هدایت شده از رسانه مجمع عالی حکمت اسلامی
سخنرانی آیت الله جوادی آملی در دهمین گردهمایی اساتید علوم عقلی.mp3
11.47M
◀️ بیانات ارزشمند حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در دهمین گردهمایی اساتید علوم عقلی
🔹چهارشنبه 22 آبان ۹۸
🔸مجمع عالی حکمت اسلامی
@mediahekmat
◀️یکصد و نود و سومین جلسه گروه علمی کلام مجمع عالی حکمت اسلامی با موضوع " نقد و بررسی شبهه خدا به مثابه موجود رخنه پوش"با ارائه آقای دکتر عبدالرئوف افضلی– سه شنبه 19 آذر 98 :
⏪نکات مقدماتی استاد رضانژاد:
هاوکینگ فیزیکدان برجسته معاصر انگلیسی و مدیر تحقیقات کیهان شناسی نظری دانشگاه کمریج است و در سال ۱۳۹۶ از دنیا رفته است وی در سال ۱۷ سالگی به کالج وارد شد و به اختر فیزیک علاقهمند شد و دوست داشت آغاز و انجام کیهان را بررسی کند، چند سال بعد در اثر حادثهای معلول شد و مقداری از حافظه خود را از دست داد البته در ۲۱ سالگی تشخیص داده شد که وی بیماری ALS دارد و این باعث تضعیف ماهیچههایش و ایجاد معلولیت او شد. وی همچنین ازدواج کرد و در ۱۹۶۷ دارای فرزند شد.
رساله دکتری وی با نام «خواص جهانهای در حال بسط» بود که از آن دفاع کرد. او آثار متعددی داشته است، ۱۵ کتاب؛ یکی به نام طرح بزرگ است که در ۲۰۱۰ چاپ شد که به پرفروشترین شرکت کتاب آمازون تبدیل شد. کتابچه " تاریخچه مختصر زمان" وی هم از پر فروشترین کتب انگلستان شد. در مورد هوش مصنوعی دیدگاهی داشت که آن را تهدیدی برای نژاد بشر میدانست که البته خود وی از این نوع فنآوریها برای سخن گفتن استفاده میکرد.
از دستاوردها و نظریات وی، نظریه جهانی بدون مرز است. مقاله ای در مورد رابطه سیاهچالهها و قانون ترمودینامیک از آثار وی است که نشان داد سیاهچاله ها ابدی نیستند و پس از مدتی به واسطه حرکت ذرات و خروج آن ها به حالت تبخیر روی آورده و نابود میشود، پس سیاهچالهها امواجی از خود تابش میکند که تابش هاوکینگ خوانده میشود .
هاوکینگ در سال ۲۰۰۷ گام مهمی در سفر به فضا برداشت و فرصتی برای محیط بدون گرانش تجربه کرد تجربه بیوزنی در فضا در این شرایط تجربه میشد . او در شرایطی که با حالت سقوط و ایجاد بی وزنی ایجاد میکرد توانست لحظاتی از ویلچر جدا شود و حرکات ورزشی را با بدن معلول خود تجربه کند.
وی خطرات مختلف را برای زمین پیش بینی میکرد و میگفت اگر انسان به فضا نرود هیچ آیندهای ندارد در سخنرانی سال ۲۰۰۸ در ناسا بیان کرد امکان زندگی بیگانگان در جایی از جهان وجود دارد که ممکن است ساده و یا هوشمندانه باشد. در سال ۲۰۱۴ در مورد خطرات احتمالی هوش مصنوعی صحبت کرد فیلمی از زندگی هاوکینگ ساخته شد وی افتخارات و جوایزی دارد و پاپ پل ششم به او مدال طلای علوم را داد . مدال آلبرت انیشتین را هم دریافت کرد. در ۱۹۸۰ رتبه فرمانده امپراطوری بریتانیا دریافت کرد، در سال ۲۰۰۹ بالاترین مدال یعنی مدال آزادی ریاست جمهوری در آمریکا را دریافت کرد ولی جایزه نوبل دریافت نکرد. در سن ۷۶ سالگی در سال ۲۰۱۸ در کمبریج درگذشت. بیشترین مباحث اعتقادی وی در مورد نقش خدا در آفرینش است.
