👌👌👌
👌👌
👌
💚 یکی از راه های نگهداری محفوظات 💚
آموخته هایتان را به دیگران یاد بدهید: تحقیقات نشان داده که یک روش خوب یادگیری این است که به دیگران آموزش بدهید! وقتی موضوعی را برای کسی توضیح می دهید این کار به دایمی شدن آن حافظه در مغزتان کمک می کند. بنابراین سخاوت داشته باشید و همیشه به دیگران آموزش بدهید.
👌 @hefzequranchannel
👌👌
👌👌👌
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 غیبت امام عصر علیه السلام از سخت ترین امتحانات
دکتر محمد دولتی
@hefzequranchannel
.
فردا 24 ذی الحجه 👇👇
🔶روز مباهله پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم)با نصارای نجران(10ه.ق)
🔷نزول آیه تطهیر در شأن پنج تن آل عبا (9ه.ق)
🔶انگشتر بخشی امیرالمومنین علی(علیه السلام) درحال رکوع و نزول آیه ولایت(10ه.ق)
💢اعمال این روز :
🔸-غسل
🔸-روزه
🔸-دو رکعت نماز: پس از حمد ده بار سوره توحید، ده بار آیة الکرسی و ده بار سوره سوره قدر.
🔸-خواندن دعای مباهله
🔸-صدقه دادن
🔸-خواندن زیارت امیرالمومنین(علیه السلام).
@hefzequranchannel
4_130196539099317346.mp3
5.55M
تذکری پیرامون 🌺ماجرای مباهله🌺
@hefzequranchannel
🌸⚫️🌸⚫️🌸⚫️🌸⚫️🌸⚫️
⚜ از وجود نازنین پیامبرگرامی اسلام (صلیاللهعلیهوآله) نقل کردهاند که فرمودند:
«لَوْ عَلِمَ النّائِمُ عَنْ صَلاةِ اللَّيْلِ ما فاتَهُ مِنَ الثَّوابِ الْعَظِیمِ وَ الْأَجْرِ الْمُقِيمِ لَطالَ بُكاؤُهُ عَلَيْهِ»؛
🍃💐 اگر مردم فضیلت نمازشب را میدانستند، اگر برای خواندن آن بیدار نمیشدند، از غصه گریههای طولانی میکردند.
📚 ارشاد القلوب، ج۱، ص۸۹.
@hefzequranchannel
کانال جامع حفظ قرآن:
📚📚📚
📚📚
📚
📝 نکات تفسیری
مباهله به چه معناست و آيا در زمان حاضر نيز مي شود با مخالفان اسلام مباهله كرد؟
مباهله در لغت عرب به معني درخواست عذاب بر مخالف در اعتقاد است .
براي اولين بار پيامبر(ص) آماده شد تا با سران مسيحي منطقه نجران به مباهله برخيزد و حتي دست حسن و حسين را گرفت و با دختر و داماد خود در گوشه بيابان حاضر شد، و منتظر آن گشت كه سران مسيحي نجران از اسقف و كشيش براي مباهله حاضر شوند. ولي آنان با مشاهده آيات صدق پيامبر عقب نشيني كرده و پرداخت جزيه را بر مباهله برگزيدند.
اين معجزه يعني مباهله براي اثبات صدق ادعا در قلمرو عقائد باقي و پايدار است و هم اكنون نيز اين دعوت باقي است و لازم است به سمع مخالفان اسلام برسد. آنان از هر فرقه و گروهي باشند اگر به خدا ايمان دارند، در سرزمين دور از اجتماع آماده مباهله باشند و طرفين بر عليه يكديگر از خدا عذاب بطلبد، آنگاه ببينند عذاب خدا فرود مي آيد يا نه و اگر فرود مي آيد كدام يك از دو طرف را طعمه خود قرار مي دهد؟
مرحوم علامه طباطبائي در مورد مباهله چنين مي گويد:
هر فرد با ايمان با تأسي به نخستين پيشواي اسلام مي تواند در راه اثبات حقيقتي از حقائق اسلام با مخالف خود به مباهله بپردازد و از خداوند براي او درخواست عذاب كند.
و هر فردي از مسيحيان و كليميان كه بخواهند اين معجزه الهي را از نزديك مشاهده كنند. مي توانند با فردي از افراد با ايمان اسلام در مورد حقانيت اسلام به مباهله بر خيزند و نتيجه آن را با ديدگان خود مشاهده نمايند.
امام صادق (ع) به ياران خود همين دستور را مي داد كه مخالفان را به مباهله دعوت كنند. يكي از ياران آن حضرت به نام ابو مسروق به حضرتش گفت: من با مخالفان با آيه «وَاُولِي الأمْرِ مِنْكُمْ»(۱) بر فضيلت و پيشوائي شما استدلال مي كنم آنان مي گويند اين آيه مربوط به فرماندهان سپاه است و وقتي با آيه «اِنَّما وَلِيُّكُم اللهُ وَرَسُولُهُ...» (۲) بر امامت علي(ع) احتجاج مي كنم، مي گويند: اين آيه مربوط به افراد با ايمان است نه شخص خاصي و هر موقع با آيه «اِلّا المَوَدَّةَ فِي القُرْبي» (۳) استدلال مي كنم، مخالفان مي گويند: اين آيه مربوط به تمام بستگان پيامبر است!
