💠 برای دیگران حفظیات خودرا قرائت کنید.
🌼🍃 لازم است که حافظ قرآن برای حفظ تنها متکی به خودش نباشد، بسیار عمل مناسبی است که حافظ قرآن هنگام قرائت آیه هایی که حفظ کرده، به وسیله شخص ویا تطبیق دادن بانسخه ای که از روی آن اقدام به حفظ کرده، حفظیات خودرا بررسی کند وبهترین حالت آن است که شخص بررسی کننده نیز درحال حفظ همین بخشها بوده باشد.
🌼🍃 دراین حالت است که حافظ احتمالا ازبخش های فراموش شده خویش مطلع گشته ویا از بخشهایی که جابه جا میخواند، اگاه گردد.
درحالی که قبلا نسبت به آنها وقوف نداشته است.
چون بسیاری ازما گمان می کنیم که درست حفظ کرده ایم، اما هنگامی که آن را بانسخه تطبیق می دهیم خطاهایمان آشکار می شود. چون شخصی که در حال حفظ است به خطاهای خود آگاه نیست ونمی داند که چه اشتباهاتی دارد مگر اینکه تطبیق داده شود.
🌺🌺🌺🌺🌺
@hefzequrankarim
💠✨💠✨💠✨💠✨
📝 مرور آیات به تناسب شرایط
🔵 یکی دیگر از راه های مؤثر در تثبیت قرآن که موجب بهره وری بیشتر از قرآن است، این است که حافظ علاوه بر مرور مطابق با برنامه، هرگاه به تناسب موقعیتی که باآن مواجه است به یاد آیه یا آیاتی از قرآن افتاد، ان آیات را دران موقعیت تکرار کند.
این کار سبب می شود که آن ایات به عمق جان وی بنشیند.
✨💠✨💠✨💠✨
@hefzequrankarim
🔖🔖🔖🔖
📚 فعالیت در عرصه پژوهش وتفسیر قرآن
ازجمله مواردی که در تثبیت آیات مؤثر می باشد کسانی است که به کارپژوهش وتحقیق پیرامون آیات وموضوعات قرآن می پردازند هرگز آیات را فراموش نخواهند کرد. البته تفسیر و پژوهش نیاز به طی مقدماتی است که انسان رااز تفسیر به رأی وانحراف در برداشت از قرآن باز میدارد. اما در مراحل ابتدایی بامطالعه ی تفاسیر فاخر مفسران بزرگ، میتوان کاررا اغاز کرد.
طبیعی است هرچه فهم ما ازایات بیشتر وعمیق تر وعالمانه تر باشد، الفاظ آن در ذهن ماندگاری افزون تری خواهد داشت.
🔆🔆🔆🔆🔆
@hefzequrankarim
#صفحه49 ازقرآن🍃
#جز_سه🍃
#سوره_بقره🍃
ثواب تلاوت این صفحه هدیه به شهید ناصر بختیاری 😍😍
@hefzequrankarim
💠هرروز بانهج البلاغه
⚪️ همراه با کلام امیرالمؤمنین علی علیه السلام
💠 حکمت 37 ضرورت ترک آداب جاهلی (اخلاقی، سیاسی، تربیتی)
⬅️ امام علی علیه السلام فرمودند :
در سر راه صفين دهقانان شهر انبار تا امام را ديدند پياده شدند، و پيشاپيش آن حضرت ميدويدند، فرمود چرا چنين ميکنيد؟ گفتند عادتي است که پادشاهان خود را احترام ميکرديم، فرمود: بخدا سوگند! که اميران شما از اين کار سودي نبردند، و شما در دنيا با آن خود را به زحمت ميافکنيد، و در آخرت دچار رنج و زحمت ميگرديد، و چه زيانبار است رنجي که عذاب در پي آن باشد، و چه سودمند است آسايشي که با آن امان از آتش جهنم باشد.
@hefzequrankarim
🌺🌺🌺🌺
🌹بخوان دعای فرج را دعا اثـر دارد
🌹دعا کبوتر عشق است و بال و پر دارد
🌹بخوان دعای فرج را و عافیت بطلب
🌹که روزگار بسی فتنه زیر سر دارد
🌹بخوان دعای فرج را که یوسف زهرا
🌹ز پشت پرده ی غیبت به ما نظـر دارد
🌹بخوان دعای فرج را به یاد خیمه ی سبز
🌹که آخرین گل سرخ از همه خبر دارد
❤️ الهی عظم البلاء و..... ❤️
@hefzequrankarim
🌸بگذار پا به چشم من ای روزه دار ما
شعبان رسید ؛ آمد و رفت و نیامدی
پس کی تمام می شود این انتظار ما ؟
شعبان نیامدی، رمضان کن عنایتی
بگذار پا به چشم من ای روزه دار ما🌸
💕یامهدی......
