✳️ هرکس نتواند با قرآن مانوس شود قفل بدبختی بر دلش زده شده است
🔻آیتاللهالعظمی مظاهری در سلسله جلسات اخلاقی ماه رمضان:
🔹در قرآن بیش از ۶۰۰ آیه مربوط به احکام و رسالههای عملیه است، اما قرآن کتاب فقه نیست.
🔹قرآن بهترین عرفان و فلسفه را ذکر کرده، چنانکه صدرالمتالهین میگوید متخصص در مشاء شدم دیدم تاریک است متخصص اشراق شدم دیدم غرورآور است به قرآن روی آوردم راحت شدم، براین اساس بهترین فلاسفه افتخار می کنند شاگرد قرآن هستند اما قرآن کتاب فلسفه نیست.
🔹در قرآن آیات فراوانی مربوط به علوم روز است و طنطاوی ۷۰۰ آیه جمع کرده که قرآن علوم روز گفته است اما قرآن کتاب علم روز و علم طبیعی نیست.
✳️ قرآن کتاب #اخلاق است چنانچه خودش معرفی میکند که او کسی است که صفات رذیله را از دلها بکند و صفات خوب را جایگزین کند و بتواند آدم بسازد، بر این اساس قرآن کتاب اخلاق و انسانسازی است که انسان را به جایی برساند که جز خدا نبیند.
🔹همه باید به هراندازه که ممکن باشد قرآن بخوانند. هرکه نتواند با قرآن مانوس شود، قفل بدبختی بر دلش زده شده است و رستگار نخواهد شد.
دوری از صفات رذیله مشکل است، اما باید به جایی برسیم که صفات رذیله مانند حسادت نداشته باشیم.
🔹غیبتها و تهمتها و آبروریزیها از حس ریاستطلبی سرچشمه میگیرد.
🔹در سوره شمس خدا ۱۱ قسم یاد کرده، خداوند بعد از ۱۱ قسم گفته رستگاری فقط از آن کسی است که صفات رذیله نداشته باشد.
کسی که بتواند صفات رذیله را کنترل کند عاقبت اندیش است.
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
#احکام_روزه
💠 حکم روزه در صورت فراموشی غسل
❓حکم روزه کسی که غسل جنابت را در ماه رمضان فراموش کرده است، چیست؟
اگر کسی غسل جنابت را در ماه رمضان فراموش کند و پس از چند روز به یاد آورد باید روزه و نمازهای آن چند روز را قضا کند، ولی روزه هایش کفاره ندارد. (همه مراجع)1
آیت الله شبیری زنجانی: اگر در ماه رمضان یادش بیاید قضا واجب نیست.
❓اگر کسی شب جنب شود، ولی غسل را فراموش کند و در روز به یادش بیاید، آیا روزه اش باطل است؟
همه مراجع: آری، روزه باطل می شود، و باید تا افطار از خوردن، آشامیدن و مبطلات دیگر پرهیز کند و بعدا قضای آن را بهجا آورد، ولی کفاره بر او واجب نیست.
http://eitaa.com/joinchat/415432704C8ae17cca99
🔻گفتگوی جذاب با یک مبلغ زباندان؛
حجت الاسلام علیرضا میرعلی از مُبلغان زباندان یزدی:
➖ترس گردشگران از ترکیدن بادکنک در مسجد
...پس از آن صحنه، با گردشگران هم صحبت شدم و میگفتند که در کشورهای خارجی تبلیغات بسیار زیادی علیه روحانیت، تشیع و اسلام است ولی وقتی به کشور ایران وارد میشویم درک میکنیم که مردم این کشور بسیار مهربان هستند و تبلیغاتی که بر علیه ایرانیها میشود، همگی کذب و دروغ است و حتی آنقدر جذب رفتار و کردار ایرانیها و مهمان نوازیشان میشوند که چند نفر آنها میگفتند که ما عاشق ایران هستیم.
➖جوان فرانسوی در قطار گفت: ما از نظر فرهنگ در حال تنزلیم
...جوان فرانسوی گفت ما از نظر فرهنگ در حال تنزل هستیم و این در حالی است که ایرانیها روزبهروز در حال پیشرفت در عرصههای فرهنگی هستند.
اما دانشجوی ایرانی راضی نشد و به من گفت که ازش بپرس زمانیکه در کشور شما فردی آشغالی را روی زمین بیندازد جریمه میشود یا خیر؟ توریست فرانسوی گفت بله جریمه میکنند ولی تهران شما بسیار تمیز و پاکیزهتر از پاریس است و در کشور ما جریمه میکنند و اینقدر کثیف است ولی کشور شما جریمه نمیکنند و تمیز است.
➖در ابتدا که با گردشگران صحبت میکنم تلاشم این نیست که آنها را سریع به سمت مسلمان شدن سوق دهم، بلکه در ابتدا باید بازتابهای منفی دشمن را از اسلام و قرآن پاک کنم و با اخلاق و رفتار میتوان آنها را به سمت اسلام تشویق کرد.
➖رانندگی نامناسب تنها مشکل ایرانیها
تنها مشکلی که توریست فرانسوی از ایران و ایرانیها گفت این بود که میگفت رانندگی ایرانیها خیلی مشکل دارد که اگر این را اصلاح کنند از هیچ نظری مشکل ندارد و نسبت به کشورهای دیگر بسیار بهتر و امنتر است.
