⭕️ تفکر قطع رابطه با فلان کشور ما را فلج می کند، اندیشه دوران جاهلی است
حضرت آیت الله سبحانی ظهر امروز در درس تفسیر سوره برائت با بیان اینکه قطع رابطه با فلان کشور ما را فلج می کند، اندیشه دوران جاهلی است؛ این زمزمه امروزی از حلقوم برخی از افراد در گذشته نیز شنیده میشد؛ این گروه خیال میکردند که زندگی آنها در دست چند کافر مشرک است که اگر قطع رابطه شود اقتصاد آنها فلج میشود.
http://hawzahnews.com/detail/News/452195
@HawzahNews| خبرگزاریحوزه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 فیلم| توصیههای اخلاقی آیت الله العظمی فاضل لنکرانی به مبلغان
▶️ @HawzahNews
🔻حجتالاسلاموالمسلمین سرلک در گفتوگو با «حوزه»:
⭕️ پیام ورود رهبری به ماجرای مدرسه غرب تهران کمکاری مسئولان است
⚠️ سند ۲۰۳۰ پر از فاجعههای اخلاقی است
➖ کسانی که فساد آلوده اخلاقی را ترویج میدهند و به انواع و اقسام توجیهها این نوع ظرفیتها را در جامعه به وجود میآورند باید هم منتظر باشیم یک ناظمی که باید مواظب بچهها باشد، خودش بشود عامل خطرناکی که چنین کار زشت و غیرقابلپذیرشی را انجام بدهد.
➖ به نظر من ریشه بسیاری از این جنایتها چه در حوزه مسائل اخلاقی، چه در حوزه مسائل اقتصادی مانند رشوه و ربا و اختلاس و امثال آن و چه در مسائل حوزه سیاسی نظیر بحثهای جناحبازی و باندبازی و ترجیح دادن مصالح حزبی به ملی، تفکر لیبرالیسم، لاابالیگری، هنجارگریزی و بهواقع اباحه گری است که متأسفانه در جامعه ما از سال ها پیش توسط کسانی که باید امین جامعه میشدند و مسئولیتی را به عهده گرفته بودند پایهگذاری شد و اینها آثار و نتایج تفکر آلوده و پلید است.
دو پیام از این دستور مقام معظم رهبری درباره مدرسه غرب تهران متوجه میشویم؛🔻
➕ رهبری بهعنوان پدر جامعه و کسی که جامعه مثل خانواده او هستند، وقتی چنین اتفاق زشت و پلیدی مشاهده میشود واکنششان این است که پدرانه وارد مسئله میشوند و حساسیت خودشان را نشان میدهند و توقع هم همین است. در موارد مشابه هم، میدانیم حضرت آقا روی اینجور مسائل بسیار حساس هستند، منتها خیلی وقتها تذکرات و پیامها را عمومی و رسانهای نمیکنند و به مسئولین تذکر میدهند.
➖ جنبه منفی ماجرا این است که چهبسا نوع دادرسیها و اطلاع دادرسیها در قوه قضاییه بهگونهای است که حکم میکند شخص مقام معظم رهبری در چنین مسائلی ورود کنند و تذکر بدهند.
ما امیدواریم سیستم قضایی علیرغم زحماتی که قضات شریف میکشند، این خلاء را برطرف کنند و در مواردی مثل مدرسه غرب تهران، نیاز به ورود رهبری نداشته باشد، هرچند ورود رهبری مایه دلگرمی جامعه است.
⭕️ من مطمئنم اکثر کسانی که راجع به #سند2030 اظهارنظر میکنند چه مخالف و چه موافق، این سند را نخوانده اند و صرفاً در مناسبات سیاسی و فضاهای تبلیغاتی موافق و مخالف میشوند.
🔹در سند 2030 موادی که ما مطالعه کردیم اتفاقاً در واحدهای ترویج و مشروعیت بخشیدن به همچون فضاهایی است و البته در این سند حرفهای خوب و مطالب درست و صحیحی هم وجود دارد، ولی برآیند کلی به سمت آموزش مسائل جنسی نیست، بلکه به سمت #تحریک مسائل فضای جنسی و #عادیسازی روابط جنسی است؛
➖ مثلاً #همجنسبازی، دقیقاً همین اتفاقی که الآن در مدرسه منطقه ۲ غرب تهران افتاده و همه از آن ناراحتیم و برآشفته شدیم جزو مواردی است که در سند 2030 بهعنوان حقوق طرف تلقی میشود.
