💠 پرسش و پاسخ در محضر آیتالله خوشوقت(رض)
📔#معرفی_کتاب
📌#کتابهایی_که_باید_خواند
🔹س1: یک کتاب اخلاقی معرفی کنید؟
🔸ج: بهترین کتاب اخلاقی خود #قرآن_کریم و روایات است، بله. اگر ما عمل کنیم اخلاق اصلاح می شود و الّا با کتابهای دیگر درست نمی شود. رأس اخلاق ترک گناه است. اگر ما گناه بکنیم و برویم دنبال اصلاح فایده ندارد. اولین اصلاح اخلاق ترک گناه است...
🔹 س2: لطفاً چند کتاب برای سعادت انسان معرفی بفرمایید.
🔸ج: #رساله_عملیه، اولین کتاب سعادتساز شماست. رسالهی مرجع تقلید، اولین کتابی است که بر همهی مسلمانان واجب است آن را بخوانند و یاد بگیرند و بعد عمل کنند؛ این اولین کتاب است. اگر این کتاب را جا بگذارید و دنبال کتابهای دیگر بروید، از قافلهی سعادت و سلامت عقب ماندهاید؛ اما وقتی عمل کردید، انشاءالله رکن، آماده و درست شده است. غیر رکن هم این است که انسان کتابهای مفید، کتابهایی را که در سیره و روش زندگی حضرات معصومین نوشته شده است، مطالعه کند. کتابهایی را که در بحث عقاید نوشته شده است، مطالعه کند. تاریخ اسلام و غیره هم بعد از آنهاست. اما اوّلینِ آنها رساله است که هر روز باید بخوانیم و یاد بگیریم و عمل کنیم.
🔹 س3: چرا و چه مقدار رساله بخوانیم؟
🔸ج: رساله خواندنش #واجب_عینی است، اما کتابهایی که میخوانید واجب عینی نیست، واجب کفایی است. آن مهمتر از این است. هر روز باید چهار – پنج صفحه رساله بخوانید. واجب و حرام را یاد بگیرید، اولی را انجام بدهید و دومی را ترک. بخواهی کوتاهی بکنی و چیزهای دیگری بخوانی مسئولی پیش خدا، یقه ات را میگیرد.
🔹 س4: خیلی از مسائلی که در دین باید یاد بگیریم توی رساله عملیه نیست مثلاً دروغ و غیبت...؟
🔸ج: بیشترش هست. شما آنهایی که هست، یاد بگیرید و آنهایی هم که نیست استفتاء کنید به شما میگویند. اگر نیست از مرجعتان استفتاء کنید.
🔹س5: كتابي که زندگاني پيامبر اكرم صلی الله علیه و آله و ائمه معصومين علیهم السَّلام را به شکلی که ساده بيان کرده است چيست؟
🔸ج: کتاب #منتهی_الآمال را بخوانيد. در آنجا شرح حال زندگانی پيغمبر اكرم صلی الله علیه و آله و حضرات معصومين علیهم السَّلام را از روايات نقل كرده است. اين اولين پلهی آشنا شدن با سيره و زندگی آنهاست.
🔹 س6: فرمودهايد زندگی #علماء را مطالعه کنم. کدام کتاب را سفارش میفرماييد؟
🔸ج: ظاهراً کتابی که همهی علمای خوب در آن باشند، نيست؛ نداريم؛ ولی در شرح حال علماء در چند جا پخش است. مقداری مرحوم سيّد محسن امين دارد. مقداری مرحوم حاج شيخ آقا بزرگ تهرانی(ره) در «نُقباءُ البشر» دارد. در اينها هست. مقداری آقاي اصفهانی(ره) دارد که شرح حال علما را نوشته است. اگر انسان اينها را بخواند، از داخل آن، آدمهای خوب پيدا میشود.
🔹س7: کتاب مناسبی که برای اثبات حقانیت شیعه باشد چه کتابی است؟
🔸ج: بهترین کتاب کتاب مرحوم آقا سیّد شرف الدین عاملی(ره) است. فرانسه که لبنان را اشغال کرده بودند مسلمانهای لبنان قیام کردند اما شکست خوردند. عده ای فرار کردند چون ترسیدند اگر آنها بگیرند اعدامشان کنند. من جمله خود آقا سیّد الشرف الدین(ره) بود که فرار کرد و به مصر رفت. مخفیانه سه سال هم مصر بود و بعد برگشت. در این سه سال فکر کرد آنجا بیکار ننشینیم رفت با رئیس الازهر مصر ملاقات کرد و گفت شما سنی و من شیعه. شما هر ایرادی به ما داری به ما بگو تا من هم جواب بدهم و ببینیم نتیجه چه می شود. او ایراد کرد این هم جواب داد اسمش شد کتاب #المراجعات. این کتاب عربی است اما چند تا ترجمه فارسی هم دارد. بعضی هایش یک خُرده مُغلَق و به زبان دیروز است و بعضی هایش هم به زبان روز. این بهترین کتاب است که تمام ایرادهای سنی ها را آنجا با جواب متین و متقن می دهد.
