موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
💢دو رسالۀ فلسفی ـ عرفانی «تحفۀ سلیمانی» و «سؤال و جواب» به ضمیمۀ نسخهبرگردان رسالۀ ترکی «عقاید اولی
📌دو رسالهاى که در کتاب حاضر به علاقهمندانِ فلسفه و عرفان اسلامی تقدیم میشود، «تحفۀ سلیمانی» و «سؤال و جواب» نام دارد.
«تحفۀ سلیمانی» در اصل نوشتۀ شیخ محمود بن برهانالدین بن جمالالدین علی بن شیخ زاهد گیلانی از عارفان طریقت زاهدیه و صفویه و از نوادگان شیخ زاهد گیلانی (ف 700) و شیخ صفیالدین اردبیلی (ف 735) است.
شیخ محمود زاهدى در بیان باورهاى کلامی و طریقتیِ خود و پدران و اجدادش رسالهای مختصر به زبان ترکی نوشته و آن را «بیان عقاید اولیاءالله» (یا بر اساس نسخه ترکی: «عقاید اولیاء سبعه») نام نهاده است. او در این رساله، که به تقاضاى جمعی از «خواص» و بهویژه فرزندش شیخزاده ملکطیفور نوشته شده، عقاید شیخ زاهد گیلانی و شیخ صفیالدین اردبیلی و سایر مشایخ سلسلۀ زاهدیه و صفویه و برخی سخنان ایشان را نقل کرده است. رسالۀ «بیان عقاید اولیاءالله» را بعدها در اواخر سده یازدهم هجری یکی از نوادگان نویسنده به نام محمدرفیع زاهدى معروف به پیرزاده به زبان فارسی برگردانده و آن را به نام شاه سلیمان صفوی (ف 1105) «تحفۀ سلیمانی» نامیدهاست؛ یعنی همین رسالهاى که در کتاب حاضر تصحیح و تحقیق شده است. مترجم در ترجمۀ خود، بخشی از سخنان استادش ملارجبعلی تبریزی (ف 1080) را نیز به کتاب افزوده است.
از اصلِ ترکیِ رسالۀ «بیان عقاید اولیاءالله»، که گویا تاکنون منتشر نشده باشد، یک نسخۀ خطی در کتابخانۀ آستان قدس رضوى به شمارۀ 640 وجود دارد. عنوان رساله در نسخۀ ترکی «عقاید اولیاء سبعه» است. با توجه به اهمیت این نسخۀ خطی، نسخهبرگردان (فاکسیمیله) آن در پایان کتاب حاضر منتشر میشود.
رسالۀ دیگری که در اینجا نامش «سؤال و جواب» گذاشته شده است، رسالهاى است کوتاه که در کنار «تحفۀ سلیمانی» در یک مجموعۀ خطی قرار گرفته است. این رساله نه عنوان دارد و نه نام نویسنده، ولی با توجه به محتواى آن به نظر میرسد رسالۀ دیگرى از شیخ محمود زاهدى باشد که محمدرفیع پیرزاده آن را نیز به فارسی ترجمه کرده و همچون «تحفۀ سلیمانی» پارهاى از افادات استادش ملارجبعلی تبریزى را نیز به آن افزوده است.
با توجه به اینکه این رساله، برخلاف «تحفۀ سلیمانی»، آغازه و انجامه ندارد، بعید نیست که بخشهایی پراکنده یا گزیدههایی از برخی پرسشها و پاسخهایی باشد که مریدان از محمود زاهدى پرسیدهاند. گویا این پرسشها و پاسخها به همین شکل باقی مانده و صورت نهاییِ رسالهاى مستقل به خود نگرفته است. در این رساله موضوعهاى مختلفی مورد پرسش قرار گرفته است و درمجموع بیستواندى سؤال مطرح شده که به فراخورِ هر سؤال جوابهاى کوتاه و بلندى داده شده است.
دو رسالهٔ حاضر علاوه بر اطلاعات ارزشمندی که از تاریخ و باورهای طریقت زاهدیهٔ صفویه در اختیار ما میگذارند، بخش مهمی از اندیشههای ملارجبعلی تبریزی را نیز ارائه میکنند.
