سد بلند آگاهی مقبول در عرصه سواد رسانه
توانایی و قدرت دسترسی، تحليل، ارزيابی و انتقال اطلاعات و پيامهای رسانهای كه میتوان در چارچوبهای مختلف چاپی و غيرچاپی عرضه کرد، تعریف متداولی است که در این سالها از سواد رسانهای ارائه شده است؛ مقولهای که از جمله سوادهای دوازدهگانه محسوب میشود و لزوم یادگیری و توجه به آن توسط یونسکو و سایر نهادهای بینالمللی و ملی مسئول در زمینه آموزش و دانش، توصیه شده است.
https://esfahanzibaonline.ir/
✒ یادداشتی از محمود افشاری
درگذشت معلم ثانی
ابونصر محمد بن محمد فارابی (۲۵۹ قمری تا ۳۳۹) از بزرگترین دانشمندان ایرانی عصر طلایی اسلام است. فارابی در علم، فلسفه، منطق، جامعهشناسی، پزشکی، ریاضیات و موسیقی تخصص داشت. وی نخستین فیلسوفی است که در دورهٔ اسلام ظهور کرده و روی همین اصل او را «استاد الفلاسفه» مینامند. فارابی شرحهای ارزشمندی بر آثار ارسطو نگاشته و به سبب همین او را معلم ثانی خواندهاند. پدر و مادر فارابی از سغدیان ایرانی زبان بودند و خودش بیشتر عمر خود را در بغداد دارالخلافه حکومت عباسیان گذراند. فارابی در انواع علوم بیهمتا بود. چنانکه دربارهٔ هر علمی از علوم زمان خویش کتاب نوشت و از کتابهای وی معلوم میشود که در علوم زبان و ریاضیات و کیمیا و هیئت و علوم نظامی و موسیقی و طبیعیات و الهیات و علوم مدنی و فقه و منطق دارای مهارت بسیار بودهاست. ابن سینا او را استاد خود میشمرد. ازجمله سخنی از ابن سینا است که اوج منزلت علمی او را بیان میکند: «کتاب مابعدالطبیعه را مطالعه کردم و بعد از چهل مرتبه مطالعه نتوانستم از اغراض مؤلف آن آگاهی پیدا کنم تا اینکه در بازار به کتابی از ابونصر فارابی برخورد کردم که شرحی بر کتاب مابعدالطبیعه بود. بعد از مطالعه آن توانستم مطالب مابعدالطبیعه را دریابم و بسیار مسرور شدم.»
بیخود ترسیدی
فرمانده گردان داد میزد: «شیمیایی. ماسکهاتونو بزنید...» و میدوید توی یکی از سنگرهایی که تازه گرفته بودیم، حاج حسین آنجا بود. گفته بود ببرندش محورهای دیگر را هم ببیند. فرمانده گردان گفت «هر چقدر که میتونی ببرش عقب. نگی من گفتم ها.» ترک موتور ننشسته خوابش برد. گفت «وایستا ببینم.» نگه داشتم. گفت «ماسکتو بردار ببینم کی هستی؟» ماسکم را برداشتم. گفت «واسه چی منو اینقدر آوردهاین عقب؟» گفتم «ترسیدم شیمیایی بشید حاج آقا!» گفت «بیخود ترسیدی. دور بزن برو خط.» گفتم «چشم.»
کتاب «خرازی»، خاطرات شهید حسین خرازی
کاریکلماتور
تابلوی دور زدن ممنوع را دور زدم.
خودکار روشن، خط تیره نمیکشد.
شیشهٔ اسید را «باز» کردم.
از خارج، خارج شدم.
مربی بازیکنانی را که پاس ندادند، به پاسگاه برد.
رسول مرادی
روزنامه نگاران فتنه گر با پول کرباسچی آزاد شدند!
حالا معلوم شد چرا من و تو تعطیل شد. بزودی شبکه جدید ضدایرانی با هدایت این دو روزنامه چی حامی فتنه و غرب افتتاح خواهد شد!
تیپ این دو نفر هم البته بدون شباهت به اوباش وسط میدون و آشوب نیست و زندان حسابی بهشون ساخته!
باید ببرنشون زندان اربابشون تا دستشون بیاد زندان چیه این موش صفتان
عطار در وصف باقرالعلوم 🥀
عطار نیشابوری در توصیف امام باقر (علیه السلام) مینویسد: «آن حجت اهل معاملت، آن برهان ارباب مشاهدت، آن امام اولاد نبى، آن گزیده احفاد على، آن صاحب باطن و ظاهر، ابو جعفر محمد باقر... مخصوص بود به دقایق علوم و لطایف اشارت، و او را کرامات مشهور است به آیات باهر و براهین زاهر؛ و مىآرند در تفسیر این آیت که فمن یکفر بالطّاغوت و یؤمن بالله فرموده است که: بازدارنده تو از مطالعه حق طاغوت است، بنگر تا [به]چه محجوبى؟ بدان حجاب از وى بازماندهاى. به ترک آن حجاب بگوى که به کشف ابدى برسى؛ و محجوب ممنوع باشد، و ممنوعى نباید که دعوت قربت کند».
10.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یک رأی هم مهم است.
اجر و پاداش شش سال جنگ در سوریه را با یک رای عوض می کنم.
https://eitaa.com/hazratehzahra
ریشه واژه
شلمشوربا
این واژه از سه جزء شلم (کوتاه شده شلغم) + شور + با (یعنی آش) ساخته شده است و در اصل به معنی آشی بوده که در آن شلغم ریختهاند. این واژه بعدها به معنی «قاتیپاتی» و «درهمبرهم» کاربرد یافته است.