ارزش کارمزد انتقال، توزیع و فروش فرآورده های نفتی در سال 1401 در حدود 77 درصد نسبت به سال 1400 افزایش یافته است. این جهش غیرمتعارف در شرایطی انجام شده که مقدار عملیات در حدود فقط 10 درصد افزایش یافته است.
ریشه این نابسامانی در ارقام مالی به کیفیت نازل بودجه بندی شرکت پخش فرآورده های نفتی مربوط می شود!
@hemmatgholizadeh
اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
آنچه که در رسانه ها با تصاویر نیسان آبی و ... از آن به عنوان قاچاق هنگفت سوخت تبلیغ می شود در واقع ف
به رقم حق العملکاری استانداری بابت فروش مرزی سوخت توجه شود. آنچه که به عنوان قاچاق هنگفت سوخت تبلیغ می شود واقعیت نداشته و عملیاتی است که مطابق مصوبات از طریق تعاونی های مرزی تحت مدیریت کارگروه فروش مرزی فرآورده های نفتی صورت می گیرد!
@hemmatgholizadeh
صورت مالی 1401 شرکت پخش فرآورده های نفتی.pdf
1.17M
برای مطالعه بیشتر درباره عملیاتی مقداری و مالی شرکت پخش فرآورده های نفتی می توانید از صورت مالی سال 1401 این شرکت استفاده کنید.
@hemmatgholizadeh
اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
ارزش کارمزد انتقال، توزیع و فروش فرآورده های نفتی در سال 1401 در حدود 77 درصد نسبت به سال 1400 افزای
هر پالایشگاه بابت انتقال، توزیع و فروش فرآورده های نفتی چه مبلغی به عنوان کارمزد به شرکت پخش فرآورده های نفتی در سال 1401 پرداخت کرده است؟
@hemmatgholizadeh
صورت مالی 1401 پالایشگاه اصفهان.pdf
6.34M
مطابق ارقام درج شده در صورت مالی پالایشگاه اصفهان، این شرکت در سال 1401 هر لیتر نفت گاز را به دولت 20259 تومان صادر و همان فرآورده را به خارج از کشور 16769 تومان فروخته است. این نرخ معکوس علیه اقتصاد ملی برای نفتکوره و گازمایع نیز تکرار شده است. هر لیتر نفتکوره به دولت به مبلغ 10821 تومان صادر و به مبلغ 9393 تومان به خارج از کشور فروش رفته است! همچنین، هرکیلوگرم گازمایع به خارجی ها به قیمت 11209 تومان فروش رفته در حالیکه همان فرآورده به دولت جمهوری اسلامی ایران به قیمت 18060 تومان صادر شده است. اینکه تأکید می شود حسابداری مبتنی بر یارانه پنهان علیه اقتصاد ملی کار می کند به دلیل کارکرد معکوسی است که برخی از آنها برای مثال ارایه شد. پالایشگاه اصفهان در سال 1401 رقم هنگفتی معادل 274 همت را به عنوان یارانه محاسبه کرده است، به بیان دیگر، این پالایشگاه بابت خوراک نفتخام دریافتی خود، مبلغی پرداخت نمی کند بلکه با این یارانه محاسباتی که مفهوم آن از اساس دچار خدشه است، خوراک خود را با ارزشگذاری مبتنی بر قانون و قیمتهای نشریه پلتس، تسویه می کند. ایرادات متعدد این روش بارها گوشزد شده است. وارونگی قیمت به ضرر اقتصاد ملی فقط مختص پالایشگاههای کشور نمی باشد بلکه بررسی نحوه فروش محصولات پتروشیمی ها هم این عارضه سخت را تأیید می کند. به عنوان مثال، پتروشیمی اصفهان سه محصول خود یعنی تولوئن، پارازیلین و انیدریک فتالیک را به داخل کشور گرانتر از خارج کشور فروخته است!
@hemmatgholizadeh
برای مثال به کاربرد تولوئن و موارد استفاده از آن( که به داخل کشور گرانتر از خارجی ها فروش می رود) توجه کنید:
متیل بنزن، مایعی شفاف و بی رنگ است که با قرار گرفتن در معرض هوا به بخار تبدیل می شود. (در دمای اتاق) بخار تولوئن بوی تند یا شیرینی دارد که نشانه قرار گرفتن در معرض آن است. این ترکیب، معمولاً در مخلوط با سایر حلال ها و مواد شیمیایی مانند رنگدانه های رنگ استفاده می شود. کاربردهای فنیل متان عبارتند است :
✔رنگ و تینر رنگ : به عنوان حلال در آن استفاده می شود.
✔درزگیر سیلیکونی
✔پلاستیک
✔جوهر چاپ
✔چسب
✔لاک
✔ضدعفونی کننده و گندزدا
✔تولید فوم
✔سنتز TNT
✔داروسازی (به منظور ساخت و تولید دارو استفاده می شود)
✔مواد آرایشی و بهداشتی (همچون ناخن)
✔در ساخت نیتروتولوئن استفاده می شود.
✔تولید پلی اورتان استفاده می شود.
✔ در تهیه و ساخت چرم استفاده می شود.
✔ به عنوان پیش ماده بنزن و زایلین استفاده می شود.
✔مارکرهای دائمی و تولید انواع ماژیک ها استفاده می شوند.
✔در مواد مخدر
✔به عنوان ماده افزودنی در تولید تولوئن-دیزوسیانید، TNT و … استفاده می شود.