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢 حکایات الصوفیة؛ تصحیح و تحقیق سه گزیدۀ کهن از کتاب حکایات الصوفیة و گردآوری حکایات پراکندۀ ابنباکویه از منابع تاریخی و عرفانی | نوشتهٔ ابوعبدالله محمّدبن عبداللهبن باکویه شیرازی | تصحیح و تحقیق و گردآوریِ اکبر راشدینیا | انتشارات مؤسسۀ پژوهشی حکمت و فلسفۀ ایران | ۳۸۲ صفحه | قطع وزیری | جلد سخت سلفون | چاپ اول ۱۴۰۱ | ۱۷۰,۰۰۰ تومان
🌐سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، شبستان، راهرو ۲۳ ، غرفۀ ۱۶
▪️لینک خرید از نمایشگاه مجازی کتاب تهران: https://www.irip.ac.ir/u/14g
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
💢 حکایات الصوفیة؛ تصحیح و تحقیق سه گزیدۀ کهن از کتاب حکایات الصوفیة و گردآوری حکایات پراکندۀ ابنباک
ابوعبدالله محمد بن عبدالله بن عبیدالله معروف به ابنباکویه شیرازى (متوفی ۴۲۸) یکی از صوفیان بزرگ سدۀ چهارم و پنجم است که بیش از همه با حکایاتی که از صوفیان قبل از خود روایت کرده شناخته شده است. وی از شاگران ابوعبدالله محمد بن خفیف شیرازی (متوفی ۳۷۱) بوده و در نیشابور بعد از ابوعبدالرحمن سلمی (متوفی ۴۱۲) در خانقاه وی بر مسند شیخی نشست. خواجه عبدالله انصاری و استاد ابوالقاسم قشیری و ابوعلی فارمدی و ابوالفضل محمد بن علی سهلگی بسطامی و جمعی دیگر از صوفیان مشهور آن زمان همه از شاگردان وی بودند.
حکایات الصوفیۀ ابنباکویه برخلاف بعضی از تذکرههای عرفانی که بر مبنای اطلاعات شفاهی و متعارض و متناقض با اطلاعات تاریخی و صرفاً جهت تکریم و تعظیم مشایخ و بزرگان تصوف توسط مریدان و علاقهمندان آنها نگارش یافتهاند، با اهتمام بر نقل حکایات مستند چهرهای واقعی و منصفانه از صوفیان نخستین بر ما ترسیم کرده است. این کتاب از مهمترین منابع شناخت صوفیان سدههای نخستین بوده و در دسترس بیشترِ مورخان و سیرهنویسان و نویسندگان طبقات صوفیه سدۀ پنجم به بعد قرار داشته و بخشهایی از آن را در آثار خود نقل کردهاند. متأسفانه این کتاب ارزشمند ـ تا جایی که اطلاع داریم ـ در گذر زمان از بین رفته و تاکنون هیچ گزارشی از آن در فهرست کتابخانههای جهان ارائه نشده است. آنچه از این کتاب بهجای مانده چند گزیدۀ کوتاه و حکایات پراکندهای است که در لابهلای کتابها از ابنباکویه روایت شده است.
در این مجموعه سه نسخۀ کهن از گزیدههای بهجایمانده از کتاب حکایات الصوفیه تصحیح و تحقیق شده و با بررسی نزدیک به صد عنوان کتاب عرفانی و تاریخی و گردآوری حکایاتِ روایتشده از ابنباکویه سعی شده است گامی در جهت بازسازی این اثر مهم و مرجع بینظیر در شناخت صوفیان سدههای نخستین برداشته شود.
اکبر راشدینیا پیش از این چندین متن مهم عرفانی را تصحیح و منتشر کرده است، از جمله تبیین المقامات و تعیین الدرجات از علاءالدوله سمنانی و فتح مفتاح الغیب از قطبالدین ازنیقی و خطبهٔ قاصعهٔ امیرالمؤمنین علیه السلام که از روی نسخهای به خط صدرالدین قونوی تصحیح شده است.
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢 الأنوار الإلهیة | نوشتهٔ شمسالدین سمرقندی | تصحیحِ غلامرضا دادخواه | انتشارات مؤسسۀ پژوهشی حکمت و فلسفۀ ایران | ۲۰۸ صفحه | قطع رقعی | کاغذ بالکی | جلد سخت سلفون | چاپ اول ۱۴۰۱ | ۸۰,۰۰۰ تومان
📌 الأنوار الإلهیة یکی از آخرین آثار منطقی و کلامی شمس الدین سمرقندی (د. 722ق.) است. این کتاب به درخواست دولتمردی فاضل به نام ”فلک الدین“ ابو المعالی عبد الله بن علاء الدین علی بن محمد تبریزی نوشته شده که ابن فوطی (ق. 723ق.) وی را در تبریز ملاقات کرده و در مجمع الآداب خود به نیکی ستوده است. به دلائلی که در پیشگفتار مصحّح کتاب آمده، الأنوار احتمالاً در فاصلۀ سالهای 688 تا 690ق. (یا نهایتاً تا 695ق.) تالیف شده است.
کتاب الأنوار در سه مطلع (بخش) تنظیم شده است: منطق، مبادی علم کلام، و مسائل علم کلام. بخش منطق کتاب تا حدود زیادی چکیدۀ مباحثی است که نویسنده پیش از این در قسطاس الأفکار به آنها پرداخته است. دو بخش کلامی هم برگرفته از مطالب اثر مشهور نویسنده با عنوان الصحائف الإلهیة است. میان الأنوار و دیگر آثار منطقی و کلامی سمرقندی اما تفاوتهایی از نظر ساختار و درونمایه دیده میشود که شایسته است در پژوهشهای مربوط به اندیشۀ سمرقندی به درستی مورد توجه قرار گیرد.
