💠امیرالمومنین علیهالسلام:
⚔️نظام دین دو چیز است
منصف بودن وکمک مالی کردن به برادران
📚غررالحکم حدیث ۹۹۸۳
ليبراليسم و زندگي جامعه بشري
رابطه «سبک زندگي» و «معماري» دو طرفه است: در واقع گاهي مانيفست يک سبک معماري مي تواند سبک زندگي مردم را تغيير بدهد و گاهي هم يک پارادايم که تبديل به نوعي معماري مي شود. به زبان ديگر گاهي يک ايدئولوژي در معماري ميتواند زندگي مردم را تغيير دهد و گاهي هم تغيير در سبک زندگي که ممکن است با فرهنگ سازي رسانه ها به تغيير روي آورده باشد به نوعي معماري بي انجامد.
بيان مسئله
با توجه به اينکه هر مکتب فکري و فلسفي، منجر به آفرينش يک مکتب معماري خاص خود مي شود سوالاتي از قبيل سوالات زير پيش مي آيد:
آيا اين تفکر بدنبال عدالت توزيعي در معماري و شهرسازي است يا تبادلي؟تاثير تفکر ليبرالي بر معماري قدسي و اخلاق گرا چگونه است؟ارتباط اين نوع معماري و شهرسازي با طبيعت چگونه است؟
فرضيه
فرضيه اين تحقيق بر اين امر استوار است که تأثيرهاي حاصل از اعمال مباني تئوريک ليبرالي موجب بروز معماري ليبراليسم شده و در معماري سبب بروز نوعي آنارشيسم در معماري شده است.معماري ليبرالي در بطن معماري مدرن و پست مدرن غربي است و ريشه آن در تمامي قسمت هاي آن وجود داشته و مي توان معماري مدرن و پست مدرن غربي را معماري ليبرالي خواند. در اين معماري انسان است که همه چيز را تعريف ميکند بنابراين زيبايي و عدالت و... همگي تهي از معنا ميشوند و هر لحظه نيز قابل تغيير به نفع افراد خاص ميتواند بشود. اين نوع تفکر که فردگرايي مطلق است مي تواند موجب فاصله طبقاتي و توزيع ناعادلانه امکانات شهري و از بين رفتن قشر فقير جامعه و کاخ سازي براي اقشار غني جامعه و... را در پي داشته باشد.
✍️آیتالله بهجت (ره)
از امام سجاد علیهالسلام نقل شده است: « وقتى فرشتهها بشنوند که مؤمن در پشت سر براى برادر مؤمنش دعا میکند و یا او را بهخوبى یاد میکند، میگویند: چه خوب برادرى هستى تو براى برادرت دعاى خیر میکنى با اینکه از تو غایب است و او را بهخوبى یاد میکنى، هر آینه خدای عزوجل به تو میدهد دو برابر آنچه را درخواست کردى براى او، و از تو خوبى گوید دو برابر آنچه از او بهخوبى گفتى و تو بر او فضیلت دارى».
📚 بهجتالدعاء، ص٢٧
امیر المؤمنین (علیه السلام) فرمود :
《اَلنَّظيفُ مِنَ الثِّيابِ يُذْهِبُ الْهَمَّ وَالْحُزْنَ.》
#لباس_پاکیزه غم و اندوه را برطرف مى كند.
✍️ منبع : الكافى ۶: ۴۴۴ ح ۱۴
✨كودك و نياز به محبت 👼🏼
👧 #محبت از ضروري ترين نيازهاي عاطفي فرزند در دوران #كودكي است و بدون توجه به آن كودك به #رشد عاطفي مناسب نايل نمي شود، اين نياز، براي كودك به شكلهاي گوناگون قابل پاسخگويي است كه ميتوان به بوسيدن كودك، در آغوش گرفتن، گفتن جملات زيبا و محبت آميز، خريدن هديه و اسباب بازي و... اشاره كرد.
👶 امام باقر(علیه السلام) در فرصتهاي مناسب از طريق در آغوش گرفتن و بيان جملات محبت آميز، محبت خود را به كودك خردسالش امام صادق (علیه السلام) نشان ميدادند و از اين طريق به نياز عاطفي او پاسخ ميگفتند.
