هدایت شده از مشق استراتژی | حائری زاده
برخی ابهامات درباره ماجرای شلیک پدافند هوایی به هواپیمای مسافربری اوکراین:
۱- همه سامانههای پدافندی در کشور زیرمجموعه شبکه یکپارچهای قرار دارند به نام «شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور» یا اصطلاحا ADOC. این تشکیلات در واقع همان شبکهای هست که در آمریکا به نام نوراد NORAD شناخته میشود. این شبکه در چهارچوب قرارگاه پدافند هوایی کل کشور از سال گذشته به عالیترین سطح خود در ستاد کل نیروهای مسلح ارتقاء پیدا کرده و یک قرارگاه کلان شده است. فرمانده آن امیر سرلشکر موسوی فرمانده محترم ارتش و جانشین ایشان امیر رحیم زاده یکی از فرماندهان قدیم پدافند از ارتش هستند.
۲- نیروی هوافضای سپاه که با ساختار جدید از سال ۸۸ با فرماندهی سردار حاجی زاده شکل گرفته، عمدتا نیرویی آفندی است. بخش محدود پدافندی این نیرو در ماموریتهای پدافندی، با برش تاکتیکی، باید ذیل فرماندهی متمرکز شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور یا همان ADOC قرار گیرد. پس زمانی که آقای حاجی زاده در منطقه غرب در حال شلیک موشک به پایگاه عین الاسد آمریکایی ها بوده، پدافند هوایی سپاه زیرمجموعه و تحت فرماندهی مستقیم قرارگاه پدافند هوایی کل کشور قرار داشته است.
۳- آیا سایت پدافندی افزوده شده به رینگ تهران که به سوی هواپیما شلیک کرده در این شبکه یکپارچه قرار داشته است یا خیر؟ اگر قرار نداشته که خطای انسانی معنا ندارد بلکه اشکال سیستمی مطرح بوده و باید مشخص شود که چرا این سایت در چهارچوب این شبکه قرار نداشته است. البته این احتمال ضعیف است. چون گفته شده اطلاعات مربوط به شلیک شدن کروز به این سایت رسیده. پس به احتمال زیاد در داخل این شبکه قرار داشته است.
۴- اگر آن سایت پدافندی در داخل این شبکه بوده است، مسئولیت این سایت به طور مستقیم به فرماندهی قرارگاه پدافند هوایی کشور مربوط میشود نه به سردار حاجی زاده. چرا در رسانهها از زمان وقوع تاکنون فقط آقای حاجی زاده حضور پیدا کرده و همه مسئولیت را هم به گردن گرفتهاند!!! واقعا چه بخشی از مسئولیت این ماجرا به ایشان برمیگردد؟
۵- مسئولیت کشف هدف و سپس شناسایی آن به سامانههای راداری خاصی برمیگردد که در همان شبکه ADOC تعریف شدهاند. اگر پیام رسیده به سایت پدافندی شلیککننده به هواپیمای مسافربری که گفته بوده موشک کروز شلیک شده است، از سوی شبکه بوده، پس ایراد فقط به سایت پدافندی برنمیگردد، بلکه ایراد اصلی به سامانههای راداری کشف و شناسایی بر میگردد که اعلام هدف کردهاند. چه کسی اعلام کرده موشک شلیک شده است؟! آیا این افراد هم شناسایی شده و معرفی شدهاند و آیا ربطی به سردار حاجی زاده داشته است؟
۶- اکنون که معلوم شده هیچ موشک کروز متخاصمی شلیک نشده بوده است، پس آن که گفته شده بود موشک کروز شلیک شده، دو حالت دارد: یا اشتباه سامانههای کشف و شناسایی بوده، یا این سامانهها به اشتباه افتادهاند. آیا احتمال #جنگ_سایبری وجود دارد؟ برخی تحقیقات متخصصین این احتمال را دور نمیدانند. اگر این طور باشد ما از فاز جنگ سخت با آمریکا وارد یک جنگ سایبری شدهایم و قطعا مسئولیت این فاجعه به آمریکا برمیگردد و باید #انتقام_سخت_دیگر گرفته شود.