کاربرد های پارازایلین که به داخل کشور گرانتر از خارج کشور فروخته می شود:
p-xylene یک ماده اولیه شیمیایی مهم است . در میان سایر کاربرد های پارازایلین ، این ماده خام در سنتز مقیاس بزرگ پلیمرهای مختلف مورد استفاده می باشد.این ماده به طور گسترده به عنوان ماده اولیه (یا “بلوک ساختمانی”) برای تولید سایر مواد شیمیایی صنعتی، به ویژه اسید ترفتالیک (TPA)، اسید ترفتالیک خالص (PTA) و دی متیل ترفتالات (DMT) استفاده می شود. از TPA، PTA و DMT برای تولید پلی استرهای پلی اتیلن ترفتالات (PET)، نوعی پلاستیک استفاده می شود.
بطری های ساخته شده از پلاستیک PET به طور گسترده ای به عنوان ظروف برای آب، نوشابه و سایر نوشیدنی ها استفاده می شود زیرا PET سبک وزن، مقاوم در برابر شکستن و قوی است. علاوه بر این، PET به حفظ گاز در نوشابههای گازدار کمک میکند، زیرا دارای خواص سدکننده قوی دی اکسید کربن است
کاربرد انیدرید فتالیک که به داخل کشور گرانتر از خارج کشور فروخته می شود:
انیدرید فتالیک به عنوان یک ماده شیمیایی در تهیه پلاستیک از وینیل کلرید مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این ماده در تولید استرهای فتالات استفاده می شود.
تولید رزین های پلی استر و تولید رزین های آلکیدی مورد استفاده در رنگ ها و لاک ها، دفع کننده حشرات و پلی اورتین های پلی استر، از دیگر موارد استفاده انیدرید فتالیک است.
فتالات استرها که خود عامل اصلی تهیه نرم کننده هایی مانند DIDP، DOP، BBP و DINP هستند، از مشتقات انیدرید فتالیک به شمار می روند. استفاده عمده این نرم کننده ها در طناب های پلاستیکی، شلنگ های باغبانی و وسایل خانگی است. از فتالیک انیدرید به عنوان یک کنترل کننده عقب مانده لاستیکی و عقب انداز استفاده می کنند.
از مشتقات مهم این ماده می توان به فتالیمید اشاره کرد. انیدرید فتالیک به طور عمده در صنایع تولید رنگ های خاص مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از کاربردهای این ماده، آماده سازی آنیتروکینون کینیزارین رنگ با واکنش با پاراکلروفنل و سپس هیدرولیز کلرید است.
رزین های آلکیدی که از انیدرید فتالیک مشتق می شوند در پوشش های مبتنی بر حلال برای معماری، ماشین آلات، مبلمان و لوازم آرایشی استفاده می شود. این ماده در تولید رنگدانه هایی نظیر فتالوسیانین، مواد شوینده، علف کش ها و حشره کش ها، مواد مقاوم در برابر آتش، عوامل متقابل اتصال رزین های پلی ساکارا و پلی استر مورد استفاده قرار می گیرد.
از انیدرید فتالیک به عنوان ضد ویروس، بازدارنده شعله، انیدریدهای هالوژنه، رزین های پلی اتر ایمید و پلی استر پلی ال ها استفاده می کنند.
پتروشیمی اصفهان در سال ۱۴۰۱ برخی محصولات خود را به مردم ایران و خارج به چه قیمتی فروخته است؟
(واحدارقام:تومان/کیلوگرم است)
۱-تولوئن
داخلی:۲۶۹۸۳
خارجی:۲۴۳۳۲
۲-پارازیلین
داخلی:۲۶۷۵۶
خارجی:۲۶۳۶۸
۳-انیدریدفتالیک
داخلی:۳۶۰۳۵
خارجی:۳۲۳۶۵
به نظر شما مدافعین این سیستم قیمتی از چه چیزی دفاع می کنند؟!
آیا دیده اید که یک کشور کالای مزیت دار خود را به صنایع خودش گرانتر از رقبای خارجی بفروشد؟ آیا تویوتا خودروهایش را به مردم ژاپن گرانتر از مردم سایر کشورها می فروشد؟ کدام کشور صادرکننده انرژی را سراغ دارید که انرژی را به مردمش گرانتر از مشتریان خارجی اش بفروشد؟
به نظر شما مدافعین جهانی سازی قیمتها دقیقا از چه چیزی دفاع می کنند؟ هدف آنها از این کار چیست؟
بگذارید یک موضوع را روشن کنم. جهانی سازان قیمت در خوش نیت ترین حالت بدلیل بلد نبودن، دائما به دولت هشدار می دهند اگر جهانی سازی قیمت را رها کند منابع دولت کاهش می یابد، والله دروغ می گویند، با اصلاح جهانی سازی قیمتها، بسیاری از مشکلات دولت هم حل خواهد شد و اتفاقا منابع دولت افزایش خواهد یافت.
سال ۱۳۸۶ به دلیل شروع تحریمهای اول هسته ای تصور بر این بود که اگر #انرژی را به #قیمت_جهانی برسانند، اقتصاد ایران مقاوم خواهد شد. آنها اشتباه کردند و سخت ترین #خودتحریمی_اقتصاد_ایران رقم خورد و جهانی سازی قیمتها پس از ۱۶ سال تجربه اجرایی ثابت کرد که این راه و آن محاسبات نادرست بود.