🌐سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، شبستان، راهرو ۲۳ ، غرفۀ ۱۶
▪️لینک خرید از نمایشگاه مجازی کتاب تهران: https://www.irip.ac.ir/u/14h
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢 اصول الهیات | نوشتهٔ پروکلوس | ترجمهٔ امیرحسین ساکت از یونانی | به انضمام متن یونانی و شرح دادز | انتشارات مؤسسۀ پژوهشی حکمت و فلسفۀ ایران | ۴۴۸ صفحه | قطع وزیری | کاغذ بالکی | جلد سخت سلفون | چاپ اول ۱۴۰۱ | ۲۲۵,۰۰۰ تومان
🌐سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، شبستان، راهرو ۲۳، غرفۀ ۱۶
▪️لینک خرید از نمایشگاه مجازی کتاب تهران: https://www.irip.ac.ir/u/14f
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
💢 اصول الهیات | نوشتهٔ پروکلوس | ترجمهٔ امیرحسین ساکت از یونانی | به انضمام متن یونانی و شرح دادز |
اصول الهیات اثر جاودان پروکلوس، فیلسوف نوافلاطونی قرن پنجم میلادی، یکی از آخرین آثار بزرگ فلسفۀ یونانی است که بعدها به عالم اسلام و مسیحیت راه یافت و در تطور و تکامل فلسفههای اسلامی و مسیحی مؤثر بود. پروکلوس در این کتاب فلسفۀ خود را که تقریری از فلسفۀ نوافلاطونی متأخر است، در قالب نظامی استنتاجی تلخیص و تنظیم کرده است. وی همانند بسیاری از معاصران خود فیلسوفی التقاطی است و فلسفۀ او عمدتاً ترکیبی از اندیشههای افلاطون و افلاطونیان و تفسیری بر آنها است. با این حال ترکیب این عناصر فلسفی در هیئتی جدید و بدیع سهم خاص او در تاریخ فلسفه و حسن ختام فلسفۀ یونان است.
اصول الهیات نمونهای عالی از تلفیق عناصر فلسفی مختلف در یک دستگاه جامع منطقی است و از این حیث هیچیک از آثار یونانی با آن برابری نمیکند. اصول الهیات یک نظام جامع منطقی است که به تقلید از اصول هندسۀ اقلیدس به روش استنتاج هندسی تنظیم شده و احتمالاً اولین نمونه از نظامهای فلسفی است که نظایر آن بعدها در کتاب اخلاق اسپینوزا و پدیدارشناسی روح هگل مشاهده میشود. کتاب متشکل از 211 قضیه است و هر قضیه با یک اصل فلسفی آغاز میشود که در حکم فرضیهای است که باید به اثبات برسد. در مرحلۀ بعد همۀ احتمالات و شقوق ممکن به شیوۀ برهان خلف طرح و یکی پس از دیگری رد میشود و در نهایت تنها احتمال باقیمانده که همان اصل اول است، به اثبات میرسد. هر نتیجهای خود مقدمۀ قضایای بعدی قرار میگیرد و در نهایت از ترکیب آنها دستگاهی جامع و دقیق تشکیل میشود که کل هستی را دربرمیگیرد. کتاب شامل دو بخش اصلی است. بخش اول شامل طرح و اثبات بعضی از مهمترین اصول اندیشۀ یونانی و افلاطونی است که در حکم مقدماتی برای بخش دوم کتاب است. پروکلوس در بخش دوم که به توصیف سه اقنوم واحد و عقل و نفس اختصاص یافته، با استفاده از مقدماتی که در بخش اول به اثبات رسیده است، به تشریح سلسله مراتب موجودات و مناسبات میان آنها میپردازد.
اصول الهیات محل تلاقی سه سنت بزرگ فلسفۀ یونانی و اسلامی و مسیحی و از بزرگترین مجاری انتقال میراث یونانی به وارثان مسلمان و مسیحی است. این کتاب در نخستین قرون اسلامی به نام ارسطو و با عنوان مجعول خیر محض به عربی ترجمه و تلخیص شده و در کنار اثولوجیا یکی از منابع اصلی فیلسوفان مسلمان بوده است. معالوصف این کتاب تاکنون در تحقیقات فلسفۀ اسلامی کاملاً مغفول مانده و سهمی در بازسازی تاریخ فلسفۀ اسلامی نداشته است. مرور اجمالی مطالب کتاب حاکی از شباهت بسیاری از مفاهیم و مضامین آن به موضوعات اصلی فلسفۀ اسلامی و احتمال تأثیر آن بر فیلسوفان مسلمان است. سابقۀ بسیاری از مضامین فلسفۀ اسلامی به این کتاب بازمیگردد و قطعاً تحقیقات مستقل در آیندۀ نزدیک این مطلب را تأیید خواهد کرد. اصول الهیات حلقۀ مفقودۀ فلسفۀ اسلامی است و معرفی و تحلیل دقیق محتوای آن پرده از بسیاری از اسرار فلسفۀ اسلامی برخواهد داشت.
