11.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌷لطفا برای سلامتی و فرج امام زمان(عج)3بار سوره توحید قرائت فرمایید
🔔امام صادق(ع) میفرمایند:
اگر کسی میترسد که در معامله ایی, ازدواجی, قراردادی, فریب بخورد....
🔸سخنران:استاد عالی
🔸زمان:کم تر از 1دقیقه
#حضرت_قائم_عج
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
#فقط_حیدر_امیرالمومنین_است
#لینک_کانال👇👇👇
@siahposhan_h_zahra
✔️ #معارف_علوی......
🔰 کاری کنید که #امیرالمؤمنین علیهالسّلام برایتان دعا کند ... {حکایت بسیار زیبا و خواندنیِ «بُراء»}
در روایتی #امام_هادی علیهالسلام فرمودند:
🔹 پس از اینکه #رسول_خدا صلیاللهعلیهوآله از خیبر برگشتند، زنی یهودی که اظهار اسلام میکرد، سر دست گوسفندان پختهشده و مسمومی را خدمت حضرت آورد...
🔸 #امیرالمؤمنین علیهالسّلام و «بُراء بن مَعرور» نیز در مجلس حضور داشتند. رسول خدا صلیاللهعلیهوآله نان درخواست کردند. در این فاصله، بُراء دستش را دراز کرد و مقداری از گوشت کند و در دهان قرار داد. امیرالمؤمنین علیهالسّلام فرمود: «ای بُراء! بر رسول خدا صلیاللهعلیهوآله پیشی نگیر!»
🔹 بُراء که شخصی اعرابی بود گفت: ای اميرالمؤمنين علیه السلام! گویا تو رسول خدا صلیاللهعلیهوآله را بخیل و خسیس میدانی! امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمود: بخیل نمیپندارم! بلکه بهجهت بزرگواری و کرامت ایشان میگویم دستدرازی نکن...
🔸 امیرالمؤمنین علیهالسّلام سخن میفرمود و براء همچنان مشغول خوردن بود و لقمه را فرو داد. ناگهان گوشت به سخن در آمد و گفت: یا رسول الله، مرا نخورید که مسمومم! در همین اثنا، حال براء [بر اثر آن زهر] به هم خورد و به حالت احتضار افتاد و از دنیا رفت...
🔹 { رسول خدا صلیاللهعلیهوآله آن زن یهودی را طلبیدند و در مقابل او دعایی بر آن گوشت مسموم خواندند و همراه با اصحاب به خوردن آن مشغول شدند و هیچ اتفاقی برای آنان نیفتاد؛ زن یهودی هم با مشاهده این معجزه، مسلمان شد.}
🔸 ... جنازه بُراء را خدمت پیامبر خدا صلیاللهعلیهوآله آوردند تا بر او نماز بخوانند... رسول خدا منتظر ماندند تا امیرالمؤمنین علیهالسّلام از راه برسد و بُراء را بهخاطر آن حرفی که زده بود، حلال کند تا خداوند مرگ براء را کفاره آن کلامش قرار دهد!
🔹 یکی از افرادی که شاهد حرف براء بود، گفت: یا رسول الله صلی الله علیه واله، براء با علیبنابیطالب علیه السلام شوخی کرد، جدی نگفت تا مورد مؤاخذه پروردگار قرار گیرد. پیامبر صلی الله علیه وآله فرمود: اگر جدّی گفته بود، خداوند همۀ اعمالش را حبط و نابود میکرد، گرچه بهمانند ما بین زمین تا آسمان، طلا و نقره در راه خدا انفاق کرده بود؛ لکن او شوخی کرد و گناهی بر او نیست...
🔸 امیرالمؤمنین علیهالسّلام رسیدند و کنار جنازه ایستادند و فرمودند:
📋 «رَحِمَكَ اللَّهُ يَا بُرَاءُ! فَلَقَدْ كُنْتَ صَوَّاماً قَوَّاماً وَ لَقَدْ مِتَّ فِي سَبِيلِ اللَّه»
🔻ای براء، خدای متعال تو را رحمت کند، تو فردی بودی که زیاد روزه میگرفتی و بسیار نماز میخواندی، و در راه خدا از دنیا رفتی.