🔹س8: کتاب #احقاق_الحق قاضی نور الله شوشتری(ره) گفتند(چگونه است) ؟
🔸ج: خیلی خوب است. ایشان در هندوستان در جمعیت سنی بود. مخفیانه این کتاب را نوشت. بعضی ها بو بُردند و رفتند با او رفاقت کردند، پیشش شاگردی کردند. بالاخره فهمیدند این کتاب را نوشته است حالا یک وقتی کتاب را دزدیدند و بردند و به قاضی های سنی دادند؛ آنها هم خواندند و حکم صادر کردند که این مرتد است و از اسلام برگشته و به نحو فجیعی شهیدش کردند. اسمش شد قاضی شهید. قبرش هم الآن هندوستان است.
کانال عزیز خدا 🔸
هدایت شده از بیداری ملت
2030_0035.mp3
11.98M
🔴 افشاگری چندسال پیش یک روحانی انقلابی از تلاش جریان اصلاحات برای نابودی زبان فارسی و دین و حجاب و حیا در نسل های جدید جامعه ایرانی
مکررأ می گویند؛ به چه علت پس از 40 سال، هنوز دولت و جامعه اسلامی شکل نگرفته است؟
اگر مایلید علت را بدانید، با دقت تا آخر گوش کنید تا خیانت خیانتکاران بر شما آشکار شود و بدانید چرا و به دست چه کسانی از آرمانهای انقلاب فاصله گرفتیم.
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
هدایت شده از کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی ره
💠 پرسش و پاسخ از حضرت آیت الله خوشوقت ره
🏴 سالروز شهادت #امام_حسن مجتبی ع تسلیت باد 🏴
⚫️ 14 هزار صلوات هدیه به روح مطهر کریم اهل بیت ع⚫️
❓س: از امام حسن مجتبی ع نقل شده «إعْمَلْ #لِدُنْيَاكَ كَأَنَّكَ تَعِيشُ أَبَداً وَ اعْمَلْ #لآِخِرَتِكَ كَأَنَّكَ تَمُوتُ غَداً؟
✅ ج: معنایش این است که #انسان در کارهای دنیا #عجله نکند و فکر کند که حالا حالا #زنده است، بیست و چهار ساعت نرود دنبال آن آرام آرام، اما درباره #عبادت #فکر کند #فردا میمیرد لذا تمام وظائفش را باید انجام بدهد و به #امید فردا ننشیند.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
🏴 #معنای_زهد_ثروت_فقر_سخاوت
از #امام_حسن- عليه السّلام- پرسيدند:
🏴 «ما الزهدُ؟ قال: الرغبة فى التَقوى و الزَهادَةُ فى الدنيا.» #زهد چيست؟ فرمود: ميل به پرهيزگارى و بى رغبتى در دنيا.
🏴 «فَما الغِنَى قال: رضِى النَفسِ بِما قُسِّم لَها و إن قلَّ.» #ثروت_و_دارايى چيست؟ فرمود: خشنودى نفس از قسمتش، هر چند اندك باشد.
🏴 «فما الفَقُر؟ قال: شَرَهُ النفسِ إلى كُلّ شىءٍ.» #تنگدستى_و_ندارى چيست؟ فرمود: حريص بودن نفس به هر چيزى.
🏴«فما الجودُ؟ قال: بَذلُ المَجهودِ.» #جود_و_سخاوت چيست؟ فرمود: بخشيدن به اندازه توانايى.
