ماه های رحمت ترجمه کتاب فضائل الاشهر الثلاثه.apk
6.99M
متن عربی و فارسی کتاب فضائل الاشهر مرحوم صدوق
🔰لینک کانال #تکاپو_برای_بهتر_زیستن👇
💙 تلگرام👇
🆔t.me/hekmati12
🧡ایتا👇
🆔eitaa.com/hekmati12
🔹سروش👇
🆔splus.ir/hekmati12
ماه های رحمت ترجمه کتاب فضائل الاشهر الثلاثه.pdf
1.94M
متن عربی و فارسی کتاب فضائل الاشهر مرحوم صدوق.
🔰لینک کانال #تکاپو_برای_بهتر_زیستن👇
💙 تلگرام👇
🆔t.me/hekmati12
🧡ایتا👇
🆔eitaa.com/hekmati12
🔹سروش👇
🆔splus.ir/hekmati12
کتاب فضایل الاشهر الثلاث، تالیف مرحوم شیخ صدوق است. در این کتاب مجموعه روایات در باره فضایل ماههای رجب، شعبان و رمضان جمع آوری شده است. کتاب به زبان عربی است از کتابهای ارزشمند مرحوم صدوق است که به صورت موضوعی روایات را جمع کرده است. این به فارسی نیز ترجمه شده است. سایت قائمیه اصفهان و بازار قائمیه کتاب را با چند فرمت نشر کرده است. متن کتاب را با فرمتهای مختلف می توانید از سایت قائمیه و نیز بازار قائمیه در یافت کنید.
فرمت پی دی ای و اندروید کتاب در کانال تکاپو برای بهتر نیز موجود است با لینک زیر می توانید عضو کانال شده کتاب را در یافت کنید.
🔰لینک کانال #تکاپو_برای_بهتر_زیستن👇
💙 تلگرام👇
🆔t.me/hekmati12
🧡ایتا👇
🆔eitaa.com/hekmati12
🔹سروش👇
🆔splus.ir/hekmati12
تقسیم ارزاق، تعیین آجال و تشرف به حج در ماه رمضان
++++
شخصی به نام مسمعی میگوید: از امام صادق علیه السلام شنیدم که
به فرزندان خود سفارش مینمود و میفرمود: «هنگامی که ماه مبارک رمضان میرسد در عبادت خداوند بکوشید؛ چرا که در آن ماه ارزاق مردم تقسیم میشود و عمرهای آنان مشخص میگردد، یعنی اندازه عمر افراد می شود. و نام حجاج خانه خدا نوشته میشود و در آن ماه شبی وجود دارد که عبادت و عمل خیر در آن از عبادت هزار ماه بهتر است».
🔹حَدَّثَنَا أَبِی رَحِمَهُ اللَّهُ قَالَ حَدَّثَنَا أَحْمَدُ بْنُ إِدْرِیسَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِ الْجَبَّارِ عَنْ صَفْوَانَ بْنِ یَحْیَی عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ عَنِ الْمِسْمَعِیِ أَنَّهُ سَمِعَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ (ع) یُوصِی وُلْدَهُ وَ یَقُولُ:
إِذَا دَخَلَ شَهْرُ رَمَضَانَ فَأَجْهِدُوا أَنْفُسَکُمْ فَإِنَّ فِیهِ
🔹یُقْسَمُ الْأَرْزَاقُ
🔹وَ یُکْتَبُ الْآجَالُ
🔹وَ فِیهِ یُکْتَبُ وَفْدُ اللَّهِ الَّذِینَ یَفِدُونَ [۱]
وَ فِیهِ لَیْلَةُ الْعَمَلِ فِیهَا خَیْرٌ مِنَ الْعَمَلِ فِی أَلْفِ شَهْرِ.
----------
[۱]: فی نسخة مکتبة کاشف الغطاء: یفدون إلیه، و هو الصحیح کما یأتی فی الرقم ۱۲۹.