@hefzequrankarim
#تفسیر_قرآن_کریم
#سوره_بقره
#استاد_قرائتی
#آیه90
بِئْسَمَا اشْتَرَوْا بِهِ أَنفُسَهُمْ أَن يَكْفُرُوا بِمَا أَنزَلَ اللَّهُ بَغْيًا أَن يُنَزِّلَ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ عَلَىٰ مَن يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ فَبَاءُوا بِغَضَبٍ عَلَىٰ غَضَبٍ وَلِلْكَافِرِينَ عَذَابٌ مُّهِينٌ. ۹۰🍃
ﺑﺪ ﭼﻴﺰﻱ ﺍﺳﺖ ﺁﻧﭽﻪ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺁﻥ ﻓﺮﻭﺧﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﻛﻔﺮ ﻭﺭﺯﻳﺪﻥ ﺍﺯ ﺭﻭﻱ ﺣﺴﺎﺩﺕ ﺑﻪ ﻛﺘﺎﺑﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﻧﺎﺯﻝ ﻛﺮﺩﻩ [ ﻣﻌﺘﺮﺿﺎﻧﻪ ﻣﻰ ﮔﻮﻳﻨﺪ : ] ﭼﺮﺍ ﺧﺪﺍ ﺍﺯ ﻓﻀﻞ ﻭ ﺍﺣﺴﺎﻧﺶ ﺑﻪ ﻫﺮ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺑﻨﺪﮔﺎﻧﺶ ﺑﺨﻮﺍﻫﺪ [ ﻛﺘﺎﺏ ﺁﺳﻤﺎﻧﻲ ] ﻧﺎﺯﻝ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ ، ﭘﺲ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻪ ﺧﺸﻤﻰ ﺑﺮ ﺭﻭﻱ ﺧﺸﻤﻰ ﺳﺰﺍﻭﺍﺭ ﺷﺪﻧﺪ . ﻭ ﺑﺮﺍﻱ ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ ﻋﺬﺍﺑﻲ ﺧﻮﺍﺭ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﺍﺳﺖ .(٩٠) 🍃
💠 دوروش برای حفظ شماره آیات
🌺1ـ تكرار شماره آيه در پايان آن در هر بار تكرار آيه، به صورت لفظي يا مرور در ذهن. در این روش فرض بر این است که شماره آیه نیز جزئی از آیه است و لذا در هر بار مرور، شماره آیه نیز تکرار و به تدريج در همانند متن آيه در ذهن تثبيت ميشود.
🌺 2ـ حفظ شمارههاي رُند (مثل 5، 10، 15 و ....) و تشخيص مابقي شمارهها با كمك گرفتن از آنها.
💠💠💠💠💠
@hefzequrankarim
✅ نکته مهم
🖍🗒* بسيار بهتر است كه برنامه حفظ حافظان مبتدي (كه ميخواهند تازه به حفظ قرآن بپردازد) تا چند ماه اول (حداقل دو تا سه ماه) از روزي «نيمصفحه» فراتر نرود. پس از اين زمان و تا حفظ كامل قرآن، حجم حفظ جديد در هر روز به یک صفحه افزایش مییابد و باید تا پایان نیز این مقدار ثابت بماند.
❌هرگز به فکر حفظ كردن دو يا چند صفحه جديد در یک روز نباشيد و شك نكنيد كه بعدها از انجام اين كار پشيمان خواهيد شد. مهمترين دليل اين توصيه ـ به ويژه نسبت به حفظ «نيمصفحه» در ماههاي اول ـ آن است كه اين كار موجب ميشود تا اشتياق اوليه فرد به حفظ قرآن فروكش نكند و او هر روز منتظر آمدن روز ديگر و حفظ مقطع جديد باشد. اين در حالي است كه حفظ حجمهاي زياد در ماههاي اول، اشتياق فرد را به زودي اشباع ميكند و در نتيجه او ديگر تمايلي به ادامه كار حفظ ندارد؛ به علاوه اينكه پيمودن تدريجي مسير حفظ قرآن موجب ميشود تا حافظه فرد بهتر و سريعتر خود را با اين مقوله جديد (حفظ مجموعهاي از عبارات عربي) سازگار كند، كه اين خود كارآيي حافظه را افزايش خواهد داد.
✅* توصيه مهم ديگر در اين رابطه آن است كه سعي كنيد در هفته تنها 5 روز را به حفظ قسمتهاي جديد اختصاص دهيد و در دو روز ديگر به مرور و تثبيت محفوظات و استراحت بپردازید و به اين ترتيب حافظه خود را برای ادامه بهتر کار در روزهای آينده آماده كنيد.
@hefzequrankarim
💠💠💠
💠
💠
⚪️ حافظ عزیز
💠مرور هرروزه دوبار ده درس
💠 مرور هر روز دوره های حفظ
💠 داشتن نظم وبرنامه وپشتکار
از جمله عوامل مهم که شمارا تبدیل به حافظ مسلطی میکند.
@hefzequrankarim