📚بحارالانوار؛ ج75، ص 103 تا 110، به نقل از کتاب پاسداران حریم عشق، تالیف آیة الله سعادت پرور ره 🌱
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔻آیت الله فاضل لنکرانی تبیین کرد:
🏴 روایات اختلافی درباره روز شهادت امام حسن مجتبی(ع)
امام مجتبی(ع) واقعاً هم در زمان حیاتش بسیار مظلوم بوده و هم در شهادتش؛ و قضایایی که در شهادت حضرت و دفن حضرت و محل قبر حضرت اتّفاق افتاد، سبب میشود که انسان مقداری نسبت به آن حضرت بیشتر احساس وظیفه کند. 👇
https://hawzahnews.com/x9Qrx
🔻خاطره علامه مصباح از قطعی برق در کانادا
🔸 هرچه ایمان ضعیفتر باشد، نظارتهای بیرونی باید شدیدتر باشد؛ در دنیا تنها نظامی که مبتنی بر دین و ایمان مردم بنا شده است، نظام جمهوری اسلامی ایران است و تجربه نیز نشان داده بر خلاف رهبران ایران، بسیاری از رؤسا و رهبران دنیا تخفات مالی و اخلاقی دارند.
💢 البته باید اعتراف کرد حتی در کشور اسلامی ما، آمار فسادها و ناهنجاریها کم نیست.
🔹 از طرفی هرگز نمیتوان توقع داشت که با تلاش در جهت تقویت ایمان مردم، همه مسائل و مشکلات رفع شود، اما میتوان میزان مشکلات را کاهش داد، چرا که تا پایبندی اخلاقی و معنوی نباشد، تدبیرها نمیتوانند خیلی مؤثر باشند.
🔸هرچند گاهی مروجین فرهنگ غربی، چنان وانمود میکنند که مردم غرب مؤدب و منظم هستند، اما بخش زیادی از قانونمداری و نظم آنها، در گرو شدت نظارت خارجی است.
(علامه با اشاره به خاطره خود در مسافرت به کانادا): هرچند در کانادا، قطعی برق به ندرت اتفاق میافتد، اما زمانی برق کانادا قطع شد و نزدیک به دوساعت برق نبود، پس از وصل شدن برق، رسانهها اعلام کردند که اکثر فروشگاههای بزرگ کانادا به طور کامل غارت شدهاند.‼️
🔻 این نشان میدهد در واقع تبلیغاتی که از نظم مردم غرب میشود و ظاهری که از آن نمود مییابد، نه از این جهت است که انضباط در آنها نهادینه شده، بلکه از جهت ترس و اجباراست و زمانی که دوربینهای کنترل، قطع بوده و نظارت بیرونی وجود نداشته باشد، کمتر کسی منظم خواهد بود.
🔸 هرگز نظارت بیرونی نمیتواند جای نظارت درونی را بگیرد؛ هر چند نظارت ظاهری نیز میتواند به عنوان نقش کمک دهنده در کنار نظارت باطنی قرار گیرد، اما هرگز چنین نظارتی نمیتواند به صورت ریشهای با فساد مبارزه کند.
92/12/16
#ایمان
#نظارت_درونی
#غرب_وحشی
هدایت شده از KHAMENEI.IR
49.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 مستند روایت دیدار جمعی از راویان دفاع مقدس با رهبر انقلاب
🔰 مستند «غیر رسمی» به مناسبت هفتهی دفاع مقدس به روایت متن و حاشیه دیدار صمیمانه جمعی از راویان دفاع مقدس با رهبر انقلاب میپردازد.
💻 @khamenei_ir
📆 روز بزرگداشت و سالروز وفات جناب سلمان فارسی سلام الله علیه ؛ ( ۸ #صفر المظفر ۳۶ ق)
🔺 میگویند: #سلمان از #ایران حرکت کرد. دور دنیا به هر جایی شد، میگردید پی آن کسی که میخواست. میدانست که از طرف خدای متعال و پروردگار عالم، یک کسی هست که صدای خدا را در جهان بلند میکند و میدانست که این صدا، به او خواهد رسید، تا بالأخره به محضر شریف #نبوتی رسید و شد: «سلمان مِنّا اهلَ البیت»¹. چه مقامی است!. از #شیراز یک کسی پا بشود، با آن وسائل آن روز پیادهروی، با عصای چوبی و، تو این سنگ و چوب و خار و اینها راه برود تا آن خواستهی خودش را پیدا کند. افرادی که اینجور هستند، اینها از طرف مقام اقدس #ولایت کبرای الهی، با آنها #توجه میشود و زیر بالشان گرفته میشود!.