خیر محض بعدها در حدود قرن سیزدهم با عنوان Liber de Causis ( کتاب العلل) از عربی به لاتین ترجمه شد و تأثیری بزرگ بر فلسفۀ مدرسی مسیحی داشت. اما تأثیر بزرگ¬تر آن بر تفکر مسیحی پیش از آن و در حدود قرن ششم میلادی در آثار دیونوسیوس مجعول به وقوع پیوست. در حدود قرن ششم میلادی آثاری منحول و منسوب به دیونوسیوس آریوپاگی در اروپای مسیحی رواج یافت و بسیاری از فیلسوفان مسیحی تحت تأثیر آنها قرار گرفتند. تحقیقات جدید حاکی از آن است که این آثار در اصل تقریری از اصول الهیات پروکلوس بوده است.
ترجمۀ فارسی کتاب که اینک تقدیم خوانندگان گرامی می¬شود، ترجمه¬ای از اصل یونانی است که ضمناً با ترجمه¬های انگلیسی و آلمانی مقابله شده است. متن یونانی و ترجمۀ فارسی در کنار یکدیگر چاپ شده که امکان مقابلۀ مطالب را برای محققان فراهم می¬کند. معادل یونانی همۀ اصطلاحات در حاشیۀ صفحات ضبط شده و علاوه بر آن فهرست کاملی از آنها در پایان کتاب آمده است. همچنین مقدمه و توضیحات مترجم انگلیسی کتاب، ای. آر. دادز، برای مراجعه و استفادۀ خوانندگان ترجمه و به متن کتاب ضمیمه شده است.
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢 ردیه بر پروکلوس درباب قِدم عالم ۱ تا ۵ | نوشتهٔ فیلوپونوس | ترجمه و تحقیقِ میثم توکلیبینا | انتشارات مؤسسۀ پژوهشی حکمت و فلسفۀ ایران | ۳۳۶ صفحه | قطع وزیری | کاغذ بالکی | جلد سخت سلفون | چاپ اول ۱۴۰۱ | ۱۷۰,۰۰۰ تومان
▪️سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، شبستان، راهرو ۲۳، غرفۀ ۱۶
▪️لینک خرید از نمایشگاه مجازی کتاب تهران: https://www.irip.ac.ir/u/14d
🏷 فهرست و مقدمه فارسی ردیه بر پروکلوس درباب قِدم عالم
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢 اثولوجیا| با تعلیقات قاضی سعید قمی |نوشتهٔ افلوطین | با مقدمه و تصحیحِ سیدجلالالدین آشتیانی | ویراستار علمی: سیدمحمود یوسفثانی | انتشارات مؤسسۀ پژوهشی حکمت و فلسفۀ ایران | ۲۷۲ صفحه | قطع وزیری | کاغذ تحریر| جلد سخت سلفون | چاپ اول ۱۴۰۱ | 125000 تومان
📌 کتاب اثولوجیا از زمان ترجمه به زبان عربی در قرون نخستین اسلامی مورد توجه فلاسفه و حکیمان قرار گرفته و بر آن شرح و تعلیقههای گوناگون نوشته شده است. یکی از شارحان متأخر اثولوجیا قاضی سعید قمی، حکیم نامآور عصر صفوی است. شرح قاضی تنها مربوط به چهار میمر نخست از میمرهای دهگانة اثولوجیا است. استاد جلالالدین آشتیانی ضمن تصحیح تعلیقة قاضی سعید با استفاده از چند نسخة خطی، متن میمرهای چهارگانه را نیز در این مجموعه قرار دادهاند و مقدمههای مشروحی بر هر دو بخش نگاشتهاند که حاوی نکات عمیق و ارزشمندی است. از آنجا که به طبع پیشین کتاب اغلاط و اشتباهاتی راه یافته بود که اصلاح و تصحیح آنها را ناگزیر میکرد، در ویراست جدید با مراجعه به برخی نسخ خطیِ متن و شرح، تلاش شده است تا آن کاستیها برطرف و اصلاحات لازم اعمال گردد. علاوه بر این نمایههای چندگانهای به پایان کتاب افزوده شده است.
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢 سیر منطق | نوشتۀ ویلیام نیل و مارتا نیل | ترجمۀ مهدی عظیمی | انتشارات مؤسسۀ پژوهشی حکمت و فلسفۀ ایران | قطع وزیری | جلد سخت سلفون | چاپ اول ۱۴۰۱ |
| جلد اول| ۶۶۴ صفحه | ۲۴۰,۰۰۰ تومان|
| جلد دوم| ۵۴۴ صفحه | ۲۰۰,۰۰۰ تومان|
📌 «سیر منطق» عنوانِ فارسیِ پرآوازهترین کتاب تاریخ منطق، به نام The Development of Logic نوشتۀ ویلیام نیل (۱۹۹۰-۱۹۰۶) و - همسرش - مارتا نیل (۲۰۰۱-۱۹۰۹) است که به همت دکتر مهدی عظیمی، دانشیار دانشگاه تهران، از انگلیسی به فارسی برگردانده شده، و در حجمی بالغ بر ۱۲۰۰ صفحه، در دو مجلد، توسط انتشارات موسسۀ پژوهشی حکمت و فلسفۀ ایران منتشر شده است.
