eitaa logo
▪️حفظ هدفمند▪️
239 دنبال‌کننده
120 عکس
186 ویدیو
0 فایل
حفظ موضوعی، بهترین، کارآمدترین و آسانترین راه برای آشنایی هدفمند با قرآن کریم است. جهت #حفظ_هدفمند آیات قرآن کریم همراه با شرح آیات و روایات و نکته ها و تمثیل های ناب قرآنی با ما همراه باشید... @rigeravan #حفظ_هدفمند
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ لهجه جذاب تربتی و عقیده صاف شهید برونسی شنیدن داره
▪️حفظ هدفمند▪️
0⃣5⃣آیه #پنجاهم (نعمات بهشتی) 📍موضوع:دورهمی ابدی و معاشرت عَلَىٰ سُرُرٍ مَوْضُونَة(ٍ۱۵) مُتَّكِئِ
1⃣5⃣آیه پنجاه و یکم(نعمات بهشتی) 📍موضوع: شرابهاي طهور مَثَلُ الْجَنَّةِ الَّتِي وُعِدَ الْمُتَّقُون_َ ۖ فِيهَا أَنْهَارٌ مِنْ مَاءٍ غَيْرِ آسِن_ٍ وَأَنْهَارٌ مِنْ لَبَنٍ لَمْ يَتَغَيَّرْ طَعْمُهُ_ وَأَنْهَارٌ مِنْ خَمْرٍ لَذَّةٍ لِلشَّارِبِين_َ وَأَنْهَارٌ مِنْ عَسَلٍ مُصَفًّى ۖ_ وَلَهُمْ فِيهَا مِنْ كُلِّ الثَّمَرَاتِ وَمَغْفِرَةٌ مِنْ رَبِّهِم_ْ ۖ كَمَنْ هُوَ خَالِدٌ فِي النَّارِ وَسُقُوا مَاءً حَمِيمًا فَقَطَّعَ أَمْعَاءَهُمْ(۱۵محمد) 🔅ترجمه صفت بهشتی که به پرهیزکاران وعده داده شده [چنین است:] در آن نهرهایی است از آبی که مزه و رنگش برنگشته و نهرهایی از شیر که طعمش دگرگون نشده و نهرهایی از شراب که برای نوشندگان مایه لذت است و نهرهایی از عسل خالص است، و در آن از هر گونه میوه ای برای آنان فراهم است، و نیز آمرزشی از سوی پروردگارشان [ویژه آنان است. آیا اینان] مانند کسانی هستند که در آتش همیشگی و جاودانه اند، واز آبی جوشان به آنان می نوشانند که روده هایشان را متلاشی می کند؟! 🔆تفسیر نوشيدنيها وشرابهاي طهور بهشتي همچون ميوه ها وغذاهاي آن كاملاً متنوع و نشاط آفرين است، و قرآن با تعبيرات مختلفي به استقبال آن رفته است. جالب اينكه بسياري از آنها به صورت نهرهايي است كه به چهار قسمت آن در آيه 15 سوره «محمد» (ص) اشاره شده است.
▪️حفظ هدفمند▪️
1⃣5⃣آیه پنجاه و یکم(نعمات بهشتی) 📍موضوع: شرابهاي طهور مَثَلُ الْجَنَّةِ الَّتِي وُعِدَ الْمُتَّقُو
2⃣5⃣آیه (دنیا و آخرت) 📍موضوع: دنیا و آخرت در کنار هم وَابْتَغِ فِيمَا آتَاكَ اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَة_َ ۖ وَلَا تَنْسَ نَصِيبَكَ مِنَ الدُّنْيَا _ۖ وَأَحْسِنْ كَمَا أَحْسَنَ اللَّهُ إِلَيْكَ ۖ_ وَلَا تَبْغِ الْفَسَادَ فِي الْأَرْضِ ۖ_ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْمُفْسِدِين َ(۷۷سوره مبارکه قصص) 🔅ترجمه در آنچه خدا به تو عطا کرده است سرای آخرت را بجوی، و سهم خود را از دنیا فراموش مکن، و نیکی کن همان گونه که خدا به تو نیکی کرده است، و در زمین خواهان فساد مباش، بی تردید خدا مفسدان را دوست ندارد. 🔆تفسیر حضرت على عليه السلام در تفسير جمله‌ى‌ «لا تَنْسَ نَصِيبَكَ مِنَ الدُّنْيا» فرمود: «يعنى از سلامتى، قوّت، فراغت، جوانى و شادابى خود براى آخرت استفاده كن». در اين آيه به چند دستور و رهنمود تربيتى اشاره شده است: الف: توجّه داشتن به آخرت، همراه با بهره‌مندى از دنيا. ب: احسان به ديگران با توجّه به الطاف خداوند به انسان. ج: دورى از فساد با توجّه به‌ «إِنَّ اللَّهَ لا يُحِبُّ الْمُفْسِدِينَ» پیام ها 1- دنيا مزرعه‌ى آخرت است. «وَ ابْتَغِ فِيما آتاكَ اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَةَ» (به قارون گفته شد: از اين امكانات سراى آخرت را دنبال كن.) 2- دارايى ثروتمندان، از آنِ خداست. «آتاكَ اللَّهُ» 3- آخرت را بايد با جديّت دنبال نمود، هر چند دنيا را نيز نبايد فراموش كرد. «ابْتَغِ‌- لا تَنْسَ» 4- مال و ثروت مى‌تواند وسيله‌ى سعادت اخروى گردد. «وَ ابْتَغِ فِيما آتاكَ اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَةَ» 5- موعظه‌ى ثروتمندان، كار پسنديده‌اى است. وَ ابْتَغِ‌ ... 6- هركس به سهم و نصيب خود اكتفا كند وباقى را صرف آخرت نمايد. وَ ابْتَغِ‌ ... وَ لا تَنْسَ نَصِيبَكَ‌ ... 7- در موعظه، به نيازهاى طبيعى هم توجّه داشته باشيم. «لا تَنْسَ نَصِيبَكَ» 8- ثروت بى‌حدّ، بهره‌مندى بى‌حساب رابدنبال ندارد. نصيب هركس محدود و مشخّص است. «نَصِيبَكَ» 9- آخرت‌طلبى از طريق احسان به ديگران است. وَ ابْتَغِ‌ ... وَ أَحْسِنْ‌ 10- براى دعوت ديگران به احسان، يادآورى احسان الهى در حقّ آنان كارساز است. «أَحْسِنْ كَما أَحْسَنَ اللَّهُ إِلَيْكَ»
