4_5830468806408934168.pdf
205.9K
#آزمون_نهایی
#علوم_فنون_دوازهم
امتحان نهایی علوم و فنون۳
تاریخ برگزاری: سه شنبه ۱۹ دی ۱۴۰۲
✅ همراه با پاسخ پرسش ها
https://eitaa.com/hedayate12
کانال درسی12
#آزمون_نهایی #علوم_فنون_دوازهم امتحان نهایی علوم و فنون۳ تاریخ برگزاری: سه شنبه ۱۹ دی ۱۴۰۲ ✅ همراه ب
نقدی بر سوالات امتحان نهایی فنون دوازدهم ۱۴۰۲
سوالات قلمرو تاریخ ادبیات وسبک شناسی ،سوالات سنجیده وخوبی است
ولی در سوال ۵ که به ویژگی های زبانی شعر دوره انقلاب اسلامی در ابیات شعر (شکوه چشمان تو) اشاره کرده است .طرح این مدل سوال به بخش تحلیل سبکی شعر ونثرمربوط میشود نه مبانی سبک شناسی .
در بخش موسیقی شعر سوال ۹.قسمت ب طراح سوال برای وزن همسان دولختی از (فعلات فاعلاتن// فعلات فاعلاتن )استفاده کرده بهتر بود طراح محترم از اوزان همسان دولختی کتاب فنون یازدهم استفاده میکرد چون این وزن خارج از کتاب است .
در قسمت زیباشناسی سوال ۲۱ قسمت الف.
صورت سوال مبهم است وباید با صورت سوال (لف ها ونشرهای بیت را مشخص کنید )جایگزین میشد
در قسمت تحلیل مبانی شعر ونثر
سوال ۲۷ .اگر طراح محترم نام شاعر ابیات (سلمان هراتی )را ذکر میکرد به فرایند پاسخگویی دانش آموز با توجه به اینکه سلمان هراتی از شاعران انقلابی که فراوان از نماد استفاده کرده کمک میکرد.
سوال 5 قسمت سبک شناسی
که اشاره به فرهنگ شهادت وجبهه وجنگ وایثار دارد
به اعتقاد نگارنده، اگر دانش آموز در پاسخنامه اشاره به شهادت شهید حججی توسط گروه تکفیری تروریست داعش در سوریه هم بکند نمره تعلق میگیرد
چرا که این برهه شهادت متعلق به دوران جنگ تحمیلی عراق نیست بلکه متعلق به عصر حاضر است
در سوال 16 به پاسخهای مشابه هم نمره تعلق گیرد مانند : (همونطوری که اگر شخصی چیزی گم کرده باشد برای یافتن آن کمر خم درروی زمین به جست وجو می پردازد
افراد پیر هم برای یافتن جوانی گم کرده خود درروی زمین به جست و جو می پردازند)
سوال 26 قسمت الف
برای قلمرو فکری ابیات
به پاسخهای همچون (بی ارزش بودن مرگ و تمسخر مرگ در نزد رزمندگان ، ایثار وجانبازی رزمندگان،
مفتخر شدن رزمندگان جانباز به مدالهای جانبازی،جانباز شدن مدال افتخاری برای رزمندگان بوده است که همگی مفاهیم انتزاعی است ) نمره تعلق میگیرد
در پایان
باآرزوی موفقیت برای همه ی دانش آموزان ایران زمین، همکاران ودست اندرکاران آموزش و پرورش.
خانم فاطمه افضلی ، دبیر ادبیات گناباد
https://eitaa.com/hedayate12 کانال درسی12
کانال درسی12
#آزمون_نهایی #علوم_فنون_دوازهم امتحان نهایی علوم و فنون۳ تاریخ برگزاری: سه شنبه ۱۹ دی ۱۴۰۲ ✅ همراه ب
درود و عرض ادب
نکاتی دربارۀ آزمون نهایی فنون دوازدهم، تاریخ ۱۹ دیماه ۱۴۰۲
۱. سؤال ۱۰ اشتباه تایپی دارد. «مستفلُ» نوشته؛ درصورتی که درست آن، «مستفعلُ» میباشد.