محمد بن مسلم نقل ميكند كه من در خدمت آن حضرت بودم. در اين هنگام فرزند(خردسالش) حضرت جعفر (علیه السلام) وارد شد و بر سر او ذؤابه [۱] و در دستش عصايي بود كه با آن بازي ميكرد. امام باقر (علیه السلام) او را به گرمي در آغوش گرفت و به سينه خود فشرد و خطاب به او فرمود: «پدر و مادرم به فدايت باد (با اين چوب) كار لهو انجام مده ، سپس فرمود: «اي محمد، پس از من او امام توست. از او پيروي كن و از دانش او استفاده نما، به خدا سوگند او همان صادقي است كه رسول خدا (صل الله علیه و آله و سلم) او را توصيف نمود كه شيعيان او در دنيا و آخرت پيروزند و دشمنانش در زمان هر پيامبري ملعون هستند. در (اين هنگام) حضرت جعفر (علیه السلام) خنديد و صورتش قرمز گرديد، آنگاه امام باقر (علیه السلام) به من فرمود: از او سؤال كن، من از او پرسيدم اي پسر رسول خدا، خنده از كدام عضو بدن منشا ميگيرد. ایشان فرمود: اي محمد، #عقل از قلب، #اندوه از كبد و #نفس از ريه و #خنده از طحال منشا ميگيرد. (وقتي اين پاسخ را از او شنيدم) از جايم برخاستم و او را بوسيدم. » [۲]
[۱] الذؤابه:عمامه،دستار
[۲] بحار الانوار، ج ۴۷، ص ۱۵، ح ۱۲; به نقل از كفايه الاثر، ص ۳۲۱
🔵👈 خطر برای خوب ها !
✅اگر امر به معروف و نهی از منکر نکنید عذاب می آید و همه را می گیرد. یک روایت است که خداوند به شعیب نبی علیه السّلام وحی کرد که می خواهم صد هزار نفر از قوم تو را عذاب کنم ، چهل هزار نفر از بدها و شصت هزار نفر هم از خوبان هستند. حضرت شعیب (ع) تعجب کرد، و گفت کسانی که اهل گناه هستند، بسیار خوب، حق آنها همین است که عذاب شوند، اما خوبان چرا ؟
🌺 خداوند فرمود : « برای این که خوبها امر به معروف و نهی از منکر نکردند و نسبت به بدها و اهل معصیت بی تفاوت بودند. رد شدند و دیدند ولی ساکت بودند و چیزی نگفتند. غرض این که برای خوبها خطر است . منتها باید امر به معروف و نهی از منکر با زبان نرم باشد. من قدیم که می رفتم و می آمدم وقتی متوجه خانمی در خیابان می شدم که رویش باز بود یا بد حجاب بود ، همین طور که سرم پایین بود می گفتم :
« لا اله الا الله ،لا اله الا الله ،لا اله الا الله » .
🔵👈 بلند می گفتم تا او بفهمد که من از بد حجابی او ناراحتم.به گنهکار بفهمانید که ناراحت هستید والّا در روایت دارد که به حقیقت ایمان نمی رسید،مگر وقتی که به گناه برخورد می کنی ، صورتت را عبوس کنی. اخم هایت را در هم بکشی.
[ مواعظ آیت الله مجتهدی تهرانی ، بدیع الحکمه ، بوستان قرآن، چاپ چهارم،1395، ص 103 و 104 ]
حضرت رسول اكرم صلى الله عليه و آله
إذا أرادَ اللّه بِأهلِ بَيتٍ خَيرا فَقَّهَهُم فِى الدّينِ و َوَقَّرَ صَغيرُهُم كَبيرَهُم و َرَزَقَهُمُ الرِّفقَ فى مَعيشَتِهِم و َالقَصدَ فى نَفَقاتِهِم وَ بَصَّرَهُم عُيُوبَهُم فَيَتُوبُوا مِنها؛
هرگاه خداوند براى خانواده اى خير بخواهد آنان را در دين دانا مى كند، كوچك ترها بزرگ ترهايشان را احترام مى نمايند، مدارا در زندگى و ميانه روى در خرج روزيشان مى نمايد و به عيوبشان آگاهشان مى سازد تا آنها را برطرف كنند.
نهج الفصاحه ص181 ، ح 147