نویسندگان این کتاب، پساز ترسیم سیر منطقِ پیشا-ارسطویی، منطق ارسطویی، منطق مگارایی-رواقی، و منطق رومی-قرونوُسطایی، به واکاوی زمینههای ظهور منطق جدید در دوران رنسانس میپردازند؛ و سپس سیر منطق، فلسفۀ منطق، و فلسفۀ ریاضیات را نزد فرگه و اخلافش بررسی میکنند.
مترجم فارسیِ این اثر پیشگفتاری در باب شیوۀ ترجمه، روش گزینش و ساخت معادلهای فارسی، و نقد برخی از داوریهای تاریخی کتاب؛ و نیز پیگفتاری در شرح احوال و آثار نویسندگان، و گزارش و سنجش کلی کتاب حاضر، به متن افزوده است. تعلیقات توضیحی، واژهنامههای یونانی، لاتین، انگلیسی و آلمانی به فارسی، و نمایۀ جامع اصطلاحات، اعلام، و کتب، از دیگر افزودههای مترجم در راستای تسهیل کار خواننده است.
سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، شبستان، راهرو ۲۳ ، غرفۀ ۱۶
▪️لینک خرید جلد اول : https://www.irip.ac.ir/u/14k
▪️لینک خرید جلد دوم
https://www.irip.ac.ir/u/14l
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
به اطلاع استادان، محققان، دانشجویان و علاقهمندان علوم انسانی میرساند؛ طبق برنامه، دکتر محمد جواد ا
با عرض سلام و ادب خدمت سروران گرامی
فردا (سهشنبه) 26 اردیبهشت 1402 راس ساعت ۴ بعدازظهر جناب استاد بابک عالیخانی در غرفهٔ مؤسسه، حضور خواهند داشت.
از علاقهمندان دعوت به عمل میآید، برای آشنایی و گفتوگوی رودررو با ایشان در محل نمایشگاه بینالمللی کتاب، واقع در مصلی تهران حضور بههم رسانند.
آدرس غرفهٔ مؤسسه: سالن شبستان، راهروی 23، غرفه 16 (ستون 24)
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
⚫️
شهادت امام جعفر صادق «ع»؛ مرد آسمانی مدینه، چشمه جود و سخاوت
کوه حلم و بردباری، تجسم اخلاص و صبر
تسلیت باد.
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢منتشر شد:
▪️ التٌعلیقات | ابوعلی حسین بن عبدالله بن سینا | با مقدمه و تحقیق و تصحیحِ سیدحسین موسویان | ویراست دوم | چاپ اول ۱۴۰۲ | انتشارات مؤسسۀ پژوهشی حکمت و فلسفۀ ایران | ۷۳۴ صفحه | قطع وزیری | کاغذ بالکی | جلد سخت سلفون | قیمت ۳۷۰,۰۰۰ تومان
▪️سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، شبستان، راهرو ۲۳، غرفۀ ۱۶
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢منتشر شد:
▪️البلغة في الحکمة | قطبالدین عبدالقادر بن حمزة بن یاقوت الأهري | با مقدمه و تصحیحِ سیدمحمود یوسفثانی | چاپ اول ۱۴۰۱ | انتشارات مؤسسۀ پژوهشی حکمت و فلسفۀ ایران | ۳۹۲ صفحه | قطع وزیری | کاغذ تحریر | جلد سخت سلفون | ۰۰۰ ,۲۵۰ تومان
▪️سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، شبستان، راهرو ۲۳، غرفۀ ۱۶
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢گزارش تصویری از غرفه انتشارات مؤسسهٔ پژوهشی حکمت و فلسفهٔ ایران
▪️سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، شبستان، راهرو ۲۳، غرفۀ ۱۶
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
💢گزارش تصویری از غرفه انتشارات مؤسسهٔ پژوهشی حکمت و فلسفهٔ ایران ▪️سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی
💢به گزارش روابط عمومی، موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران تازه ترین آثار خود را در سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب با ۲۰ درصد تخفیف عرضه می کند.
📚بر اساس این گزارش، کتاب های تأویل متن مقدس در اندیشۀ ابوزید نوشتهٔ میثم توکلیبینا، تأملی در وجودشناسی ابونصر فارابی نوشتهٔ فاطمه شهیدی، دو رسالۀ فلسفی ـ عرفانی «تحفۀ سلیمانی» و «سؤال و جواب» به ضمیمۀ نسخهبرگردان رسالۀ ترکی «عقاید اولیاء سبعه» نوشتهٔ محمود بن برهانالدین زاهدى ترجمه از ترکی و اضافاتِ محمدرفیع پیرزاده زاهدی مقدمه و تصحیحِ محمد سوری و مهدی عسگری، حکایات الصوفیة؛ تصحیح و تحقیق سه گزیدۀ کهن از کتاب حکایات الصوفیة و گردآوری حکایات پراکندۀ ابنباکویه از منابع تاریخی و عرفانی نوشتهٔ ابوعبدالله محمّدبن عبداللهبن باکویه شیرازی تصحیح و تحقیق و گردآوریِ اکبر راشدینیا، الأنوار الإلهیة نوشتهٔ شمسالدین سمرقندی تصحیحِ غلامرضا دادخواه، اصول الهیات نوشتهٔ پروکلوس ترجمهٔ امیرحسین ساکت از یونانی به انضمام متن یونانی و شرح دادز، از جمله آثاری است که در نمایشگاه کتاب به علاقه مندان ارائه می شوند.