۲. در سؤال ۱۲، نوشتهشده که: «وزن پارۀ دوم را رو بنویسید»؛ ولی در پاسخنامۀ دانشآموز، دو جای خالی با نقطهچین مشخص شده. اگر لازم است که دانشآموز علاوه بر وزن، پارۀ دوم را نیز مشخص کند، بهتر است بهگونهای در صورت سؤال، این نکته نیز از دانشآموز خواسته شود؛ یا اینکه در پاسخنامه یک نقطهچین گذاشته شود و دانشآموز وزن پارۀ دوم را بنویسد یا در پرسش، ذکر شود که هجابندی یا ارکان پارۀ دوم و وزن آن را بنویسند.
۳. در پرسش شماره ۹، نوشته شده که: «نوع وزن مناسب با هربیت را از ستون مقابل برگزینید». بیتها با (الف)، (ب)، (ج) مشخص شده و ستون مقابل که نوع وزنهاست، با عدد ۱، ۲، ۳ نشان داده شده است؛ اما در پاسخنامه دانشآموز بدینصورت نوشته شده:
۹) الف)................. ...................
ب)................. ....................
پ)................. . .................
وقتی بیتها با (الف) و (ب) و (پ) مشخص شدهاند، بهتر آن است که در پاسخنامه یک جای خالی مشخص شود تا دانشآموز در پاسخدادن، به اشتباه نیفتد.
نکتۀ مهم، این است که این موارد، دانشآموز را به شک میاندازد و نمیداند مطلب سادهای که میداند، چگونه در پاسخنامه جای دهد.
با سپاس
خانم قاسمی،دبیر ادبیات گناوه
کانال درسی12 https://eitaa.com/hedayate12
کانال درسی12
#آزمون_نهایی #علوم_فنون_دوازهم امتحان نهایی علوم و فنون۳ تاریخ برگزاری: سه شنبه ۱۹ دی ۱۴۰۲ ✅ همراه ب
✳️ نقد ونگاهی بر آزمون درس علوم و فنون دی ماه ۱۴۰۲
🔴نگاه کلی به سوالات
سوالات خوبی بود و اکثر حیطه های سنجش را در خود گنجانده بود. تنوع سوالات نیز خوب بود .چند سوال مفهومی و تقریبا دشوار (مانند سوال ۴ _۱۷_ ۲۳_ ۲۴)در این سوالات دیده می شود که با توجه به رویکردی که سنجش در سالهای اخیر مد نظر دارد همخوانی دارد . استفاده از ابیات کتاب فارسی برای آزمون فنون با توجه به ارتباط طولی که این دو کتاب با هم دارند منطقی است و قابل پیش بینی بود . البته برای دی ماهی ها که فقط جهت دیپلم گرفتن در این ازمون شرکت کرده بودند سطح سوالات متوسط رو به دشوار بود .
🟣بررسی سوالات :
همانطور که همه می دانیم در هر سوالی ممکن است ایرادی یا اختلاف نظری آمده باشد که همین نقدها باعث می شود سالهای آتی طراحان محترم آن ها را در سوالات استفاده نکنند .در این آزمون هم دو مورد اشتباه وجود دارد که یکمورد ایراد ویرایشی و نگارشی است :
1️⃣سوال ۱۰ وزن #مستفعل در رکن اول مستفل❌ نوشته شده است .
2️⃣ سوال ۱۴ اصل بیت در کتاب درسی ص ۵۰ در مصرع دوم (کز آن جانب که او باشد،صبا عنبر فشان آید) آمده است در حالیکه در آزمون واژه #کزان نوشته شده و همین باعث می شود خیلی از دانش آموزان آن را دیگر اختیار حذف همزه ندانند در حالیکه در پاسخ نامه این رکن را اختیار در نظر گرفته❌ واکثر همکاران از جمله نگارنده این متن، معتقدند این واژه در صورت سوال چون مخفف نوشته شده و نوشتارش حذف داشته پس دیگر برای آن نمی شود اختیاری قائل شد (در کنکور هم مخفف کلمه ی عنبربوست را حذف همزه نگرفته بوده ) و از طرفی عده ای از همکاران هم معتقدندباتوجه به وزن "مفاعیلن" در رکن آخر مصرع دوم با توجه به ساکن بودن "ن" در واژه ی "عنبرفشان" می توان حذف همزه #نداشت و مشکلی در وزن شعر ایجاد نمی شود (چه بنویسند عنبر ف شان آ ید و چه بنویسند عتبر ف شا نا ید ) در هر دو حالت وزن همان می شود .
