🔻آیتاللهالعظمی سبحانی:
✖️شرط آزادی شخصی در غرب درست نیست
مثلا اگر جوانی بگوید من می خواهم معتاد شوم، آیا درست است که به نام آزادی، دولتها اجازه دهند که او خود را از بین ببرد؟ در غرب بیان میشود که شرط آزادی آن است که مزاحم دیگران نباشد که این شرط در عالم واقع مشکلات زیادی را با خود دارد.
اسلام بیان میکند که علاوه بر این که مزاحم کسی نباشید، #سعادت خود را نیز به خطر نیاندازد؛ چگونه اسلام اجازه میدهد که انسانی که به ضرر سعادت خود حرکت میکند، آزادانه به این عمل بپردازد؛ دولتها مردم جامعه خود را واکسینه می کنند تا در مقابل بیماری هایی چون طاعون مقابله کنند و مردم در آینده آسیب نبینند.
http://hawzahnews.com/detail/News/450878
💠 دعای روز ششم ماه مبارک رمضان 💠
🔹اللَّهُمَّ لاَ تَخْذُلْنِي فِيهِ لِتَعَرُّضِ مَعْصِيَتِكَ وَ لاَتَضْرِبْنِي بِسِيَاطِ نَقِمَتِكَ
🔸 اى خدا مرا در اين روز بواسطه ارتكاب عصيانت خوار مساز و به ضرب تازيانه قهرت كيفر مكن
🔹وَ زَحْزِحْنِي فِيهِ مِنْ مُوجِبَاتِ سَخَطِكَ بِمَنِّكَ وَ أَيَادِيكَ يَا مُنْتَهَى رَغْبَةِ الرَّاغِبِينَ
🔸و از موجبات خشم و غضبت دور گردان به حق احسان و نعمتهاى تو به خلق اى منتهاى آرزوى مشتاقان.
_______________
@Hawzahnews
💠 حدیث روز 💠
✳️ صدقهای برای تمام مردم
🔹قَالَ رَسُولُ اللَّهِ(ص): إِنَّكُمْ لَنْ تَسَعُوا النَّاسَ بِأَمْوَالِكُمْ فَسَعُوهُمْ بِأَخْلَاقِكُمْ.
🔻پیامبر اسلام(ص) فرمود:
شما نمیتوانید [تمام] مردم را از اموال خود بهرهمند کنید پس آنها را از اخلاق خود بهرهمند سازید.
📚 امالی شیخ صدوق، ص۱۲
________________
@HawzahNews
🔔 #اطلاعیه| ۵خرداد زمان آغاز نامنویسی امتحانات حوزه علمیه
🔹طلاب سطح عالی حوزه علمیه قم میتوانند جهت ثبتنام امتحانات کتبی از ۵ تا ۲۸ خردادماه به سایت معاونت آموزش حوزه و سامانه اینترنتی نجاح howzeh-qom.ir مراجعه کنند.
☎️ طلاب جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند در ساعات اداری با شماره 37740971 داخلی 10 و 143 معاونت آموزش حوزه علمیه تماس گیرند.
http://eitaa.com/joinchat/415432704C8ae17cca99
💠 دروغی که روزه را باطل میکند
🔻چند نکته در مورد دروغ بستن به خدا و پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم
▫️دروغ گفتن گناه است ولی روزه را باطل نمیکند. تنها دروغ بستن به خدا و پیامبر و ائمه و حضرت زهرا سلامالله علیهم اجمعین است که علاوه بر گناه داشتن روزه را نیز باطل می کند.
▫️ در مورد دروغ بستن به خدا و پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، فرقی بین گفتار ، نوشتاری، اشاره، نثر وشعر نیست؛ به هر صورت که باشد روزه را باطل میکند.
▫️کسی که فکر میکرد جمله ای راست است بعد معلوم شد دروغ بوده یا این که دروغی را که دیگری بسته از قول او نقل کند(بگوید فلانی چنین گفته) روزهاش باطل نیست.
▫️اشتباه تلاوت کردن قرآن از روی سهو، دروغ بستن به خدا محسوب نمیشود.