📚مرحوم #صدوق، فضایل الاشهر الثلاثه ( رجب ، شعبان ، رمضان ) - کِتَابُ #فَضَائِلِ_شَهْرِرَمَضَانَ - صفحه۱۰۳
۱. اسناد این روایت جز مسمعی همه ثقه و از بزرگان و اصحاب صالح ائمه اند.
۲. طبق این روایت چند امر در ماه رمضان محقق می شود، #تقسیم_ارزاق، تعیین عمر افراد و توفیق و تشرف افراد به حج. سعی کنیم ما نیز به وصیت و سفارش امام عمل کنیم تا پاداشهای ماه رحمت بهره من شویم.
۳. خوشا به حال آنان که حرمت این ماه رحمت را درک کرده، رحمتش را پاس می دارد.
۴. رمضان الکریم تمام می شود، اما اعمال ما است، خوب یا زشت، که ماندگار می شود و همراه مان تا ابد وجود دارد.
۵. متاسفانه آنچه امروز ما در جامعه که در آن زیست می کنیم می بینم عظمت و اهمیت ماه مبارک رمضان مغفول مانده است، بخشی از بی مبالاتی ها و حرمت شکنی ها نسبت به این ماه ناشی از این عدم درک عظمت رمضان است.
۶. خدایا عظمت، شرافت و بزرگی این ماه رحمت را بر ما بشناسان و فیوضات آن را بر ما ارزانی دار.
حکمتی ۱۴۰۱.۰۱.۱۸
برخی از اموری که برای روزه دار انجام آنها کراهت دارد:
1 . ریختن دوا به چشم و سرمه کشیدن، در صورتی که مزه یا بوی آن به گلو برسد.
2. انجام دادن کاری مانند خون گرفتن، و حمام رفتن که موجب ضعف بدن میشود.
3 . ریختن دارو در بینی البته اگر نداند که به گلو میرسد، و اگر بداند به گلو میرسد جایز نیست.
4 . بو کردن گیاههای معطّر.
5. نشستن زن در آب.
6 . استعمال شیاف.
7. تر کردن لباسی که در بدن روزه دار است.
8 . کشیدن دندان، و هر کاری که به واسطه آن از دهان خون بیاید.
9. مسواک کردن با چوب تر و نیز مسواک زدن، در صورت که ذرات ریز مواد مسواک و آب وارد گلو نشود، اگر در حین مسواک زدن ذرات ریز مواد یا آب وارد گلو شود مبطل روزه است.
10. بیجهت و بدون ضرورت آب یا چیزی روان در دهان کردن.
11. بدون قصد بیرون آمدن منی روزه دار زنش را ببوسد، یا کاری کند که شهوتش را به حرکت آورد.
یاد آوری:
1. آنچه بیان شد مطابق دیدگاه مشهور فقهای عظام شیعه است، اختلافی در آنها نیست اگر اختلافی باشد بسیار نادر است، لذا برای تمام مکلفین، فرق نمی کند از کدام مرجعی تقلید داشته باشد، قابل عمل و حجت است.
2. نسبت به مکروهات نباید بی تفاوت بود همه مان سعی کنیم آنچه انجام آنها کراهت دارد از آنها دوری کنیم. امور مکروه در واقع مرتبه پایینی از حرمت از نظر مبغوضیت نسبت به نگاه شارع است.
حکمتی 1401.01.18
مسابقه کتابخوانی ویژه ماه مبارک رمضان با محوریت کتاب «کهکشان نیستی» با همکاری مرکز رسانهای شیرازه و انتشارات فیض فرزان از امروز یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ فعالیت خود را آغاز میکند.
