📚📚📚
📚📚
📚
📝 نکات تفسیری
یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا لا تَتَوَلَّوْا قَوْماً غَضِبَ اللَّهُ عَلَیهِمْ قَدْ یئِسُوا مِنَ الْآخِرَةِ کما یئِسَ الْکفَّارُ مِنْ أَصْحابِ الْقُبُورِ
☀️سوره ممتحنه، آیه 13☀️
ای کسانی که ایمان آورده اید! گروهی را که خداوند بر آنان غضب کرده به سرپرستی(یا دوستی و یاری) نگیرید، آنان از آخرت مأیوسند همان گونه که کفّار از(بازگشت) اهل قبور مأیوسند.
🍃 «تولی» گاهی به معنای دوستی و گاهی به معنای قبول ولایت و سرپرستی است و هر دو معنی در این آیه نهی شده است. مراد از غضب شدگان در این آیه، یهود هستند و مراد از کفّار، مشرکان مکه، یهودیان از ثواب آخرت مأیوسند و مشرکانِ منکر قیامت، از مردگان خود. اولین آیه این سوره در بارۀ برائت از دشمنان خدا و مسلمانان بود و آخرین آیه نیز در همین باره است
🍃 غضب شدگان در قرآن :
در قرآن افراد و گروه هایی مورد غضب الهی قرار گرفته اند، از جمله: درباره یهود می فرماید: «وَ باؤُ بِغَضَبٍ»* آنان به قهر و غضب الهی گرفتار شدند. درباره قاتلان و منافقان می فرماید: «غَضِبَ اللَّهُ عَلَیهِمْ»* خداوند بر آنان غضب کرد. درباره عالمان بی عمل می فرماید: «کبُرَ مَقْتاً عِنْدَ اللَّهِ»* نزد خداوند غضب بزرگی برای کسانی است که به گفته ها و وعده های خود عمل نمی کنند.
📚 تفسير الميزان ص595-
تفسير نمونه، ج24، ص 51
📚 @hefzequranchannel
📚📚
📚📚📚
🌸🍃🌼🍃🌺🍃
🌼🍃🌸🍃
🌺🍃
🌻 مشابهات
ویژه فینال مسابقات
✅ فینال 20 جز.
10 جز اول 👇
وَ هُوَ اَللّٰهُ فِي اَلسَّمٰاوٰاتِ وَ فِي اَلْأَرْضِ
ده جز دوم 👇
وَ هُوَ اَللّٰهُ لاٰ إِلٰهَ إِلاّٰ هُوَ
🌸🍃 @hefzequranchannel
🌼🍃🌸🍃
🌺🍃🌼🍃🌸🍃
♥️ رابطه کتاب عزیز
با ♥️. حافظ عزیز
تو میتوانی تلاوت کتاب خدا رو بسیار دوست داشته باشی .
چگونه بسیار دوستش داشته باشم؟
جواب: اگر بدانی که قرآنی که ان را میخوانی روز قیامت ازتو دفاع میکند و اجازه نمیدهد عذاب داده شوی پس عاشقش میشوی
حتما عاشقش میشوی
قرآن را بخوانید، روز قیامت برای اصحابش شفاعت میکند.
نفس و فطرت انسان همیشه به کسی که از آن دفاع کند علاقمند میشود، و قران این کار را میکند، از تو روز قیامت دفاع میکند.
روز قیامت قرآن به خدا میگوید: خدایا من مانع خواب شب او شدم، پس من را شفیع او قرار بده، و اینگونه شفاعت میکند.
پس تو قرآن را با علاقه میخوانی، چون هرچه بیشتر بخوانی، بیشتر شفیع تو میشود و ازتو دفاع میکند.