بهتر بود چنین بیتی داده نمی شد و حال که داده شده به این دو مهم توجه شودودر #اصلاحیه ای بارم #نیم نمره در این مورد بین بقیه سوالات تقسیم شود تا دانش آموز متضرر نشود .
🟠سوال ۷ اگرچه سوال خوبی است ولی کمی #ابهام دارد : صورت سوال نوشته ( ... مربوط به نویسنده ی کدام یک از آثار مذکور در ستون ب هست) در حالیکه دانش آموز به دنبال نام نویسنده در ستون ب می گردد آثار دیگری را می بیند
بهتر بود سوال به شکل دیگری طرح می شد مثلا :کدام اثر در ستون "ب" با ستون "الف" توسط یک نویسنده نوشته شده است؟
🟢سوال ۲۱ قسمت الف بهتر بود مثل همیشه گفته شود لف ها و نشرها را مشخص کنند #کمی ابهام دارد اگرچه سوال درست است .
✴️موارد پیشنهادی برای پاسخ نامه و تصحیح
در پاسخ بعضی موارد از پاسخنامه با توجه به تجربه ای که از حوزه تصحیح دارم و باتوجه به پاسخ های احتمالی دانش آموزان مواردی را هم عرض می کنم که می شود علاوه برپاسخنامه، علمی قبول کرد و نمره داد از جمله:
🔷در سوال ۲ اگرچه سوال پرسیده شده چه دوره ای ولی اگر دانش آموز به جای واژه ی #دوم با توجه به ص ۶۹ تاریخ آن دوره را بنویسد (از آغاز حکومت محمد رضا تا کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲) به نظرم نمره تعلق می گیرد چون دانش آموز به هرحال فهمیده کدام دوره بوده است .
🔶در سوال ۱۲ فعلاتن در رکن اول هم به نظر درست است زیرا ما همیشه به بچه ها می گوییم وقتی بیتی یا مصراعی اختیار وزنی (فاعلاتن ) در رکن اول دارد در صورتیکه سوال بدهند وزن اصلی شعر چیست یا وزن شعر بدون اختیارات چیست بنویسند #فعلاتن .حال از آنجا که در این سوال طراحان محترم مشخص نکرده اند که در حالت اختیار یا بدون اختیار وزن را مشخص کنند پس اگر دانش آموز فعلاتن هم بنویسد درست است و به آن بایستی نمره تعلق بگیرد .
🔷 در سوال ۲۵ در قسمت #ادبی اگر دانش آموز نوع نثر (نثر مسجع) را بنویسد با توجه به ص ۴۵ کتاب سطر آخر که نوع نثر را در قسمت ادبی نوشته است پس درست است و نمره می گیرد (البته طراحان محترم در همین بخش آرایه #سجع را ذکر کرده اند ولی نثر مسجع خودش یک پاسخ مجزا برای این بخش حساب می شود و بهتر است نمره داده شود .
🔶 در سوال ۲۶ قسمت "ب" به جای استفاده از قالب سنتی رباعی اگر فقط بنویسد "قالب :رباعی" درست است ونمره تعلق می گیرد .
🔷 باز درهمان قسمت "ب" علاوه بر آرایه هایی که در پاسخنامه آمده است آرایه های "تشبیه ، استعاره و کنایه" نیز دارد و اگر دانش آموز هر کدام از این ها را نوشته باشد درست است و به آن نمره تعلق می گیرد .
🔺موردی درباره ی برگه پاسخبرگ را همکاری برایم فرستاده بودند که چون خودم آن را ندیده ام چیزی ننوشتم اما در فرسته ی بعدی نظر دیگر همکاران نیز ارسال می کنم .
در پایان از دبیران ،دانش آموزان ،مصححان و طراحان و دست اندرکاران آزمون ها تشکر می کنم و خدا قوت می گویم .
