هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
7خصلت مخصوص روزه داران.MP3
7.91M
حجت الاسلام والمسلمين علي صالح غفاري
موضوع:7خصلت روزه داران جلسه 692
https://eitaa.com/eslam20
روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🔰وقتی علی علیه السلام جان فدایی ولایت می شود
البقره
وَمِنَ النَّاسِ مَن يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ وَاللَّهُ رَءُوفٌ بِالْعِبَادِ
ﺑﻴﻦ ﻣﺮﺩم، ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻫﻢ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺑﺮﺍی ﺑﻪﺩﺳﺖﺁﻭﺭﺩﻥ ﺭﺿﺎﻳﺖ ﺧﺪﺍ ﺟﺎﻧﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﺗﻘﺪﻳﻢ ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ ﻭ ﺧﺪﺍ ﺑﺎ ﺁﻓﺮﻳﺪﻥ ﭼﻨﻴﻦ ﺍﻓﺮﺍﺩی، ﻧﺸﺎﻥ ﺩﺍﺩﻩ ﻛﻪ ﺩﻟﺴﻮﺯ ﺑﻨﺪﮔﺎﻧﺶ ﺍﺳﺖ.*(٢٠٧)
بیانات در خطبههای نمازجمعه۱۳۶۸/۲/۸
من فقط یک بخشی از شخصیت امیرالمؤمنین را امروز میخواهم اینجا مطرح کنم و او مضمون این آیهی شریفه است. چون این آیهی شریفه «وَ مِن النّاسِ مَن یَشری نَفسَهُ ابتِغاءَ مَرضاتِ اللَّهِ»در شأن امیرالمؤمنین نازل شده و تأویل این آیه علی بن ابیطالب علیهالصّلاةوالسّلام است. آیه میگوید: در میان مردم کسانی هستند که جان خودشان را، وجود خودشان، یعنی عزیزترین سرمایهای که هر انسانی دارد، این سرمایهی عزیز انحصاری غیر قابل جبران که اگر این را دادی، دیگر به جای این چیزی نمیآید. بعضیها همین سرمایه را، همین موجودی را یکجا میدهند برای اینکه خوشنودی خداوند را به دست بیاورند؛ فقط همین. «وَ مِن النّاسِ مَن یَشری» میفروشد، میدهد «نفسهُ» جان خود را، وجود خود را «ابتغاءَ مَرضاتِ اللَّهِ». هیچ هدف دیگری، هیچ مقصود دنیویای، هیچ گرایش و انگیزهی خودخواهانهای، در بین نیست؛ فقط و فقط برای جلب رضایت خدا. اما خدا هم در مقابل اینچنین ایثار و گذشت، یقیناً بدون عکسالعمل شایسته نمیماند؛ «وَ اللَّهُ رَئوفٌ بِالعِبادِ». خدا به بندگان خودش رأفت دارد.
این مصداق کاملش امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب علیهالسّلام است
hazratehzahra
📝 #یادداشت
💢معاویه زمانهات را بشناس
🔹جنگشناختی همیشه بوده و هست. جنگشناختی یعنی همین که جوان غسانی در سپاه شام در جنگ صفین شمشیر به دست گرفته و دلاورانه میجنگید و علت جنگیدنش را نماز نخواندن اميرالمؤمنين علی(علیهالسلام) میدانست. جنگ شناختی یعنی همین که در بحبوحه جنگ صفین، این قدر فضای ذهنی و ادراکی بر علیه امام علی (علیهالسلام) تنگ شده بود که برخی مانند ربیع بن خثیم که جزو زُهّاد ثَمانیه یا هشت زاهد معروف قرن اول بود در حقانیت طرفین شک کرده بودند.
🔸اینهایی که در جنگ صفین و در نزاع معاویه و امیرالمؤمنین علی(علیهالسلام) آمدند و گفتند: «انّا قد شککنا فی هذا القتال» ما در جنگ شک کردیم اینها انسانهای کمی نبودند، همگی قراء قرآن و از صحابی عبدالله بن مسعود بودند.