🔹 پیامبر خدا صلیاللهعلیهوآله فرمود: اگر بنا بود شخصی از نماز میتِ پیامبر صلی الله علیه وآله بینیاز باشد، همین براء است، با این دعایی که علیبنابیطالب علیه السلام برایش نمود. سپس بلند شدند و بر او نماز خواندند و دفنش کردند. بعد در جمع عزاداران براء قرار گرفتند و فرمودند: ای اقوام براء، شما به تبریک سزاوارتر از تعزیه هستید! [زیرا براء بهشتی از دنیا رفت] و هر گناهی داشت با طلب مغفرت امیرالمؤمنین علیهالسلام آمرزیده شد.
👈 سپس رسول خدا صلیاللهعلیهوآله خطاب به جمع حاضر فرمودند:
📋«فَتَعَرَّضُوا عِبَادَ اللَّهِ لِدُعَاءِ عَلِيٍّ علیهالسلام لَكُمْ وَ لَا تَتَعَرَّضُوا لِدُعَاءِ عَلِيٍّ عَلَيْكُمْ»
🔻ای بندگان خدا! به دنبال این باشید که علیبنابیطالب علیهالسلام برایتان دعا کند، نه اینکه مشمول نفرین او واقع شوید.
📋 «فَإِنَّ مَنْ دَعَا عَلَيْهِ أَهْلَكَهُ اللَّهُ وَ لَوْ كَانَتْ حَسَنَاتُهُ عَدَدَ مَا خَلَقَ اللَّهُ كَمَا أَنَّ مَنْ دَعَا لَهُ أَسْعَدَهُ اللَّهُ وَ لَوْ كَانَتْ سَيِّئَاتُهُ بِعَدَدِ مَا خَلَقَ اللَّهُ»
🔻چرا که اگر او کسی را نفرین کند، خداوند هلاکش میکند، اگرچه حسناتش بهمقدار تمام خلایق باشد! و کسی که علیبنابیطالب علیهالسلام برایش دعا کند، نجات مییابد، اگرچه گناهانش بهعدد خلایق باشد.
📚تفسیر امام عسکری علیهالسلام، ص۵۹
📚بحارالانوار، ج۱۷ ص۳۰۸
✍ به ذرّه گر نظر لطف بوتراب کند
به آسمان رود و کار آفتاب کند ...
✨اللّهمَّ صلِّ علی فاطمهَ و أُمِّهاو أبیها و بَعلِها و بَنیها و السِّرِ المُستَودَعِ فیها بِعَدَدِ ما أحاطَ بهِ عِلمُک✨
❗️دعای ادای قرض!
🟥 مرحوم شیخ بهایی در کتاب اربعین خود روایتی نقل کرده و برخلاف سایر روایات که شرح مفصلی دارند در ذیل این حدیث به ذکر خاطرهای جالب بسنده میکند.
امير المؤمنين میفرمایند: از قرضی كه داشتم به پيامبر شكايت كردم.
فرمودند: اى على بگو «پروردگارا مرا به حلال خود از حرامت بىنياز فرماى و به فضل خود از هر كس جز خودت مرا بىنياز فرماى كه اگر به اندازه كوه صبير قرض داشته باشى خداوند آن را اداء خواهد فرمود.»
👈 متن عربی اللَّهُمَ أَغْنِنِی بِحَلَالِکَ عَنْ حَرَامِکَ وَ بِفَضْلِکَ عَمَّنْ سِوَاکَ»
●صبير نام كوهى است در يمن و هيچ كوهى بزرگتر و پرشكوهتر از آن در يمن نيست.
■ شیخ بهایی در ذیل حدیث مینویسد:
در سالیان گذشته بدهی ای داشتم که از مقدار هزار و پانصد مثقال طلا (حدودا هفت کیلو طلا!) بیشتر بود. گروههای مختلفی از من طلبکار بودند و این فشار به قدری زیاد بود که در سایر کارهایم ایجاد خلل کرده بود و هیچ پول و اعتباری و راه حلی برای پرداختش نداشتم.