امام صادق (ع) در پاسخ او فرمود: در این صورت، آنان را به مباهله دعوت كن . آنگاه نحوه مباهله را بيان كرد و فرمود: چيزي نمي گذرد مگر اينكه آثار مباهله ( نزول عذاب) را مشاهده مي كني. (۴)
پی نوشت ها :
۱.نساء/۵۹ .
۲. مائده/۵۵.
۳. مائده/۵۵.
۴. كافي، ۲/ كتاب دعا، باب مباهله.
📚 @hefzequranchannel
📚📚
📚📚📚
🍃❤️🍃❤️🍃❤️🍃
❤️🍃❤️🍃
🍃♥️
🌻 مشابِهات
آیات را کامل کنید
وَهُوَ الَّذِي خَلَقَ السَّمَوَاتِ وَاألاَرْضَ بِالحق
أَلَمْ تَرَى أَنَّ اللَّهَ خَلَقَ السَّمَوَاتِ وَاألاَرْضَ بِالْحَقِّ
❤️🍃 @hefzequranchannel
🍃♥️🍃♥️
♥️🍃♥️🍃♥️🍃
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
حافظ عزیز
استماع ترتیل یعنی داشتن هم زمان چند استاد
استاد وقف و ابتدا
استاد تجوید
استاد صوت
استاد لحن
پس اگر دنبال موفقیت در حفظ متقنی هستید در استماع ترتیل صبور باشید
@hefzequranchannel
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
🚫...اتقوالله... کپی مطالب بدون لینک کانال شرعا اشکال دارد 🚫
@hefzequranchannel
4_5895315850436542920.mp3
2.37M
🍀 سرود عید مباهله
این آیه در فضيلت آل پیمبر است
حرف از نساءناست که زهرای اطهر است
در این مباهله که چو خورشید منجلی است
معلوم شد علی است نبی و نبی، علی است
@hefzequranchannel
⚫️🌿⚫️🌿⚫️🌿⚫️🌿⚫️🌿
☀️ در طول شبانهروز، هیچ ساعتی از نظر ارزش، همتای سحر نیست. خداوند تعالی تمام برکات خود را هنگام سحر بر بشریت ارزانی داشته است.
🌺 امام باقر علیهالسلام میفرمایند: از سحر تا طلوع آفتاب، درهای آسمان باز و رزقها در این ساعت تقسیم میگردد و حاجتهای بسیار بزرگ، در این ساعت روا میشود. (کافی، ج 2، ص 47)
☀️ به طور کلی، هر چه را به هر کسی دادهاند از سحر دادهاند. به قول حافظ:
هر گنج سعادت که خدا داد به حافظ
از یمن دعای شب و ورد سحری بود
🌺 عرفا گویند: اگر توانستی، سحر برخیزی و یک لیوان آب بخوری و دوباره بخوابی این کار را بکن و همین مقدار، از برکت سحر استفاده نما. وقت گدایی در خانه کریم سحر است، زیرا آنگاه، لئیمان خوابند، نه کسی میفهمد، نه آبرویی میرود، و نه کسی دست خالی برمیگردد.
📚 کتابچهی «رمضان ماه صبر»
@hefzequranchannel
⚫️🌿⚫️🌿⚫️🌿⚫️🌿⚫️🌿
کانال جامع حفظ قرآن:
📚📚📚
📚📚
📚
📝 نکات تفسیری
فَعَقَرُوهٰا فَقٰالَ تَمَتَّعُوا فِي دٰارِكُمْ ثَلاٰثَةَ أَيّٰامٍ ذٰلِكَ وَعْدٌ غَيْرُ مَكْذُوبٍ (٦٥)هود
✅ در روایات اسلامى مى خوانیم: آن کس که ناقه را از پاى در آورد یک نفر بیش نبود، ولى با این حال، قرآن این کار را به تمام جمعیت مخالفان صالح نسبت مى دهد و به صورت صیغه جمع مى گوید «فَعَقَرُوها».
این به خاطر آن است که: اسلام رضایت باطنى به یک امر و پیوند مکتبى با آن را به منزله شرکت در آن مى داند، در واقع، توطئه این کار جنبه فردى نداشت، و حتى کسى که اقدام به این عمل کرد، تنها متکى به نیروى خویش نبود، بلکه به نیروى جمع و پشتیبانى آنها دلگرم بود و مسلماً چنین کارى را نمى توان یک کار فردى محسوب داشت، بلکه یک کار گروهى و جمعى محسوب مى شود.
امیر مؤمنان على(علیه السلام) مى فرماید:
«ناقه ثمود را یک نفر از پاى در آورد، اما خداوند همه آن قوم سرکش را مجازات کرد؛ چرا که همه به آن راضى بودند».
