#نهج_البلاغه
▫️بَيْنَكُمْ وَبَيْنَ الْمَوْعِظَةِ حِجَابٌ مِنَ الْغِرَّةِ
💠ميان شما و موعظه، پرده اى از غفلت (و غرور) وجود دارد
📘#حکمت_282
https://eitaa.com/havaliiiikhoda
#نهج_البلاغه
▫️فَاللهَ اللهَ مَعْشَرَ الْعِبَادِ! وَ أَنْتُمْ سَالِمُونَ فِي الصِّحَّةِ قَبْلَ السُّقْمِ، وَ فِي الْفُسْحَةِ قَبْلَ الضِّيقِ. فَاسْعَوْا فِي فَکَاکِ رِقَابِکُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ تُغْلَقَ رَهَائِنُهَ
🟠خدا را، خدا را، اى بندگان خدا! اکنون که سالم و تندرست هستيد پيش از آنکه بيمار شويد و اکنون که در حال وسعت قرار داريد پيش از آنکه در تنگناى زندگى قرار گيريد، فرصت را غنيمت بشمريد و کوشش کنيد گردن خود را از زير بار مسئوليتها رها سازيد پيش از آنکه درهاى رهايى به روى شما بسته شود
✍در اينجا امام عليه السلام به دو نعمت بزرگ الهى اشاره مى کند که يکى سلامت و تندرستى و ديگر فراهم بودن امکانات که سبب مى شود انسان توانايى بر اقدام به هر کارى داشته باشد. آرى به همگان هشدار مى دهد که از اين فرصتها استفاده کنند و خود را از زير بار مسئوليت رها سازند. عبارت «فَاسْعَوْا فِي فَکَاکِ رِقَابِکُمْ» اشاره به اين است که ذمّه همه انسانها مشغول به تکاليفى است که تا آن را انجام ندهند آزاد نمى شوند. در زمانهاى گذشته در ميان بعضى از اقوام چنين معمول بود که اگر بدهکارى توان پرداخت بدهى هاى خود را نداشت طلبکار شخص بدهکار را به بردگى مى گرفت و تا بدهى خود را نمى پرداخت آزاد نمى شد و طوق بندگى او را در گردن داشت، جمله بالا مى تواند کنايه اى از اين مطلب باشد.
📘#خطبه_183
https://eitaa.com/havaliiiikhoda
دشمن اهل بیت (ع) شیعه و نمازخوان شد😍
دو نفر از شخصیتهای عرب از اهالی عباسیه، منطقهای بین حله و کوفه، خدمت آیت اللّه سید ابو الحسن اصفهانی میرسند و گله میکنند که رئیس پلیس منطقه ما خیلی با اهل بیت بد، و دشمن آنان است.
شرابخوار و ظالم است و به شیعیان بسیار ستم میکند. 😔
آیت اللّه سید ابو الحسن اصفهانی خیلی قدرت و محبوبیت و نفوذ کلام عجیبی داشت.
پانزده سال مرجع عالم تشیع بود. 🙏
مرحوم اصفهانی میفرماید: به این رئیس پلیس دشمن اهل بیت، ستمگر و بینماز، سلام مرا برسانید و بگویید: سید ابو الحسن با شما کار دارد.
میآیند و به او میگویند: ما خدمت آقا بودیم، ایشان با شما کار دارد.
میگوید: آقای شماست، من او را نمیشناسم. باز تأملی میکند و میگوید: باشد میآیم. 💭
چند روز بعد خدمت آقا میرسد.
تا خدمت ایشان میرسد، آقای اصفهانی برخوردی با او میکند که گویا مدتها با این فرد آشناست.
سؤال میکند: شما که آنجا رئیس پلیس هستید چهقدر حقوق میگیرید؟
میگوید: ماهی چهارده دینار. 💰
میگوید: چهارده دینار برای شما کافی نیست.
میگوید: بله، ولی قناعت میکنیم.
ایشان میفرماید: من نامهای به وکیلم در حلّه مینویسم که از این ماه به بعد، معادل همین حقوق را به شما از طرف من بدهند.
این بین من و شما یک راز باشد. 😊
البته بین پول من و پول حکومت تفاوت است. پول من صد در صد پاک و حلال است، ولی پولی که حکومت میدهد حلال مخلوط به حرام است و شاید همه آن حرام باشد. 💸
آیت اللّه اصفهانی در ادامه میفرماید: البته این پول برای نمازخوانهاست. 🕌
رئیس پلیس میگوید: اگر شرطش نماز خواندن است، ما نماز میخوانیم. 🙏
هنگامی که میخواهد برود آقا صدایش میزند و نصیحتش میکند که با مردم خوب رفتار کن، که هم دنیایت آباد میشود و هم آخرتت.
