلام:سزاوار است که کودک شلوغ و پرتحرک باشد تا در بزرگسالی صبور و بردبار شود و جز این روا نیست.
#فرزندپروری
✍ یادداشتهای مادرانه
- - - - -
🔹 حدود 11 هزار 300 شهید جاویدالاثر وجود دارد،
این یعنی مادران این شهدا خبر ندارند پیکر فرزندشان کجاست!
مسئولین محترم فرزندان شما کجا هستند؟!
#عند_ربهم_یرزقون
✍ محسن رایجی
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔰 برکت در اموال
💬 امام کاظم (ع)در مورد برکت در مال حلال فرمود:
🔹 گوسفند درسال یکبار زایمان می کند وهر بار هم یک بره به دنیا می آورد. سگ در سال دو بار زایمان میکند و هربار هم حداقل 7-6 بچه.
به طور طبیعی شما باید گله های سگ را ببینید که یک یا دو گوسفند در کنار آن است.
🔹 ولی در واقع برعکس است. گله های گوسفند را می بینید و یک یا دو سگ درکنار آنها..
چون خداوند برکت را در ذات گوسفند قرار داد و از ذات سگ برکت را گرفت.
با اینکه مردم فراوان گوسفند را ذبح می کنند و از گوشت آن استفاده می کنند.
🔹 علاوه بر اینکه تمام اجزای گوسفند قابل استفاده است برخلاف سگ، مال حرام اینگونه است. فزونی دارد ولی برکت ندارد.
💬 از اینجاست که پیامبر (ص) فرمود: هولناکترین بلا بعد از من رواج حرام خواری و رباخواری در امتم است!
(الکافی، کلینى، ج5 ،ص125)
✍ م - رضا یوسفی
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students