روایات متعدد دیگرى به همین مضمون، و یا مانند آن از پیامبر اسلام (صلى الله علیه وآله) و ائمه اهل بیت (علیهم السلام) نقل شده، که اهمیت فوق العاده اسلام را با پیوند مکتبى و برنامه هاى هماهنگ فکرى روشن مى سازد، که به عنوان نمونه چند قسمت از آن را ذیلاً مى خوانیم:
1- قالَ رَسُولُ اللّه (صلى الله علیه وآله):
«کسى که شاهد و ناظر کارى باشد، اما از آن متنفر باشد، همانند کسى است که از آن غائب بوده، و در آن شرکت نداشته، و کسى که در برنامه اى غائب بوده، اما قلباً به آن رضایت داشته، همانند کسى است که حاضر و شریک بوده».
2- امام على بن موسى الرضا (علیهما السلام) مى فرماید:
«هر گاه کسى در مشرق کشته شود، و دیگرى در مغرب راضى به قتل او باشد، او در پیشگاه خدا شریک قاتل است».
3- و نیز از على (علیه السلام) نقل شده که فرمود:
«کسى که به کار گروهى راضى باشد، همچون کسى است که با آنها در آن کار شرکت کرده است، اما کسى که عملاً شرکت کرده، دو گناه دارد گناه عمل و گناه رضایت» (و آن کس که فقط راضى بوده یک گناه دارد).
منبع: تفسیر نمونه
📚 @hefzequranchannel
📚📚
📚📚📚
◻️🌺◻️🌺◻️🌺
🌺◻️🌺◻️
◻️🌺
🌻 مشابهات
فینال حفط کل
لاٰ تَجْعَلْ مَعَ اَللّٰهِ إِلٰهاً آخَرَ
وَ لاٰ تَجْعَلُوا مَعَ اَللّٰهِ إِلٰهاً آخَرَ
◻️🌺 @hefzequranchannel
🌺◻️🌺◻️
◻️🌺◻️🌺◻️🌺
⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰
🌺 حافظ عزیز 🌺
افرادی که قادر به بهره گیری از هر زمانی برای اجرای برنامه خاص در راه نیل به هدف خویش هستند به آسانی قادر به جابه جایی ساعات فعالیت وفراغت ویا خواب و بیداری خویش می باشند. بنابراین بهترین زمان برای مطالعه زمانی است که تمایل به انجام مطالعه درآن زمان هستیم. البته نکته ای نیز به اثبات رسیده که مطالعه بلافاصله پس از خواب شبانگاهی نمی تواند بازدهی مطلوب را داشته باشد زیرا ترشح هورمونی که اثرات آن تا دقایقی پس از بیداری وجود دارد در یادگیری اختلال ایجاد می نماید. بنابراین ضروری است که حتی الامکان از مطالعه در نیمه شب یا سحرگان ( بلافاصله پس از بیداری از خواب) خودداری کرد تا نه تنها از بروز وقفه در رشد که از بروز اختلال در یادگیری و در نتیجه دوری از مطالعه جلوگیری کرد. بهتر است پس از20 تا 30 دقیقه ازبیداری مطالعه را انجام داد.
@hefzequranchannel
⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰
🌿◻️🌿◻️🌿◻️🌿◻️🌿◻️
مرور جزء
در موقع مرور جز ابتدا قسمت سخت جز را انتخاب میکنیم مثلا 5 صفحه أخر جزء
بعد از اینکه کتاب بسته تلاوت کردیم حالا باز میکنیم و با حس دیداری همه موارد غلط را چک میکنیم هم اینکه صفحات را در ذهن میسپاریم
بعد به همین ترتیب ادامه میدهیم
اگر از ابتدا جزء شروع کنیم انرژی خود را زود صرف قسمت هایی میکنیم که خیلی اشکال نداریم وبه اخر جز که میرسیم خسته شدیم و سعی میکنیم زودتر جز را تمام کنیم
@hefzequranchannel
◻️🌿◻️🌿◻️🌿◻️🌿◻️🌿
🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿
ما به حکم عقل در مییابیم که خالقی داریم؛ همین عقل به ما میگوید اگر آن خالق به معرفی خود اقدام نکند، ما راهی به سوی معرفت و شناختش نداریم. اما نکته مهم این است که اکنون ما دارای «معرفت الله» هستیم و او را میشناسیم؛ این معرفت از کجا به دست آمده است؟
نشان دادیم که قرآن هم به این امر اشاره دارد؛ آیات قرآن میگویند این آشنای نزد من، در خلقت من لحاظ شده است گویی در نهاد من جا گرفته است.
رمزگشای این ماجرا آیه 30 سوره روم است:
فَأَقِمْ وَجْهَک لِلدِّینِ حَنِیفًا فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیهْا لَا تَبْدِیلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذَالِک الدِّینُ الْقَیمُ وَ لَاکنَّ أَکثرَ النَّاسِ لَا یعْلَمُون.
@hefzrquranchannel
🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿
🚫...اتقوالله... کپی مطالب بدون لینک کانال شرعا اشکال دارد 🚫
@hefzequranchannel