فرخنده فرجام باشید
فرحنازحسینی، دبیر ادبیات استانالبرز (کرج)
235_54913949227675.pdf
5.55M
📚۵ دوره و ۱۹۱ سوال کنکور سراسری درس علوم و فنون ادبی رشته ادبیات و علوم انسانی
🗓از کنکور ۹۸ تا کنکور ۱۴۰۲
https://eitaa.com/hedayate12
از که بترسیم....😈
هرگز نه از دزدان بترسیم، نه از آدمکشان. اینها خطرات بیرونیاند، خطرات کوچکند. از خودمان بترسیم. دزدان واقعی، پیشداوریهای ما هستند؛ آدمکشان واقعی نادرستیهای ما هستند. مهالک بزرگ در درون مایند. چه اهمیت دارد آنچه سرهای ما را، یا کیسه پولمان را تهدید میکند! نیندیشیم جز در آنچه که روحمان را تهدید میکند.
📚 بینوایان:
ویکتور هوگو کانال درسی10-11-12 https://eitaa.com/hedayate10 https://eitaa.com/hedayate11 https://eitaa.com/hedayate12
⭕️ در خرداد سال آینده امتحانات تمام دروس پایه دهم و یازدهم نهایی خواهد بود
محسن زارعی، رئیس مرکز ارزشیابی آموزش و پرورش
🔹در خرداد ۱۴٠۳ برای همه دروس پایه دهم و یازدهم امتحانات نهایی خواهیم داشت. طراحی سوالات به صورت کشوری، تصحیح به صورت کشوری و محل آزمون در مدرسه ای غیر از مدرسه خود دانش آموزان خواهد بود. کانال درسی10-11-12 https://eitaa.com/hedayate10 https://eitaa.com/hedayate11 https://eitaa.com/hedayate12
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻🎥آموزش زیبای درس زندگی از این خانم معلم جوان
ای کاش تو مدرسه ها در کنار درسهای عادی،بهمون درس درست زندگی کردن هم یاد میدادن🥲
#درس_زندگی
#آموزش
کانال درسی ۱۰_۱۱_۱۲
https://eitaa.com/hedayate10
https://eitaa.com/hedayate11
https://eitaa.com/hedayate12
فنون.pdf
229.5K
#آزمون_نهایی
#علوم_فنون_دوازهم
امتحان نهایی علوم و فنون۳
تاریخ برگزاری: سه شنبه ۱۹ دی ۱۴۰۲
✅ همراه با پاسخ پرسش ها
🔴اصلاحیه(جدید) ۲۵ دی
پاسخ سوالات ۲ ، ۱۹،۲۵،۲۶ اصلاح شده است .
کانال درسی12 https://eitaa.com/hedayate12
🚨 مرگ آرام مغزی کودکان با موبایل
🧠 بافت مغزی بچهها به خاطر داشتن رطوبت بیشتر یک رسانای عالی برای اشعه تلفن همراه بوده و به نسبتِ مغز افراد بزرگسال در مواجهه با این اشعه بسیار گرمتر میشه.
⭕️ علل حساسیت بیشتر کودکان در مواجه با تلفن همراه👇🏻
1️⃣ مغز کوچک
2️⃣ رطوبت بیشتر در مغز کودکان
3️⃣ افزایش آسیبهای بافت مغز به علت رطوبت بالا
4️⃣ عدم توجه بچهها موقع استفاده از این وسیله به علائمی مثل گرم شدن گوش، گرم شدن سر و تأئیر بر کاهش اشتها و گاهی ایجاد تهوع به علت افزایش حرارت و خشکی در مغز
🔰 از اثرات دیگر گوشی روی بچهها، ناباروری، اوتیسم، اثراتش روی جنین، کاهش رطوبت مغز، آلزایمر، اختلال عملکرد سیستم ایمنی و سرطان سینه و مغز است.
🔰 عدم اطلاع والدین از این موارد و ورود تلفن همراه به اتاق خواب بچهها شانس این اختلالات رو به شدت بالا میبره، مراقب باشید.
#آسیب_شناسی
#سواد_رسانه👇👇👇
https://eitaa.com/rassan
صدا ۰۲۷.m4a
10.59M
توضیح شنیداری درس هفتم
🟠کتاب علوم و فنون ادبی۳. پایه دوازدهم. رشته ادبیات و علوم انسانی.