🔹ما باید آموزش بهموقع جنسی را مبتنی بر آموزهها و حمایت دینی خودمان باشد نه مبتنی بر فرهنگ لیبرالیسم که خودشان به لحاظ مسائل جنسی به پایان راه رسیدهاند.
📡 ما یک کشور به لحاظ رسانهای پر از امکانات ارتباطی هستیم، ولی سوگمندانه باید اعتراف کنیم که بسیاری از کاربران رسانه #سوادرسانهای کافی را ندارند و در برابر یک خبر گاهی اوقات همه کشور به هم میریزد و در برابر اخبار بسیار مهمتری ممکن است واکنشی نشان ندهند.
➖نقل وانتقال خبرها، کامنتها، فالو و لایک کردنها فضایی است که متأسفانه عمدتاً متأثر از فضای #هیجانی است که امیدواریم برطرف شود.
متنکاملگفتگو:👇
http://hawzahnews.com/detail/News/452041
➕ @HawzahNews| خبرگزاریحوزه
✍ در نامه سرگشاده جمعی از مدرسین حوزه خطاب به رئیس سازمان صداوسیما:
🔹در برنامههای ویژه ماه مبارک رمضان نوآوری صورت گیرد
🔹برنامه های سحرگاهی کم عمق،تکراری و کلیشهای است
جمعی از مدرسین حوزه علمیه قم و کارشناسان مذهبی در نامه ای سرگشاده به رئیس سازمان صدا وسیما بیان داشته اند: با کمال تاسف برنامههای ویژه سحرگاهان ماه مبارک به خصوص در یکی دو سال اخیر از لحاظ فرم و شکل، خالی از نوآوری و مبتنی بر ابتدایی ترین شکل برنامه سازی و از لحاظ محتوا به جای دریایی ژرف از معارف دینی، استخری کم عمق از مطالب تکراری و کلیشهای است.
متنکامل:🔻
hawzahnews.com/detail/News/452106
خبرگزاری حوزه
❓چگونه زندگی شاد داشته باشیم؟ تربیت اسلامی (۱۱)؛ تربیت اسلامی از توصیههای بزرگان دین برای مسلمان
❓چگونه زندگی شاد داشته باشیم؟
تربیت اسلامی (۱۱)؛
🔰 توصيههاي تربيتي به زنان در خانه
▫️در کليه موارد معيشت اعم از تملک، درآمد و ... از کلمه «ما» استفاده نماييد نه «من» و «تو»
▫️در مقابل همسر خود هر چند که حق با شما باشد، لجبازي و اصرار نکنيد و از مخالفت و مشاجره با همسر خود بپرهيزيد؛ زيرا محبت را از بين مي برد.
▫️همسر خود را به خصوص در مقابل بستگانش تحقير نکنيد و از تعريف و تمجيد بستگان خود در مقابل آنان پرهيز نماييد.
▫️در رفت و آمد و معاشرت با بستگان شوهر خود پيش قدم باشيد.
▫️به بستگان نزديک همسر خود (مادر شوهر، پدر شوهر، برادر و خواهر شوهر و ...) بيش از خويشاوندان ديگر احترام بگذاريد.
▫️ چنانچه درآمدي داريد و براي زندگي هزينه مي کنيد، آن را بازگو نکنيد و در مصرف آن طبل جداگانه نزنيد.
▫️از مردان ديگر نزد همستران تمجيد نکنيد، زيرا هر فردي توانمندي هايي خاص خود را دارد.
▫️ براي برآوردن نيازمندي هاي خود از نظر مادي و غيرمادي امکانات همسر خود را در نظر بگيريد و او را تحت فشار قرار ندهيد.
▫️خود را براي همسرتان بياراييد و بهترين و تميزترين لباس خود را در مقابل وي بپوشيد.
▫️در مقابل همسر خود با حالت افسرده و اخمو حاضر نشويد؛ او را در موقع ورود به خانه با لبخند و شاد و خندان استقبال کنيد و کارهاي خود را حتي الامکان کنار بگذاريد.
یشتربخوانید: hawzahnews.com/detail/News/451488
@HawzahNews| خبرگزاریحوزه
✔️ «عکس ماه» خبرگزاری حوزه انتخاب شد
در بین تصاویر ارسالی از عکاسان حوزه نیوز عکس مربوط به «جشن نیمه شعبان در مسجد مقدس جمکران» اثر عارف عبداله زاده حائز اکثریت آراء مخاطبان شد.
@HawzahNews
❓چرا بانوان نمی توانند مرجع تقلید شوند؟
احکام استدلالی تقلید (۲)؛
از آنجايي كه مرجعيت نوعي رياست عمومي بر مردم است به حسب عادت محل آمد و شد مردم قرار مي گيرد و خواسته خداي متعال اين است كه زنان به صورت عادي كمتر در معرض توجه باشند؛ لذا اين مسئوليت بزرگ را از دوش آنان برداشته است؛ هر چند زن مي تواند مجتهد گردد.
