به گزارش تازهنیوز، چند صباحی است که روابط ایران و طالبان به واسطه ندادن حقابه ایران از رود بزرگ هیرمند با چالش روبرو شده است و حتی در بیان مقامات دو طرف، نوعی از تهدید یکدیگر هم به گوش رسید تا مشخص شود برخلاف نظر ایران، طالبان را نمیتوان کنترل کرد. محمود عباسزاده عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به رویداد۲۴ میگوید: طالبان بخشی از واقعیت کشور افغانستان است و اکنون این گروه در کشورشان حکومت میکنند. این را هم باید دانست که ایران، طالبان را بر سر قدرت نیاورده است و باید اجازه داد در خصوص طالبان، خود مردم افغانستان تصمیم بگیرند و اگر کار به آنجا رسید، ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران، به قضیه کمک خواهیم کرد.
وی میگوید: در حال حاضر بازیگران مختلفی در کشور افغانستان حضور دارند. مگر آمریکاییها نسبت به آینده افغانستان بیخیال هستند؟ یا مثلاً روسها، چینیها و پاکستانیها بیتفاوت هستند؟ همه بازیگران بینالمللی دارند براساس وجود واقعی طالبان با آنها کار میکنند. ایران هم مثل همه بازیگران بینالمللی روابط خودش را با طالبان تنظیم میکند.
تکاپو برای بهتر زیستن
به گزارش تازهنیوز، چند صباحی است که روابط ایران و طالبان به واسطه ندادن حقابه ایران از رود بزرگ هیر
وی میگوید: در عین حال و با وجود این واقعیتها، پیام ایران باید براساس صلح، برابری و برادری باشد. آقای رئیسی هم در روز تحلیف گفت رابطه ما با همسایگان، رابطه خویشاوندی است. پس ما باید براساس شعاری که دادیم، رابطه خویشاوندی را تقویت کنیم. حال اگر لغزشی هم از طرف همسایگان باشد، ما باید آن را ترمیم کنیم.
عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در خصوص اینکه برای گرفتن حقابه خود از رود هیرمند چه باید بکنیم؟ گفت: در دنیا از این دست اتفاقات بین کشورها اتفاق میافتد و دیپلماسی سیاسی و مذاکرات برای همین موقعها است، اما هنر دولتها در این است که وقتی چالشهای اینگونهای شکل گرفت، چطوری فرصتسازی کنند. اظهارات دو طرف در این ایام، عمل و عکسالعمل نسبت به هم بود. قرار هم نیست که به صورت پینگپنگی هر روز یک اظهارنظر از طرف ایران یا افغانستان نسبت به یکدیگر باشد و ما باید به نوبه خود، فضا را تلطیف کنیم. فکر میکنم اگر ایران، فضا را آرام کند، میتوان به نتیجهگیری دو طرف در بهرهگیری از آب رود هیرمند امیدوار بود.
ایرنا نوشت: حسین امیرعبداللهیان روز پنجشنبه در دیدار مقامات وزارت خارجه و روسای نمایندگیهای ایران در خارج از کشور با حجت الاسلام و المسلمین «سید حسن خمینی» در حرم امام خمینی، گفت:
ما در ارتباط با موضوع حقابه ایران از هیرمند، گفت وگوهایی با مقامات افغانستان داشتهایم و معتقدیم که بر اساس قرارداد ۱۳۵۱ باید در این ارتباط مسیر حقوقی مورد توجه قرار بگیرد.
وزیر امور خارجه ادامه داد: به مقامات افغانستان گفتهایم که مشکل حقآبه از طریق بیانیه سیاسی حل نمیشود و باید در چارچوب اقدامات حقوقی این موضوع پی گیری شود. درگیریهای مرزی پراکندهای که در ماههای گذشته بعضا در مرز ایران و افغانستان رخ داده، باعث نگرانی است.
راهی جز تعامل بین دو کشور وجود ندارد ما نمیخواهیم حادثه تلخ مزار شریف تکرار شود. ما می خواهیم به روند تحقق صلح و امنیت در افغانستان کمک کنیم و انتظارات متقابل نیز از حاکمان کنونی افغانستان داریم.
