هدایت شده از کتابخانه صوتی
Part01_تحلیلی از مناسک حج.mp3
10.95M
📗خلاصه کتاب
#تحلیلی_از_مناسک_حج
قسمت 1⃣
@audio_ketab
هدایت شده از کتابخانه صوتی
Part02_تحلیلی از مناسک حج.mp3
10.18M
📗خلاصه کتاب
#تحلیلی_از_مناسک_حج
قسمت 2⃣
@audio_ketab
شفاعت در قیامت
+++
مرحوم کلینی به سند متصل از عمر بن یزید نقل می کند وی می گوید: به امام صادق علیه السلام عرض کردم: من شنیدم که شما فرموده اید: تمام شیعیان ما با هر کرداری که دارند جای شان پر بهشت است.
حضرت فرمود: این قول تو را تصدیق میکنم، سوگند به خدا که همه شیعیان در بهشت جای دارند.
عرض کردم: فدایت شوم! گناهان بسیار و بزرگ چه می شود. حضرت فرمود: این سخن مربوط به قیامت است، همانا در قیامت همه شیعیان در بهشت اند به واسطه شفاعت پیامبرِ مُطاع یا به واسطه شفاعت وصیّ آن پیامبر؛ ولیکن من از برزخ شما نگران و در هراس میباشم. عرض کردم: برزخ چیست؟ فرمود: برزخ عبارت است از عالم قبر از وقتی که انسان میمیرد تا زمانی که قیامت بر پا میشود.
عَمْرِو بْنِ یَزِیدَ قَالَ:
قُلْتُ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام إِنِّی سَمِعْتُکَ وَ أَنْتَ تَقُولُ:
کُلُّ شِیعَتِنَا فِی الْجَنَّةِ عَلَی مَا کَانَ فِیهِم؟ْ قَالَ صَدَقْتُکَ، کُلُّهُمْ وَ اللَّهِ فِی الْجَنَّةِ.
قَالَ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاکَ إِنَّ الذُّنُوبَ کَثِیرَةٌ کَبَائِر،
ُ فَقَالَ أَمَّا فِی الْقِیَامَةِ فَکُلُّکُمْ فِی الْجَنَّةِ بِشَفَاعَةِ النَّبِیِّ الْمُطَاعِ أَوْ وَصِیِّ النَّبِیِّ وَ لَکِنِّی وَ اللَّهِ أَتَخَوَّفُ عَلَیْکُمْ فِی الْبَرْزَخِ قُلْتُ وَ مَا الْبَرْزَخُ قَالَ الْقَبْرُ مُنْذُ حِینِ مَوْتِهِ إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَةِ.
📚الکافی، ج۳ ص ۲۶۷
بحارالانوار،ج ۶، ص ۲۶۷
از این حدیث استفاده می شود، که شفاعت که در قرآن کریم و در روایات آمده است مربوط به عالم قیامت است، تا قیامتی برپا نشده است شفاعت شفیعان در کار نیست، روایات دیگری نیز به این مضمون وجود دارند.
مطلب دوم این است که شیعیان ولو اهل معصیت باشد مخلد در نار و آتش نیست، بلکه یا مورد شفاعت قرار می گیرند یا پس از تعذیب وارد بهشت می شوند. البته مطابق این روایت شیعیان همگی مورد شفاعت قرار می گیرند.
نکته سوم این است که همچنان که رسول الله دارای مقام شفاعت می باشند، اوصیای آن حضرت نیز آن مقام را دارا است.
#حکمتی ۱۴۰۲/۰۳/۰۷
سند حدیث:
مُحَمَّدُ بْنُ یَحْیَی عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِیسَی عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ حَمَّادٍ عَنْ عمر
یک منبع آگاه در گفتگو با تسنیم، جزئیات جدیدی از علت آغاز درگیری اخیر مرزی با طالبان را تشریح کرد.
یک منبع آگاه امنیتی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، درباره علت آغاز درگیری مرزی اخیر با نیروهای طالبان در مرز ایران و افغانستان، اظهار داشت: روز گذشته (شنبه 7 خرداد) یک کاروان از قاچاقچیان مواد مخدر از سمت شرق قصد ورود به داخل خاک کشورمان را داشتند که نیروهای مرزبانی ایرانی متوجه شده و با آنها درگیر میشوند.
