💢همراهی دکتر عسکر دیرباز، رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، با آقای دکتر محمدعلی زلفیگل، وزیر محترم علوم، تحقیقات، و فناوری، در آئین کاشت نمادین نهال سرو
✅گزارش تصویری
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢گزارشی از نشست معرفی و بررسی کتاب «اختیارات مظفری»
✍️به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، نشست معرفی و بررسی کتاب «اختیارات مظفری»؛ جامعترین کتاب هیأت بطلمیوسی و غیربطلمیوسی به زبان فارسی، نوشته قطبالدین محمودبن مسعود شیرازی، عصر روز گذشته (یکشنبه بیستم اسفندماه 1402) برگزار شد.
🔶این نشست با حضور امیرمحمد گمینی مصحح، محقق، و شارح اثر، حسین معصومی همدانی، استاد و پژوهشگر تاریخ و فلسفه علم، و سیدمحمدحسین حکیم، نسخهشناس، در سالن دکتر نصر مؤسسه برگزار شد. دبیری این نشست هم بر عهده حنیف قلندری بود. در ادامه گزارشی از این نشست از نظر میگذرد:
🔷قلندری در ابتدای جلسه گفت: یکی از اتفاقات خوب در حوزه هیأت این است که خوشبختانه آثار خوبی به زبان فارسی در حوزه هیأت داریم. شرفالدین مسعودی، قطبالدین شیرازی، و خواجه نصیرالدین طوسی همگی آثار خوبی در حوزه هیأت به زبان فارسی و عربی دارند. ویژگی آثار فارسی متقدم نسبت به آثار عربی، اختصارشان است. ولی آثار شیرازی و طوسی به فارسی مفصل هستند.
🔹معصومی همدانی، عضو بازنشسته مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، اولین سخنران این مراسم گفت: در ابتدا لازم است بگویم که از چاپ این کتاب بسیار خوشحالم چون چاپ چنین کتابی اصلاً کار سادهای نیست و آقای گمینی برای تصحیح و تحقیق آن سالها زمان گذاشتهاند.
🔹وی افزود: عمده کسانی که در دهههای گذشته متون علمی و به خصوص متون آثار هیأت را تصحیح کردند کار اصلیشان ادبیات بوده و در این حوزه فعالیت داشتند اما ...
📎ادامه خبر:
https://www.irip.ac.ir/fa/news/725
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
❇️«رمضان» در لغت از «رمضاء» به معنای شدت حرارت گرفته شده و به معنای سوزانیدن است.
چون در این ماه گناهان انسان بخشیده میشود، به این ماه مبارک، رمضان، گفتهاند.
🌙فرارسیدن «ماه مبارک رمضان» گرامی باد!
✅مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢انتشار سالنامۀ عملکرد علمی مؤسسۀ پژوهشی حکمت و فلسفۀ ایران؛ ترنم حکمت
✍️به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، شمارۀ دوازدهم سالنامۀ عملکرد علمی مؤسسۀ پژوهشی حکمت و فلسفۀ ایران؛ ترنم حکمت (سال 1401) منتشر شده و از طریق لینک زیر قابل دانلود است:
📎دانلود فایل pdf
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢لطایفی درباره سال نو خورشیدی
✍️دکتر بابک عالیخانی (دانشیار گروه «ادیان و عرفان» مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران):
اینک حقایقی چند از ایران باستان، توأم با لطائف حکمی و نکات قرآنی به اختصار تمام که در وقت دمیدن نفحات دلآویز بهاری به دوستان اهل معنی تقدیم میشود، باشد که قبول افتد و در نظر آید.
🔶به نام خداوند فراخ بخشایش مهربان
الف) آنچه از آداب و رسوم و جشنهای ایران باستان از دستبرد روزگار جان به در برده و باقی مانده است، امروزه صرفاً به نام یادگارها و سنّتهای ملّی شناخته میشود، حال آنکه همۀ این آثار و مآثر به شعبهای از وحی و تنزیل و شاخهای از نبوّت و رسالت بازمیگردد، موسوم به آیین مزدیسنایی و کیش زردشتی/زرتشتی که سه حقیقت ذیل را دربارۀ آن به بانگ بلند اعلان میباید داشت:
یکی اینکه نظر به منابع اسلامی، و کتاب گاهان زردشت، و حکمت اشراق سهروردی، اصالت آن کیش محرز است، و دیگر اینکه رنگ و بوی خاصّی دارد، و اگر به شیوۀ کتاب فصوصالحکم محییالدّین بن عربی سخن بگوییم، میتوان گفت که اسم «مزدا» به معنی «الشاهد» بر کیش پیغمبر ایران باستان حکمفرماست، و سوم اینکه آن کیش باستانی که برای ایرانیها وحی نخست است و وحی جزء، در حجاب اشارت و نقاب رمز، به ظهور وحی کلّ ختمی در آینده بشارتها داده است. در این باره، کتابی با عنوان زردشت در آیینۀ فصوصالحکم وجود دارد...
📎ادامه نوشتار را در لینک زیر بخوانید:
https://www.irip.ac.ir/fa/news/727
📎دانلود فایل pdf
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢شماره جدید ماهنامه خبری مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منتشر شد.
✍️به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، شماره چهارم و پنجم ماهنامه خبری مؤسسه (بهمن و اسفندماه 1402) منتشر شده و از لینک زیر قابل دانلود است:
📎دانلود فایل pdf
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢انعقاد تفاهمنامه همکاری علمی-پژوهشی «مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران» و «دانشگاه سوره»
✍️به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، این تفاهمنامه در صبح روز یکشنبه 27 اسفندماه 1402، در محلّ مؤسسه و با حضور آقای دکتر عسکر دیرباز، رئیس، و آقای دکتر سیداحمد غفاری، معاون پژوهشی مؤسسه، و نیز آقای دکتر محمدحسین ساعی، رئیس دانشگاه سوره، به امضاء رسید.
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
31.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_منتخب #پاسخ_به_شبهات
#چراغ
👈آیا حضور خدا مانند یک دوربین امنیتی برای ثبت تمام زندگی انسان هاست است؟⁉️
مجری شبکه ی معاند مسئله ی حاضر و ناظر بودن خداوند در عالم رو به یک دوربین امنیتی تمام وقت تشبیه کرده و این مسئله رو آزاردهنده میدونه‼️😐
استاد غفاری اما نحوه ی حضور خداوند در زندگی انسان رو به خوبی تشریح و تبیین کردند👌
🎙استاد#غفاری
#تاریخ_پخش : 1402.12.23
☑️کانال رسمی شبکه جهانی ولایت👇
✅@velayattv