eitaa logo
اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
2.5هزار دنبال‌کننده
553 عکس
134 ویدیو
182 فایل
در این کانال به دلایل ریشه ای تورم و بیکاری و بی ثباتی اقتصادی از منظر تحولات انرژی خواهیم پرداخت.
مشاهده در ایتا
دانلود
🌀 راهبرد مربع کردن دایره تورمی براساس تأکید رهبر انقلاب بر موضوع «مهار تورم» رسانه KHAMENEI.IR در یادداشتی به قلم آقای علی ظاهری بیرگانی، پژوهشگر اقتصاد راهبردی به بررسی یکی از راهکارهای مهار تورم می‌پردازد.  عبارت «مربع کردن دایره» استعاره‌ای برای تلاش برای انجام کاری غیرممکن استفاده می‌شود. بر این اساس، وقتی با یک معضل اساسی مواجهید که مثل دایره معیوب (loop) دائماً خود را تشدید می‌کند، باید اصطلاحاً آن دایره را مربع کنید، یعنی چرخه را بشکنید.(۱) مواجهه فعالانه با چرخه‌ مخرب و تشدیدشونده تورمی در اقتصاد ایران الزامی است؛ چراکه در نگاه راهبردی تا وقتی سیاست‌گذار برای شکستن دایره تورمی فعلی مداخله فعال نکند، این چرخه معیوب به حرکت خود ادامه خواهد داد. اقتصاد ایران که بیش از پنجاه سال به‌طور متوسط با تورم بیست‌درصدی دست‌به‌گریبان بوده و دهه ۹۰ را با تاب‌آوری در مقابل سلاح تورمی تحریم آمریکا(۲) پشت سر گذاشته، در چهار سال گذشته به دلیل گرفتار شدن در «دایره مخرب تورمی» -بسان بیماری که از تب مزمن رنج می‌برد- پیوسته نرخ‌های تورم بالای چهل درصد را تجربه کرده، به‌طوری‌که متوسط نرخ تورم در چهار سال اخیر حدود ۴۵.۳ درصد بوده است؛ به همین دلیل کاهش چشم‌گیر تورم باید اولویت اصلی سیاست‌گذار و مجری اقتصادی باشد، اما چگونه؟ همچنین سؤال مهم دیگری که مطرح می‌شود این است که «عامل مسلط» برای افزایش تورم در اقتصاد ایران به‌ویژه در چهار سال گذشته از چه نوعی است؟ آیا عامل مسلط، رشد نقدینگی است یا افزایش نرخ ارز؟ آیا افزایش نرخ ارز، معلول افزایش تورم است یا علت آن؟ در این یادداشت ضمن تبیین مختصری از «دایره تورمی» به مقایسه دو رویکرد تعدیل و تثبیت درباره «ماهیت تورم در اقتصاد ایران» پرداخته و بخشی از کارنامه گذشته و نسخه‌های تجویزی این دو جریان بررسی می‌شود. در ادامه مهم‌ترین مؤلفه‌های راهبرد مربع کردن دایره تورمی تبیین و نشان داده می‌شود که برای خروج از این دایره مخرب «الزاماً باید دست قدرتمند سیاست‌گذار به کمک اقتصاد بیاید» که آن‌هم مستلزم اعمال -و نه‌فقط اعلام- سیاست کنترل و تثبیت نرخ ارز است؛ زیرا یکی از الزامات اساسی رشد تولید و مهار تورم از منظر علم اقتصاد کلان، وجود بازار ارز غیرمختل (undistorted) است(۳) اما بازار ناقص ارز در اقتصاد ایران مختل شده و همچون دماسنج مختل دمای اعلامی آن با دمای واقعی اقتصاد متفاوت است. ادامه یادداشت در لینک زیر 👇 https://farsi.khamenei.ir/others-note?id=52758 @Ali_zaheri
‏زندگی، تجارت نیست! سالهاست دولت حوزه ازدواج را هم رها کرده است، می بایست ثبت مهریه براساس سکه طلا را ممنوع می کرد، حالا که نکرده یک پیشنهاد دارم: در زمان اجرای مهریه، نرخ سکه در زمان عقد معیار تصمیم قاضی قرار بگیرد. برای این مسأله باید تصمیم گرفت تا ازدواج، به کاسبی تبدیل نشود.