۷- به هر طریق که بوده، گویا اطلاعات غلط به سایت پدافندی رسیده است. او هم آماده شلیک شده که یکی از اهدافی که روی اسکوپ راداری سایت میبیند را بزند. موشک کروز در ارتفاع پایین بین ۵۰ تا ۱۰۰ متر از سطح زمین با سرعتی حدود ۷۰۰ کلیومتر بر ساعت پرواز میکند. برد راداری سایت پدافندی کم است. در چنین شرایطی حدود یک دقیقه از زمان رویت هدف فرصت دارد تصمیم بگیرد. در این تنگه زمانی طبق آن چه گفته شده ارتباط مخابراتی سایت با شبکه ADOC قطع شده است. چرا این ارتباط اختلال داشته است؟ رسما سردار حاجی زاده در همان گزارش خبری احتمال وجود سیستمهای جمینگ را دادند. در این صورت احتمال خرابکاری بسیار محتملتر میشود. قطعا در چنین بحرانی احتمال بروز خطای انسانی بسیار بالاست.
۸- جمعبندی: احتمال وجود اقدامات خرابکارانه از سوی آمریکایی ها وجود دارد. / در این سناریو، رخ داد خطای انسانی بسیار محتمل و تقریبا غیرقابل اجتناب بوده. / تنها مسئول این فاجعه سردار پرافتخار سپاه آقای حاجی زاده نبوده و منتظر پاسخگویی سایر مسئولین مربوطه در این ماجرا هستیم.
🖋✍مشق استراتژی | حسام الدین حائری زاده
@h_haerizadeh
🔹حسن روحانی در مورد سقوط هواپیمای بوئینگ اوکراینی توسط پدافند:
▪︎این یک پرونده عادی و معمولی نیست، قوه قضاییه بایستی دادگاهی با حضور ده ها کارشناس تشکیل دهد!
▪︎ اینکه نیروهای مسلح ما با صراحت لهجه خطای خود را پذیرفتند گام اول خوبی است که برداشته شد و باید گامهای بعدی نیز برداشته شود.
▪︎نمیشود در این ماجرا فقط یک نفر را مقصر دانست، دیگرانی هم هستند!
▪︎میخواهم این ماجرا برای مردم با صداقت توضیح داده شود!/ منبع: جماران
پی نوشت: همانطور که پیش بینی میشد، بازی شروع شد و این صحبت های روحانی که من نام آن را "گروکشی" میگذارم، تا انتخابات مجلس قطعا ادامه خواهد داشت. "دوقطبیهایِ کاذب"، نقش مهمی در انتخابات های ایران ایفا میکند!
@aligholhaky
از هر زاویه بنگریم، و دلیل شلیک موشک به هواپیمای مسافربری را هر چه بدانیم، خطای انسانی یا اختلال سیستم پدافندی بهردلیل، ضعف یا حمله سایبری، علت اصلی فاجعه پدیدآمده تداوم پروازهای غیرنظامی است در فضای جنگی. بعبارت دیگر، حتی اگر هواپیمای مسافربری به دلیل اصابت موشک آمریکا نیز سقوط میکرد، مقصر کسانی بودند که اجازه دادند پروازهای مسافربری به روال عادی ادامه یابد.
@abdollahshahbazi
📢🌊 فراخوان کمک به سیل زدگان استان سیستان و بلوچستان
☔️ انجمن اسلامی دانشجویان با همکاری گروه خادمان گمنام آماده ی جمع آوری کمک های نقدی و غیر نقدی دانشجویان می باشد.
💳 شماره حساب جهت پرداخت کمک های نقدی:
6037_9973_4368_2812
💡 اقلام مورد نیاز:
شیرخشک، خشکبار، غذای کنسرو، پتو، لباس گرم و ...
✔️ با توجه به شرایط فعلی سیل کمک های نقدی در اولویت بیشتری قرار دارند.
@anjomanalzahra
هدایت شده از حمید رسایی
.
بر خلاف ادعای ربیعی، حسن روحانی از پنجشنبه در جریان موضوع #اشتباه_شلیک_موشک بوده است.