🗣غلامرضا شمسی
بخش اول. صص۷۲-۶۸
https://eitaa.com/hedayate12
صدا ۰۲۸.m4a
9.85M
توضیح شنیداری درس هفتم
🔴کتاب علوم و فنون ادبی۳. پایه دوازدهم. رشته ادبیات و علوم انسانی.
🗣غلامرضا شمسی
بخش دوم. صص۷۲-۷۴
https://eitaa.com/hedayate12
صدا ۰۲۹-۱.m4a
7.66M
توضیح شنیداری درس هفتم
🔴کتاب علوم و فنون ادبی۳. پایه دوازدهم. رشته ادبیات و علوم انسانی.
🗣غلامرضا شمسی
بخش سوم. صص۷۵-۷۸
https://eitaa.com/hedayate12
صدا ۰۳۰.m4a
5.3M
توضیح شنیداری درس هفتم
🔴کتاب علوم و فنون ادبی۳. پایه دوازدهم. رشته ادبیات و علوم انسانی.
🗣غلامرضا شمسی
بخش چهارم. صص۷۸-۸۰
https://eitaa.com/hedayate12
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸انواع لحن در زبان فارسی کانال درسی10-11-12 https://eitaa.com/hedayate10 https://eitaa.com/hedayate11 https://eitaa.com/hedayate12
🔴عضویت رایگان در کتابخانههای عمومی قم به مناسبت دهه فجر
🔹علاقمندان به کتاب و کتابخوانی تا 22 بهمن ماه فرصت دارند با دریافت کد تخفیف از پرتال کتابخانههای عمومی به نشانی www.samanpl.ir به صورت کاملا رایگان عضو کتابخانه های عمومی شوند.
🔹شایان ذکر است کد عضویت رایگان تا ۳۰ بهمن اعتبار دارد.
کانال درسی10-11-12
https://eitaa.com/hedayate10 https://eitaa.com/hedayate11 https://eitaa.com/hedayate12
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنان دکتر عبدالحسین زرین کوب (۱۳۷۸-۱۳۰۱)، استاد ادبیات فارسی، تاریخ و عرفان دانشگاه تهران
یکی از مفاخر معاصر بروجرد
موضوع: دوری از تعصب دربارهٔ فرهنگ ایران پیش از اسلام و پس از اسلام.
کانال درسی10-11-12
https://eitaa.com/hedayate10 https://eitaa.com/hedayate11 https://eitaa.com/hedayate12
4_5787674327797205359.pdf
621.5K
علوم و فنون ادبی۳. پایهٔ دوازدهم رشته علوم انسانی
⚪️سؤالات درس هفتم: تاریخ ادبیات دوره مشروطه و معاصر
https://eitaa.com/hedayate12
41.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#علوم_وفنون_دوازدهم
#درس_هشتم
#اختیارات_وزنی
مدرس : استاد فرامرز سنجری
کانال درسی12
https://eitaa.com/hedayate12
4_5780587971061222201.pdf
348.6K
#علوم_و_فنون
#پایه_دوازدهم
#درس_هشتم
#اختیارات_وزنی
پاسخ تشربحی خودارزیابی
تهيه و تدوين : آقای حميدرضا نعمتي ، آمل
کانال درسی12
https://eitaa.com/hedayate12
4_5951968668094040261.pdf
7.91M
#علوم_فنون_دوازدهم
#خودارزیابی
پاسخ کامل خودارزیابی ها ی کتاب علوم و فنون ۳+پاسخ تحلیل فصل ها
به کوشش خانم دکتر احترام ابراهیمی
کانال درسی12 https://eitaa.com/hedayate12
✅ تکنیک خوب ، بد و زشت آرایه های ادبی از استاد عبدالمحمدی
💠 تقسیم بندی آرایه ها:
🔸آرایه های خوب : اسلوب معادله ، حس آمیزی، تضاد ، تلمیح ، سجع ، قلب ، حسن تعلیل ، جناس ، پارادوکس ، تضمین ، ترصیع ، اشتقاق
🔹آرایه های بد : استعاره ، تشبیه ، اغراق
🔻 آرایه های زشت : واج آرایی ، مراعات نظیر ، کنایه ، مجاز ، ایهام ، ایهام تناسب