متنکامل:👇
http://hawzahnews.com/detail/News/452165
💠 دعای روز هجدهم ماه مبارک رمضان 💠
🔹 اللَّهُمَّ نَبِّهْنِي فِيهِ لِبَرَكَاتِ أَسْحَارِهِ
🔸اى خدا مرا در اين روز براى بركات سحرها بيدار و متنبه ساز
🔹وَ نَوِّرْ فِيهِ قَلْبِي بِضِيَاءِ أَنْوَارِهِ وَ خُذْ بِكُلِّ أَعْضَائِي إِلَى اتِّبَاعِ آثَارِهِ بِنُورِكَ يَا مُنَوِّرَ قُلُوبِ الْعَارِفِينَ
🔸و دلم را به روشنى انوار سحر منور گردان و تمام اعضاء را براى آثار و بركات اين روز مسخر فرما به حق نور خود اى روشنى بخش دلهاى عارفان.
@Hawzahnews
💠 حدیث روز 💠
❇️ نگاه ویژه خداوند به بیماران
قال رسول الله«صلی الله علیه و آله»: إِذَا مَرِضَ الْمُسْلِمُ كَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِأَحْسَنِ مَا كَانَ يَعْمَلُ فِي صِحَّتِهِ وَ تَسَاقَطَتْ ذُنُوبُهُ كَمَا تَسَاقَطَ وَرَقُ الشَّجَرِ
🔻پیامبراکرمصلیاللهعلیهوآلهفرمود:
هنگامی که مسلماني مريض ميشود، خداوند براي او بهتر از آنچه در حال سلامتي انجام می داد، أجر و پاداش مينويسد و گناهانش مانند برگ درختان فرو ميريزد.
📗وسائل الشيعة؛ ج2؛ ص402
_______________
@Hawzahnews
📸 دیدار مدیر حوزه های علمیه با آیت الله العظمی صافی گلپایگانی
آیتالله اعرافی شب گذشته،با حضور در بیت حضرت آیت الله صافی گلپایگانی با این مرجع تقلید دیدار و گفت و گو کرد.
@HawzahNews
🔻رئیس اتحادیه علمای مقاومت در گفتوگو با حوزه:
▫️امامخمینی احیاگر اسلامسیاسی است
▫️اقتدار امام خامنهای همه را شگفتزده کرده است و سالهای رهبری امام خامنهای نیز پر از خیر و #برکت است
▫️اندیشه اسلامی امام خمینی، از ابتدا یک اندیشه واحد و مشخص بود
▫️امامخمینی رویکرد سیاسی و نوآوری دینی را در کنار هم جمع کرد
متنکامل:
hawzahnews.com/detail/News/452219
❓ در شب قدر از خدا چه بخواهیم؟
🔻 آيتاللهالعظمی جوادي آملي:
🔹 ما در شب قدر از خدا چه بخواهيم، در جوار قبور مراجع و صلحا و صديقين و شهدا چه مسئلت كنيم؟
مسئله آمرزش گناه، مسئله حل مشكلات، مسئله شفاي بيماران، مسئله برقراري امنيت، همه اينها جزء فروعات خواسته ماست، ما يك مطلبي عظيم و مطلوب عزيز داريم كه در سايه آن مطلب و مطلوب اين مقصدها و مقصودها هم حاصل ميشود.
💠 از امام صادق(ع) سؤال ميكنند كه علامت شب قدر چيست؟ فرمود شب قدر رايحه خوبي دارد از بوي آن شب معلوم است كه اين شب، شب قدر است.
آنچه كه در شب قدر است معطر است، خود شب، خود زمان، عطر شب قدر را قلب قرآني درك ميكند نه شامه، آنها وقتي بوي بهشت را ميشنيدند ميفهميدند امشب شب قدر است.
✳️ ما در شب قدر از خدا #حياتقرآني طلب بكنيم
ما پيرو كسي هستيم كه اين ايام، ايام شهادت اوست و غير از ذات مقدس پيامبر اعظم(ص) مردي به عظمت او خلق نشد.
اما خودش يك مطلبي دارد كه به ما فرمود ميسور شما نيست ولي پايينترش را طلب بكنيد، وجود مبارك امير بيان فرمود من تا #خدا را نبينم عبادت نميكنم، منتها خدا با چشم ديده نميشود با بصيرت و جان مشاهده ميشود.
