لحظاتی با احکام
🔵 در اسلام، به نماز خیلی سفارش شده است؛ اما اعمال دیگری شرط قبولی نماز بیان شده است، میخواستم بدانم این اعمال چه چیزی هستند تا با انجام آنها، مطمئن شوم که نمازم قبول است؛ آیا در روایات چیزی بیان شده است❓🔰
✅👈 نماز یکی از مهمترین عبادات در اسلام است که در احادیث و روایات بر اقامه آن سفارش بسیار شده است؛ اما بهصرف خواندن نمیتوان از این عبادت مهم بهره برد و این عبادت باید در درگاه الهی مورد قبول نیز واقع شود. در سخن معصومان (علیهمالسلام) عوامل و کارهایی موجب قبولی نماز دانسته شده است، این عوامل قبولی نماز عبارتند از:↘️
1⃣➖ دوستی و ولایت اهلبیت (علیهمالسلام)← از مهمترین عوامل قبولی نماز که در احادیث تأکید فراوانی بر آن شده است، داشتن محبت و ولایت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) و اولاد اوست. در حدیثی رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمودهاند: «أَلَا وَ مَنْ أَحَبَّ عَلِیّاً یَقْبَلُ اللَّهُ صَلَاتَهُ وَ صِیَامَهُ وَ قِیَامَهُ وَ اسْتَجَابَ اللَّهُ لَهُ دُعَاءَه_هر کس على را دوست بدارد، خداوند، نماز و روزه و شبزندهدارىاش را مىپذیرد و دعایش را مستجاب مىکند».(۱)
در روایتی از امام زینالعابدین (علیهالسلام) نیز بیان شده که سبب قبولی نماز داشتن ولایت اهلبیت (علیهمالسلام) و برائت از دشمنان ایشان است.(۲)
2⃣➖ پارسایی و دوری از گناه← از دیگر اسباب و شرایط قبولی نماز، پارسایی و ورع است. پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) در لزوم داشتن ورع و ارتباط آن با نماز فرمودهاند: «لَوْ صَلَّیْتُمْ حَتَّى تَکُونُوا کَأَوْتَادٍ [کَأَوْتَارٍ] وَ صُمْتُمْ حَتَّى تَکُونُوا کَالْحَنَایَا لَمْ یَقْبَلِ اللَّهُ مِنْکُمْ إِلَّا بِوَرَعٍ حَاجِزٍ_ اگر نماز مىخواندید تا چون میخ [لاغر] مىشدید و روزه مىگرفتید تا چون کمان [خمیده] مىشدید، خداوند از شما نمىپذیرفت جز با پروا از گناه».(۳)
بنابراین کسی که بهظاهر نماز میخواند ولی در کنار آن به هر گناهی دست میزند، نمازش مورد قبول قرار نمیگیرد.
3⃣➖ پرداخت زکات مال ← زکات یکی از واجبات مالی مسلمانان است. پرداخت این واجب مالی در احادیث از اسباب قبولی نماز برشمرده شده است. پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) دراینباره فرمودهاند: «زَکُّوا أَمْوَالَکُمْ تُقْبَلْ صَلَاتُکُم_ اى مسلمانان! زکات دارایىهایتان را بدهید، نمازتان قبول مىشود.(۴)
4⃣➖ یاد خدا و تواضع در برابرش← ذکر الهی و تواضع در برابر ذات اقدسش، از دیگر عوامل قبولی نماز است. در مناجاتی از حضرت موسی با خداوند متعال چنین بیان شده است: «یَا مُوسَى لَا أَقْبَلُ الصَّلَاهَ إِلَّا لِمَنْ تَوَاضَعَ لِعَظَمَتِی وَ أَلْزَمَ قَلْبَهُ خَوْفِی وَ قَطَعَ نَهَارَهُ بِذِکْرِی وَ لَمْ یَبِتْ مُصِرّاً عَلَى الْخَطِیئَهِ وَ عَرَفَ حَقَّ أَوْلِیَائِی وَ أَحِبَّائِی اى موسى! نماز را نمىپذیرم، جز از کسى که در برابر بزرگى من، سر فرود آورده، ترس از مرا همنشین دلش ساخته، روزش را با یاد من سپرى کرده، شبش را با پافشارى بر خطا به روز نبرده و حقّ اولیا و دوستان مرا شناخته است.(۵)
بنابراین، به یاد خدا بودن و تواضع در برابر او میتواند نقش بسزایی در قبولی و یا رد شدن نماز داشته باشد.
5⃣➖ حضور قلب و اخلاص← یکی از شرایط قبولی نماز، میزان حضور قلب و توجه به خداوند در اثناء خواندن آن است. هر چه انسان در نماز خود را نزدیک خداوند و حاضر در برابر او ببیند، نمازش بیشتر مورد توجه قرار میگیرد. در حدیثی از امام باقر (علیهالسلام)) آمده است: «عَلَیْکَ بِالْإِقْبَالِ عَلَى صَلَاتِکَ فَإِنَّمَا یُحْسَبُ لَکَ مِنْهَا مَا أَقْبَلْتَ عَلَیْه». در نماز توجه به خدا داشته باش، زیرا آن مقدار از نماز قبول میشود که تو به آن توجه دارى.(۶)
همچنین در حدیثی از امیرالمؤمنین (علیهالسلام) داشتن اخلاص از شرایط قبولی اعمال دانسته شده است: «إِنَّکَ لَنْ یُتَقَبَّلَ مِنْکَ إِلَّا عَمَلٌ أَخْلَصْتَ فِیه».(۷)
6⃣➖ کمک به دیگران← کمک به دیگران از دیگر عوامل قبولی نماز است. در حدیثی از امام صادق (علیهالسلام) چنین نقل شده است: «قَالَ اللَّهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى: إِنَّمَا أَقْبَلُ الصَّلَاهَ مِمَّنْ ... لَا یَتَعَاظَمُ عَلَى خَلْقِی وَ یُطْعِمُ الْجَائِعَ وَ یَکْسُو الْعَارِیَ وَ یَرْحَمُ الْمُصَابَ وَ یَأْوِی الْغَرِیبَ خداوند متعال فرمود: نماز کسى را میپذیرم که بر بندگانم بزرگى نفروشد، به گرسنه غذا دهد، برهنه را بپوشاند، به مصیبتدیده مهربانى کند و غریب را پناه دهد.(۸)
7⃣➖ دوری از عوامل رد شدن نماز← باید توجه داشت که همانگونه که در احادیث اعمالی برای قبولی نماز بیان شده است، کارهایی نیز اشاره شده که این کارها موجب رد و قبول نشدن نماز برشمرده شدهاند. بهعنوانمثال خوردن شراب،(۹) استفاده از مال حرام(۱۰) و ...