ما از این که در افغانستان دولت فراگیر تشکیل نشده ناخرسندیم و این موضوع را به حاکمان کنونی افغانستان نیز اعلام کردهایم. ما هیات حاکمه فعلی افغانستان را به رسمیت نمی شناسیم و بر لزوم تشکیل دولت فراگیر در افغانستان تاکید داریم. همچنین طالبان بخشی از واقعیت افغانستان است نه همه آن.
ما از محروم کردن زنان و دختران افغانستانی از تحصیل و آموزش ناخرسندیم و این را رفتاری برخلاف تعالیم پیامبر اسلام می دانیم.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشور روز پنجشنبه در حرم امام خمینی (ره) گفت:
هیأت حاکمه فعلی افغانستان را به رسمیت نمیشناسیم و بر لزوم تشکیل دولت فراگیر در افغانستان تاکید داریم، زیرا طالبان بخشی از واقعیت افغانستان است نه همه آن.
مرکز آمار ایران گزارش نرخ تورم در اردیبهشت 1402 را منتشر کرد که بر این اساس، تورم نقطه به نقطه اردیبهشت ماه 1402 در مقایسه با ماه قبل، 0.9 واحد درصد کاهش یافته و به 54.6 درصد رسید. نرخ تورم 12 ماهه هم با رشد 1.5 درصدی به 49.1 درصد افزایش یافت.
به گزارش تسنیم، بررسی نرخ تورم در اردیبهشت 1402 به تفکیک 31 استان کشور نشان می دهد، استان تهران با نرخ تورم 44.4 درصد پایین ترین و استان یزد با 59.1 درصد رکورددار بالاترین نرخ تورم است.
زیارت #قبور
+++
عن عطاء بن یسار، عن عائشة؛ أنها قالت: کان رسول الله صلی الله علیه وسلم، کلما کان لیلتها من رسول الله صلی الله علیه وسلم) یخرج من آخر اللیل إلی البقیع. فیقول:
السلام علیکمدار قوم مؤمنین وأتاکم ما توعدون غدا مؤجلون وإنا، إن شاء الله، بکم لاحقون
اللهم اغفر لأهل بقیع الغرقد؛ سلام بر جمعیتی که مؤمن و معتقد هستند، آنچه را که به شما در دنیا وعده میدادند به سراغ شما آمد، اما نیز به همین زودی ان شاالله به شما میپیوندیم، خدایا مردم بقیع غرقد را بیامرز.
صحیح مسلم، دارالفکر، ج۳، ص 63
حضرت رسول (ص) شبهایش را بین زنان تقسیم می کرد، آن شب که نوبت حضرت با عایشه بود، وی از رسول الله (ص) این داستان را نقل می کند.
از این روایت به خوبی استفاده می شود که زیارت قبور مؤمنین امر جایز و مستحسن است. دعاها و #استغفار ما برای صاحبان قبر اثر گذار است، وگرنه دلیلی نداشت که رسول الله (ص) بقیع مشرف شده، برای اهل بقیع طلب غفران کند؟ این عمل رسول الله (ص) نشان می دهد که اموات از حضور مؤمنین بر سر قبورشان بهره مند می شوند و دعاهای ما برای نحوه #حیات برزخی آنها مؤثر است.
شب روز #جمعه است بسیار مناسب است که مؤمنین کسانیکه را که از این دنیا رفته اند و دست شان از عمل خیر کوتاه اند، فراموش نکنند.
#حکمتی 1402/03/04
سند حدیث:
حدثنا یحیی بن یحیی التیمی ویحیی بن أیوب وقتیبة بن سعید (قال یحیی بن یحیی: أخبرنا. وقال الآخران: حدثنا اسماعیل بن جعفر) عن شریک (وهو ابن أبی نمر) عن عطاء
#کودکان_کار
بارها در رسانه ها این موضوع را شنیدیم این پدیده در بزرگ شهرهای مانند تهران فراوان است. دیشب از تهران سمت قم برگشتیم، در یکی از مجتمع های تفریحی برای نماز و اینکه خستگی رفع کنیم توقف کوتاه کردیم. در وضو خانه پسر خرد سالی را دیدم که مشغول تمیز کردن وضوخانه است بعد از سلام با تبسم گفتم خوبی! جواب داد، از لهجه اش متوجه شدم همشهری است. قبل از آن فکر نمی کردم همشهری باشد. لباس خدمه نظافت چی که پوشیده بود در تنش بزرگ بود نپرسیدم چند سن دارد فکر می کنم ۹ تا ۱۲سال بود. وقتی متوجه شد من هم همشهری اش هستم خوشحال شد.