به بهانه حذف و به نام منحوس جهانی‌سازی کاری کرده‌اند چند شرکت بزرگ خام فروش که منابع ارزی کشور را هم در دست دارند مواد اولیه تولید را به ایرانیان دلاری بفروشند. همین‌ها دلار را در ذهن‌ها گران می‌کنند و اجناس خود را به بهانه گرانی جعلی دلار، گران می‌فروشند... صفحه ویراستی حسین زمانی میقان 👇 https://virasty.com/HZAMANIM
فرمول تعیین قیمت خوراک گاز پتروشیمی ها چیست؟ آیا از جزییات و نحوه محاسبه آن اطلاعی دارید؟ همانطور که ملاحظه می کنید در تعیین این قیمت، چهار بازار بین المللی از جمله هنری هاب آمریکا، تی تی اف هلند و اِن بی پی انگلستان و آلبرتای کانادا و همچنین قیمت صادرات و واردات گاز کشور نقش مبنایی دارند. آیا چنین فرمولی را در کشورهای دیگر شاهد هستیم؟ آیا چنین فرمولی به معنای گره زدن اقتصاد داخل کشور به پول کشور تحریم کننده و نوسانات پرتلاطم بین المللی نیست؟ آیا با این قاعده، گاز ملی که مزیت خدادادی است به ضدمزیت برای کشور تبدیل نشده است؟ بنظر شما این فرمول یکی از سرچشمه های مهم تورم های نامتعارف نیست؟ لازمست بدانید این فرمول در سال ۱۴۰۱ به دلیل جنگ روسیه و اوکراین و افزایش قیمت جهانی گاز نقش مهمی را در بروز تورم ایفا کرده است. @hemmatgholizadeh
🔴فرمول تعیین قیمت خوراک گاز پتروشیمی ها چیست؟ ⏪آیا از جزییات و نحوه محاسبه آن اطلاعی دارید؟ همانطور که ملاحظه می کنید در تعیین این قیمت، چهار بازار بین المللی از جمله هنری هاب آمریکا، تی تی اف هلند و اِن بی پی انگلستان و آلبرتای کانادا و همچنین قیمت صادرات و واردات گاز کشور نقش مبنایی دارند. ▪️ آیا چنین فرمولی را در کشورهای دیگر شاهد هستیم؟ آیا چنین فرمولی به معنای گره زدن اقتصاد داخل کشور به پول کشور تحریم کننده و نوسانات پرتلاطم بین المللی نیست؟ آیا با این قاعده، گاز ملی که مزیت خدادادی است به ضدمزیت برای کشور تبدیل نشده است؟ ▪️ بنظر شما این فرمول یکی از سرچشمه های مهم تورم های نامتعارف نیست؟ لازمست بدانید این فرمول در سال ۱۴۰۱ به دلیل جنگ روسیه و اوکراین و افزایش قیمت جهانی گاز نقش مهمی را در بروز تورم ایفا کرده است. 👤 همت قلی زاده 🔴 👇 @bidariymelat
بیدار شوید!
رابطه قیمت نفت و نرخ تورم در آمریکا! ضربه‌پذیری اقتصاد دنیا از افزایش میزان نقدینگی نیست بلکه بشدت متاثر از افزایش نرخ نفت و سایر سبد انرژی است.. ✍سیدامیرحسین حسینی ✅به افرا بپیوندید: @afra_eco
گزارش تحولات بخش واقعي اقتصاد ايران در سال 1401.pdf
395.5K
گزارش تحولات بخش واقعي اقتصاد ايران در سال ۱۴۰۱- بانک مرکزی.pdf
نرخ رشد اقتصادی سال ١٤٠١-مرکزآمارایران.pdf
518K
نرخ رشد اقتصادی سال ١٤٠١ - مرکز آمار ایران.pdf
روندپژوهی مهاجرت داخلی در ایران طی سی سال اخیر (1365-1395).pdf
1.98M
روندپژوهی مهاجرت داخلی در ایران طی سی سال اخیر (1365-1395).pdf
نظریه های تعیین نرخ ارز در ایران؛ ملاحظات و چالش ها.pdf
2.19M
نظریه های تعیین نرخ ارز در ایران؛ ملاحظات و چالش ها.pdf
‏کند شدن تخریب شاخص های اقتصاد ایران به دلیل کاهش قیمت جهانی نفت و اقدام دولت در تثبیت نرخ ارز نیما (۲۸۵۰۰ تومان) است. جهانی سازی دستوری قیمت انرژی، فلزات و... موجب تورم و این مسأله براساس نظریه PPP به شدت موجب کاهش ارزش پول ملی می شود. با کاهش قیمت نفت، قیمت ارز کاهش نمی یابد!