استاد افضلی:
تاریخچه جهان و طرح بزرگ دو کتاب مهم وی هستند که مسائل فیزیک را به زبان خیلی ساده بیان کرده است و عموم میتوانند از آن استفاده کنند. مردم در جهان فعلی، نسبت به علم توجه ویژه دارند و به یافتههای علمی را به دید قبول مینگرند . از طرفی هاوکینگ در ردیف امثال نیوتون و ... است، پس وقتی وی وجود خدا را انکار میکند تأثیر بدی در محیط علمی دارد و در محیط ما نیز آثار ترجمه ای وی نشر و مطرح شده است.
ادامه در ...
✅http://hekmateislami.com/?p=9953
@hekmateislami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹درس گفتار
🔸فلسفه سیاسی فارابی
🔺جناب آقای دکتر علیرضا صدرا
▫️یکشنبه، دوشنبه 24 و 25 آذر
ساعت 17:30 الی 18
🔸کاری از مجمع عالی حکمت اسلامی و شبکه چهار سیما
@hekmateislami
مجمع عالی حکمت اسلامی
🔹درس گفتار 🔸فلسفه سیاسی فارابی 🔺جناب آقای دکتر علیرضا صدرا ▫️یکشنبه، دوشنبه 24 و 25 آذر ساعت 17:30
🔹درس گفتار
🔸فلسفه سیاسی ابن سینا
🔺حجت الاسلام والمسلمین دکتر یار علی فیروزجایی
▫️سهشنبه، چهارشنبه 26 و 27 آذر ساعت 17:30 الی 18
🔸کاری از مجمع عالی حکمت اسلامی و شبکه چهار سیما
@hekmateislami
◀️بیست و هشتمین جلسه کارگروه علمی حکمت عملی مجمع عالی حکمت اسلامی با موضوع "ماهیت عقل نظری و عقل عملی در اندیشه فارابی"با ارائه حجت الاسلام محمد علی نوری– یکشنبه 24 آذر 98 :
🔹قوه ناطقه، قوه ویژه انسان است که با لحاظ اینکه به حیطه نظر و شناخت مربوط است یا به حیطه عمل و کنش انسانی، به نظری و عملی تقسیم میشود. در نگاشتههای حکماء برای عقل نظری و عقل عملی سه تعریف ذکر شده که یکی از آن ابن سینا است و دیگری از آن خواجه طوسی و برخی دیگر مانند غزالی است و سومی از آن بهمنیار و برخی دیگر مانند قطب رازی است. سخنان فارابی درباره ماهیت و کارکرد قوای ناطقه انسانی گرچه در ظاهر یکسان نیست و در جاهایی ممکن است با یکدیگر ناسازگار به نظر آیند، ولی با تحلیل این سخنان می توان نشان داد که اندیشه وی در این باره همانند دیدگاه بوعلی است که عقل نظری را مُدرِک همه کلیات اعم از نظری و عملی و عقل عملی را مُدرِک جزئیات عملی می داند و البته عقل عملی جزئیات عملی را از کلیات عملی ادراک شده با عقل نظری، استنباط میکند و سپس چگونگی تحقق آنها را نیز مدیریت میکند تا غرض اختیاری انسان حاصل گردد.
با بررسی سخنان فارابی به دست میآید که در نگاه وی حوزه پدید آمدن افعال ارادی انسان که حوزه شناخت جزئیات عملی با هدف ایجاد آنها در خارج است، متفاوت با حوزه شناخت حقایق کلی است که انسان تنها از آنها شناخت پیدا میکند و توان ایجاد آنها در خارج را ندارد. فارابی از این سخن نتیجه میگیرد که بنابراین قوای مُدرِکه آنها نیز متفاوت هستند. قوه درک کننده هم حکمت نظری و هم حکمت عملی که علم هستند و کلیات علمی را شامل میشوند و در شمار فضائل نظری جای دارند، عقل نظری است؛ ولی قوه عهدهدار شناخت جزئیات مربوط به رفتار ارادی انسان و پیاده کردن این جزئیات در صحنه عمل، عقل عملی است. البته فارابی تذکر میدهد که حیطه افعال ارادی انسان همه فعالیّتهای عملی او اعم از صنایع و فنون و نیز افعال نیک و بد تامین کننده سعادت و شقاوت بشر را در بر میگیرد. با مقایسه سخنان فارابی با گفتار ارسطو در کتاب اخلاق نیکوماخوس میتوان نشان داد که دیدگاه فارابی درباره ماهیت و کارکرد قوای ناطقه انسانی، از دیدگاه ارسطو تاثیر پذیرفته است.
✅http://hekmateislami.com/?p=9977
@hekmateislami