پس رو به این حدیث و دعا آورده و بر آن مراقبت نمودم تا خدای متعال ادای آن قرض را برایم سهل و آسان نمود و همه قرضهایم را در مدت کوتاهی پرداختم.
در این واقعه خداوند متعال برایم اسبابی میسر نمود که هرگز به ذهن و خیالم هم نمیرسید.
🌷 پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) :
✍️ الا اِنَّ خَيْرَ الرِّجالِ مَنْ كان بَطى ءَ الْغَضَبِ سَريعَ الرِّضا وَ شَرَّ الرِّجالِمَنْ كانَ سَريعَ الْغَضَبِ بَطى ءَ الرِّضا
🖌 بدانید که بهترین انسانها کسانی هستند که دیر به خشم آیند و زود راضی شوند و بدترین انسانها کسانی هستند که زود به خشم آیند و دیر راضی شوند.
📓 نهج الفصاحه ، ح۴۶۹
┏━━ °•🖌•°━━┓
@jahad_tabein
┗━━ °•🖌•°━━┛
7.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بعضی نوزادان با کیسه شون دنیا میان!
فقط عظمت خداوند را ببینید
تبارک الله احسن الخالقین
وقتی امام سجاد علیه السلام از مصیبت حضرت حمزه علیه السلام به مصیبت کربلا گریز میزند ...
شیخ صدوق رحمه الله، از ثابت بن ابی صفیه نقل میکند:
«نَظَرَ سَیِّدُ الْعَابِدِینَ عَلِیُّ بْنُ الْحُسَیْنِ علیهما السلام إِلَی عُبَیْدِ اللَّهِ بْنِ عَبَّاسِ بْنِ عَلِیِّ بْنِ أبِی طَالِبٍ علیه السلام فَاسْتَعْبَرَ ثُمَّ قَالَ: مَا مِنْ یَوْمٍ أشَدَّ عَلَی رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و آله وسلم مِنْ یَوْمِ أُحُدٍ قُتِلَ فِیهِ عَمُّهُ حَمْزَةُ بْنُ عَبْدِ الْمُطَّلِبِ أسَدُ اللَّهِ وَ أسَدُ رَسُولِهِ وَ بَعْدَهُ یَوْمَ مُؤْتَةَ قُتِلَ فِیهِ ابْنُ عَمِّهِ جَعْفَرُ بْنُ أبِی طَالِبٍ ثُمَّ قَالَ علیه السلام: وَ لَا یَوْمَ کَیَوْمِ الْحُسَیْنِ علیه السلام ازْدَلَفَ عَلَیْهِ ثَلَاثُونَ أَلْفَ رَجُلٍ یَزْعُمُونَ أنَّهُمْ مِنْ هَذِهِ الْاُمَّةِ کُلٌّ یَتَقَرَّبُ إِلَی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بِدَمِهِ ثُمَّ قَالَ علیه السلام رَحِمَ اللَّهُ الْعَبَّاسَ فَلَقَدْ آثَرَ وَ أَبْلَی وَ فَدَی أَخَاهُ بِنَفْسِهِ حَتَّی قُطِعَتْ یَدَاهُ فَأَبْدَلَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِهِمَا جَنَاحَیْنِ یَطِیرُ بِهِمَا مَعَ الْمَلَائِکَةِ فِی الْجَنَّةِ کَمَا جَعَلَ لِجَعْفَرِ بْنِ أَبِی طَالِبٍ علیه السلام وَ إِنَّ لِلْعَبَّاسِ عِنْدَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مَنْزِلَةً یَغْبِطُهُ بِهَا جَمِیعُ الشُّهَدَاءِ یَوْمَ الْقِیَامَة.»
