31.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_منتخب #پاسخ_به_شبهات
#چراغ
👈آیا حضور خدا مانند یک دوربین امنیتی برای ثبت تمام زندگی انسان هاست است؟⁉️
مجری شبکه ی معاند مسئله ی حاضر و ناظر بودن خداوند در عالم رو به یک دوربین امنیتی تمام وقت تشبیه کرده و این مسئله رو آزاردهنده میدونه‼️😐
استاد غفاری اما نحوه ی حضور خداوند در زندگی انسان رو به خوبی تشریح و تبیین کردند👌
🎙استاد#غفاری
#تاریخ_پخش : 1402.12.23
☑️کانال رسمی شبکه جهانی ولایت👇
✅@velayattv
💢انعقاد تفاهمنامه همکاری بین «مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران» و «بنیاد ایرانشناسی»
✍️به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، این تفاهمنامه در ظهر امروز یکشنبه 27 اسفندماه 1402، در محلّ بنیاد ایرانشناسی و با حضور آقای دکتر عسکر دیرباز، رئیس مؤسسه، و آقای دکتر محمدحسین رجبی دوانی، رئیس بنیاد، به امضاء رسید. دکتر محمدجواد اسماعیلی، مدیر امور بینالملل مؤسسه، و دکتر نظامزاده، معاون اطلاعرسانی و همکاری علمی و بینالمللی بنیاد، نیز در نشست مشترک حضور داشتند.
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
چو غنچه گرچه فروبستگیست کارِ جهان
تو همچو بادِ بهاری گرهگشا میباش🌸🌸
🍀فرارسیدن سال نو خورشیدی بر همه هموطنان گرامی شادباش و فرخنده باد.
✅روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢فرارسیدن عید سعید فطر بر همگان مبارک باد
✅روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢سه راهنما برای سه کتاب فلسفی کلاسیک
✍️امیرحسین خداپرست (عضو گروه فلسفه غرب مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران)
📎منبع: روزنامه اعتماد (شماره 5744 - دوشنبه ۳ ارديبهشت ۱۴۰۳)
🔶ضیافت
ضیافت یکی از مشهورترین محاورههای افلاطون است، به گونهای که اهمیت و شهرت آن از اهمیت و شهرت معمول کتابی فلسفی فراتر رفته و همواره مخاطبان عمومی بسیاری را از جهات مختلف به خود مشغول کرده است. خواندن ضیافت افلاطون مانند خواندن بیشتر محاورههای فلسفی او برای مخاطب عادی چندان دشوار نیست: گرچه ممکن است خواننده به درستی متوجه سیر گفتوگو و استدلالپردازیها نشود، لذت بردن از گفتوگو و نحوه مواجهه سقراط با مسائل و استدلالهای طرف مقابل خود و نیز تامل در مسائل اساسی اندیشه بشری به اندازه کافی لذتبخش است. با این حال، اگر کسی بخواهد از این لذت اولیه فراتر رود و جزئیات و ظرایف مسائل مطرح در محاوره، استدلالها، سوابق و لواحق بحث و شیوههای متفاوت شرح و تفسیر محاوره را دریابد، بیتردید نیازمند خواندن راهنمایی درباره محاوره است که او را به سطوح عمیقتر آن هدایت کند. توماس کوکسی در ضیافت افلاطون، راهنمای خواننده چنین مسئولیتی را بر عهده گرفته و کوشیده است نخست، زمینه شکلگیری این محاوره را روشن سازد؛ سپس مضامین اصلی آن را مشخص کند تا خواننده با آگاهی اجمالی از آنچه پیش رو دارد وارد متن شود و پس از اینها، متن را، شامل سخنان همه کسانی که در ضیافت افلاطون طرف گفتوگو هستند، شرح بدهد. در فصل آخرِ کتاب کوکسی به واکنشها به این محاوره افلاطونی و تاثیرات آن بر اندیشههای فلسفی، هنری و ادبیِ بعدی میپردازد.ضیافت افلاطون، راهنمای خواننده را محمدعلی شامخی به فارسی برگردانده و نشر نی آن را در 270 صفحه منتشر کرده است.
