⚫️🌿⚫️🌿⚫️🌿⚫️🌿⚫️🌿
☀️ در طول شبانهروز، هیچ ساعتی از نظر ارزش، همتای سحر نیست. خداوند تعالی تمام برکات خود را هنگام سحر بر بشریت ارزانی داشته است.
🌺 امام باقر علیهالسلام میفرمایند: از سحر تا طلوع آفتاب، درهای آسمان باز و رزقها در این ساعت تقسیم میگردد و حاجتهای بسیار بزرگ، در این ساعت روا میشود. (کافی، ج 2، ص 47)
☀️ به طور کلی، هر چه را به هر کسی دادهاند از سحر دادهاند. به قول حافظ:
هر گنج سعادت که خدا داد به حافظ
از یمن دعای شب و ورد سحری بود
🌺 عرفا گویند: اگر توانستی، سحر برخیزی و یک لیوان آب بخوری و دوباره بخوابی این کار را بکن و همین مقدار، از برکت سحر استفاده نما. وقت گدایی در خانه کریم سحر است، زیرا آنگاه، لئیمان خوابند، نه کسی میفهمد، نه آبرویی میرود، و نه کسی دست خالی برمیگردد.
📚 کتابچهی «رمضان ماه صبر»
@hefzequranchannel
⚫️🌿⚫️🌿⚫️🌿⚫️🌿⚫️🌿
کانال جامع حفظ قرآن:
📚📚📚
📚📚
📚
📝 نکات تفسیری
فَعَقَرُوهٰا فَقٰالَ تَمَتَّعُوا فِي دٰارِكُمْ ثَلاٰثَةَ أَيّٰامٍ ذٰلِكَ وَعْدٌ غَيْرُ مَكْذُوبٍ (٦٥)هود
✅ در روایات اسلامى مى خوانیم: آن کس که ناقه را از پاى در آورد یک نفر بیش نبود، ولى با این حال، قرآن این کار را به تمام جمعیت مخالفان صالح نسبت مى دهد و به صورت صیغه جمع مى گوید «فَعَقَرُوها».
این به خاطر آن است که: اسلام رضایت باطنى به یک امر و پیوند مکتبى با آن را به منزله شرکت در آن مى داند، در واقع، توطئه این کار جنبه فردى نداشت، و حتى کسى که اقدام به این عمل کرد، تنها متکى به نیروى خویش نبود، بلکه به نیروى جمع و پشتیبانى آنها دلگرم بود و مسلماً چنین کارى را نمى توان یک کار فردى محسوب داشت، بلکه یک کار گروهى و جمعى محسوب مى شود.
امیر مؤمنان على(علیه السلام) مى فرماید:
«ناقه ثمود را یک نفر از پاى در آورد، اما خداوند همه آن قوم سرکش را مجازات کرد؛ چرا که همه به آن راضى بودند».
روایات متعدد دیگرى به همین مضمون، و یا مانند آن از پیامبر اسلام (صلى الله علیه وآله) و ائمه اهل بیت (علیهم السلام) نقل شده، که اهمیت فوق العاده اسلام را با پیوند مکتبى و برنامه هاى هماهنگ فکرى روشن مى سازد، که به عنوان نمونه چند قسمت از آن را ذیلاً مى خوانیم:
1- قالَ رَسُولُ اللّه (صلى الله علیه وآله):
«کسى که شاهد و ناظر کارى باشد، اما از آن متنفر باشد، همانند کسى است که از آن غائب بوده، و در آن شرکت نداشته، و کسى که در برنامه اى غائب بوده، اما قلباً به آن رضایت داشته، همانند کسى است که حاضر و شریک بوده».
2- امام على بن موسى الرضا (علیهما السلام) مى فرماید:
«هر گاه کسى در مشرق کشته شود، و دیگرى در مغرب راضى به قتل او باشد، او در پیشگاه خدا شریک قاتل است».
3- و نیز از على (علیه السلام) نقل شده که فرمود:
«کسى که به کار گروهى راضى باشد، همچون کسى است که با آنها در آن کار شرکت کرده است، اما کسى که عملاً شرکت کرده، دو گناه دارد گناه عمل و گناه رضایت» (و آن کس که فقط راضى بوده یک گناه دارد).