روزی حضرت علی بن الحسین علیهمالسلام، عبیدالله فرزند عباس بن علی علیهم السلام را دید و اشک در چشم آن بزرگوار حلقه زد، آنگاه فرمودند: برای پیامبر صلی الله علیه و آله روزی سختتر از جنگ اُحد پیش نیامد؛ زیرا در آن روز بود که عمویش حمزه، اسدالله و اسدالرسول شربت شهادت نوشید و پس از احد سخت ترین روز برای آن حضرت جنگ موته بود که پسرعمویش جعفر بن ابی طالب علیهم السلام را شهید کردند. و سختتر از روز حسین علیه السلام پیش نیامده؛ زیرا سیهزار نفر آن بزرگوار را احاطه کرده بودند که همه آنها خود را جزو امت پیامبر صلی الله علیه و آله تصور میکردند و همه آنها با ریختنِ خونِ فرزند همان پیامبر به پیشگاه خدا تقرب میجستند امام حسین علیه السلام خداوند متعال را به ایشان یادآوری میکردند ولی نمیپذیرفتند، تا اینکه سرانجام آن حضرت را ظالمانه و از سر کینه و دشمنی شهید نمودند. آنگاه امام سجاد علیه السّلام فرمودند: خداوند حضرت عباس علیه السلام را رحمت کند! زیرا امام حسین علیه السلام را بر خود مقدم داشت و جان خود را فدای آن حضرت نمود تا اینکه دستهایش قطع شد. خداوند عز و جل در عوضِ دستهای عباس علیه السّلام دو بال به وی عطا کرد تا بوسیله آنها در بهشت با ملائکه پرواز نماید، همچنان که این نعمت را به جعفر بن ابی طالب عطا کرد. حضرت عباس علیه السّلام نزد خداوند متعال مقام و منزلتی دارد که فردای قیامت همه شهدا بر آن غبطه میخورند.
بحارالانوار، ٤٤/٢٩٨
جنگ احد و شهادت حضرت حمزه (عليه السلام )
در سال 3 ه در روز جنگ احد، حضرت حمزه سيد الشهداء و 69 نفر از مسلمانان به شهادت رسيدند در اين جنگ مسلمانان هزار نفر بودند كه به نوشته عده اى سيصد نفر در بين راه برگشتند، و براى جنگ 700 نفر باقى ماند. كفار 3000 نفر بودند و 2000 نفر و 4000 نفر و 5000 نفر هم گفته اند. تعداد كشته هاى كفار 22 يا 23 يا 28 نفر، و تعداد شهدا 70 نفر بود در اين روز دندان و پيشانى پيامبر (صلى الله عليه و آله ) را شكستند.
فداكارى هاى امير المؤمنين (عليه السلام ) در احد:
در اين روز بر اثر فداكاريها و شجاعتهايى كه امير المؤ منين (عليه السلام ) در دفاع از وجود شريف خاتم الانبياء (صلى الله عليه و آله ) و حفاظت از آن حضرت نشان داد جراحتهاى زيادى بر بدن مباركش رسيد. اين در حالى بود كه ديگران فرار كرده بودند، و پيامبر (صلى الله عليه و آله ) فرمود: يا على ، آيا مى شنوى كه از آسمان تو را مدح مى كنند. يكى از ملائكه به نام رضوان مى گويد: لا سيف الا ذوالفقار و لافتى الا على . امير المؤ منين (عليه السلام ) مى فرمايد: از خوشحالى گريستم و خداوند سبحان را بر اين نعمت حمد كردم .در اين جنگ پيروزى در ابتداء از آن مسلمانان بود، ولى مقدارى كه به تعقيب دشمن رفتند و ميدان خالى شد، بازگشتند و مشغول جمع غنايم شدند و اكثر نگهبانان مخالفت دستور پيامبر (صلى الله عليه و آله ) نمودند و محل نگهبانى خود را رها كردند و مانند بقيه مشغول جمع غنايم شدند.
خالد بن وليد كه از سر دسته هاى كفار در اين جنگ بود از همان قسمت با كفار حمله كردند
تعداد اندكى از نگهبانان دره كه نرفته بودند شهيد شدند و كفار از پشت سر به مسلمانان حمله كردند. فراريان كفار هم تا اين وضع را ديدند بازگشتند و حمله به مسلمين شدت گرفت . جراحتهاى فراوانى بر بدن مبارك پيامبر (صلى الله عليه و آله ) رسيد و شيطان فرياد بر آورد كه محمد كشته شده است ! مسلمانان با شنيدن اين ندا فرار كردند، و فقط چند نفرى از وجود مبارك پيامبر (صلى الله عليه و آله ) محافظت مى كردند كه عبارت بودند از امير المؤ منين (عليه السلام ) و ابودجانه كه شهيد شد و زنى به نام نسيبه و انس بن نضر كه تازه از مدينه رسيده بود.