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
🔶اخلاق
اخلاق اثری مهم و دورانساز از فیلسوف برجسته عقلگرا در اوایل دوره مدرن، باروخ اسپینوزاست. اسپینوزا در این کتاب به شیوهای خاص، بنا بر نظامی مقتبس از اثبات هندسی، فلسفه خود را عرضه کرده است. کتاب از مضامینی چون چیستی و اثبات جوهر و حالات آن آغاز میشود و دامنه آن، به شکلی شگفتانگیز، با تکیه بر مدعاها و اثباتهای قبلی، به مسائلی مانند طبیعت و منشا نفس، عواطف انسانی، امکان آزادی اراده و اخلاق کشیده میشود. این کتابِ دشوار سالها پیش به دست محسن جهانگیری، استاد فقید فلسفه در دانشگاه تهران، به دقت به فارسی ترجمه شد (و از غرایب است که در سالهای اخیر چند ترجمه دیگر از آن به نام مترجمانی نه چندان شناخته شده، بدون هیچ توضیح یا ارجاعی به ترجمه جهانگیری منتشر شده است) . خواندن اخلاق اسپینوزا واقعاً کار راحتی نیست و حتی فلسفهآموختگان نیز برای فهم مضامین و استدلالهای آن نیازمند کلاس درس یا شرح و تفسیرند. کاری که جی. تامس کوک در اخلاق اسپینوزا، راهنمای خواننده کرده، آن است که کمک کند خواننده این کتاب را بهتر فهم کند. او از توضیحی عمومی درباره فلسفه اسپینوزا و پسزمینه کتاب آغاز کرده و سپس، مضامین اصلی آن را با نظر به تاثیری که فیلسوفان پیشین بر اندیشه اسپینوزا نهادهاند، مطرح کرده است. فصل سوم کتاب به خواندن متن اختصاص دارد و کوک گام به گام خواننده را برای فهم ادعاها و استدلالهای اسپینوزا در اخلاق راهنمایی میکند. در پایان نیز فصلی به تاثیر این کتاب بر اندیشههای بعدی اختصاص داده شده است. اخلاق اسپینوزا، راهنمای خواننده را علی حسنزاده به فارسی ترجمه و نشر نی آن را در 228 صفحه منتشر کرده است.
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
🔶ترس و لرز
ترس و لرز، اثر سورن کیرکگور، یکی از آثار کلاسیک فلسفه و الهیات به شمار میآید. زمینه اصلی کتاب حکایت تأملات و رنجها و ترسولرزهای ابراهیم در مسیر قربانی کردن فرزندش، اسحاق، به امر الهی است. با طرح این حکایت، کیرکگور به مسائلی مهم و دشوار در زندگی انسانی میپردازد، مسائلی چون عشق، رنج، ایمان، اخلاق، حقیقت، خدا، آزادی که نه به دوره تاریخی خاص و نه به جغرافیایی خاص وابستهاند و مسائل وجودی انسان، همیشه و همه جا و برای فردفرد آدمیان به شمار میآیند. ژان وال، فیلسوف فرانسوی، از قول کیرکگور میگوید که او «ترس و لرز را بهترین کتاب خود میدانست؛ او میگفت این کتاب برای جاودانه کردن نام من کافی است. «دیالکتیک تغزلی» او، هنر او در وادار ساختن ما به حس کردن خصلتهای ویژهی این قلمرو مذهب ... هرگز چنین ژرف بر ما تاثیر ننهاده است و نیز هرگز ... روایتش تا این حد با شخصیترین جدالهایش در پیوند نبوده است». او همچنین تایید میکند که «این دشوارترین اثر کیرکگور است که در آن بیش از هر اثر دیگر به هر وسیلهای در سرگردان کردن خواننده کوشیده است». این بیان ژان وال که بر پشت جلد ترجمه فارسی عبدالکریم رشیدیان از ترس و لرز حک شده، کافی است تا نشان دهد این کتاب نیز برای بهتر فهم شدن نیازمند راهنماست. این راهنما را کلر کارلایل در ترس و لرز کیرکگور، راهنمای خواننده به دست داده است که علی حسنزاده آن را به فارسی ترجمه و نشر نی در 276 صفحه منتشر کرده است. کارلایل در این کتاب نخست مضامین اصلی ترس و لرز را معرفی میکند و پس از تفسیر جزءبهجزء متن، تاثیرات آن را بر اندیشههای بعدی نیز برمیرسد.