🔹همچنین، ردیه بر پروکلوس درباب قِدم عالم ۱ تا ۵ نوشتهٔ فیلوپونوس ترجمه و تحقیقِ میثم توکلیبینا، اثولوجیا با تعلیقات قاضی سعید قمی نوشتهٔ افلوطین با مقدمه و تصحیحِ سیدجلالالدین آشتیانی ویراستار علمی سیدمحمود یوسفثانی، سیر منطق نوشتۀ ویلیام نیل و مارتا نیل ترجمۀ مهدی عظیمی، التٌعلیقات ابوعلی حسین بن عبدالله بن سینا با مقدمه و تحقیق و تصحیحِ سیدحسین موسویان ویراست دوم چاپ اول ۱۴۰۲ ، البلغة في الحکمة قطبالدین عبدالقادر بن حمزة بن یاقوت الأهري با مقدمه و تصحیحِ سیدمحمود یوسفثانی از دیگر آثار تازه این موسسه است که در نمایشگاه بین المللی کتاب به خوانندگان عرضه می شود.
گفتنی است، موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، شبستان، راهرو ۲۳، غرفۀ ۱۶ پذیرای علاقه مندان است.
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢«حکایات الصوفیة» عرضه شد
📌کتاب «حکایات الصوفیة» تصحیح و تحقیق سه گزیده کهن از کتاب حکایات الصوفیة و گردآوری حکایات پراکنده ابنباکویه از منابع تاریخی و عرفانی نوشته ابوعبدالله محمّدبن عبداللهبن باکویه شیرازی و تصحیح و تحقیق و گردآوری اکبر راشدینیا است که در سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از سوی انتشارات مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه منتشر شده است.
ابوعبدالله محمد بن عبدالله بن عبیدالله معروف به ابنباکویه شیرازى (متوفی ۴۲۸) یکی از صوفیان بزرگ سده چهارم و پنجم است که بیش از همه با حکایاتی که از صوفیان قبل از خود روایت کرده شناخته شده است. وی از شاگران ابوعبدالله محمد بن خفیف شیرازی (متوفی ۳۷۱) بوده و در نیشابور بعد از ابوعبدالرحمن سلمی (متوفی ۴۱۲) در خانقاه وی بر مسند شیخی نشست. خواجه عبدالله انصاری و استاد ابوالقاسم قشیری و ابوعلی فارمدی و ابوالفضل محمد بن علی سهلگی بسطامی و جمعی دیگر از صوفیان مشهور آن زمان همه از شاگردان وی بودند.
حکایات الصوفیه ابنباکویه برخلاف بعضی از تذکرههای عرفانی که بر مبنای اطلاعات شفاهی و متعارض و متناقض با اطلاعات تاریخی و صرفاً برای تکریم و تعظیم مشایخ و بزرگان تصوف توسط مریدان و علاقهمندان آنها نگارش یافتهاند، با اهتمام بر نقل حکایات مستند چهرهای واقعی و منصفانه از صوفیان نخستین بر ما ترسیم کرده است.
متن کامل خبر ...
https://www.ibna.ir/fa/tolidi/338134
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢سه کتاب جدید مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران ارائه شد
📌 «تأویل متن مقدس در اندیشۀ ابوزید»، «تأملی در وجودشناسی ابونصر فارابی» و «دو رساله فلسفی عرفانی» سه کتاب جدید موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران است که در نهمین روز از نمایشگاه کتاب تهران، در اختیار مخاطبان قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، «تأویل متن مقدس در اندیشه ابوزید» نوشته میثم توکلیبینا است. در این مطالعه، تطور فکری نصر حامد ابوزید در گذر تاریخی عمر وی بررسی شده است. او سودای عبور از ظاهر متن اسلامی برای رسیدن به نسخهای نوشده و فراخور دنیای مدرن دارد؛ شیدایی به غرب و وازدگی از شرق.
او برای این گذارِ تأویلی، ابتدا، میراث معتزلی را پسندید، سپس، میراث صوفیانه مصر را و سرانجام از نسخهای گادامری پرده برداشت. این مطالعه برای مرور بر میراث معتزله در تأویل و صوفیه در تعبیر، و شیوه پیوند ابوزید میان این دو مفید خواهد بود. نیز الگویی احتمالی برای نقادی اندیشه به صورت تاریخی-تحلیلی است.
متن کامل خبر ...
https://www.ibna.ir/fa/tolidi/338108
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢تازههای مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران / از «اصول الهیات» تا «سیر منطق»
📌 امسال انتشارات مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با عناوین متعددی به سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران آمده است.