سی و سه سال روند آمار انرژی کشور.pdf
7.46M
سی و سه سال روند آمار انرژی کشور(۱۳۶۷-۱۳۹۹) .pdf
سالنامه آماری سازمان راهداری - سال 1400-خلاصه آمار مديريتي.pdf
228.4K
سالنامه آماری سازمان راهداری - سال 1400-خلاصه آمار مديريتي.pdf
براساس گزارش سالنامه آماری ۱۴۰۰ سازمان راهداری و حمل و جاده ای تعداد مسافر جابجا شده در سطح کشور در سال ۱۳۹۱ تعداد ۴۱۶ میلیون سفر بوده که با کاهش دائمی شدید به ۱۱۹ میلیون سفر در سال ۱۴۰۰ رسیده است. این کاهش ۷۱/۴% سفرهای عمومی، شوکه کننده بوده و حاوی درسهای تلخ فراوانی است.
به اهداف دولت آمریکا برای بخش انرژی در بودجه ۲۰۲۴ بطور دقیق توجه کنید. بعنوان مثال، قیمت گاز این کشور یک پنجم (۲۰٪) قیمت آن در هلند و انگلستان است ولی در این سند هیچ اشاره ای به افزایش قیمت نمی کند بلکه توسعه عدالت انرژی را یکی از اهداف اصلی بودجه تعیین می کند چیزی که در این کشور وجود ندارد و تا اسمش میاید عده ای با برچسب زدن، شروع به تمسخر و لوث کردن مساله می کنند. حتما دلیلی دارد!!
چیزی که در مسأله انرژی دوستان توجه نمی کنند اینست که مسیر اشتباه است نه اعداد! یعنی بحث تثبیت و... نیست بلکه تحمیل تأثیر و تغییرات قیمت جهانی در داخل است که اثر نادیده دیگری هم دارد و آن تورم جهانی است که قیمت جهانی درمسیر تورم ۵% است ولی در داخل ارز خارجی متأثر از تورم ۵۰% است!!
‏براساس اخبار منتشره نرخ تسعیر ارز نیما برای صنایع پالایشگاه ها و پتروشیمی ها از ۲۸۵۰۰ به ۳۷۹۰۰ تومان افزایش یافته است نرخ این افزایش ۳۳% می باشد و منتظر تأثیر زنجیره ای این مسأله باشید. فقط نرخ مورد نظر را حفظ کنید!
‏با ابلاغ دستورالعمل جدید توسط دولت، ‎ به عنوان نهاد مالی پشتیبان ثانویه با هدف جلوگیری از تأخیر و یا توقف اجرای پروژه ها به چهار ضلعی دولت، متقاضی، سازنده و بانک اضافه شد. مقرر شده است در صورت ناتوانی متقاضی ‎ در پرداخت تعهدات مالی، صندوق جایگزین متقاضی شود.
‏ماده ۷۱ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت: به شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی اجازه داده می شود به منظور حفظ و صیانت از سرمایه های ملی قیمت فرآورده های نفتی به جز (نفتگاز، نفت سفید، نفتکوره، بنزین و گاز طبیعی مصرفی داخل کشور) را براساس ‎ و با رعایت صرفه و صلاح کشور تعیین و به فروش برساند. 👈 فقط تصویر بالا رو ببینید.
هرکشوری گفتمان خاص اقتصادی خودش را دارد، درکشور ما چرا گفتمان خاص اقتصادایران شکل نگرفته وهنوز ادبیات مبتنی بر نظام تولید،توزیع،مصرف و فرهنگ دیگر کشورها گفتمان شناخته شده تر هستند؟ یکی از دلایل اصلی(نه همه دلایل)شکل نگرفتن گفتمان خاص اقتصادایران، صداوسیما می باشد.
ماده (2) قانون نفت: منابع نفت کشور جزء انفال و ثروت‌های عمومی است و طبق اصل 45 قانون اساسی در اختیار حکومت اسلامی می‌باشد و کلیه تأسیسات‌و تجهیزات و دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری‌هایی که در داخل و خارج کشور توسط وزارت نفت و شرکت‌های تابعه به عمل آمده و یا خواهد آمد، متعلق به‌ملت ایران و در اختیار حکومت اسلامی خواهد بود.