#النجاة_فی_الصدق
🔺کانال حمید رسایی🔻
@rasaee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 حضور پرشور مردم مشهد در حمایت از جبهه مقاومت و همدردی با خانوادههای شهدای حادثه سقوط هواپیما
📡 @Hasanabbasi_students
🔸جعفر دهقان:
🔺چرا برخی زحمات ۴۰ ساله سپاه را فراموش کردهاند؟
▫️بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون:
💬 فکر میکنم سپاه پاسدارن در این چهل سال پس از انقلاب اسلامی آنقدر برای ما ملت ایران ارج و قرب ایجاد کرده و افتخارآفرینی کرده که وقتی خودش عذرخواهی میکند، ما ملت ایران باید اینقدر معرفت داشته باشیم که به پاس این همه سال زحمات آنها خیلی راحت از این اشتباه بگذریم.
💬 اگر قرار باشد هر اتفاقی بیفتد و آن هم این اتفاق که اصلا به عمد نبوده و بر اثر یک اشتباه بوجود آمده کل مملکت را تعطیل کنیم که نمیشود.
💬 اصلا نمیفهمم چرا برخی از هنرمندان در این شرایط دست به چنین واکنشهایی میزنند.
💬 چرا بعد از وحدت و همدلی گستردهای که پس از وداع باشکوه ملت ایران با پیکر «سپهبد شهید قاسم سلیمانی» بوجود آمد حالا ما هنرمندان چنین واکنشهایی نشان می دهیم، من به شخصه اصلا چنین واکنشهایی را نمیپسندم.
▫️ mizanonline.com/fa/news/586393
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
🔺باور کنیم که خطای انسانی بوده؟ هنوز یادمان نرفته در قضیه گلوبال هاوک، ترامپ از پدافند ما تشکر کرده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺فردی که فیلم لحظه برخورد موشک با هواپیمای اوکراینی را پیش از شلیک و برخورد، ضبط و آن را برای شبکه سعودی ایراناینترنشنال فرستاده بود در رباطکریم دستگیر شد.
🔻سوال جدی اینجاست که فردی که ادعا شده یک نگهبان معمولی است، از کجا میدانسته در آن لحظه قرار است به هواپیما شلیک شود تا از قبل دوربین را آماده و منتظر انفجار در آسمان باشد؟ ارتباط او با شبکهی سعودی چیست که این فیلم بلافاصله سر از این شبکه درمیآورد؟
▫️ plink.ir/rB5qN
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔺وزیر خارجه انگلیس، ایران را تهدید به تحریم کرد
وزیر خارجه انگلیس:
🔹به دلیل رفتاری که با سفیر ما در تهران شد، ما در حال بازنگری در تدابیر امنیتی سفارتخانه هستیم.
🔹اروپا و آمریکا باید در برابر ایران متحد باشند تا به این کشور پیامی محکم و یکسانی بدهند.
🔹لندن بعد از خروج از اتحادیه اروپا نظام تحریمی تازهای تعریف میکند تا با آن بتواند تحریمهای تازهای علیه ایران وضع کند.
▫️ tn.ai/2181362
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ وسط شلوغیهای این شبها، یه نفر خودشو میندازه زمین؛ یعنی مثلاتیرخوردم، کشته شدم!
چند نفر هم دوان دوان میرن جنازه رو بردارن و همه اینا با موبایل فیلمبرداری میشه. یهویی مُرده که متوجه میشه پلیس داره میاد، زنده میشه درمیره😂چارلی چاپلین پیش برعندازا لنگ میندازه! پروژه کشته سازیشون هم حماسه آفرینه!
✍️کاربر توئیتر با نام مستعار: حنین
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔴 توییت بسیار مهم «دنیس راس» مشاور سابق امنیت ملی اوباما: نبود قاسم سلیمانی نفوذ روحانی را در کشور بیشتر کرده است.
💬 اعتراف ایران در پذیرش تقصیر در سقوط هواپیمای اکراینی، از اهمیت خاصی برخوردار نیست. میل داشتن به عیان نشدن دروغ، یک چیز است؛
💬 اما به طور غیر قابل تصوری، شاید این اعتراف نشانهی این باشد که با حذف (شهید) سلیمانی، روحانی که روابط طولانی با (امام) خامنهای داشته، به نفوذ بیشتری دست پیدا کرده است.
▫️ Dennis Ross
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔺 نگرانی کریم سجادپور از رای نیاوردن ترامپ مانند آن چه بر سر جیمی کارتر آمد؛ یک عامل ثابت: ایران
✍️ کریم سجادپور از اعضای اندیشکده کارنگی که از دشمنان شماره یک ایران به حساب میرود، در مقاله این شماره مجله تایم، به ماجرای یکدورهای شدن جیمی کارتر رییس جمهور چهل سال پیش آمریکا در ابتدای انقلاب ایران پرداخته و آن را با وضعیت امروز ترامپ مقایسه کرده است.
