دوازده نکته مهم در مورد وضعیت افغانستان...
✍️علی محمدی
1️⃣غالب مردم افغانستان از دولت فعلی و آمریکا ناراضی اند. بنابراین در حمایت از دولت برنمی آیند.
2️⃣افغانستان کشوری با اقوام مختلف است که هیچ کدام از این اقوام اکثریت مطلق را ندارند. پس هیچ گروهی به تنهایی نمی تواند دولت مرکزی را تشکیل دهد. مگر با دخالت های خارجی.
3️⃣ طالبان با داشتن هر تفکری، جزئی از اقوام و مردم افغانستان است که نمی توان آنها را در روند تشکیل دولت آینده نادیده گرفت.
4️⃣سیاستهای ضد آمریکایی طالبان کاملا مشهود است. از این جهت با داعش متفاوت هستند. البته عناصر تندرو نیز در آنها وجود دارند.
5️⃣ ظاهرا طالبان امنیت شیعیان را تضمین نموده است البته با این شرط که شیعیان با گروه های مخالف طالبان همکاری نکنند. در صورت تشکیل دولت توسط طالبان هیج تضمینی مبنی برادامه این ضمانت وجود ندارد.
6️⃣سیطره مطلق طالبان بر دولت و مردم افغانستان به نفع مردم این کشور و منطقه نخواهد بود.
7️⃣طالبان سازوکارهای دمکراتیک و جمهوری را قبول ندارد. چون از یک طرف تنها ۳۰ درصد مردم افغانستان هستند و از طرفی به لحاظ اندیشه قائل به تشکیل امارت اسلامی هستند.
8️⃣هیچ سندی وجود ندارد که قاطعانه نشان دهد تحرکات فعلی طالبان بدون چراغ سبز آمریکا رخ داده است. در واقع گویا عمر اشرف غنی و دولت مرکزی برای امریکا به پایان رسیده است. واشنگتن میداند که نمیتواند بیش از این در افغانستان بماند و با قبول شکست از این کشور خارج شد. اما با خروج خود نمی خواهد ثبات در منطقه شکل بگیرد. بنابراین سعی می کند بعد از خودش، افغانستان کانون ناامنی منطقه باشد. تا از این طریق برای حضور گذشته اش در منطقه مشروعیت زایی کند_دقت کنید_.
9️⃣بر اساس مورد ۸، گویا کاخ سفید بر آن است تا با ایجاد ناامنی مضمن در افغانستان به مشغول ساختن رقبای خود( چین،روسیه و ایران) بپردازد. لذا همگرایی این سه کشور در حل و فصل پرونده امنیتی افغانستان باید تقویت شود.
0️⃣1️⃣ سیاست ج.ا.ایران تشکیل دولتی متشکل از همه گروه ها و اقوام برای ایجاد ثبات و امنیت در افغانستان است. هر چند امری بسیار مشکل به نظر می رسد.
1️⃣1️⃣در صورتی که طالبان موفق به سیطره بر کل افغانستان شد، برای تداوم حاکمیتش و تعامل با کشورهای همسایه ناچار به تامین امنیت همه اقوام و تامین منافع کشورهای همسایه است.
2️⃣1️⃣بر اساس مورد ۱۱ ایران نباید ارتباط و مذاکره مداوم خود را با طالبان قطع کند. حل مشکل افغانستان در سایه حضور همه اقوام، و تعامل کشورهای همسایه رقم می خورد. در غیر این صورت ناامنی در آن به کل منطقه سرایت می کند.
برقراری امنیت سرکنسولگری ایران توسط طالبان!