وی افزود: در پی این درگیری، نیروهای طالبان مستقر در مرز که از موضوع بیاطلاع بودند، اقدام به تیراندازی به طرف نیروهای ایرانی میکنند که این تیراندازی به درگیری میان دو طرف منجر میشود.
منبع: تسنیم
کشف واقعیت! البته تسنیم کمی دیر جنبیده است! فکر نمی کنم بعد از یک روز این خبر را افکار عمومی باور کند!
البته همینکه از «امارت اسلامی» به «طالبان» رسیده است با خودش یک عالم حرف است!
چند راهکار روزنامه جمهوری اسلامی
در مورد حقابه
متن:
اصرار مسئولان ایرانی برای احقاق حقابه از هیرمند هرچند میبایست از چند سال قبل شروع میشد ولی حالا که این موضوع در سطحی بالا به جریان افتاده، باید از مسیر صحیحی عبور کند. طالبان بنا ندارند به ایران حقابه بدهند ولی ایران اهرمهائی در اختیار دارد که میتواند با استفاده از آنها این گروه خودسر را به تمکین وادار نماید.
افغانستان یک کشور محصور در خشکی است و برای واردات و صادرات محصولات و کالاهای اساسی خود از جمله سوخت شدیداً به ایران وابسته است. نکته مهمی که میتواند به ایران برای وادار کردن طالبان به تمکین در برابر قانون کمک کند اینست که از منظر روابط بینالمللی دولت فعلی طالبان منزوی است بطوری که حتی سازمان ملل نیز آن را به رسمیت نمیشناسد. براساس این اجماع جهانی، ایران نیز حکومت طالبان را به رسمیت نمیشناسد ولی با اینحال، از معدود کشورهایی است که با طالبان رابطه دارد. ایران میتواند با قطع کردن این رابطه و انجام اقدامات سیاسی و اقتصادی، طالبان را وادار کند حقابه مردم سیستان را بدهد. مواردی از این اقدامات اینها هستند.
1- اخراج نمایندگان طالبان از سفارت افغانستان در تهران و بازگرداندن کارمندان سابق.
2- کاهش سطح سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل.
3- توقف صادرات روزانه سوخت (از جمله بنزین و گازوئیل) به افغانستان. توضیح اینکه در حال حاضر افغانستان بیش از 70 درصد و در مواردی حدود 90 درصد سوخت خود را از ایران وارد میکند. قطع کردن این صادرات طالبان را فلج خواهد کرد.
4- اخراج تجار افغان از بندر چابهار و متوقف ساختن ورود کالاهای اساسی به مقصد افغانستان به این بندر و ترانزیت روزانه آنها توسط 100 تا 200 کامیون به افغانستان.
5- ممنوع شدن صادرات کالاهای افغانی از طریق بندر چابهار.
6- جلوگیری از صادرات کالاهای ایرانی و یا غیر ایرانی به افغانستان که از طریق خاک ایران میگذرند.
7- جمهوری اسلامی ایران میتواند علیه افغانستان در مراجع بینالمللی و دیوان بینالمللی دادگستری به خاطر نقض معاهده بینالمللی 1351 اقامه دعوا و درخواست جبران خسارت کند.
8- در مورد اتباع افغانستانی در ایران، برنامه نظارتی دقیقی اجرا شود تا از ورود افراد مشکوک جلوگیری گردد. علاوه بر این، نظامنامه شفافی برای حضور افاغنه در ایران تنظیم شود تا فقط افراد مورد اعتماد بتوانند مجوز اقامت دریافت کنند و همانها نیز بطور مرتب و منظم تحت نظارتهای اطلاعاتی و امنیتی باشند. دولت جمهوری اسلامی ایران باید با چنین نظارت دقیقی بتواند مانع بروز هرگونه مشکلی از ناحیه اتباع افغانستانی برای کشورمان شود. مردم افغانستان با مردم ایران همسایه، همدین، همسنت و همفرهنگ هستند. دولت جمهوری اسلامی ایران باید آن دسته از اتباع افغانستانی را که در چارچوب قانون در کشورمان زندگی و رفتار میکنند گرامی بدارد ولی بهیچوجه اجازه ندهد افراد مشکوک و خلافکار به ویژه کسانی که عوامل گروه تروریستی طالبان هستند در هیچ نقطهای از ایران حضور داشته باشند.