«کهکشان نیستی» نام رمانی است که بر اساس حیات ۸۱ ساله آیتالله سیدعلی قاضی طباطبایی توسط محمد هادی اصفهانی در شهر نجف اشرف، نوشته شده است. نویسنده در این کتاب سعی کرده تا زندگی آیتالله سیدعلی قاضی را از بدو ورود به نجف و آشنایی ایشان با اساتیدشان، نحوه تربیت و سیر و سلوک خودشان و تربیت شاگردان را بهطور مستند داستانی به تصویر بکشد.
این رمان، ۷۵ بخش دارد که هریک از آنها با آیهای از قرآن آغاز میشود. اگرچه داستان ساخته ذهن نویسنده است، تلاش شده است تا این مستندات و وقایع حقیقی زندگی آیتالله قاضی طباطبایی حفظ شود و تصویر درستی از زندگی، دستاوردها و ارزشهای بزرگ و مهم خلقشده توسط ایشان به مخاطبان نشان داده شود. در انتهای کتاب، بخشهایی تحت عنوان سفارشها، دستورات و منابع و مستندات آورده شده است. این بخشها به خواننده کمک زیادی در شناخت ایشان خواهد کرد.
این پویش از امروز ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ کار خود را آغاز میکند و جوایز آن ۱۰۰ میلیون ریال وجه نقد خواهد بود که با قرعهکشی به برگزیدگان اهدا خواهد شد.
علاقهمندان برای تهیه کتاب و سوالات مسابقه میتوانند عدد ۶ را به ۵۰۰۰۵۴۶۰ ارسال کرده، یا به کتابفروشیهای سراسر کشور مراجعه کنند.
خبر گزاری مهر
انا لله و انا الیه راجعون
در گذشت مرحوم مغفور حضرت حجت الاسلام والمسلمین آقای سید شاه توکل شجاعی (مرتضوی) را به فرزند ارشد آن مرحوم، برادر گرامی جناب حجت الاسلام والمسلمین آقای سید محمد شجاعی و آقای سید حسین شجاعی و نوه ها و همه بازماندگان و بستگان مرحوم مرتضی صمیمانه تسلیت می گویم. خداوند متعال مرحوم مرتضی را با اجداد طاهرینش محشور فرماید و صبر جمیل و جزیل برای بازماندگان عنایت فرماید.
حکمتی ۱۴۰۱.۰۱.۱۸
هدایت شده از بنیاد شهید مطهری
🔻برندگان مسابقه کتابخوانی جاذبه و دافعه امام علی (ع)
🔸 هماکنون میتوانید در مسابقه کتابخوانی به مناسبت ماه مبارک رمضان از بخشی از کتاب «تفسیر سوره حمد» در اپلیکیشن استاد مطهری شرکت کنید.
دریافت اپلیکیشن از:
motahari.ir/app
🔻 کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری» در ایتا، تلگرام و سروش👇
eitaa.com/motahari_ir
t.me/motahari_ir
sapp.ir/motahari_ir
دعای هنگام افطار در ماه مبارک رمضان
++++
علی ابن فضا از پدرش نقل می کند که امام رضا (ع) فرمود این دعا هنگام افطار در ماه مبارک رمضان خوانده شود:
«خدایا، ما با توفیق تو روزه گرفتیم و به امر تو با رزق تو افطار کردیم، پس تو روزه ما را قبول کن و ما را ببخش که تو بخشنده و مهربانی»،
خداوند گناهانی که او در آن روز انجام داده و سبب نقصان روزه او شده است را میبخشد.
وَ بِهَذَا الْإِسْنَادِ (حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ بَکْرَانَ النَّقَّاشُ قَالَ حَدَّثَنَا أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدٍ الْهَمَدَانِیُّ مَوْلَی بَنِی هَاشِمٍ قَالَ أَخْبَرَنَا عَلِیُّ بْنُ الْحَسَنِ بْنِ عَلِیِّ بْنِ فَضَّالٍ عَنْ أَبِیهِ)
قَالَ قَالَ عَلِیُّ بْنُ مُوسَی الرِّضَا (ع) مَنْ قَالَ عِنْدَ إِفْطَارِهِ:
اللَّهُمَّ لَکَ صُمْنَا بِتَوْفِیقِکَ وَ عَلَی رِزْقِکَ أَفْطَرْنَا بِأَمْرِکَ فَتَقَبَّلْهُ مِنَّا وَ اغْفِرْ لَنَا إِنَّکَ أَنْتَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ.