🔹جنگ شناختی مانند آتش افتادن به جنگل است تر و خشک نمیکند؛ از ربیع بن خثیم تا آن جوانک غسانی را اسیر خود میکند. کسی که بر فرق علی (علیهالسلام) ضربه میزند علی را میشناخت، مقامش را میشناخت و حتی در برخی روایات تاریخی تنها کسی بود که سه بار دستان امام را گرفته و با ایشان بیعت کرده بود. اما یکی از عواملی که باعث میشود اشقی الاشقیاء شود فریفته شدن در همین وسوسههای شناختی و ادراکی است.
🔸معاویه مرد؛ اما داستان فریفتنها و فریفتهشدنها باقی است. امروز معاویهها تکثیر شدهاند یکی از آنتنهای ملکه و آلسعود بیرون میزند یکی از لابهلای توئیتر و اینستاگرام. فرق نمیکند ممکن است معمم باشد و چند روزی لُمعه دمشقیه و یا مکاسب خوانده باشد و یا مُکَلّایی از دل مکاتب فلسفی و سیاسی و یا شاید بازیکنی که به غیر از دریبل زدن چیزی در وجودش نمیتوان یافت.
🔹امروز هم مانند هماورد صفین آنچه نیاز است اول #شناخت_عرصه است. اول باید شناخت که #حق کجاست و باطل کیست؟ چرا که اولین توصیه حضرت امیر این بود که فرمود: «ان الحق و الباطل لا یعرفان باقدار الرجال، اعرف الحق تعرف اهله، و اعرف الباطل تعرف اهله»؛ حق با شخصیتها شناخته نمیشود؛ حق را بشناس تا اهل آن را بشناسی و باطل را بشناس تا اهل باطل را بشناسی.
🔸گام دوم عمار شدن و جهاد تبیین است؛ آنچه شمشیر مالک را تیز میکرد زبان بران عمار یاسر بود و شمشیرش آنگاه کند شد که جنگ شناختی تاثیرش را گذاشت و علی(علیهالسلام) دستور به برگشت داد.
✍🏻یعقوب ربیعی
📻 رادیو اصفهان با همکاری مؤسسه دارالقرآن اهل بیت شهرستان خمینی شهر برگزار می کند
🕰 رمضان ۱۴۰۲ هرروز سه جایزه به سه برنده
🔹 مسابقه قرآنی بیستمین روز ماه مبارک رمضان
بر اساس کدام آیه از قرآن مجید، انسانها زمانی از خسران و زیان محفوظ می مانند که به خداوند ایمان بیاورند، عمل صالح انجام دهند و یکدیگر را به حق و صبر و شکیبایی توصیه کنند؟
۱-سوره انفال، آیه ۲۹
۲-سوره فاطر، آیه ۱۵
۳-سوره عصر، آیه ۳
🔺 شما تا ساعت ۱۸ فرصت دارید از طریق سامانه پیامک ۳۰۰۰۰۳۳۴۴ در این مسابقه شرکت کنید.
📣 در برنامه دعوت نامه که هرروز از ساعت ۱۷:۳۰ پخش می شود به قید قرعه اسامی سه برنده مسابقه اعلام خواهد شد.
علیبنابیطالب(ع) امـام شیعیـان یا امـام مسلمانـان؟
یکی از مسائل مهم و مغفول مانده در حوزه فرهنگ شیعی- اسلامی، بیتوجهی محافل و رسانهها و احیانا خطبای محترم کشور به عناوینی است که پیغمبر به امیرمومنان و اهل بیت عصمت و طهارت(ع)تخصیص داده است. یکی از آنها مسئله امام المسلمین است که پیغمبر نسبت به امیرمومنان
و اهل بیت(ع)به کار برده است و ما بر اثر غفلت کلمه «امام المسلمین» را برداشته و «امام شیعیان» به آنها خطاب میکنیم. در حالی که این تعبیر صحیح نبوده و بر خلاف روش و سیره و سنت پیغمبر اسلام است.
روشن نیست که این تعبیر از کجا آمده و در بین ما شیعیان رسوخ پیدا کرده است. ما وقتی که به روایات مراجعه میکنیم در هیچ کجا این تعبیر را از رسول خدا (صلی الله علیه و آله )
و یا یکی از ائمه هدی(ع)مشاهده نمیکنیم، بلکه از همان سالهای نخست،پیامبر اسلام تعبیر «امام المسلمین» را نسبت به امیرمومنان و امامان هدایت داده است که در دهها روایت به این مسئله اشاره شده است.