منبع: تفسیر نمونه
📚 @hefzequranchannel
📚📚
📚📚📚
◻️🌺◻️🌺◻️🌺
🌺◻️🌺◻️
◻️🌺
🌻 مشابهات
فینال حفط کل
لاٰ تَجْعَلْ مَعَ اَللّٰهِ إِلٰهاً آخَرَ
وَ لاٰ تَجْعَلُوا مَعَ اَللّٰهِ إِلٰهاً آخَرَ
◻️🌺 @hefzequranchannel
🌺◻️🌺◻️
◻️🌺◻️🌺◻️🌺
⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰
🌺 حافظ عزیز 🌺
افرادی که قادر به بهره گیری از هر زمانی برای اجرای برنامه خاص در راه نیل به هدف خویش هستند به آسانی قادر به جابه جایی ساعات فعالیت وفراغت ویا خواب و بیداری خویش می باشند. بنابراین بهترین زمان برای مطالعه زمانی است که تمایل به انجام مطالعه درآن زمان هستیم. البته نکته ای نیز به اثبات رسیده که مطالعه بلافاصله پس از خواب شبانگاهی نمی تواند بازدهی مطلوب را داشته باشد زیرا ترشح هورمونی که اثرات آن تا دقایقی پس از بیداری وجود دارد در یادگیری اختلال ایجاد می نماید. بنابراین ضروری است که حتی الامکان از مطالعه در نیمه شب یا سحرگان ( بلافاصله پس از بیداری از خواب) خودداری کرد تا نه تنها از بروز وقفه در رشد که از بروز اختلال در یادگیری و در نتیجه دوری از مطالعه جلوگیری کرد. بهتر است پس از20 تا 30 دقیقه ازبیداری مطالعه را انجام داد.
@hefzequranchannel
⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰
🌿◻️🌿◻️🌿◻️🌿◻️🌿◻️
مرور جزء
در موقع مرور جز ابتدا قسمت سخت جز را انتخاب میکنیم مثلا 5 صفحه أخر جزء
بعد از اینکه کتاب بسته تلاوت کردیم حالا باز میکنیم و با حس دیداری همه موارد غلط را چک میکنیم هم اینکه صفحات را در ذهن میسپاریم
بعد به همین ترتیب ادامه میدهیم
اگر از ابتدا جزء شروع کنیم انرژی خود را زود صرف قسمت هایی میکنیم که خیلی اشکال نداریم وبه اخر جز که میرسیم خسته شدیم و سعی میکنیم زودتر جز را تمام کنیم
@hefzequranchannel
◻️🌿◻️🌿◻️🌿◻️🌿◻️🌿
🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿
ما به حکم عقل در مییابیم که خالقی داریم؛ همین عقل به ما میگوید اگر آن خالق به معرفی خود اقدام نکند، ما راهی به سوی معرفت و شناختش نداریم. اما نکته مهم این است که اکنون ما دارای «معرفت الله» هستیم و او را میشناسیم؛ این معرفت از کجا به دست آمده است؟
نشان دادیم که قرآن هم به این امر اشاره دارد؛ آیات قرآن میگویند این آشنای نزد من، در خلقت من لحاظ شده است گویی در نهاد من جا گرفته است.
رمزگشای این ماجرا آیه 30 سوره روم است:
فَأَقِمْ وَجْهَک لِلدِّینِ حَنِیفًا فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیهْا لَا تَبْدِیلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذَالِک الدِّینُ الْقَیمُ وَ لَاکنَّ أَکثرَ النَّاسِ لَا یعْلَمُون.
@hefzrquranchannel
🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿
🚫...اتقوالله... کپی مطالب بدون لینک کانال شرعا اشکال دارد 🚫
@hefzequranchannel
🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿
⚜ آیةاللّه ناصری:
مؤمنین کسانی هستند که شبها بلند می شوند با خدای خودشان، مناجات می کنند، نماز می خوانند، راز و نیاز می کنند، خواسته هایشان را از خدا طلب می کنند. خدا هم به آنها عنایت می کند.
آقا یک مقداری بلند شو، شب و نصف شب، کار داری، حاجت داری، گرفتاری، بلند شو دو قدم در خانه خدا برو.
منظور از در زدن چیست؟ همین «یا اللّٰه، يا اللّٰه» گفتن شما مثل در زدن است.
@hefzrquranchannel
🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شب جمعه شب زیارتی امام حسین علیه السلام
سحر جمعه را از دست ندهیم
@hefzequranchannel
📚📚📚
📚📚
📚
📝 نکات تفسیری
اعمال پس از مرگ
به نظر میرسد انسان همین که مرد دیگر دست عملش بسته است، اما از نظر آموزههای قرآنی انسان ها تا زمانی که قیامت بر پا نشده فرصت های زیادی برای صعود و سقوط دارند؛ زیرا اعمال انسان به دو دسته اصلی تقسیم می شود : اول: اعمالی که پیش از مرگ انسان انجام می دهد و به تعبیر قرآن مقدم داشته و پیش فرستاده است؛ دوم: اعمالی که پس از مرگ به دست وی می رسد در حالی که قبل از مرگ بستر آن را آماده و فراهم کرده است.
این اعمال دسته دوم همان باقیات صالحات است. (کهف، آیه 46؛ مریم، آیه 76) در سنت و احادیث از این به عنوان سنت های حسنه و سئیه یاد شده است تا بیان شود این باقیات می تواند بد و خوب باشد.
خدا به مردمان هشدار میدهد که همه این اعمال می تواند به نفع یا ضرر انسان باشد. پس باید در هر کاری مراقب باشد کاری نکند که تبعات آن بد باشد، بلکه باید دنبال کاری باشد که آثار و تبعات آن خیر و خوب باشد.
به هر حال در قیامت به هر دو دسته از اعمال رسیدگی میشود. خدا می فرماید : عَلِمَتْ نَفْسٌ مَّا قَدَّمَتْ وَأَخَّرَتْ
ﻫﺮﻛﺴﻲ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺧﻴﺮ ﻭ ﺷﺮ ﭘﻴﺶ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻩ ﻭ ﺑﺎﺯ ﭘﺲ ﻧﻬﺎﺩﻩ ﺑﺪﺍﻧﺪ .(انفطار، آیه ٥؛ و نیز نگاه کنید : نبا، آیه 40؛ جمعه، آیه 7؛ حشر، آیه 18؛ حج، آیه 10)
و نیز می فرماید :إِنَّا نَحْنُ نُحْيِي الْمَوْتَىٰ وَنَكْتُبُ مَا قَدَّمُوا وَآثَارَهُمْ وَكُلَّ شَيْءٍ أَحْصَيْنَاهُ فِي إِمَامٍ مُّبِينٍ؛ ﺑﻲ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﻣﺎ ﻣﺮﺩﮔﺎﻥ ﺭﺍ ﺯﻧﺪﻩ ﻣﻰ ﻛﻨﻴﻢ ﻭ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﭘﻴﺶ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﻭ ﺧﻮﺑﻲ ﻫﺎ ﻭ ﺑﺪﻱ ﻫﺎﻱ ﺑﺮ ﺟﺎ ﻣﺎﻧﺪﻩ ﺍﺯ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﺛﺒﺖ ﻣﻰ ﻛﻨﻴﻢ ﻭ ﻫﻤﻪ ﭼﻴﺰ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻛﺘﺎﺑﻲ ﺭﻭﺷﻦ ﻛﻪ ﺍﺻﻞ ﻫﻤﻪ ﻛﺘﺎﺏ ﻫﺎﺳﺖ ﻭ ﺁﻥ ﻟﻮﺡ ﻣﺤﻔﻮﻅ ﺍﺳﺖ ﺑﺮﺷﻤﺮﺩﻩ ﺍﻳﻢ .(یس، آیه 12)
البته این که قرآن کریم می فرماید انسان خودش کار خیر کند و پیش بفرستد و منتظر وارث نباشد یا خواهان تاخیر اجل نباشد. (منافقین، آیات 9 تا 11) نفی کننده مطلب قبل نیست؛ زیرا باقیات خوب و بد همان عمل فرد است؛ زیرا فرزندان صالح و صدقه جاری و مانند آن عمل خود شخص است.
خلیل منصوری
📚 @hefzequranchannel
📚📚
📚📚📚
🔶🍃🔶🍃🔶🍃🔶🍃🔶🍃
آیا میدانید این عبارت تنها یک بار در قرآن آمده است !!!
......َ إِنَّ رَبَّكَ عَلِيمٌ حَكِيمٌ (٦)یوسف
@hefzequranchannel
🔶🍃🔶🍃🔶🍃🔶🍃🔶🍃
دعا برای استقامت و تحمّل مشکلات
🍃🌸 قالَ رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی* وَیسِّرْ لِی أَمْرِی* وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِی* یفْقَهُواْ قَوْلِی* 🌸🍃n
☀️سوره طه، آیات 25-28
(موسی) گفت: «پروردگارا! سینه ام را برایم بگشا؛* و کارم را برایم آسان گردان؛* و گره از زبانم بگشای؛* تا سخن مرا به طور عمیق بفهمند.*
مقصود از «شَرْح صَدْر» همان روح بزرگ، فکر بلند، عقل توانا، حوصله ی فراوان، استقامت و تحمّل مشکلات است که یکی از وسایل پیروزی رهبران انقلاب میباشد
📒منبع: تفسیر قرآن مهر، جلد سیزدهم، صفحه 46
@hefzequranchannel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زیارت حضرت ولی عصر «عجل الله تعالی فرجه الشریف» در روز جمعه
ألـلَّـهُـمَــ_عَـجِّـلْ_لِـوَلـیِـکْ_ألْـفَـرَج
@hefzequranchannel
🚫...اتقوالله... کپی مطالب بدون لینک کانال شرعا اشکال دارد 🚫
@hefzequranchannel
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃
🔺 اسم اعظم
یک وقتی در نجف از استادمان آیت الله سيد محمّد كشميرى رحمه الله علیه -كه از اوتاد روزگار بود- درخواست كردم که اسم اعظم را به من بياموزد.
ايشان فرمود: «اگر اسم اعظم را مى خواهى، از نام مبارک صاحب الزمان غفلت مكن.
اسم اعظم، همان جمله "يا صاحبَ الزَّمانِ اَغِثْنِيْ، یا صاحِبَ الزَّمانِ أدْرِکْنی" است».
خود ایشان نقل می کرد که بارها مشكلات مادّى و به ويژه مشكلات معنوى خود را با استعانت از اين نام مقدّس و ذکر «يا صاحبَ الزَّمانِ اَغِثْنِيْ، یا صاحِبَ الزَّمانِ أدْرِکْنی» بر طرف كرده بود
و بنده نيز خود بارها اثر اين نام مبارک را براى رفع مشكلات، به چشم ديده ام.
🎤 آیةاللّه ناصری حفظه اللّه
@hefzequranchannel
4_5810101564685156559.mp3
3.51M
🍀 غیبت وعمر طولانی امام زمان (ع)
🌹حجتالاسلام رفیعی
@hefzequranchsnnel
🌹🌟🌹🌟🌹🌟🌹🌟🌹🌟
⚜⚜⚜ سه اکسیر در نماز شب
سه اکسیر را در خواص خواندن نماز شب بر شمرده اند:
1⃣ دل انسان را نورانی می کند، گویا که خورشید در درون جانش طالع گردیده، از ظلمت بیرون هم هیچ باکی ندارد.
2⃣ سرشت و طبیعت انسان را نیز پاک و روشن می کند و غم را از دل انسان بیرون می کند، تا جایی که دیگر جهان را تاریک نمی بیند.
3⃣ در "العفو العفو" نیمه شب و استغفار سحرگاهی خاصیتی است که همه گناهان انسان آمرزیده می شود. و از آلودگی او کاسته می شود و جان انسان پاک و منزه می گردد.
به خدا قسم که با این مکتب اگر کسی به سعادت دنیا و آخرت نرسد جای شگفتی است.
📚 ساغر سحر، 188
@hefzequranchannel
🌹🌟🌹🌟🌹🌟🌹🌟🌹🌟
📚📚📚
📚📚
📚
📝 نکات تفسیری
🍃🌸 إنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُواْ بَینَ أَخَوَیکمْ وَاتَّقُواْ اللَّهَ لَعَلَّکمْ تُرْحَمُونَ 🌸🍃
☀️سوره حجرات، آیه 10☀️
مؤمنان فقط برادران یک دیگرند؛ پس میان دو برادرتان (هنگامی که اختلاف کردند) صلح برقرار کنید؛ و خودتان را از [عذاب ] خدا حفظ کنید؛ باشد که شما (مشمول) رحمت شوید.
1.در این آیه جامعه ی اسلامی را به عنوان یک خانواده و مؤمنان را «برادر» یک دیگر خوانده است؛ یعنی مفهوم برادری در اسلام گسترش یافته و شامل برادر خونی و برادر ایمانی می شود و این یک اصل اساسی اسلام است که براساس آن همه ی مسلمانان از هر نژاد و کشور و در هر جای جهان برادر یک دیگر شمرده می شوند.
2.این آیه اشاره دارد که همان گونه که برای ایجاد صلح در میان برادران نسبی تلاش می کنید، برای ایجاد صلح و آشتی بین مؤمنان نیز بکوشید.
3.تعبیر به دو برادر برای آن است که کم ترین اختلافات در اجتماع بین دو برادر واقع می شود و هرگاه اختلافی هم بین آنها رخ دهد نوعاً زودگذر و ظاهری است و به کینه تبدیل نمی شود؛ پس مؤمنان نیز این گونه باشند.
4.«إنّما» به معنای «فقط» است؛ یعنی رابطه ی مؤمنان، فقط رابطه ی برادری است نه رابطه ای دیگر، آنان رابطه ی خصمانه و غیربرادرانه ندارند.
1.مؤمنان برادر یک دیگرند.
2.معیار برادری در اسلام عقیده و ایمان است.
3.بین برادرانتان صلح و آشتی برقرار سازید.
4.اصلاح و تقوا، زمینه ساز نزول رحمت الهی است.
5.در اختلافات اجتماعی اصلاح گر باشید.
6.پارسایی کنید تا مورد رحمت واقع شوید.
📚 تفسیر قرآن مهر جلد نوزدهم، صفحه 264
📚 @hefzequranchannel
📚📚
📚📚📚