🔹اين مقام ميسور ديگري نيست، اما پايينتر از اين مقام را ميشود تمني داشت و آن اين است كه ما تابع قرآنيم از يك سو، پيرو عترتيم از سوي ديگر، ما مطيع قرآن و عترتيم، اين معنا را در شب قدر از خدا بخواهيم كه به جايي برسيم كه بگوييم من تا قرآن را نبينم از او اطاعت نميكنم، من تا علي و خاتم اوصيا(ع) را نبينم اطاعت نميكنم، من تا امام زمانم را نبينم اطاعت نميكنم، نه با چشم ظاهر كه با #چشمدل، اين معنا را ميتوان گفت اين معنا را ميتوان خواست، اين معنا را ميتوان يافت، اين معنا ميسور هر كسي نيست.
🔹مشكلات حل معيشت و اداي قرض و شفاي مرض اينها جزء ريزشهاي مائده قرآني است، ما به جايي برسيم كه قرآن حافظ ما باشد، عترت حافظ ما باشد، ما هرگز فاني را به جاي باقي نبينيم, تمام مشكلات دولت و ملت در اين است كه ما اشتباهي ميرويم.
آن چيزي كه اين مملكت را فلج كرده است براي آن است كه نماز ما ﴿تَنْهَي عَنِ الفَحْشَاءِ﴾ نيست قرآن به سرگرفتن ما, ما را به مقامي نميرساند كه بگوييم «ما كنت اطيع قرآناً لم أره» ما در #الفباي_دين مشكل داريم اين قرآن به سرها اين توسلها اين دعاها اين زيارتها براي اينكه ما را بيدار كند، ما باطل را حق ننگريم.
🔹شب قدر جاي اين حرفهاست اگر فرصت كرديد اعتكاف دهه سوم را از دست ندهيد ممكن است شما سي سال درس بخوانيد مجتهد مسلم بشويد اما راه اين #شبقدر شب ديگر است آن ﴿لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ﴾ به شما #شامه ميدهد كه بوي بد سياست بازيها را ،حزب بازيها را، باند بازيها را استشمام ميكنيد در متن سياست هستيد مثل امام و سيد حسن مدرس اما نه بيراهه ميرويد نه راه كسي را ميبنديد در متن انتخابات هستيد اما نه فريب ميدهيد نه فريب ميخوريد، اين بو كشيدن با درس و بحث حوزه و دانشگاه حاصل نميشود، اين محصول شب قدر است و محصول اعتكاف است و محصول آن #چشمباطني است هدف همه ما اين باشد كه بگوييم خدايا به بارگاه وليات پناهنده شديم.
🔹زير مجموعه اين دعاهاي ما، طهارت دل ميخواهد، شرح صدر ميخواهد، كينه زدايي ميخواهد، عداوت زدايي ميخواهد، دهها بيماري را كنار گذاشتن ميخواهد، آنگاه قرآن را به دست گرفتن ميخواهد.
متنکامل:👇
http://hawzahnews.com/detail/News/452301
➕ @HawzahNews| خبرگزاریحوزه
💠 وظیفه اشخاصی که عذر شرعی دارند در شب قدر چیست؟
❓پرسش: اشخاصی که عذر شرعی(حائض و نفساء و جنب) دارند در شب های قدر چه اعمالی را می توانند انجام بدهند و باید از چه کارهایی دوری نمایند؟
✍آیتاللهالعظمی مکارم: انجام اعمال شب قدر مانند غسل، خواندن دعا، زیارات و انجام سجده برای جنب و حائض اشکالی ندارد، اما چند کار را نباید انجام دهند:
1- نماز(چه مستحب و چه واجب).
2- توقف درمساجد و مصلاهایی که حکم مسجد دارند (بجز حیاطی که جزء مسجد نباشد)؛ اما توقف در حسینیه ها اشکالی ندارد.
3- دست زدن به خط قرآن یا اسامی مقدسه ای که در ادعیه وجود دارد.
4- خواندن آیاتی که سجده واجب دارند؛ اما خواندن آیات دیگر از این سوره ها و سوره های دیگر اشکالی ندارد، هر چند خواندن بیش از هفت آیه کراهت دارد.
کانال رسمی خبرگزاری حوزه: ↙️
http://eitaa.com/joinchat/415432704C8ae17cca99
❓در چه مواردی حیا نشانه جهل است ؟
🔻حجتالاسلام والمسلمین رفیعی:
داشتن حیا برای همگان خوب است اما برای زن خوبتر، بر اساس روایتی حیا #نمک وجودی بانوان است.