۹۵/۵/۱۷
🔺 ... در اخبار دارد که «سلمان مِنّا اهلَ البیت»
خب این "منّا اهل البیت" که بیان شده، اگر کسی در مقام ترقیات #انسانی نباشد که "منّا اهل البیت" نیست. #عایشه هم در جوار #اهلبیت بود، ولی "منّا" نبود. پس جناب سلمان که در مقام #فهم و #شعور و ادراک و #عبادت میآید در ردیف آنها قرار میگیرد، به خاطر این است که آن #تعلیمات و تأدیبات و آن #تربیت ها را میپذیرد؛ وقتی پذیرفت، خودش به #بلوغ میرسد. خودش که به بلوغ رسید، میفهمد که برای چه بوده و خودش که بوده است. خلاصه اینکه #انبیاء و #اولیاء (علیهمالسلام) #مربیان تحمیلی نیستند. مربیان طبیعی #انسان اند و تجاربشان، تجارب بسیار عمیق و مفید و نافع برای #بشر است.
۷۷/۲/۲۸
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
_______
۱) [ #بحارالانوار ج ۱۰ ص ۱۲۳]
🗓سالروز رحلت سلمان
💠آیةالله بهجت(رضوان الله علیه):
‼️خدامیداند که ابوذر، مقداد و سلمان چه مقامی داشتند، اگر امثال آنها در اصحاب نبودند، مکتب اسلام شناخته نمیشد؛ تمام دنیا و مافیها ارزش نماز یک شب سلمان را ندارد. سلمان روی پوست گوسفندی مینشست و مصلای عجیب و غریب داشت. در روایتی اثاثیه و لوازم منزلش را بر شمرده یک پوست، یک کیسه آرد بود ولی باز گریه میکرده که فردا بارش سنگین است! درمحضربهجت ۱/۸۳,۱۷۴
‼️ماهنوز از مقامات شاگردان ائمه، مثل سلمان و ابوذر و اینها، که بالای سرما قرار دارند، خبر نداریم. ما اگر اعتراف به مقام سلمان و ابوذر و مقداد و عمار نداشته باشیم، اعتراف به مافوق آنها بالاتر از آنها که انبیاء و اولیاء هستند نداریم، اینکه فکر کنیم بدون اعتراف وشناخت به مقام امثال سلمان، ابوذر، مقداد و عمار، توانستیم شناختی از مقامات انبیاء و اولیاء داشته باشیم دروغ است! ما از سلمان و ابوذر و مقداد، یقینا عقبتر هستیم، آنها کجا و ما کجا، ما خاک پای آنها نمیشویم! ۷۶/۵/۸
@Jahade_tabeini
🗓سالروز رحلت سلمان فارسی
💠رهبرمعظم انقلاب دام ظله:
‼️در روایت است که امام صادق بسیار یاد سلمان میکرد از حضرت علت اینکار را پرسیدند، فرمود به سه علت، یکی اینکه سلمان میل و خواست امیرالمؤمنین را بر میلِ خود غلبه میداد. ببینید مقام امیرالمؤمنین را؛ البته امثال سلمان گوشه و کنارهای آن عظمت و آن جلالت الهی و ملکوتی و جبروتی است ولی خب، اینها همه، هرکدام یک نشانه است. دوم اینکه فقرا را دوست میداشت؛ بعضیها اصلا از طبقه مستضعف جامعه بدشان میآید، حاضر نیستند طرف آنها بروند، نگاه بکنند به آنها! خودشان را برتر از آنها میدانند؛ اما سلمان فقرا را دوست میداشت، آنها را بر اهل ثروت ترجیح میداد. و سوم اینکه جناب سلمان علم را و علما را دوست میداشت. این سه خصوصیت در این بزرگوار، موجب میشود که امام صادقِ با آن جلالت و عظمت، سلمان را تجلیل کند. ۷۰/۱۰/۵
@Jahade_tabeini
هدایت شده از کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی ره
💠 پرسش و پاسخ از حضرت آیت الله خوشوقت ره
♦️♦️♦️سوالاتی درباره شهداء(4)
❓س: نزدیک ترین #راه رسیدن به #قرب_الهی که یک شبه #ره_صد_ساله را برویم چیست؟
✅ ج: #شهادت است، در راه خدا #شهید بشوی کار #تمام است يَنْظُرَ إِلَى وَجْهِ اللَّهِ، بله.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💠 بیانات حضرت آیت الله خوشوقت ره
🏴 قالَ رَسُولُ اللَّهِ ص إِنَّ فَوْقَ كُلِّ بِرٍّ بِرّاً حَتَّى يُقْتَلَ الرَّجُلُ شَهِيداً فِي سَبِيلِ اللَّه 🏴
✳️ ما می گوییم همه چیز ما #دین ما است. آن همه #شهید در #جبهه برای چه رفت شهید شد؟
⬅️ برای دین رفت دیگر. اگر مسئله #اسلام نبود کسی نمیرفت که، برای حیازت از #پُست دیگران که آدم نمیرود شهید بشود. مسئله اسلام بود. اگر او(دشمن) میآمد اسلام از بین رفته بود، لذا مردم رفتند #جان دادند و الا اگر بنا بود عقیده آزاد، عمل آزاد، چرا میرفت شهید بشود؟!
