eitaa logo
اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
2.8هزار دنبال‌کننده
614 عکس
154 ویدیو
195 فایل
در این کانال به دلایل ریشه ای تورم و بیکاری و بی ثباتی اقتصادی از منظر تحولات انرژی خواهیم پرداخت.
مشاهده در ایتا
دانلود
‏ماده ۷۱ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت: به شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی اجازه داده می شود به منظور حفظ و صیانت از سرمایه های ملی قیمت فرآورده های نفتی به جز (نفتگاز، نفت سفید، نفتکوره، بنزین و گاز طبیعی مصرفی داخل کشور) را براساس ‎ و با رعایت صرفه و صلاح کشور تعیین و به فروش برساند. 👈 فقط تصویر بالا رو ببینید.
هرکشوری گفتمان خاص اقتصادی خودش را دارد، درکشور ما چرا گفتمان خاص اقتصادایران شکل نگرفته وهنوز ادبیات مبتنی بر نظام تولید،توزیع،مصرف و فرهنگ دیگر کشورها گفتمان شناخته شده تر هستند؟ یکی از دلایل اصلی(نه همه دلایل)شکل نگرفتن گفتمان خاص اقتصادایران، صداوسیما می باشد.
ماده (2) قانون نفت: منابع نفت کشور جزء انفال و ثروت‌های عمومی است و طبق اصل 45 قانون اساسی در اختیار حکومت اسلامی می‌باشد و کلیه تأسیسات‌و تجهیزات و دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری‌هایی که در داخل و خارج کشور توسط وزارت نفت و شرکت‌های تابعه به عمل آمده و یا خواهد آمد، متعلق به‌ملت ایران و در اختیار حکومت اسلامی خواهد بود.
هدایت شده از پازلِ اقــتصاد 📊
‏🔴تغییر نرخ ارز محاسباتی فراورده‌های ویژه پالایشگاهی در بورس کالا از ۲۸٬۵۰۰ به ۳۷٬۹۰۰ تومان 🔹تغییرات قیمت پایه فرآورده های نفتی در بورس کالا و انرژی در تاریخ ۳ تیر ۱۴۰۲ نسبت به ۱۷ خرداد ۱۴۰۲(اقتصاد آنلاین) ♦️بدترین روش تأمین ‎. سازمان برنامه و وزارت اقتصاد در یک تبانی و به اسم مبارزه با فساد و رانت، قیمت‌ها را افزایش دادند تا بتوانند ضمن پرداخت 80 هزار تومن بیشتر به برخی مردم، به بورس هم تنفس مصنوعی بدهند. اگر بخاطر مردم بود، باید پیمان سپاری کامل در 28500 انجام می‌شد. 🗣رضا غلامی 🆔@Economy_tweet
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
نکنید آقای رئیسی... نکنید... @syjebraily
اسیر لوپ مخربی شده ایم، با اینکه فیلم برعکس نمایش داده می شود و حقیقت توسط برخی رسانه ها وارونه جلوه داده میشود هیچکس نگفت دلیل کسری بودجه را باید در نظام مالیاتی و کیفیت بودجه جستجو کرد ولی دائما قیمت پایین بنزین را عامل کسری بودجه معرفی کردند در حالیکه حتی به اعداد رجوع نکردند!
همه چیز روشن است! فرض مثبت را در نظر می گیرم یعنی همه در پی حل مشکل تورم ایران هستیم، اما علت: ۱- همه اجماع داریم نقدینگی موجب تورم می شود. عده ای داستان را اینجا خاتمه می دهند و نسخه فریز کردن نقدینگی را می پیچند. اما علت انفجار نقدینگی: ۱- جهانی سازی قیمت نفتخام و گاز و محصولات آنها ۲- شکل گیری پدیده نقدینه خواهی ۳- شکل گیری نقدینگی متناسب با قیمتهای جهانی ۴- بروز تورم ۵-کاهش ارزش پول ملی همزمان مشکلات سنتی اقتصاد برقرار است: ۱- بی انضباطی و تخلف بانکها ۲-بی انضباطی بودجه ای ۳-ناکارآمدی دولتی ۴- رفتار اقتصاد نهادهای عمومی غیردولتی عمدتا مبتنی بر رانت حالا دعوا شکل داده میشود وحرفهای عجیب وغریب زده میشود ومشکل جهانی سازی انرژی به بنزین و قاچاق و بیش مصرفی بدون نگاه سیستمی تنزل داده میشود و متعصبین به نظریه مقداری پول به هیچ وجه حاضر به پذیرش نگاه جامع نیستند چون اغلب به بورس و بنگاه‌های پولدار متصل هستند! همه چیز روشن است! حالا جالب است همه معتقدند در کوتاه مدت نوسانات نرخ ارز منجر به تورم می شود. در تمام مناظره ها، همه موافقند که قیمتگذاری جهانی غلط است. ولی برچسب زدن ها و لشکرکشی ها ادامه پیدا می کند، مسأله حل نمیشود و به عناوین و القاب چپ و راست حواله داده می شود. اما اقتصاد ما مریض است.