🔹بر اساس فرمایش پیامبر اسلام(ص) داشتن #حیا گاهی نشانه عقل است، اما گاهی نشاندهنده جهل، حماقت و ضعف افراد میشود؛ چراکه انسان در برخی از موارد نباید حیا داشته باشد و یکی از این موارد حیا کردن در #حقگویی است.
🔹مبلغان مؤظف هستند نسبت به زیرپا گذاشتن حق توسط برخی مسئولان هشدار دهند؛ اگر دزدیها و اختلاسها #افشا میشود نشاندهنده این است که همچنان آزادگانی در جامعه هستند که حق را فریاد میزنند هر چند دفاع از حق برای آنها #هزینه داشته باشد.
➖حیا کردن در زمان اکرام مهمان درست نیست
➖اعلام نادانی و بیاطلاعی از یک موضوع از دیگر مواردی است که نباید در آن حیا باشد
➖انسان عاقل در پرسیدن از فرد عالم نیز نباید حیا داشته باشد.
➖داشتن حیا از کسب و درآمد حلال را از مشکلات جامعه است
افراد نباید فقط به دنبال کار دولتی باشند چراکه اشتغال در هر عرصهای موجب افتخار و سربلندی است.
http://hawzahnews.com/detail/News/452344
🔻مدیر حوزه علمیه تهران در گفت وگو با «حوزه»:
حادثه تلخ مدرسه غرب تهران را به پای فرهنگیان متعهد ننویسیم
ما امروز در مدارس تعلیمات دینی داریم نه تربیت دینی. تربیت مقوله ای فراتر از تعلیم است. هر چند برخی از مسائل دینی را در قالب کتاب به دانش آموزان عرضه می کنیم، ولی به معنای تربیت و پرورش دینی نیست. پرورش یک کار مداوم و لحظه به لحظه است.
http://hawzahnews.com/detail/News/452210
💠 نسخه آیتالله بهجت برای رفع وسواس، عصبانیت، کابوس و ...
ویژهنامه العبد (۱۸)؛
* پرسشها و پاسخها از محضر آیتالله العظمی بهجت قدس سره
❓برای رفع تنبلی و کسالت در عبادات چه باید کرد؟
- در اوقات نشاط، مشغول به عبادت مستحبه شوید؛ و در اوقات کسالت، اختصار بر واجبات نمایید.
❓ شخصی که ایمان بسیار ضعیف دارد، چگونه اراده را قوی کند تا هرکاری را انجام ندهد و حتی بتواند از کارهایی که خارج از اختیار است جلوگیری کند؟
- بسمه تعالی، آنچه در تحت اختیار اوست، اختیاراً خلاف رضای خدا را به جا نیاورد؛ همین راه نجات است.
❓ بهترین ذکر، چه ذکری است؟
- بالاترین ذکر به نظر حقیر، «ذکر عملی» است؛ یعنی «ترک معصیت در اعتقاد و در عمل»؛ همه چیز محتاج به این است و این محتاج به چیزی نیست و مولد خیرات است.
❓با نذر و قسم، تصمیمات اخلاقی می گیرم، بعد از مدتی عزمم سست میشود و شکست می خورم، چه کنم؟
- یک دقیقه خود را در یاد خدا دیدید، اختیاراً خود را منصرف ننمایید، و به انصراف و غفلت غیراختیاری اهمیت ندهید.
❓ برای خوابهای بد و کابوس چه مرقوم می فرمایید؟
- بسمه تعالی، سوره های که با «قل» شروع می شود در وقت خواب بخواند و علاوه بر آن دعایی که در جنات الخلود نقل کرده اند، که اولش این است: «سبحان الله ذی الشأن دائم السلطان...» را بخواند.
❓ برای درمان عصبانیت چه کنیم؟
- با عقیده کامل زیاد «صلوات» فرستادن.
❓اینجانب به وسواس مبتلا هستم، لطفاً جهت برطرف شدن آن، مرا راهنمایی فرمایید؟
- بسمه تعالی اِکثار تهلیل، علاج وساوس است. [یعنی زیاد گفتن «لااله الا الله»]
کانال رسمی خبرگزاری حوزه: ↙️
http://eitaa.com/joinchat/415432704C8ae17cca99
💠 حدیث روز 💠
🔻پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
🔹علِيٌّ المُحيي لِسُنَّتي مِن بَعدي ومُعَلِّمُ اُمَّتي والقائِمُ بِحُجَّتي .
✳️ على، احياگر آيين من پس از من، و آموزگار امّت من، و برپادارنده حجّت من است.
📚الاحتجاجٰ، ج۱، ص۲۹۸، ح۵۲
@HawzahNews