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
«بسم الله الرحمن الرحيم»
إِنَّ اللَّهَ يُدَافِعُ عَنِ الَّذِينَ آمَنُوا ۗ ... أُذِنَ لِلَّذِينَ يُقَاتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُوا ۚ وَإِنَّ اللَّهَ عَلَىٰ نَصْرِهِمْ لَقَدِيرٌ.
◾️در ماههای اخیر، استکبار جهانی و صهیونیسمِ غاصب با کمک برخی دولتهای اروپایی، جنایات و فجایعی را در غزه و فلسطین بوجود آوردند که در تاریخ بشریت کمتر نظیری برای آن میتوان پیدا کرد.
کشتن کودکان، زنان، سالمندان، بیماران، و ممانعت از ورود مواد غذایی و دارو و غیره تنها بخشی از جنایات استکبار جهانی و صهیونیسم غاصب است. در همین راستا، در کنار مقاومت و مجاهدت بینظیر مردم فلسطین و غزه، محور مقاومت در منطقه از طریق لبنان، یمن، عراق، سوریه، و در نهایت رأس محور مقاومت، جمهوری اسلامی ایران، با ضربات مهلک، قدرت پوشالی رژیم سفاک و جعلی را در هم شکستند.
«وعده صادق» تنها گوشهای از توان رزمی و بازدارندگی و دفاع مشروع جمهوری اسلامی بود که معادلات قدرت را در منطقه غرب آسیا بر هم زد و برق شادی را در چشمان امت اسلامی و بلکه مردم آزاده جهان نشاند. اینک که دانشگاهیان دانشگاههای سرفراز کشورها بویژه در آمریکا به میدان آمده و با تظاهرات مسالمتآمیز، محاکمه جنایتهای استکبار و رژیم غاصب را خواستار هستند، مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران نیز همراستا با سایر مؤسسات آموزش عالی و دانشگاهها و دانشجویان و اساتید و کارمندانِ خانواده آموزش عالی در کنار ملت شریف ایران، حمایت قاطع خود را از این حرکت و جنبش حقمدارانه اعلام نموده و بار دیگر جنایات و ستمهای استکبار جهانی و صهیونیسم بینالمللی را محکوم کرده و تلاش امت اسلامی را برای نابودی رژیم غاصب خواستار است.
✅«مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران»
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢برگزاری کارگاه متنخوانی رساله «الخیر المحض»
✍️به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، کارگاه متنخوانی رساله «الخیر المحض» (به همراه تطبیق با اصل یونانی و ترجمۀ لاتین) با تدریس دکتر امیرحسین ساکت (عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و مترجم کتاب اصول الهیات پروکلس) برگزار میشود.
✅به صورت حضوری و مجازی
✔️تعداد جلسات: 12 جلسه
✔️هزینه: 400 هزار تومان (دانشجویان: 300 هزار تومان)
⏰زمان: یکشنبهها ساعت 14 (شروع از 16 اردیبهشت 1403)
🏫مکان: تهران، خیابان ولیعصر، خیابان نوفل لوشاتو، کوچه آراکلیان، پلاک 4؛ مؤسسه حکمت و فلسفه ایران
🌏لینک ثبتنام:
https://lms.irip.ac.ir/enrol/index.php?id=200
❇️لینک شرکت مجازی در کارگاه برای ثبتنامکنندگان پیامک خواهد شد.