مسئولین نظام جمهوری اسلامی باید به این واقعیت توجه کنند که انجام اقدامات پیشنهادی برای وارد آوردن فشار به طالبان نباید به تاخیر بیفتد. به اندازه کافی در این زمینه کوتاهی صورت گرفته و بیش از این فقط افزودن بر خسران است. ارزیابی غلطی که عدهای در ایران از طالبان داشتند و آنها را مستحق تطهیر دانستند اکنون بهیچوجه قابل دفاع نیست. بنابراین، راهی غیر از وارد ساختن فشارهای سیاسی و اقتصادی بر این گروه باقی نمانده و تردید نباید کرد که برای این کار، فردا دیر است.
منبع روزنامه جمهوری اسلامی 7 خرداد صفحه خبر
نیاز به مرجعیت واحد در ارتباط با طالبان
مهدی زارع
اگرچه نباید این اتفاق میافتاد اما ماجرای روابط با امارت اسلامی هم کمکم دارد پیچیده میشود. پیچیدگی که بیش از هرچیز بهعلت عدم درک صحیح از ابعاد ارتباط با گروههای اسلامی رخ داده است. بهطور کلی هرگونه فعالیت در ارتباط با طالبان باید با توجه به دو مقوله مهم صورت بگیرد.
۱. نخستین مقوله رسیدن به درکی صحیح از طالبان کنونی (یا شاید باید بگوییم نئوطالبان) است. این گروه هرچند در برههای نادانسته به ابزاری در اختیار غرب (برای مقابله با شوروی) تبدیل شد، اما خیلی سریع توانست داستان خود را از آمریکا جدا کند. تا جایی که پس از پناه دادن به بنلادن، تقابلش با ایالات متحده وارد فاز نظامی شد و در نتیجه آن، حکومت اول این گروه سقوط کرد. اما حالا ماجرا تغییر کرده است. طالبان این بار حکومت برهانالدین ربانی را سرنگون نکرده است. ۹۰هزار «مجاهد» طالبان دوسال پیش توانستند دولت اشرف غنی را سرنگون کنند که علاوه بر ارتش آمریکا از پشتیبانی ۲۵۰هزار نظامی افغانستانی آموزش دیده بهدست ایالات متحده هم برخوردار بود. در کنار این دو ارتش رسمی، گروههای مردمیتر مثل یگانهای وابسته به اسماعیلخان، ژنرال دوستوم و احمدشاه مسعود هم بودند که هیچکدام حریف طالبان نشدند. در کنار این روحیه جنگاوری، مبانی منظم فقهی و سابقه تاریخی ضداستعماری طالبان در قالب آموزههای دیوبندیه را هم لحاظ کنید. بله، سابقه ضداستعماری این گروه حداقل به میانه قرن ۱۹ و قیامهای مختلف علیه انگلیس در شبهقاره برمیگردد. دامنه این قیامها در قالب مبارزات منفی مولانا محمود حسن تا استقلال هندوستان هم ادامه یافت. حالا در دهه دوم قرن ۲۱ بار دیگر چنین گروهی با آن سابقه مبارزاتی و این روحیه جهادی با تکیه بر تئوری «الحق لمن غلب» توانسته است حکومت را در سرزمینی که حداقل یک قرن روز خوش نداشته بهدست بگیرد. همین حالا هم نظرسنجیها درولایتهای مختلف از موفقیتهای نسبی طالبان در افغانستان حکایت دارد و این هم یکی دیگر از امتیازات طالبان که زمینه را برای غرور و خودبزرگبینی آن فراهم کرده است.
۲. مقوله بعد در موضعگیریها، درک صحیح از اوضاع سیاسی فعلی کشورمان است. آنچه در دو سال گذشته از سوی دولت آقای رئیسی در دستور کار قرار گرفته به درستی «سیاست همسایگی» بوده است. اگر نگاهی بلندمدت داشته باشیم، انصاف این است که سیاست اتخاذ شده تاکنون نتایج خوبی برای کشورمان به ارمغان آورده و انشاءالله پس از احیای روابط با قاهره نتایج آن بیشتر هم خواهد شد. توجه به این سیاست در همه ابعاد آن باید از سوی همه اعضای دولت و مقامات کشورمان سرلوحه کار باشد و نخستین افراد در رعایت این مهم شخص رئیسجمهور و وزیر امور خارجه هستند.
ملاحظه این دو مقوله اگر توأمان اتفاق بیفتد، میتواند بسیاری از موضعگیریهای مقامات را تعدیل کند.