💠یکی از زیباترین و جالب ترین آیات قرآن کریم💠
در این آیه‌ شریفه قارون یک نمونه‌ کامل و یک ثروتمند نامطلوب از نظر اسلام و قرآن و شرع و همه است. از قول قوم قارون، (یا بزرگان و متدینین بنی‌اسرائیل، یا حضرت موسی) قرآن نقل می‌کند؛ «قال له قومه» این حرف‌ها از آدم‌های عامی و معمولی نیست؛ بنابراین حرف‌های معتبری است؛ علاوه بر اینکه خودِ قرآن این حرف‌ها را تقریر می‌کند؛ یعنی بیان و اثبات می‌کند - که به او می‌گویند: «وَابتَغِ فیما آتاکَ اللَّهُ الدّارَ الآخِرَةَ»(۲)؛ آنچه که خدا به تو داد، این را وسیله‌ی به دست آوردنِ آخرت قرار بده. در روایات ما هم هست: «نعم العون الدّنیا علی الأخرة»؛(کافی/ ج ۵ ص۷۲) از این ثروت برای آباد کردن آخرتت استفاده کن. توصیه‌ی دوم: «وَلا تَنسَ نَصیبَکَ مِنَ الدُّنیا»؛ سهم خودت را هم فراموش نکن. خود تو هم سهمی داری، نصیبی داری؛ آن را هم ما نمی‌گوییم که استفاده نکن؛ خودت بهره‌مند نشو از این ثروت؛ نه، بهره‌مند هم بشو؛ مانعی ندارد. سوم: «أَحسِن کَما أَحسَنَ اللَّهُ إِلَیکَ»؛ خدا به تو این ثروت را داده؛ تو هم وسیله‌ای بشو که بتوانی این ثروت را به دست مردمی که نیازمندند، برسانی. یعنی سهمی از این را به مردم بده. چهارم: «وَلا تَبغِ الفَسادَ فِی الأَرضِ»؛ فساد ایجاد نکن. آفت ثروت که باید از آن جلوگیری کرد، ایجاد فساد است. مترف نشو. به او نمی‌گویند ثروت جمع نکن، یا از این ثروتی که داری، برای ازدیاد آن استفاده نکن؛ یا آن را به کار تولید و سازندگی و تجارت نزن؛ می‌گویند سوءاستفاده نکن؛ از این ثروتت استفاده‌ی خوب بکن، که بهترین استفاده این است که آخرتت را با این آباد کنی. نصیب خودت را هم داشته باش؛ سهم خودت را هم داشته باش. منطق اسلام این است. شما در کتاب‌ها خوانده‌اید، از اهل منبر و خطبا هم زیاد شنیده‌اید که امیرالمؤمنین(ع) اوقاف زیادی دارد. گفت: «لا وقف إلّا فی ملک» کسی که مالک نباشد، که نمی‌تواند وقف کند. این اوقاف، املاک امیرالمؤمنین بود. امیرالمؤمنین این املاک را به ارث که نبرده بود، با کار خودش تولید کرده بود. در آن وضعیت کم آبی، امیرالمؤمنین چاه می‌زد، آب بیرون می‌آورد، مزرعه درست می‌کرد، آباد می‌کرد، بعد وقف می‌کرد. بعضی از اوقاف امیرالمؤمنین(ع)، قرن‌ها مانده. پیداست چیزهای ریشه‌دار و مهمی بوده است. به‌هرحال، تولید ثروت چیز خوبی است. اگر چنانچه در این تولید ثروت، قصد صرف او برای کار خیر، برای پیشرفت کشور، برای کمک به محرومان باشد، حسنه هم هست، ثواب هم دارد.
▪️حفظ هدفمند▪️
7⃣1⃣آیه #هفدهم (اخلاق) ⚜موضوع: صبر و بردباری يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَعِينُواْ بِٱ
9.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔖منبر کوتاه 🔖 🔅ظاهر مشکلی که الآن باهاش درگیری، یه باطن داره، که قابل دیدنه! ✅(باید یاد بگیری ببینیش) ♻️ آیه ی مرور شود.
▪️حفظ هدفمند▪️
2⃣3⃣آیه #سی_و_دوم (اخلاق) موضوع:خدمت بی منت 📍وَيُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَىٰ حُبِّه_ِ مِسْكِينًا وَ
11.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♻️ 🔅اینو یقین داشته باشید اهل بیت مدیون کسی نمیمونن 👌ماجرای هدیه (سلام‌الله‌علیها) به ساربانی که کاروان اسرا را از شام به مدینه آورد. ♻️به آیه مراجعه شود.