❇️ تفســــــیر
در این هنگام که دوران آزمایش به سر رسیده بود و یوسف(علیه السلام) نیز سخت بى تاب و ناراحت به نظر مى رسید، براى معرّفى خویش از اینجا سخن را آغاز نمود. پس رو به سوى برادران کرد، گفت: آیا دانستید با یوسف و برادرش چه کردید آن گاه که جاهل بودید؟ (قَالَ هَلْ عَلِمْتُمْ مَا فَعَلْتُمْ بِیُوسُفَ وَ أَخِیهِ إِذْ أَنْتُمْ جَاهِلُونَ).
🌼🌼🌼
بزرگوارى یوسف(علیه السلام) را ملاحظه کنید که اوّلاً گناه آنها را سربسته بیان کرد و گفت: مَا فَعَلْتُمْ (آنچه انجام دادید). ثانیاً راه عذرخواهى را به آنان نشان داد که این اعمال شما به سبب جهل بود و آن دوران گذشته و اکنون عاقل و فهمیده اید.
در ضمن از این سخن روشن مى شود که آنها در گذشته فقط آن بلا را تنها بر سر یوسف نیاوردند، بلکه برادر دیگرشان بنیامین نیز از شرّ آنان در آن دوران در امان نبود و ناراحتى هایى نیز براى او به وجود آورده بودند. شاید بنیامین در آن مدّتى که در مصر نزد یوسف(علیه السلام) مانده بود گوشه اى از بیدادگرى هاى آنها را براى برادرش شرح داده بود.
در بعضى از روایات مى خوانیم: یوسف(علیه السلام) با گفتن این جمله براى اینکه آنها زیاد ناراحت نشوند و تصوّر نکنند عزیز مصر در مقام انتقامجویى برمى آید، گفتارش را با لبخندى پایان داد و این کار سبب شد که دندان هاى زیباى یوسف در برابر برادران آشکار شود. آنها خوب که دقّت کردند دیدند عجب شباهتى با دندان هاى برادرشان یوسف دارد!
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۸۹ سوره مبارکه یوسف)
@hefzasar_khr
10.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فیلم | روز امام رضا علیهالسلام
تو امید خانواده منی...
#چهارشنبه_های_امام_رضایی
روابط عمومی و تبلیغات اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی
splus.ir/hefzasar_khr
13.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جنگ حقیقت آینه ی تمام نمای ظرفیت های ملت ایران بود.
“مقام معظم رهبری امام خامنه ای مدظله العالی”
روابط عمومی و تبلیغات اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی
splus.ir/hefzasar_khr
📢📢📢توجه توجه
تا لحظاتی دیگر سوال شماره ۱۷ منتشر خواهد شد،
نکته قابل توجه برای سوالات بعدی مسابقه "مامقتدریم"
هرشب مطالبی درخصوص دفاع مقدس منتشر خواهد شد و سوال مسابقات نیز مرتبط با متن بارگزاری شده خواهد بود .
سوال مسابقه شماره ۱۷:
کدام شهر عراق به دستور صدام هدف بمب شیمیایی قرار گرفت؟
۱_کرکوک
۲_سلیمانیه
۳_حلبچه
۴_اربیل
🎁مسابقه بزرگ ما مقتدریم🎁
🎉15/000/000میلیون ریال جایزه نقدی🎉
🔹هر روز یک جایزه 500 هزار ریالی🔹
🔸اهدای 3 بسته اینترنتی 3 گیگا بایت در پایان هر هفته( به قید قرعه از میان کلیه شرکت کنندگانی که پاسخ صحیح ارسال نموده اند)🔸
⏰از 18 آذر ماه تا 18 دی ماه هر روز همراه ما باشید ...
📣📣📣چند نکته به شرکت کنندگان یادآوری می شود:
۱_حتما پاسخ به شرح زیر و به ادمین کانال ،تاکید می شود فقط به ادمین 👇
https://splus.ir/haghgookhr
ارسال شود.(شماره مسابقه،گزینه صحیح،نام و نام خانوادگی،شماره همراه،کد ملی)
۲_شرکت کنندگان می بایست به عضویت کانال در آمده باشند.
🔰آدرس عضویت در کانال : 👇
splus.ir/hefzasar_khr
🔸روابط عمومی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان رضوی
http://splus.ir/hefzasar_khr
بیفروغی جاویدان
عملیات مرصاد به روایت تصاویر
پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از سوی ایران ، گروهک مجاهدین خلق با پشتیبانی صدام و حامیان جهانیاش دست به عملیات فروغ جاویدان علیه مردم ایران زد. درگیری رزمندگان اسلام با مجاهدین ضد خلق در تنگه چهارزبر این عملیات را به مرصاد موسوم کرد؛ جایی که چراغ منافقین برای همیشه بیفروغ شد.