در اینکه آیا دروغ بستن به خدا و پیامبر و ائمه و حضرت زهرا سلام الله علیهم اجمعین کفاره دارد یا نه ، سه نظریه در بین فقها وجود دارد:🔻
الف: کفاره ندارد وفقط گناه کرده و روزه آن روز را باید قضا کند.
ب: کفاره تخییر دارد یعنی علاوه بر قضا باید یا شصت روز روزه بگیرد یا شصت فقیر را اطعام نماید و یا یک بنده در راه خدا آزاد نماید.
ج: کفاره جمع دارد یعنی هم باید شصت روز روزه بگیرد و هم شصت فقیر را اطعام نماید و هم یک بنده در راه خدا آزاد کند.
پس در این مورد باید به رساله مراجع تقلید مراجعه شود.
yon.ir/zpmE9
➖➖
کانال رسمی خبرگزاریحوزه:👇
http://eitaa.com/joinchat/415432704C8ae17cca99
💠 اهمیت توسل و دعا در ماه مبارک رمضان در کلام بهجت عارفان
ویژهنامه العبد (۶)؛
🔹لذت طعام را صائمین مى دانند
✳️در حدیث قدسى آمده است: «أَلصَّوْمُ لى وَ أَنَا أَجْزى بِهِ» روزه براى من است و من خود پاداش آن را مى دهم. (من لا یحضره الفقیه، ج2، ص75)
یعنى خداوند متعال ثواب آن را بدون واسطه مى دهد، علاوه بر ثواب هایى که در کتاب و سنت ذکر شده است: «فَلاَ تَعْلَمُ نَفْسٌ مَّآ أُخْفِىَ لَهُم مِّن قُرَّةِ أَعْیُنٍ» پس هیچ کس نمى داند که چه چشم روشنىهایى براى آنان مخفى شده است. یعنى قابل وصف و توصیف نیست.
✳️ در روایت است که: «لِلصّائِمِ فَرْحَتانِ: فَرْحَةٌ عِنْدَ إِفْطارِهِ، وَ فَرْحَةٌ عِنْدَ لِقاءِ رَبِّهِ» روزه دار دو خوشحالى دارد: «یکى هنگام افطار، و دیگرى هنگام دیدار پروردگار». (کافى، ج4، ص65)
درباره مقدار خوردن در روایات آمده است: «وقتى که گرسنه شدى، بخور.» (فقه الرضا، ص340) اگر انسان گرسنه باشد، نان خالى هم براى او لذیذ است، لذت طعام را صائمین مىدانند.
➖➖
🔹مطلوبیت ذاتی محاسبه
«ما باید اهل #محاسبه باشیم، هر چند اهل توبه نباشیم و تدارک نکنیم، خود محاسبه مطلوب است. اگر بدانیم فلان روز حسینى و فلان روز یزیدى هستیم، بهتر از این است که اصلاً ندانیم یزیدى هستیم یا حسینى. سرانجام ممکن است روزى به خود بیاییم و بخواهیم تدارک کنیم».
➖➖
🔹 اهمیت دعا و شرط استجابت آن
«آیا ما که در اسلحهسازى و تجهیزات نظامى از کفار عقبیم، باید در دعا هم مؤخّر باشیم؟! در روایات آمده است: «أَلُّدعآءُ سِلاحُ الْمُؤْمِنِ» و در بعضى دعاها داریم: «أَلّلهُمُّ، إِنَّکَ أَقْرَبُ مَنْ دُعِىَ؛ خدایا، تو نزدیکترین کسى هستى که مى توان از او چیزى خواست»؛ یعنى خدا قریب و مجیب است».
«استجابت دعا شرطش توبه است. اگر شرایط دعا جمع باشد، #استجابت دعا حتمى خواهد بود. البته استجابت به این معنا نیست که تا دعا کردیم فوراً نتیجهاش را ببینیم، بلکه گاهى استجابت بعد از دعاى خاص خالص و مُخلَص مىشود که جزو اخیر علت تامه است. ما باید دعا کنیم تا توفیق حال دعا را پیدا کنیم».
http://eitaa.com/joinchat/415432704C8ae17cca99