Voice 005_sd.m4a
11.31M
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅
🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊
✅ نشست روشنگری
❇️ باموضوع: روز قدس
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
─┅═༅🕊༅═┅─
سخنران: جناب آقای دکتر معینی هادی سیاسی ناحیه خوانسار
#نشست_روشنگری
#بصیرت
Voice 006_sd.m4a
11.56M
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅
🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊
✅ نشست روشنگری
❇️ باموضوع: شعار سال ومسائل اقتصادی
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
─┅═༅🕊༅═┅─
سخنران: جناب آقای دکتر معینی هادی سیاسی ناحیه خوانسار
#نشست_روشنگری
#بصیرت
🇮🇷
📝#یادداشت | انسجام شرط مهار تورم برای تحول در اقتصاد
🍃🌹🍃
🔻دعوای امروز شورای رقابت با نهادهای دولتی، برای اولین بار نیست و آخرین بار هم نخواهد بود. مشاجره ای که هر روز به یک بهانه ای رخ می دهد. در بهمن سال گذشته، دعوای شورای رقابت با شورای عالی بورس بر سر عرضه خودرو در بورس بود که باعث تنش در بازار خودرو شد و دود آن به چشم مصرف کننده رفت. البته پای ثابت بهانه برای دعوا بین نهادهای متولی خودروسازی، قیمت گذاری این محصول است.
🔸فارغ از اینکه کدام نهاد استدلالی منطقی دارد، و با تمرکز بر این مهم که چنین اختلافاتی میان نهادهای دیگر در حکمرانی اقتصادی کشور به کرات دیده شده است، اشاره به چند نکته لازم و ضروری است:
1⃣ دولت باید بداند، مادامی که تودرتوی نهادی، موازیکاری و اختلاف میان نهادهای اقتصادی به فجیع ترین شکل وجود دارد و این اختلافات به جامعه کشیده می شود، قادر به مهار تورم نخواهد بود. مشاهدات ما معلوم می سازد که عملکرد دولت یک علامت دهی صحیحی به قیمت ها در بازار نمی دهد و اساسا به جای ایجاد ثبات، خودِ دولت عاملی بر تشدید انتظارات تورمی است. در همین ایام بلاتکلیفی در نرخ گذاری خودرو، قیمت ها را در بازار بالا برد. آن هم بدون اعلام نرخهای جدید. و قطعا با اعلام قیمت های جدید، درصد دیگری بر نرخ خودرو اضافه خواهد شد.
2⃣ امروزه حوزه خودرو، با ۱۹ سازمان و نهاد تصمیمساز و تصمیمگیر، مصداقی از موازیکاری و تودرتوی نهادی در کشور است. ناهماهنگی و تودرتوی نهادی، نشتی سیستم را بالا برده و چابکی آن را تحلیل میبرد، پاسخگویی و مسئولیتپذیری را کاهش میدهد، فساد را تکثیر میکند، ارتزاق از بودجه را افزون میکند و در نهایت هم با تشدید انتظارات تورمی، تولیدکننده و هم مصرفکننده را متضرر میکند.
❌ ادامه دارد
✍ علی محمدی
مهمترین تهدیدات و فرصتهای اقتصادی کشور در سال ۱۴۰۲ چیست؟
بخش دوم:
تهدیدها و چالشهای اقتصادی
۱. تأثیر افزایش قیمت دلار بر سطح عمومی تورم و شکست نصاب نرخ تورم در دولت آقای رئیسی در ماههای اول سال ۱۴۰۲
۲. تشدید تحریمهای اقتصادی به بهانه مسائل حقوق بشری و یا حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین
۳. کاهش قیمت جهانی نفت با توجه به گرم شدن هوا و رقابت میان کشورهای تولیدکننده بهویژه ایران و روسیه برای دادن تخفیف به خریداران برای حفظ مشتریها با توجه به روند تحریمها
۴. افزایش قیمتهای جهانی متأثر از جنگ اوکراین و تأثیر آن بر تضعیف سیاستهای اقتصادی ایران
۵. اخلال در روند همکاری اقتصادی ایران با کشورهای همسایه
۶. تداوم روند شرطی شدن کشور به نتیجه مذاکرات بهرغم تلاشهای دولت
۷. فعال شدن «اسنپ بک» از سوی اروپاییها تا قبل از مهر ۱۴۰۲ برای جلوگیری از بهرهگیری ایران از حذف تحریمها به دلیل زمانبندی برجام
۸. استمرار مشکلات اقتصادی و پیوند خوردن آن با مناسبتهای تاریخی و تشدید اغتشاشات(سالگرد فوت مهسا و...)