📚 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، امسال انتشارات مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با عناوین متعددی به سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران آمده است.
کتابهای «تأویل متن مقدس در اندیشه ابوزید» نوشته میثم توکلیبینا، «تأملی در وجودشناسی ابونصر فارابی» نوشته فاطمه شهیدی، «دو رساله فلسفی ـ عرفانی»، «تحفه سلیمانی» و «سؤال و جواب» به ضمیمه نسخهبرگردان رسالۀ ترکی «عقاید اولیاء سبعه» نوشته محمود بن برهانالدین زاهدى ترجمه از ترکی و اضافاتِ محمدرفیع پیرزاده زاهدی مقدمه و تصحیح محمد سوری و مهدی عسگری، حکایات الصوفیة؛ تصحیح و تحقیق سه گزیده کهن از کتاب حکایات الصوفیة و گردآوری حکایات پراکنده ابنباکویه از منابع تاریخی و عرفانی نوشته ابوعبدالله محمّدبن عبداللهبن باکویه شیرازی تصحیح و تحقیق و گردآوری اکبر راشدینیا، الأنوار الالهیة نوشته شمسالدین سمرقندی تصحیح غلامرضا دادخواه، اصول الهیات نوشته پروکلوس ترجمه امیرحسین ساکت از یونانی به انضمام متن یونانی و شرح دادز، از جمله آثاری است که در نمایشگاه کتاب به علاقهمندان ارائه میشوند.
متن کامل خبر ...
https://www.ibna.ir/fa/tolidi/338109
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢 تعویق زمان برگزاری همایش بینالمللی «محییالدین ابن عربی: میراث او و اهمیت آن در جهان معاصر»
📌 با سپاس فراوان از استقبال گستردۀ علاقهمندان از همایش بین المللی «محییالدین ابن عربی: میراث او و اهمیت آن در جهان معاصر»، به اطلاع میرساند که با تصمیم شورای اجرایی همایش و ریاست محترم مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، زمان برگزاری این همایش به 20 و 21 آذرماه سال 1402 موکول میشود.
گفتنی است که با توجه به تعویق زمان برگزاری همایش، علاقهمندان میتوانند چکیدۀ پژوهشهای خود را تا پایان تیرماه 1402 از طریق سامانۀ همایش ارسال بفرمایند. نتیجۀ داوری چکیدهها تا پایان مردادماه 1402 به اطلاع نویسندگان گرامی خواهد رسید.
🔹 به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، همایش بینالمللی «محییالدین ابن عربی؛ میراث او و اهمیت آن در جهان معاصر» توسط گروه ادیان و عرفان مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با همکاری همچنین همکاری و حمایت تعدادی از دانشگاهها و مراکز پژوهشی داخلی و خارجی برگزار خواهد شد. کمیتة علمی همایش از فرهیختگان، پژوهشگران و علاقهمندان فلسفه دعوت میکند آثار پژوهشی خود را در قالب مقاله به دبیرخانه همایش ارسال نمایند.
🌐محورهای همایش؛
میراث ابن عربی:
🔅در ایران
🔅در اسیای میانه و آناطولی
🔅در خاورمیانه
🔅در شمال و غرب آفریقا
🔅در هندوستان و شرق آسیا
🔅در مغرب زمین
🔅 ابن عربی و فهم اسلام
🔅ابن عربی و عرفان حکمت شیعی
🔅ابن عربی و گفتگوی ادیان و مذاهب
🔅تاثیر ابن عربی در فلسفه و کلام اسلامی
🔅تاثیر ابن عربی در فرهنگ و تمدن اسلامی
🔅تعالیم ابن عربی و چالشهای عالم معاصر
فرارسیدن سالروز ولادت کریمه اهل بیت حضرت معصومه (سلام الله علیها) و آغاز دهه کرامت را تبریک می گوییم.
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢 سوم خرداد، سال روز حماسه بزرگ، با شکوه و ماندگار آزادسازی خرمشهر، روز ملی مقاومت، ایثار و پیروزی گرامی باد.