بعد از صحبت و حال احوال پرسی گرم گفت حمیدالله اهل قندهارم خانواده ام افغانستان است، با برادر بزرگترم ایران آمدم، ولی او جای دیگر کار می کند. گفتم چه خوب فارسی را یاد گرفتی؟ گفت آری حالا خیلی خوب گپ می زنم. چون رفقا عجله داشت سخن را کوتاه کردم با لبخند از هم خدا حافظی کردیم.
یکی از معضلات اجتماعی کودکان کار است، متاسفانه در اثر غفلت و بی توجهی والدین یا از سر اضطرار ویا هم از سر طمع، کودکان را به کار وادار می کنند، کار برای کودکان به دلیل نا مساعد بودن محیط کار و نیز به دلیل عدم تحمل کارهای سنگین، آسیب های بسیار جدی بر روح و روان و نیز رشد جسمی کودک وارد می کنند، متاسفانه هیچ نهادی در این مورد احساس مسؤلیت جدی نمی کند. در غرب قرار، صحبتهای مکرر که از برخی دوستان و آشنایان و رسانه ها شنیدم، اگر والدین کودک نتواند نیازهای اساسی کودک را تامین کنند، بلا فاصله دولت عهده دار تربیت کودک می شود، البته این روش باز آسیبهای دیگری برای کودک وارد می کند که قابل انکار نیست.
اسلام به حقوق کودک و نیز تامین نیازهای اساسی وی به فراوانی تاکید نموده است، نفقه کودکان تا زمانی که به حد بلوغ و رشد نرسیده اند، بر والدین واجب است. به علاوه اسلام به حسن رفتار، تامین نیازهای عاطفی کودک نیز سفارش فراوان کرده است، اما در جامعه که برخی اعضای آن به این دستورات دینی توجه نکنند، یا نتوانند به نیازهای اساسی آنها رسیدگی کنند نیاز است که قوانین مشخص در حمایت از کودک تدوین شود و نهادی در دولت های اسلامی عهده دار سرپرستی وی به نیکوترین وجه گردد.
اما بحث ایتام و کودکان بی والدین که در اسلام یک موضوع بسیار جدی است، اسلام سفارشهای بسیار مؤکد به رسیدگی به ایتام نموده است. امام علی (ع) الله الله فی الایتام. در نبود قیم و والدین سرپرست آنها حاکم اسلامی است.
#حکمتی ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مراسم باشکوه در مشهد به مناسبت هفته فرهنگ هزاره ا بر گزار شد. گزارش از شبکه خبر.
هدایت شده از ره توشه معلمان
داستان منبر.apk
14.4M
📕داستان منبر📕
💠نرم افزار تلفن همراه #داستان_منبر حاوی بیش از ۵۰۰۰ داستان های منبر
1⃣داستان منبری ها :
داستان های مکتوب از :
○آیت الله محمدی اشتهاردی
●آیت الله فاطمی نیا
○آیت الله ضیاء آبادی
●آیت الله مظاهری
○استاد هاشمی نژاد
●استاد فلسفی
○استاد انصاریان
●استاد کافی
○استاد عالی
●استاد رفیعی
○استاد دانشمند
●استاد مومنی
○استاد پناهیان
●استاد فرحزاد
○استاد نقویان
2⃣داستان موضوعی :
《فردی 《اجتماعی《اخلاقی 《اعتقادی《عبادی 《خانوادگی 《احکامی《علمی 《تاریخی 《پیامبران
3⃣داستان معصومین
داستان های ۱۴ معصوم علیهم السلام
4⃣داستان مناسبتی
🔻داستان های محرم
🔻داستان های ماه رمضان
🔻داستان های فاطمیه
5⃣داستان شهدا
6⃣داستان علما
7⃣داستان اهل بیت
8⃣داستان شان نزولی
9⃣داستان قبل روضه
🔟روشهای بیان داستان
💠بانک جامع #داستان منبر 💠
✍۵۰۰۰ داستان هزاران موضوع
📌 #پیشنهاد_دانلود
🔷دانلود مستقیم ♦️👇👇
https://talabeyar.ir/1399/12/dastanemenbar/
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/85983330C7210d6f841
گزارش مراسم دهه کرامت و روز فرهنگ ملی هزاره و سالروز میلاد رهبر شهید استاد مزاری (ره)
++++
امسال #دهه_کرامت؛ سالروز فرخنده ولادت با سعادت حضرت فاطمه #معصومه (س) و سالروز ولادت با سعادت حضرت #امام_رضا (ع) همزمان شد با هفته #فرهنگ_ملی و #عنعنات_هزاره و پنجم جوزا، سالروز میلاد فرخنده #رهبر_شهید استاد عبدالعلی مزاری (ره).