هرات، سومین شهر بزرگ افغانستان روز پنجشنبه به دست طالبان افتاد. این امر موجب نگرانی از جان تعدادی از کارکنان سرکنسولگری کشورمان در این شهر شد. در همین زمینه سخنگوی وزارت خارجه کشورمان، توجه جدی طالبان در تأمین امنیت و سلامت کامل دیپلماتها و اماکن دیپلماتیک را خواستار شد و از ارتباط مستمر وزارت خارجه با سرکنسولگری کشورمان در هرات و پیگیری وضعیت سلامت همکاران مستقر در آن نمایندگی خبر داد. ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان نیز در سخنانی تأکید کرد: «تمام دیپلماتهای کشورهای خارجی که در افغانستان بوده، در امنیت هستند، بهخصوص دیپلماتهای کشور جمهوری اسلامی ایران که در هرات و سایر مناطق هستند از امنیت برخوردارند و کسی با آنها کاری ندارد. ما هم به امنیت آنها اولویت داده و متوجه هستیم، مشکلی انشاءالله نخواهد بود
◄ لهستان به رژیم صهیونیستی باج نمیدهد!/ لهستان لایحهای را تصویب کرده که طبق آن، یهودیان حق نخواهند داشت اموال و املاک ادعایی خود را که در دوران تسلط آلمان نازی مصادره شده و اکنون در اختیار دولت لهستان قرار دارد، از این کشور مطالبه کنند یا به افرادی که از واقعه ادعایی هولوکاست نجات پیدا کردهاند، خسارت داده شود. لاپید نفر دوم کابینه رژیم صهیونیستی از لهستان خواسته این قانون را ابطال کند. موراویهتسکی هم گفته: «تا زمانی که من نخستوزیر هستم، لهستان قطعاً هیچچیزی بابت جنایات آلمانیها پرداخت نمیکند. لهستان بههیچوجه مسئول هولوکاست نیست»
مواجهه با کابینه پیشنهادی
هفته گذشته وزرای پیشنهادی دکتر رئیسی برای بررسی صلاحیت به مجلس شورای اسلامی معرفی شدند. دراینباره ارزیابیهای مختلفی مطرح شده و حتی سطحی از تقابل و منازعه را بین نیروهای سیاسی برانگیخته که لازم است به برخی نکات در این زمینه توجه شود:
نکات تحلیلی: 1-آنچه که باید باشد: اولاً؛ تا اینجا اتفاقی که افتاده آن بوده که طبق قانون اساسی، رئیسجمهور پس از بررسیهای گوناگون به جمعبندی نهایی رسیده و ارزیابی کرده که میتواند با افراد انتخابشده، شرایط کنونی را تغییر دهد. ثانیاً؛ راه برای ارزیابی نقادانه کارشناسان امر بسته نیست و آنها لازم است که دیدگاههای خود را معطوف به شاخصهای کابینهای کارآمد بیان نمایند. ثالثاً؛ در کشور بنبست وجود ندارد و در مرحله بعد مجلس شورای اسلامی میتواند با نهایت دقت و کارِ کارشناسی به موضوع بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی بپردازد و در جهت ساختن کابینهای قوی به رئیسجمهور کمک کند. 2-آنچه نباید باشد: سیاست زدگی در همه دورهها و دولتها برای کشور و منافع ملی هزینه تولید کرده است. در این شرایط بیش از هر زمانی لازم است با آرامش، انسجام و عقلانیت به سمت اصلاح امور معیشتی حرکت کرد. متأسفانه پدیده سیاست زدگی سبب شده بر سر هر پدیده و امر سیاسی، بهجای مواجهه منطقی و واقعبینانه، تقابلها و دوقطبیها رواج پیدا کند؛ اتفاقی که کموبیش درباره معرفی کابینه رخ داده است. در این مقطع، مهم آن است که ما با هوشمندی و عقلانیت نگذاریم وضعیت حساس کنونی تبدیل به اختلاف و نزاع بین جریان انقلابی و جامعه شود.