🔻در آن دوره، به دلیل تسخیر لانه جاسوسی و عدم توانایی حل آن مشکل برای آمریکاییها توسط کارتر، وی نتوانست برای دوره دوم رای بیاورد. سجادپور نگران است که به دلیل پیامدهای ترور شهید قاسم سلیمانی، چنین اتفاقی بر سر ترامپ هم بیاید.
▫️ Karim Sadjadpour
▫️ wsj.com/articles/the-sinister-genius-of-qassem-soleimani-11578681560
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔺طبق اسناد ویکیلیکس:
«روسیه کدهای سیستم Tor-M1 را به اسرائیل فروخته است.
این سیستم دقیقا همان سیستمی است که هواپیما را هدف قرار داده است!»
🔻این هم یک سند دیگر! چرا حاجیزاده خودش را قربانی کرد؟ چرا اینها را به مردم نمیگویید؟
✍️ امیر صالحی یکی از فعالان توئیتری
▫️ ynetnews.com/articles/0,7340,L-4196367,00.html
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔺جاش داوسی، تحلیلگر سیانان و خبرنگار واشنگتن پست:
💬 «ترامپ ابتدا خواستار گزینههایی برای کشتن (شهید) سلیمانی در سال 2017 بود اما تیم امنیت ملی وی این موارد را در اختیار او قرار نداد. همه چیز تغییر کرده است؛ کشتن (سردار) سلیمانی نشانگر یک تیم امنیت ملی است که تمایلی به مهار ترامپ ندارد.»
▫️ Josh Dawsey
▫️لینک مقاله
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔺پایگاه تحلیلی پولیتوس: واحد ۸۲۰۰ رژیم اسرائیل در از کار افتادن سیستم هواپیمای پرواز PS۷۵۲ درگیر بوده. این حمله سایبری تروریستی و هکرهای اسرائیلی با تغییر در کد شناسایی هواپیماهای اوکراینی منجر به پرتاب موشک سیستم پدافند هوایی ایران شده است
✍️ جلیل محبی - دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 گوشهای از خاطرات تلخ نظامیان آمریکایی از حمله موشکی ایران به پایگاه «عین الاسد»
🔺سرهنگ دوم تیم «گارلند»: ما در آن لحظات به شدت تقلا میکردیم که چگونه از خود در برابر موشکها حفاظت کنیم.
🔺نظامی آمریکایی: در آن لحظه وحشت کرده بودم.
🔺نظامی دیگر: (فردای حمله) وقتی که بچه ها را دیدیم، یکدیگر را در آغوش گرفتیم و اشکهای زیادی ریختیم.
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
هدایت شده از کاوش مدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅بخشی از گزارش نیویورک تایمز که اذعان دارد ترانسپوندر هواپيمای اوکراینی برای مدتی خاموش شده است....
🆔 @Kavoshmedia
🔴 شباهت ۲۰۲۰ به ۲۰۰۲ از منظر یکی از مدیران مرکز امنیت آمریکای جدید
🔺«ایلان گلدنبرگ» مدیر برنامه امنیت خاورمیانه در مرکز امنیت جدید آمریکایی است. وی پیش از این رئیس ستاد فرستاده ویژه مذاکرات اسرائیل و فلسطین از سوی وزیر امور خارجه آمریکا جان کری در مذاکرات صلح اسرائیلیها و فلسطینیها بوده است.