✳️صد و سی هزار و خرده ای آدم در این #جنگ شهید، چند برابر آن #مجروح شد، #معلول شد برای چه؟ برای اسلام رفت. ولی آنها دین ندارند در آنجا #فحش به خدا بدهی طوری نیست! خدا را قبول ندارد! فحش به #عیسی بدهی طوری نیست.
آنها #غربی هستند اساس فکر آنها این است که دین از #دنیا جداست، ولی ما معتقدیم #دین_از_دنیا جدا نیست، دنیای ما را دین تنظیم میکند ما برای همه حرفهای دین #احترام قائل هستیم، به #عقیده آن، به #رفتار آن، به #کردار آن، به همه چیز آن.
هدایت شده از حوزه علمیه امام صادق علیه السلام
💐وما ارسلناک الا رحمه للعالمین💐
🔻مرحله دوم مسابقه حفظ موضوعی قرآن و حدیث
🔻 از کتاب "هر روز با قرآن و عترت"
🔻بخش سوم "نبوت"
🔻 تاریخ برگزاری آزمون ۱۲ ربیع الاول ۱۴۴۲ ه.ق
🎁 اهداء جوایز ۱۷ ربیع الاول/ میلاد رسول اعظم (صلی الله علیه وآله وسلم)🎁
👇👇👇
👈جهت تهیه کتاب به معاونت تهذیب مراجعه فرمایید🙏
حوزه علمیه امام صادق علیه السلام
🔴قطع اين مرحله بيهمرهي خضر مکن 🖊احمدحسين شريفي 🔶بسياري از عارفان، فرزانگان و عالمان اخلاق بر اين
🔴قطع اين مرحله بيهمرهي خضر مکن(2)
ديدگاه آيتالله مصباحيزدي دربارة نياز به استاد اخلاق
🖊احمدحسين شريفي
🔸آيتالله #مصباحيزدي ميفرمايد هر سالکي در مسير ترقي به سوي کمال نهايي و قرب الهي نيازمند سه نوع برنامه است:
1. برنامهاي براي بهرهگيري از دانستهها و عدم غفلت از آنها؛
2. برنامهاي براي تقويت اراده معطوف به عمل؛
3. برنامهاي براي کاهش دلبستگيهاي غيرالهي.
🔸در همه اين سه برنامه، #سالک نيازمند بهرهگيري از استاد يا استاداني است که در اين مسير داراي تجربة زيسته باشند.
🔸اما هر کسي شرايط راهبري سالکان را ندارد. کسي ميتواند استاد سلوک باشد که:
1. خودش نزد استادهای فقیه و عامل زحمت کشیده باشد؛
2. بتواند اولویتها را در مسائل فردی و اجتماعی تشخیص دهد.
3. هرگز تابع هواي نفس و سلايق شخصي خود نباشد؛
🔸در عين حال، دو نکته مهم را متذکر ميشوند:
1. «انسان همانگونه که میتواند «خودآموز» و «خود تعلیم» باشد، میتواند «خودپرور» و «خود تزکیه» نیز باشد.» به همين دليل، اگر سالکي به استادي با آن ويژگيها دسترسي پيدا نکرد، «باید خودش زحمت مطالعه زیاد بکشد و کتابهای اخلاقی و مسائل دینی را خوب بررسی کند و به برنامهای مستمر و تدریجی برسد».
2. نيازمندي به استاد مربوط به همه مراحل تربيت اخلاقي و معنوي نيست؛ هر انساني خودش ميتواند پلههايي از نردبان ملاقات با خدا را طي کند. و نبايد براي پا نهادن بر روي هر پلهاي منتظر معلم و مربي باشد. «در بسیاری از مراحل و مراتب تزکیه و تکامل، نایل نشدن به آنها را نمیتوان به نبود استاد و مربی وابسته کرد. در این مراحل، آیات قرآن، احادیث و معارف اهل بیت علیهم السلام و کتابهای علما و بزرگان #اخلاق و سیر و سلوک میتوانند جای خالی استاد را پرکرده و سالک را کفایت کنند.»