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
هدایت شده از مدیریت حوزه علمیه استان تهران
گروه علوم عقلی پژوهش سرای حوزوی امام رضا ع برگزار می کند:
#کرسی_دروس_حکمت
🔴 شرح منظومه ملا هادی سبزواری
✅ استاد: منوچهر #صدوقیسها
شروع دوره از چهارشنبه سوم خردادماه ۱۴۰۲
🔴 تلفن #ثبت_نام
۰۹۱۲۳۲۳۹۴۸۹
🔵 حضوری و مجازی
لینک شرکت در کلاس
https://www.skyroom.online/ch/qangkhani/soha
📚#دروس_حکمت
🆔🌐https://eitaa.com/dhheer
💠 روابط عمومی
مدیریت حوزه علمیه استان تهران
🇮🇷 https://eitaa.com/howzehtehran
معرفی همایش
انقلاب اسلامی با رهبری حضرت امام خمینی قدسسره و فداکاری و همّت مؤمنانة ملت بزرگ ایران به پیروزی رسید و برپایی حکومت، نظام، جامعه، و تمدن نوین اسلامی را به مثابة اهدافی مترتب بر یکدیگر فراروی خود قرار داد. نیل به این آرمانهای بلند نیازمند زیرساختهای نظری است، و بهرهگیری روشمند و کامل از گنجینه گرانبها و بیبدیل آموزههای اسلامی میتواند این نیاز اساسی را برآورده سازد. از آنجا که علوم انسانی بهمنزلة نرمافزار مدیریت جامعه است، اسلامیسازی این علوم را میتوان مهمترین پیششرط به بارنشستن شجرة طیبة انقلاب اسلامی و تحقق تمدن نوین اسلامی دانست. اسلامیسازی علوم انسانی و تولید علوم انسانی اسلامی، متناسب با نیازهای انسان معاصر، اموری ضروریاند که توجه و اهتمام ویژة عالمان امت اسلام را طلب میکنند.
طرح سترگ اسلامیسازی علوم انسانی را متفکرانی بصیر بر اساس مبانی عقلی و آموزههای وحیانی پایهگذاری کرده و به پیش بردهاند. فیلسوف، فقیه، مفسر و حکیم الهی، حضرت آیت الله علامه محمدتقی مصباح یزدی «ره» یکی از پیشگامان و پرچمداران این حرکت عظیم بود که با گام نهادن در مسیر معرفت توحیدی، مرزهای دانش در حوزههای مختلف علوم انسانی را درنوردید، و با تکیه بر اندیشه ناب اسلامی، تحولی عظیم در این عرصه رقم زد. استمرار این حرکت مستلزم تبیین، تحلیل، و تداوم اندیشههای این متفکر برجسته و حکیم متأله است.
📌 سایت همایش
https://ihsam.iki.ac.ir/about
💢«فلسفه تحلیلی» نقد میشود
نشست نقد و بررسی کتاب «فلسفه تحلیلی» گزیده مقالات حمید وحید، برگزار میشود.
نشست هفتگی شهر کتاب در روز سهشنبه نهم خرداد از ساعت ۱۶ به نقد و بررسی کتاب یادشده اختصاص دارد که با حضور رضا اکبری، علی حسینخانی، محمود مروارید و حمید وحید در مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم برگزار میشود.
در خبر برگزاری این نشست عنوان شده است: کتاب «فلسفه تحلیلی»، گزیده مقالات حمید وحید، ثمره سالها تحقیقات او در حوزه فلسفه در پژوهشگاه دانشهای بنیادی است.
بخش نخست این کتاب ۹ مقاله در حوزه معرفتشناسی را در بر میگیرد. بخش دوم شامل پنج مقاله متاثر از بحثهای جدید درباره «دلیل و عقلانیت» در فرااخلاق است. بخش سوم دو مقاله در زمینه فلسفه دین با محور معرفتشناسی است. این کتاب به همت انتشارات هرمس به چاپ رسیده است.
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢انتصاب دکتر سیداحمد غفاری قرهباغ به سمت معاونت پژوهشی و تحصیلات تکمیلی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
💢 همچنین، رئیس مؤسسه از زحمات ارزشمند دکتر اسماعیل علیخانی، معاون اسبق پژوهشی، تشکر و قدردانی به عمل آوردند
🔹 به گزارش روابط عمومی، حجتالاسلام و المسلمین دکتر عسکر دیرباز، رئیس محترم مؤسسه، طیّ حکمی دکتر سیداحمد غفاری قرهباغ، استادیار گروه عرفان و ادیان مؤسسه، را به معاونت پژوهشی و تحصیلات تکمیلی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منصوب کرد. در ادامه متنِ حکمِ ایشان از نظر میگذرد:
بسمهتعالی
برادر و استاد گرامی حضرت حجتالاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر سیداحمد غفاری
سلام علیکم
با عنایت به توانمندیهای علمی و شایستگیهای اخلاقی و تجارب ارزشمند جنابعالی در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، بدینوسیله جنابعالی از تاریخ 1402/3/3 به سمت معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی مؤسسه منصوب میشوید.
امید است با استعانت از الطاف خدای متعال و با همکاری همهجانبه تمامی همکاران با برنامهریزی دقیق و اجرا نمودن آنها شتاب بسیار خوبی در مسیر پیشرفت مؤسسه بویژه در بُعد بینالمللی ایجاد گردد. همکاری مؤثرتر متقابل با مؤسسات پژوهشی در داخل و خارج کشور، هماهنگی با سیاستهای وزارت عطف، اصلاح و تکمیل آییننامههای حوزه پژوهشی، تقویت اثربخشی مؤسسه در محدوده حوزه مناسب آن مطابق اساسنامه، تلاش برای ارتقای مؤسسه به پژوهشگاه و جهتدهی پژوهشها در مسیر پیشبرد مرزهای دانش و سیاستهای کلان علمی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مورد انتظار میباشد.
متن کامل خبر ...
https://www.irip.ac.ir/fa/news/567