📎برای دانلود طرح درس کلیک نمایید.
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢بررسی اندیشههای فلسفی معلم شهید (ویژه برنامه سوفیا به مناسبت روز معلم و سالگرد درگذشت شهید مطهری)
⏰سهشنبه 11 اردیبهشتماه ساعت 22
✅با حضور حجتالاسلام و المسلمین دکتر عسکر دیرباز (رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران)
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢برگزاری کارگاه ویراستاری عربی؛ با تأکید بر نیازهای تصحیح متون فلسفی
✍️به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، «کارگاه ویراستاری عربی؛ با تأکید بر نیازهای تصحیح متون فلسفی»، با تدریس دکتر حامد آرضایی، به صورت حضوری، برگزار میشود.
✔️هزینه: 400 هزار تومان (دانشجویان: 300 هزار تومان)
⏰زمان: سهشنبهها ساعت 16-14 (شروع از 1 خردادماه 1403)
📍مکان: تهران، خیابان ولیعصر، خیابان نوفل لوشاتو، کوچه آراکلیان، شماره 4؛ مؤسسه حکمت و فلسفه ایران
🌏لینک ثبتنام:
https://lms.irip.ac.ir/enrol/index.php?id=208
📎برای دانلود طرح درس کلیک نمایید.
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
سعی نابرده در این راه به جایی نرسی
🔶مزد اگر میطلبی طاعت استاد ببر
❇️دوازدهم اردیبهشت، روز معلم، گرامی باد!
✅روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
🆔https://eitta.com/hekmatfalsafe
💢گروه فلسفه اسلامی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار میکند:
✅کرسی ترویجی «نسبت دنیا و آخرت از منظر حکمت متعالیه و نقش آن در فلسفه زندگی»
❇️به صورت حضوری و مجازی
👤ارائه دهنده:
دکتر مجید احسن
(عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیهالسلام)
👤ناقدان:
حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمد غفاری (معاون پژوهشی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران)
دکتر حسین هوشنگی (عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیهالسلام)
👤دبیر نشست:
دکتر میلاد نوری (مدرس و پژوهشگر فلسفه)
⏰زمان: دوشنبه ۱۷ اردیبهشت؛ ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه صبح
📍مکان : تهران، خیابان ولیعصر، خیابان نوفل لوشاتو. کوچه شهید آرکلیان، شماره ۴؛ مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
🌏لینک شرکت در جلسه:
http://irip.ac.ir/u/136
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
📚 بهزودی منتشر میشود:
💠 نظام منطق (جلد اول) | جان استیوارت میل | ترجمۀ محمدرضا اسمخانی | ویراستار علمی: حسین شیخرضایی | انتشارات مؤسسۀ پژوهشی حکمت و فلسفۀ ایران | چاپِ اول، ۱۴۰۳ | ۵۶۰ صفحه | قطعِ وزیری | کاغذِ بالکی | جلدِ سخت سلفون | قیمت ۵۱۰,۰۰۰ تومان
🆔https://eitta.com/hekmatfalsafe
💢گروه «حکمت عملی» مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار میکند:
❇️کرسی ترویجی «عناصر و جایگاه «تخنه» از یونان باستان تا ابن سینا»
❇️به صورت حضوری و مجازی
👤ارائهدهنده: حجت الاسلام و المسلمین حسین لطیفی؛
دکتری فلسفه از دانشگاه تهران (پردیس فارابی)
👤ناقد: حجت الاسلام و المسلمین زهیر انصاریان؛
مدیر کارگروه حکمت عملی مجمع عالی حکمت اسلامی
👤دبیر نشست: حجت الاسلام و المسلمین مهدی خیاطزاده؛
پژوهشگر وابسته مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
⏰زمان: چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403، ساعت 17
📍مکان: شعبه قم مؤسسه واقع در: قم، بلوار شهید صدوقی، خیابان حضرت ابوالفضل (ع)، خ دانش، کوچه دانش ۳، پلاک ۷۱
🌏لینک مجازی:
http://irip.ac.ir/u/136
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢برگزاری همایش ملی «واقعگروی معرفتی در فلسفه اسلامی و چالشهای پیشرو»
✍️به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، همایش ملی «واقعگروی معرفتی در فلسفه اسلامی و چالشهای پیشرو» با اهتمام گروه «فلسفه اسلامی» مؤسسه و با همکاری و حمایت دانشگاهها و مراکز پژوهشی داخلی و خارجی، در تاریخهای 24 و 25 اردیبهشتماه 1403، برگزار میگردد.