🔹مردم دنیا و جهان بسیار زیاد به اسلام ناب، حقایق اسلام و قرآن نیازمند هستند و علاقه آنها مخصوصاً به قرآن بسیار زیاد است که امیدواریم این انگیزه در طلاب ایجاد شود و آنها نیز در جهت آگاه سازی مردم دنیا تلاش کنند
متنکامل گفتگو:👇
http://hawzahnews.com/detail/News/450716
🔻آیتاللهالعظمی سبحانی:
✖️شرط آزادی شخصی در غرب درست نیست
مثلا اگر جوانی بگوید من می خواهم معتاد شوم، آیا درست است که به نام آزادی، دولتها اجازه دهند که او خود را از بین ببرد؟ در غرب بیان میشود که شرط آزادی آن است که مزاحم دیگران نباشد که این شرط در عالم واقع مشکلات زیادی را با خود دارد.
اسلام بیان میکند که علاوه بر این که مزاحم کسی نباشید، #سعادت خود را نیز به خطر نیاندازد؛ چگونه اسلام اجازه میدهد که انسانی که به ضرر سعادت خود حرکت میکند، آزادانه به این عمل بپردازد؛ دولتها مردم جامعه خود را واکسینه می کنند تا در مقابل بیماری هایی چون طاعون مقابله کنند و مردم در آینده آسیب نبینند.
http://hawzahnews.com/detail/News/450878
💠 دعای روز ششم ماه مبارک رمضان 💠
🔹اللَّهُمَّ لاَ تَخْذُلْنِي فِيهِ لِتَعَرُّضِ مَعْصِيَتِكَ وَ لاَتَضْرِبْنِي بِسِيَاطِ نَقِمَتِكَ
🔸 اى خدا مرا در اين روز بواسطه ارتكاب عصيانت خوار مساز و به ضرب تازيانه قهرت كيفر مكن
🔹وَ زَحْزِحْنِي فِيهِ مِنْ مُوجِبَاتِ سَخَطِكَ بِمَنِّكَ وَ أَيَادِيكَ يَا مُنْتَهَى رَغْبَةِ الرَّاغِبِينَ
🔸و از موجبات خشم و غضبت دور گردان به حق احسان و نعمتهاى تو به خلق اى منتهاى آرزوى مشتاقان.
_______________
@Hawzahnews
💠 حدیث روز 💠
✳️ صدقهای برای تمام مردم
🔹قَالَ رَسُولُ اللَّهِ(ص): إِنَّكُمْ لَنْ تَسَعُوا النَّاسَ بِأَمْوَالِكُمْ فَسَعُوهُمْ بِأَخْلَاقِكُمْ.
🔻پیامبر اسلام(ص) فرمود:
شما نمیتوانید [تمام] مردم را از اموال خود بهرهمند کنید پس آنها را از اخلاق خود بهرهمند سازید.
📚 امالی شیخ صدوق، ص۱۲
________________
@HawzahNews
🔔 #اطلاعیه| ۵خرداد زمان آغاز نامنویسی امتحانات حوزه علمیه
🔹طلاب سطح عالی حوزه علمیه قم میتوانند جهت ثبتنام امتحانات کتبی از ۵ تا ۲۸ خردادماه به سایت معاونت آموزش حوزه و سامانه اینترنتی نجاح howzeh-qom.ir مراجعه کنند.
☎️ طلاب جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند در ساعات اداری با شماره 37740971 داخلی 10 و 143 معاونت آموزش حوزه علمیه تماس گیرند.
http://eitaa.com/joinchat/415432704C8ae17cca99
💠 دروغی که روزه را باطل میکند
🔻چند نکته در مورد دروغ بستن به خدا و پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم
▫️دروغ گفتن گناه است ولی روزه را باطل نمیکند. تنها دروغ بستن به خدا و پیامبر و ائمه و حضرت زهرا سلامالله علیهم اجمعین است که علاوه بر گناه داشتن روزه را نیز باطل می کند.
▫️ در مورد دروغ بستن به خدا و پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، فرقی بین گفتار ، نوشتاری، اشاره، نثر وشعر نیست؛ به هر صورت که باشد روزه را باطل میکند.
▫️کسی که فکر میکرد جمله ای راست است بعد معلوم شد دروغ بوده یا این که دروغی را که دیگری بسته از قول او نقل کند(بگوید فلانی چنین گفته) روزهاش باطل نیست.
▫️اشتباه تلاوت کردن قرآن از روی سهو، دروغ بستن به خدا محسوب نمیشود.
در اینکه آیا دروغ بستن به خدا و پیامبر و ائمه و حضرت زهرا سلام الله علیهم اجمعین کفاره دارد یا نه ، سه نظریه در بین فقها وجود دارد:🔻
الف: کفاره ندارد وفقط گناه کرده و روزه آن روز را باید قضا کند.
ب: کفاره تخییر دارد یعنی علاوه بر قضا باید یا شصت روز روزه بگیرد یا شصت فقیر را اطعام نماید و یا یک بنده در راه خدا آزاد نماید.
ج: کفاره جمع دارد یعنی هم باید شصت روز روزه بگیرد و هم شصت فقیر را اطعام نماید و هم یک بنده در راه خدا آزاد کند.
پس در این مورد باید به رساله مراجع تقلید مراجعه شود.
yon.ir/zpmE9
➖➖
کانال رسمی خبرگزاریحوزه:👇
http://eitaa.com/joinchat/415432704C8ae17cca99