لحظاتی با احکام← احکام عمومی_عددی
🖊 برخی از احکام نماز خواندن #خانم_ها:🔰
1⃣➖ خانمی که درحال نماز احساس می کند موهایش از زیر چادر یا مقنعه بیرون آمده نباید نمازش را بشکند بلکه درحال نماز، موهای خود را می پوشاند و نماز را ادامه می دهد. (۱)
2⃣➖ اگر خانمی سر از سجده بردارد و متوجه شود روی چادرش سجده کرده نمازش صحیح است و باید آن را ادامه دهد. (۲)
3⃣➖ اگر خانمی درحال سجده متوجه شود روی چادرش سجده کرده نباید سر را بردارد بلکه درحال سجده با دست آهسته آهسته چادر را کنار می زند تا پیشانی روی مهر قرار گیرد و بعد ذکر سجده را می گوید. (۳)
4⃣➖ و...
➖➖➖➖➖
۱ - توضیح المسائل محشی ، ج۱ ، ص ۴۴۳.
۲ - همان ، ص ۵۹۰.
۳ - همان ، ص ۵۸۹.
#احکام_عمومی_عددی
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
هدایت شده از جوانترین شهید مدافع حرم سید مصطفی موسوی
🔴 تجهیزات دفاعی و نظامی سپاهِ امام مهدی به گونهای است که اسلحه دشمن بر آنان کارگر نیست!
اگر دشمنانِ شیطان پرست، هرچه از قدرت و انرژی در توان دارند به کار گیرند، و جنیّان(شیاطین) را هم به یاری بطلبند... باز هم یارای ایستادگی در برابر سپاهِ پُر قدرت امام مهدی عجل الله فرجه را نخواهند داشت!
❤️ امام صادق علیهالسلام در این باره میفرمایند: «لَوْ أَنَّهُمْ وَرَدُوا عَلَی مَا بَیْنَ الْمَشْرِقِ وَ الْمَغْرِبِ مِنَ الْخَلْقِ لَأَفْنَوْهُمْ فِی سَاعَةٍ وَاحِدَةٍ لَا یَخْتَلُّ الْحَدِیدُ فِیهِمْ»
یاران مهدی عجل الله فرجه، اگر با سپاهیانی که بین شرق و غرب را فرا گرفتهاند، درگیر شوند، در فاصله يك ساعت همه را نابود میکنند و هرگز سلاح دشمن در آنان تاثیر نمیکند.
📗بحارالأنوار، ج ۲۷، ص۴۱
🗣 مطالب را منتشر کنید، و در افزایش سواد رسانهای جامعه سهیم باشید.
کانال جوانترین شهید مدافع حرم
سید مصطفی موسوی🔻
@shahidmostafamousavi
کانال استیکر🔻
@shahidaghseyedmostafamousavi
11.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 در کاخ حمراء
به بیان شهید شیخ احمد کافی
9.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 دقت بی نظیر در عالم هستی
سخنران شهید کافی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📝ده پند از امام رضا علیه السلام:
اول: در خوشحال کردن مردم بسیار
بکوشید تا در قیامت خدا خوشحال تان
کند.
دوم: تا می توانید سکوت اختیار کنید
که سکوت موجب محبت می شود
و راهنمای هر خیری است.
سوم: در خواندن سوره حمد استمرار
بورزید که جمیع خیردرامور دنیا و
آخرت درآن گرد آمده است.
چهارم: به روزی اندک خدا راضی باشید
تا خدا نیز از عمل کم شما راضی باشد.
پنجم: در برقرار کردن صله رحم ثابت
قدم باشید که بهترین نوع آن خودداری
از آزار خویشاوندان است.
ششم: به کسی که از خدا نمی ترسد
امید نداشته باشید که نه تعهد دارد،
نه نجابت و نه کرم.
هفتم: بسیار احسان کنید که خداوند
در قیامت یک نصفه خرما را مانند
کوه احد بزرگ می کند.
هشتم: حق الناس را رعایت کنید
که دوستی محمدوآل محمد بدون
آن پذیرفته نیست.
نهم: از بخششی که زیانش برای تو
بیش از سودی است که به دیگران
میرسد، حذر کن.
دهم: بسیارمراقب کردار خودباشید تا
مورد تهمت واتهام قرار نگیرید،
که در آن صورت حق ملامت ندارید.
📙تحف العقول، صفحه 443
🌹
🔹روز جمعه متعلق است به حضرت صاحب الامر امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف.
🔸امام زمان علیه السلام می فرمایند:
📜بر هيچ كس روا نيست كه بدون اجازه ديگرى در مال او تصرف كند.
#جمعه
#ایام_هفته
💬وسائل الشيعة : 17/309/4.