اما اگر بخواهیم از این تحلیل نظری عبور کنیم و ضمن ملاحظات فوق بهشکل عملیاتی روی زمین تصمیمگیری کنیم، شاید بهترین تاکتیک در شرایط کنونی «تعریف طالبان بهعنوان پروندهای مستقل و واسپاری آن به نهادی واحد» باشد. ولی کدام نهاد میتواند متولی به سرانجام رساندن چنین پروندهای شود؟
اگرچه پیش از این نگارنده در یادداشتی گفته بود طالبان از مرحله نهضت عبور کرده و وارد چرخه دولتسازی شده، اما بهنظر میرسد هنوز این اتفاق نیفتاده است. به این معنا که این گروه همچنان در مرحله نهضت بهسر میبرد و گویا ورودش به حوزه دولتسازی با تأخیر جدی همراه بوده است. در چنین حالتی شاید بهترین نهاد برای تحویل گرفتن پرونده طالبان «سپاه قدس» باشد. شاگردان مکتب حبیب از سویی نگاههای جهانوطنی پیدا کردهاند و توان نزدیک شدن به گروههای اسلامی را که (در تضاد با استعمار آمریکایند) بهخوبی دارا هستند و از طرفی نخوت دیپلماتیک ندارند و منافع ملی را بر جناحی مقدم میدانند. همچنین همرزمان حاج قاسم، به سختیهای کار در شرایط جنگی و تحلیل نقشههای دشمن اشراف پیدا کردهاند. وزارت خارجه در چنین حالتی ضمن پرهیز از ورود مستقیم (اعلامی یا اعمالی) میتواند نقش تسهیلگری قدرتمند را ایفا کرده و زمینه را برای فعالیت سپاه قدس فراهم کند.
روزنامه قدس
تکاپو برای بهتر زیستن
چند راهکار روزنامه جمهوری اسلامی در مورد حقابه متن: اصرار مسئولان ایرانی برای احقاق حقابه از هیرمند
به گزارش ایکنا به نقل از رأی الیوم، عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه فرامنطقهای رأیالیوم در یادداشتی در خصوص تنش بین ایران و طالبان و درگیری مرزی اخیر تأکید کرد که در شرایط تحولات منطقه و توافق ایران و عربستان، کابل و تهران فریب نقشه آمریکا برای فتنهانگیزی بین شیعه و سنی را نخواهند خورد.
در این یادداشت آمده است: شاید حادثه درگیری نیروهای مرزی ایران با افغانستان که دیروز شنبه منجر به قربانی شدن دو سرباز ایرانی و یک افغانستانی شد، اتفاقی عادی باشد که در بسیاری از کشورهای دیگر هم چنین اتفاقی تکرار شده است، اما با توجه به تشدید تنش بین دو همسایه مسلمان، به دلیل اختلافات آبی و وجود رد پای آمریکاییها برای ایجاد درگیریهای فرقهای بین دو کشور موضوع جدیتر میشود.
در ادامه آمده اسـت: با پایان اشغالگری آمریکا در افغانستان که از اکتبر ۲۰۰۱ تا ۲۰ سال ادامه داشت در ۲۶ فوریه گذشته ایران سفارت افغانستان در تهران را به طالبان تحویل داد و در طول همه این سالها میزبان هزاران آواره افغانی در طول جنگ بوده است.
به باور نویسنده حضور عوامل بیگانه در پشت پرده اختلاف بین ایران و طالبان و حضور برخی عناصر افراطی در طرف طالبان که از سوی طرفهایی به ظاهر اسلامی حمایت میشوند و از سر مسائل طائفهای دشمن ایران و مذهب شیعه هستند، میخواهند بنزین بر آتش اختلافات بین تهران و کابل بریزند و تنشها را به بهانه اختلاف حقوق منابع آبی بین دو طرف شدت بخشند بخصوص که مقامات ایران تأکید دارند که طالبان توافقنامه سال ۱۹۷۳ را نقض کرده و سهم آب ایران از رود هلمند را کاهش داده است.
نویسنده افزود: پس از درگیریهای مرزی در شبکههای اجتماعی برخی عناصر افراطی طالبان شعارهای مسموم طائفهای سر دادند، اما چیزی که بیم آن میرود این است که آمریکا و برخی مزدوران عربی آن میخواهند افغانستان صحنه جدیدی برای فتنه طائفهای سنی و شیعه باشد به نحوی که دو کشور را به صحنه جنگی ویرانگر مبدل کنند آن هم پس از اینکه نقشههایشان با مصالحه بین ایران و عربستان ناکام ماند و به آشتی تاریخی بین دو مذهب شیعه و سنی نیز منجر شده است.