⚠️نرخ تسعیر را بیشتر کن تا منابع هدفمندی ات تامین بشود؛ گزارشی عجیب از مرکز پژوهش های مجلس!!! 📌طبق گزارش مرکز پژوهش های مجلس در تاریخ ۳ خرداد ۱۴۰۲، درصورت تداوم سیاست تثبیت نرخ ارز ۲۸۵۰۰ تومانی، منابع هدفمندی با عدم تحقق حدود ۱۴۸ هزار میلیارد تومان همراه خواهد بود! ⛔️از ابتدای امسال تا حالا، ۴ بار نرخ تثبیت ارز تغییر کرده است! در ابتدای سال نیز همین روند تکرار شد و ابتدا معاون اول رئیس جمهور نرخ دلار قیمت پایه محصولات پتروشیمی و پالایشی را از ابتدای ۱۴۰۲ معادل نرخ نیمای کشف شده در مرکز مبادله ارز و طلای بانک مرکزی دانست. سپس رئیس کل بانک مرکزی در تاریخ ۱۳ فروردین ماه نرخ دلار محصولات پتروشیمی را همان ۲۸۵۰۰ تومان اعلام کرد. روز شنبه هفته جاری نیز، انجمن صنفی کارفرمایان صنعت پالایش نفت در اطلاعیه‌ای، افزایش نرخ دلار قیمت پایه فرآورده‌های نفتی از ۲۸۵۰۰ تومان به ۳۸ هزار تومان را اطلاع‌رسانی کرده بود. اما با گذشت دو روز، همین انجمن نرخ دلار را به قیمت های قبلی آن بازگردانده است! 〽️اینکه با تغییر نرخ ارز بخواهید عدم تحقق منابع هدفمندی یارانه ها را تامین کنید، کار بسیار اشتباهی هست! زیرا با افزایش نرخ تسعیر پتروشیمی ها و امثال آن، این تغییر ۳۳ درصدی در کل سلسله محصولات صنایع پایین دستی جریان پیدا می کند و موج سنگینی از تورم در حدود ۲۰۰ صنعت مرتبط با پتروشیمی ها و پالایشی ها را ایجاد می کند که تأثیر بسیار بیشتری در زندگی و معیشت مردم خواهد گذاشت! @jebhetse
‏ابراهیم بت شکن با آن حادثه تاریخی، پیام و درس بزرگی برای بشریت برجای گذاشت که در آن به قربانگاه کشاندن جان شیرینش، فرزندش، اوج بریدن از بالاترین دلبستگی دنیوی را به چالش در برابر اندیشه، عقل و خرد بُرد... عید قربان، عید بندگی و دلدادگی بر همه عزیزان مبارکباد!
‏مگه طرفدار قیمت جهانی نبودید؟ مگه ۶۳% عدد محاسبات یارانه پنهان گاز نبود؟! مگه نمی گید بیسواد و کمونیست مسلمان؟! بفرما... اینم قیمت جهانی با طعم رنگ سرخ، به چی اعتراض دارید؟! قیمت گاز درایران:۱۵/۵سِنت هرمترمکعب قیمت گاز درآمریکا:۷/۵سِنت هرمترمکعب قیمت گاز آلبرتای کانادا:۱۴سِنت
در جلسه ای که یکی از سهامداران عمده یکی از پالایشگاهها حضور داشت مبحث یارانه پنهان و رو ارایه کردم، سهامدار عمده گفت: بله همه حرفهای فلانی درست است، اما این سودهای کلانی که می گوید فقط روی کاغذ است! من هم سریع گفتم اعتبار پول و چک پول به امضا و اعدادیه که روی کاغذ است!
از تو بگذشتم و بگذاشتمت با دگران رفتم از کوی تو لیکن عقب سرنگران ما گذشتیم و گذشت آنچه تو با ما کردی تو بمان و دگران وای به حال دگران
‏احتمالا نمیدانید قیمت جهانی انرژی ذیل تفکر یارانه جعلی پنهان چه بلایی سر کشور آورده است.امروز این۲ قلم کالا رو خریدم، یک جعبه ۲۴ تایی نسکافه آماده که فله ای واردمیشود و با پلاستیک بسته بندی میشود قیمتش ۱۳۶۸۰۰تومان ویک شانه ساده سر که قبلاجزو ارزانترین کالاهابودقیمتش شده ۱۶۱ هزار تومان!شوکه نشوید! @hemmatgholizadeh
‏به خدا با خواندن و ترجمه کردن یک با چند جلد کتاب اقتصاددان نمیشه شد. اقتصاد یعنی در بطن زندگی مردم بودن، با قوانین و مصوبات بزرگ شدن، یعنی تسلط به سیستم آمار، خط بطلان کشیدن برتحلیل ذینفعانه، اقتصاد یعنی از تاریخ وفرهنگ دورترین روستا تا پایتخت را باید بلد باشی، اقتصاد ریاضی نیست.
‏بنزین باید جهانی شود چون در سود شرکتهای بورسی بصورت مستقیم وغیرمستقیم(تورم) تأثیر مثبت دارد و همه در ایران اقتصاددان میشوند و ما میشویم بیسواد! حالا قیمت خوراک گاز پتروشیمی جهانی شده همانها فریاد بلند سر میدهند که چرا... ما که با هر دو مخالفیم شما هستید که معلوم نیست چه می گویید؟
لا حَولَ و لا قُوّةَ إلاّ باللّهِ، لا مَلْجَأَ و لا مَنجْى مِن اللّهِ إلاّ إلَيهِ
سفسطه نکنید... یا همه چیز جهانی، یا هیچ چیز جهانی،
‏برخی سیاستهایی که اقتصاد ما را به این روز انداخته حاصل برداشت ناقص چشمی و حسی سفرهای خارجی بوده که بی توجه به تاریخ، فرهنگ و... بصورت ‎ درکشور پیاده شده در حالیکه آن سیاستها در زمان دراز از دل حرکت همان جوامع خارجی متناسب با فرهنگ و گفتگوهای متمادی بین خودشان شکل گرفته است.
جای تاسف دارد...
حتی قادر نبود که جواب این مطلب را بدهد.