#خواب و #بیداری و ارتباط آن با مزاج
اگر رطوبت بدن متعادل باشد خواب نیز در حد اعتدال و خوب است.
علت بیخوابی، بدخوابی، پرخوابی و خواب نامناسب تغییرات رطوبت بدن در وضعیت افزایش و کاهش آن است.
اگر رطوبت بدن افزایش پیدا کند، باعث سنگین شدن خواب میشود و در مقابل اگر رطوبت بدن کاهش پیدا کند خواب سبک میشود.
مسئله مهم دیگر، سردی و گرمی است اگر فرد سردمزاج باشد خواب زیاد و اگر گرم مزاج باشد خواب کم است.
پس می توان گفت مثلاً افراد بلغمی که سرد و تر هستند خوابی سنگین و زیاد دارند و یا افراد صفراوی که گرم و خشک هستند دچار کم خوابی میباشند.
اما بدخوابی علت دیگری هم دارد و آن تغییر حالات آدمی از غم، شادی، اندوه، نشاط و خشم است
♻️ @hayatt_ir
#موفقیت
⚡️ قاطع باشید.
🧩 تصمیم بگیرید و به راهِ خود ادامه دهید؛
اگر در انجام هر کاری مرتباً جلو و عقب بروید و نتوانید ذهنتان را سامان بدهید، انرژی زیادی را صرفِ تجزیه و تحلیل و تفکرات بیهوده خواهید کرد؛ به جای این کارها در موردِ چیزی که میخواهید تصمیم بگیرید و آن را امتحان کنید.
🔑 دست به عمل بزنید و نتایج را ببینید.
عملِ تصمیمگیری و شروع به عمل کردن در راستایِ آن تصمیم، خود به خود به شما انرژی میدهد و آتشی را در وجودتان ایجاد میکند و زنده نگه میدارد، به جایِ این که بخواهید از ابتدا همه چیز را روشن و مشخص کنید، دست به عمل بزنید و در طیِ مسیرتان به سویِ هدف، آزمایش کنید، یاد بگیرید و خودتان را با شرایط تطبیق بدهید.
♻️ @hayatt_ir
🙋♀🙋♂️
🔰احساس مسئولیت در کودک، باید از چیزهای خیلی کوچک شروع شود. مسئولیت در مورد کارهای شخصی نخستین گام است، یعنی کودک احساس کند که اگر دست به این کار بزند، برای خودش سودی دربر دارد.
بنابراین باید در مورد کارهای خودش به او مسئولیت بدهیم و هرکار مثبتی که انجام داد سریع باید تشویق شود تا به این وسیله انگیزه اش برای انجام کارهای بعدی زیاد گردد.
♻️ @hayatt_ir
🍾برخی روایات در مورد سرکه🍾
🍾– روایت از امام رضا (ع): در سفره ای که نمک و سرکه بود و غذا را با سرکه شروع کردند و فرمودند: نمک مثل سرکه است و سرکه ذهن را تقویت می کند و عقل را زیاد می کند.
🍾– امام صادق علیه السلام: امیر المومنین شبیه ترین مردم به پیامبر (ص) بود در غذا، ایشان نان و سرکه و روغن زیتون می خورد و مردم نان و گوشت می خوردند. (نشانه برتری این غذا بر گوشت)
🍾– عجلان روایت می کند که بعد از پاسی از شب با امام صادق علیه السلام می خواستیم شام بخوریم ایشان سرکه و روغن زیتون و مقداری گوشت آوردند پس گوشت را به من داد تا بخورم و ایشان سرکه و روغن زیتون را خوردند و از گوشت نخوردند و فرمودند: این غذای ما است و غذای انبیا علیهم السلام.
🍾– روایت از پیامبر (ص): خدا و فرشتگانش بر سفره ای که روی آن نمک و سرکه است صلوات می فرستند.
🍾– حضرت علی (ع) می فرمایند: بهترین خورشت سرکه است. چقدر خوب است این خورشت، مره را می شکند و قلب را زنده می کند.
🍾– از این روایت استنتاج می شود که شاید سرکه به دلیل مهار کردن صفراء و سوداء (مره) سبب زنده شدن قلب می شود.
♻️ @hayatt_ir
✅مزاج و انواع آن
✍حاصل ترکیب عناصر چهارگانه آتش، هوا، آب و خاک که در انسان همان صفرا، دم، بلغم و سودا میباشند:
1️⃣ مزاج سرد: خلط سودا و بلغم به صورت مشترک بر دو خلط دیگر غلبه دارندو از طرفی خشکی و تری موجود در این دو خلط هم دیگر را خنثی میکنند و در نتیجه برودت بر بدن غالب می شود.
2️⃣ مزاج گرم: خلط صفرا و دم به صورت مشترک بر دو خلط دیگر غلبه دارند و از طرفی خشکی و تری موجوددر این دو خلط هم دیگر را خنثی میکنند و در نتیجه گرما بر بدن غالب می شود.
3️⃣ مزاج تر: خلط دم و بلغم به صورت مشترک بر دو خلط دیگر غلبه دارند و از طرفی سردی و گرمی موجود در این دو خلط هم دیگر را خنثی میکنند و در نتیجه تری بر بدن غالب می شود.
4️⃣ مزاج خشک: دو خلط سودا و صفرا به صورت مشترک بر دو خلط دیگر غلبه دارند و از طرفی سردی و گرمی موجود در این دو خلط هم دیگر را خنثی میکنند و در نتیجه خشکی بر بدم غلبه پیدا می کند.
5️⃣ مزاج معتدل: تمامی اخلاط با یکدیگر برابر اند و همدیگر را خنثی میکنند و البته شخص با مزاج معتدل نادر است.
♻️ @hayatt_ir
"دو بخش وجود آدمی"
از منظری می توان گفت که وجود آدمی از دو بخش عمده تشکیل شده است؛ بخش کوچک "می دانم او"، و بخش بزرگ "نمی دانم او". کارهای خارق العاده و شگفت و کرامات، مربوط به بخش بزرگ "نمی دانم او" است. راه رسیدن به قلمرو نمی دانم، رهایی از می دانم ها و نیل به خاموشی درونی است. در این کیفیت است که کرامات و خوارق عادات به وقوع می پیوندند، اما او نمی داند که چگونه و با کدام فرمول. او فقط تسلیم محض است و عمیقا متصل به بخش بزرگ نمی دانم خویش. همین.
#دچار_باید_شد
♻️ @hayatt_ir