▫️ Ilan Goldenberg
📝 ترجمهی یادداشت توئیتری گلدنبرگ
با موضوع «شباهت ۲۰۲۰ به ۲۰۰۲» را در دو پست بعدی ببینید..👇
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
🔴 شباهت ۲۰۲۰ به ۲۰۰۲ از منظر یکی از مدیران مرکز امنیت آمریکای جدید 🔺«ایلان گلدنبرگ» مدیر برنامه امن
📝 شباهت ۲۰۲۰ به ۲۰۰۲ از منظر یکی از مدیران مرکز امنیت آمریکای جدید
🔺یادداشت «ایلان گلدنبرگ» مدیر برنامه امنیت خاورمیانه در مرکز امنیت جدید آمریکایی
(وی پیش از این رئیس ستاد فرستاده ویژه مذاکرات اسرائیل و فلسطین از سوی وزیر امور خارجه آمریکا جان کری در مذاکرات صلح اسرائیلیها و فلسطینیها بوده است.) :
1️⃣ بخش اول
🔹برخی از افراد که من برایشان احترام قائلم، تصور میکنند که مقایسه آنچه اکنون اتفاق میافتد با وقایع جنگ عراق، غلوآمیز یا بسیار سیاسی است. تا دو روز اخیر کاملاً موافق بودم. اما نظرم تغییر کرده است. لذا اجازه دهید شباهتهایی را که میبینم توضیح دهم:
1️⃣ این امر با یک ذهنیت کلی در این دولت و دولت بوش آغاز میشود. در هفتههای بعد از ۱۱ سپتامبر، بسیاری از اطرافیان بوش متقاعد شدند که عراق کلید اصلی مشکلات خاورمیانه است. در واقع آنها سالها این نظر را داشتند. به طور مشابهی از روز اول این دولت، همین دلمشغولی نسبت به ایران وجود داشته است كه پنس و پومپئو (با چنی و رامسفلد مقایسه كنید) از همان ابتدا متقاعد شدند كه ایران منشأ همه مشكلات منطقه است.
2️⃣ در سال ۲۰۰۱ جنگ با عراق اجتنابناپذیر نبود و امروز نیز جنگ با ایران اجتنابناپذیر نیست.
3️⃣ در مورد عراق این دیدگاه وجود داشت که اولویت اول باید افغانستان باشد چرا که القاعده در آنجا بود. در سالهای نخست دولت ترامپ نیز اولویت پایان جنگ داعش بود.
4️⃣ در مورد بوش، عراق همیشه در پسزمینه پنهان شده بود و از همان ابتدای دولت ترامپ نیز این امر راجع به ایران صادق بود.
5️⃣ بوش بهسرعت با غفلت از افغانستان به عراق حرکت کرد که به یک اشتباه بزرگ تبدیل شد. ظاهراً امروز نیز عملیات ضد داعش به حالت تعلیق درآمده و پارلمان عراق رأی داده است که ما را بیرون بیندازند.
6️⃣ در مورد عراق چندین توجیه وجود داشت. صدام سلاحهای کشتارجمعی داشت. او از ۱۱ سپتامبر پشتیبانی کرد. او مرد وحشتناکی است و خلاص شدن از شر او دموکراسی را به همراه خواهد داشت. همه نوع انگیزههای مختلفی وجود داشت که در نهایت برای جنگ اجماع ایجاد شد. در مورد ایران نیز در دولت ترامپ آن اتفاق نظر را داریم. در مورد برنامه هستهای، و در مورد حمایت ایران از تروریسم این اتفاقنظر وجود دارد. ما نیاز به تغییر رژیم داریم. همه انگیزههای مختلف وجود دارد به جز اجماع نهایی.
🔹در مورد عراق، توجیهی كه انتخاب شد و بعنوان قویترین استدلال برای عموم مردم مطرح شد، مسألهی سلاحهای کشتارجمعی بود و براساس اطلاعاتی مشكوك، پروندهای شدید و سخت ساخته شد. در آن زمان بسیاری از متخصصان وجود داشتند که هشدار داده بودند که این اطلاعات کافی نیست، اما نادیده گرفته شدند. به نظر میرسد امروز این پرونده با اطلاعات فراوان ماههای گذشته راجع به هدف قرار دادن داراییهای آمریکا در خاورمیانه توسط ایرانیان آغاز میشود. از ماه می با شروع این گزارشها، مشاهده کردید که مقامات اطلاعاتی به طور مداوم به روزنامهنگاران میگفتند دولت در حال سوءاستفاده از اطلاعات است.
🔹حمله به سلیمانی شدیدترین نمونه است. بر اساس تمام گزارشها از منابع اطلاعاتی کاملاً بدیهی است که هیچ تهدید قریبالوقوعی وجود نداشت. فقط همان تهدیدهای معمولی در خاورمیانه که میتواند بسیار ترسناک به نظر برسد. درست مانند اطلاعات راجع به سلاحهای کشتارجمعی صدام.