همچنین اگر به ثواب های تلاوت آن دقت کنی عشقت به قرآن بسیار بیشتر میشود🌹
@hefzequranchannel
عضو گرامی کانال
اگر مطالب مفید بود و قصد نشر داشتید حتما با 👈 لینک کانال 👉جامع حفظ این کار رو انجام بدید تا در ثواب مطالب شریک باشید
اغلب مۆمنین شناخت عمیقی از «سوره یس» ندارند و از مناقب و فضائل و آثار دنیوی و اخروی آن غافل هستند. لذا در دام مشکلات، غمها و غصهها و کدورتها گرفتار می مانند. اما در مجلس محبّت و مودّت مقرّبان درگاه خداوند، از «سوره یس» سخن بسیار است و انسان با اندک توجّهی به بیانات پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) و ائمه اطهار (علیهم السلام) و بزرگان مکاشفه و سیر و سلوک، به این حقیقت پی می برد که سوره یس از موقعیت ویژه و مرتبهای بس بلند برخوردار است و اگر آدمی بتواند با آن فضایل و مناقب آشنا شود، خواهد توانست فواید کاملی را از آن خود سازد.
@hefzequranchannel
✅ زیباروترین مردم
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
آیا کسانی که نماز شب می خوانند را نمی بینید؟! آنها، زیباترین مردم می باشند؛ زیرا در دل شب برخاسته و مشغول نماز می شوند، به همین خاطر هم خداوند، آنان را به نور خود می پوشاند.
بحارالانوار، ج 69، ص 391، رساله لقاءالله از میرزا جواد آقا ملکی تبریزی، ص 121 – موسسه انتشاراتی لاهوت – انتشارات مستجار
@hefzequranchannel
📚📚📚
📚📚
📚
📝 نکات تفسیری
🍂 تغافل چیست 🍂
✅ امام علی (عليه السلام) فرمود: يكى از باارزش ترين كارهاى كريمان تغافل از چيزهايى است كه از آن آگاهند (و سرپوش گذاشتن بر آن لازم است).
حکمت - 222
افراد بزرگوار و باشخصيت كسانى هستند كه عيوب پنهانى افراد را ناديده مى گيرند و از لغزش دوستان چشم پوشى مى كنند و هرگز به رخ آنها نمى كشند.
خداوند ستار العيوب است و دوست دارد بندگانش نيز ستار العيوب باشند و تغافل يكى از طرق پوشاندن عيوب مردم است.
در حديث معروفى نيز از امام موسى بن جعفر (عليه السلام) مى خوانيم: مردى خدمتش آمده، عرض كرد: فدايت شوم از يكى از برادران دينى كارى نقل كردند كه من آن را ناخوش داشتم، از خودش پرسيدم انكار كرد، در حالى كه جمعى از افراد موثق اين مطلب را از او نقل كرده اند،
امام فرمود: «گوش و چشم خود را در مقابل برادر مسلمانت تكذيب كن، حتى اگر پنجاه نفر سوگند خوردند كه او كارى كرده و او بگويد نكرده ام از او بپذير و از آنها نپذير، هرگز چيزى كه مايه عيب و ننگ اوست و شخصيتش را از ميان مى برد در جامعه پخش مكن، كه از آنها خواهى بود كه خداوند درباره آنها فرموده: كسانى كه دوست مى دارند زشتى ها در ميان مؤمنان پخش شود عذاب دردناكى در دنيا و آخرت دارند».
در حديث جالبى كه مرحوم علامه مجلسى در بحارالانوار آورده است از اميرمؤمنان (عليه السلام) مى خوانيم: «قدر و منزلت خود را با «تغافل» درباره امور پست و كوچك بالا بريد ... و زياده از امورى كه پوشيده و پنهان است تجسس نكنيد كه عيب جويان شما زياد مى شوند ... و با چشم برهم نهادن از دقت بيش از حد در جزئيات، بزرگوارى خود را ثابت كنيد».
از اين حديث و پاره اى ديگر از احاديث اين نكته روشن مى شود كه موارد تغافل مربوط به امور سرنوشت ساز زندگى يك انسان نيست، زيرا كه در آنها دقت و جست وجو به يقين لازم است.
منبع: خلاصه شده از پیام امام امیرالمومنین علیه السلام.
📚 @hefzequranchannel
📚📚
📚📚📚