📝📝📝
📌 میگویند آقا محمدخان قاجار علاقه خاصی به شکار روباه داشته. تمام روز را در پی یک روباه میتاخته، بعد آن بیچاره را میگرفته و دور گردنش، زنگولهای آویزان میکرده و بعد رهایش میکرده.تا اینجا ظاهراً مشکلی نیست. البته که روباه بسیار دَویده، وحشت کرده، اما زنده است؛ هم جانش را دارد، هم دُمش و هم پوستش، فقط میماند آن زنگوله! از این به بعد روباه هر جا که برود، زنگوله توی گردنش صدا میکند. دیگر نمیتواند شکار کند، چون صدای زنگوله، شکار را فراری میدهد. بنابراین گرسنه میماند. صدای زنگوله، جفتش را هم فراری میدهد، پس تنها میماند. از همه بدتر، صدای زنگوله، خود روباه را آشفته میکند و آرامش را از او میگیرد.
📌 این همان بلایی است که انسان امروزی بر سر ذهن پُرتَنشِ خودش میآورد. فکر و خیال رهایش نمیکند. زنگولهای از افکار منفی، دور گردنش قلاده میکند. بعد خودش را گول میزند و فکر میکند که آزاد است، ولی نیست. برده افکار منفی خودش شده و هر جا برود آنها را با خودش میبرد. آن هم با چه سر و صدایی، درست مثل سر و صدای یک زنگوله! راستی هر یک از ما چقدر اسیر این زنگوله هستیم؟
🔸چطور لقمه از گلویمان براحتی پایین میره؟! 🔸
📝#خاطره دکتر علی حائری شیرازی (فرزند مرحوم آیت الله حائری شیرازی) از پدر
🐓 پدر دم صبح به شیراز رسیده بودند. نماز را با هم خواندیم. صبح جمعه بود. ساعت نزدیک ده بود که از جا بلند شدم، دیدم روی زمین جلوی تلوزیون دراز کشیده اند و کتاب میخوانند و چشمانشان قرمز شده.
سلام کردم. خواستند از جا بلند شوند اما کمردرد شدید، مانع شد. دست به میز گرفتند و با حالت دولا به زحمت بلند شدند. به خاطر کمر درد فصلی که یادگار ایام طاغوت بود، نتوانستند کمر راست کنند. کج کج راه افتادند.
🐓 متعجب پرسیدم: «صبح که حالتان خوب بود، یکهو چطور شد؟»
گفتند: «به کُلِه مرغی سر زدی؟»
گفتم: «نه»
گفتند: «برو شیرین کاری پدرت را ببین»
🐓 از زمانی که ازدواج کرده بودم، مستأجر و آپارتمان نشین شده بودم. شاید پنج آپارتمان را به فواصل دو سال در میان، جابجا شده بودم. وقتی مادرم مرحوم شد، با اصرار پدر به منزل مادری اسباب کشی کردم. خب بعد از قریب ده سال، به خانۀ حیاط دار رسیده بودم و خاطرات ایام کودکی ...
کُله مرغی که از قدیم، پایین حیاط بود را تعمیر کردم و هفت و هشت ده تا مرغ و خروس آنجا پرورش می دادم. به غیر از آن، مرغ عشق، فنچ، بلبل خرمایی و هر چیزی که ذوق ایام کودکی را در من زنده کند ...
واقعا پدر راست میگفت: «اگر خانه ای #حیاط نداشت، اهل خانه #حیات ندارند».
بگذریم.
🐓 آن محرومیت های گذشته را تماماً در این ایام کوتاه جبران کردم. بعد از مدتی هم از صرافت کار افتادم و دیگر مثل سابق به پرنده ها رسیدگی نمی کردم. یک ظرف آب مکانیزه ای داشتم که با لولۀ باریک آبی به سقف کُله مرغی وصل بود. هر وقت آبش تمام میشد، سبک می شد و بالا می رفت و چون پر می شد، سنگینی اش آن را به پایین می آورد تا مرغ ها بتوانند دوباره آب بیاشامند. تنظیم ظرف بهم خورده و ارتباطش با لوله جدا شده بود. خب من هم دیگر حوصلۀ درست کردن نداشتم ...