از خدا بترس و نماز بخوان. 🌹
بعد از این برخورد اصفهانی با او، به آقایی که همراهش بوده میگوید: من تا به حال شک داشتم این سید مسیرش حق است یا نه، الآن یقین دارم حق با اوست.
تو موظف هستی از فردا به خانه من بیایی، نماز را یادم بدهی و مکتب اهل بیت را به من بشناسانی.
از آن به بعد، خودش و خانوادهاش مقید به نماز شدند. 🌟
📚 *داستانهای سمت خدا، ج۲، ص ۷۸*
🆔 لینک کانال 👇
https://eitaa.com/havaliiiikhoda
🍃 ﷽ 🍃
«أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ بِالْحَقِّ إِنْ يَشَأْ يُذْهِبْكُمْ وَيَأْتِ بِخَلْقٍ جَدِيدٍ»
(ای بشر) آیا ندانستی که خدا آسمانها و زمین را به حق و برای مقصود بزرگی آفریده و اگر بخواهد شما (جنس بشر) همه را در زمین نابود میسازد و خلقی دیگر از نو میآفریند؟
🌺
📗 سوره ابراهیم، آیه ۱۹
#قرآن
https://eitaa.com/havaliiiikhoda
8.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⁉️چرا دروغ برای دشمن هزینه ندارد؟
⁉️چرا در جنگ نرم موفق شد؟
🎙حجت الاسلام راجی
#جهاد_تبیین #بصیرت
#کانال_سمت_خدا
https://eitaa.com/havaliiiikhoda
📌مهاجرت صغری: فریاد عدالت از ری
🔸در اواخر سلطنت مظفرالدینشاه قاجار، ایران در چنگال ظلم و ستم فرو رفته بود. فقر، قحطی و فساد گسترده، زندگی مردم را به کام تلخ فرو بود. علما و روحانیون که درد مردم را عمیقاً احساس میکردند، تصمیم به اقدامی جدی گرفتند.
🔹در ۲۲ آذر ۱۲۸۴ شمسی (۱۶ شوال ۱۳۲۳ قمری)، جمعی از علما و مردم به رهبری آیتالله سید محمد طباطبایی و آیتالله سید عبدالله بهبهانی، تهران را به مقصد حرم حضرت عبدالعظیم حسنی در شهر ری ترک کردند. این مهاجرت که به "مهاجرت صغری" معروف شد، در ابتدا با حضور حدود دو هزار نفر آغاز شد، اما به سرعت بر تعداد آنها افزوده شد و به بیش از ده هزار نفر رسید.
🔸علما در حرم حضرت عبدالعظیم تحصن کردند و با سخنرانیهای آتشین خود، مردم را به مبارزه با استبداد دعوت میکردند. آنها از ظلم و ستم حکومت عینالدوله، صدراعظم وقت، به شدت انتقاد میکردند و خواستار تغییرات اساسی در نظام سیاسی کشور بودند.
🔹مهمترین مطالبات آنها عبارت بود از: _تاسیس عدالتخانه در سراسر کشور، برای برقراری عدالت و رسیدگی به شکایات مردم. _اجرای قوانین اسلامی، برای ایجاد جامعهای عادلانه و مبتنی بر ارزشهای اسلامی. _عزل مستشاران خارجی و حکام ظالم، برای پایان دادن به نفوذ بیگانگان و استبداد داخلی. و انقلاب مشروطه.
🔸تحصن علما در ری، تأثیر بسزایی بر افکار عمومی گذاشت و موجی از اعتراضات را در سراسر کشور برانگیخت. مظفرالدینشاه که از گسترش دامنه اعتراضات نگران بود، ناچار به عقبنشینی شد و با برخی از خواستههای علما موافقت کرد. سرانجام در ۱۴ مرداد ۱۲۸۵ شمسی، فرمان مشروطیت را امضا کرد و به این ترتیب، یکی از مهمترین تحولات تاریخ ایران رقم خورد.
#تقویم_تاریخ
#آذر_۲۲
#مهاجرت_صغری
https://eitaa.com/havaliiiikhoda
☀️ امام رضا علیه السلام:
يك كار نيك پنهانى، با هفتاد كار نيك [علنى] برابرى مى كند.
📒ميزان الحكمه، ج۴، ص۳۴۰
✍منظور این حدیث اینست که اگر ما کار نیکی را برای خدا و ثواب الهی انجام داده ایم، سعی کنیم فقط بین ما و خدا باقی بماند و به دیگران بازگو نکنیم چرا که بازگو کردن برای دیگران هم اجر و ثوابش را کم میکند و هم اخلاص کار(خالصانه و فقط برای خدا بودن) را از بین میبرد و میتواند باعث ریا کاری شود.
https://eitaa.com/havaliiiikhoda