۹. افزایش وابستگی بودجه دولت به تزریق منابع ارزی نفتی که باعث افزایش وابستگی دولت به صادرات نفت خواهد شد که همزمان آسیبپذیری اقتصاد را نسبت به تحریمها افزایش خواهد داد.
۱۰. بازتولید ارز ترجیحی در نرخ ۵/۲۸ هزار تومان در صورت بروز شوکهای جدید ارزی (تحریم)
فرصتهای اقتصادی
۱- نهایی شدن توافق ایران با چین و روسیه و افزایش سرمایهگذاریهای بینالمللی
۲- فعال شدن ایران در پیمانهای بینالمللی(شانگهای ـ بریکس و ...) و تأثیر آن در رشد اقتصادی کشور
۳- توسعه پیمانهای پولی ایران با روسیه ـ چین و دیگر کشورها ، خارج از شبکه سوئیفت
۴- ایجاد امنیت غذایی با تولید نهاده های کشاورزی با توجه به افزایش بارندگیها در بخشهایی از کشور
۵- برنامهریزی دولت برای ساماندهی تولید محصولات کشاورزی و خودکفایی کشور در تأمین کالاهای اساسی
۶- رسیدن کشور به خودکفایی در تولید لوازمخانگی
۷- رونق شرکتهای دانشبنیان و تأثیر آن در تأمین نیازهای صنایع به فنآوریهای نوین
۸- افزایش درآمدهای ارزی ناشی از صدور تسلیحات نظامی ایران به دیگر کشورها با توجه به رفع محدودیتهای برجامی در مهر
#پرسش_و_پاسخ
┈┈••✾•🌿🌺•✾••┈┈
وجه تمایز شعار امسال با سال های قبل چیست؟
وجه تمایز اساسی شعار امسال با شعار دیگر سال ها، محسوس بودن تغییرات در آن برای مردم است. برای مثال شاید مردم افزایش شرکت هاي دانش بنیان را کمتر حس کنند و صرفا در گزارشات دولتی ها منعکس شود. ولکن مهار تورم به عنوان یک خواسته ی همگانی و همیشگی و کاملا محسوس مردم است که در پایان سال ۱۴۰۲ می توان بر اساس آن عملکرد دولت را ارزیابی کرد.
شعارهای منتخب در گذشته به گونه ای بود که به صورت غیرمستقیم با زندگی مردم ارتباط داشت. پشتیبانی از تولید، مانع زدایی از تولید، تولید دانش بنیان و حمایت از کالای ایرانی ، همگی از مواردی است که غیر مستقیم با معیشت مردم مرتبط بود اما تورم به عنوان شعار انتخابی در امسال، ارتباط کاملا مستقیمی با زندگی مردم دارد.
نکته بعدی اینکه بر خلاف گذشته، ضعف های احتمالی در میزان تحقق شعار سال جاری نمی تواند در لابلای گزارشات پنهان شود. در واقع تورم برای مردم موضوعی کاملا حقیقی و غیر انتزاعی است.
شعار سال جاری ارتباطی مستقیم با افزایش یا کاهش مقبولیت دولت دارد و می تواند کانون امید آفرینی در کشور شود. چنانچه دولت در مهار تورم موفقیت محسوس داشت، اعتبار خود را نزد مردم در حوزه توانمدی و حل مشکلات، ارتقا داده که در این صورت نوعی امیدافرینی نیز به جامعه تزریق شده است.
همچون سال ۱۳۹۲ که شعار سال با فضای سیاسی کشور در ارتباط بود، شعار امسال نیز به صورت کاملا معنادار، با فضای سیاسی کشور و متعاقب آن وجهه نظام در فضای بین الملل در ارتباط است. انتهای سال جاری یک حماسه سیاسی(انتخابات) پیش رو داریم که از الزامات اساسی برای ایجاد شرایط جهت حضور حداکثری مردم، بهبود شرایط اقتصادی، بالاخص مهار تورم است. لذا از اکنون دولت مستقر باید تدابیر لازم را برای افزایش مشارکت طرح ریزی و اجرایی کند.
#پرسش_و_پاسخ
┈┈••✾•🌿🌺•✾••┈┈