🐓 گفتند: «صبح بعد از نماز آمدم به مرغها سر بزنم. دیدم زبان بسته ها نه آب دارند و نه غذا. با نخ ماهی گیری چند ساعت تلاش کردم تا ظرف آب را به سقف سه متری کله مرغی نصب کنم تا بالاخره نزدیکی های هشت و نه صبح موفق شدم ظرف آب را درست کنم. کجی کمرم برای این است. بعد دیدم غذا هم ندارند؛ رفتم در آشپزخانه دیدم فقط چند کیلو پیاز هست. همه را با رندۀ ریز، رنده کردم تا پرنده های کوچک هم بی بهره نمانند. قرمزی چشمم هم از این است ...
🐓 گفتم: «چرا به خودتون رحم نمیکنید؟»
نگاهی گذرا به من کردند و گفتند: «چون میخام خدا به تو #رحم کنه!» بعد ادامه دادند: «آهِ این طیور رو دست کم نگیریا ! کفالت اینها را تو به دست گرفتی. اینها مثل زن و بچه و #عیال_تو_هستند. اگر در حالی که خدا اموراتشان را بدست تو داده بهشان رسیدگی نکردی، نفرینت می کنند و خدا هم به این واسطه تو را از رحمتش دور می کند. چطور میتونی سیر و سیراب باشی وقتی این خلایق خدا که بدست تو سپرده شدند گرسنه و تشنه هستند؟»
بعد گویی چیزی از ذهنشان رد شده باشد سکوت کردند، چشم و ابرو در هم کشیدند و با حالت گریه ادامه دادند: «مردم هم عیال ما #مسئولین هستند. چطور ماها لقمه از #گلویمان براحتی پایین میره، وقتی خدا کفالت و اداره امور امتی را به دست ما سپرده و ما هرچی گذاشتن جلومون می خوریم انگار نه انگار گرسنه ای هم هست»
بعد گفتند: «استغفار کن برای این بی توجهی که داشتی»
منبع: (@dralihaeri در تلگرام)
کمتر از ذرّه ِنئی پست مشو مهر بورز
تا به خلوتگه خورشید رسی چرخ زنان
#حرم_علی_بن_موسی_الرضا_علیه_السلام
نایب الزیاره ام
✳ میخواهی به خدا نزدیکتر شوی؟
🔻 در تفسیر آیات «وَ مَنْ یتَّقِ اللَّهَ یجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَ یرْزُقْهُ مِنْ حَیثُ لایحْتَسِبُ»(آیات ۲ و ۳ طلاق) روایت لطیفی نقل شده است؛ خداوند در این آیه میفرماید که اگر کسی #تقوای_الهی پیشه کند و دست به #حرام دراز نکند، خدای متعال، هم راهِ بنبستی که او را به حرام دعوت میکند، میشکند، هم «مِنْ حَیثُ لایحْتَسِبُ» به او #روزی میدهد و او را تأمین میکند؛ یعنی خدای متعال، نیازی را که انسان میخواست برای آن نیاز از خدا #فاصله بگیرد، از جایی که انسان خیالش را هم نمیکرد، تأمین میکند. بهگونهای این نیاز را تأمین میکند که انسان را به خودش #نزدیکتر میکند. این، روزیِ «مِنْ حَیثُ لایحْتَسِبُ» است.