ابوبكر و عمر در جنگ احد
عمر بن خطاب مى گويد: در احد با پيامبر (صلى الله عليه و آله ) بيعت كرده بوديم بر اينكه كسى فرار نكند، و هر كس از ما كه فرار كند ضال و گمراه است ، و هر كس از ما كشته شود شهيد است.
احمد بن حنبل مى گويد: ابوبكر و عمر در اين جنگ فرار كردند. هنگامى كه امير المؤ منين (عليه السلام ) در تعقيب فرارى ها بود، عمر در حالى كه اشك چشمانش را پاك مى كرد بر گشت و به امير المؤ منين (عليه السلام ) عرض كرد: مرا ببخشيد!! امير المؤ منين (عليه السلام ) فرمود: ((آيا تو نبودى كه صدا زدى : محمد كشته شده است ، به دين قبلى خود برگرديد))؟!! عمر گفت : اين كلام را ابوبكر گفته است ! در اينجا بود كه اين آيه نازل شد: ان الذين تولوا منكم يوم التقى الجمعان انما استزلهم الشيطان.
امام صادق (عليه السلام ) مى فرمايد: در جنگ احد امير المؤ منين (عليه السلام ) در حال دفاع از پيامبر (صلى الله عليه و آله ) بودند، و ديگر اصحاب فرار مى كردند. آن حضرت همچون شير غضبناك از قفاى گريختگان رفت و اول به عمر بن خطاب رسيد كه به اتفاق عثمان و حارث بن حاطب و عده اى ديگر به سرعت فرار مى كردند. حضرت فرياد بر آورد:اى جماعت ، بيعت شكستيد و پيامبر (صلى الله عليه و آله ) را تنها گذاشتيد و به سوى جهنم مى گريزيد؟
عمر بن خطاب مى گويد: على را ديدم با شمشير پهنى كه مرگ از آن مى چكيد و چشمهايش از خشم مانند دو قدح خون بود، يا مانند دو كاسه روغنى كه آتش در او افروخته باشند مى درخشيد، و فهميدم كه اگر به ما برسد به يك حمله ما را خواهد كشت . اين بود كه جلو رفتم و عرض كردم : ((يا ابا الحسن ، تو را به خدا سوگند مى دهم كه دست از ما بردارى ، كه عرب را عادت است كه گاهى مى گريزد و گاهى حمله مى كندم زمانى كه حمله مى كند تلافى گريختن را مى نمايد)). پس آن حضرت ما را رها كرد؛ و به خدا قسم چنان ترسى از آن حضرت در دل من افتاد كه تاكنون از دلم خارج نشده است .
در اين جنگ بر بدن مبارك امير المؤ منين (عليه السلام ) هنگام حمايت از پيامبر (صلى الله عليه و آله ) 90 جراحت بر صورت ، سر، سينه ، شكم ، دست و پاى مبارك رسيد. جبرئيل نازل شد و عرض كرد: ((يا محمد، به خدا قسم اين عمل على بن ابى طالب ، مواسات است )). پيامبر (صلى الله عليه و آله ) فرمود: ((اين بدان جهت است كه من از اويم و او از من است . جبرئيل عرض كرد: و من از شما دو بزرگوارم .
┈┈✾🍀﷽🍀✾┈┈•
🔷 رسول اكرم (ص) :
🔷 اءلا اخبركم باءفضل من درجه الصيام والصلاة والصديقه ؟ صلاح ذات البين ، فان فساد ذات البين هى الحالقة
🔶 آيا شما را به چيزى با فضيلت تر از نماز و روزه و صدقه، آگاه نكنم ؟
🔸 آن چيز اصلاح ميان مردم است ،
🔸 زيرا تيره شدن رابطه ميان مردم، ريشه كن كننده دين است .
📚 نهج الفصاحه، ح 458
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📚 کانال نسیم فقاهت و توحید
❇️ @rkhanjani