نویسنده تاکید کرد: ما معتقدیم که جنبش طالبان و مقامات ایرانی هرگز در دام چنین فتنه طائفهای اسیر نخواهند شد آن هم پس از روابط مثبت و نزدیکی و همکاری که بین دو کشور به وجود آمده است و از یاد نمیبریم که یکی از رهبران برجسته طالبان پس از اخراج نظامیان آمریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱ با سفر به مزار شریف در مراسم دینی اهالی قبایل شیعه هزاره آنجا حضور یافت.
رأی الیوم در پایان آورده است: کاخ سفید که پس از ۲۰ سال اشغال افغانستان چیزی جز شکست و خسارت دو تریلیون دلاری نصیبش نشد، با روشن کردن فتیله جنگ طائفهای بین جنبش پیروز طالبان و ایران به عنوان دشمن خطرناک آمریکا میخواهد شکست خود را تلافی کند و جای تأسف است که برخی کشورهای عربی از این سناریوی خونین در پس پرده حمایت میکنند، اما امید داریم که مسئولین طالبان و ایران با خردمندی این فتنه را در نطفه خفه میکنند.
مژده ای اهل وِلا نور خدا گشته پدید
هشتمینِ حجتِ حق آن شهِ فرزانه رسید
هم نبی صورت و حیدر صفت است این مهِ ناب
هر که دیدش دل از این خانه و کاشانه برید.
صَلَّی اللَّهُ عَلَیْکَ یَا أَبَا الْحَسَنِ صَلَّی اللَّهُ عَلَی رُوحِکَ وَ بَدَنِکَ صَبَرْتَ وَ أَنْتَ الصَّادِقُ الْمُصَدَّقُ قَتَلَ اللَّهُ مَنْ قَتَلَکَ بِالْأَیْدِی وَ الْأَلْسُنِ.
سالروز فرخنده و مبارک هشتمین اختر تانباک امامت و ولایت امام رضا (ع) را به همه پیروان مکتب اهل بیت و همه محبان آن حضرت تبریک می گویم. ان شاالله عیدی همه براورده شدن حاجات همه مؤمنین و ظهور حضرت حجت ابن الحسن العسکری امام مهدی (عج) باشد.
حکمتی ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
امسال #دهه_کرامت؛ سالروز فرخنده ولادت با سعادت حضرت فاطمه #معصومه (س) و سالروز ولادت با سعادت حضرت #امام_رضا (ع) همزمان شد با هفته #فرهنگ_ملی و #عنعنات_هزاره و پنجم جوزا، سالروز میلاد فرخنده #رهبر_شهید استاد عبدالعلی مزاری (ره).
به همین مناسبت مراسم باشکوهی از سوی بنیاد شهید وحدت ملی افغانستان رهبر شهید استاد عبدالعلی مزاری (ره) در تهران دولت آباد تالار مجلل دار یوش با حضور اعضای بنیاد و اعضا و خانواده های فعال #موکب شهید مزاری و شخصیتهای فرهنگی اجتماعی با برنامه های متنوع برگزار شد.
گوشه های از این مراسم در شبکه خبر نیز بازتاب یافته است.
هدایت شده از آیت الله محمود رجبی
🔻 مصاحبه ایرنا با حضرت آیتالله محمود رجبی، رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام(ره) در حاشیه بازدید از نمایشگاه آسمان اقتدار:
🔸 در سایه رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و فداکاریهای شهیدان هوا فضا این دستاوردهای شگرف، دشمن شکن و اقتدار آفرین به ارمغان آمده است.
🔹 باید به این اُمت و کسانی که در این عرصه فعالیت کردهاند، افتخار کنیم و خدا را شاکر باشیم که لطف و عنایتش را شامل حال ما کرده است.
🔸 با همین اقتدار پیش خواهیم رفت و به زودی نابودی رژیم صهیونیستی و همه دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی را شاهد خواهیم بود.
🔹 به نمایش گذاشتن دستاوردهای علمی کشور در حوزه هوا و فضا، برای دوستان انقلاب این پیام نوید بخش را دارد، که بدانند، جمهوری اسلامی مقتدرانه در منطقه از آنها پشتیبانی میکند.
📑 مطالعه کامل مصاحبه:
www.irna.ir/news/85123904/
📝 @mahmoodrajabi_ir