غَفَرَ اللَّهُ مَا أَدْخَلَ عَلَی صَوْمِهِ مِنَ النُّقْصَانِ بِذُنُوبِهِ.
📚فضایل الاشهر الثلاثه ( رجب ، شعبان ، رمضان ) - کِتَابُ فَضَائِلِ شَهْرِ رَمَضَانَ - صفحه۱۰۶
۱. دعا و نیایش در هر زمان مطلوب است، ولی دعا در برخی زمانها به اجابت نزدیک تر است. یکی از زمانهای که دعا در آن به اجابت نزدیک است، دعا هنگام افطار (افطار هنگام اذان و افطار هنگام سحری) است.
۲. بهترین دعا، دعاهای است که ایمه معصوم نقل شده است. علما از این دعا ها به دعای مأثور تعبیر کرده است. یعنی دعا و اثری که از معصوم به ما رسیده است.
حکمتی ۱۴۰۱.۰۱.۱۹
شش روز از ماه مبارک رمضان گذشت، کسانیکه به هر دلیل موفق به گرفتن روزه از روی عمده نشده اند باز زمان باقی است جبران کنند، وگرنه در پایان ماه رمضان دچار حسرت فراوان خواهند شد، البته حسرت پس از مرگ به مراتب بیشتر از حسرتی است که این عده در روز عید فطر برای شان حاصل می شود. روزه گرفتن برای انسان سالم نه شاق است و نه محال، بلکه یک اراده قوی می خواهد. اراده قوی نماد انسانهای رشید است.
فلسفه روزه!
+++
احکام به عبادی و غیر عبادی تقسیم می شود. احکام غیر عبادی نیز تقسماتی دارند مانند عقد و ایقاعات، حدود، دیات و... یا تقسیمات دیگر مانند مدنی، کیفری، حقوقی و...فلسفه احکام ناظر به درک مصالح و مفاسد و نیز دلیل جعل احکام است. در اینکه فلسفه احکام چیست؟ پاسخ دادن به آن خیلی راحت نیست، به خصوص در احکام عبادی مانند نماز، روزه، زکات، خمس، جهاد، امر به معروف و نهی از منکر و حج.
درک فلسفه احکام در روزه، نماز و حج از همه موارد دیگر دشوار تر است. در احکام غیر عبادی ممکن است مطالبی در بیان فلسفه آن گفته شود، که به واقع نزدیک باشد، ولی بیان فلسفه احکام عبادی بسیار دشوار است.
در فلسفه روزه طبق برخی روایات درک حال و وضعیت فقرا، سلامتی تن، کنترل امیال، تقویت اراده، آزمایش در برابر شارع، و...بیان شده است، ولی بدون شک فلسفه واقعی آن برای ما قابل درک نیست در نصوص دینی نیز خیلی به آنها پرداخته نشده اند. بنابراین تلاش جوینده به این امور به جایی نخواهد رسید. در احکام به خصوص احکام عبادی آنچه که برای انسان متشرع و متدین باید مهم باشد این است که انتساب قطعی احکام به شارع مقدس اثبات شود. اثبات آن برای مقلد از طریق مراجعه به رساله عملیه مرجع تقلیدش حاصل می شود، اما برای فقیه و محصل دینی راه حصول آن مطالعات گستر متون دینی و مقدماتی که برای فهم نصوص دینی نیاز است، می باشد. پس از اثبات این مرحله تلاش برای درک کُنه احکام به خصوص احکام عبادی ره به جایی نخواهد برد. حکمتی 1401.01.20