🔅 ملاک های این تقسیم بندی : 1- ساده بودن 2-قطعی بودن
💯 استراتژی برخورد با تست های ترکیبی آرایه : دور زدن آرایه های بد و زشت و استفاده از تکنیک حذف گزینه
🍃🍃🍃تمرین تست:
✍🏻 ترتیب ابیات از لحاظ داشتن آرایه های ( تشبیه - ایهام تناسب - اسلوب معادله - مجاز) کدام است ؟ ( ریاضی 95 )
الف-گر نخواهد داد من امروز داد آن شاه حُسن/ دامنش فردا به نزد دادگر خواهم گرفت
ب-ما که بستیم به دل نقش قد موزونش/ گو مؤذن ز پی بستن قامت باشد
ج-شکوفه شور فکنده است در گلستان ها / شده است خوان زمین گم در این نمکدان ها
د-دل چو غافل شد ز حق، فرمان پذیر تن شود / می برد هر جا که خواهد اسب، خواب آلوده را
1)ج-ب-الف-د
2)ج-ب-د-الف
3)ب-ج-د-الف
4)ب-ج-الف-د
💠 به سراغ آرایه خوب یعنی اسلوب معادله می رویم . اسلوب معادله مورد سوم در گزینه ها می باشد پس باید ابیات «الف» و «د» را بررسی کنیم . بدیهی است که «الف» اسلوب معادله ندارد زیرا مصراع دوم ادامه مصراع اول است پس گزینه 1 و 4 حذف می شود .
آرایه خوب دیگری نداریم پس به سراغ آرایه بد یعنی تشبیه می رویم که باید ابیات «ب» و «ج» را بررسی کنیم ، «ب» تشبیه ندارد پس جواب گزینه 2 است.
🍃🍃🍃
✍🏻 آرایه مقابل کدام بیت نادرست است؟ (تجربی 95 )
1)به لطف اگر بخوری خون من روا باشد / به قهرم از نظر خویشتن مران ای دوست(حسن تعلیل)
2)تو که زاهدی به پرهیز تو که عابدی سحرخیز/سر من مدام مست و شب من سحر ندارد(کنایه)
3)بوی جان از لب خندان قدح می شنوم / بشنو ای خواجه اگر زان که مشامی داری(استعاره)
4)چون مست می شوید ز شرب مدام دوست / مستی بنده هم به دعا آرزو کنید(ایهام)
💠 سراغ آرایه خوب یعنی حسن تعلیل می رویم . گزینه 1 حسن تعلیل ندارد پس جواب گزینه 1 می باشد.
🍃🍃🍃
✍🏻 آرایه های «تشبیه،استعاره،حسن تعلیل،ایهام و اغراق » به ترتیب در کدام ابیات آمده است؟ ( تجربی 95 )
الف)ز سوز شوق دلم شد کباب، دور از یار / مدام خون جگر می خورم ز خوان فراق
ب)یا رب به وقت گل گنه بنده عفو کن / وین ماجرا به سرو لب جویبار بخش
ج)بس که حرف حق کسی در دهر نتواند شنید / گیرد اوّل در اذان گفتن موذّن گوش را
د)ز تاب آتش سودای عشقش / بسان دیگ دائم می زند جوش
ه) آز آب دیده صد ره طوفان نوح دیدم / وز لوح سینه نقشت هرگز نگشت زایل
1)د-ج-ب-ه-الف
2)د-ب-ج-الف-ه
3)ه-ب-الف-ج-د
4)ب-ج-الف-د-ه
سراغ آرایه خوب یعنی حسن تعلیل می رویم که بیت سوم در گزینه ها است یعنی ابیات ب ، ج ، الف را باید بررسی کنیم.
«الف» حسن تعلیل ندارد پس گزینه 3 و 4 حذف
«ب» هم حسن تعلیل نداشت پس گزینه 1 هم حذف ⬅️ جواب گزینه 2
(حسن تعليل بيت ج : آوردن دليل ادبي و شاعرانه : مؤذن هنگام اذان گفتن به اين دليل گوش خود را مي گيرد که در دنيا کسي سخن حق را نمي شنود. ) کانال درسی10-11-12 https://eitaa.com/hedayate10 https://eitaa.com/hedayate11 https://eitaa.com/hedayate12
4_5776031766674410529.pdf
431K
نمونه های مشهور استعاره و مجاز
https://eitaa.com/hedayate11 https://eitaa.com/hedayate12