#ضیافت
✨ظاهر روزه و غیب آن ✨
💠 روزه هم مانند هر عمل دیگر عبودی است و اگر آن را درست و به نحوی که دستور داده شده است انجام دهیم ، دو جنبه دارد.
🔸اول ؛ جنبه این سویی و ظاهر آن.
🔹و دوم ؛ جنبه آن سویی و غیب آن......
-__-__-__-__-
✨وقتی روزه می گیریم ، و روزه ما فقط در تشنگی و گرسنگی خلاصه نمی شود ، بلکه چشم و گوش و زبان و سایر اعضا و جوارح ما هم روزه می گیرد ،
🔹یعنی از آنچه نهی گرديده و معصیت و خلاف رضای خداست اجتناب می کند ، و نیز ، دل ما و سایر مشاعر درونی ما هم روزه می گیرد ، یعنی از منهیّات و معاصی و آنچه خلاف رضای پروردگار است اجتناب می نماید ،
🔸وقتی چنین روزه می گیریم، و در طلب قُرب معبود از مشتهیات خود منقطع می شویم ، در آن سو و در غیب ، یعنی در پشت پرده در صراط نوری قدم گذاشته و به سلوک در آن پرداخته ، و به جوار جناب او راه می یابیم ، و به نعمتهایی که در فکر نگنجد منعّم می شویم ، و به آنچه بر خاطر اَحَدی خطور نکرده می رسیم ، و از حضرت کریم به کرامتی که قابل وصف و بیان نیست نایل می گردیم.
✨ ناگفته نماند که ، وقتی چنین روزه می گیریم، از نفس و خواسته آن و از بَدَن و مطلوب آن کم می کنیم و آنچه را که از نفس و بدن کم کرده و گرفته ایم ، به جان و دل می بخشیم تا جان و دل به خواسته و مطلوب خود که قرب معبود و جوار اوست برسد.✨
📚 منبع ؛ کتاب رساله محبت، صفحه ۲۱۲، حضرت استاد آیت الله محمد شجاعی ٰرضوان الله علیه ٰ
@havayee_vesal
🔹 #ضیافت الهی 🔹
✨ جنبه آن سویی و غیب روزه ، یعنی صورت پشت پرده آن ، رفتن به ضیافت الهی و قرار گرفتن در آن است ، و دعوت به روزه از جانب پروردگار متعال ، یعنی دعوت به ضیافت.
💠 در خطبه ای که در کتاب وسائل الشیعه با اسناد از رسول اكرم "صلى الله عليه و آله و سلم" در خصوص ماه مبارک و روزه آن نقل شده است این جملات را از زبان آن حضرت می بینیم که ؛ .....
« وسائل الشیعه ،ط ج ، ج۷ ،ص ۲۲۷ »
🔅 ای مردم ، ماه خدا با برکت و رحمت و مغفرت به شما روی آورده است. این ماه ، ماهی است که نزد خدای متعال بهترین ماههاست ، و روزهای آن بهترین روزها ، و شبهای آن بهترین شبها ، و ساعتهای آن بهترین ساعتهاست . این ماه، ماهی است که در آن به ضیافت خدا دعوت شده اید، و از اهل کرامت و تکریم خدا قرار داده شده اید...🔅
💠 اگر من و تو می دانستیم غیب روزه چیست ، و اگر می دیدیم به هنگام روزه در پشت پرده چه می گذرد ، شکر زیادی می کردیم و خود را عاجز از ادای حق شکر این تکریم الهی می دیدیم.
« البته درصورتی که روزه ما چنان باشد که قبلاً به آن اشاره شد » ✨
🔹ادامه دارد..🔹
📚 منبع ؛ کتاب رساله محبت، صفحه۲۱۴، حضرت استاد آیت الله محمد شجاعی ٰرضوان الله علیه ٰ
@havayee_vesal
بار خدا یا !
✨اى كسى كه زبان گويندگان در وصف تو فروبسته است.
اى كسى كه اميد اميدواران از تو در نگذشته است.
اى كسى كه اجر نيكوكاران نزد تو ضايع نمى شود. اى كسى كه عبادت كنندگان از خشم تو مى هراسند.
اى كسى كه پرهيزكاران از تو بيم دارند.
اينك در حضور تو است بنده اى كه كه دستخوش گناهان شده و عنان او به دست خطاها سپرده ، و شيطان بر او چيره گشته ، و بهانه جسته، در اطاعت فرمان تو كوتاهى نموده ، فريفته شده و به منهيّات تو دست فرا برده.✨
🔹 فرازی از دعای ٣١ #صحیفه_سجادیه سجادیه 🔹
@havayee_vesal
هدایت شده از صدای سخن عشق
133_چرادر_مسير_سلوک_موفق_نميشويم؟10علت.mp3
5.24M
📀 #فایل_صوتی :
« چرا در مسیر #سلوک موفق نمی شویم؟!..
