💢روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢نشست نقد و بررسی کتاب «اصول الهیات» برگزار میشود.
🔷به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، جلسه نقد و بررسی کتاب «اصول الهیات» اثر مشهور «پروکلوس» در روز سهشنبه 13تیرماه 1402 از ساعت 13-10، در محلّ مؤسسه و به صورت حضوری و مجازی برگزار میگردد.
🌎لینک حضور مجازی:
https://irip.ac.ir/u/136
💢به اطلاع میرساند، در این نشست، علاوه بر مترجم محترم، دکتر امیرحسین ساکت، اساتید ذیل نیز حضور و سخنرانی خواهند داشت:
1. دکتر سعید بینای مطلق از دانشگاه اصفهان
2. دکتر محمدرضا بهشتی از دانشگاه تهران
3. دکتر رضا کورنگ بهشتی از دانشگاه اصفهان
📎اخبار تکمیلی:
https://www.irip.ac.ir/fa/news/591
💢برگزاری نشست علمی «حکمت و غدیر» در شعبه قم مؤسسه
🔷به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، نشست علمی «حکمت و غدیر»، از «سلسلهنشستهای علمی در مناسبتهای حکمی»، به مناسبت «عید سعید غدیر خم»، در روز چهارشنبه 14 تیرماه 1402، ساعت: 10- 12، در شعبه قم مؤسسه برگزار میشود.
🌏لینک برگزاری مجازی:https://irip.ac.ir/u/14r
📎برای کسب اطلاع بیشتر لینک زیر را ببینید:
https://www.irip.ac.ir/fa/news/592
◾️خانم دکتر مینو حجت، عضو محترم هیئت علمی مؤسسه، خبر درگذشت مادرِ محترمتان موجب تأثر همکارانتان گردید. رحلت ایشان را به سرکارعالی و سایر بازماندگان آن مرحومه تسلیت عرض مینماییم. برای ایشان از درگاه حق تعالی آمرزش و برای شما و خانواده محترم صبر جمیل و اجر جزیل خواهانیم.
🔹روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
💢برگزاری نشست علمی «حکمت و غدیر» در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
🔷به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، نشست علمی «حکمت و غدیر»، از «سلسلهنشستهای علمی در مناسبتهای حکمی»، به مناسبت «عید سعید غدیر خم»، در روز سهشنبه 13 تیرماه 1402، ساعت: 10- 08، در محلّ مؤسسه برگزار میشود.
🌏لینک برگزاری مجازی:
https://irip.ac.ir/u/14r
📎برای کسب اطلاع بیشتر لینک زیر را ببینید:
https://www.irip.ac.ir/fa/news/593
💢دیدار و گفتگوی دکتر سیداحمد غفاری با معاونت پژوهشی، آموزشی، و فناوری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
🔷به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، در روز چهارشنبه 1402/04/07، حجتالاسلام و المسلمین دکتر سیداحمد غفاری قرهباغ، معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی مؤسسه، در ضمن دیدار و نشست کاری با حجتالاسلام و المسلمین دکتر سیدرضا حسینی، معاونت پژوهشی، آموزشی، و فناوری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، مقرّر نمودند تعاملات و همکاریهای جدّی میان مؤسسه و پژوهشگاه در دستور کار قرار گیرد.
🔶در این نشست، طرفین تأکید ویژهای بر همکاریهای مشترک بین معاونتهای پژوهشی دو مرکز داشته و یکی از موضوعات مهمی را که مورد بحث قرار دادند، فراهم آوردن سازوکار تسهیلِ شکلگرفتن طرحهای پژوهشی خارج از سازمان برای اعضای هیئت علمی بود که مورد توافق یکدیگر واقع شد.
🔹انتقال تجربیات مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در زمینه آییننامههای پژوهشی، پژوهانه، و ارتقاء از دیگر موضوعاتی بود که در دستور کار قرار گرفت.
🔹طرفین بر لزوم همکاریهای گسترده و مشترک تأکید کرده و از جمله در خصوص همایش ملی «واقعگروی معرفتی در فلسفه اسلامی و چالشهای پیشرو» که در تاریخ 15 و 16 بهمنماه 1402 توسط گروه فلسفه اسلامی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و با همکاری و حمایت دانشگاهها و مراکز پژوهشی داخلی و خارجی، برگزار خواهد شد، برنامهها و اقداماتی را مورد موافقت قرار دادند.
📎ادامه خبر:
https://www.irip.ac.ir/fa/news/594
💢دکتر قاسم پورحسن عنوان کرد: امامت به اعتقاد علامه طباطبایی مسالهای درونی، تکوینی، و باطنی است.
🔶دکتر قاسم پورحسن، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در نشست علمی «حکمت و غدیر» که به همت گروه فلسفه اسلامی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران صبح روز سهشنبه 13 تیرماه در سالن دکتر نصر مؤسسه برگزار شد، با اشاره به دیدگاههای مختلفی که نسبت به مساله امامت و جانشینی در تاریخ اسلام و در میان اندیشمندان و فلاسفه مطرح شده است، گفت: امامت به اعتقاد علامه طباطبایی مساله درونی، تکوینی، و باطنی است.
🔷دکتر «قاسم پورحسن» در این نشست که با موضوع «مساله امامت انتصابی یا انتخابی از منظر عقل» سخنرانی میکرد، با طرح مقدمهای ناظر بر کتاب «المِلَل و النِحَل» تالیف «محمدبن عبدالکریم شهرستانی» گفت: او در این اثر بیان می کند که با امر دشواری در باب امامت روبه رو هستیم و حجم قلم و شمشیر که به این دلیل رفت در هیچ مساله ای در اسلام نرفت، او تاکید می کند که این مولفه ها هرکدام مستنداتی دارند.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی افزود: همچنین «محمد عبدو» دو شاگرد دارد که یکی از آنها «علی عبدالرازق» نام دارد که در ایران به نام عبدالرزاق می شناسیم، عبدالرازق کتابی با عنوان «الإسلام و أصول الحکم» دارد و در این اثر به طور کلی وجوب علیالله را رد می کند، جالب است که در این تالیف پیش از انقلاب مقدمههایی توسط علما زده شد و تمجیدش کردند، اما در مقابل «رشیدرضا» کتابی با عنوان «الخلافة، او، الامامةالعظمی» دارد که ...
📎ادامه خبر:
https://www.irip.ac.ir/fa/news/595
💢گزارش تصویری از نشست نقد و بررسی کتاب «اصول الهیات» پروکلوس
🔷نشست نقد و بررسی کتاب «اصول الهیات» پروکلوس در روز سهشنبه 13تیرماه 1402 از ساعت 13-10، در محلّ مؤسسه و به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
🔶در این برنامه، دکتر سعید بینای مطلق از دانشگاه اصفهان، دکتر محمدرضا بهشتی از دانشگاه تهران، دکتر رضا کورنگ بهشتی از دانشگاه اصفهان، و مترجم اثر، دکتر امیرحسین ساکت از دانشگاه شهید بهشتی، به ارائه دیدگاههای خود پرداختند.
📎لینک خبر:https://www.irip.ac.ir/fa/news/596
💢فراخوان بیست و پنجمین جشنواره جوان خوارزمی
https://eitaa.com/hekmatfalsafe