به همین مناسبت مراسم باشکوهی از سوی بنیاد شهید وحدت ملی افغانستان رهبر شهید استاد عبدالعلی مزاری (ره) در تهران دولت آباد تالارمجلل دار یوش با حضور اعضای بنیاد و اعضا و خانواده های فعال #موکب شهید مزاری و شخصیتهای فرهنگی اجتماعی با برنامه های متنوع برگزار شد.
جلسه با تلاوت #قرآن_کریم توسط قاریان برجسته کشور آغاز شد. ابتدا قاری بین المللی جناب آقای غلام عباس حسنی با تلاوت زیبا جلسه را معنویت خاص بخشید.
پس از آن #گروه_بین_المللی_اسراء در جایگاه قرار گرفت با اجرایی سرود بسیار زیبا در مورد حضرت فاطمه معصومه (س) و هشتمین امام شیعیان امام رضا (ع) جلسه را به شور شعف، شادی فراوان واداشت.
پس از آن پیام استاد #حاجی_محمد_محقق رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، به مناسبت هفته فرهنگ ملی هزاره و سالروز میلاد رهبر شهید توسط فرزند شان جناب آقای محمد رضا محقق به خوانش گرفته شد. استاد محقق در این پیام بلند و با محتوای عالی، ضمن تشریح سابقه تاریخی حضور هزاره ها در افغانستان برخی از خصوصیات فرهنگی هزاره ها را مورد تاکید قرار داد. در این پیام آمده بود که صداقت، سخت کوشی، تعهد و وفا دین باوری از خصوصیات مهم مردم هزاره اند.
پس آن مجری جلسه جناب حجت الاسلام والمسلمین آقای مبلغ، از سخنران محفل جناب حجت الاسلام والمسلمین آقای دکترابراهیم حکمتی دعوت به سخنرانی نمود.
جناب آقای حکمتی با توجه به محدودیت زمان، ضمن تبریک دهه کرامت؛ سالروز میلاد حضرت معصومه (س)، سالروز ولادت امام رضا (ع) هفته فرهنگ ملی هزاره و سالروز ولادت رهبری شهید، در سخنانی کوتاه در دو بخش؛ خصوصیات فرهنگی هزاره ها مانند عزت نفس، صداقت، دین باوری، ولایت مداری و...و پیامدهای فراوان مهاجرت حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) در شرق اسلامی و تاثیر آن در عمق بخشی فرهنگی ملی هزاره ها سخن گفت، که مورد استقبال حاضران به خصوص نوجوانان و جوانان قرار گرفت.
پس از آن برای بار دوم گروه اسراء در جایگاه قرار گرفت، دو اجرایی بسیار زیبایی را به حاضرین در تالار ارائه داد؛ یک اجرای سرود در باره امام عصر (عج) و اجرای دوم در باره رهبر شهید استاد عبد العلی مزاری (ره) که با تشویق فراوان حاضران همراه بود.
در پایان جلسه از رئیس بنیاد شهید وحدت ملی محترم حاجی میر حسین جویا، محمد رضا محقق و جمعی دیگر از بزرگان مجلس و اعضای ارشد بنیاد رهبر شهید دعوت شد تا در جایگاه قرار گرفته، لوح تقدیری که برای جمعی از فعالان ورزشی و فرهنگی تدارک دیده شد بود اهدا شود.