👤 #آیت_الله_میرباقری
📚 از کتاب #مقام_محمود ؛ سیر در درجات توحید با شفاعت نبی اکرم(صلوات الله علیه وآله)
📖 صفحات ۱۹۹ و ۲۰۰
هدایت شده از جهادتبیینی
🗓سالروز دو واقعه مهم و پرعبرت
🏴تحمیل حکمیت بر امیرالمومنین
🏴جنگ امیرالمومنین علیه مارقین/۴
💠رهبرانقلاب
‼️من درباره خوارج، خیلی حساسم و روی تاریخ اینها خیلی مطالعه کردم. در زبان معروف، خوارج را به مقدسهای متحجر تشبیه میکنند؛ اما اشتباه است. اصلاً اینطوری نیست. اگر اینها آدمهایی بودند که یک گوشه نشسته بودند و عبا را بر سر کشیده بودند، امیرالمؤمنین که با اینها کاری نداشت، خوارج مقدس مآب نبودند آنها جهل مرکب داشتند و بینش تنگ نظرانه از دین داشتند و در آن راه مبارزه میکردند! ۷۰/۱/۲۶
‼️متأسفانه در شعر و سخنرانی و فیلم و همه چیز، خوارج را به خشکه مقدّسها تعبیر میکنند. این، غلط است. اگر میخواهید خوارج را بشناسید، نمونهاش در زمان ما همین گروه منافقین است، آیهی قرآن میخواندند، خطبه نهجالبلاغه میخواندند، ادعای دینداری میکردند، خودشان را از همه مسلمانتر و انقلابیتر میدانستند؛ آنوقت بمب گذاری میکردند و ناگهان یک خانواده، را به هنگام افطارِ ماه رمضان میکشتند! چرا؟ چون اعضای آن خانواده طرفدار امام و انقلاب بودند! ۷۵/۱۱/۱۲
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
هدایت شده از جهادتبیینی
🗓سالروز دو واقعه مهم و پرعبرت
🏴تحمیل حکمیت بر امیرالمومنین
🏴جنگ امیرالمومنین علیه مارقین/۶
💠رهبرانقلاب
‼️توجه كنيد كه اسم خوارج مارقين است؛ مارقين يعنی چه؟ در اصطلاح عرب وقتی يك تيری را شما از چله كمان رها ميكنيد كه با شدت از كمان خارج ميشود را ميگويند، مارقين به همان شدت از دين جدا شدند؛ مثل تيری كه از كمان خارج ميشود از دين و قرآن جدا شدند، اسمشان مارقين است. اين كلمه مارقين مال تاريخ نيست، اسم اينها را امیرالمومنین گذاشته مارقين. تجربه مارقين نشان ميدهد كه ناآگاهی و جهل چه فتنه عظيمی را بوجود ميآورد! ۶۵/۳/۱۲
‼️در مسئله خوارج، اگر از آن عده آدمهايی كه در رأس كار بودند، كه آدمهای خبيث و فاسد و مغرضی بودند، صرف نظر كنيم، بقيه كسانيكه روی علی شمشير كشيدند، كساني بودند كه واقعا داراي ايمان صادقانه بودند؛ كسانی بودند كه آيات قرآن را حفظ داشتند؛ كسانی بودند كه در راه اعتقاد و ايمانشان كشته ميشدند؛ اين دردآور است. و اين آن فتنه غليظ و تاريك و خطرناک است. ۶۵/۳/۱۲
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🔴مظلوميت نهجالبلاغه، تبليغ دين و تاريخ اسلام
🖊احمدحسين شريفي
🔸چند روز پيش به صورتي اتفاقي، صوت يکي از استادان برجستة فقه و اصول حوزة علميه قم را ميشنيدم که به جمع فراوان شاگردان خود (طبق شنيدهها، قريب به 500 تا 600 طلبه سطوح عالي در درس ايشان شرکت ميکنند!) سه توصيه جالب داشت:
1.«من هر وقت بيکار ميشوم، #نهجالبلاغه ميخوانم؛ نکات خوبي دارد؛ شما هم همين کار را بکنيد. در اوقات بيکاريتان نهجالبلاغه بخوانيد!»
2.«گاهي هم #تبليغ برويد؛ زيرا تبليغ باعث ميشود زبانتان باز شود!»
3.«تاريخ اسلام هم بخوانيد نکات خوبي دارد! به درد منبرتان ميخورد!»
🔸با شنيدن اين سخنان از يک استاد برجسته و خوشنام فقه و اصول، واقعاً به حال شاگردان او و براي مظلوميت نهجالبلاغه و تبليغ و #تاريخ اسلام تأسف خوردم؛ گريه کردم؛ و براي مردمي که احياناً تحت تبليغ کساني قرار ميگيرند که هدفشان از تبليغ اين است که زبانشان باز شود! دلم سوخت.
🔸چنين نگاهي به نهج البلاغه و تبليغ و تاريخ اسلام است که ما را بدين روز انداخته است. تا جايي که يک استاد پيرمرد بعد از ساليان سال که در کسوت روحانيت است، ميگويد ما چيزي به نام «مکتب اقتصادي اسلام» نداريم! پيامبر اسلام فقط «يک مرشد معنوي» بود! کاري به اقتصاد و مديريت و سياست و علم نداشت!
🔸اميدوارم که بزرگان حوزه و دلسوزان اسلام و معارف اصيل اسلامي تا دير نشده است، فکري براي سيستم آموزشي حوزه کنند. آموزش جهانبيني و نظام ارزشي و قرآن و روايات و اخلاق را در صدر بنشانند. دست کم حق هر کدام از علوم و معارف اسلامي را به همان شکل و صورت و نسبتي که در قرآن است در نظام آموزشي و تربيتي #حوزههاي_علميه ادا کنند.