چرا حال راز و نیاز نداریم ؟!.. »
ازفرمایشات ارزشمند حضرت استاد آیت الله محمد شجاعی"رضوان الله علیه"
@havayee_vesal
@sedaye_sokhaneeshgh
#ضیافت
✨مرحوم حاج میرزا جواد آقا ملکی رضوان الله علیه از علمای اخلاق هستند ،از شاگردان مرحوم ملاحسین قلی همدانی "رضوان اللّه علیهم " بوده هر دو اساتید اخلاق و ارباب باطن و بزرگان در این مرحله بودند.
ایشان در کتاب المراقبات در این خصوص ، یعنی در خصوص اعمال و مستحبات و مسایلی که در ماهها و ایام و لیالی ، مطالبی نوشته است و علامه طباطبایی 'رضوان الله علیه ' هم بر کتابشان تقریظی نوشته اند و با یک اشاره تعریف خیلی بزرگی از این کتاب کرده اند که واقعاً هم کتاب عجیبی است.
✨ایشان از اول در بابی که مخصوص ماه مبارک است این روایت را نقل می کند که اگر کسی 🔹رمضان🔹 گفت ، یعنی جسارت آمیز صحبت کرد باید تصدق بدهد ، کفاره بدهد برای این حرفی که گفته است.
روایت است که این جور شروع می کند:
🔅ماه به خصوص و مبارکی است ، حتی نباید گفت (رمضان).
این جسارت است و اگر کسی این جور گفت باید توبه بکند و صدقه بدهد.......
🔹تذکری را هم که به نقل از حاج میرزا جواد آقا نقل کردم برای این بود که وقتی در تکلم این ها را به زبان می آورید « ماه مبارک » بگویید ، 🔸ماه مبارک رمضان🔸 بگویید ، و تعبیر ناجور نداشته باشید که این به جای خود معصیت است.
📚 برگرفته از کتاب ضیافت حقیقی ، صفحه ۱۲، حضرت استاد آیت الله محمد شجاعی "رضوان الله علیه "
@havayee_vesal
#ضیافت
🔅 #تذكر :
🔹لازم است سالك در صيام خود اين امور را كه به آنها اشاره مى كنيم و از جمله امورى است كه امام صادق " سلام الله عليه " در روايتى به صائمين توصيه فرموده است مراعات كند:
✨ علاوه بر امساك از مُفطرات ، اعضا و جوارح ، مخصوصاً زبان خود را از آنچه خداى متعال نهى فرموده است و معصيت مى باشد كاملاً حفظ كند.
💠 صمت و سكوت را مراعات ، و از فضول كلام و مجادله اجتناب كند.
✨حلم ، صبر ، سعه صدر ، و حُسن خلق داشته باشد.
💠 از اهل شرّ دورى كند.
✨خود را در حال اشراف به آخرت ببيند ، و در حال انتظار و عده هاى ربوبى باشد ، در عين تحصيل آمادگى براى لقاى حق.
💠 آرامشِ ايمان و اتّكاى به خدا ، و وقار توحيد و اتّكال به جناب او داشته باشد ، در عين خضوع و خشوع ، و ذلّت و انكسارِ بنده اى كه در محضر مولاى خود از خطاهاى خويش خاىف است و به رحمت و گذشت او اميدوار.
✨ بدن خود را از هر خباثت و آلودگى ، باطن خود را از هر حيله و مكر ، و دل خود را از هر مرض و عيب ، پاك بگرداند ، و پاك نگه بدارد ، و مخصوصاً به طهارت دل كه اصل امر است ، اهميت زياد بدهد و توجه داشته باشد كه روزهٔ دل و باطن ، از روزه اعضا و جوارح مهم تر است ، و روزهٔ اعضا و جوارح هم از روزهٔ از خوردن و آشاميدن و ساير مفطرات مهم تر.
💠دل را مشغول به ياد حقّ و ذكر او بدارد ، و اعضا و جوارح را در خدمت جناب او قرار دهد ، و در امتثال اوامر او ، و انجام دادن آنچه او مى خواهد بكوشد ، و در سرّ و عَلَن از او خشيت داشته باشد ، خشيت بسيار بالا ، و حقّ خشيت ، البته در حدى كه از وى بر مى آيد.
🔅و بالاخره ، سعى وى بر اين باشد از هر آنچه غير حضرت معبود است روزه بگيرد.
🔹 اينها امورى است كه اگر موفق به مراعات آنها بشود ، روزه وى روزه خواهد بود ، و آثار و بركات روزه را خواهد داشت ، و هر چه از اينها كم شود ، به همان اندازه در روزه اش نقص خواهد بود.✨
ناگفته نماند ،به لحاظ طولانی بودن روایتی که در آن به این امور توصیه شده است ،از آوردن اصل آن در اینجا صرف نظر کردیم .
طالبین می توانند در « کتاب وسائل الشیعه ،ج ۷ ،ص۱۱۹ » به آن مراجعه کنند .
📚 منبع ؛ کتاب مقالات جلد سوم ، صفحه ۱۲۷ ، حضرت استاد آیت الله محمد شجاعی ٰ رضوان الله علیه ٰ
@havayee_vesal