به قاری بین المللی جناب آقای غلام عباس حسنی، حافظ کل قرآن سرکار خانم معصومه حسینی و سرکارخانم شفایی حافظ کل قرآن لوح تقدیر اهدا شدو سر کار خانم فاطمه درویشی فعال فر هنگی وهنری قر آنی
پس از آن از سر کار خانم نعمتی مدیر و اعضای گروه هنری ««کابورا وحدت» و جناب ابراهیم کریمی حمایت کنندگروه کابورا وحدت و همه اعضای گروه با اهدای لوح تقدیر، سپاسگزاری شد.
پس از آن از گروه بانوان ورزشی تکواندو بنیاد شهید وحدت ملی استاد مزاری و مدیر آن سرکار خانم دکتر زهرا غلامی واعضای گروه با اهدای لوح تقدیر، تشویق و تقدیر شد.
همچنین به پاس زحمات مدیر محترم گروه بین المللی اسراء، جناب حکمت صادقی لوحی تقدیر اهدا شد.
در پایان مراسم به هر یک از #کودکان حاضر در جلسه با اهداء یک شاخه گل و یک قاب، مزین به تصویر رهبر شهید استاد مزاری با لوگوی بنیاد، به مناسبت دهه کرامت، هفته فرهنگ ملی هزاره و سالروز میلاد رهبر شهید، توسط رئیس محترم بنیاد شهید وحدت ملی، محترم حاجی میر حسین جویا تقدیم شد.
پس از آن عکسهای یادگاری گرفته شد. قبل از شروع پذیرایی و شام جناب حجت الاسلام والمسلیمن آقای نوری در جایگاه قرار گرفت برای عزت، سرفرازی مردم ما و سلامتی خدمت گزاران اسلام و مسلمین، مراجع عظام تقلید مقام معظم رهبر انقلاب اسلامی و استقرا امنیت کامل در کشورهای اسلامی به خصوص کشور عزیز ما افغانستان دعا نمود.
مجری این محفل با شکوه جناب حجت الاسلام والمسلمین آقای مبلغ بود که به زیبایی اجرا نمود.
تهیه گزارش
بخش فرهنگی #بنیاد_شهید_وحدت افغانستان استاد_عبدالعلی_مزاری (ره) ۶ حوزا (خرداد) ۱۴۰۲
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، دپارتمان مهاجرت، پناهندگان و شهروندی دولت فدرال کانادا از توافق این کشور با امارات متحده عربی برای انتقال ایمن اتباع افغانستان به این کشور خبرداد.
شان فریزر، وزیر مهاجرت، پناهندگان و شهروندی کانادا اعلام کرد به عنوان بخشی از این مشارکت، اوتاوا قرار است تا 1000 تبعه افغان را که در پی سقوط کابل از افغانستان تخلیه شدند و در حال حاضر در امارات هستند، اسکان دهد.
بر اساس اطلاعیه منتشر شده، روز گذشته بیش از این 650 تبعه افغان از طریق پرواز چارتر از امارات به تورنتو منتقل شدند.
در سال 2022 نیز کانادا از طریق همکاری با امارات متحده عربی، 3 پرواز اتباع افغانستان را پذیرفت و در حال حاضر مجموع اتباع افغان منتقل شده از امارات به این کشور به 1500 نفر رسیده است.
اطلاعیه میافزاید کانادا همچنان نسبت به اسکان مجدد دستکم 40 هزار افغان آسیبپذیر تا پایان سال 2023 باقی مانده است و تاکنون نزدیک به 32 هزار نفر از این افراد به کانادا منتقل شدهاند.
هدایت شده از کتابخانه صوتی
"حج" یعنی آهنگ مقصد یعنی حرکت نیز هم. همه چیز با کندن از خودت، از زندگیت و از همه علقههایت آغاز میشود. مگر نه این که در شهرت ساکنی؟ سکونت، سکون.
حج یعنی نفی سکون. حج: جاری شو! هجرت از «خانه خویش» به «خانه خدا»، «خانه مردم»!...
👈✅ کتاب صوتی بعدی
#تحلیلی_از_مناسک_حج
اثر مرحوم دکتر علی شریعتی
کانال را به دوستان خود معرفی کنید👇👇
https://eitaa.com/audio_ketab