👤سخنرانان:
✔️آیتالله دکتر عسکر دیرباز
✔️حجتالاسلام و المسلمین دکتر سیداحمد غفاریقرهباغ
✔️حجتالاسلام و المسلمین استاد محمد حسینزاده یزدی
✔️حجتالاسلام و المسلمین دکتر احمدحسین شریفی
✔️حجتالاسلام و المسلمین دکتر مجتبی مصباح
✔️دکتر محمد لگنهاوزن
✔️و ...
دبیر علمی: سیداحمد غفاریقرهباغ
دبیر تخصصی: حسین علیمحمدی
دبیران اجرایی: حسین رستمی جلیلیان، مجید سروند، سپیده حیدری
📎برای دانلود برنامه همایش کلیک نمایید:
دانلود فایل pdf
📍مکان: مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
🌏لینک حضور مجازی:
https://www.skyroom.online/ch/irip/pa
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢گروه «فلسفه علوم انسانی» مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و انجمن اقتصاد حوزه علمیه قم برگزار میکند:
❇️برگزاری کرسی ترویجی «نقد کتاب درآمدی بر فلسفه اقتصاد اسلامی»
❇️به صورت حضوری و مجازی
👤ارائهدهنده: دکتر محمدجواد توکلی؛
دانشیار گروه اقتصاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی
👤ناقد: حجةالاسلام و المسلمین سیدحسین میرمعزی؛
دانشیار گروه اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
👤دبیر نشست: حجةالاسلام دکتر مهدی عبداللهی؛
دانشیار گروه فلسفه علوم انسانی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
⏰زمان: دوشنبه 24 اردیبهشتماه 1403، ساعت 19:30
📍مکان: شعبه قم مؤسسه واقع در: قم، بلوار شهید صدوقی، خیابان حضرت ابوالفضل (ع)، خ دانش، کوچه دانش ۳، پلاک ۷۱
🌏لینک مجازی:
http://irip.ac.ir/u/136
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢حضور فعّال انتشارات مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
✍️به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، بهعنوان یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی کشور، امسال نیز به صورت حضوری و مجازی برگزار میشود. در روزهای نمایشگاه، غرفه مؤسسه پذیرای مهمانان ویژه خود، أعم از مؤلفانِ آثار و اعضای هیئت علمی مؤسسه، خواهد بود.
✅شایان ذکر است که سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در روزهای 19 تا 29 اردیبهشتماه 1403 در مصلّی امام خمینی (ره) برگزار میشود.
✅غرفه مؤسسه در سالن شبستان، راهروی 24، غرفه 576 (ستون 112) واقع شده و تمامی کتابها از 20درصد تخفیف برخوردارند.
✅علاقهمندان میتوانند برای ورود به درگاه فروش مجازی کلیک نمایند.
✅همچنین علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شمارههای 02167238209 (روابط عمومی) و 09198234627 (مهندس شیخنژاد) تماس حاصل فرمایند.