نکته پایانی: ارائه نقدها و دیدگاههای کارشناسیِ دلسوزانه درباره دولت آقای رئیسی یک ضرورت حتمی است، اما اینکه بر سر هر قضیه و موضوعی بلافاصله قطببندی مخالف و موافق صورت بگیرد و متعصبانه فضای تخریب و پرخاشگری رواج پیدا کند، چیزی است که انسان را از آینده جبهه انقلابی نگران میکند و نگرانی مهمتر آن است که در این فضای نامطلوب و دربرگیرنده حاشیهها، مطالبات واقعی و اولویتدار مردم بر زمین باقی بماند. نکته مهم دیگر که لازم است به آن توجه شود آن است که در کنار وزرای کارآمد، لازم است اتخاذ سیاستهای صحیح، اصلاح ساختارهای اقتصادی، تأمین منابع مالی و اداره منسجم و قوی تیم اقتصادی نیز مدنظر قرار گیرد. این نکته از این منظر حائز اهمیت است که در نظر بیاوریم وزرا هرچند به لحاظ ویژگیهای شخصی برجسته باشند، اما بدون این الزامات راه بهجایی نخواهند برد. (نویسنده: عزیز غضنفری)
▼گزارش روز
صندلی خالی نشان از اقتدار ماست
انتشار تصویر جنجالی سفیران روسیه و انگلیس با یک صندلی خالی، موجی از اعتراض را بین کاربران مجازی در حالی به راه انداخت. این عکس تداعیکننده تصاویر کنفرانس تهران در سال ۱۹۴۳ بود که بدون اطلاع رژیم پهلوی، استالین، روزولت و چرچیل در تهران جمع شدند تا در مورد جنگ جهانی دوم تصمیم بگیرند که نشان از عمق ذلت و حقارت رژیم پهلوی داشت؛ یادآوری آن فاجعه تاریخی با عکس کذایی، احساسات ملت سربلند ایران را جریحهدار کرد.
گزارههای خبری: انتشار عکس شبیهسازی شده سفرای روسیه و انگلیس با کنفرانس تهران در سال 1943، واکنش قاطع مسئولین ارشد نظام را نیز در پی داشت: 1- دکتر قالیباف، رئیس مجلس گفت: «اقدام دور از ادب سفرای روسیه و انگلیس باید بهسرعت توسط وزارت خارجه پیگیری شود. هر دو سفیر باید فوراً بهطور رسمی بابت اقدام انجامشده عذرخواهی کنند، در غیر این صورت اقدام قاطع دیپلماتیک ضروری خواهد بود». 2- ظریف، وزیر امور خارجه نیز توئیت زد: «لازم است یادآور شوم که اوت ۲۰۲۱، نه اوت ۱۹۴۱ است و نه دسامبر ۱۹۴۳. مردم ایران نشان دادهاند که سرنوشت آنها هرگز نمیتواند برآمده از تصمیمات سفارتخانههای خارجی باشد». 3- امیر عبدالهیان، چهره پیشنهادی رئیسی برای وزارت خارجه نیز در توئیتی نوشت: «اقدام غیردیپلماتیک دو سفیر خارجی در تهران، افکار عمومی را در ایران مکدر کرده و نشاندهنده بیتوجهی به آداب دیپلماتیک و غرور ملی مردم غیور ایران است. اصلاح و جبران سریع این خطا، ضرورت دارد». 4- در ادامه ماجرا، سفرای انگلیس و روسیه به وزارت امور خارجه فراخوانده شدند که نشانه مسلم استقلال سیاسی امروز ایران بود. این دو سفیر در بیانی مشترک، ضمن ابراز احترام به ملت بزرگ ایران، گفتند، هیچگونه قصد و نیت سوء ضدایرانی نداشتهاند و سفرا درصدد بودهاند تنها اتحاد روسیه و بریتانیا علیه آلمان نازی در زمان جنگ دوم جهانی را یادآوری کنند. سفیر روسیه ضمن تأکید بر روابط راهبردی و مراودات عمیق و دوستانه بین دو کشور، تصریح کرد: «از اینکه انتشار این عکس باعث سوءتفاهم و رنجش خاطر مردم کشور دوست، ایران شده، متأسفم».
گزارههای تحلیلی: قدر مسلم، این تصویر ربطی به رخ کشیدن قدرت در برابر ایران مقتدر نمیتواند داشته باشد و صرفاً یک یادآوری تاریخی است؛ چراکه عکس دو سفیر از بعد سیاسی، هیچ شباهتی به عکس اول ندارد؛ ایران، امروز در جایگاهی قرار دارد که نهتنها آنها تصمیمگیران نظم و امنیت امروز منطقه نیستند، بلکه انگلیسیها باید بابت آزاد کردن نفتکش خود التماس کنند، افسران آمریکایی دستگیرشده روی ناو گریه میکنند و روسیه به قدرت ایران در منطقه اذعان دارد؛ ایران ۲۰۲۰ هیچ شباهتی به ۱۹۴۳ ندارد. از سوی دیگر این عکس حاوی این پیام نهفته است که همانگونه که جمهوری اسلامی ایران دست ابرقدرتی چون امریکای متجاوز و زورگو را نهتنها از کشور، بلکه در منطقه کوتاه و قطع کرد، میتواند دست هر کشوری که به خاک و ناموس این مملکت چشم دوخته باشد را نیز قطع کند. (نویسنده: محمد میری)
🔥 موضوع: جلاد دشت کربلا‼️
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
✳️ شمر در جنگ صفین حاضر بود و در شمار
شیعیان لشكریان امام علی علیه السلام، شجاعت
از خود نشان داد. او در این جنگ به دلیل درگیری
با «ادهم بن محرز باهلی»، به سختی مجروح
شد(تاریخ الطبری، ج 5، ص 28؛ شرح نهج
البلاغه ابن ابی الحدید، ج 5، ص 213)
👈او 16 بار با پای پیاده به مکه رفت و شبها
به تهجد و شب زنده داری معروف بود با تمام
اینها عاقبت شد جلاد دشت کربلا.
✳️گزاره های تحلیلی:
☑️ اولا: شمر بن ذی الجوشن، نخستین و آخرین
بدطینت جهان نبوده و نیست. زمین، هیچگاه
خالی از شمرها نبوده و نیست و نخواهد بود،
چونان كه هیچ زمانی، زمین خالی از حجت و
نیك نامان نبوده است. ممكن است در جهان پر
از اضطراب، حسین بن علی ها كم باشند، اما
رسوایی و نفرین حق طلبان همواره عاقبت بد
اندیشی و بد خواهی امثال شمر است.
☑️ ثانیا: با علی در بدر بودن شرط نیست؛
ای برادر نهروان در پیش روست. اگر قرار
است جمهوری اسلامی ایران ،حضور مقتدرانه
و عزتمند در عرصه و صحنه داخلی و بینالملل
داشته باشد، جز با اراده انقلابی امکان پذیر
نیست. اراده انقلابی ، مقطعی و تابع زمان خاص
نیست. به عبارتی در اراده انقلابی نگاه منفعتی
حمل نمی شود.
👈تاریخ صدر اسلام و تاریخ انقلاب اسلامی
ایران از ابتدا تاکنون از این کج رفته ها کم ندیده
است؛ چه اصحاب حضرت رسول(ص) که در
جنگ صفین در مقابل امام زمان خویش شمشیر
کشیدند و چه برخی جا ماندگان انقلابی، که فکر
کردند چون برای انقلاب زحمت کشیده و زندان
رفته اند پس طلبکار انقلاب گردیده اند.
✳️رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب
فرمودند: «وسوسهی مال و مقام و ریاست، حتّی
در عَلَویترین حکومت تاریخ یعنی حکومت خود
حضرت امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) کسانی را
لغزاند، پس خطر بُروز این تهدید در جمهوری
اسلامی هم که روزی مدیران و مسئولانش
مسابقهی زهد انقلابی و سادهزیستی میدادند،
هرگز بعید نبوده و نیست.»
✅ #بسته_خبری
1️⃣ رییس بیمارستان رسول اکرم (ص): تفاوت پیک پنجم با پیکهای قبلی به ماهیت سویه دلتا وابسته است که هم میزان سرایت بسیار بالایی دارد و قدرت درگیری ریوی هم در آن به نسبت سویههای قبلی بیشتر است.
2️⃣ حجتالاسلام منتظری دادستان کل کشور با ارسال نامهای به بانکهای کشور ضمن هشدار در خصوص هرگونه عملیات منجر به بروز ربا در مؤسسات مالی، از تعقیب عاملان عملیات ربا در بانکها خبر داد.
3️⃣ عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه ایران خطاب به جانسون: انگلیس تلاش میکند برای پرداخت بدهیهای خود به ایران که بیش از ۴۰ سال به طور غیرقانونی نگاه داشته است، از ایران باجخواهی کند. این هرگز اتفاق نخواهد افتاد.
#روشنگری
#ثامن