◀️ نشست علمی "جایگاه علوم عقلی در گام دوم انقلاب" برگزار شد.
پیش نشست همایش ملی "جایگاه حکمت اسلامی در انقلاب اسلامی" با عنوان "جایگاه علوم عقلی در گام دوم انقلاب" پنج شنبه ۴ مهر ۱۳۹۸ در سالن اجتماعات مجمع عالی حکمت اسلامی با حضور حجج اسلام و المسلمین حمید پارسانیا و عبدالحسین خسروپناه و دبیر علمی حجت الاسلام والمسلمین سید احمد غفاری برگزار شد.
🔹در ادامه مروری خواهیم داشت بر خلاصه ای از مباحث مطرح شده:
🔸در ابتدای این نشست حجت الاسلام دکتر سید احمد غفاری قره باغ، دبیر علمی نشست طی سخنانی ضمن تشکر از مجمع عالی حکمت اسلامی به سبب ورود به بحث مهم بیانیه گام دوم انقلاب گفت: امتداد آموزه های حکمی و عقلانی در اندیشه اسلامی و تأثیرگذاری آنها در اندیشه سیاسی انقلاب اسلامی انکارناپذیر هست. رهبران بزرگوار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) و خلف صالح ایشان رهبر معظم انقلاب اسلامی با صراحت به تأثیرگذاری اندیشه حکمی و عقلانی اسلامی در آموزه های سیاسی انقلاب اسلامی تصریح فرمودند. این نشست تلاش خواهد کرد با رویکرد تحلیلی به مؤلفه های بنیادین در این زمینه اهتمام بورزد.
🔹غفاری در ادامه سخنانش افزود: به بنیادی ترین عامل در اندیشه اسلامی که یک عامل معرفت شناختی هست خواهم پرداخت. به نظر می رسد ریشه ای ترین عامل در تفکیک اندیشه اسلامی و اندیشه غربی نحوه مواجهه اندیشه سیاسی اسلام با هویت عقل هست، تقابل بنیادی میان عقل مدرن (غربی) در تمدن غربی و عقل در فرهنگ و اندیشه اسلامی که بنیاد همه تفاوتها و فاصله ها میان دو تمدن اسلامی و غربی هست. امتداد این دو در تکون علوم اسلامی و انسانی و امتداد این دو در ابعاد اجرایی و سیاستگذاری قابل پی گیری هست. استدعا دارم که استاد راجع به نکات مفهومی عقل مدرن و عقل الهی(عقل در فرهنگ اسلامی) افاضه بفرمایند.
🔸در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین دکتر حمید پارسانیا عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع) به ارائه سخن پرداخت و گفت: در گام دوم انقلاب که بیشتر ناظر به استقرار انقلاب هست با خصوصیتی که انقلاب اسلامی ایران دارد که به یک انقلاب سیاسی محدود نمی شود، هر چند که نقطه عطف آن در یک افق سیاسی ظاهر و آشکار شده است. هر انقلاب اجتماعی قاعدتا باید در عرصه سیاست بروز و ظهور داشته باشد. این انقلاب صرفا اقتصادی و یا ناظر به بخش و نهادی از نهادهای اجتماعی نیست، بلکه انقلاب همه جانبه ای است که شکل تمدنی و فرهنگی دارد. برخلاف انقلاب هایی که طی قرن بیستم نوعا انجام می شد و اغلب آنها الگویی از فرهنگ و تمدنی را می گرفت که برای مقابله با حضور استعماری آنها پدید می آمد، یعنی انقلابهای ضد استعماری بود.
🔹وی با بیان اینکه انقلابهای سیاسی استقلال طلبانه بود اما در قالب ایسمها و مکاتب مدرن در جهان دو قطبی آن روز که بلوک شرق و غرب بود شکل میگرفت، اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران، انقلاب تکبیر بود، انقلاب توحید بود. انقلاب فرهنگ و تمدن اسلامی بود. بعد از بیش از دویست الی سیصد سال هجومی که از ناحیه جهان مدرن و جهان غرب در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در آن واقع شده بود. در واقع نقطه عطفی بر این مقاومت بود...
ادامه در...
✅http://hekmateislami.com/?p=9500
@hekmateislami
کلاس: شرح منازل السائرین
استاد: جناب آقای محمد حسن حشمت پور
زمان:پنجشنبهها ساعت 10:30-9
مکان : مدرسه فیضیه مدرس حضرت معصومه (س)
تاریخ شروع: 1398/06/28
@hekmateislami
کلاس: صحیفه سجادیه
استاد: جناب آقای محمد حسن حشمت پور
زمان:پنجشنبهها ساعت 12-10:30
مکان : مدرسه امام کاظم (ع)
تاریخ شروع: 1398/06/28
@hekmateislami