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
📚 منتشر شد:
💠 نظام منطق (جلد اول) | جان استیوارت میل | ترجمۀ محمدرضا اسمخانی | ویراستار علمی: حسین شیخرضایی | انتشارات مؤسسۀ پژوهشی حکمت و فلسفۀ ایران | چاپِ اول، ۱۴۰۳ | ۵۶۰ صفحه | قطعِ وزیری | کاغذِ بالکی | جلدِ سخت سلفون | قیمت ۵۱۰,۰۰۰ تومان
▪️ اطلاعات بیشتر و خرید با تخفیف ۲۰ درصد و ارسال رایگان:
https://www.irip.ac.ir/u/14G
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe
✅نظام منطق (1843) نوشتۀ جان استیوارت میل را میتوان مهمترین کتاب سنت «تجربهگرایی» در سدۀ نوزدهم برشمرد که درصدد است تبیینی سراسر «طبیعتگرایانه» از بنیادینترین فعالیتهای شناختی انسان و حقایق عرضهشده در علوم منطقی، ریاضی، طبیعی، و اجتماعی ارائه دهد. در همین راستا، در این کتاب، شاهد هجمۀ سهمگین وی به هرگونه فلسفۀ «پیشینیگرا» و «شهودگرا» هستیم که میکوشیدند حقایقِ خارجازذهن را ازطریقِ شهود، آگاهی یا عقل، مستقل از مشاهدات و تجربۀ انسانی، استنباط کنند. بهعلاوه، از منظر بحث منطق، با درنظرداشتن همۀ تحولات اساسی در رشتۀ منطق، این اثر همچنان یکی از متون اساسی در تاریخِ نظرورزیهای منطقی محسوب میشود؛ خاصه اینکه درصدد است با ارائۀ نقشۀ کاملی از «فرایندهای استقرایی» همان کاری را برای «استقرا» انجام دهد که ارسطو برای «قیاس منطقی» به انجام رسانید. از منظر فلسفۀ علم نیز اثری تعیینکننده در توسعۀ تاریخی «فلسفۀ علم» بهعنوانِ رشتهای علمی قلمداد میگردد، چراکه تأملات وی بر روششناسیِ علم، بهخصوص، تقریر روشهای «پژوهش علی»، ازجمله دستاوردهای پرمایۀ این اثر است.
نظام منطق از شش دفتر اصلی در دو مجلد شکل گرفته است: در جلد اول، دفتر نخست تحلیلی مبسوط از نامها و گزارهها (الفاظ و قضایا) ارائه میدهد؛ دفتر دوم متکفل بحث از «حجت و استدلال» و دو نوع دلیلورزی معیار، استقرا و قیاس، است؛ دفتر سوم، بهعنوانِ قلب پروژۀ تجربهگراییاش، به «استقرا» و شرایط امکان و اعتبار آن میپردازد؛ در جلد دوم، دفتر چهارم مجموعۀ متنوعی از عملکردهای ذهنی، ازجمله مشاهده و انتزاع، را بررسی میکند که در هر استقرا تضمن دارند؛ دفتر پنجم به «مغالطات دلیلورزی» و «فلسفۀ خطا» بهعنوانِ مکمل مباحث پیشین میپردازد؛ و درآخر، دفتر خواندنیِ ششم «علوم اخلاقی» را میکاود و در تأییدِ شباهت بنیادین بین روشهای علوم انسانی و طبیعی استدلال میکند.
میل این کتاب را مبنای روششناختی و بنیان فکری کارهای دیگرش در نظریۀ اخلاقی، اجتماعی، و سیاسی قلمداد میکرد. از این جهت، مطالعۀ این اثر گرانسنگ مدخل مطمئن و درآمد مناسبی نه تنها برای شناخت اصول تجربهگرایی بلکه فهم بهتر کلیت فلسفۀ میل است.
🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe