سردار رشید اسلام، مجاهد خستگیناپذیر، شهید حجت ملاآقائی فرماندة پشتیبانی و مهندسی جنگ جهادسازندگی استان تهران. جهادگر خستگیناپذیر، شهید حجت ملاآقایی بسال 1338 در شهر ورامین در خانوادهای مذهبی قدم به عرصة گیتی نهاد.مادر محترمهاش میفرماید:
«حجت از کوچکی بسیار صبور و قانع بود، از روزی که خودش را شناخت نماز میخواند. هنوز یاد ندارم که مرا ناراحت کرده باشد، با احترام با همه برخورد میکرد. با تمام کودکان مهربان بود. اگر میدید بچهها با هم دعوا میکنند آنها را با هم آشتی میداد. در همان دوران نوجوانی در مراسم سوگواری حضرت امام حسین(ع) خصوصاً در هیئت نوجوانان شرکت میکرد، چنانچه در همان اوان نوجوان سرپرست و نوحهخوان هیئت نوجوانان بود...»
همرزم دیگر وی میگوید:
«شهید ملاآقائی تنها به کارهای اجرائی بسنده نمیکرد، بلکه در فکر این بود که این تشکیلات یک تشکیلاتی باشد که چند سال به فعالیت ادامه دهد. برنامهریزی میکرد که مثلاً برای 10 سال آینده فرماندة دسته داشته باشد، برای ده سال آینده رانندة لودر و بلدوزر داشته باشد، برای تحقق این امر مدتی مشغول تأسیس و احداث پادگان شد و 4 پادگان برقرار کرد و پیشنهاد کرد که در هریک از شهرستانها یک پادگان تأسیس شود برای آموزش نیروها؛ و کارش را شروع کرد و نیروها را جذب کرد و آموزش را شروع نمود.
هم پيمان شدن حضرات آيات بهبهاني و طباطبايي به منظور نيل به مشروطه (1284 ش)
انتشار عكس موسيونوژ بلژيكي مدير كل گمرك ايران با لباس روحانيت شيعه در مجلس لهو و لعب، خشم مردم متدين و علما را برانگيخت. در اين ميان، كوبنده ترين و مؤثرترين اعتراض از جانب سيد عبداللَّه بهبهاني، عالم بزرگ تهران، مشاهده شد. مظفرالدين شاه در پي اعتراضات سهمناك بهبهاني، نامه اي به او نوشت و به برآوردن خواسته هاي وي تعهد سپرد. اما با آرام شدن مردم و فروكش كردن هيجانهاي نخستين، اقدامي از سوي شاه قاجار در اين باره صورت نگرفت و اين بار، بهبهاني مصمم شد تا به همراهي ديگر علما، نهضت را شوري تازه ببخشد. براين اساس، مقصود خود را با علماي نامدار و بزرگ تهران در ميان گذاشت كه در اين ميان تنها سيد محمد طباطبايي اظهار داشت كه به خاطر مشروطه، حاضر است بهبهاني را همراهي كند. آيةاللَّه بهبهاني نيز همكاري طباطبايي را مغتنم شمرد و دوم آذر 1284 ش به منزل طباطبايي رفت و پس از مذاكره، هم پيمان و متّفق شدند كه در مبارزه عليه استبداد و ظلم حكومت تا رسيدن به هدف اصلي يعني مشروطه، از ياري يكديگر باز نايستند. اين نشست كه به پيمان "سيدين سندَين" معروف شد، در تاريخ مشروطيت اهميتي بس بزرگ يافت تا جايي كه رشد نهضت مشروطه خواهي را به آن دو بزرگوار دانسته اند. بهبهاني شخصيتي بيباك، شجاع و سرسخت بود و طباطبايي، عالمي متقي، پاك دامن، آگاه به علوم زمان و اوضاع سياسي جهان. در واقع، دو ويژگي ممتازي كه هر رهبر براي پيروزي نهضت بدان نيازمند است، يعني سازش ناپذيري و درايت، به وسيله اتحاد بهبهاني و طباطبايي حاصل شد و پيروزي هاي بعدي را ممكن ساخت تا به مشروطه دست يافت.
حوادث مهم تاریخی ۲ آذر
🏞هم پیمانی آیات عظام بهبهاني وطباطبایی در ۱۲۸۴ بر سر اهداف مشروطه ..
🌹شهادت سردار حجت ملاآقایی از شهرری
🌹شهادت مدافعین حرم محمدشالیکار از فریدونکنار
🌹محمدامین زارع ازفسای فارس
🌹عبدالرضا مجیری از خمینی شهر اصفهان
🌹مدافع حرم ذوالفقار محمدی از پاکستان