یک هفته پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ توسط ایران،حدود ۴۰۰۰ نفر نیروی سازمان مجاهدین خلق(منافقین)با تجهیزات کامل جنگی در محور غرب و از طریق شهرهای مهران و اسلام آباد غرب،درعملیاتی با عنوان "فروغ جاویدان"به ایران حمله کردند. هدف از این عملیات تسخیر تهران در ۳۳ ساعت بود و مسعود رجوی فرماندهی عملیات را برعهده داشت. درپاسخ به این تجاوز،منافقین در کمین قرارگرفتند و شکست خوردند. ۱۰ روز پس از این شکست، آتش بس در سراسر مرزهای ایران و عراق برقرارشد.
پس از عملیات «مرصاد» گزارش پیشروی نیروها را برای امام خواندند، امام پس از شنیدن آن خوشحال شد و گفت بگویید در این دنیا که نمیتوانم کاری بکنم. اگر آبرویی داشته باشم در آن دنیا قطعا شفاعتش خواهم کرد.
به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، کتاب «نورعلی» نیمنگاهی به زندگی و اوج بندگی سردار شهید نورعلی شوشتری که انتشارات شهید کاظمی آن را منتشر کرده است، در بردارنده خاطراتی از زندگی و فراز و فرودهای این سردار دلاور اسلام است، که در بخشی از آن با اشاره به حمله منافقین به کشور و شکلگیری عملیات مرصاد به نقش این شهید در آن برهه و پیام امام به او پرداخته است.
در ادامه بخش مربوط به این ماجرا آمده است.
*معطل نکنید
سال 67، داخل قرارگاه یونس گزارش یکی از عملیاتها را میداد. آقای خامنهای و محسن رضایی هم بودند. خبر آوردند که دشمن به کرند حمله کرده. قبول نمیکرد. میگفت: «این گزارش اشتباه است. دشمن هدف خاصی آنجا ندارد.» برگشت برای ادامه گزارش که خبر دادند، رسیدهاند اسلامآباد.
تعجب کرد و گفت: شما همین چند دقیقه پیش گفتید کرند هستند، چطور به این سرعت رسیدند اسلامآباد؟ گفتند: این دختر و پسرهایی که حمله کردهاند عربی صحبت نمیکنند، فارسی بلدند. درمانده شده بود. آقای خامنهای گفت: احتمالا منافقیناند و هدفشان تهران است. وارد عمل شوید. محسن رضایی جواب داد: این منطقه برادران ارتش است و در مسئولیت سپاه نیست؛ اما آقای خامنهای رو کرد به شوشتری: با توجه به اینکه شما قبلا در کرمانشاه حضور داشتید، بروید و معطل نکنید.
*
وقتی رسید کرمانشاه، محشری به پا بود. میگفت: «در طول جنگ چنین صحنهای ندیده بودم. مردم از شهر فرار میکردند. هرکس وسیلهای گیر میآورد، خانوادهاش را سوار میکرد و میفرستاد بیرون شهر. شهر خالی شده بود. انبارهای مهمات اطراف شهر در آتش میسوخت و میگهای عراقی هم که به پشتیبانی منافقین آمده بودند، بالای شهر میچرخیدند.»
*
یکی دو روز اول در غربت مقابلشان ایستادند؛ نیرو نداشتند؛ اما روزهای بعد اوضاع تغییر کرد.
***
به شوشتری بگویید اگر آبرو داشته باشم قطعا شفاعتش میکنم
حاج احمد آقا گزارش پیشرویهای نیروهای خودی را برای امام خواند، امام خوشحال شد. گفت: به شوشتری بگویید در این دنیا که نمیتوانم کاری بکنم. اگر آبرویی داشته باشم در آن دنیا قطعا شفاعتش خواهم کرد.
پیام امام را که به نورعلی رساندند، تمام خستگی آن چند روز از تنش در آمد.
یکی دیگر از دلاورمردان خراسانی که در عملیات مرصاد نقش بسزایی دارد شهید صیاد شیرازی است.
شهید صیاد شیرازی با تلاش شبانهروزی و فعال کردن هوانیروز، منافقین کوردل را در مسیر اسلامآباد زمینگیر کرد.
منابع؛کتاب مسابقات اردویی،ویژه سفرهای راهیان نور_مرکز اسناد انقلاب اسلامی_سخنان نماینده ولی فقیه درسپاه
splus.ir/hefzasar_khr
تصاویر زیر عملیات مرصاد و سرنوشت منافقین را روایت میکند.👇