🔹شما کاملاً واضح میبینید که چگونه میتوانیم از جایی که امروز هستیم چرخهی سریعی را که در نهایت ما را به جنگ همگیمان میرساند، ایجاد کنیم. من در مورد آن اطلاعات بیشتری را در اینجا نوشتم:
▫️ foreignaffairs.com/articles/iran/2020-01-03/will-irans-response-soleimani-strike-lead-war
▫️ Ilan Goldenberg
⬅️ ادامه دارد..
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📝 شباهت ۲۰۲۰ به ۲۰۰۲ از منظر یکی از مدیران مرکز امنیت آمریکای جدید 🔺یادداشت «ایلان گلدنبرگ» مدیر بر
📝 شباهت ۲۰۲۰ به ۲۰۰۲ از منظر یکی از مدیران مرکز امنیت آمریکای جدید
🔺یادداشت «ایلان گلدنبرگ» مدیر برنامه امنیت خاورمیانه در مرکز امنیت جدید آمریکایی
(وی پیش از این رئیس ستاد فرستاده ویژه مذاکرات اسرائیل و فلسطین از سوی وزیر امور خارجه آمریکا جان کری در مذاکرات صلح اسرائیلیها و فلسطینیها بوده است.) :
2️⃣ بخش دوم (پایانی)
🔺به نظر میرسد این اوضاع کاملاً شبیه به سر و ته ماههای منتهی به جنگ عراق در پاییز ۲۰۰۲ تا بهار ۲۰۰۳ است. چیزی وجود نداشت که بخواهیم تلافی کنیم به جز تشدید درگیری دیپلماتیک و نظامی که سرانجام ما را به جنگ کشاند.
🔹میتوانید بگویید خبر خوب این است که رژیم ایران نمیخواهد جنگ کند و به اندازه کافی هوشمند است که این اقدام را انجام ندهد. صدام هم نبود. او به اندازه کافی ترسیده بود که همه سلاحهای کشتارجمعیاش را نابود کند. اما این اهمیت نداشت زیرا ما نادرست حساب کردیم و به بدسیرتی وی متقاعد شدیم. میتوانید بگویید ترامپ متفاوت از بوش است. او برای خروج از جنگهای خاورمیانه اقدام به برگزاری کارزار انتخاباتی کرد. اما در واقع بوش نیز چنین کرد. سکوی سیاست خارجی وی در مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۰۰ این بود که به ابرقدرت بودن بازگردد و از مبارزه در این همه جنگهای غیرضروری کوچک دست بکشد.
🔹شاید بزرگترین تفاوت این است که بعد از ۱۱ سپتامبر، مردم آسیب دیده و آماده پشتیبانی از یک جنگ بزرگ شدند. امروز چنین نیستند. این یک تفاوت واقعی و خبر خوبی است. اما ترامپ به مردم نیاز ندارد. چهل درصدی که از او حمایت خواهد کرد، اهمیتی ندارد. او به راحتی میتواند آنها را در جنگ بفروشد. و اگر فکر کند که از طریق صفآرایی تحت لوای ایالات متحده میتواند ۵ تا ۱۰٪ دیگر به دست آورد و از استیضاح فاصله بگیرد، این ممکن است کافی باشد.
🔹من با بوش مخالف بودم اما حداقل مردی بود که اصولی داشت. ترامپ اینطور نیست. بنابراین، شروع جنگ بخاطر منافع سیاسی خودش کاملاً یکی از گزینههای روی میز است و فکر میکند که این میتواند به او محرک کوچکی را که بایستی منتظرش باشد اعطا کند. لذا امیدوارم که اشتباه کرده باشم و به نظر میرسد که این امر در سال جاری هشداردهنده خواهد بود. هنوز یک احتمال منطقی وجود دارد که بتوانیم از درگیری همهجانبه جلوگیری کنیم.
🔹اما ترکیبی از نظریهپردازانی که دچار مشکل شدهاند، بعلاوهی تمایل به متورمسازی اطلاعات (اینتلیجنسهای راجع به ایران)، همراه با محاسبات غلط هر دو طرف و یک فضای سیاسی که این امر را ممکن میسازد، باید همه ما را بسیار نگران کند. تاریخ خود را تکرار نمیکند بلکه غالباً سرودی میسراید. و ۲۰۲۰ دارد کمی زیاد شبیه پاییز ۲۰۰۲ میشود.
▫️ Ilan Goldenberg
⬅️ پایان
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students